זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 16 בורקסים קטנים
סוג: חלבי
מצרכים:
4 מצות
4 כפות מלאות גבינה לבנה
4 כפות גדושות גבינה בולגרית (רצוי רכה)
2/3 כוס גבינה צהובה מגורדת
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
*לציפוי: ביצה טרופה ושומשום
אופן הכנה:
-מרטיבים מצות במשך כ-20 שניות ומניחים אותן בתוך מגבת לחה במשך 20-30 דקות, עד שהן נעשות רכות וגמישות.
-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה. משמנים את הנייר.
-מערבבים בקערית גבינה לבנה, גבינה בולגרית וגבינה צהובה. מוסיפים מלח ומעט פלפל שחור.
מחלקים כל מצה ל4 ריבועים. מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה ממלית הגבינה. מקפלים למשולש ומהדקים את הקצוות עד כמה שניתן (ניתן למרוח ביצה טרופה בקצוות כדי לחזק את ההדבקה).
-מניחים את המשולשים בתבנית משומנת, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום.
-אופים בתנור במשך כ-15 דקות, עד להזהבה.
אפשר גם לטגן במחבת?
היי,
מניחה שאפשר אבל המצה עשויה מעט להתפרק(:
יש לך אולי מתכון דומה אבל עם מילוי בשר?
יש מתכון למצה מגולגלת במילוי בשר.
אפשר להכין רק עם גבינה צהובה?
היי דניאל,
פחות מומלץ, כי אז זה לא יזכיר בורקס…
אפשר לשים רק גבינה צהובה ולבנה ולוותר על הבולגרית.
אני היום הולכת להכין בטוח יצא טעים
מעולה, בהצלחה:)
היי אפרת, מועדים לשמחה! יש לי השנה בלבד תנור חלבי “זמין” לפסח ורוצה לנצל את זה! יש לי 2 שאלות לגבי המתכון הזה – 1. האם אפשר לעשות את הבורקסים גדולים יותר ע”י חיתוך כל מצה ל2 (באלכסון) במקום ל4 ריבועים, ואז לקפל כל משולש לחצי? אם כן, אז לשאלה הבאה 🙂 2. אם אין לי גבינה צהובה, רק לבנה, בולגרית וקוטג’, האם אפשר להסתדר עם זה ואם כן, באיזה יחס? או אולי להוסיף קצת קורנפלור / קמח תפוח אדמה לתערובת כדי “לייבש” קצת את המילוי וכך למנוע נזילה בזמן האפייה?? תודה רבה ויום מקסים 🙂
היי אודליה,
אפשר לעשות את הבורקסים גדולים יותר, אך לטעמי יותר נחמד לאכול אותם קטנים:)
אם אין גבינה צהובה אפשר להגדיל את כמות הבולגרית, ובמידה והתערובת נוזלית אפשר להוסיף קצת קורנפלור.
חג שמח😊
חוזרת לעדכן 🙂 הבוקר הכנתי אותם גדולים כמו שרציתי, בלי גבינה צהובה ועם יותר בולגרית, ויצא טעים ממש!! לא היה צורך לקורנפלור. אז תודה רבה אפרת, וערב מקסים 🙂
מעולה! תודה שחזרת לעדכן😊
הכנתי את הבורקסים האלה הבוקר בכמות כפולה וזה יצא מושלם התבנית נגמרה תוך דקה והילדים ביקשו עוד
מתכון מעולה ממליצה בחום🥰
שמחה מאוד שאהבתם:) תודה על השיתוף🌺
נראה מתכון מעולה!
אפשר להכין עם גבינה לבנה ושמנת או קוטג’ (אולי עם עוד קצת מלח)
אין לי גבינות קשות
תודה רבה!
היי יעל,
אפשר לוותר על אחת הגבינות הקשות אך לא על שתיהן כי אז יהיו יותר מדי נוזלים. בנוסף, הבולגרית מעניקה מרקם כמו של גבינה בבורקס אמיתי🙂
עוד מתכון מעולה- כבר מכינה פעם שלישית בפסח הזה והילדים מחסלים ברגע. גם הלזניה חוסלה אתמול ברגע. אוהבת מאד את האתר שלך בפסח ובחול מתכונים מעולים וזרירים…
תודה אפרת, שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר להחליף גבינה לבנה בקוטג?
נראה לי שכן.
שלום וברכה אפשר גם ללא הביצה (שמברישים מבחוץ)?
לא ניסיתי אבל אולי אפשר למרוח קצת שמן עם מעט מים.
שאלה קצת טיפשית,
זה טעים גם קר?אני רוצה להכין הבוקר אבל הילדים יקומו רק עוד כמה שעות
בוקר טוב,
זה טעים חם. מקסימום תחממי להם כמה דקות בתנור.
אפרת תודה ענקית, יצא מושלםםםםם, לא היה לי בולגרית אז שמתי זיתים ומרחתי רוטב פיצה מוכן לפני ששמתי כף מהבלילה, יצא אליפותתת, הכל נחטף!
חג כשר ושמח!
שמחה שיצא טעים 🙂
חג שמח!
אשתי הכינה את הדבר המטורף הזה. רק שלא הבנתי איך זה שיצא לה 16 חתיכות היא אכלה 5 הילד עוד 2 ומשום מה הכל נגמר…
תעלומה 😄
פסח שמח והמון בריאות!
מועדים לשמחה,
אני יכול לטגן במחבת במקום לאפות בתנור?
תודה רבה.
היי טל 🙂
לא ניסיתי לטגן אבל צריך לעשות זאת בצורה שלא יתפרקו.
כן, אני טיגנתי. יצא מעולה.
אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג?
נראה לי שכן.
היי אפרת,
אפשר להקפיא?
נראה לי שכן.
היי אפרת 🙂
המון תודה על מתכונים מעולים, אני משתמשת בהם עכשיו יותר מתמיד בימי הקורונה.
רציתי לשאול לגבי סוג המצות:
האם מצת ביצים ויין, וכן מצה מקמח סובין/ מלא מתאימות למתכון הנ\”ל?
תודה מראש
היי גל,
אני מניחה שכן. כל עוד אפשר להרטיב את המצה כדי שתהיה גמישה לקיפול אין בעיה.
נהדר, תודה רבה
אפרת המדהימה 😍
אין לך מושג כמה אנשים את משמחת וכמה קיבות רעבות את משביעה ..אצלי בבית זה על בסיס יומי
גם המתכון הזה יצא פצצה כרגיל ❤
תודה יקרה ❤️
שלום אפרת, תודה על המתכון…
יש לי שתי שאלות.
א. אפשר לטגן במקום לאפות כי אין לנו תנור חלבי לפסח?
ב. אין לנו גבינה בולגרית, יש גבינה לבנה, גבינה צהובה וטוב טעם. במה להשתמש? אם לא משתמשים הבולגרית כדאי להוסיף מלח?
היי מנוחה,
אני חושבת שאפשר לטגן (מקווה רק שלא יתפרקו בטיגון).
אפשר לערבב 125 גרם גבינת טוב טעם עם 2 כפות גבינה לבנה וחצי כוס גבינה צהובה מגורדת. תוסיפי מעט מלח.
שנה שעברה הכנתי וטיגנתי (כי גם לי אין תנור בחג) ויצא מעולה,רק המילית קצת גלשה החוצה כי הגבינות נמסו.
יצא ממש טעים! אליפות. המשפחה מאוד אהבה. תודה אפרת 🌹🌹
שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
אופס…
שכחתי לרשום במתכון ,לגלגל את המצה בקמח מצה.(אחרי הביצה)
סורי…!
אין לי גבינה בולגרית במה אפשר להחליף ובאיזה כמות? תודה
הגבינה הבולגרית מעניקה מרקם כמו של גבינה בבורקס אמיתי אבל אם אין לך את עדיין יכולה להכין עם גבינה צהובה מגורדת וגבינה לבנה.
וחג שמח!😃
זה בעצם ,על אותו עיקרון של המצה המגולגלת עם התפו”א.
הי אפרת!
יש לי מתכון בשבילך:
מצה במילוי נקניק.
מצרכים:
-4 מצות.
-4 נקנקיות מבושלות.
-ביצה טרופה.
אופן ההכנה:
להרטיב את המצות במים,ולחתוך כל מצה לחצי.
לחתוך גם את הנקניקיות לחצי לרוחב,ולהניח בתחילת המצה ולגלגל את הנקניקיה בתוך המצה (לאורך) .
לטבול את המצה בביצה ולטגן עד להזהבה.
מקוה שאהבת.
נ.ב
האתר שלך אלוף ,כל המתכונים שאני עושה,מהאתר שלך!!!
נשמע מעולה, תודה! 🙂
יצא מושלם, ילדים ממש אהבו
שמחה לשמוע!
תודה על השיתוף 🙂
נראה ממש טוב!
איך עם תפו”א?
יש מתכון למצה מגולגלת עם תפו”א.
מזמן לא רשמתי לך שאת אלופה,
יצא מעולה (כמובן ביחס לזה שזה מצה והכל 😜)
תודה רבה!!!
תודה ליהי!
חג שמח 🙂
היי אפרת, חד שמח 🙂
האם ניתן לעשות את המתכון גם עם תפוח אדמה ?
יש לי מבחינת גבינות – גבינה לבנה, צהובה וקוטג’ –> האם ניתן לעשות בזה משהו ?
עזרי לי עם המוצרים שקיימים לי בבית 🙂
אגב, האתר שלך להיט.
היי יעל, חג שמח 🙂
אפשר להכין עם תפו”א מעוך לפירה, רק כדאי לתבל את הפירה היטב שיהיה טעים.
הגבינה הבולגרית מעניקה מרקם כמו של גבינה בבורקס אמיתי אבל אם אין לך את עדיין יכולה להכין עם גבינה צהובה מגורדת וגבינה לבנה.
שייייייוהו!!!מושלם המתכונים לפסח טעימים ממש!!!!!
תודה שפרה 🙂
מתכון מקסים, רעיון מדהים
אין לי תנור חלבי לפסח, ניתן לטגן במקום?
אני חושבת שאפשר.