שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18-23 דקות

מס’ מנות: 24 יחידות

סוג: חלבי

מצרכים:

12 דפים של עלי פילו (מופשרים לפי הוראות היצרן)

150 גרם עלי תרד או מחית חציל קלוי מסוננת היטב (לא חובה)

1 ביצה

250 גרם גבינת ‘טוב טעם’

100 גרם גבינה בולגרית רכה

50 גרם גבינת קשקבל / פרמזן

מלח, פלפל שחור

*ספריי שמן/ שמן/ חמאה מומסת

לקישוט: שומשום/ קצח




אופן הכנה:

להכנה עם עלי תרד: מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את עלי התרד ומערבבים 2-3 דקות עד שהעלים מצטמצמים. מסירים מהאש, מסננים וקוצצים גס.

-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים היטב בקערה את הגבינות, הביצה והתרד/החציל הקלוי. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הצורך.

-מומלץ לקרוא לפני טיפים לעבודה עם בצק פילו.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה, מברישים אותו בשמן/חמאה מומסת (הכי נוח להשתמש בתרסיס שמן קנוי) ומניחים מעליו דף פילו נוסף. מברישים גם אותו בשמן/חמאה.

-חותכים ל-4 רצועות שוות. בקצה כל רצועה מניחים כמות של כפית גדושה מהמלית.

בורקס פילו- שלבי הכנה

-מקפלים לצורת משולש: על ידי קיפול מימין לשמאל ומשמאל לימין וכך עד הסוף. כך ממשיכים עם כל שאר המשולשים.

בורקס פילו- שלבי הכנה

-מניחים את המשולשים על נייר אפיה, מרססים או מברישים בשמן/חמאה מומסת ומפזרים מעל מעט שומשום/קצח. אופים בתנור 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

בורקס פילו במילוי גבינה

בורקס גבינה, בורקס מבצק פילו, מתכון לבורקס גבינה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אצבעות שוםאצבעות שום
פאדג שוקולד פאדג שוקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שרה (00:04 21.12.2023)

הכנתי בחנוכה – הכל נחטף
נס שאכלתי בבית אחד😉
אני רוצה להכין עם חתיכות חזה קטנות יש לך מתכון – לא מצאתי

avatar
שרה (00:06 21.12.2023)

עכשיו אני רואה שיש
תודה:)

avatar
ללי (18:03 27.07.2023)

האם אפשר להקפיא חלק מכמות של הבורקסים לפני האפייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:34 28.07.2023)

כן(:

avatar
תמר (17:07 19.07.2023)

היי. אני רוצה להכין את הבורקס עם המילוי של הגבינות, אבל אין לי בולגרית. יש לזה תחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 19.07.2023)

היי
אפשר להוסיף עוד גבינה צהובה או פטה או מוצרלה.

avatar
שרה (22:36 28.06.2023)

היי אפרת,
חייבת לציין שאין מתכון שלך שלא אהבתי (והכנתי ה-מ-ו-ן)
הכל כ”כ טעים פשוט וקל להכנה
וגם אם יש שאלה תמיד את זמינה ועונה בשמחה
הכנתי את המתכון הזה יצא טעים ברמות ונגמר הכל
תודה ואלף פעמים תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:58 29.06.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️

avatar
עידן (08:09 30.05.2023)

היי אפרת, הכנתי את המילוי ורציתי לדעת כמה זמן אפשר לשמור אותו במקרר לפני שמכניסים אותו לפילו? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:19 30.05.2023)

היי
מומלץ לשמור עד יום-יומיים.

avatar
יפעת (19:11 15.05.2023)

היי גבינת שמנת פילדלפיה יכולה להחליף את גבינת טוב טעם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:31 15.05.2023)

כן, אפשר.

avatar
חן (08:41 21.10.2022)

שלום אפרת.
אני רוצה להכין לשבת.
בגבינות יש לי: גבינה לבנה, גבינה צהובה, גבינת פיראוס מלוחה.
יש אפשרות להסתדר עם המילוי רק עם אלו, ואם כן – כמה מכל דבר?
תודה רבה

avatar
חן (08:43 21.10.2022)

נ”ב- ובהנחה שאני מעדיפה שזה יהיה עם כמה שפחות אחוזי שומן (וכמה שפחות כמות של הצהובה והמלוחה) ועדיין יצא טוב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:52 21.10.2022)

היי חן.
את יכולה לשים 150 גרם פיראוס, 100 גרם גבינה צהובה, 150 גרם גבינה לבנה.
מציינת שאם הגבינה 5% ופחות- המילוי יצא יותר נוזלי.
בהצלחה(:

avatar
רויטל (00:45 22.09.2022)

הכנתי היום, התחסלה תבנית שלמה ברגע..מתכון מוצלח!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:16 22.09.2022)

איזה כיף שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף❤

avatar
שני (01:08 24.07.2022)

היי אני רוצה לעשות רק עם גבינות, בלי חציל או תרד, עדין צריך ביצה בעיסת גבינות?, ואם אין גבינת טוב טעם מה התחליף?
ועוד משהו רשמת להניח דף ועליו עוד דף ? זאת אומרת בורקס 1 עשוי מ2 דפים לפי מה שהבנתי?
תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:44 24.07.2022)

היי,
גם אם את מוותרת על חציל/תרד מומלץ לשים ביצה.
אם אין לך טוב טעם את יכולה להכין את המלית הזאת:
4 כפות מלאות גבינה לבנה
4 כפות גדושות גבינה בולגרית (רצוי רכה)
שני שליש כוס גבינה צהובה מגורדת.
וכן, כל בורקס עשוי מ-2 דפים (אחרת הוא ייקרע).

avatar
שני (10:59 24.07.2022)

מעולה תודה רבה!

avatar
רבקה (09:44 3.06.2022)

הי אפרת,
דבר ראשון תודה על המתכונים. תמיד יוצר מוצלח. אין כמו המתכונים שלך!!!
העלת בעבר מתכון תחליף למילוי. צריך להוסיף גם בו ביצה? מצב

בורקס פילו במילוי גבינה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:45 3.06.2022)

היי,
אין צורך בביצה.

avatar
שירי (13:01 27.03.2022)

היי אפרת,
אם אני רוצה להכין עם משולשים של דפי פילו (וילי פוד), מספיק משולש אחד עבור כל בורקס?

תודה רבה,
שירי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:13 27.03.2022)

היי,
דפי פילו הם דקיקים ממש ולכן יש צורך בשני עלים לכל בורקס🙂

avatar
דבורה (12:26 28.11.2021)

שבוע טוב אפרת,
האם עלי סלק ותרד הם אותו הדבר ואם לא האם ניתן להשתמש בעלי סלק במתכון?
תודה מראש
חג חנוכה שמח!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:03 28.11.2021)

היי דבורה,
סלק ותרד הם “קרובי משפחה”, לכן העלים שלהם די דומים אך לא זהים לגמרי.
בכל זאת, ניתן להשתמש כאן גם בעלי סלק(:

avatar
לוי צביה (11:53 24.09.2021)

יצא מושלם!!!

בורקס פילו במילוי גבינה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:07 24.09.2021)

נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף❤

avatar
דנה (18:39 1.02.2021)

היי, האם ניתן להקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:18 1.02.2021)

לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה.

avatar
מאיה (16:26 26.01.2021)

היי, האם ניתן לגלגל את הפילו כרולדה ואז לגלגל את הרולדה בשביל שתצא צורה של שבלול?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:16 26.01.2021)

אפשר לגלגל לרולדה כמו במתכון הזה- בצק פילו ממולא בפטריות.

avatar
מעין (19:10 12.12.2020)

היי אפרת שבוע טוב!!
לא הספקתי להשאיר פה תגובה לפני שבת אבל הכנתי את המתכון הזה יצאא מושלםם!!
את פשוט אלופה יצא טעים 😋וגרף הרבה מחמאות!!😊
תודה רבה אין עליך!😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 12.12.2020)

שבוע נפלא מעיין 🙂
שמחה לקרוא שנהנת ❤️

avatar
טל מועלם (14:15 4.12.2020)

יש מתכון להכנת בצק פילו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:29 4.12.2020)

לא.

avatar
רויטל (11:10 22.11.2020)

היי, אפשר להוסיף זיתים? או גבינה עם זיתים? לא יצא מלוח מדי? ושאלה נוספת- ראיתי המלצה למרוח את הדפים בחלב במקום בשמן. מה דעתך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:45 22.11.2020)

לא ניסיתי עם חלב, מניחה שאפשרי 🙂
ואין בעיה להוסיף זיתים/גבינת זיתים, מה שאת אוהבת

avatar
חיה (12:23 2.06.2020)

עם גבינה לבנה רגילה בשילוב פתיתי צהובה ילך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:17 2.06.2020)

כדאי לשלב גם גבינה קשה כמו בולגרית או פטה אם יש לך.

avatar
חני (22:48 9.05.2020)

היי אפרת
קודם כל תודה רבה על האתר, כל המתכונים שאני מכינה יוצאים פשוט מושלם.
האם ניתן לעשות את הבורקסים האלו עם עלי סיגר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:02 10.05.2020)

אני חושבת שכן.
שבוע נפלא 🌺

avatar
לילי (20:55 24.04.2020)

פעם ראשונה שאני עובדת עם בצק פילו. יצא מדהים!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:08 25.04.2020)

שמחה שיצא מוצלח 🙂

avatar
רויטל (22:14 17.03.2020)

היי אפרת,
ראשית תודה על מתכונים נפלאים ומוצלחים!
שאלה…האם ניתן לעשות את אותו התהליך עם דפי אורז?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:23 18.03.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
קחי בחשבון שהמרקם של דפי אורז שונה לגמרי.

avatar
יעל (15:39 9.01.2020)

תודה רבה על מענה מהיר
או תרד או פסטו? (יש לי תרד)
דרך אגב, הכנתי הרגע את מרק העדשים שלך ויצא מושלם:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 9.01.2020)

מה שבא לך, האמת שזה יוצא טעים עם תרד ועם פסטו.
ושמחה שהמרק יצא טעים 🙂

avatar
יעל (13:39 9.01.2020)

היי
יש לי גבינת חמד, חלומי, בולגרית, צהובה… אפשר להכין?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 9.01.2020)

היי יעל,
אפשר לערבב 100 גרם גבינה בולגרית עם 100 גרם גבינת חמד ו100 גרם גבינה צהובה מגורדת. אני ממליצה להוסיף גם 2-3 כפות גבינה לבנה אם יש לך (אם אין- אז קוטג’/ גבינת שמנת/לבן/יוגורט).

avatar
אילני (08:29 24.12.2019)

אפשר להוסיף פסטו לכל התערובת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:36 24.12.2019)

לתערובת הגבינות? כן אפשר.

avatar
תמר הירדני (21:16 8.05.2019)

אפרת יקרה, המתכון הזה פצצה!
אנחנו גרים בחו”ל ושומרים כשרות ולכן לא אכלנו בורקס המון זמן וכולנו כבר התגעגענו… השבוע מצאתי בסופרמרקט בצק פילו כשר ומיד הסתערתי על הפרויקט. יצא מדהים! הילדים מבקשים להודות לך מקרב לב 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 9.05.2019)

זה נראה מעולה 😍
שמחה שנהניתם!
תודה לך 🌷

avatar
שרית (15:49 1.03.2019)

הי, האם אפשר לגלגל כמה שעות לפני האפיה??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:38 1.03.2019)

כן. לשמור במקרר עד האפיה.

avatar
מיטל (20:14 22.01.2019)

היי אפרת, נראה מעולה! אין לי גבינת טוב טעם, האם יש תחליף? אפשר אולי בלי ולהוסיף עוד מהגבינות האחרות? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 22.01.2019)

היי מיטל,
אפשר להכין את המלית הזאת:
4 כפות מלאות גבינה לבנה
4 כפות גדושות גבינה בולגרית (רצוי רכה)
שני שליש כוס גבינה צהובה מגורדת

avatar
רבקה (21:18 2.06.2022)

הי אפרת.
ראשית תודה רבה על המתכונים תמיד יוצא מוצלח!!!
האם לתערובת הזאת צריך להוסיף ביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:49 2.06.2022)

היי,
אפשר לוותר על ביצה כאן.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:

avatar
אלמוג (09:20 2.08.2018)

איזה עוד מילוי אפשר במקום תרד או חציל?
בצל מטוגן או משהו אחר? פשוט לא אוהבים תרד וחציל…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 2.08.2018)

אפשר בצל מטוגן.

avatar
אודליה (19:54 6.02.2018)

ערב טוב אפרת! רוצה להכין בקרוב והפעם יש לי המון שאלות (סורי!): א) קניתי בצק פילו אבל לא כתוב כמה דפים יש, רק שזה 500 גרם, האם יש לך מושג בערך כמה עלים יהיו? רוצה להתאים מראש מתכון/מתכונים. ב) מה זה גבינת טוב טעם?? ג) אם אני רוצה להוסיף חציל, את מתכוונת לצלות אותו על האש ואז פשוט להוציא את ה”בשר” מבפנים, בלי לתבל אותו בכלום? ד) אפשר גבינה צהובה מגורדת במקום קשקבל? זהו … אני חושבת 🙂 תודה רבה מראש 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 7.02.2018)

בוקר טוב אודליה,
1. אני לא זוכרת כמה דפים בדיוק יש בחבילה, לדעתי בסביבות 20..
2. גבינת טוב טעם היא גבינה בעלת מרקם מוצק ומיועדת לאפיה. היא מעניקה את המרקם שיש בבורקס גבינה אמיתי. מצורפת תמונה.
3. כן, רק כדאי לתבל אותו בקצת מלח (ממש מעט).
4. אפשר.
בהצלחה 🙂

avatar
אודליה (09:01 7.02.2018)

תודה רבה אפרת!!! אכין בקרוב בע”ה ואעדכן 🙂 יום מקסים!

avatar
אודליה (21:58 13.02.2018)

סוף סוף סיימתי להכין, וואו לקח המון זמן! אבל יצא מושלם (הכנתי עם חציל)!!! תודה רבה וערב נפלא 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 13.02.2018)

מהמם! אלופה 🙂

avatar
ורד (09:23 12.09.2017)

שלום, האם אפשר להכין יום קודם ולחמם שוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:41 12.09.2017)

היי ורד,
כמובן שעדיף להכין באותו יום אבל אם אין אפשרות אפשר להכין יום לפני ולחמם בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 10-15 דקות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד).
יום מקסים 🙂

avatar
מלי (07:48 16.08.2017)

שלום,האם אפשרי לגלגל את המאפה בצורה של אצבעות במקום משולשים?
אם כן ,האם צריך לשנות משהו באופן או המרכיבים של ההכנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 16.08.2017)

אפשר. מלבד צורה הגלגול שום דבר אינו משתנה.

avatar
אמירה כהן (21:03 4.08.2017)

הבורקס יצא מעולה הוספתי תרד למלוי
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 5.08.2017)

תודה אמירה, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
סיגל (23:33 16.07.2017)

היי,
תודה על המתכון הנהדר!
רציתי לשאול מדוע הגבינה בורחת מהבצק במהלך האפייה וכיצד ניתן למנוע זאת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:01 17.07.2017)

היי סיגל,
פעם הבאה נסי למלא כל בורקס בכמות קטנה יותר של מילוי.

avatar
אמירה כהן (21:05 4.08.2017)

סיגל אם תעברי עם מזלג מסביב לבורקס אז המלוי לא יצא .

avatar
קרן (06:12 30.06.2017)

במה אפשר להחליף את הביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:19 30.06.2017)

היי קרן,
במקום הביצה אפשר לשים כף גבינה לבנה.

avatar
דורית (08:43 30.05.2017)

היי,
אני כל כך ניהנית מהמתכונים שלך. פשוט תפור עליי.

ולשאלתי, משהו לא מסתדר לי עם כמות הדפים. 12 דפים שמכל אחד יוצאים 4 בורקסים..אז בעצם מתקבלים 48 ולא 24…לא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:34 30.05.2017)

היי דורית,
משתמשים בדף פילו כפול, זאת אומרת 6 דפים כפולים (שהם בעצם 12). כל דף חותכים ל-4 שמכל אחד יוצרים בורקס.
חג שמח 🙂

avatar
שמחה ד. (17:25 29.05.2017)

הבת שלי (בכיתה ג’) ואני הכנו ביחד בורקס פילו – בפעם הראשונה, בזכותך! לא הכנו מילוי כמו במתכון, אבל מאוד נעזרנו בהסברים. תודה על אתר מקסים, מתכונים טעימים והכל ידידותי למשתמש. חג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:43 29.05.2017)

תודה שמחה, שמחה לשמוע!
חג שמח 🙂

avatar
אילנית (14:01 29.05.2017)

תודה רבה חג שמח .. יש לך אתר מהממם מהממם ה’ יברך אותך

avatar
אילנית (11:48 29.05.2017)

הייי
יש אפשרות להחליף את הביצה במשו אחר ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:21 29.05.2017)

היי אילנית,
תכיני בלי הביצה. מומלץ להוסיף כף גבינה לבנה כדי לרכך את התערובת.
חג שמח 🙂

avatar
ספיר (08:34 17.02.2017)

לא הבנתי איך עושים תמשולשים של הבצק עם הפילו אם יש למשהו איזה תמונה יותר ברורה/סרטון אני אשמח תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:15 17.02.2017)

היי ספיר,
אין לי סרטון הדגמה אבל אפשר לראות בתמונת הקולאז השניה את אופן הקיפול. הסדר הוא משמאל לימין.
יכול להיות שבאופן תיאורטי זה נראה מסובך אבל ברגע שתנסי זה יילך בקלות.

avatar
שלי (22:40 26.10.2016)

היי
ניסיתי את התפו”א וגם את הפיטריות ויצא ממש מוצלח
אני רוצה לנסות את המלית של הגבינה הבעיה שאין לי שום גבינה חוץ מגבינה טוב טעם.
מה אפשר לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (03:18 27.10.2016)

היי שלי,
גבינת טוב טעם בפני עצמה קצת חסרת טעם ולכן הטעם יכול לצאת תפל. המטרה שלה בעצם היא להעניק את המרקם ושאר הגבינות מוסיפות את הטעם לכן לדעתי פחות מומלץ להכין רק עם טוב טעם.
אם את מוסיפה תרד או מחית חציל קלוי אז אולי אפשר להמליח כמו שצריך את התערובת ואז זה יכפר על החוסר בגבינות אחרות אבל מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת בוודאות איך זה ייצא.

avatar
שלי (20:52 15.10.2016)

אף פעם לא התחברתי למתכונים כמו המתכונים שלך וניסיתי המון ממתכונים ופעם אחרי פעם כולם מעולים וקוצרי מחמאות. ושנותנים אצלנו מחמאות זה סימן שזה באמת טעים ומוצלח… כל מתכון שאני מחפשת אני קודם כל בודקת כאן ולרוב אני גם מוצאת
ייש כוח גדול
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את המילוי בתפוח אדמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:51 15.10.2016)

היי שלי,
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
אפשר למלא במילוי תפו”א (אם את רוצה מתכון למילוי יש במתכון הזה- בורקס תפוח אדמה).
חג שמח!

avatar
אפרת בן נאה (22:11 2.08.2016)

יצא מעולה. הכנתי חלק מהבורקסים עם תרד, חלק עם דלעת וחלק רק עם גבינה. כמובן שניתן לעשות גם עם בצק עלים או פריך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:49 2.08.2016)

היי אפרת,
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אביגיל גד (17:08 12.06.2016)

אתר מגניב במיוחד
ניסיתי המון מתכונים מהאתר ותמיד מצליח ויוצא מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:45 12.06.2016)

תודה אביגיל, כיף לשמוע 🙂

avatar
מיכל (10:49 12.07.2015)

בוקר טוב.

תודה רבה על המתכונים הנפלאים והקלים!
רציתי לדעת אם לאחר האפייה ניתן להקפיא את הבורקסים?

תודה ויום טוב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:59 12.07.2015)

היי מיכל,
חייבת לציין שלא ניסיתי להקפיא בצק פילו אפוי אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה.
יום טוב ושבוע נפלא 🙂

avatar
מזל (16:44 29.06.2015)

תודה שאת עונה כל כך מהר וכל כך ברור.
האתר (וגם את) מאוד ידידותי למשתמש.
יישר כח גדול !!!
זהו, שמרתי את האתר במועדפים ומהיום במקום לחפש מתכון בגוגל, קודם אחפש אותו כאן.
תודה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:46 29.06.2015)

תודה רבה מזל! כיף גדול לשמוע 🙂

avatar
מזל (12:43 29.06.2015)

לפי מה שהבנתי שמת שני דפים אחד על השני. זה נכון?
ככה זה עם כל המילויים? תמיד על שני דפים, או שאפשר גם על אחד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:04 29.06.2015)

היי מזל,
נכון, שמים דף אחד מעל השני (שכבה כפולה).
מאחר ודפי הפילו הם מאוד עדינים, בדר”כ עדיף למלא על שכבה כפולה.
יום נעים 🙂

avatar
שרית (20:59 28.03.2015)

יצא מעולה ממש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:35 28.03.2015)

שמחה לשמוע! תודה שרית שאת תמיד חוזרת לעדכן 🙂
שבוע טוב

avatar
שרית (13:57 24.03.2015)

תודה רבה זה באמת נשמע טוב

avatar
שרית (10:02 24.03.2015)

יש לי בצק פילו ואני מחפשת מה לעשות עם זה .משהו חלבי אבל יותר פשוט בלי גבינות מיוחדות .יש לך מתכון בשבילי.תודה רבה
אין כמו האתר שלך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:37 24.03.2015)

תודה שרית!
את יכולה להכין מילוי מגבינות כמו גבינה לבנה/קוטג’, גבינה צהובה, גבינה בולגרית/פטה.
אין לי מתכון מדויק אבל אני רושמת לך בערך מה אני הייתי מכינה:
למילוי (לערבב הכל בקערית):
2-3 כפות גבינה לבנה/קוטג’
כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס גבינה בולגרית/פטה מגורדת
חצי ביצה טרופה
מלח, פלפל שחור
*אם לאחר ערבוב התערובת יוצאת דלילה מידי תוסיפי ככף קמח/קורנפלור (התערובת צריכה להיות סמיכה ויציבה אחרת היא תרטיב את דפי הפילו).
*את יכולה להוסיף לתערובת הגבינות תוספות כמו זיתים קצוצים, גמבה קצוצה, פטריות קצוצות וכו’ (לפי הטעם).
אפשר למלא ולגלגל לסיגרים או למשולשים (כמובן שיש להבריש את הדפים בשמן), לסדר על נייר אפיה, להבריש בחצי ביצה טרופה ולפזר שומשום אם את אוהבת.
בהצלחה ויום נפלא 😉

avatar
ענבל (14:47 1.01.2015)

תודה רבה 🙂
זאת פעם ראשונה שאני רוצה לעבוד עם עלי פילו לכן אני שואלת. אם רוצים להשתמש רק בחלק מהחבילה אז אפשר להוציא להפשרה רק חצי מהעלים או שהם ישברו/יתייבשו? או שכל פעם את משתמשת בכל החבילה? שאר המתכונים נפלאים. אנסה אותם. מקסימום אני פשוט אכין הכל ואקפיא חלק.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:10 1.01.2015)

זאת בעיה להוציא רק חלק מהחבילה כי הדפים קפואים ודבוקים זה לזה ואם תנסי קרוב לוודאי שהם יקרעו, לכן אין ברירה אלא להשתמש בכל החבילה בכל פעם שמכינים (לכן אני תמיד קונה את החבילה הכי קטנה שאני מוצאת).
ונכון, את יכולה להקפיא לאחר האפיה 🙂
ממליצה לך לקרוא את הטיפים לעבודה עם בצק פילו.
בהצלחה וסופשבוע נעים 😉

avatar
ענבל (10:36 1.01.2015)

בוקר טוב,אם אני מפשירה חבילה של עלי פילו ולא משתמשת בכולם,ניתן להקפיא שוב את מה שלא השתמשתי בו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 1.01.2015)

בוקר אור ענבל,
לא, דפי פילו שהופשרו אין להקפיא שנית, הם מתייבשים.
מה שאת יכולה לעשות זה להכין מתכון אחר (אולי קינוח מתוק) עם הדפים שנותרו.
מצרפת קישור לכל מתכוני הפילו באתר:
https://www.10dakot.co.il/tag/%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95/
יום מקסים:)

avatar
דורית (09:36 27.12.2014)

האם אפשר להכין ולהקפיא לפני אפיה כמו בורקס רגיל ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:53 27.12.2014)

היי דורית,
בצק פילו קנוי מומלץ לאפות מיד לאחר שמכינים אותו אחרת הוא נוטה להתייבש. לא מומלץ להקפיא את הבצק לפני האפיה מאחר והתהליך מייבש את הדפים.
שבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות