שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 16 בורקסים קטנים

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

4 מצות

4 כפות מלאות גבינה לבנה

4 כפות גדושות גבינה בולגרית (רצוי רכה)

2/3 כוס גבינה צהובה מגורדת

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

*לציפוי: ביצה טרופה ושומשום

אופן הכנה:

-מרטיבים מצות במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.

-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה. משמנים את הנייר.

-מערבבים בקערית גבינה לבנה, גבינה בולגרית וגבינה צהובה. מוסיפים מלח ומעט פלפל שחור.

מחלקים כל מצה ל4 ריבועים. מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה ממלית הגבינה. מקפלים למשולש ומהדקים את הקצוות עד כמה שניתן (ניתן למרוח ביצה טרופה בקצוות כדי לחזק את ההדבקה).

-מניחים את המשולשים בתבנית משומנת, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום.

-אופים בתנור במשך כ-15 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

בורקס מצה במילוי גבינות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת בננות לפסח
קציצות קולורבי וגזר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דניאל (16:52 1.04.2021)

אפשר להכין רק עם גבינה צהובה?

מתכונים ב-10 דקות (17:15 1.04.2021)

היי דניאל,
פחות מומלץ, כי אז זה לא יזכיר בורקס…
אפשר לשים רק גבינה צהובה ולבנה ולוותר על הבולגרית.

דניאל (16:51 1.04.2021)

אני היום הולכת להכין בטוח יצא טעים

מתכונים ב-10 דקות (17:09 1.04.2021)

מעולה, בהצלחה:)

אודליה (13:52 30.03.2021)

היי אפרת, מועדים לשמחה! יש לי השנה בלבד תנור חלבי “זמין” לפסח ורוצה לנצל את זה! יש לי 2 שאלות לגבי המתכון הזה – 1. האם אפשר לעשות את הבורקסים גדולים יותר ע”י חיתוך כל מצה ל2 (באלכסון) במקום ל4 ריבועים, ואז לקפל כל משולש לחצי? אם כן, אז לשאלה הבאה 🙂 2. אם אין לי גבינה צהובה, רק לבנה, בולגרית וקוטג’, האם אפשר להסתדר עם זה ואם כן, באיזה יחס? או אולי להוסיף קצת קורנפלור / קמח תפוח אדמה לתערובת כדי “לייבש” קצת את המילוי וכך למנוע נזילה בזמן האפייה?? תודה רבה ויום מקסים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:01 30.03.2021)

היי אודליה,
אפשר לעשות את הבורקסים גדולים יותר, אך לטעמי יותר נחמד לאכול אותם קטנים:)
אם אין גבינה צהובה אפשר להגדיל את כמות הבולגרית, ובמידה והתערובת נוזלית אפשר להוסיף קצת קורנפלור.
חג שמח😊

אודליה (20:04 31.03.2021)

חוזרת לעדכן 🙂 הבוקר הכנתי אותם גדולים כמו שרציתי, בלי גבינה צהובה ועם יותר בולגרית, ויצא טעים ממש!! לא היה צורך לקורנפלור. אז תודה רבה אפרת, וערב מקסים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (20:39 31.03.2021)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן😊

נויה (12:00 29.03.2021)

הכנתי את הבורקסים האלה הבוקר בכמות כפולה וזה יצא מושלם התבנית נגמרה תוך דקה והילדים ביקשו עוד
מתכון מעולה ממליצה בחום🥰

מתכונים ב-10 דקות (12:27 29.03.2021)

שמחה מאוד שאהבתם:) תודה על השיתוף🌺

יעל (21:43 16.03.2021)

נראה מתכון מעולה!
אפשר להכין עם גבינה לבנה ושמנת או קוטג’ (אולי עם עוד קצת מלח)
אין לי גבינות קשות
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:49 17.03.2021)

היי יעל,
אפשר לוותר על אחת הגבינות הקשות אך לא על שתיהן כי אז יהיו יותר מדי נוזלים. בנוסף, הבולגרית מעניקה מרקם כמו של גבינה בבורקס אמיתי🙂

אפרת (12:28 14.04.2020)

עוד מתכון מעולה- כבר מכינה פעם שלישית בפסח הזה והילדים מחסלים ברגע. גם הלזניה חוסלה אתמול ברגע. אוהבת מאד את האתר שלך בפסח ובחול מתכונים מעולים וזרירים…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:00 15.04.2020)

תודה אפרת, שמחה לשמוע 🙂

מורן (18:41 12.04.2020)

האם אפשר להחליף גבינה לבנה בקוטג?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:02 12.04.2020)

נראה לי שכן.

שרה (17:13 12.04.2020)

שלום וברכה אפשר גם ללא הביצה (שמברישים מבחוץ)?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:03 12.04.2020)

לא ניסיתי אבל אולי אפשר למרוח קצת שמן עם מעט מים.

שני (08:17 12.04.2020)

שאלה קצת טיפשית,
זה טעים גם קר?אני רוצה להכין הבוקר אבל הילדים יקומו רק עוד כמה שעות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:19 12.04.2020)

בוקר טוב,
זה טעים חם. מקסימום תחממי להם כמה דקות בתנור.

רנה (02:12 12.04.2020)

אפרת תודה ענקית, יצא מושלםםםםם, לא היה לי בולגרית אז שמתי זיתים ומרחתי רוטב פיצה מוכן לפני ששמתי כף מהבלילה, יצא אליפותתת, הכל נחטף!
חג כשר ושמח!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:25 12.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!

אהרון (01:44 12.04.2020)

אשתי הכינה את הדבר המטורף הזה. רק שלא הבנתי איך זה שיצא לה 16 חתיכות היא אכלה 5 הילד עוד 2 ומשום מה הכל נגמר…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:25 12.04.2020)

תעלומה 😄
פסח שמח והמון בריאות!

טל (23:47 11.04.2020)

מועדים לשמחה,
אני יכול לטגן במחבת במקום לאפות בתנור?
תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:29 12.04.2020)

היי טל 🙂
לא ניסיתי לטגן אבל צריך לעשות זאת בצורה שלא יתפרקו.

תמי (11:04 12.04.2020)

כן, אני טיגנתי. יצא מעולה.

מורן (18:17 12.04.2020)

אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 12.04.2020)

נראה לי שכן.

ענת (14:03 31.03.2020)

היי אפרת,
אפשר להקפיא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:32 31.03.2020)

נראה לי שכן.

גל (22:46 27.03.2020)

היי אפרת 🙂
המון תודה על מתכונים מעולים, אני משתמשת בהם עכשיו יותר מתמיד בימי הקורונה.
רציתי לשאול לגבי סוג המצות:
האם מצת ביצים ויין, וכן מצה מקמח סובין/ מלא מתאימות למתכון הנ\”ל?
תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:47 28.03.2020)

היי גל,
אני מניחה שכן. כל עוד אפשר להרטיב את המצה כדי שתהיה גמישה לקיפול אין בעיה.

גל (22:22 28.03.2020)

נהדר, תודה רבה

גליוש (19:36 5.03.2020)

אפרת המדהימה 😍
אין לך מושג כמה אנשים את משמחת וכמה קיבות רעבות את משביעה ..אצלי בבית זה על בסיס יומי
גם המתכון הזה יצא פצצה כרגיל ❤

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 5.03.2020)

תודה יקרה ❤️

מנוחה (19:09 23.04.2019)

שלום אפרת, תודה על המתכון…
יש לי שתי שאלות.
א. אפשר לטגן במקום לאפות כי אין לנו תנור חלבי לפסח?
ב. אין לנו גבינה בולגרית, יש גבינה לבנה, גבינה צהובה וטוב טעם. במה להשתמש? אם לא משתמשים הבולגרית כדאי להוסיף מלח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 24.04.2019)

היי מנוחה,
אני חושבת שאפשר לטגן (מקווה רק שלא יתפרקו בטיגון).
אפשר לערבב 125 גרם גבינת טוב טעם עם 2 כפות גבינה לבנה וחצי כוס גבינה צהובה מגורדת. תוסיפי מעט מלח.

דנה ברכה אמסלם (21:26 9.04.2020)

שנה שעברה הכנתי וטיגנתי (כי גם לי אין תנור בחג) ויצא מעולה,רק המילית קצת גלשה החוצה כי הגבינות נמסו.

ענת (15:23 21.04.2019)

יצא ממש טעים! אליפות. המשפחה מאוד אהבה. תודה אפרת 🌹🌹

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 21.04.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

שיראל (19:18 3.04.2019)

אופס…
שכחתי לרשום במתכון ,לגלגל את המצה בקמח מצה.(אחרי הביצה)
סורי…!

ללי (18:44 13.04.2020)

אין לי גבינה בולגרית במה אפשר להחליף ובאיזה כמות? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:57 13.04.2020)

הגבינה הבולגרית מעניקה מרקם כמו של גבינה בבורקס אמיתי אבל אם אין לך את עדיין יכולה להכין עם גבינה צהובה מגורדת וגבינה לבנה.

שיראל (19:12 3.04.2019)

וחג שמח!😃

שיראל (19:08 3.04.2019)

זה בעצם ,על אותו עיקרון של המצה המגולגלת עם התפו”א.

שיראל (19:05 3.04.2019)

הי אפרת!

יש לי מתכון בשבילך:
מצה במילוי נקניק.
מצרכים:
-4 מצות.
-4 נקנקיות מבושלות.
-ביצה טרופה.
אופן ההכנה:
להרטיב את המצות במים,ולחתוך כל מצה לחצי.
לחתוך גם את הנקניקיות לחצי לרוחב,ולהניח בתחילת המצה ולגלגל את הנקניקיה בתוך המצה (לאורך) .
לטבול את המצה בביצה ולטגן עד להזהבה.

מקוה שאהבת.
נ.ב
האתר שלך אלוף ,כל המתכונים שאני עושה,מהאתר שלך!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:08 3.04.2019)

נשמע מעולה, תודה! 🙂

קטיה (19:00 3.04.2019)

יצא מושלם, ילדים ממש אהבו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:08 3.04.2019)

שמחה לשמוע!
תודה על השיתוף 🙂

שיראל (15:13 10.04.2019)

נראה ממש טוב!

אדל ליבא (14:27 18.04.2018)

איך עם תפו”א?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:15 18.04.2018)
ליהי (12:46 5.04.2018)

מזמן לא רשמתי לך שאת אלופה,
יצא מעולה (כמובן ביחס לזה שזה מצה והכל 😜)
תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:00 5.04.2018)

תודה ליהי!
חג שמח 🙂

יעל בראל (09:08 4.04.2018)

היי אפרת, חד שמח 🙂
האם ניתן לעשות את המתכון גם עם תפוח אדמה ?
יש לי מבחינת גבינות – גבינה לבנה, צהובה וקוטג’ –> האם ניתן לעשות בזה משהו ?
עזרי לי עם המוצרים שקיימים לי בבית 🙂
אגב, האתר שלך להיט.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 4.04.2018)

היי יעל, חג שמח 🙂
אפשר להכין עם תפו”א מעוך לפירה, רק כדאי לתבל את הפירה היטב שיהיה טעים.
הגבינה הבולגרית מעניקה מרקם כמו של גבינה בבורקס אמיתי אבל אם אין לך את עדיין יכולה להכין עם גבינה צהובה מגורדת וגבינה לבנה.

שפרה (21:06 3.04.2018)

שייייייוהו!!!מושלם המתכונים לפסח טעימים ממש!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 3.04.2018)

תודה שפרה 🙂

אני (21:13 2.04.2018)

מתכון מקסים, רעיון מדהים
אין לי תנור חלבי לפסח, ניתן לטגן במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 3.04.2018)

אני חושבת שאפשר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.