זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 16-21 דקות
מס’ מנות: פיצה בקוטר 25 ס"מ
סוג: חלבי
מצרכים:
לתחתית:
4 מצות
3 ביצים רגילות (או 2 ביצים XL)
⅔ כוס מים רותחים
מלח
רוטב פיצה:
3 כפות מלאות עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
כף גדושה רסק עגבניות
שן שום כתושה
רבע כפית מלח
תוספות לפיצה:
גבינה צהובה מגורדת
זיתים פרוסים, גרגירי תירס, פטריות חתוכות, אורגנו מיובש וכדומה.
אופן הכנה:
-מפוררים את המצה לפירורים קטנים ומניחים בקערה. מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד שהמים נספגים במצות. מוסיפים ביצים ומעט מלח עם המלחייה ומערבבים.
-מחממים מחבת רחבה (בקוטר כ-28 ס”מ) עם 2-3 כפות שמן ויוצקים את התערובת. משטחים על המחבת באופן אחיד (שימו לב שהתערובת צריכה להיות צפופה ללא מרווחים). מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-3 דקות. הופכים בזהירות צד ומבשלים עם מכסה 3 דקות נוספות, עד להזהבה.
-מסירים מהאש ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
-מערבבים בקערית את חומרי רוטב הפיצה (עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, שן שום ומלח) ומורחים בחלק העליון. מפזרים גבינה צהובה מגורדת ותוספות לפני הטעם.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10-15 דקות.
פיצה כשרה לפסח
יצאה ממש טעים, רק שזה שהמצה ממש יתפרקה
במחבת אבל לילדים זה לא משנה העיקר שזה טעים….🤣🤣
❤️❤️
היי אפרת, מועדים לשמחה…
אפשר להמשיך את ההכנה על מחבת מכוסה? במקום תנור?
אני מתכוונת לשלב של הרוטב והגבינה…
אין לי תנור חלבי כרגע.
וחשבתי אולי להמשיך את זה על הגז.
נראה לך שייצא טוב?
היי,
אני מניחה שזה אפשרי(:
חג שמח!
מתכון מוצלח! כמו כל המתכונים באתר
הכנתי ממצות רגילות ונחטף בשניות
וגם ממצות שיבולת שועל ללא גלוטן -יצא בסיס טיפונת מר אבל עדיין טעים מאד
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
חשבתי לעשות בתבנית 12 שקעים (כל השלבים בתנור), האם יכול לצאת מוצלח?
היי,
כן זה יכול להיות מוצלח(:
הי אפרת, אפשר להכין את הפיצה במחבת ולשמור אותה לשבת ואם כן אין במקפיא? במקרר? או בחוץ?
תודה מראש🌺
היי,
הפיצה במיטבה סמוך להכנה. לא מומלץ לשמור אותה לזמן מאוחר יותר כי היא תאבד את המרקם המקורי בקירור/הקפאה.
טעיםםםםםםםםםם ברמות פסיכיותתתתתתתתתתתת
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
האם אפשר לעשות את הפיצה במחבת ,אין לי תנור חלבי לפסח?
היי,
אפשר להכין במחבת.
לאחר טיגון התחתית משני הצדדים, יש להשאיר במחבת ולהוסיף רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספות. להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולכסות את המחבת. לבשל עד שהגבינה נמסה.
חג שמח!
אפרת היקרה
כמו תמיד לא אכזבת 😉
יצא ליגה!
תודה רבה רבה!
שמחה מאד לשמוע:) תודה ריקי🌺
אפשר לעשות את המתכון באפיה ולא דווקא בטיגון כי יש לי תבנית עגולה גדולה של פיצה וחשבתי לעשות את זה באפיה אז אם אפשר אשמח לתשובה:)
היי רחלי,
את יכולה לשמן תבנית עגולה בקוטר 26-28 ולשטח את הבלילה. להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ 10-15 דקות, עד שהתחתית מתייצבת ומזהיבה מעט.
ואז להוסיף את כל השאר?
כן:)
שלום ומועדים לשמחה,
אם אכין את המתכון כפי שרשמת רק שאשאיר במחבת 5 דק.. יותר נגיד 8 דק.. לכל צד המציה התחתית תצא לי פחות רכה?
אני שואל כי אני רוצה תחתית רכה מאד.
תודה
היי טל,
טיגון ארוך יותר יהפוך את המצה לקריספית ולא לרכה יותר:)
בכל מקרה, לא אמור לצאת תחתית קשה מאוד😊
היי, אפשר מצות מקמח מלא? ועל איזה חום בתנור? תחתון עליון?
