מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לטעמי

מתכון לטעמיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 9, 2015
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

חטיף טעמי ביתי קראנצ'י בציפוי קרמל ושוקולד

מתכון לטעמי

מצרכים:

3 כוסות קורנפלקס תירס רגיל

חצי כוס אגוזי מלך/ לוז

100 גרם שוקולד חלב/מריר

4 כפות מים

2 כפות דבש (אפשר להשתמש גם בסירופ מייפל)

1 כף מלאה ממרח חמאת בוטנים או נוטלה

שכבת הקרמל:

שליש כוס סוכר + כף מים (*אם יש לכם סוכר חום אז עדיף להשתמש בו)

שליש כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית

*אפשר לחסוך את כל ההכנה ופשוט להשתמש ב4 כפות ממרח ריבת חלב.

שכבת השוקולד:

50 גרם שוקולד חלב/ מריר

כף שמן

2 כפות מים

אופן הכנה:

-טוחנים את הקורנפלקס והאגוזים לפירורים קטנים (לא לאבקה).

-מניחים בקערה את קוביות השוקולד ו4 כפות מים וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים דבש וממרח חמאת בוטנים או נוטלה ומערבבים.

-מוסיפים לקערת השוקולד את תערובת הקורנפלקס והאגוזים ומערבבים היטב, עד שכל התערובת מתכסה בשוקולד באופן מלא ואחיד. (הערה: חשוב שתערובת השוקולד תהיה קרה בטמפ' החדר לפני שמוסיפים את הקורנפלקס, אחרת הקראנצ'יות עלולה להפגע).

-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים את התערובת לתבנית. משטחים בצורה אחידה ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא עד להכנת הקרמל.

שכבת הקרמל: מומלץ לצפות בסרטון בתחתית המתכון

-מחממים במיקרוגל שליש כוס שמנת (השמנת צריכה להיות חמה מאוד אך לא רותחת).

-מניחים במחבת קטנה שליש כוס סוכר וכף מים ומחממים על אש גבוהה. מערבבים כל הזמן עד שהסוכר נמס לגמרי.  ברגע שהסוכר נמס – מנמיכים את האש על הלהבה הכי נמוכה ומערבבים עד שהסוכר מזהיב. מיד לאחר שהסוכר מזהיב שופכים בזהירות ובהדרגה את השמנת החמה לתערובת הסוכר ומערבבים כל הזמן (הערה חשובה: חשוב שהשמנת תהיה חמה כשמערבבים אותה עם הסוכר הנמס, ויש להזהר ולהתרחק מהמחבת כי התערובת רותחת ומבעבעת).

לאחר ששפכנו את כל השמנת מכבים את האש וממשיכים לערבב עד לתערובת אחידה. מניחים לתערובת מעט להתקרר (2-3 דקות) ויוצקים אותה מעל שכבת הקורנפלקס. מכניסים למקפיא להתייצבות למשך כחצי שעה לפני שיוצקים את שכבת השוקולד העליונה.

*אפשר לחסוך את כל ההכנה ולהשתמש בממרח ריבת חלב- מחממים במיקרוגל 4 כפות ריבת חלב, מערבבים ויוצקים על שכבת פצפוצי האורז.

שכבת השוקולד

מניחים בקערה קוביות שוקולד, כף שמן ו2 כפות מים וממיסים. מערבבים עד לתערובת חלקה. יוצקים מעל שכבת הקרמל.

*שומרים במקרר.


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

274 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום,
    תודה רבה על המתכונים המהממים. רציתי לשאול אותך, אפשר להקפיא את הטעמי??
    תודה על תשובתך.

  2. הי אפרת:-) תודה על המתכון.. הכנתי ויצא מדהים!
    שמתי במקום חמאת בוטנים\נוטלה ממרח פסק זמן וזה אחלה תחליף.
    תודה על המתכון!

    1. האגוזים מעניקים פריכות לתחתית אבל אם אין אפשר פשוט לשים קצת יותר קורנפלקס.

  3. הי!
    לא הצלחתי להבין פה לפי השאלות
    מזה אומר שהקרמל סמיך?

    עשיתי פעמיים פעם אחת יצא ממש מים, ופעם שניה טיפה יותר סמיך אבל איך אדע שמספיק?
    תודה זה מתכון מעולה!!

    1. היי שירה,
      הקרמל אמור להסמיך כמו מרקם של חלב מרוכז ממותק.

  4. אני רוצה לומר לך תודה על כל המתכונים . עושה חשק להכין.
    כשאני מחפשת מתכון, קליל, טוב, שיהיה מוצלח ובלי מידי הרבה עבודה
    אני מיד נגשת לאתר שלך
    תמיד יש שם מה למצוא.

  5. היייי
    חייבת להגיד לך שהמתכון כלכך קל ופשוט ויצא לי טעמי אחד על אחד!
    ממליצה לכל מי שהסתבך פה עם הכנת הכרמל- שמתי במקום הכרמל ריבת חלב שהכנתי שבוע לפני חיממתי קצת במיקרו חיכיתי שיתקרר ושמתי מעל הקורנפלקס.
    תודה על המתכונים תבורכי ! ❤️

  6. היי אפרת,
    הכנתי רת הקרמל לפי השלבים.. יצא לי טיפה נוזלי אז הוספתי עוד 2 כפות סוכר חום, ושהשארתי את זה להתקרר , הוא התקשה..
    חיממתי עוד קצת ואז שמתי על שכבת הבסיס.. אך מיד זה התקשה ובמקרר עוד יותר..
    האם הקרמל אמור להיות נוזל כמו שהוא בתמונה שלך. ? אם כן, איך מגיעים לכך? אולי עשיתי אזשהי טעות בדרך..?
    אני אמשיך עם שגבת השוקולד. מעניין איך ייצא.. תודה רבה שאת עונה;)

    1. היי שריאל,
      הקרמל פשוט התייצב נכון? או שהוא התקשה לגמרי למרקם של טופי?
      אני מניחה שזה בגלל שהוספת סוכר והמשכת לחמם.
      עדיף שהוא יהיה יותר יציב ממה שרואים בתמונה.

  7. היי אפרת,
    האם אפשר לשים במקום הממרח חמאת בוטנים או המטטלה כף של ממרח לוטווס .?(בשכבה התחתונה)

  8. הי, תודה על המתכון.
    כשהוספתי את השמנת הצמחית היא נמסה לנוזל שקוף שלא התערבב טוב עם הקרמל. ניסיתי לחמם אותה יותר או פחות לפני ההוספה אבל קיבלתי אותה תוצאה בכל פעם. מה עשיתי לא טוב?

    1. היי עדי,
      השמנת היתה טובה/בתוקף?
      לאחר שערבבת אותה עם הקרמל איזה צבע ומרקם קיבלת?
      אולי בטעות השמנת הגיעה לרתיחה כשחיממת אותה?

  9. היי אפרת,
    1. האם עם ריץ' זה יצא טוב?
    2. אגב מה ההבדל בין ריץ לקצפת צימחית, זה לא אותו דבר רק הבדל בחברות?
    3.ראיתי שרשמת בתגובות שניתן להשתמש בסוכר חום, הכוונה לחום ממש או דמררה?
    4.והאם זה עדיף מאשר סוכר לבן?
    סליחה על כל החפירות, אני רוצה להכין היום בערב לשבת.

    1. היי אסתי,
      1. כן
      2. אין הבדל.
      3. מה שיש לך (עדיפות לחום כהה).
      4. זה עדיף כי זה מוסיף צבע.

    1. כדי שלא ייצא מתוק מידי כדאי את השכבה התחתונה להכין עם שוקולד מריר (או לשלב 50 גרם מריר ו50 גרם חלב) ובציפוי – שוקולד חלב.

  10. היי אפרת,
    האם אפשר להחליף את הקורנפלקס בפצפוצי אורז?
    ושאלה נוספת
    האם זה יגרע מהטעם כשאהפוך את המתכון לפרווה?

    1. היי הילה,
      אפשר להחליף בפצפוצי אורז. אם אלה פצפוצי אורז רגילים אז מספיק לשים רק 2 כוסות ולהשאיר אותם שלמים (בלי לטחון), אם אלה פצפוצי אורז מלא כדאי לשים 3 כוסות ולטחון לפירורים דקים (כי פצפוצי האורז המלא נראים בצורתם כמו קורנפלקס).
      חג שמח 🌺

  11. אפרת יקרה, גלגל הצלה בבקשה…
    הכנתי לפי ההןראות, אך כשהוספתי את הריצ' החמה התערובת לא בעבעה, כנראה הנמכתי את האש מוקדם מדי, והאמת היא שגם הוספתי עוד כמה כפות מים כדי דהסוכר לא יישרף בזמם שהוא מתבשל לו ומחכה לריץ'. בקיצור כרגע התערובת לא סמיכה בכלל. צבעה אמנם זהוב ויפה אך היא דלילה למדי. מה עושים?

    1. היי גיתה,
      תוספת המים כנראה דיללה את התערובת. לא בטוחה שיש מה לעשות בשלב זה כי תוספת של סוכר תעשה את זה מתוק מידי.
      אולי כדאי לשקול להכין חדש.

  12. שלום אפרת(:
    המתכונים שלך מעולים וכיף להסתכל באתר!!
    ניסיתי להכין את הקרמל ממש לפי השלבים שלך אבל בכל ה3 פעמים שניסיתי הסוכר נמס אך לא הזהיב ונשאר לבן.שמתי לפי הכמויות ובמחבת קטן.ישלך רעיון למה?

    1. היי נועה,
      קודם כל תודה רבה 🙂
      באיזה סוג מחבת השתמשת? טפלון, נירוסטה, ברזל יצוק?
      ניסית להכין עם סוכר חום?

    1. כן. רק חשוב שהמקום יהיה ממוזג כי בטמפ' גבוהה שכבת הקרמל עלולה לנזול.

  13. היי עשיתי את הקרמל בדיוק לפי ההוראות והכמויות, צפיתי בסרטון ועשיתי את השלבים ביחד. השתמשתי בסוכר חום. אבל זה יצא לי מאוד נוזלי. יש לך מושג למה? והאם אפשר להציל את זה?

    1. היי דינה,
      אם זה יצא נוזלי אז אולי יש קצת יותר מידי שמנת יחסית לכמות הסוכר. אם זה לא הסמיך במקרר אפשר לנסות להחזיר את זה למחבת ולהוסיף עוד 2 כפות סוכר חום ולערבב. חשוב רק שהשמנת לא תרתח.

  14. הכנתי ויצא ממש טעים! רציתי לדעת אם לא עדיף בפעם הבאה להשתמש בפיצפוצי אורז במקום הקורנפלקס?

  15. קודם כל המתכונים שלך מ ע ו ל י ם ! רציתי לישאול אם אין לי לא שמנת מתוקה ולא קצפת צמחית מה אפשר לעשות במקום?

    1. היי שירה,
      אפשר לשים במקום קרם קוקוס או 4 כפות ממרח ריבת חלב במקום כל שכבת הקרמל.

  16. בוקר טוב!
    אני רוצה להכין את הטעמי למחר בערב.
    השאלה שלי אין לי מיקרוגל חלבי, אז אני יכולה להמיס בסיר? וגם לחמם את השמנת בסיר?
    זה יצא לי טוב? בהמסה של השוקולד כדאי לשנות את הרכיבים, אם זה בסיר?
    תודה רבה על כל המתכונים הטעימים, המרק היטריות נכנס אצלינו קבוע, זה המרק היחיד שהבן שלי אוכל.

    1. היי רבקה,
      אפשר להמיס בסיר או אפילו במחבת קטנה על אש הכי נמוכה. רק חשוב לא להביא את השמנת לרתיחה, רק לחמם אותה.
      לגבי המסת השוקולד אולי כדאי להוסיף עוד כף מים.
      יום מקסים 🙂

  17. התחלתי להכין את הקרמל והסוכר במחבת לא מזהיב והופך לגושים מה לא נכון במה שעשיתי?
    הוספתי בכל אופן את השמנת מעל והמשכתי לערבב אבל זה יצא נוזל לבן ולא ניראה מוצלח.

    1. היי הודיה,
      חיממת על אש גבוהה? באיזה סוג מחבת השתמשת?

  18. היי עשיתי את המתכון ויצא מדהיםםם מושלםםם עכשיו אני רוצה להכין שוב אבל אין לי קצפת ואני רוצה לעשות את זה פרווה מה אפשר לשים במקום או שפשוט לוותר על הקצפת ולעשות את הקרמל בלי הקצפת השאלה אם זה יצא טוב?
    תודה מראש ותודה על באתר המושלם הזהה.

    1. היי תהילה,
      אי אפשר להכין את הקרמל בלי הקצפת. את יכולה להשתמש בממרח לוטוס פרווה אם יש לך.

  19. תודה עצומה על המתכון היו לי אורחים והם פרסמו לכל המשפחה על הטעמי הטעים הכנתי בזכותך וכולם רצו את המתכון אבל דחוף

  20. הי אפרת
    אני רוצה שיהיה פרווה
    ובשכבה של הקרמל אני לא רוצה לבשל
    יש אפשרות לעשות את זה עם פודינג ריבת חלב בצורה כלשהי?
    נ.ב.
    הכנתי את זה כבר עם ריבת חלב ויצא מהמם!!!!!!!!!!!!!

    1. היי יעל,
      זה לא יעבוד עם פודינג ריבת חלב אבל אפשר להשתמש בממרח לוטוס שהוא מזכיר ריבת חלב והוא פרווה.

  21. נראה טעים ואני רוצה להכין..
    מה אפשר לשים במקום חמאת בוטנים/נוטלה?
    ואם יש לי שמנת חמוצה אפשר במקום שמנת מתוקה?
    תודה רבה!

    1. היי הודיה,
      אפשר לשים כל ממרח שוקולד אחר שיש לך.
      שמנת חמוצה פחות מתאימה במקרה הזה.

  22. היי אפרת
    תודה רבה על מתכונים טעימים קלים ומרשימים
    שאלה לגבי הטעמי
    האם ניתן להכין מראש, להקפיא ולהפשיר ביום ההגשה?

  23. עשיתי עכשיו את הקרמל, החלטתי לא לקחת סיכון והשתמשתי בריצ' חדש, מה גם שהקודמים התקשו לגמרי, כנראה הם לא היו טובים כי לא ניראה לי שזה בגלל ההקפאה כי בחיים לא קרה לי כזה דבר ואני תמיד מקפיאה, בכל אופן עשיתי את הקרמל ומשום מה פעמיים זה לא הצליח לי, עשיתי לפי הכללים ובפעם הראשונה עשיתי כמו שכתבת סוכר עם מים אל זה לא היה טוב, מלא זמן והסוכר לא נמס וקיבל צבע עינברי. אז בפעם השניה עשיתי בלי מים וכשהוספתי את הריצ' (הוא היה חם) הסוכר הפך למין עיסה דביקה ולא התערבב עם הריצ' אז בפעם השלישית עשיתי (לא ברור מאיפה האומץ…. שלוש פעמים רצוף!!!) אבל אז עשיתי מתכון של מישהי אחרת שזה היה בעצם אותו דבר רק עם הוספת חמאה בסוף וזה דוקא הצליח, אולי בגלל שהריצ' היה ממש רותח ולא רק חם.
    בכל אופן אני יכולה לכתוב ספר על הקרמל האומלל הזה החל מתחילת הריצ'ים הישנים שהובלו לפח ועד הרגע שמלר ריצ' גלש לי במיקרוגל…..
    בחייפ לא עברתי כזה הרבה בדרך להכנת משהו!!!
    בכל אופן שתהיה לך שנה טובה ושתמשיכי להצליח בכל מעשי ידיך!!
    כל טוב.

    1. וואו עברת בהחלט דרך ארוכה עם הקרמל הזה 🙂
      העיקר שבסוף הצלחת וכל הכבוד שהמשכת ולא התייאשת.
      שנה טובה ומבורכת יקירה!

  24. אני יכולה להשתמש לקרמל פה בריצ' הדפקט שסיפרתי לך עליו?
    אני מכוונת לריצ' שניסיתי כבר להקציף ובמקום קצפת הוא כזה קרמי עכשיו.
    אז אני יכולה?
    תגידי לי אם באמת אפשר ושזה לא ידפוק לי את הקרמל כי גם ככה אני כבר מיואשת מקרמל אז אם שוב פעם זה לא ילך לי זה יהיה ממש…..
    אז באמת באמת אם אפשר.
    תודההה

    1. לדעתי כן. אין פה שום הקצפה אז זה אמור להיות בסדר.
      אבל שימי לב שאין בקצפת גושים.

    2. אם הגושים הם כתוצאה של הפשרה ולא כתוצאה מזה שהקצפת מקולקלת אז לא אמורה להיות בעיה לסנן ולהשתמש זה.

  25. אהלן!
    תודה על המתכונים, זה נראה מעולה!!!
    מה הכמות שיוצאת מהמתכון? (נהיה בסעודה עשרה מבוגרים, זה יספיק?)

    1. היי יעלה,
      מהמכות במתכון אמורים לצאת כ-14 ריבועים, תלוי בגודל שאת חותכת אותם.
      שבת שלום 🙂

  26. היי אפרת.
    מה קורה???
    כבר ש-נ-י-ם שלא עליתי לאתר ולא אפיתי גם כי פשוט לא מצאתי זמן בגלל הלימודים שהיו ואח"כ התחלתי לעבוד בעבודה זמנית של החופש וכו' ובקיצוררר רק עכשיו אני סוף סוף יכולה לחזור לתחביב הישן.
    אז מה שרציתי לשאול זה דבר ראשון מה הכמות אם אני רוצה תבנית של עשרים על שלושים, אם תוכלי לכתוב לי את הכמויות של כל השכבות.
    וגם אם הקרמל נשאר נוזלי ונוזל לצדדים כמו בתמונה או שזה רק בתמונה…… 😉 כי אני רוצה לחתוך לחתיכות וזה גם לא ניראה לי יהיה בקירור.
    אז אם תוכלי לענות לי כמה שיותר מהר.
    תודה רבה!!!

    1. היי, באמת נעלמת להרבה זמן 🙂
      כמויות לתבנית 20X30:
      6 כוסות קורנפלקס תירס רגיל
      כוס אגוזי מלך/ לוז
      200 גרם שוקולד חלב/מריר
      8 כפות מים
      4 כפות דבש (אפשר להשתמש גם בסירופ מייפל)
      2 כפות מלאות ממרח חמאת בוטנים או נוטלה
      שכבת הקרמל:
      שני שליש כוס סוכר + 2 כפות מים (*אם יש לך סוכר חום אז עדיף להשתמש בו)
      שני שליש כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      *אפשר לחסוך את כל ההכנה ופשוט להשתמש ב8 כפות ממרח ריבת חלב.
      שכבת השוקולד:
      100 גרם שוקולד חלב/ מריר
      2 כפות שמן
      4 כפות מים
      כשהקרמל נמס או בטמפ' החדר הוא נוזל אבל אם שמים במקרר הוא מתייצב. כדאי גם לשמור במקרר.
      בהצלחה יקירה!

    2. אז אם אנ יחתוך אז הקרמל יזלוג לי?
      יש לך אולי רעיון אחר אז לעשות? כי אני רוצה עוד שכבה אבל משהו לא שוקולדי ושיהיה יציב.
      אני מקווה שתעני לי עוד בשעה הזאת…….. ואני ישמח לכמה שיותר מהר!!!
      תודהההה

    3. כן, כשחותכים זה קצת זולג אבל אם זה קר זה פחות זולג מאשר מה שאת רואה בתמונה.
      אולי תכיני שכבת קוקוס כמו במתכון הזה – קינוח שכבות?

    4. הכנתי בסוף עם קרמל אבל מרוב שפחדתי שיזלוג לי וגם לא ענית לי בגלל השעה כנראה אז שמתי מלא סוכר לעומת קצת שמנת ולכן יצא ממש קשה ברמה שכששפכתי על התבנית לא הצלחתי למרוח על כל התבנית כי זה התקשה וגם אח"כ לחתוך היה קצת קשה אבל סך הכל יצא ממש סבבה ובכלל לא זלג!!!
      יצא טעים מאד כמו שאמור לצאת מתכון שלך…….
      אז תודה רבה ושבת שלום!!!

  27. היי אפרת, קניתי עכשיו את כל החומרים ושכחתי שמנת… אפשר להכין היום את השכבה הבסיסית ומחר להמשיך עם הקרמל והשוקולד?

  28. הכנתי ויצא מדהים אין דברים כאלו אפרת,את אלופה!
    הכרתי את האתר שלך לא מזמן ואני לא מפסיקה להכין ממנו דברים,מתכונים קלים עם חומרים זמינים,ממש כיף,יישר כח .

  29. היי אפרת, הכנתי את הטעמי אתמול בערב ונראה ממש מגרה!! מחכה כבר לשבועות 🙂 מאז הוא במקרר ורציתי לשאול, מניסיונך, מה הדרך הכי מוצלחת לחתוך אותו לריבועים כמו בתמונה שלך? חשבתי לשים ריבועים במנג'טים, זה שייך? הוא נראה כל כך טוב שאני פוחדת להרוס אותו בחיתוך חח. האם יש לך טיפים? תודה רבה וערב טוב 🙂

    1. היי אודליה,
      לגבי החיתוך, יש להשתמש בסכין גדולה עם שיניים. אני חייבת להכין אותך שיש ריבועים שיוצאים פחות סמיטריים בחיתוך אבל זה לא נורא.
      את יכולה לשים כל ריבוע במנג'ט, זה דווקא יכול להתאים.
      חג שמח!

    2. תודה רבה! יש לי סכין חלבי עם שיניים אבל הוא לא גדול, אבל הוא טוב, מקווה שאסתדר 🙂 סיימתי עכשיו להכין את עוגת האוראו ושוקולד לבן! חג שמח אפרת! בטוח יהיה לנו חג שמח עם כל המתכונים שלך 🙂

    1. היי רבקה,
      האגוזים מעניקים פריכות לתחתית אבל אם אל אוהבים אפשר פשוט לשים קצת יותר קורנפלקס.
      שבת שלום 🙂

  30. היי אפרת,
    קודם כל, תודה על אתר ומתכונים נפלאים! הם מככבים אצלי המון! 🙂
    ניסיתי את המתכון ומשום מה נהיו לי גבישי סוכר בקרמל.
    סיננתי את הקרמל והצלחתי ליצור משהו ממה שנותר, אך יש לך רעיון מדוע זה קרה?

    1. היי טובה,
      באיזה סוכר השתמשת? הסוכר לא נמס כמו שצריך עם המים? אולי השמנת לא היתה מספיק חמה כשהוספת אותה למחבת?

    2. היי אפרת,
      השתמשתי בסוכר לבן ודווקא השמנת הייתה חמה, אולי חמה מידי?
      אנסה כעת הבוקר עם סוכר חום, רגיל ולא דמררה נכון?

    3. יכול להיות שזה קשור לשמנת שהיתה חמה מידי.
      כעקרון לא אמורה להיות בעיה להשתמש בכל סוג של סוכר חום.
      עדכני איך יצא 🙂

  31. היי, תודה על האתר הנפלא!
    כתוב "לשמור במקרר"- כמה זמן ניתן להכין מראש ושזה עדיין ייצא באיכות טובה? וכמה זמן לפני ההגשה צריך להוציא מהמקרר?
    תודה רבה!!

  32. הי, במידה ואני לא מכינה את שכבת הקרמל ובמקום מוסיפה ריבת חלב, לחמם ולשפוך על הבסיס? או למרוח בלי לחמם? במידה ומחממים הריבה חוזרת להיות מוצקה?

    1. היי סוזי,
      אם ריבת החלב רכה ונוחה למריחה אז אין צורך לחמם. רק אם היא מוצקה מידי אפשר לחמם אותה קצת כדי לרכך אותה (חימום של כמה שניות). כשהיא מתקררת היא חוזרת למרקם שלה.

  33. יצא מושששששששששששששלם עשיר וטעים
    אין על האתר הזה… אצלי במועדפים..
    הכל מובן וברור
    תודה רבה וישר כוח!

  34. האם הקרמל אמור ממש להסמיך בקרור או שהוא נשאר נוזלי?
    אחרי הקפאה של כשלושת רבעי שעה זה עדין נשאר נוזלי, ניסיתי בכל אופן לשים את השוקולד מעל אבל כמובן שהוא לא התפזר אחיד וגם התערבב טיפה עם הקרמל…
    הטעם בטוח יהיה טעים, אבל להבא – מה לעשות כדי שגם המראה יהיה מושלם?
    תודה!

    1. היי שרית,
      הקרמל אמור להסמיך ולהיות דביק.
      יכול להיות ששמת קצת יותר מידי שמנת יחסית לכמות הסוכר? כי זה יכול להשפיע.

    2. אחרי כמה שעות בהקפאה הוא יותר הסמיך. הייתי צריכה קצת יותר סבלנות ולא למהר עם השוקולד למעלה…
      לדעתי אפשר גם להכין רק את השכבה הבסיסית, היא טעימה מאוד כמו שהיא!

  35. היי,
    נראה לך מתאים להכין בתבניות סיליקון אישיות?
    אני רוצה להכין בצורה הפוכה זאת אומרת להתחיל עם השוקולד ולהמשיך בקרמל והתחתית.
    אני מאמינה שהשוקולד במתכון הזה לא יחזיק. נראה לך מתאים לעשות באותו אופן כמו הגלידוניות?

    1. היי שרי,
      אפשר להכין בתבניות סיליקון אישיות אבל אני חושבת שבמתכון הזה כדאי שהסדר יהיה כמו במתכון, זאת אומרת ששכבת השוקולד תהיה העליונה כי אני חוששת שאחרת זה לא יחזיק.
      יום נפלא 🙂

  36. הי אפרת!! אני חולה על האתר שלך…מתכונים מנצחים אחד אחד!!!!
    אני חייבת רק לתת הערה אחת-עברתי על קצת תגובות ומישהי שאלה כיצד ניתן להכין את המתכון כך שיהיה ללא גלוטן. את כתבת לה בתגובה שהמתכון הוא ללא גלוטן. האמירה הזו לא נכונה ב100 אחוז כי במתכון שלך יש קורנפלקס ולרוב הוא עם גלוטן. מה שכן, אם תחליפי במתכון את הקורנלפקס לפצפוצי אורז אזי יתקבל מתכון ללא גלוטן
    בהצלחה ותמשיכי להעלות מתכונים טובים, קלים ומהירים!!

  37. הכרתי את האתר שלך השבוע ומאד מאד נהינתי,
    אני מבשלת הרבה ואוהבת לגוון במתכונים, אז השבת ממש עשיתי שבת שלימה מהאתר שלך.
    אני באמתע להכין את הטעמי והקרמל יצא לי מידי נוזלי השאלה אם יש מה לעשות או שצריך להכין קרמל אחר , ואם את יודעת לומר למה זה קרה.

    שבת שלום
    מיכל

    1. היי מיכל,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      לגבי הטעמי, יכול להיות שהשתמשת בכוס יחסית גדולה ושמת יותר מידי שמנת? בכל אופן, כדאי להניח לקרמל מעט להתקרר, אני מניחה שאחרי קירור הוא יסמיך יותר. אפשר אפילו לזרז את התהליך ולשים במקרר ל 10-15 דקות.
      עדכני אותי אם זה לא עזר..
      שבת שלום

    2. תודה על התגובה,
      אחרי ששמתי קצת במקרר היה נראה שהוא קצת מסמיך , שפכתי על הבסיס מקווה שיהיה בסדר…
      נעדכן אח"כ

    1. בהתחלה לא הצלחתי עם הקרמל אבל בסופו של דבר היתלחתי!!
      תודהההה רבה לצוות של 10 דקות תמשיכו !!!!

  38. תודה על התשובות המהירות
    אם אני שמה פצפוצים אני צריכה לטחון אותם או להשאיר שלמים? וכמה לשים?
    אם אין לי חמאת בוטנים ונוטלה מה אפשר לשים?

    1. את יכולה למעוך את פצפוצי האורז באופן חלקי (שחלק יהיה מעוך אבל עדיין יישארו חתיכות שלמות).
      שימי בין 2.5 ל-3 כוסות פצפוצי אורז.
      את יכולה לשים כל ממרח שוקולד אחר שיש לך.

  39. היי
    אני רוצה להכין את זה לשבת
    אני מכינה את הטעמי ביום שישי
    השאלה שלי היא איפה לשמור את זה עד שבת ובשבת?
    אני מכינה עם פצפוצים

    1. היי רחלי,
      המתכון הוא ללא גלוטן. אם מכינים למי שרגיש לגלוטן (צליאק) חשוב לוודא שרשום על האריזות של כל המוצרים שהם ללא גלוטן או אינן מכילים עקבות של גלוטן.

  40. אין לי שמנת צמחית ואני רוצה גרסת פרווה בתור קינוח כוסות מה אני יכולה לשים במקום ?
    או האם יש קרמל ללא שמנת?

    1. היי ליהי,
      יש לך אולי קרם קוקוס? אם כן אני מניחה שאפשר להכין איתו במקום השמנת.

    1. היי שרה,
      אפשר למרות שזה ייצא קצת פחות קריספי בתחתית. חשוב רק לא לוותר על האגוזים כי הם מוסיפים למרקם.
      חג שמח 🙂

  41. האמת התאכזבתי…עשיתי כמות כפולה לקח לי המון זמן להכין..ואני די זריזה.. וכל הקרמל שקע לי פנימה פיצפוצים. .הקרמל אלי לא היה מספיק סמיך..כי חלק מהסוכר נהיה לי גושים קטנים הוספתי אבקת סוכר..זה ממש עזר ויצא טוב ייתכן שהייתי צריכה להוסיף עוד סוכר כדי להסמיך. . .

    1. היי חיותה,
      כנראה שהקרמל שקע פנימה מהסיבה שהוא לא היה מספיק סמיך או שהתערובת הייתה עדיין חמה. יכול להיות שהיו יותר נוזלים ביחס לסוכר ולכן היה צריך להוסיף עוד קצת סוכר ולהמשיך לבשל כדי שהרוטב יצטמצם ויסמיך.
      חג שמח 🙂

    1. היי פזית,
      הכנתי פעם עם מריר ופעם עם חלב. חייבת לציין שעם שוקולד חלב יצא טעים יותר 🙂

    2. היי לירון,
      התחתית תהיה קצת קשה אבל זה לא ממש נורא. כדאי גם לא להדק את התערובת יותר מידי לתחתית אם מכינים בכוסות.
      שנה טובה 🙂

    1. היי דני,
      בגלל שריבת החלב היא בדר"כ נוזלית ולא סמיכה כמו ממרחים אחרים, אין צורך להוסיף שום דבר.
      במידה וריבת החלב מוצקה/סמיכה אפשר להוסיף כף מים כדי לדלל אותה קצת.
      חימום במיקרוגל כמה שניות (10-20 שניות).

    1. היי סנטנה,
      האגוזים מוסיפים קראנצ'יות לתחתית אבל אפשר לוותר ולשים חצי כוס קורנפלקס במקום או שקדים טחונים.

  42. מים הם האויב לשוקולד?
    אני קצת חוששת להמיס עם מים.
    א"כ המים צריכים להיות חמים או פושרים?
    תודה רבה

    1. היי עינב,
      זה נכון שמדובר בהמסה בשיטת בן מארי. כאן ההמסה של השוקולד היא למטרה שונה והמים דווקא מסייעים להמסה כשמדובר בחימום במיקרוגל. לא משנה אם המים פושרים או חמים.
      בכל מקרה, אין בעיה להמיס את השוקולד בכל דרך אחרת ואת המים להוסיף אחר כך.
      בהצלחה 🙂

  43. היי אפרת, אני רוצה להכין את המתכון בכוסיות.
    לכמה כוסיות המתכון מתאים?
    האם קודם להכין בתבנית אינגלישקייק ואז להעביר לכוסיות?
    ומה היא הגרסה הפרווה?
    תודה רבה על הכל

    1. היי אוריה,
      הכמות אמורה להספיק ל 8-10 כוסיות אבל זה מאוד תלוי בגודל הכוסות שאת משתמשת בהן.
      את יכולה להכין ישר בכוסות, אין צורך להכין קודם בתבנית.
      לגרסת פרווה יש להשתמש בשוקולד מריר, קצפת צמחית/ריץ' וחמאת בוטנים או ממרח שוקולד פרווה כמו שוקולד השחר פרווה.
      בהצלחה 🙂

    2. שוב אני…
      יש תחליף לשכבת קרמל? אני פשוט עושה את המתכון הפרווה ורציתי לקצר תהליכים..
      חיפשתי ממרח ריבת חלב פרווה ולא מצאתי

    3. היי אוריה,
      חוץ מריבת חלב אין לי רעיון אחר שיכול להחליף את שכבת הקרמל.
      אני ממליצה לך לא לוותר עליה כי היא בהחלט מוסיפה 🙂

  44. באמת מתכון לטעמי!

    הכנתי לפורים מאד טעים – עשיתי שלוב של מתכון זה עם עוד כמה מתכונים – שכבה של פתי בר עם חמאת בוטנים ודבש ומעל ריבת חלב ומעל שוקולד – שמתי במנג'טים למשלוחי מנות – היה נורא קשה לחתוך – כשקפוא לא נחתך וכשהתחיל להפשיר התבלגן – לקח הרבה מאד זמן, כשאני מקפיאה ומפשירה לסירוגין…
    אבל הטעם מעדן!

    תודה על האתר!

  45. שלום אפרת. אתר מקסים ומתכונים מצוינים. תודה .
    אם אני משתמשת בסוכר חום (לא דמררה)לשכבת הקרמל, באיזה שלב מוסיפים את השמנת? ברגע שהסוכר נמס כולו?

    1. היי,
      נכון, את מוסיפה את השמנת לאחר שהסוכר נמס לגמרי.
      בהצלחה 🙂

  46. יש אפשרות להוריד את האגוזים ? או להחליף במשהו אחר?
    ולא עדיף להשתמש בפיצפוצי אורז במקום קרונפלקס? אני שואלת כי זה מה שיש בחטיף טעמי…

    1. היי רותם,
      אפשר לוותר על האגוזים למרות שהם מוסיפים קראנצ'יות.
      השימוש בקורנפלקס הוא בשביל לקבל מרקם קראנצ'י אבל אפשר להשתמש גם בפצפוצי אורז.
      בהצלחה 😉

    1. היי נחמה,
      אני מניחה שאפשר. המרקם יהיה מעט שונה אבל עדיין טעים 🙂

    1. היי,
      הכמות במתכון היא לתבנית אינגליש קייק.
      אפשר להכפיל את הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24.

  47. תודה רבה!!!
    נחשפתי שבוע שעבר לאתר והשתמשתי במספר רב של מתכונים כולל זה. הכל יצא מצוין!!! קבלתי הרבה מחמאות מכל האורחים. אתר מקסים גם קל וגם טעים!! תודה רבה!!!!

    1. זה שמנת מתוקה להקצפה או לבישול? תודה ויום טוב
      ובמקום נוטלה שוקולד השחר יצא טוב?

    2. היי,
      עדיף שמנת מתוקה להקצפה אבל אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול. זה ייצא טעים גם עם שוקולד השחר 🙂
      יום נפלא!

  48. הי, כמו שאמרתי לך הכנתי אתמול את הטעמי ויצא מדהים, יותר טעים מהקנוי והעבודה? קלי קלות, השתמשתי בריבת חלב וויתרתי על האגוזים, יאמי….תודה רבה!

    1. כן דני, אפשר להשתמש בריבת חלב בשכבה הראשונה.
      לגבי החלב בשכבה השניה, אני לא בטוחה מאחר והשמנת היא שומנית וסמיכה והחלב דליל ודל בשומן. לא בטוחה שאפשר יהיה להכין עם זה מרקם של קרמל. אם אין לך שמנת תוכל להשתמש בריבת חלב גם בשכבה הזאת, הכוונה במקום שליש כוס שמנת ושליש כוס סוכר אתה יכול לשים 4 כפות ממרח ריבת חלב.

  49. היי,
    האם יש אפשרות להמיר את האגוזים שבבסיס לשקדים טחונים ושעדיין יצא מוצלח?(זה מה שיש לי בבית ובא לי עכשיו לעשות את המתכון…)
    אשמח לתשובה בהקדם,
    תודה וחג שמח

  50. היי,
    אם אני רוצה לעשות את הקינוח בתבנית חד פעמית בגודל סטנדרטי, להכפיל את הכמות?
    תודה מראש!!

    1. היי אביה,
      אם את רוצה להכין בתבנית חד פעמית מלבנית בגודל 22X31 תכפילי כמויות (מדובר בגודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות).
      חג שמח 🙂

  51. תודה על המתכונים הנהדרים. אפשר לבסיס להשתמש עם פצפוצי אורז במקום קורנפלקס?
    תודה רבה וגמר חתימה טובה

    1. היי שיר,
      אפשר להחליף בכל ממרח מתוק אחר.
      אפשר גם לשים במקום כף נוספת של דבש.
      חג שמח 🙂

  52. עשית את 2 השכבות הראשונות ויצא מהמם!!!
    אני חוששת שהשכבה של השוקלד פשוטה מידי לעומת הלמטה וזה יהרוס הכל
    יש אפשרות להעשיר את השוקלד או שאין צורך?

    1. היי שרית,
      לגבי שכבת השוקולד- אם לא חשוב לך שזה יהיה פרווה, מומלץ להשתמש בשוקולד חלב (זה פשוט יוצא יותר עשיר וטעים).
      אם המטרה היא לא להרוס את המראה של זה אפשר להזליף את השוקולד המומס מעל שכבת הקרמל בצורת שתי וערב, זה יוצא מהמם (בעזרת שקית זילוף או שקית ניילון פשוטה ולעשות בה חור בקצה).
      אפשרות נוספת היא להכין את השכבה העליונה כגנאש שוקולד ולהמיס את השוקולד עם רבע כוס שמנת מתוקה/קצפת צמחית, במקום כף שמן ו2 כפות.
      בהצלחה! 😉

    1. היי נועה,
      יכול להיות שהוא היה עדיין חם מידי? ככל שהוא מתקרר הוא נעשה סמיך ומוצק יותר.

  53. יצא מהמם רק חשוב להקפיד לשים בכל פטיפור שיכבה דקה של קרמל….
    איך אפשר לשלוח לך תמונה?

  54. עוד דבר אחרון וסליחה על ההטרדה….
    עשיתי את הבלילה כעין פטפורים בתבניות קטנות סיליקון ואז אני רוצה לעטוף בשוקולד אבל השוקולד שבמתכון הוא רך אני רוצה לעשות את זה כמו טעמי כזה שהשוקולד לא ירטיב את הידים איך את מציע לעשות את השוקולד?

    1. אהבתי את הרעיון 🙂
      בשביל שהשוקולד יתקשה צריך לוותר על המים. תחממי את השוקולד עם כפית שמן ותערבבי לבלילה חלקה. תקררי 2-3 דקות ותטבלי כל יחידה בשוקולד ותניחי על נייר אפיה או על צלחת. אחר כך יש לשמור את זה במקרר כי בחום זה נמס. כדאי להכניס את הפטפורים שעה-שעתיים למקפיא כדי שיתקשו לפני שטובלים אותם בציפוי.
      לדעתי תצטרכי כמות יותר גדולה של שוקולד כדי שתוכלי לטבול אותם. אולי כדאי שתמיסי 100 גרם שוקולד + כף שמן.

    2. רציתי לדעת האם צריך לחתוך לפטיפורים לפני שאני מקפיאה לשעה שעתיים עם הקרמל (על פי העצה שנתת לברכה) תודה!

    3. היי בינת,
      ברכה הכינה את זה בתוך תבניות סיליקון קטנות וזה חסך לה את החיתוך.
      אם את רוצה להכין את זה כפטיפורים אז אפשר לחתוך את זה אחרי ההקפאה כי לדעתי לפני ההקפאה התערובת עדיין לא תהיה יציבה והיא עלולה להתפרק.

    1. תודה ברכה 🙂
      תנסי הפעם עם סוכר חום על האש הכי נמוכה וברגע שהסוכר נמס תוסיפי בזהירות את השמנת החמה.
      בהצלחה!

    1. היי ברכה,
      הסוכר היה אמור להזהיב. אולי זה קשור לסוג המחבת. אם יש לך סוכר חום תשתמשי הפעם בסוכר חום.

    1. היי הודיה,
      חיממת שליש כוס סוכר עם כף מים במחבת? גם אחרי שהסוכר נמס לגמרי הוא לא הזהיב?

  55. בלנדר מוט זה בסדר לטחון את הקורנפלקס? ולא נורא שהקורנפלקס בלי סוכר נכון?

    היום אני משגעת אותך 🙂
    ככה זה כל שישי בבוקר ,פותחים את האתר שלך בנוהל..

    1. מעולה! תרגישי חופשי 🙂
      אם תצליחי לטחון עם המוט אז אין בעיה רק שבסוף יהיו פירורים קטנים ולא אבקה.
      את יכולה במקום זה להכניס את הקורנפלקס לשקית ולמעוך/ לדפוק לפירורים עם פטיש או מערוך.
      קורנפלקס בלי סוכר זה בסדר גמור.
      בהצלחה 😉

    1. את יכולה להמיס עם המים על הגז (רק חשוב לשים לב שהשוקולד לא נשרף) או בשיטת הבן מארי אם את מכירה.

    1. ראיתי רק עכשיו…
      כן אפשר לשים פצפוצי אורז במקום. מספיק 2 כוסות ואין צורך לטחון אותם.

  56. היי,עשיתי הכל לפי המתכון אך הקורנפלקס יצא רך מדי ללעיסה ולא קראנצ'י.
    מה יכולה להיות הסיבה לכך?

    1. היי קרן,
      יכול להיות שהתערובת של השוקולד היתה חמה כשערבבת עם הקורנפלקס? כי החום יכול לרכך את הקורנפלקס.

  57. טוב, בואי נתחיל שאני מכורה לאתר שלך… המיטבח שלי הפך לעמוס בזכותך!!!! 🙂 ואני רוצה להכין את הטעמי. באיזה תבנית? אינגליש?

    1. כן נעה, אפשר להחליף בפצפוצי אורז. אם אלה פצפוצי אורז רגילים אז מספיק לשים רק 2 כוסות ולהשאיר אותם שלמים (בלי לטחון), אם אלה פצפוצי אורז מלא כדאי לשים 3 כוסות ולטחון לפירורים דקים (כי פצפוצי האורז המלא נראים בצורתם כמו קורנפלקס).
      מהכמות הזאת יוצאים בסביבות 14-16 ריבועים, תלוי באיזה גודל ריבוע חותכים.
      שבת שלום 🙂

  58. לדעתי, כדאי לחתוך לקוביות לאחר ההקפאה השלמה, ולצפות את הקוביות בשוקולד מסביב, כדי לקבל צורה אמיתית של טעמי…

  59. הי,
    מה מידת הכוס שלך? כוס מטבח או כוס חד פעמי?
    אני מודה על מתכונים טעימים מהירים וקלים –
    במקום להכין מתכון אחד בשעתיים אפשר מבחר באותו הזמן כשהאיכות נשארת באותה הרמה!
    תודה!

    1. כיף לשמוע 🙂
      אני משתמשת בכוס רגילה של מטבח (זכוכית עם הידית) בנפח שבין 220-240 מ"ל (לא מומלץ למדוד בכוס חד פעמית מאחר וחד פעמית לשתיה קרה היא קטנה מידי והחד פעמית לשתיה חמה היא גדולה מידי).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר