שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 16 בורקסים קטנים

סוג: חלבי

מצרכים:

4 מצות

4 כפות מלאות גבינה לבנה

4 כפות גדושות גבינה בולגרית (רצוי רכה)

2/3 כוס גבינה צהובה מגורדת

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

*לציפוי: ביצה טרופה ושומשום




אופן הכנה:

-מרטיבים מצות במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.

-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה. משמנים את הנייר.

-מערבבים בקערית גבינה לבנה, גבינה בולגרית וגבינה צהובה. מוסיפים מלח ומעט פלפל שחור.

מחלקים כל מצה ל4 ריבועים. מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה ממלית הגבינה. מקפלים למשולש ומהדקים את הקצוות עד כמה שניתן (ניתן למרוח ביצה טרופה בקצוות כדי לחזק את ההדבקה).

-מניחים את המשולשים בתבנית משומנת, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום.

-אופים בתנור במשך כ-15 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

בורקס מצה במילוי גבינות

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת בננות לפסחעוגת בננות לפסח
קציצות קולורבי וגזר קציצות קולורבי וגזר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
חיה (16:22 31.03.2023)

אפשר גם לטגן במחבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:15 1.04.2023)

היי,
מניחה שאפשר אבל המצה עשויה מעט להתפרק(:

avatar
לילי (16:45 21.02.2023)

יש לך אולי מתכון דומה אבל עם מילוי בשר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 21.02.2023)
avatar
דניאל (16:52 1.04.2021)

אפשר להכין רק עם גבינה צהובה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:15 1.04.2021)

היי דניאל,
פחות מומלץ, כי אז זה לא יזכיר בורקס…
אפשר לשים רק גבינה צהובה ולבנה ולוותר על הבולגרית.

avatar
דניאל (16:51 1.04.2021)

אני היום הולכת להכין בטוח יצא טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:09 1.04.2021)

מעולה, בהצלחה:)

avatar
אודליה (13:52 30.03.2021)

היי אפרת, מועדים לשמחה! יש לי השנה בלבד תנור חלבי “זמין” לפסח ורוצה לנצל את זה! יש לי 2 שאלות לגבי המתכון הזה – 1. האם אפשר לעשות את הבורקסים גדולים יותר ע”י חיתוך כל מצה ל2 (באלכסון) במקום ל4 ריבועים, ואז לקפל כל משולש לחצי? אם כן, אז לשאלה הבאה 🙂 2. אם אין לי גבינה צהובה, רק לבנה, בולגרית וקוטג’, האם אפשר להסתדר עם זה ואם כן, באיזה יחס? או אולי להוסיף קצת קורנפלור / קמח תפוח אדמה לתערובת כדי “לייבש” קצת את המילוי וכך למנוע נזילה בזמן האפייה?? תודה רבה ויום מקסים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 30.03.2021)

היי אודליה,
אפשר לעשות את הבורקסים גדולים יותר, אך לטעמי יותר נחמד לאכול אותם קטנים:)
אם אין גבינה צהובה אפשר להגדיל את כמות הבולגרית, ובמידה והתערובת נוזלית אפשר להוסיף קצת קורנפלור.
חג שמח😊

avatar
אודליה (20:04 31.03.2021)

חוזרת לעדכן 🙂 הבוקר הכנתי אותם גדולים כמו שרציתי, בלי גבינה צהובה ועם יותר בולגרית, ויצא טעים ממש!! לא היה צורך לקורנפלור. אז תודה רבה אפרת, וערב מקסים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:39 31.03.2021)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן😊

avatar
נויה (12:00 29.03.2021)

הכנתי את הבורקסים האלה הבוקר בכמות כפולה וזה יצא מושלם התבנית נגמרה תוך דקה והילדים ביקשו עוד
מתכון מעולה ממליצה בחום🥰

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:27 29.03.2021)

שמחה מאוד שאהבתם:) תודה על השיתוף🌺

avatar
יעל (21:43 16.03.2021)

נראה מתכון מעולה!
אפשר להכין עם גבינה לבנה ושמנת או קוטג’ (אולי עם עוד קצת מלח)
אין לי גבינות קשות
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:49 17.03.2021)

היי יעל,
אפשר לוותר על אחת הגבינות הקשות אך לא על שתיהן כי אז יהיו יותר מדי נוזלים. בנוסף, הבולגרית מעניקה מרקם כמו של גבינה בבורקס אמיתי🙂

avatar
אפרת (12:28 14.04.2020)

עוד מתכון מעולה- כבר מכינה פעם שלישית בפסח הזה והילדים מחסלים ברגע. גם הלזניה חוסלה אתמול ברגע. אוהבת מאד את האתר שלך בפסח ובחול מתכונים מעולים וזרירים…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:00 15.04.2020)

תודה אפרת, שמחה לשמוע 🙂

avatar
מורן (18:41 12.04.2020)

האם אפשר להחליף גבינה לבנה בקוטג?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:02 12.04.2020)

נראה לי שכן.

avatar
שרה (17:13 12.04.2020)

שלום וברכה אפשר גם ללא הביצה (שמברישים מבחוץ)?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:03 12.04.2020)

לא ניסיתי אבל אולי אפשר למרוח קצת שמן עם מעט מים.

avatar
שני (08:17 12.04.2020)

שאלה קצת טיפשית,
זה טעים גם קר?אני רוצה להכין הבוקר אבל הילדים יקומו רק עוד כמה שעות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:19 12.04.2020)

בוקר טוב,
זה טעים חם. מקסימום תחממי להם כמה דקות בתנור.

avatar
רנה (02:12 12.04.2020)

אפרת תודה ענקית, יצא מושלםםםםם, לא היה לי בולגרית אז שמתי זיתים ומרחתי רוטב פיצה מוכן לפני ששמתי כף מהבלילה, יצא אליפותתת, הכל נחטף!
חג כשר ושמח!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:25 12.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!

avatar
אהרון (01:44 12.04.2020)

אשתי הכינה את הדבר המטורף הזה. רק שלא הבנתי איך זה שיצא לה 16 חתיכות היא אכלה 5 הילד עוד 2 ומשום מה הכל נגמר…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:25 12.04.2020)

תעלומה 😄
פסח שמח והמון בריאות!

avatar
טל (23:47 11.04.2020)

מועדים לשמחה,
אני יכול לטגן במחבת במקום לאפות בתנור?
תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:29 12.04.2020)

היי טל 🙂
לא ניסיתי לטגן אבל צריך לעשות זאת בצורה שלא יתפרקו.

avatar
תמי (11:04 12.04.2020)

כן, אני טיגנתי. יצא מעולה.

avatar
מורן (18:17 12.04.2020)

אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 12.04.2020)

נראה לי שכן.

avatar
ענת (14:03 31.03.2020)

היי אפרת,
אפשר להקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:32 31.03.2020)

נראה לי שכן.

avatar
גל (22:46 27.03.2020)

היי אפרת 🙂
המון תודה על מתכונים מעולים, אני משתמשת בהם עכשיו יותר מתמיד בימי הקורונה.
רציתי לשאול לגבי סוג המצות:
האם מצת ביצים ויין, וכן מצה מקמח סובין/ מלא מתאימות למתכון הנ\”ל?
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 28.03.2020)

היי גל,
אני מניחה שכן. כל עוד אפשר להרטיב את המצה כדי שתהיה גמישה לקיפול אין בעיה.

avatar
גל (22:22 28.03.2020)

נהדר, תודה רבה

avatar
גליוש (19:36 5.03.2020)

אפרת המדהימה 😍
אין לך מושג כמה אנשים את משמחת וכמה קיבות רעבות את משביעה ..אצלי בבית זה על בסיס יומי
גם המתכון הזה יצא פצצה כרגיל ❤

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 5.03.2020)

תודה יקרה ❤️

avatar
מנוחה (19:09 23.04.2019)

שלום אפרת, תודה על המתכון…
יש לי שתי שאלות.
א. אפשר לטגן במקום לאפות כי אין לנו תנור חלבי לפסח?
ב. אין לנו גבינה בולגרית, יש גבינה לבנה, גבינה צהובה וטוב טעם. במה להשתמש? אם לא משתמשים הבולגרית כדאי להוסיף מלח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 24.04.2019)

היי מנוחה,
אני חושבת שאפשר לטגן (מקווה רק שלא יתפרקו בטיגון).
אפשר לערבב 125 גרם גבינת טוב טעם עם 2 כפות גבינה לבנה וחצי כוס גבינה צהובה מגורדת. תוסיפי מעט מלח.

avatar
דנה ברכה אמסלם (21:26 9.04.2020)

שנה שעברה הכנתי וטיגנתי (כי גם לי אין תנור בחג) ויצא מעולה,רק המילית קצת גלשה החוצה כי הגבינות נמסו.

avatar
ענת (15:23 21.04.2019)

יצא ממש טעים! אליפות. המשפחה מאוד אהבה. תודה אפרת 🌹🌹

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 21.04.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

avatar
שיראל (19:18 3.04.2019)

אופס…
שכחתי לרשום במתכון ,לגלגל את המצה בקמח מצה.(אחרי הביצה)
סורי…!

avatar
ללי (18:44 13.04.2020)

אין לי גבינה בולגרית במה אפשר להחליף ובאיזה כמות? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:57 13.04.2020)

הגבינה הבולגרית מעניקה מרקם כמו של גבינה בבורקס אמיתי אבל אם אין לך את עדיין יכולה להכין עם גבינה צהובה מגורדת וגבינה לבנה.

avatar
שיראל (19:12 3.04.2019)

וחג שמח!😃

avatar
שיראל (19:08 3.04.2019)

זה בעצם ,על אותו עיקרון של המצה המגולגלת עם התפו”א.

avatar
שיראל (19:05 3.04.2019)

הי אפרת!

יש לי מתכון בשבילך:
מצה במילוי נקניק.
מצרכים:
-4 מצות.
-4 נקנקיות מבושלות.
-ביצה טרופה.
אופן ההכנה:
להרטיב את המצות במים,ולחתוך כל מצה לחצי.
לחתוך גם את הנקניקיות לחצי לרוחב,ולהניח בתחילת המצה ולגלגל את הנקניקיה בתוך המצה (לאורך) .
לטבול את המצה בביצה ולטגן עד להזהבה.

מקוה שאהבת.
נ.ב
האתר שלך אלוף ,כל המתכונים שאני עושה,מהאתר שלך!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:08 3.04.2019)

נשמע מעולה, תודה! 🙂

avatar
קטיה (19:00 3.04.2019)

יצא מושלם, ילדים ממש אהבו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:08 3.04.2019)

שמחה לשמוע!
תודה על השיתוף 🙂

avatar
שיראל (15:13 10.04.2019)

נראה ממש טוב!

avatar
אדל ליבא (14:27 18.04.2018)

איך עם תפו”א?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:15 18.04.2018)
avatar
ליהי (12:46 5.04.2018)

מזמן לא רשמתי לך שאת אלופה,
יצא מעולה (כמובן ביחס לזה שזה מצה והכל 😜)
תודה רבה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 5.04.2018)

תודה ליהי!
חג שמח 🙂

avatar
יעל בראל (09:08 4.04.2018)

היי אפרת, חד שמח 🙂
האם ניתן לעשות את המתכון גם עם תפוח אדמה ?
יש לי מבחינת גבינות – גבינה לבנה, צהובה וקוטג’ –> האם ניתן לעשות בזה משהו ?
עזרי לי עם המוצרים שקיימים לי בבית 🙂
אגב, האתר שלך להיט.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 4.04.2018)

היי יעל, חג שמח 🙂
אפשר להכין עם תפו”א מעוך לפירה, רק כדאי לתבל את הפירה היטב שיהיה טעים.
הגבינה הבולגרית מעניקה מרקם כמו של גבינה בבורקס אמיתי אבל אם אין לך את עדיין יכולה להכין עם גבינה צהובה מגורדת וגבינה לבנה.

avatar
שפרה (21:06 3.04.2018)

שייייייוהו!!!מושלם המתכונים לפסח טעימים ממש!!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 3.04.2018)

תודה שפרה 🙂

avatar
אני (21:13 2.04.2018)

מתכון מקסים, רעיון מדהים
אין לי תנור חלבי לפסח, ניתן לטגן במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 3.04.2018)

אני חושבת שאפשר.

לקריאת כל התגובות