מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

דג סלמון בתנור

דג סלמון בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 15, 2016
Last modified:אוגוסט 5, 2018

Summary:

מתכון לדג סלמון בתנור ברוטב סויה ודבש עם שעועית ירוקה

מתכון לדג סלמון בתנור

מצרכים (2-3 מנות):

600 גרם נתחי סלמון טרי או קפוא שהופשר

2-3 כוסות שעועית ירוקה מופשרת משקית קפואה (מומלץ להשתמש בשעועית ירוקה עדינה)

תיבול:

3 כפות מיץ לימון

3 כפות רוטב סויה

2 כפות דבש

2 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

אופן הכנה:

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות ומניחים את נתחי הדג והשעועית הירוקה בתבנית (מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפיה).

-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב ומתבלים את נתחי הדג  והשעועית הירוקה ברוטב (יש להשאיר 2 כפות רוטב בצד).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 8 דקות. פותחים בזהירות את דלת התנור, מברישים את הדג ביתרת הרוטב (הכוונה ל-2 הכפות שהשארנו בצד) וממשיכים לאפות במשך 2-4 דקות נוספות. מוציאים ומגישים.

*מומלץ להגיש עם לימון.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

192 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    תודה על האתר השימושי!!
    האם ל-7 פרוסות סלמון ללא שעועית ירוקה יהיה צורך להפחית או להוסיף מהרוטב? (אני שואלת כי אני רואה שמה שנותן את המליחות לדג במתכון הוא רוטב הסויה ואין מלח במתכון).

    1. היי הדס,
      ל-7 נתחי סלמון יהיה כדאי להכפיל את כמויות הרוטב ב-2.

  2. שאלה נוספת,
    אני יכולה להכין בו זמנית בתנור עוף עם תפוחי אדמה וסלמון, כמובן שכל אחד מהם במגש מופרד.
    אם כן, האם כדאי לכסות את העוף בכדי שלא יקבל את הריחות של הדג ולהפך? או שזה לא כזה משנה.

    1. היי אביבית,
      בגלל שהאפיה של הסלמון קצרה עדיף לאפות אותו לחוד. סיבה נוספת היא שהוא זקוק ל"מכת חום" וכשאופים איתו מגש נוסף הטמפ' בתנור יורדת.
      לגבי כמות, זה תלוי. זו מנה ראשונה או שיש מנות נוספות שמוגשות איתה? כי אם כן מספיק להכין כמות כפולה.

  3. הכנתי כמה פעמים, יצא מאוד טעים, תודה רבה!
    יש לי שאלה כלית לגבי מתכונים עם סלמון: בדרך כלל אני קונה פילה קפוא עם עור, כך שיש לחתוך אותו ולהסיר את העור. אני די מסתבכת עם זה. האם יש דרך קלה להכין נתחים מוכנים לאפיה מפילה של חתיכה גדולה עם עור? או שפשוט לקנות כבר חתוך וללא עור ולא להסתבך? תודה רבה!

    1. היי מרים,
      אפשר לאפות/לבשל את הסלמון עם העור ולהסיר את העור לפני ההגשה כי אז הוא מתנתק בקלות.
      אפשרות נוספת היא לקנות פילה ללא עור כי כשהוא קפוא באמת קשה להסיר ממנו את העור.
      יום מקסים 🙂

  4. לילה טוב,

    אופים ואופים ולא נאפה.

    שמתי על גריל 275 מעלות לפי הזמן שלך וחלק נשאר נא.

    במתכון הרגיל שלי: תיבול וירקות (בלי טיפת שמן), אני אופה כעשרים דקות בגריל 275 וזה

    מתבשל מעולה.

    האם הרוטב משפיע על משך האפיה?

    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      275 על מצב גריל זה צריך להיות מוכן. הרוטב לא אמור להשפיע על זמן האפיה. ממש מוזר.
      אולי כדי שהם יאפו כמו שצריך מבפנים כדאי לשנות את מצב התנור לחום עליון וחום תחתון.
      הם היו עבים במיוחד או עובי כמו תמיד?

    2. בסוף (וסוף ארוך) יצא ממש מעדן!מומלץ בחום!

      העובי רגיל חושבני. כנראה התנור משחק לי.

      שאלה לא דחופה ללפני שבת: אני מחפשת מתכונים לעוגיות בחומרים הכי פשוטים וכמה שפחות

      חומרים (צריה שיהיו אורגנים) אבל טעימות! אם תוכלי לתת לי קישורים מה טוב.

      תודה לך ושבת שלום!

    3. היי דבי,
      שמחה שבסוף ההמתנה השתלמה.
      את מחפשת עוגיות טבעוניות או שזה יכול להיות מבוסס על ביצים, סוכר, שמן וכו'?

    4. שבוע טוב!

      חושבת שהנקודה היא אורגניות וקשה להשיג חומרים כאלו אז אני מחפשת עוגיות עם מינימום חומרים.

      הרבה תודה!

  5. היי אפרת אני רוצה להכין סלמון ברוטב טריאקי בתנור.. ראיתי שיש לך מתכון למחבת.. אפשר לקחת את הרוטב של המחבת ולשים בתנור? זה הולך?

  6. בוקר טוב, אני רוצה להשתמש בהצעה של לימון-שמן-מלח-פלפל שחור, כי במוצרים האחרים אני לא משתמשת בפסח.
    תוכלי בבקשה לתת לי כמויות? ואני חושבת להוסיף גם סוכר (תחליף קצת עלוב לדבש…), נראה לך? ואם כן – כמה?
    תודה רבה על כל המתכונים, אני די חדשה באתר וזה המתכון השני שאני מכינה. הראשון היה עוגת קרם קפואה לפורים, יצא מעולה וקצרה מחמאות!

    1. היי דניאלה,
      את יכולה לתבל את הדג ב-3 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. אין צורך להוסיף סוכר אם לא שמים סויה. אם את אוהבת ומשתמשת בשום אפשר להוסיף גם 3 שיני שום כתושות.
      חג שמח 🙂

  7. היי אפרת! קודם כל תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים! הכנתי אולי חצי מהאתר לכבוד פורים (ומסתבר שלא רק אני, גם גיסתי הגיעה עם עוגה ואמרה שזה "מהאתר שלך" – זאת אומרת האתר הכל כך אהוב עלי שאני לא מפסיקה לדבר עליו 🙂 ) כמובן שהכל יצא מושלם! שאלי לי: אני מאוד רוצה להכין את הסלמון הזה, אבל תמיד כשאני אופה סלמון בתנור, עולה שכבה או גושים גדולים של שומן לבן למעלה וזה ממש הורס את המראה של התבשיל. האם זה קורה גם לך? ואם כן, יש לך אולי איזה טריק איך אפשר למנוע את זה?? תודה רבה ושושן פורים שמח 🙂

    1. היי אודליה,
      שמחה שהכל יצא טעים 🙂
      לגבי הסלמון, זה חלבון שמופרש מהדג בזמן האפיה. זה קורה בדר"כ לכל מי שאופה סלמון, גם בדגים טריים וגם קפואים.
      אין לי טריק מיוחד אבל שמעתי פעם על שיטה של השריית הדג במי מלח כ-10 דקות לפני האפיה (כוס מים מעורבב עם כף מלח). חייבת לציין שלא ניסיתי בעצמי.

  8. שלום!
    אם אני משתמשת בסלומון אפוי, האם אני צריכה להפשיר אותו לפני שאני מכניסה אותו לתנור? או אפשר להשתמש בו ישר גם כשהוא קפוא?

  9. הי אפרת,
    מה נשמע
    הכנתי סלמון צריבה במחבת עם פטריות
    אני מעוניינת להכין לזה רוטב ,
    תוכלי להמליץ על רוטב טוב.
    תודה

  10. הכנתי לפי המתכון.. אבל לא היה לי דבש אז השתמשתי בסילאן.. יצא מאוד מאוד טעים..
    הכנתי לצד זה גם כרובית בתנור לפי המתכון שלך וגם יצא מאוד מאוד טעים.. היה טוב לאכול אותם ביחד.. מעדן!!!
    תודה רבה

    1. היי אפרת
      אני שמחה לעדכן שהדג יצא פשוט נפלא !!
      טעים בטירוף !!
      ועכשיו שאלה – האם ניתן להקפיא אותו? נשארו לי 3 חתיכות סטייק גדולות וטעימות ואין מי שיאכל בימים הקרובים..
      תודה לך !
      אני מכורה לאתר שלך 🙂
      גם השניצלים בתמונה הם ממתכון נהדר שלך 🙂

    2. זה נראה ממש טוב! 🙂
      אם הדג היה טרי אז אין בעיה להקפיא אותו. אם הוא היה קפוא והופשר פחות מומלץ.

    1. היי קרינה,
      אם את רוצה לוותר על הסויה והדבש פשוט תתבלי בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. את יכולה גם לשים כמה עלי פטרוזיליה קצוצים.

  11. היי, אם אני רוצה להוסיף את התפוחי האדמה לתבנית? ולא רוצה להכין בנפרד?
    אפשר לחמם אותם במיקרו 2 דק לפני?
    ראיתי את זה במתכון שלך עם החזה עוף והבטטה
    תודה!

    1. היי רוני,
      אפשר אבל כדאי לשים אותם במיקרוגל יותר זמן עד שיהיו רכים לגמרי ורק אז לשים אותם בתנור עם הדג.
      שבוע נפלא 🙂

  12. שלום,
    יש לי כמה שאלות לגבי המתכון.
    אם אני משתמשת בנתחי סלמון (5 פרוסות), אז זמן ההכנה עדיין 12 דקות (פרוסות בעובי שונה)?
    אם אני גם רוצה להכין תפו"א מוקרם , מה הסדר של הכנה. מה להכין קודם סלמון או תפו"א.
    אשמח לתשובה מהירה.
    תודה

  13. הי אפרת יקירה! הכנתי את הדגים ללא התוספת, וחזרתי לעדכן שיצא טעים ברמות! ממש אהבנו…
    תודה לך על הכל ותמשיכי במה שאת עושה כי זה עושה פלאות בהרבה בתים… 🙂

  14. היי אפרת,
    חייבת לומר שאני מאוד ניהנת מהמתכון, הכנתי אותו מספר פעמים והמשפחה בכל פעם משבחת,
    תודה רבה, אסנת

  15. היי אפרת הכנתי את הדג ובגלל שהנתח היה עבה אפיתי אותו כמעט חצי שעה. הוא יצא מתקתק כדי שיהיה פחות מתוק אז לשים 1 כף דבש או לא לשים בכלל וגם אחרי שהיה מוכן המלחתי כי לא היה מספיק מלוח אולי כי הנתח היה גדול בערק קילו.הדג והשעועית טעים וקל הכנה.

  16. היי, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף פפריקה או שזה לא קשור?
    והאם יש לך המלצה נוספת לסלמון בתנור בתיבול קצת שונה? ללא סויה?

    1. היי רוני,
      אפשר לתבל את הסלמון ב 2 כפות שמן זית/קנולה, כפית גדושה פפריקה מתוקה, 1-2 שיני שום, מעט מלח ופלפל שחור.

  17. הי, אם אני רוצה להכין אותו מראש כדי שיהיה מוכן שהאורחים מגיעים, כמה זמן צריך כדי לחמם אותו והאם נשאר בסדר?
    תודה,
    אוה

    1. אם יש לך אפשרות לאפות לפני ההגשה זה עדיף (זאת אפיה קצרה של כ-12 דקות) ואז את יכולה להכין את הדג עם התיבול בתבנית ולשמור במקרר עד האפיה.
      אם לא, אפשר לאפות את הדג כ-10 דקות ואח"כ לעטוף את התבנית בנייר כסף ולשמור בחוץ. לפני ההגשה אפשר לחמם 5-7 דקות.

    1. היי מילה,
      הלימון מוסיף טעם, בעיקר בדגים. לא יודעת איך זה ייצא בלי.

    1. היי דנה,
      אפשר להכין עם ברוקולי טרי. יש לחתוך לפרחים, לשטוף במים ולאחר מכן לבשל במים רותחים עד שניתן לנעוץ מזלג בברוקולי בקלות. לאחר מכן לסנן ולשים בתנור יחד עם הדג.
      יום מקסים 🙂

  18. היי,
    תודה על כל המתכונים המעולים!!
    שאלה האם ניתן לוותר על הדבש? או מה אפשר לשים במקום? (אין לי גם סילאן ????)
    תודה מראש!!

    1. היי נועה,
      יש לך במקרה סירופ מייפל? אם כן אפשר לשים במקום. אם אין, אני מניחה שאת יכולה לשים סוכר (כ-2 כפות שטוחות).

  19. יצא מושלם ברוך ה וכל כך קל להכנה.
    נעזרת המון במתכונים שלך
    אתר מצוין.
    תודה ושבת שלום!!!

  20. היי אפרת, כל שולחן שבועות שלי ממך .. שאלה את הסלמון צריך להשרות קודם במלח גס ולימון?

  21. היי, רציתי לשאול האם אפשר להשתמש ברוטב סויה בסגנון סיני במקום רוטב סויה רגיל??

    תודה רבה

    1. היי
      תודה על התגובה המהירה , שאלה נוספת : האם צריך להפשיר לפני את השעועית הקפואה ?

    2. כן רצוי להפשיר. כדי לזרז את ההפשרה אפשר פשוט להשרות את השעועית במים רותחים כדקה ולסנן.

    1. האמת שכל ירק כמעט יכול להתאים. תשתמשי במה שיש לך. תחתכי את הירקות לקוביות קטנטנות כדי שיאפו מהר. ראי מתכון סלט ירקות אפויים.
      אם יש לך אפונה משקית קפואה אפשר לשלב עם השעועית הירוקה.
      שבת שלום 🙂

  22. היי אפרת,
    הכנתי את המתכון הזה ואת המתכון של סלמון עם רוטב טריאקי
    ולא מבינה למה הדג תמיד יוצא לי לא לעיס ולא רך בכלל?

    1. היי ענת,
      הוא יוצא לך קשה/יבש?
      את קונה סלמון טרי או קפוא? אם קפוא, את מפשירה אותו לגמרי לפני הבישול?
      זה גם יכול להיות כתוצאה מאפית או בישול יתר. כמה זמן אפית אותו?

    2. אני משתמשת בקפוא בד"כ בנתח בינוני-עבה. תמיד מפשירה לילה לפני במקרר.
      אחרי האפייה או הבישול הוא לא רך בכלל, יוצא קשה (כמו שלועסים מסטיק).
      אני הולכת לפני הזמן שבמתכון לפעמים מוסיפה עוד דקה-שתיים

    3. לדעתי זה קשור בסוג הסלמון ובעובדה שהוא קפוא. אני ממליצה שתנסי פעם אחת לקנות סלמון טרי. זה אמנם עולה יקר יותר אבל את מיד תבחיני בהבדל.

  23. שלום,
    האם אפשר להשתמש בשעועית ירוקה טרייה?
    האם אופן ההכנה זהה או שצריך להרתיח אותה לפני?
    תודה, דניאלה

    1. היי דניאלה,
      אפשר אבל מומלץ לבשל אותה קודם במים רותחים במשך כ-5 דקות, לסנן ולייבש היטב. לאחר מכן ניתן להשתמש בה למתכון.

    1. היי מיכל,
      לדעתי זה פחות מתאים לאכול עם הדג כי להבדיל משעועית ירוקה שאוכלים את כולה, כשמדובר באדממה אוכלים רק את פולי הסויה מבפנים.

  24. פעם ראשונה שהכנתי סלמון יצא מעולהההה 🙂
    תודה על מתכון נהדר ובכלל על אתר נפלא 🙂
    משתמשת המון במתכונים באתר.

    1. היי דבי,
      זמן האפיה משתנה בהתאם לעובי הסלמון. אם יוצא לך מוצלח תאפי כמו שאת רגילה.
      אני אופה בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
      מומלץ להבריש את הדג לאחר כ-8 דקות אפיה ואז יש לו צבע יפה.

    1. שלום אפרת,

      אני שידרגתי את המתכון המעולה שלך, עם כפית חרדל .
      מוסיף המון טעם. אני גם מוסיפה ענף של רוזמרין, מבשם את הדג
      והטעם נפלא.

      גליה שרייבר,
      חיפה.

  25. הכנתי הערב. יצא פיצוץ, אפילו הילד שלא ממש חובב דגים אמר שזה הדבר הכי טעים בעולם. תודה רבה על השיתוף. הגשתי על מצע של אורז שבושל עם תרד והיתה ארוחה נפלאה. תודה!

    1. גם השאריות ישר מהמקרר היו טעימות, והיום הכנתי עם פטריות שמפיניון טריות ופרוסות דקיקות של קישואים ויצא נהדר.

  26. האם ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים? והאם זה יהרוס את הטעם?
    וחייבת לציין שהאתר הזה מווושלם….הכל יוצא לי טעים , כל המתכונים שלך.

    1. כן בקי, אפשר. כדאי לשטוף אותה היטב ולסנן כדי שלא יישאר טעם לוואי של השימורים.
      המשך יום נפלא 🙂

    1. היי הילה,
      אם את שמה רוטב טריאקי אפשר לוותר על הדבש. שימי 4-5 כפות טריאקי.
      יום נפלא 🙂

  27. הדג יוצא עסיסי ולא יבש בכלל, הרוטב מעלף!!
    תודה רבה על עוד מתכון נפלא, כל כך טעים – ללקק את האצבעות.

  28. היי,
    תודה על המתכונים המעולים!
    לגבי דג סלומון,האם ניתן להכינו מראש יום לפני החג, ואז לחמם בחג ולהגיש?

  29. תודה רבה לך!!!! הרוטב קטלני ביותר והדג יוצא עסיסי וטעים (רק שבמקרה שלי האפייה נמשכה 20 דק אחרת היה חי בפנים)(((:

    1. היי אנה,
      שמחה שיצא טעים!
      יכול להיות שהנתחים היו גדולים/עבים ולכן זה לקח יותר זמן.
      תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

    1. היי רונית,
      הזמן תלוי בעובי הפילה. אם הוא יחסית עבה אז מומלץ לשים אותו בתנור שחומם מראש כ-12 דקות. בכל מקרה, אפשר לאפות עד 15 דקות מבלי שהוא יתחיל להתייבש.

  30. אלפי שבחים….תודה רבה….יצא מעולה…טעים…קליל… לימי הקיץ המהבילים…תבורכי והעשירי אותנו בעוד ועוד.

  31. יצא מעולה! ממש כמו כל המתכונים שלך! תודה רבה על האתר! כל פעם שאני מחפשת מתכון אני יודעת שאצלך אני אמצא!

    1. היי ענת,
      אין בעיה לוותר על השעועית. זה רק תוספת לדג.
      את יכולה להגיש את הדג כמו שהוא או לצד ירקות אפויים או מבושלים.

    1. היי שיר,
      אם אין לך סויה, את יכולה לוותר ולשים במקום מלח (פשוט פזרי מלח עם המלחייה על כל נתח).

  32. יצא פשוט מדהים! מתכון נהדר ! טעים ביותר !
    תודה רבה המתכון מומלץ
    בעלי מאוד מאוד מאוד אהב 🙂

  33. תודה על המתכונים שמתאימים לי קל ומהיר וטעימים

    במילה שתבורכי ותמשיכי
    המון תודה והצלחה בכל אשר תפני.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר