זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 6-7 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
2 מצות
3 כפות חלב/מים
2 ביצים
מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מרטיבים את המצות (מתחת לברז) ומפוררים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
-מחממים כף שמן במחבת ומשטחים את התערובת. מכסים ומבשלים על אש בינונית. לאחר כ-4 דקות הופכים לצד השני ומשאירים עוד 2-3 דקות עד להזהבה.
מצה מטוגנת, מצה בריי מתכון, מתכונים עם מצות
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
זה יצא פשוט מושלם!!
תודה
נראה מעולה!!🙂
אז חוזרת שוב לעדכן שהכנתי 3 כפולות
אחת עם גבנצ
אחת עם בצל מטוגן
אחת עם זיתים גבנצ ועגבניות מרוסקות.
האחרונה התחסלה מיד, האחרות היו טעימות מאוד אבל קצת ‘יבשות’. מה את מציעה להוסיף בפעם הבאה? -אולי עוד ביצה?
בכל מקרה, יצאה ארוחה פשוט נהדרת!
-לדעתך אפשרי גם להקפיא?
אם זה יצא יבש אפשר להרטיב יותר את התערובת. אפילו להוסיף כמה כפות חלב.
שלום אפרת, חג שמח!
מה את אומרת על להוסיף פטרוזיליה?
אפשר:)
פצצות לגבות
כולם החמיאו!!!
❤️
שלום אפרת,
מה גודל של המחבת? כלומר אני מנסה להבין באיזה גובה אמורה להיות התערובת בזמן הבישול.
היי,
מחבת בגובה סטנדרטי 4-6 ס”מ.
היי אפרת הכנתי לארוחת ערב ויצא מושלם! תודה רבה וחג שמח
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח(:
חג שמח🌺
היי אפרת….
יש אפשרות לשים משהו אחר במקום ביצים?
היי הודיה,
לצערי לא ידוע לי על תחליף שיכול להדביק את התערובת.
אפרת היקרה תודה על כל המתכונים המוצלחים טיפ: כדי לעשות את המתכון ללא גלוטן אני שוברת חבילת פירכיות אורז מוסיפה 2 ביצים, חלב, ומלח ומטגנת. יוצא טעים, אם לא יותר מאשר עם מצה וגם אני מטגנת פרכיות שלמות עם ביצה וזה יוצא כמו מצה מטוגנת
פסח כשר ושמח
פריכיות
הוספתי בצל מטוגן ויצא טעים מאוד!!! תודה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
כן, זה חזק עם בצל.
אני מוסיף גם סלרי.
יצא ממש טעים, הוספתי גבינה צפתית ומעט סחוג, תודה על המתכון 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
אפרת יקרה, מה שלומך? אשמח מאד להכין את המתכון הזה שלך. כמובן שאדווח אחרי שאכין. מאחלת לך חג שמח וכשר , המון בריאות ואושר. ממני, רותי (לצערי אני גרה לבד, לכן, אהייה עם עצמי בין ארבע קירות)
רותי יקרה,
זו תקופה לא קלה עבור כולם ואנחנו צריכים להשתדל לראות את הטוב ❤️
אני מאחלת לך חג שמח וכשר, המון בריאות ושמחה!
שבוע טוב אפרת, מתנצלת שלא הגבתי מוקדם יותר…
תודה רבה לך. מקווה שהכל בסדר אצלך ואצל משפחתך.
הכנתי את המתכון, טעים, כרגיל, כמו כל המתכונים שלך שניסיתי….
תבורכי
יום מקסים, ממני, רותי
תודה רותי ❤️
שבוע נפלא
עוד מתכון מעולה! תודה רבה 🙂
הקטנה זללה
תודה על השיתוף 😍
הי אפרת, עשיתי לפי המתכון ויצא לי ממש חביתה
חביתה מבחינת טעם או מרקם? הוספת מצות?
מתכון מצויין
נהנינו
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל
הי אפרת, אם רוצים לטבען את המתכון, במה אפשר להחליף את הביצים?
סורי, אין לי רעיון מה יכול להדביק את התערובת.
אנחנו לא אוכלים שרויה. אפשר בלי לשטוף את המצה?
אפשר, זה פשוט לא יהיה רך.
חג שמח 🌷
שלום, ראיתי שכולם שואלים שאלות הזויות אז רציתי לשאול אם אפשר להוסיף לזה תרד. תודה
כן אפשר. כדאי קודם לקצוץ את התרד ולטגן אותו במחבת עד שהוא מצטמצם ואז להוסיף אותו לתערובת של הביצים והמצות. מומלץ גם להוסיף בצל מטוגן אם אוהבים.
חג שמח 🙂
יצא מצוין! הילדים התענגו. תודה 💟
שמחה לשמוע 🙂
תודה דנה
שלום אפרת אם אני רוצה להכפיל את הכמות האם זמן הטיגון משתנה ומה הכמויות כשאת מתכונת להרטיב הכונה מתחת לברז? ולהרטיב ממש הרבה? תודה מראש וחג שמח
היי רעיה, חג שמח 🙂
זמן הטיגון אינו משתנה, אולי בדקה אחת יותר.
להרטיב את המצות מתחת לברז כ-10 שניות.
היי אפרת
האם אפשר לא לטגן , רק לאפות בתנור?
אני חושבת שכן.
חג שמח 🙂
יצא מושלם!
ארוחה מהירה לילדים מורעבים אחרי שעות בפארק…
היה טעים לטבול בגבינה לבנה, עם צלחת גפרורי ירקות ליד.
תודה רבה וחג שמח
תודה מלכי, שמחה שנהניתם 🙂
חג שמח
הי, רציתי לשאול.. איזה פלפל את ממליצה לשים?
תודה מראש!
היי הדסה,
פלפל שחור רגיל.
חג שמח 🙂
יצא חביב להפליא, תודה.
אכלתי עם גבינה והיה לי חסר סוכר אז פיזרתי מעל 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן, חג שמח ושבוע מקסים!
שלום רב,
לא הבנתי: האם מרטיבים את המצות ב- 3 כפות חלב או שמרטיבים אותן במים, מסננים ולאחר מכן מוסיפים את 3 כפות החלב וכל שאר החומרים?
בתודה.
היי רונית,
מרטיבים את המצות מתחת לברז ומפוררים לקערה שבה שמים 3 כפות חלב, ביצים, מלח ופלפל.
שבוע טוב וחג שמח 🙂
איזה כייף שיש אתר כזה מדהים שאפשר להנות ממנו,תודה!!!
היה טעים מאווווד.
חג שמח לכולם.
תודה לימור 🙂
חג שמח!
היי חג שמח רציתי לשאול אפשר להכין את זה בצורת קציצות ? תודה
בטח מיטל 🙂
חג שמח!
תודה רבה הייתה לנו ארוחה טעימה! 🙂
בשמחה שוש וחג שמח!