מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לביסקוויטים

מתכון לביסקוויטיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 27, 2017
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

ביסקוויטים מקמח כוסמין – תחליף מעולה לפתי בר של הבוקר

קרקרים מתוקים

מצרכים (20-24 ביסקוויטים)

כוס וחצי (210 ג') קמח כוסמין מלא

1 כפית (5 ג') אבקת אפיה

3 כפות (38 ג') סוכר

רבע כוס (50 ג') שמן קנולה

25 גרם חמאה מומסת או רבע כוס שמן קוקוס מומס

1 כפית (5 ג') תמצית וניל

4-8 כפות מים (*לפי הצורך)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום (מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן לשים עם הידיים). את המים מוסיפים בסוף ובהדרגה לפי הצורך, עד שהבצק הופך לאחיד ומעט דביק.

-מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה למלבן עד עובי של חצי ס"מ (פורשים נייר אפיה, מניחים עליו את הבצק ומעל פורשים נייר אפיה נוסף שעליו מרדדים בעזרת מערוך).

-בעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים את הבצק למלבנים בגודל של כ 6X4 ס"מ. מניחים את נייר האפיה עם הבצק בתוך תבנית התנור ואופים במשך 15-17 דקות, עד שהביסקוויטים מזהיבים ומתקשים מעט. מוציאים מהתנור ומניחים לביסקוויטים להתקרר לגמרי (הם מתקשים לאחר צינון מוחלט).

הערות וחלופות:

*במקום תמצית וניל ניתן לשים כפית שטוחה אבקת קינמון.

*במקום סוכר אפשר לשים 3 כפות סירופ מייפל טבעי. אם משתמשים בסירופ מייפל – יהיה צורך בפחות מים.

*ניתן להשתמש בקמח לבן או בקמח מלא או קמח שיפון. אם אתם משתמשים בקמח מלא או שיפון יש להניח שתצטרכו להשתמש בכמות גדולה יותר של מים.

*החמאה/שמן קוקוס תורמים למרקם אבל אם אתם ממש לא רוצים להשתמש באחד מהם אז אפשר להכין עם שמן קנולה בלבד ולשים סה"כ שליש כוס.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

118 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי:)
    השתמשתי בקמח רגיל, שמן קוקוס ובמקום מים שמתי ביצה אחת.
    יצא מאוד טעים אבל מצד שני מאוד מתפורר. ברמה שאי אפשר להחזיק.

    מה אפשר לעשות?

    1. היי חן,
      אני מניחה שזה בגלל שמן הקוקוס. שמן קוקוס יוצר מרקם נימוח ומתפורר.

  2. שלום רב, מאד אוהבת את המתכונים באתר ובד"כ מצליחה להכינם. הכנתי היום את הביסקויטים מקמח קוסמין ויצא פשוט נ פ ל א!
    תודה רבה
    רוחמה

  3. היי

    וגם אם משתמשת בשמן קנולה במקום בשמן קוקוס אז להוסיף גם רבע כוס שליש כוס שמן קנולה ?

    תודות

    1. היי עינת,
      רבע כוס שמן קנולה + רבע כוס שמן קוקוס
      או
      רבע כוס שמן קנולה + 25 גרם חמאה מומסת
      או
      שליש כוס שמן קנולה (*קחי בחשבון שזה משנה קצת את המרקם)

    1. השתמשתי בקמח כוסמין מלא והשתמשי בכוס מדידה רגילה.

      אגב שאלה נוספת על הדרך, ניסיתי לעשות צורה עם חותמת והבצק נדבק אליה . מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה?

    2. הוספת קצת יותר קמח ממה שרשום? אם לא, אז אולי המרקם הקמחי קשור בקמח עצמו.
      לגבי הצורה, הבצק יוצא קצת דביק וכנראה שזו הסיבה שקשה לעשות בו חותמת. פעם הבאה אפשר לנסות לשים פחות מים או שאם אין לך בעיה להשתמש בביצים אפשר ורצוי להוסיף ביצה קטנה (במקום המים) ואז הבצק אמור להיות נוח יותר לעבודה.

  4. היי אפרת

    רוצה להכין ביסקויטים כאלה לילדיי הקטנטנים .

    העיניין הוא אם אני שמה מייפל במקום סוכר אז צריך פחות מים אבל אם שמה קמח 70 אחוז כוסמין או קמח כוסמין מלא ואז צריך יותר מים אז מה עושים?
    ובמקום תמצית וניל הציעו לי מייפל זה יעבוד?

    רוב תודות.

    1. אפשר לשים מייפל במקום סוכר ואת המים להוסיף בהדרגה ולפי הצורך עד שהבצק מתגבש ונעשה מעט דביק אבל לא יותר מידי.
      אפשר לוותר על תמצית הוניל.

  5. שלום וברכה
    משתמשת חדשה מאוד נלהבת לא מפסיקה לחדש מתכונים שתמיד מצליחים;
    האם יש בעיה לאחרונה בכפתור ההדפסה, כי אני לא מצליחה להדפיס בשני הכפתורים גם למעלה וגם למטה [אני חסומה ע"י סינון נטפרי].
    שבת שלום חיה

    1. היי חיה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לגבי ההדפסה, הנושא בבדיקה.
      שבת שלום 🌷

    2. היי אפרת, גם לי יש את אותה הבעיה! כבר המון זמן, אולי קרוב לשנה, שאני לא מצליחה להדפיס בשני הכפתורים – גם אני חשבתי שאולי זה קשור לזה שיש לי אינטרנט מסונן, אבל שנים שיש לי את זה ולא היו לי בעיות עד לשנה האחרונה. בנוסף, גם בעבודה, במחשב ללא סינון בכלל, איך אפשרות להדפיס – תמיד מופיעה הודעת "Error". האם באמת יש בעיה? בינתיים עושה תמיד "העתק הדבק" למסמך וורד וככה מדפיסה! אשמח לתשובה למייל. תודה וערב מקסים 🙂

    3. היי אודליה,
      בדקתי בכמה מחשבים ולא מצאתי בעיה אבל בקרוב הכל יסתדר כשיעלה האתר החדש לאוויר.
      *שלחתי לך תשובה למייל.

    1. היי ענת,
      אהבתי את הרעיון 🙂 חייבת לציין שלא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר להוסיף כף שטוחה קקאו ובגלל שהקקאו מר כדאי להגדיל את כמות הסוכר ב-2 כפות נוספות.

    1. לעוגת ביסקוויטים וגבינה ובכלל עוגות שמשתמשים בהם בביסקוויטים שלמים – עדיף להשתמש בפתי בר רגילים כי הם סופגים טוב יותר נוזלים ויותר מתאימים מבחינת טעם.
      לעוגת גבינה פירורים וכל עוגה שיש בה ביסקוויטים מפוררים כן אפשר להשתמש במתכון הזה.

  6. היי

    אם אכין ללא אבקת אפיה זה יאבד מהפריכיות שלו יהיה פחות רך או שזה לא ישנה למרקם?
    תודה מראש.

  7. היי אפרת

    האם יש אפשרות לוותר על אבקת האפייה (אשמח)

    ואם לא האם יש תחליף ולא קמח תופח?

    האם את מכירה דרך לרדד ללא מערוך?

    תודה רבה מראש.

    1. היי עינת,
      אבקת האפיה מעניקה אווריריות מסוימת אבל אפשר להכין גם בלי.
      לגבי רידוד ללא מערוך, אולי אפשר לנסות עם בקבוק גדול. רצוי מזכוכית אם יש לך. אני מציעה לרדד את הבצק בין שני ניירות אפיה.
      את המים אני ממליצה להוסיף בכל מקרה בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד.

  8. היי
    האם המתכון מתאים לחותכני עוגיות עם דוגמה עליהם? חותמות כאלה שגם חותכות וגם יוצרות דוגמה מוטבעת כל הביסקויט?
    תודה

    1. אפשר לשים סה"כ שליש כוס שמן אבל עם חמאה יוצא יותר מוצלח.

  9. עכשיו הביסקוויטים יצאו מהתנור . הם מעולים!!!!! אני הכנתי עם סירופ מייפל . למי שאוהב מתוק אפשר להוסיף עוד קצת מייפל

    1. היי רחלי,
      תלוי מה גיל התינוק והאם הוא כבר אוכל ביסקוויטים (כמו פתי בר רגיל). זה יוצא במרקם פריך אבל לא רך.

  10. היי עשיתי את הביסקויטים לפי המתכון במקום סוכר שמתי סילאן והורדתי את כמות המים אפיתי 15 דקות והעוגיות יצאו שרופות לגמרי!!!!!

    1. היי אביטל,
      זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור. יכול להיות שהתנור שלך חזק או שאפית על טורבו. בכל מקרה תמיד צריך לקחת בחשבון שזמן האפיה המופיע במתכון הוא בגדר המלצה וצריך לעקוב אחרי האפיה ולבדוק את העוגיות.

    1. אפשר לשים 3-4 כפות סילאן ואז כדאי לוותר על המים (או לפחית כמויות) כי הסילאן נוזלי.

  11. הי אפרת,
    מה את ממליצה להוסיף או לגרוע על מנת שהעוגיות פחות יתפוררו? מאוד אהבו אצלי הילדים, אגב!

  12. ועוד שאלה -ראיתי קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין אורגני,קמח כוסמין 70 אחוז. הלכתי לאיבודדד.
    מה צריך להיות רשום על הקמח?תודה תודה

    1. היי ענתי,
      לרוב ההמרה היא זהה בין קמח כוסמין לקמח רגיל. ההבדל הוא בספיחת הנוזלים ולכן תמיד כדאי להוסיף את המים בסוף ובהדרגה.
      יש קמח כוסמין רגיל, יש קמח כוסמין מלא (ערכיו התזונתיים גבוהים יותר), יש קמח כוסמין 70% (זאת אומרת שהוא משולב עם קמח רגיל בכמות של 30%) ויש אורגני שזה קשור לגידול והתהליך עצמו. בכל מקרה, את יכולה להשתמש בכל אחד מהקמחים שציינת.
      יום מקסים 🙂

  13. האם כמות הקמח כוסמין מחושבת כמו כמות של קמח רגיל? כל כוס קמח כוסמין שווה ל140 גרם? אף פעם לא השתמשתי בקמח הזה.תודה

  14. שלום אפרת,
    לדעתך אפשרי להמיר את שמן הקוקוס בשמן זרעי ענבים?
    אם כן, היחס נשאר אותו יחס?

    1. היי מיטל,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. היחס אינו משתנה.
      יום מקסים 🙂

  15. |שלום אפרת
    האם ניתן להשתמש בקמח שיפון
    או שיש לך מתכון למשהו מתוק עם קמח שיפון
    תודה מראש
    דנית

    1. היי דנית,
      לדעתי זה אמור לעבוד גם עם קמח שיפון. אם את אוהבת קינמון אני ממליצה להוסיף כפית שטוחה.

  16. תגידי, איך היית טוחנת קילו בסקוויטים לכדורי שוקולד בצורה הקלה והנוחה ביותר?
    תודה רבה על אתר מושקע.

    1. היי רבקה,
      הכי קל זה לטחון במעבד מזון. בגלל שזו כמות גדולה אז כדאי לטחון בכמה פעמים.

  17. כבר לא סופרת כמה פעמים הכנתי אותם ומאז שניסיתי את המכון כבר לא מסוגלת לטעום ביסקוויטים קנויים… המתכון הזה טעים פי אלף ובריא פי מיליון!
    תודה אפרת יקרה.
    אגב- פעם ראשונה הכנתי עם קמח לבן ויצא מאוד טעים ופעם אחרת הכנתי מקמח כוסמין ויצא עוד יותר טעים 🙂

  18. היי אפרת,
    הכנתי את הביסקוויטים האלה אבל הם יצאו לי יותר קרקרים יותר מלוחים מאשר מתוקים….
    אמרתי למשפחה שלי שזה קרקרים לתה וזה באמת יצא מוצלח;)

    1. באמת? איזה מוזר. שמת 3 כפות סוכר ולא שמת מלח נכון?
      העיקר שהצלחת לצאת מזה ועוד בהצלחה 😉

    1. היי אירית,
      אין לי מתכון דומה מלוח.
      העוגיות נשמרות בקופסה אטומה על השיש 5-6 ימים.

  19. תגובה שלישית שלי פה היום..קרצייתית משהו..(כי בחמישי אני מתפרעת בבישולים:-))
    אבל חייבת לומר, שעשיתי את עוגיות השוקולד צ'יפס כבר כמעט לא נשאר לשבת:-(, אז הפעם הכפלתי כמויות-

    וזה מהמם!!! עכשיו יצא מהתנור -כל כך טעימות ופריכות!! חבל שלא שילשתי כמויות:-(

  20. כדאי להכפיל כמויות. יצא מעדן!
    השתמשתי בקמח לבן מכיוון שלא הספקתי לשאול רב איך לנפות מתולעים את הקמח כוסמין
    וגם עם קמח לבן יצא מעדן!
    תודה אפרת 🙂

    1. היי נטלי,
      קילו קמח כוסמין
      5 כפיות אבקת אפיה
      כוס סוכר+ כף סוכר
      כוס ורבע שמן קנולה
      125 גרם חמאה או מחמאה מומסת
      2 כפות תמצית וניל
      1-1.5 כוסות מים (*לפי הצורך)
      *המדידה היא בכוס של 240 מ"ל.

  21. המתכון מעניין. במתכון כתוב פתיבר ולמטה קרקרים. זה אומר שהם לא מתוקים? אני רוצה מתיקות קרובה לזו של פתיבר.
    יש צורך אם כן להוסיף סוכר? תודה מראש על התשובה(:

    1. היי אילת,
      אלה לא קרקרים (תיקנתי במתכון). המתיקות קרובה לזו של פתי בר.

  22. הביסקוויטים יצאו מעולים!!
    שמתי שלוש כפות דבש במקום סוכר ולפני האפייה שמתי מעל סוכריות צבעוניות
    יצא ממש מעולההה

    1. היי שרית,
      אפשר לשים סה"כ שליש כוס שמן קנולה. ראי הערה בתחתית המתכון.

    1. היי אורה,
      כנראה שבבצק היו חסרים נוזלים. הוא התפרק לפני או אחרי האפיה?

    2. אוקי אז פעם הבאה נסי להכין אותן קצת יותר עבות. צריך לקחת בחשבון שבגלל שאין ביצה בתערובת אז הן יוצאות קצת יותר שבירות.

    1. היי רבקה,
      נכון לעכשיו אין אפליקציה לאתר. אם וכאשר תהיה אעדכן באתר.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי שרה,
      אם את אוהבת מתיקות מעודנת אז אין צורך להמתיק גם עם סוכר. אם את רוצה לחזק את המתיקות ולעדן את הטעם החזק של הסילאן אני ממליצה לשלב 2 כפות סילאן + כף סוכר.
      שבוע טוב 🙂

  23. היי, רציתי לשאול האם יש גרסא למתכון גם ללא גלוטן? 🙂 הביסקוויטים נראים טעימים מאוד! תודה מראש ושבת שלום!

    1. היי ספיר,
      אני חושבת שאפשר להמיר את קמח הכוסמין בכוס קמח קונדיטור+ חצי כוס קמח אורז או בכוס וחצי תערובת של קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי, קמח כרגיל וכדו'.
      שבוע טוב 🙂

  24. מתכון מעניין חייב לנסות רק הערה אחת קראתי מחקר בימים האחרונים ששמן קוקוס בכלל לא בריא בגלל שהשומן שלו שומן רווי ואפילו חמאה עדיפה עליו יש עוד מידע באינטרנט למי שמעוניין

  25. שלום יקירה,שאלה בהקשר לספרך החדש:)הינני מתגוררת בחו״ל ומאוד רוצה לרכוש את הספר:)האם ישנה אפשרות לדעתך למשלוח לחול?אשמח לדעת!

    1. היי הילה,
      זה נמצא בתהליך עד לקבלת אישור.
      שמרתי את המייל שלך וברגע שהמשלוח לחו"ל יתאפשר אעדכן אותך.
      שבת שלום 🙂

    1. אני מניחה שכן. בגלל שהמולסה נוזלית יהיה צורך לשים פחות מים.

    1. היי שיר,
      אפשר להמיר את המייפל בסילאן. אני אישית ממליצה לשלב לפחות 2 כפות סילאן וכף מייפל כדי שהטעם ייצא יוצר מעודן.
      יהיה צורך כנראה להוסיף פחות מים.
      אפשר להשתמש בשמן קוקוס בלבד. סה"כ שליש כוס שמן קוקוס מומס לכל המתכון.

  26. אפרת ראשית תודה ענקית!!! חפשתי מתכון פתיבר זמן רב!!!
    שנית האם יש לך מתכון לפתיבר מקמח מלא?

    1. היי מלכה,
      אין לי מתכון לפתי בר מקמח מלא אבל אם אצליח להכין משהו מוצלח כמובן שאפרסם.

    2. ראיתי שענית למישהי שאפשר להשתמש בקמח לבן אז אולי אפשר להשתמש גם בקמח מלא?

    3. כן, אפשר. רשמתי את זה בהערות בתחתית המתכון.
      שבת שלום 🙂

    1. אני חושבת שאפשר. שימי לב שבגלל שהסילאן נוזלי יהיה צורך לשים פחות מים.

  27. בוקר טוב !
    אזי אם אינני רוצה להשתמש שמן קוקוס או מחמאה
    מהי הכמות לשמן קנולה בסך הכל עם כמות השמן שרשמת מעל ?
    תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר