שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 16-21 דקות

מס’ מנות: פיצה בקוטר 25 ס"מ

סוג: חלבי

מצרכים:

לתחתית:

4 מצות

3 ביצים רגילות (או 2 ביצים XL)

⅔ כוס מים רותחים

מלח

רוטב פיצה:

3 כפות מלאות עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

כף גדושה רסק עגבניות

שן שום כתושה

רבע כפית מלח

תוספות לפיצה:

גבינה צהובה מגורדת

זיתים פרוסים, גרגירי תירס, פטריות חתוכות, אורגנו מיובש וכדומה.




אופן הכנה:

-מפוררים את המצה לפירורים קטנים ומניחים בקערה. מוסיפים מים רותחים ומערבבים עד שהמים נספגים במצות. מוסיפים ביצים ומעט מלח עם המלחייה ומערבבים.

-מחממים מחבת רחבה (בקוטר כ-28 ס”מ) עם 2-3 כפות שמן ויוצקים את התערובת. משטחים על המחבת באופן אחיד (שימו לב שהתערובת צריכה להיות צפופה ללא מרווחים). מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-3 דקות. הופכים בזהירות צד ומבשלים עם מכסה 3 דקות נוספות, עד להזהבה.

-מסירים מהאש ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

-מערבבים בקערית את חומרי רוטב הפיצה (עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, שן שום ומלח) ומורחים בחלק העליון. מפזרים גבינה צהובה מגורדת ותוספות לפני הטעם.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10-15 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

 

פיצה על מצה בריי

פיצה על מצה בריי

פיצה כשרה לפסח

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שיש לפסח
קרקרים כשרים לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ריקי (12:12 11.04.2021)

אפרת היקרה
כמו תמיד לא אכזבת 😉
יצא ליגה!
תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (14:00 11.04.2021)

שמחה מאד לשמוע:) תודה ריקי🌺

רחלי (09:00 1.04.2021)

אפשר לעשות את המתכון באפיה ולא דווקא בטיגון כי יש לי תבנית עגולה גדולה של פיצה וחשבתי לעשות את זה באפיה אז אם אפשר אשמח לתשובה:)

מתכונים ב-10 דקות (09:25 1.04.2021)

היי רחלי,
את יכולה לשמן תבנית עגולה בקוטר 26-28 ולשטח את הבלילה. להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ 10-15 דקות, עד שהתחתית מתייצבת ומזהיבה מעט.

רחלי (09:27 1.04.2021)

ואז להוסיף את כל השאר?

מתכונים ב-10 דקות (10:14 1.04.2021)

כן:)

טל (23:07 30.03.2021)

שלום ומועדים לשמחה,
אם אכין את המתכון כפי שרשמת רק שאשאיר במחבת 5 דק.. יותר נגיד 8 דק.. לכל צד המציה התחתית תצא לי פחות רכה?
אני שואל כי אני רוצה תחתית רכה מאד.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (00:04 31.03.2021)

היי טל,
טיגון ארוך יותר יהפוך את המצה לקריספית ולא לרכה יותר:)
בכל מקרה, לא אמור לצאת תחתית קשה מאוד😊

מאי (16:36 30.03.2021)

היי, אפשר מצות מקמח מלא? ועל איזה חום בתנור? תחתון עליון?

מתכונים ב-10 דקות (16:53 30.03.2021)

היי מאי,
אפשר מצות מקמח מלא אם אוהבים לאכול אותן…
האפייה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10-15 דקות. חום עליון ותחתון.
בהצלחה:)

חן (18:21 29.03.2021)

היי אפרת,
יש לי רק רסק עגבניות,אפשר בלי עגבניות מרוסקות?איך לטבל את הרסק?

מתכונים ב-10 דקות (19:57 29.03.2021)

היי חן,
אפשר בלי עגבניות אם אין לך. את יכולה לרסק עגבניות בעצמך או להוסיף עוד רסק או קטשופ.

ריקי (01:18 29.03.2021)

שמתי שתי ביצים ויצא פחות מוצק יותר פרורי אולי זה התפורר לי בגלל זה ושמתי 2 מצות לא 4 ,אבל יצא טעים הכי חשוב משתמשת הרבה במתכונים שלך ואף פעם לא מתאכזבת ,תמיד יוצא טוב ברוך ד’ תודה לך תבורכי וחג שמח ריקי

מתכונים ב-10 דקות (08:54 29.03.2021)

מעולה ריקי, תודה על השיתוף😊

נעמה (22:56 28.03.2021)

שלמות הבריאה אין על האתר המושלם הזה!

מתכונים ב-10 דקות (23:10 28.03.2021)

תודה יקירה:)

אנה (13:20 14.04.2020)

מושלם 🤩🤩🤩

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:01 15.04.2020)

מהמם 😍
תודה אנה

ורד (18:33 13.04.2020)

היי,
יש לי רק ביצים M.
כמה ביצים לשים?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:38 13.04.2020)

3 ביצים.

שירה (12:14 12.04.2020)

כדי לא להפוך את התנור לחלבי השארתי את הפיצה במחבת ויצא מצוין. אחרי שהפכתי את התחתית המשכתי את שאר השלבים של הרוטב הגבנצ ושאר תוספות. הנמכתי את האש וכיסיתי עד שהגבינה נמסה.
אפרת תודה על המתכון!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:38 12.04.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

הדסה לברון (14:58 10.04.2020)

כמו תמיד..מתכון מושלם🍕❤ אני עשיתי את כל השלבים במחבת, עם גבנ\”צ ובולגרית.
במים החמים הוספתי גם חלב (לא יודעת אם באמת משדרג..🤗)
תודה רבה, חג שמח ושבת שלום🌹

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:04 11.04.2020)

נראה מעולה!
תודה הדסה ❤️

ליטל גומן (11:21 10.04.2020)

אפרת, זה מתכון מעולה.
הילדים (שלא תמיד אוכלים הכל) טרפו את הפיצה לארוחת בוקר מושלמת בפסח.
הכנתי את הכל בתוך מחבת.
חג שמח 🌷

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:26 10.04.2020)

נראה מעולה!
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה ליטל וחג שמח

adas (18:59 23.03.2020)

הייי נראה אחלה מרשם… אפילו שעוד לא הכנתי..:)
אפשר לשים חלב במקום מים??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:26 23.03.2020)

כן אפשר 🙂

הדס (21:28 21.11.2019)

יאווווו
תקשיבי אפרת עוד לא היו מתכונים כאלו!!!!
עכשיו אני מסתכלת באתר ונזכרת-
בפסח האחרון ראיתי את המתכון ואמרתי לעצמי “בוא ננסה!”
ופשוט איך שיצאה ה”פיצה, הראשונה היא נ-ח-ס-ל-ה!!!
הכנתי 3 פעמים ויצא מדהים!!
וכמובן שהוספנו את המתון למחברת המתכונים של פסח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 21.11.2019)

שמחה לשמוע ❤️
תודה הדס

מיכל (10:01 23.09.2019)

שתי שליש כוס מים רותחים או 2,3 כוס מים רותחים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 23.09.2019)

שני שליש כוס.

קרן (16:41 7.07.2019)

היי.
אפשר לטגן במקום לאפות? (התנור התקלקל לנו…)
כי בדרך כלל שמכינים מצה בריי אז מטגנים במחבת.
השאלה היא אם פה זה ייצא טוב, בגלל שאולי הגבינה לא תימס…
מה את מציעה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 7.07.2019)

אני חושבת שכן. לאחר טיגון התחתית משני הצדדים, יש להשאיר במחבת ולהוסיף רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספות. להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולכסות את המחבת. לבשל עד שהגבינה מותכת.

זיו (15:28 25.04.2019)

יצא מושלםםם
תודה על ההוראות המדוייקות, הקלילות והברורות! כולם נהנו מארוחה טעימה ומהירה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 25.04.2019)

שמחה שיצא טעים!
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף.

פנינה (12:32 25.04.2019)

הי אפרת,
שאלה- האם התחתית של הפיצה מתקשה מאד באפייה?
פשוט הבנים שלי קטנים, ואוהבים רק דברים רכים.
אז נראה לך שעדיף לי לטגן את הפיצה עם הרוטב והגבינה במקום לאפות?
אשמח לשמוע בהקדם, כי אני ממש עומדת להתחיל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 25.04.2019)

התחתית נשארת קצת רכה אז אין בעיה.
חג שמח 🙂

שרית (11:39 23.04.2019)

תודה רבה. יצא מאוד טעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 23.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂

טלי (20:45 22.04.2019)

תודה על המתכון המצוין.
שידרגתי את הבסיס עם קצת פרמזן, טרפנו הכל.תודה רבה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 22.04.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
חג שמח 🌺

דנה (19:05 22.04.2019)

יש אפשרות לעשות עם קמח מצה? ואם כן כמה כוסות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:38 22.04.2019)

היי דנה,
פחות מומלץ להכין עם קמח מצה.

גליה (20:51 21.04.2019)

יצא מדהים! הילדים שלי, כולל אני ובעלי, חיסלנו את הפיצה! תודה יקירתי❤️

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:55 21.04.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

אלמוג (23:13 20.04.2019)

אמנם המחבת שלי 26 סמ ולא 28 אבל יצא קטלני!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 21.04.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על השיתוף!

שושי (10:24 12.04.2019)

בפסח אני עושה מצה בריי ללא מים.
רק מצה עם ביצה.
אפשר להכין ככה את הפיצה?
זה יצא תחתית מספיק טובה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:36 12.04.2019)

אני חושבת שכן. התחתית תצא פשוט יותר קשה.

ישי (23:17 7.04.2018)

יצא מעולה תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:26 8.04.2018)

תודה ישי, שמחה שאהבת 🙂

ליאן (14:56 7.04.2018)

יצא מדהים! תודה רבה על המתכון!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 7.04.2018)

נראה מעולה!
תודה ליאן 🙂

מאיר (08:28 6.04.2018)

הכנתי, והילדים אהבו, לא בטירוף, אבל אהבו. מה שכן, כדי לשדרג את הפיצה, הכנתי את הבסיס מקמח מצות, ואז היא הרגישה כמו פיצה רגילה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 6.04.2018)

תודה על השיתוף 🙂

אודליה (00:43 5.04.2018)

יצא מעולה וחוסל מהר. רק כשאת רוטב העגבניות קניתי מוכן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 5.04.2018)

נראה מעולה! תודה אודליה 🙂
חג שמח

חן (17:40 4.04.2018)

היי, מה הקוטר של 25 ס״מ? איזה גודל זה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 4.04.2018)

היי חן,
זה גודל של מחבת בינונית או תבנית עגולה סטנדרטית. אם יש לך סרגל אפשר למדוד.

טל (15:30 4.04.2018)

שלום אפרת.
יש לי מחבת בקוטר 20 ס”מ , 21 ס”מ בערך אני רוצה שהבצק יהיה לא עבה. דק יחסית אבל לא דק מידי.
כמה מצות, כמה מים? כמה ביצים אצטרך לשים,
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:23 4.04.2018)

היי טל,
לדעתי כדאי לשים 3 מצות עם 2 ביצים גדולות וחצי כוס מים רותחים.

דנה (10:17 4.04.2018)

הי אפרת, האם ניתן לאפות את התחתית במקום לטגן? ומהו אופן ההכנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:40 4.04.2018)

היי דנה,
את יכולה לשמן תבנית עגולה בקוטר 26-28 ולשטח את הבלילה. להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ 10-15 דקות, עד שהתחתית מתייצבת ומזהיבה מעט.

תומר (21:16 3.04.2018)

תודה רבההההה מעריך מאד על התגובה המהירה.
שיהיה לך ולמשפחתך רק טוב. אמן!

תומר (21:01 3.04.2018)

היי מועדים לשמחה.
בדיוק מכין חיייב תגובה במיידי בבקשה.
אין לי תנור רק מיקרו ומחבת על הגז.
איך אפשר על הגז לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 3.04.2018)

היי תומר,
לאחר שאתה מסיים לטגן במחבת משני הצדדים, תשאיר את זה במחבת ותוסיף רוטב פיצה, גבינה צהובה ותוספות, תנמיך לאש בינונית-נמוכה ותכסה את המחבת. תבשל כ-5 דקות עד שהגבינה מותכת.

siri4575 (15:11 3.04.2018)

מיוחדת מאוד, הכנתי הרגע! מהממת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 3.04.2018)

שמחה שאהבת!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

עליזה ביטון (13:43 3.04.2018)

יצא מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 3.04.2018)

תודה עליזה 🙂

מילה (13:17 3.04.2018)

פיצה פצצה ובקליקלות תודה רבה 💖

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 3.04.2018)

תודה מילה 🙂

יפית (19:44 2.04.2018)

פיצה מדהימה!!!
חוסלה תוך דקות.
תודה על עוד מתכון מנצח.וחג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 2.04.2018)

תודה יפית, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח

טובית (14:03 2.04.2018)

שלום אפרת
האתר שלך מעולה ומאוד שימושי לי… יישר כוח!
שאלה לגבי הפיצה על מצה בריי- יש לי ביצים מדיום. כמה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:57 2.04.2018)

תודה טובית 🙂
שימי 3 ביצים.

צהלה (13:36 1.04.2018)

עשיתי לבן שלי ולחבר שלו יצא טעים תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 1.04.2018)

נראה מעולה!
תודה צהלה 🙂

הודיה (21:29 31.03.2018)

היי, האם ניתן להכין את המתכון ללא ביצים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 31.03.2018)

לא כי הן מדביקות את התערובת.

עמליה (20:07 17.03.2018)

היי, האם יש לך מתכון להכנת תחתית מבצק כשר לפסח ולא ממצות? אשמח. תודה וחג שמח:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 17.03.2018)

היי עמליה,
עשיתי כמה וכמה ניסיונות ועדיין לא הגעתי לבצק פיצה מוצלח. השנה אנסה שוב ואם אצליח כמובן שאפרסם:)
חג שמח 🙂

מלכי (03:39 13.04.2017)

היי אפרת
הפסח הזה כנראה נהיה שבעים…
הרעיונות שלך נותנים חשק לככנס למטבח!
אני לא משתמשת בכלל בפסח ברסק עגבניות ולא בקטשופ, יש לך המלצה לתחליף?
גם לפיצה, לכדורי בשר, ולעוד כמה מתכונים שאני רוצה מאד להכין.
תודה רבה מאד
והמשך חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (10:20 13.04.2017)

היי מלכי,
לגבי פיצה, אולי אפשר פשוט להשתמש בעגבניות מרוסקות או טריות מגורדות ולבשל אותן קצת על הגז עד שיצטמצמו קצת.
לגבי כדורי הבשר, הרסק מסמיך את הרוטב ומוסיף טעם. אפשר להכין בלי אבל לדעתי יהיה משהו חסר בטעם.
בכל מקרה, כשאת מוותרת על רסק עגבניות מומלץ להוסיף לעגבניות המרוסקות קצת סוכר כדי לאזן את החמיצות שלהן.
חג שמח 🙂

ויקי (20:33 12.04.2017)

חג שמח! יצא מצויין. יותר משביע מפיצה רגילה.
בסיס קצת מתפורר. אוכלים עם מזלג. תודה על המתכון. אפיתי גם לחמניות פסח. מאוד פשוט ונוצלח.

מתכונים ב-10 דקות (21:05 12.04.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי התחתית, פעם הבאה אפשר לשים חצי מצה פחות או ביצה אחת יותר ואז התחתית תהיה יציבה יותר.
חג שמח!

פז (15:32 21.03.2017)

שלום. נשמע רעיון נחמד.
רציתי לשאול אם אפשר לדלג על שלב טיגון התחתית ולאפות בסוף.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:04 21.03.2017)

היי פז,
יכול להיות שאפשר לאפות את התחתית. בכל מקרה יש לייצב את התחתית קודם בנפרד (באמצעות טיגון או אפיה) ורק אז לשים תוספות ולאפות.

שלי (12:10 2.11.2016)

זה יוצא מנה אישית?

מתכונים ב-10 דקות (13:14 2.11.2016)

כן יוצא פיצה אחת בקוטר 25 ס”מ. יכול להיות מנה אישית או זוגית.

קרינה (08:56 15.06.2016)

תודה רבה אכין ואעדכן:)

קרינה (00:44 15.06.2016)

היי אפרת,
מתכון מעניין רציתי לישאול איך ניתן להכין רסק עגבניות לקחת עגבניות ופשוט לגרד אותם בפומפיה ?כי במתכון רשום שצריך לשים רסק עגבניות מקופסת שימורים ורסק עגבניות הכוונה היא להכין?תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (07:39 15.06.2016)

היי קרינה,
בשני המקרים הכוונה לקופסאות שימורים.
יש רסק עגבניות שהוא הממרח האדום המרוכז ויש עגבניות מרוסקות שזה נראה כמו עגבניות שטחנו אותן (רשום על קופסת השימורים אם זה רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות).
רסק עגבניות לא ניתן להכין וצריך להשתמש בקופסת שימורים. לעומת זאת, עגבניות מרוסקות ניתן לטחון עם בלנדר מוט ידני או לגרד בפומפיה עגבניה רגילה.
יום נפלא 🙂

דינה (17:41 1.05.2016)

מה נישמע??…אין לי רסק ובמכולת נגמר אפשר להמיר לקשטופ במקום???

מתכונים ב-10 דקות (19:34 1.05.2016)

כן דינה, שימי 2 כפות קטשופ.

עינבל (13:37 29.04.2016)

יאווו את נדירה.
את הפסח הזה את הצלת לי ולילדי
טעים. הכל טעים!!
תודה לך.
רק בריאות ואריכות ימים

מתכונים ב-10 דקות (13:52 29.04.2016)

תודה עינבל! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!

אסף (02:11 27.04.2016)

ממש מוצלח גם הלביבות יצאו ממש 10 תודה על האתר הנפלא

מתכונים ב-10 דקות (10:07 27.04.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסף וחג שמח!

תמר (00:03 27.04.2016)

עשיתי עכשיו בקלות..! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (00:36 27.04.2016)

מעולה!
תודה תמר וחג שמח 🙂

שיר (17:52 26.04.2016)

כיצד ניתן להכין ללא תנור אפיה?
מבחינת הרסק והגבינה צהובה

מתכונים ב-10 דקות (18:37 26.04.2016)

היי שיר,
את יכולה לנסות להכין במחבת ולכסות עם מכסה עד שהגבינה מותכת.

אלמוג (17:45 25.04.2016)

יצא טעים חבל על הזמן!!

מתכונים ב-10 דקות (17:56 25.04.2016)

שמחה לשמוע 🙂

רננה (17:13 25.04.2016)

אי אפשר שלא לשים לב לכותרת האתר ״מתכונים ב-10 דקות״ אך זה שגויי מכיוון שבמתכון ״פיצה כשרה לפסח״ רשום שצריך לשים את הפיצה בתנור 10-15 דקות , וגם צריך לחשב את זמן האפייה של התחתית במחבת ועד שמוצאים את כל החומרים זה לוקח בסה״כ לפחות 25 דקות .

מתכונים ב-10 דקות (17:40 25.04.2016)

היי רננה,
המתכונים באתר הם עד 10 דקות עבודה בממוצע, לא כולל זמן אפיה ובישול. זה רשום ב”אודות” ובתחתית כל דפי האתר.
חג שמח.

ענת (19:36 25.04.2016)

יאללה יאללה גם כן, כל החכמולוגים למיניהם!!
אפחד לא מכריח אתכם להכין את זה, תגידו תודה במקום סתם להעביר ביקורת אידיוטית. על זה נאמר “סייג לחוכמה שתיקה”!!!
תשאירו לנו להינות ולהודות =]

זה מה יש (02:51 25.03.2017)

את יכולה להזמין…יקח פחות זמן 🙂
כמה פשוט , פשוט להגיד תודה!!
אז תגידי תודה ותהני מהאתר

הדסה לברון (11:56 14.04.2017)

הכנתי:) יצא ממש טוב!
תודה רבה וחג כשר ושמח!

מתכונים ב-10 דקות (12:32 14.04.2017)

תודה הדסה 🙂
חג שמח ושבת שלום!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.