היי מאי,
אפשר מצות מקמח מלא אם אוהבים לאכול אותן…
האפייה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10-15 דקות. חום עליון ותחתון.
בהצלחה:)
היי אפרת,
יש לי רק רסק עגבניות,אפשר בלי עגבניות מרוסקות?איך לטבל את הרסק?
היי חן,
אפשר בלי עגבניות אם אין לך. את יכולה לרסק עגבניות בעצמך או להוסיף עוד רסק או קטשופ.
שמתי שתי ביצים ויצא פחות מוצק יותר פרורי אולי זה התפורר לי בגלל זה ושמתי 2 מצות לא 4 ,אבל יצא טעים הכי חשוב משתמשת הרבה במתכונים שלך ואף פעם לא מתאכזבת ,תמיד יוצא טוב ברוך ד’ תודה לך תבורכי וחג שמח ריקי
מעולה ריקי, תודה על השיתוף😊
שלמות הבריאה אין על האתר המושלם הזה!
תודה יקירה:)
מושלם 🤩🤩🤩
מהמם 😍
תודה אנה
היי,
יש לי רק ביצים M.
כמה ביצים לשים?
תודה
3 ביצים.
כדי לא להפוך את התנור לחלבי השארתי את הפיצה במחבת ויצא מצוין. אחרי שהפכתי את התחתית המשכתי את שאר השלבים של הרוטב הגבנצ ושאר תוספות. הנמכתי את האש וכיסיתי עד שהגבינה נמסה.
אפרת תודה על המתכון!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
כמו תמיד..מתכון מושלם🍕❤ אני עשיתי את כל השלבים במחבת, עם גבנ\”צ ובולגרית.
במים החמים הוספתי גם חלב (לא יודעת אם באמת משדרג..🤗)
תודה רבה, חג שמח ושבת שלום🌹
נראה מעולה!
תודה הדסה ❤️
אפרת, זה מתכון מעולה.
הילדים (שלא תמיד אוכלים הכל) טרפו את הפיצה לארוחת בוקר מושלמת בפסח.
הכנתי את הכל בתוך מחבת.
חג שמח 🌷
נראה מעולה!
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה ליטל וחג שמח
הייי נראה אחלה מרשם… אפילו שעוד לא הכנתי..:)
אפשר לשים חלב במקום מים??
כן אפשר 🙂
יאווווו
תקשיבי אפרת עוד לא היו מתכונים כאלו!!!!
עכשיו אני מסתכלת באתר ונזכרת-
בפסח האחרון ראיתי את המתכון ואמרתי לעצמי “בוא ננסה!”
ופשוט איך שיצאה ה”פיצה, הראשונה היא נ-ח-ס-ל-ה!!!
הכנתי 3 פעמים ויצא מדהים!!
וכמובן שהוספנו את המתון למחברת המתכונים של פסח
שמחה לשמוע ❤️
תודה הדס
שתי שליש כוס מים רותחים או 2,3 כוס מים רותחים?
שני שליש כוס.
היי.
אפשר לטגן במקום לאפות? (התנור התקלקל לנו…)
כי בדרך כלל שמכינים מצה בריי אז מטגנים במחבת.
השאלה היא אם פה זה ייצא טוב, בגלל שאולי הגבינה לא תימס…
מה את מציעה?
תודה
אני חושבת שכן. לאחר טיגון התחתית משני הצדדים, יש להשאיר במחבת ולהוסיף רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספות. להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולכסות את המחבת. לבשל עד שהגבינה מותכת.
יצא מושלםםם
תודה על ההוראות המדוייקות, הקלילות והברורות! כולם נהנו מארוחה טעימה ומהירה
שמחה שיצא טעים!
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף.
הי אפרת,
שאלה- האם התחתית של הפיצה מתקשה מאד באפייה?
פשוט הבנים שלי קטנים, ואוהבים רק דברים רכים.
אז נראה לך שעדיף לי לטגן את הפיצה עם הרוטב והגבינה במקום לאפות?
אשמח לשמוע בהקדם, כי אני ממש עומדת להתחיל.
התחתית נשארת קצת רכה אז אין בעיה.
חג שמח 🙂
תודה רבה. יצא מאוד טעים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה על המתכון המצוין.
שידרגתי את הבסיס עם קצת פרמזן, טרפנו הכל.תודה רבה וחג שמח!
נשמע מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
חג שמח 🌺
יש אפשרות לעשות עם קמח מצה? ואם כן כמה כוסות?
היי דנה,
פחות מומלץ להכין עם קמח מצה.
יצא מדהים! הילדים שלי, כולל אני ובעלי, חיסלנו את הפיצה! תודה יקירתי❤️
שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
אמנם המחבת שלי 26 סמ ולא 28 אבל יצא קטלני!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על השיתוף!
בפסח אני עושה מצה בריי ללא מים.
רק מצה עם ביצה.
אפשר להכין ככה את הפיצה?
זה יצא תחתית מספיק טובה?
אני חושבת שכן. התחתית תצא פשוט יותר קשה.
יצא מעולה תודה רבה
תודה ישי, שמחה שאהבת 🙂
יצא מדהים! תודה רבה על המתכון!
נראה מעולה!
תודה ליאן 🙂
הכנתי, והילדים אהבו, לא בטירוף, אבל אהבו. מה שכן, כדי לשדרג את הפיצה, הכנתי את הבסיס מקמח מצות, ואז היא הרגישה כמו פיצה רגילה.
תודה על השיתוף 🙂
יצא מעולה וחוסל מהר. רק כשאת רוטב העגבניות קניתי מוכן
נראה מעולה! תודה אודליה 🙂
חג שמח
היי, מה הקוטר של 25 ס״מ? איזה גודל זה?
היי חן,
זה גודל של מחבת בינונית או תבנית עגולה סטנדרטית. אם יש לך סרגל אפשר למדוד.
שלום אפרת.
יש לי מחבת בקוטר 20 ס”מ , 21 ס”מ בערך אני רוצה שהבצק יהיה לא עבה. דק יחסית אבל לא דק מידי.
כמה מצות, כמה מים? כמה ביצים אצטרך לשים,
תודה.
היי טל,
לדעתי כדאי לשים 3 מצות עם 2 ביצים גדולות וחצי כוס מים רותחים.
הי אפרת, האם ניתן לאפות את התחתית במקום לטגן? ומהו אופן ההכנה?
היי דנה,
את יכולה לשמן תבנית עגולה בקוטר 26-28 ולשטח את הבלילה. להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ 10-15 דקות, עד שהתחתית מתייצבת ומזהיבה מעט.
תודה רבההההה מעריך מאד על התגובה המהירה.
שיהיה לך ולמשפחתך רק טוב. אמן!
היי מועדים לשמחה.
בדיוק מכין חיייב תגובה במיידי בבקשה.
אין לי תנור רק מיקרו ומחבת על הגז.
איך אפשר על הגז לעשות?
היי תומר,
לאחר שאתה מסיים לטגן במחבת משני הצדדים, תשאיר את זה במחבת ותוסיף רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספות, תנמיך לאש בינונית-נמוכה ותכסה את המחבת. תבשל כ-5 דקות עד שהגבינה מותכת.
מיוחדת מאוד, הכנתי הרגע! מהממת!
שמחה שאהבת!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא מעולה
תודה עליזה 🙂
פיצה פצצה ובקליקלות תודה רבה 💖
תודה מילה 🙂
פיצה מדהימה!!!
חוסלה תוך דקות.
תודה על עוד מתכון מנצח.וחג שמח
תודה יפית, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח
שלום אפרת
האתר שלך מעולה ומאוד שימושי לי… יישר כוח!
שאלה לגבי הפיצה על מצה בריי- יש לי ביצים מדיום. כמה לשים?
תודה טובית 🙂
שימי 3 ביצים.
עשיתי לבן שלי ולחבר שלו יצא טעים תודה רבה
נראה מעולה!
תודה צהלה 🙂
היי, האם ניתן להכין את המתכון ללא ביצים?
לא כי הן מדביקות את התערובת.
היי, האם יש לך מתכון להכנת תחתית מבצק כשר לפסח ולא ממצות? אשמח. תודה וחג שמח:)
היי עמליה,
עשיתי כמה וכמה ניסיונות ועדיין לא הגעתי לבצק פיצה מוצלח. השנה אנסה שוב ואם אצליח כמובן שאפרסם:)
חג שמח 🙂
היי אפרת
הפסח הזה כנראה נהיה שבעים…
הרעיונות שלך נותנים חשק לככנס למטבח!
אני לא משתמשת בכלל בפסח ברסק עגבניות ולא בקטשופ, יש לך המלצה לתחליף?
גם לפיצה, לכדורי בשר, ולעוד כמה מתכונים שאני רוצה מאד להכין.
תודה רבה מאד
והמשך חג שמח
היי מלכי,
לגבי פיצה, אולי אפשר פשוט להשתמש בעגבניות מרוסקות או טריות מגורדות ולבשל אותן קצת על הגז עד שיצטמצמו קצת.
לגבי כדורי הבשר, הרסק מסמיך את הרוטב ומוסיף טעם. אפשר להכין בלי אבל לדעתי יהיה משהו חסר בטעם.
בכל מקרה, כשאת מוותרת על רסק עגבניות מומלץ להוסיף לעגבניות המרוסקות קצת סוכר כדי לאזן את החמיצות שלהן.
חג שמח 🙂
חג שמח! יצא מצויין. יותר משביע מפיצה רגילה.
בסיס קצת מתפורר. אוכלים עם מזלג. תודה על המתכון. אפיתי גם לחמניות פסח. מאוד פשוט ונוצלח.
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי התחתית, פעם הבאה אפשר לשים חצי מצה פחות או ביצה אחת יותר ואז התחתית תהיה יציבה יותר.
חג שמח!
שלום. נשמע רעיון נחמד.
רציתי לשאול אם אפשר לדלג על שלב טיגון התחתית ולאפות בסוף.
תודה
היי פז,
יכול להיות שאפשר לאפות את התחתית. בכל מקרה יש לייצב את התחתית קודם בנפרד (באמצעות טיגון או אפיה) ורק אז לשים תוספות ולאפות.
זה יוצא מנה אישית?
כן יוצא פיצה אחת בקוטר 25 ס”מ. יכול להיות מנה אישית או זוגית.
תודה רבה אכין ואעדכן:)
היי אפרת,
מתכון מעניין רציתי לישאול איך ניתן להכין רסק עגבניות לקחת עגבניות ופשוט לגרד אותם בפומפיה ?כי במתכון רשום שצריך לשים רסק עגבניות מקופסת שימורים ורסק עגבניות הכוונה היא להכין?תודה רבה.
היי קרינה,
בשני המקרים הכוונה לקופסאות שימורים.
יש רסק עגבניות שהוא הממרח האדום המרוכז ויש עגבניות מרוסקות שזה נראה כמו עגבניות שטחנו אותן (רשום על קופסת השימורים אם זה רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות).
רסק עגבניות לא ניתן להכין וצריך להשתמש בקופסת שימורים. לעומת זאת, עגבניות מרוסקות ניתן לטחון עם בלנדר מוט ידני או לגרד בפומפיה עגבניה רגילה.
יום נפלא 🙂
מה נישמע??…אין לי רסק ובמכולת נגמר אפשר להמיר לקשטופ במקום???
כן דינה, שימי 2 כפות קטשופ.
יאווו את נדירה.
את הפסח הזה את הצלת לי ולילדי
טעים. הכל טעים!!
תודה לך.
רק בריאות ואריכות ימים
תודה עינבל! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
ממש מוצלח גם הלביבות יצאו ממש 10 תודה על האתר הנפלא
שמחה לשמוע 🙂
תודה אסף וחג שמח!
עשיתי עכשיו בקלות..! תודה רבה!
מעולה!
תודה תמר וחג שמח 🙂
כיצד ניתן להכין ללא תנור אפיה?
מבחינת הרסק והגבינה צהובה
היי שיר,
את יכולה לנסות להכין במחבת ולכסות עם מכסה עד שהגבינה מותכת.
יצא טעים חבל על הזמן!!
שמחה לשמוע 🙂
אי אפשר שלא לשים לב לכותרת האתר ״מתכונים ב-10 דקות״ אך זה שגויי מכיוון שבמתכון ״פיצה כשרה לפסח״ רשום שצריך לשים את הפיצה בתנור 10-15 דקות , וגם צריך לחשב את זמן האפייה של התחתית במחבת ועד שמוצאים את כל החומרים זה לוקח בסה״כ לפחות 25 דקות .
היי רננה,
המתכונים באתר הם עד 10 דקות עבודה בממוצע, לא כולל זמן אפיה ובישול. זה רשום ב”אודות” ובתחתית כל דפי האתר.
חג שמח.
יאללה יאללה גם כן, כל החכמולוגים למיניהם!!
אפחד לא מכריח אתכם להכין את זה, תגידו תודה במקום סתם להעביר ביקורת אידיוטית. על זה נאמר “סייג לחוכמה שתיקה”!!!
תשאירו לנו להינות ולהודות =]
את יכולה להזמין…יקח פחות זמן 🙂
כמה פשוט , פשוט להגיד תודה!!
אז תגידי תודה ותהני מהאתר
הכנתי:) יצא ממש טוב!
תודה רבה וחג כשר ושמח!
תודה הדסה 🙂
חג שמח ושבת שלום!