מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

אושפלאו מהיר

אושפלאו מהירFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 5, 2015
Last modified:פברואר 7, 2016

Summary:

אורז בסגנון אושפלו מהיר וקל להכנה – ארוחה שלמה בסיר אחד

אושפלאו מהיר

מצרכים (4-5 מנות):

2 בצלים בינוניים קצוצים

4 גזרים גדולים מגורדים

5 שיני שום שמנות קצוצות

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (מומלץ משקית קפואה)

3-4 פרוסות חזה עוף (שניצל) חתוך לקוביות קטנות ( קוביות בגודל כס"מ וחצי)

1.5 (כוס וחצי) כוסות אורז לבן יבש

2.5 (שתי כוסות וחצי) כוסות מים

4 כפות שמן

תיבול: כפית כורכום, כפית גדושה כמון, כפית מלאה מלח, 1/3 כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר את הבצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה. בעזרת כף מזיזים את הבצל לצידי הסיר ומטגנים את קוביות העוף כדקה מכל צד (עד שמשנה צבעו ללבן).

-מוסיפים את השום הקצוץ, הגזר וגרגרי החומוס ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-4 דקות.

-מוסיפים את האורז, 2 כפות שמן נוספות ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מוסיפים את המים הרותחים ושוב מערבבים. משטחים מעט את התערובת ומביאים לרתיחה (כשהמים מעט מבעבעים).

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות. לאחר מכן מערבבים בעדינות בעזרת מזלג ומגישים.

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

225 תגובות

הוסף תגובה
    1. שימי 9-10 גזרים, 12 שיני שום, 2.5 כוסות גרגירי חומוס.
      לתיבול: 2 כפיות מלאות כורכום, 2.5 כפיות מלאות כמון, 2.5 כפיות מלאות מלח, חצי כפית פלפל שחור.

  1. איזה גודל סיר צריך למתכון? כי הסיר הלא נדבק שיש לי הוא של 2.5 ליטר, ונדמה לי שהוא יהיה קטן מדיי למתכון 😓. מה דעתך? אפשר איכשהו להתאים את המתכון לגודל הסיר?

  2. שלום אפרת
    אם אני מבשלת חומוס יבש כמה זמן בישול ?
    תודה על האתר המקסים והמתכונים המיוחדים וטעימים ניסיתי ואהבו מאוד !!!!!!!!

    1. היי בתיה,
      יש לבשל את החומוס במים עד שיתרכך כמעט לגמרי. זמן בישול ממוצע 2-3 שעות, משתנה בהתאם לטריות גרגירי החומוס.

    1. אפשר לנסות עם כוס ורבע אורז פרא. כמות המים נשארת 2.5 כוסות.
      יום נפלא 🙂

    1. היי זיו,
      לדעתי זה קשור לסוג הסיר שהשתמשת בו (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) או לבישול על אש גבוהה.

  3. היי,אם אני מעונינת לעשות כמות ל10-11 איש איך אדע כמה כמות לשים מכל דבר? פשוט להוסיף עוד אחד מכל דבר? אשמח להמלצה תודה!
    אגב הכנתי מלא דברים מהאתר שלך וזה פשוט טעים!!! תודה

    1. היי לימור,
      לדעתי כדאי להכפיל את כל החומרים ב-2 כולל התיבול.
      שנה טובה 🙂

  4. היי אפרת, אני בדרך כלל לא משתמשת בחומוס ולא ממש יודעת איך מבשלים אותו. לפני כחודש השריתי חומוס 24 שעות. החלפתי מידי פעם את המים הכנסתי לשקיות והקפיתי. אח"כ כששמתי במרק ובשלתי כ3-4 שעות החומוס עדיין לא היה רך. האם יש דרך לרכך את החומוס שבמקפיא או לזרוק את השקיות שנשארו? אם אני רוצה להכין חדש למחר בבוקר מה אני יכולה לעשות? (אין לי כרגע שימורים) תודה

    1. היי שרי,
      חומוס יבש לוקח הרבה זמן לבשל עד שהוא מתרכך לכן אני תמיד מעדיפה להשתמש בחומוס משקית קפואה.
      בכל מקרה אני ממליצה שתבשלי את החומוס שהקפאת במים במשך כמה שעות טובות עד שהוא מתרכך לפחות באופן חלקי ואז תוכלי להשתמש בו למרק. את יכולה להקפיא את יתרת החומוס המבושל לפעם הבאה. דרך אגב חומוס שלוקח לו המון זמן להתרכך מעיד על כך שהוא לא כל כך טרי.

    1. היי אביבית,
      פעם הבאה מומלץ להשרות את האורז במים כשעתיים לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב.

    2. הסימן שאלה בטעות ניסיתי לשלוח סמיילי מחייך וזה מה שיצא מוזר בכל אופן תודה רבה

  5. תודה האשםלאו מדהים וקל להכנה, עשיתי זאת עם בשר בקר טחון וזו הצלחה מסחררת, את הגזר גירדתי בגולפן בגסות, לא צויין מתי להוסיף את גרגירי החומוס,
    תודה מקרב לב

    1. היי טל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      את גרגירי החומוס יש להוסיף עם הגזר והשום. רשום בפסקה השניה באופן הכנה.
      תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים!

  6. תודה רבה למתכונים הנהדרים!
    מטעמי בריאות אנחנו מעדיפים אורז בסמטי. האם זה ייצא טעים באותה מידה לדעתך…?

  7. תודה רבה על המתוכנים. הכל יוצא מוצלח. רציתי לשאול אם ניתן להוסיף קוביות תפוח אדמה? זה יספיק להתרכך ? ואיזה עוד תוספות ניתן להכניס לתבשיל?

    1. היי נטע,
      לגבי קוביות תפוחי אדמה, אני חושבת שכדאי לבשל עד לריכוך כמעט מלא ורק אז להוסיף את יתר החומרים. צריך לקחת בחשבון שזה גם יכול להפוך לעיסה אם מבשלים יותר מידי.
      לדעתי התבשיל טעים כמו שהוא.

    1. היי שחר,
      יש להשרות אותו במים לפחות 12 שעות ולאחר מכן לבשל את החומוס במים רותחים עד שיתרכך כמעט לגמרי. רק לאחר מכן ניתן להשתמש בכמות של כוס חומוס מבושל למתכון. את יתר החומוס שנשאר ניתן לשים בשקית אטומה להקפיא.

  8. היי אפרת רציתי לדעת אני רוצה להוריד קצת בכמויות הגזר כלומר לגרד שני גזרים די גדולים ובצל אחד גדול,זה אפשרי?

  9. רק אתמול בערב גיליתי את המדור המדהים הזה
    וכבר מחברת המתכונים שלי מלאה…
    האושפולאו עומד על הגז בסיר כתום והמראה מושלם!!
    מחכה להכין עוד הרבה מתכונים ממדור זה,
    שבת שלום!!

  10. היי יקירה…. בא לנו להתפנק על פרגית בתבשיל.
    האם יש לטגן את הפרגית מעט יותר?
    האם משהו בנוסף משתנה ?
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      כדאי לטגן את הפרגית דקה יותר מכל צד. מעבר לזה, הכל נשאר רגיל.
      תהנו 😉

  11. פשוטעיםםם
    הכנתי לפני השינה ולקחתי כף לטעום …
    נראה לי נצטרך להכין חדש מחר- לא נשאר כמעט ………אני ובעלי "התיישבנו" על הסיר…..
    אתר מעולה, ואת, בכלל- מדהימה באשיות שלך

  12. יצא לי מושלםםםםם. מתכון מעולה תודה 🙂
    עשיתי עם אורז פרסי יצא קצת דביק כמו שרציתי ממש ממש טעים

  13. אפרת שלום, יש לי בשר כבר מבושל שלא כ"כ רוצים לאכול האם אפשר לשדרג ולהכניס אותו באושפלו המהיר ואם כן באיזה שלב? תודה על אתר מוצלח במיוחד!!! חודש טוב

    1. היי דבורה,
      אם הבשר כבר מבושל אפשר לחמם אותו ולערבב אותו עם האושפלאו לאחר שהוא מוכן.
      אפשרות נוספת היא לבשל את הבשר בתוך התבשיל ולהוסיף אותו לאחר שמוסיפים את האורז ולהמשיך כרגיל לפי המתכון.
      יום נפלא 🙂

    1. היי עדי,
      אפשר להכין עם חתיכות של בשר בקר בתנאי שמבשלים את הבשר קודם בנפרד עד לריכוך ואז אפשר להכין איתו את המתכון כרגיל במקום חזה העוף (רק שמספיק טיגון של כחצי דקה מכל צד).
      שבת שלום 🙂

    2. היי גל,
      מומלץ לחתוך את הבשר לקוביות כדי לקצר את המשך הבישול. הסיבה שכדאי לבשל קודם את הבשר היא שלוקח לו המון זמן להתרכך והאורז כבר יהיה מוכן ועלול להתייבש ואפילו להשרף עד שהבשר יהיה מוכן. גם יהיו חסרים נוזלים לבשר כדי להתבשל. בישול הבשר יכול לקחת בין שעה וחצי לשעתיים וחצי. אם יש לך סיר לחץ זמן הבישול מתקצר ל40 דקות.

  14. היי
    מעוניינת להכין אך בלי העוף(ילדים טבעונים) האם צריכה להוסיף יותר מים (להכין לארוחה מפסקת)
    תודה רבה רבה

  15. בוקר טוב לך
    הוספתי למתכון קוביות חציל מטוגנות.
    יצא טעים מאוד.
    מאחלת ל שבת שלום ושבוע טוב ומבורך
    עדנה

  16. שבוע טוב אפרת1

    ובכן עשיתי את זה לליל שבת וזה כ"כ טעים!!!

    ממליצה: לטגן בצל, להוסיף חלקי עוף שונים (כרעים ועליונים) ולטגן מעט. לשים אורז מלא תפו"א מעל גזר וצימוקים.
    לכסות ובמקרה שצריך לערבב מעט.
    מעט מים, רק אם צריך.
    נראה לי שלא צריך תבלינים. (מלח לתפו"א).

    מעדן!

    תודה על הייעוץ!

  17. היי,
    בינתיים המתכון השני המעולה שהכנתי ממתכונים שבאתר,
    יצא טעים ביותר וקל להכנה למתחילים שכמותי,

    תודה רבה..

  18. הי!

    יש לי מתכון לאשפלו שמורכב מבצל תפוחי אדמה אורז רצועות עוףוגזר עם צימוקים
    זה יכול להתאים לחמין?
    אפשר בלי אורז?
    אפשר אורז מלא?
    כמה מים שמים?
    בקיצור איך מכינים מזה חמין?
    תודה רבה!

    1. היי דבי,
      אין לי מושג איך זה ייצא בבישול כל הלילה אבל אני חושבת שתוכלי לבשל את זה בישול ארוך של 3-4 שעות. יש לך סיר יציקה חשמלי?
      כמה אורז לבן רשום במתכון? לפי זה אדע להגיד לך כמה אורז מלא לשים במקום וכמה מים.

    2. זה ממש מתכון מאתגר 😉
      לא ניסיתי להכין חמין ממתכון כזה אבל אני אגיד לך איך אני הייתי מכינה. הייתי מטגנת בסיר בצל גדול קצוץ (אולי אפילו 2 בצלים). מוסיפה נתחי עוף (עדיף שוקיים ולא רצועות חזה עוף מאחר ולדעתי בבישול ארוך זה עלול לצאת קצת יבש). אח"כ הייתי מוסיפה 3 שיני שום פרוסות, כשליש כוס צימוקים, כוס מים רותחים וכ-2 כפות מלאות רסק עגבניות. אח"כ הייתי מוסיפה תפוחי אדמה חתוכים ל-2 או 4 (תלוי בגודל שלהם, אם הם קטנים אפילו תשאירי אותם שלמים). גם גזרים אפשר לשים (כל גזר לחתוך ל 2-3).
      הייתי מוסיפה עוד 1-2 כוסות מים ומתבלת בכפית גדושה אבקת מרק, כפית מלח, פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה.
      מערבבת הכל ומעבירה לסיר חשמלי ל 5-6 שעות, בחום נמוך או לתנור בחום 140 מעלות במשך 4-5 שעות. צריך לבדוק במשך הבישול שהתבשיל לא מתייבש ואם כן, להוסיף מים לפי הצורך ולחזק תיבול.
      מכאן אאחל לך הצלחה 😉

    3. אני מבינה שאח"כ לפלטה?

      חייבים רסק עגבניות?

      מה עם אורזמלא?

      לא שמים מים שמכסים?

      אגב פעם הייתי מכינה חמין של קטניות עם חתיכות חזה עוף והיה מעולה למי שאוהב דברים קלים לעיכול ופשוטים. החזה לא התייבש ואפילו לא היה תיבול הגזר או הבטטה עשו צבע.

      הרבה תודה!

    4. המתכון שאני רשמתי זה לא בהכרח לבישול כל הלילה. זה בישול ארוך שאפשר להכין גם באמצע שבוע.
      אם את רוצה להכין ממש חמין לשבת, אז שימי באמת גם קטניות. אם בא לך לשים גם אורז מלא, שימי. האמת שאת יכולה לשים מה שאת רוצה ובדר"כ זה יוצא טעים. רק חשוב לכסות את כל התבשיל במים כדי שלא יתייבש.
      את יכולה לוותר על הרסק או לשים רק כף אחת.
      בהתחלה כדאי לבשל על הגז איזה חצי שעה-שעה. בלילה שימי על הפלטה עד הבוקר.
      אגב, אם את שמה אורז וקטניות שימי יותר מלח ממה שרשמתי (נגיד כפית וחצי או 2 כפיות מלח).

  19. היי:-)

    במידה ואני רוצה להכין אושפלאו צמחוני – מהן כמויות המים? ומהו אופן ההכנה? (זמן הבישול קצר יותר?)

    תודה!

    1. היי אדוה,
      את מכינה בדיוק באותו אופן רק מוותרת על העוף. מטגנת בצל אח"כ מוסיפה שום, גזר וחומוס וכו'.
      זמן הבישול- 20 דקות ומומלץ להשאיר את הסיר מכוסה 5-10 דקות נוספות.
      בהצלחה 😉

  20. היי אפרת, הכנתי בשבת עם פרגיות ויצא נפלא. השתמשתי באורז יסמין ולשמחתי הוא לא נדבק כלל. כל בני הבית אהבו מאוד, בקיצור – מתכון מנצח. כן יירבו.

    1. היי סיל,
      מאחר וחלקי עוף שלמים דורשים יותר זמן בישול יש לטגן אותם מכל הצדדים עם הבצל המטוגן. לאחר מכן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ולבשל את חלקי העוף במשך 25-30 דקות. לאחר מכן יש להוסיף את שאר החומרים לסיר ולהמשיך לבשל כפי שמצוין במתכון.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי מירי,
      אפשר להשתמש בחומוס משימורים ואין בעיה לוותר על השום.
      חג שמח ויום מקסים 🙂

  21. תודה על המתכון.

    מישהי אמרה לי שלאושפלאו דרוש אורז עגול ולא סוג אחר.

    האם יש הבדל בין הסוגים מבחינת טעם? מבחינת זמן הבישול? ואם אשתמש באורז עגול מלא?

    תודה מראש 🙂

    1. היי אבי,
      אורז עגול שונה מבחינת המרקם ויוצא דביק יותר ולא כולם אוהבים את זה לכן בחרתי להשתמש במתכון באורז לבן רגיל.
      אפשר להשתמש באורז עגול וזמן הבישול וכמות המים לא אמורים להשתנות (בכל אופן אני ממליצה לקרוא מה רשום בהוראות שעל גבי האריזה כי יש כמה סוגים של אורז עגול).
      לגבי אורז עגול מלא, הוא שונה מהאורז העגול הרגיל. אין בעיה להשתמש בו כמו כל אורז מלא רגיל ולשים כוס אחת. כמות המים נשארת כמו במתכון. משך זמן הבישול מתארך ל40 דקות (+ 10 דקות להשאיר את הסיר מכוסה).
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  22. התבשיל על האש.
    אני מאוד נהנית מהאתר ומהפשטות של המתכונים.
    ההתייחסות שלך לתגובות ראוייה להערכה!
    אשמח לעדכן לאחר הארוחה.

    1. היי ענת,
      אני מניחה שאפשר.
      יש לטגן אותם מכל הצדדים עם הבצל המטוגן. לאחר מכן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ולבשל במשך כ15 דקות. אחר כך להוסיף את שאר החומרים לסיר ולהמשיך לבשל כפי שמצוין במתכון.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי טליה,
      את יכולה לוותר על החומוס בכלל או לשים במקום אפונה משקית קפואה.
      שבוע נפלא 🙂

  23. לצערי אין לי חומוסים ואני אחרי ניתוח אז אין לי כוח ללכת לקנות…זה לא כזה קריטי למרות שאני מאוד אוהבת חחח
    רציתי רק לשאול האם האורז יוצא אחד אחד ולא דביק וכמו עיסה ?? מאוד חשוב לי שייצא אחד אחד .. זה תלוי בסוג האורז או מה ?

    1. היי נתלי,
      קודם כל החלמה מהירה ורפואה שלמה 🙂
      אפשר לוותר על החומוס. לגבי הדביקות, בגלל שזה תבשיל שמוסיפים לו עוף, בצל, גזר וכו' הוא יוצא פחות אחד-אחד אבל אם את רוצה שהוא ייצא כמה שפחות דביק כדאי להשתמש באורז לבן בסמטי שהוא יותר ארוך ועם פחות עמילן.
      יום נפלא

    2. אוכל תאילנדי גם מתאים אבל קחי בחשבון שבכל מקרה זה לא יכול לצאת אחד אחד כי זה מתבשל עם עוד רכיבים.

    3. כן כן זה ברור לי לחלוטין אני פשוט לא רוצה שזה ייצא לי כמו עיסה אחת …
      באיזה כוס להשתמש ? זכוכית סטנדרטית עם הידית ?

    4. כן. חשוב להשתמש באותה כוס למדידת האורז והמים הרותחים.
      כדי שזה ייצא פחות דביק כדאי לשים יותר שמן בתבשיל (לטגן את הבצל עם 4-5 כפות שמן) ולגבי האורז- את שוטפת אותו לפני או שמה אותו כמו שהוא? אני שואלת כי גם זה משפיע על המרקם הסופי.

    5. כן זה בסדר גמור שאת מניחה לאורז להתייבש כי אם הוא עדיין רטוב הוא יוצא דביק.
      אם את עושה 2 כוסות אורז שימי שלוש ורבע כוסות מים.

    6. אם שמתי 2 כוסות אורז ו3 ורבע כוסות מים יכול להיות שזמן הבישול יותר ארוך טיפה ?? שמתי על נמוכה כרגע עבר 25 דק אבל עדיין יש מים .. הגברתי טיפה את האש

    7. כדאי להשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות אחרי שמכבים את האש כי אז הנוזלים מתאדים.

    8. לצערי אני חושבת שיצא לי לא טוב …
      כיביתי את האש כי זה התחיל להידבק למטה וסגרתי את המכסה עם מגבת אבל חלק מהאורז משום מה גם יצא לא מבושל ועדיין יש מים /=

    9. חשוב היה לכבות את האש אחרי 25 דקות ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות מבלי לפתוח את הסיר כי אז כל האדים יוצאים החוצה. ב10 דקות האלה האורז עדיין ממשיך להתבשל.
      אני ממליצה לך לערבב מעט את האורז (ממש קצת) ולבשל על אש הכי נמוכה במשך כ10-15 דקות ואח"כ לפתוח לבדוק אם האורז התבשל.

    10. היי אפרת, ערב טוב ושבוע טוב וחג שמח.
      אצלנו בעדה, מכינים בקביעות חמין מאורז וזה יכול לצאת אחד אחד, אבל לשם כך כמויות המים שונות מבישול רגיל של אורז כי הוא מתבשל על אדי התבשיל בעיקר, ולכן, אם מבשלים אותו עם כמות מים כמו בבישול רגיל הוא יצא דיסה. בכדי שיצא אחד אחד, מצמצמים את כמות המים לכמעט לחצי מהרגיל ואוטמים היטב היטב את הסיר עם נייר כסף בשביל התנור, וכיסוי מגבת עבה מעל המכסה בבישול על פלטת שבת. הירקות והבשרים מכילים המון מים שמעניקים אדים לבישול התבשיל.

      ותודה לך על האתר והמתכונים המגניבים. אחלא בלוג.

  24. האם צריך לבשל את החומוס בנפרד לפני הכנסתו לתבשיל או ישירות מההקפאה (כמובן אחרי הפשרה). תודה רבה

  25. שלום תודה על המתכונים הטעימים רציתי לדעת אם אפשר עם אורז מלא ואם זה משפיע על הבישול
    מניסיון שלי זה יותר משעה

    1. היי ליאת,
      אפשר להכין עם אורז מלא.
      שמי כוס אחת של אורז מלא (זה עדיין יספיק לאותה כמות מנות) ושתי כוסות ושליש מים רותחים.
      שאר המרכיבים נשארים באותם כמויות לפי מה שרשום.
      זמן הבישול- 40 דקות ואח"כ להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
      שבוע נפלא!

  26. בישלתי את המתכון טעמתי. טעים מאד. החלטתי להוסיף צימוקים וזה הוסיף טעם. ממש התחבר לטעם. רבקה תודה על המתכון הקל והטעים.

    1. היי רבקה,
      נשמע מעולה עם הצימוקים 🙂
      שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן.

  27. הכנתי את זה יומיים רצוף בגלל שיצא כל כך טעים ומוצלח!!!
    ארוחה בסיר אחד! פותר הרבה! נפלא וטעים! שומרת את המתכון!

    1. היי אורי,
      כנראה שהיו פחות נוזלים ביחס לכמות האורז.
      האם השתמשת באותה גודל כוס למדידת האורז ולמדידת המים? באיזה סוג אורז לבן השתמשת?

  28. מתכון פצצה!!! הכנתי את המתכון עם כוס אורז מלא ויצא פשוט סוווף.
    האתר שלך פשוט מעולה. כל מתכון שהכנתי מהתר שלך קצר שבחים.
    שתהיה שנה טובה וחג שמח 🙂

  29. אם אני רוצה להחליף את חזה העוף עם כרעיים, איך אני מבשל את הכרעיים בנפרד? רשמת בתגובות לטגן עם הבצל ואז לבשל 25 דקות. האם להוסיף מים? אם כן כמה?

    1. היי אודי,
      אם הכרעיים גדולות מומלץ לחתוך אותם לפני לשני חלקים (לשוקיים ולירכיים).
      לטגן אותם עם הבצל משני הצדדים עד שמשנים את הצבע ללבן. בשלב זה ניתן לפזר עליהם מעט מלח ופלפל (מהמלחייה) ולבשל עם מכסה במשך 25 דקות. אין צורך להוסיף מים מאחר והם גם ככה יפרישו נוזלים. מומלץ לבשל על אש בינונית-נמוכה (לשים לב שהם לא נשרפים).
      בהצלחה 😉

  30. היי, הכנתי עם אורז 3 צבעים, יצא כהה יותר מאשר בתמונה אבל טעים כ"כ שאני הולך להתחיל להכין את המנה הזאת באופן קבוע. תודה!

  31. היי,
    הכנתי את המתכון אתמול ויצא כל כך טעים שביקשו שאכין גם היום. אז הוא כרגע מתבשל על האש.
    תודה על מתכון מעולה וקל להכנה ועל האתר הנפלא הזה.

    1. כן יפעת, אפשר להכין עם אורז מלא.
      שמי כוס אחת של אורז מלא (זה עדיין יספיק לאותה כמות מנות) ושתי כוסות ושליש מים רותחים.
      שאר המרכיבים נשארים באותם כמויות לפי מה שרשום.
      זמן הבישול- 40 דקות ואח"כ להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
      בהצלחה 😉

  32. היי. מה שלומך? באחת הפעמים הכנתי את המתכון עם חומוס מקופסת שימורים…היה טעם לןןאי דומיננטי מאוד. כיוון שאין לי כאן (בחו'ל) חומוס קפוא ולא בא לי להתעסק עם בישולו, אפשר לוותר עלין, או להכין עם משהו אחר במקום? תודה
    אגב בשבוע הבא על הפרק: רטטוי, מרק ירקות המעולה שלך ומחפשת עוד 2 מנות עיקריות…אחזור לעדכן

    1. היי קריסטינה,
      את יכולה לוותר על החומוס, זה יוצא טעים גם בלי.
      ובהצלחה במתכונים המתוכננים! מחכה לעדכונים וסופשבוע מעולה 😉

  33. יצא מעולה!! הכנתי עם כרעיים, תיבלתי וטיגנתי אותם לפני הבישול, הוספתי עם המים גם חצי כוס מיץ לימון חופן פטרוזיליה! תודה על המתכון!

  34. היי , יש כאן מתכונים מעולים אבל בקשר למתכון הזה יש לי הערה , אני בוכארית שמבשלת את כל המאכלים הבוכריים : מתכונים עוד מסבתא, לא זכור לי שאנחנו מוסיפים שום או חומוס או כמון או כורכום לאושפלוב זה יותר מתאים למאכל אחר שלנו שנקרא סירקניז וגם הוא מאד טעים.

    1. נכון יעל, המתכון הזה יותר דומה לאושפלאו בסגנון הפרסי 🙂 אבל בכל מקרה, המתכונים באתר הם בגרסה מעט שונה וקלילה יותר מהמקור.

  35. תודה על המתכונים הנהדרים.
    שאלה:למה הכוונה אורז יבש? אני נוהגת לשטף את האורז במים לפני הכנתו.
    תודה

    1. היי אנה,
      לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר.
      במידה ואת מכינה אני ממליצה להשתמש בכוס אחת בלבד של אורז מלא (ולא כוס וחצי כמו שרשום לגבי האורז הלבן) ואז כמות המים נשארת כמו שהיא.
      יש לבשל במשך 40 דקות (במקום 25 דקות) ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות כמו שרשום.
      ערב נעים 🙂

  36. שלום, למה רשום להבה בינונית נמוכה? אני יודעת שאורז מכינים על הלהבה הכי קטנה. האם זה לא ישרוף את האורז?
    תודה.
    ואגב אני ממש אוהבת את המתכונים באתר !

    1. היי לבנת,
      קודם כל אני שמחה לשמוע שאת נהנת מהמתכונים 🙂
      לגבי האורז, הכוונה לגודל מבער בינוני (מבחינת קוטר העיגול) בלהבה הכי נמוכה.
      חג שמח!

  37. שלום לך, עשיתי את המתכון יצא טוב מאוד למעט בעיה שיש לי. משום מה בתקופה האחרונה האורז שלמעלה לא מתבשל וזה שלמטה כבר מוכן מדי. ניסיתי גם במתכון זה לעשות אחד על אחד שיהיה אורז יבש, לכסות סיר וכו' אך עדיין לא מצאתי במה אני טועה. אודה לך אם תצליחי לעזור לי. תודה מראש

    1. הי גליה,
      איך היית עושה בעבר שזה היה מצליח? האם החלפת סיר? האם שינית את סוג האורז? החלפת כיריים?
      זה יכול לנבוע מסיבות נוספות כמו:
      -שימוש באורז בסמטי שמתבשל בדר"כ לאט יותר.
      -זה יכול להיות בגלל שהמכסה של הסיר לא נסגר טוב והאדים בורחים.
      -בישול על להבה גבוהה מידי.
      -אין מספיק מים באורז (היחס צריך להיות על כל כוס אורז לבן כוס וחצי מים רותחים).
      -האורז לא עורבב מספיק עם המים ועם שאר החומרים.
      מקווה שהצלחתי לעזור ושהבעיה תפתר 🙂

    2. תודה על התשובה המפורטת. אנסה לשחזר צעדיי לאחרונה ולפני הבישול הבא אעבור שוב על מה שרשמת. תודה על הכל

    1. היי לי,
      מאחר וחלקי עוף שלמים דורשים יותר זמן בישול יש לטגן אותם מכל הצדדים עם הבצל המטוגן. לאחר מכן, להנמיך את האש ולכסות את הסיר ולבשל את חלקי העוף במשך כ-25 דקות. לאחר מכן יש להוסיף את שאר החומרים לסיר ולהמשיך לבשל כפי שמצוין במתכון.
      בהצלחה וסופשבוע נעים 😉

  38. מתכון מ-עו-לה!
    אפשר לשחק עם הירקות (הפעם הוספתי גם דלעת למשל).
    וגם עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר…) עם הוספת המים יכולים לעבוד פה לטובתינו,
    אבל הנושא טרם נבדק על ידי.

  39. שלום רב

    אם משתמשים בחומוס קפוא , האם צריך לבשל אותו קודם ? או ניתן להכניס ישר מהקפאה ?

    מעריצה את האתר הזה הוא פשוט יעיל ולעניין !!

    תודה

    גלית

    1. תודה גלית! 🙂
      אם משתמשים בחומוס קפוא אפשר להכניס אותו לתבשיל ישר מההקפאה אלא אם כן יש עליו קרח ואז מספיק לשטוף אותו מעט במים חמימים ולסנן.

  40. במידה וארצה לעשות עם קוביות בשר אפשרי? ובאיזה בשר כדאי להשתמש? וכמובן האם יש שינוי בדרך ההכנה? תודה

    1. היי אנה,
      הכי מתאים זה להשתמש בבשר כבש אבל אפשר גם להשתמש בכל חלק של בשר בקר שמתאים לקדרה (ניתן לשאול את הקצב).
      מאחר ולבשר לוקח יותר זמן להתבשל מעוף יש להכין אותו בנפרד: חותכים את הבשר לקוביות ומטגנים מכל הצדדים עד שהבשר נסגר (הכוונה נראה מבושל מבחוץ אך עדיין קשה מבפנים). לאחר מכן שופכים מים רותחים על הבשר באופן שיכסה אותו ומבשלים עם מכסה עד שהבשר מתרכך. לאחר מכן מוציאים את הבשר ומסננים אותו מעודפי המים.
      לאחר שהבשר מבושל ניתן להכין את המתכון כפי שהוא רשום ופשוט במקום העוף לשים בשר.
      בהצלחה 😉

    2. להערכתך, כמה זמן בערך כדאי לבשל את הבשר כדי שיתרכך וניתן יהיה להוסיף אותו לתבשיל? שעה? שעתיים?
      תודה מראש☺

    3. היי אנה,
      זה מאוד תלוי בסוג הבשר. אם זה בשר בקר זה יכול להיות גם 3-4 שעות עד שהבשר מתרכך לגמרי. אם זה בשר כבש זה שעה וחצי.
      אם יש לך סיר לחץ, זה מאוד מקצר את זמן הבישול (בישול של כשעה).
      שבוע נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר