מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי תמרים

כדורי תמריםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 12, 2018
Last modified:ספטמבר 12, 2018

Summary:

כדורי תמרים בטעם שוקולד ("כדורי אנרגיה") – בריאים וטעימים כשמתחשק משהו מתוק..

כדורי תמרים

מצרכים (20-24 כדורים קטנים):

12 תמרים מסוג מג'הול מגולענים (250 ג')

2 כוסות שקדים או אגוזי מלך טבעיים (180 ג') *מומלץ לשלב

2 כפיות אבקת קקאו

2 כפות שמן קוקוס מומס

שליש כפית אבקת קינמון (לא חובה)

*קוקוס לציפוי

אופן הכנה:

-מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה.

-בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים בקוטר 2-2.5 ס"מ (אם התערובת דביקה ניתן להרטיב את הידיים).

-מגלגלים כל כדור בקוקוס ומניחים בצלחת. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

89 תגובות

הוסף תגובה
    1. לא אין לי..
      אפשר לחתוך את התמרים ממש ממש דק? או שאני אקנה תמרים בוואקום אולי? מה יצא יותר טוב?

    2. אני לא יודעת. אולי עם תמרים בוואקום זה ייצא יותר טוב.
      בכל מקרה אגוזים יש לקנות טחונים.

  1. קניתי שמן קוקוס במיוחד כדי להכין את המתכון. יש לך אולי מושג איפה לשמור אותו אחרי הפתיחה? מקרר או מזווה?

    המעבד מזון שלי כנראה לא חזק במיוחד ולא ממש מצליח לטחון את התמרים לעיסה? כמה זה נורא אם זה ירוסק לחתיכון ולא יטחן לממרח? יש לך אולי רעיון מה אפשר לעשות כדי שהמעבד מזון יסתדר עם התמרים? קרח הוא מצליח והכל ורק תמרים לא

    אשמח אם תוכלי להמחיש לי באיזה גודל הכדורים צריכים להיות? כמו משמש? כמו מה? לא ממש מבינה בקוטר

    1. במזווה.
      אם התמרים מגולענים אז אני לא מבינה למה הוא לא מצליח לטחון אותם וקרח כן.
      זה לא צריך לטחון לממרח. מספיק לחתיכות קטנות/ מרקם גרגירי.
      את יכולה למדוד עם סרגל מה זה אורך של 2-2.5 ס"מ. משמש גדול מידי. אלה כדורים קטנים. אמורים לצאת מהכמות 20-24 כדורים, לפי זה תדעי אם הכנת בקוטר הנכון.

  2. היי אפרת, תודה על המתכון
    כמה שאלות
    – שמן קוקוס הכוונה הזה בצנצנות זכוכית?
    – אין ממיסים שמן קוקוס? איפה? כמה זמן?
    – קוקוס לציפוי הכוונה קוקוס טחון?
    – אבקת קינמון הכוונה לקינמון הטחון שנמכר איפה שכל התבלינים?
    – קצת קשה לי להבין את גודל הכדורים בסנטימטרים אשמח להכוונה בכפות/כפיות. כמה כפות / כפיות מהתערובת לקחת לכל כדור?
    – אפשר לשים את הכדורים בצלחת אחד עם השני או שחייב אחד ליד השני?
    – כמה זמן הם צריכים להיות במקרר עד שניתן להגיש?
    – בהמשך איפה וכמה זמן שומרים אותם?
    תודה ☺

    1. כן, בצנצנת זכוכית
      ממיסים במיקרו כמה שניות, עד שזה נעשה נוזלי (בקיץ זה כבר נוזלי).
      כן, קוקוס טחון
      כן לגבי אבקת הקינמון
      -בערך כמות של כפית
      -עדיף אחד ליד השני שלא ימעכו.
      -מומלץ שעה לפחות
      -נשמרים במקרר במשך כ-10 ימים בקופסה סגורה.

  3. יצא פשוט מעולה זה כבר נגלה שלישית שמכינה הילדים טורפים.. זווה להכפיל כמויות מראש! טעים ובריא!

  4. טעים ברמות. דרך אגב, אפשר לשים את התערובת במקפיא למשהו כמו 20-30 דקות, ואז התערובת לא דביקה.ובמקום האגוזים עשיתי שילוב של קורנפלקס ואגוזים. תודה על המתכון😎

    1. אפשר להמיר ב-2 כפות חמאה מומסת (עדיף) או שמן קנולה.

    1. אפשר אבל זה יותר מוצלח עם תמרים רגילים. ממרח תמרים הוא מתוק מידי כי לרוב מוסיפים לו סוכר.

    1. כן אפשר להקפיא.
      הכדורים נשמרים במקרר בקופסה סגורה במשך כ-10 ימים.

  5. היי אפרת , שאלה
    לא אוהבים אצלנו תמרים בכלל, במה ניתן להחליף אותם שיעשה אותו טעם?
    תודה רבה!

    1. היי עדי,
      יש מתכוני כדורי שוקולד אחרים. זה צריך להיות עם אגוזים או שאפשר לשלב פירורי ביסקוויטים?

    2. לכדורים שמורכבים מאגוזים בלבד אפשר במקום התמרים להוסיף כמה כפות של ממרח שוקולד לפי הצורך (ואז אפשר לוותר על הקקאו). אופציה בריאה יותר היא להשתמש בממרח שקדים טבעי ולהוסיף קקאו כמו שרשום במתכון.
      אפשרות נוספת היא להכין את המתכון הזה- כדורי שוקולד ולשלב אגוזים טחונים עם פירורי ביסקוויטים. אני פשוט לא יודעת אם התערובת תהיה מספיק יציבה עם אגוזים בלבד. במקום חמאה אפשר לשים 2 כפות שמן קוקוס וכדאי להתחיל מרבע כוס חלב או מים ולהוסיף יותר רק אם התערובת יבשה.

  6. היי אפרת
    תודה על המתכונים המעולים
    קניתי שמן קוקוס אבל אני לא מוצאת באיזה מתכונים להשתמש בו פרט לכדורי תמרים הטעימים…
    בעיקר מתכונים לעוגיות אם יש
    תודה

    1. היי אילה,
      את יכולה להשתמש בשמן קוקוס בכל מתכוני העוגיות. במקום שמן רגיל אפשר לשים שמן קוקוס מומס באותה כמות.

  7. היי אפרת,
    הכנתי כבר מספר פעמים וזה פשוט מעולה!!!
    הבנות הקטנות שלי גם נהנות לזלול מהכדורים.
    תודה,ענבל.

  8. הי אפרת,
    האם ניתן להחליף את האגוזים והשקדים הטחונים בחמאות שקדים ואגוזים (טבעיות)? אם כן, מהי הכמות המומלצת לדעתך?
    האם את שמן הקוקוס ניתן להחליף בשמן אגוזי מלך או בחמאת קקאו מומסת?

    תודה,
    יעל

    1. היי יעל,
      המרקם של חמאת השקדים והאגוזים שונה מזה של אגוזים טחונים כך שאני לא חושבת שזה יתאים. זה יהפוך את התערובת לרכה ופחות יציבה.
      את שמן הקוקוס אני מניחה שאפשר להמיר בשמן אגוזי מלך או חמאת קקאו.

  9. היי אפרת!
    ניתן להכין את המתכון ללא מעבד מזון? אם כן, מה מחליף אותו?
    יש לי חבילה שמורה בוואקום של תמרים מגולענים, זה טוב למתכון?

    1. היי קלרי,
      אפשר להשתמש בתמרים מגולענים בוואקום.
      אני חושבת שאפשר למעוך את התמרים המגולענים עם מזלג או לקצוץ דק-דק עם סכין. אם התמרים קשים כדאי להשרות אותם קצת במים.
      לגבי שקדים/אגוזים, אפשר לקנות אותם מראש טחונים או לשים בשקית כפולה ובעזרת מערוך או פטיש לרסק לחתיכות קטנות (עובד טוב יותר עם אגוזי מלך).

  10. היי אפרת,
    יש לי שקדים טחונים.. יש צורך לשים כוס שלמה?
    ובמה אפשר להחליף את אבקת הקקאו? או שניתן לוותר? תודה לך💖

    1. אם הם כבר טחונים אז מספיק לשים כוס אחת.
      אפשר לשים כף שוקולית או כף ממרח שוקולד או לוותר.

    1. היי אילה,
      את יכולה לשים פירורי פתי בר (תתחילי מכמות של כוס- כוס וחצי, יכול להיות שזה יספיק).

  11. כבר העליתי תגובה שהכנתי ויצא מדהים וטעים!
    אני מוסיפה הערה שלא השתמשתי כלל במעבד מזון:
    השתמשתי בממרח תמרים טבעי ללא סוכר (מצורפת תמונה יש גם של מותג רמי לוי),
    בקמח שקדים ואת האגוזים פשוט גירדתי בפומפייה. ממש קל. והכי חשוב בריא וטעים 🙂

  12. היי אפשר

    ניתן לעטוף בנייר אפייה במקום ניילון נצמד שלא מעוניינת להשתמש בו?

    ושמן מומס הכוונה שיהיה שמן נוזלי רק בטמרטורת החדר ולא מוצק כמו שמן קוקוס?

    האם בבלנדר שעושים שייק ניתן לטחון הכל ןגם את האגוזים והשקדים ? או במטחנת קפה או בקוצץ ירקות?

    ולבסוף האם לקלוף את הקליפה החומה של השקדים ? האם אפשר להשרות אותם ואת האגוזים או שזה יפריע?

    תודה תודה תודה .

    1. אפשר לעטוף בנייר אפיה.
      שמן מומס הכוונה לשמן נוזלי ולא מוצק.
      אם מכשיר השייק מספיק חזק אז זה אמור לעבוד.
      אין צורך לקלוף את הקליפה של השקדים אלא אם זה מפריע לכם. אפשר להשרות קצת במים.

  13. נשארו לנו מלא תמרים מאוד השנה 😃 אחותי אלרגית לקקאו, אז הכנתי עם אבקת חרובים ובציפוי אבקת חרובים. היה מדהים!
    גם נראה ממש שוקולדי (האבקת חרובים מבחוץ נראית בדיוק כמו קקאו) וגם טעים ממש.

    תודה על המתכון הנהדר!

    1. אפשר אבל זה ייצא יותר טעים עם תמרים רגילים. ממרח תמרים הוא גם מתוק מידי כי לרוב מוסיפים לו סוכר.

  14. במקום תמרים סילאן לעצלנים אבל להיזהר בכמות שלו אל מול הפיצוחים אותם אני טוחן עד דק
    במקום שמן קוקוס מוסיף פשוט שבבי קוקוס
    נכון מוסיף קקאו אבל גם קצת נס קפה ואבקת חרובים.. את נס קפה אבקת חרובים קקאו ממיס בתוספת זעירה של מים במיקרו למעין מממרח
    כמובן את הכדורים מגלגל בשבבי קוקוס
    חברל'ך נעלם כלא היה במהירות טיסת מטוס
    הערה:–פלחי קוקוס הנמצאים בחנויות המתמחות
    עדיפים על השבבים טעם אחר ואהוב פשוט לטחון בבית לפי הצורך מכל הכתיבה הארוכה שלי
    זיכרו….סילאן איכותי לעצלנים… נס קפה……פלחי קוקוס ביו

  15. הכנתי אתמול וכמובן יצא מעולה! תודה.
    ציפוי הקוקוס והקקאו נותנים תחושה שאני אוכלת שוקולד, אהבתי!

  16. שנה טובה אפרת, היום לא קיבלתי מייל שבועי עם המתכונים החדשים. כל יום חמישי אני מקבלת מייל כזה לדוא"ל. האם המייל נשלח לרשימת תפוצה?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר