מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם בשר טחון

אורז עם בשר טחוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 6, 2014
Last modified:מרץ 4, 2018

Summary:

אורז עם בשר טחון: מנה עיקרית ותוספת בארוחה אחת בלבד! ארוחה שילדים מאוד אוהבים. ניתן להכין עם בשר טחון מסוג בקר, הודו או עוף, לפי בחירתכם.

אורז עם בשר טחון

מצרכים (4-5 מנות):

500 גרם בשר הודו/בקר/ עוף טחון

2 כוסות אורז לבן

3 כוסות מים רותחים

1 בצל גדול קצוץ דק

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (ניתן לוותר אם מכינים לילדים)

4 כפות רסק עגבניות

תיבול: 1 כף גדושה סילאן, כפית גדושה מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים כ-3 דקות עד שמתחיל להתבשל (משנה צבעו ללבן). מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.

-מוסיפים את הפטרוזיליה, רסק העגבניות ומתבלים. מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים ומכסים. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

153 תגובות

הוסף תגובה
    1. זה יכול להיות בגלל סוג הסיר או בגלל בישול על אש גבוהה/בינונית.

    1. אפשר להוסיף עד 3/4 כוס עדשים ירוקות או שחורות מבושלות. אפשר גם להוסיף 1-2 גזרים מגורדים בפומפיה גסה.

  1. הכנתי עם עוף טחון ואורז מלא.
    קטשופ חריף במקום התיבול.
    יצא מושלם!
    דומה למתכון עם הפתיתים, רק הרבה יותר בריא.
    תודה

  2. שלום רב, האם שתי כוסות אורז לבן זה לפני בישול או שהאורז צריך להיות כבר מבושל? (אותה שאלה לגבי המתכון של בשר עם פתיתים: האם הפתיתים צריכים להיות מבושלים מראש?)

  3. אחרי ההתלהבות של הבשר עם פתיתים מנסה היום את האורז.
    אין לי רקס עגבניות אבל יש קטשופ, זה יכול להוות תחליף?
    תודה רבה מאד

    1. כן, במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות אינן משתנות, גם לא כמות המים.

  4. מה לגבי בהרט? ברוב המתכונים לתבשיל זה, ממליצים על בהרט.מה את אומרת? אני קצת חושש מהתבלין הזה…

    1. היי יוגב,
      נכון, בהרט יכול להתאים אבל זה עניין של טעם. אני ממליצה שתטעם את התבלין לפני. אם אתה אוהב את הטעם אפשר להוסיף בסביבות חצי כפית עד כפית בהרט לתבשיל.

    2. תודה אפרת. איזה טעם הבהרט נותן..? חריפות? חיזוק טעמים? למה הוא דומה?
      ושאלה אחרונה- להוסיף אבקת מרק לתבשיל?

    3. סליחה על ריבוי השאלות. אבל דבר חשוב- 3 כוסות מים זה ל 2 כוסות אורז. אבל פה יש גם את הבשר, הירקות והכל. האם לא צריך להוסיף יותר מים בגלל כל המוצרים האחרים?

    4. היי יוגב,
      בהרט זה בעצם תערובת של תבלינים בטעם מזרחי. בדר"כ התבלין מכיל ציפורן, קינמון, פלפל שחור, הל, כמון, אגוז מוסקט, זרעי כוסברה.
      אפשר להוסיף כפית אבקת מרק.
      אין צורך להוסיף יותר מים כי הבשר עצמו מפריש נוזלים. מה שכן, כדאי להשרות את האורז במים כחצי שעה לפחות לפני ההכנה ולסנן.

  5. הי אפרת,
    משתמשת במתכונים שלך המון, הם מעולים!
    רציתי לשאול בקשר להמרת רסק עגבניות בעגבניות טריות או מהקופסא. כמה עגבניות לשים במקום 4 כפות רסק? או שכדאי לשלב?
    תודה

    1. היי מרינה,
      כדאי לשלב – 2 כפות רסק עגבניות ועגבניה אחת מגורדת/מרוסקת.

    1. היי זיוה,
      אני חושבת שכן. לדעתי כדאי לשים כוס וחצי קינואה. כמות המים נשארת 3 כוסות.

    1. היי רבקה,
      התבשיל ממשיך להתבשל מהאדים במהלך ה-10 דקות האלה. התבשיל לא מתקרר.
      יום מקסים 🙂

    1. אפשר לוותר על אבקת המרק ולתבל רק בסילאן, כפית מלאה מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

    1. היי,
      אם את מכינה עם בורגול אני חושבת שכדאי לבשל את הבורגול בנפרד.
      את הבשר הטחון גם לבשל בנפרד עם הבצל. לאחר מכן להוסיף לו רסק עגבניות, פטרוזיליה, סילאן, אבקת מרק, מלח ופלפל ובסוף לערבב אותו עם הבורגול.

    1. היי עדי,
      אם את שמה כפית גדושה אבקת מרק אז לדעתי מספיק כפית שטוחה מלח.

  6. אני מאוד אוהב את האתר שלך, בדרך כלל אני מכין קציצות מעוף טחון הפעם אמרתי נגוון ואין מקום יותר טוב לגוון מהאתר שלך. האוכל על האש ממתין בציפייה
    ותודה

  7. היי אפרת,
    נראה מעולה, מתבשל עכשיו. אני רואה יצא כמות גדולה מידי, האם אפשר להקפיא? תודה!

  8. חיפשתי מתכון קל, מהיר וטעים לארוחת ערב. יצא מעולה!
    כולם טרפו את הארוחה 🙂
    רק תוך כדי הצטערתי שאין ירק. אולי בפעם הבאה אוסיף זוקיני/ עגבניות.
    תודה רבה

    1. היי עדינה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים.

  9. הי,
    אני מתה על האתר שלך! תמיד מוצאת בו בדיוק מה שאני מחפשת והכל טעים טעים!
    ועכשיו שאלה, אני לא משתמשת באבקת מרק בכלל, האם זה קריטי פה? איזה תבלינים את ממליצה לשים במקום?
    תודה ושבת חמימה, נעימה וטעימה ☺

    1. היי דנה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      שימי בסביבות כפית גדושה מלח. אפשר להוסיף גם חצי כפית פפריקה מתוקה אבל לא חובה.
      שבת נעימה וחמימה!

  10. היי,
    הכנתי עם אורז בסמטי ובלי פטרוזיליה ויצא טעים מאד! נכנס לרשימות המתכונים שלי. תודה על המתכון!

  11. היי,
    אני מנסה לעשות קציצות כפי שהמלצת למעלה אבל זה נורא מתפרק למרות שהוספתי 2 ביצים על כמות יחסית קטנה.
    הצעות?

    1. היי שרה,
      אם את מתכוונת לאפות את הקציצות אז זה לא נורא שזה מתפרק מאחר ולאחר האפיה הן מתגבשות לקציצות.
      את יכולה לנסות להוסיף לתערובת גם קצת פירורי לחם.

    1. כן שרון, אפשר אבל מומלץ לשים כמות קטנה יותר (עד רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים).

  12. הכנתי עם אורז בסמטי, הוספתי יותר מים פשוט, והוספתי קינמון, כמון, שקדים פרוסים, יצא מדהים!!!!!

    1. היי יפית,
      הוסיפי עוד מים רותחים (כשליש כוס לפחות), ערבבי ובשלי על אש נמוכה עם מכסה. אם אחרי 15 דקות הוא לא יתרכך, חזרי על הפעולה. בסוף הוא יתרכך.
      עדכני אם יש בעיה.
      בהצלחה 🙂

  13. עשיתי מספר פעמים. יוצא טעים אך תמיד אני מסתבכת כי לפי ההוראות האורז אף פעם לא מוכן ואז אני צריכה לעשות תיקונים. מה לעשות?

    1. היי מיכל,
      את שוטפת או משרה קודם את האורז לפני ההכנה?
      אם לא, אני מניחה שחסרים פשוט נוזלים ולכן פעם הבאה הגדילי את כמות המים בשליש כוס (הכוונה שימי 3+1/3 כוסות מים).

    2. זאת הדרך הנכונה.
      מניסיון זה בסוף מתבשל, גם אם לוקח לזה זמן.
      אגב, השרת את האורז לפני במים או שטפת אותו?
      אם זה לא מתבשל יכול להיות שיש בעיה בסוג האורז או שהוא לא טרי (נתקלתי כבר בתופעה כזאת).

    1. היי,
      האורז לא צריך להיות מבושל. מוסיפים אותו לתערובת הבשר כשהוא יבש והוא מתבשל יחד עם הבשר.

  14. עשיתי בלי סילאן ויצא מצוין. המלצה שלי, לחתוך חצי פלפל ירוק חריף וגזר שלם לטבעות ולטגן ביחד טיפה לפני הבצל ואז לעשות את כל שאר המתכון. מוסיף פיקנטיות ועוד נפח למנה.
    מצוין!

    1. היי ירון,
      אם אתה רוצה להכין מ3 כוסות אורז מומלץ גם שתגדיל את יתר החומרים במתכון לפי הכמויות הבאות:
      750 גרם בשר טחון
      3 כוסות אורז לבן
      4.5 כוסות מים רותחים
      2 בצלים בינוניים קצוצים
      3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
      6 כפות רסק עגבניות
      כף וחצי רוטב סילאן, כפית וחצי אבקת מרק, כפית גדושה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

  15. טעים להדהים. הבן שלי ואני טורפים.
    במקום סילן הוספתי רוטב צ'ילי מתוק. במקום עןף טחון היו לי פרגיות טחונות.
    תודה על יופי של ארוחת צהריים.

  16. היי,אפשר לוותר על הסילאן? אני לא אוהבת אוכל מתוק בכלל.
    המידה ואני מוותרת על הסילאן אני צריכה להוסיף משהו אחר או שזה רק להוסיף טעם?

    1. היי מוריה,
      את יכולה לוותר על הסילאן ואין צורך להוסיף שום דבר במקום.

  17. בוקר טוב ושוב תודה על אתר מושלם.
    שאלה האם אפשר במקום הסילאן דבש? אם כן מה הכמות.
    האם זה יוצא מתוק??

    ועוד דבר קצת לא קשור…אתם חייבים להוציא אפליקציה חייבייים!!!
    תודההה

    1. היי יוליה,
      אפשר לשים חצי כף דבש במקום הסילאן כי הוא יותר מתוק מהסילאן. התבשיל לא אמור לצאת מתוק.
      לגבי אפליקציה, הנושא בבדיקה ואני מקווה שתהיה בהמשך.
      יום חמים ונעים 🙂

    1. היי רינת,
      תוסיפי לתבשיל כרבע כוס מים רותחים, תערבבי ותמשיכי לבשל על אש נמוכה, בסיר מכוסה, עד שהאורז מתבשל.

  18. היי.אני הכנתי אורז ואחרי שהוא מבושל הוספתי לבשר.הבשר לא היה מבושל ממש עד הסוף.השתמשתי בבשר בקר טחון.זה די דחוף זה עכשיו על האש.תודה (השאלה היא האם הייתי אמורה לבשל את האורז לפני הוספת הבשר או לא)

    1. היי,
      את האורז אמורים לבשל ביחד עם הבשר הטחון. לא בנפרד. היה צריך להוסיף את האורז היבש לבשר הטחון (שטוגן 3 דקות), להוסיף את שאר החומרים כולל המים הרותחים ולבשל במשך 20 דקות.
      אם כבר ערבבת בין הבשר הטחון לאורז המבושל פשוט תבשלי עם מכסה על אש נמוכה במשך 5-10 דקות, עד שהבשר הטחון יתבשל. מידי פעם תרימי את המכסה ותערבבי.

  19. תודה על כל המתכונים! 🙂 בזכותך התחלתי לבשל ואני גם נהנה מזה!
    הכנתי את המתכון הזה ונשאר לי סיר די מלא, אפשר לעשות מזה קציצות? אם כן מה אני צריך לעשות כדי שיצאו לי קציצות (טיגון או בתנור לא משנה לי)
    תודה!

    1. אני ממש שמחה לשמוע שי!
      כן, אפשר להכין קציצות. צריך להוסיף לתערובת 1-2 ביצים ולערבב היטב (אם היה חסר תיבול לאורז כמו מלח או משהו אחר- זה הזמן להוסיף ולשפר את הטעם 🙂 ). אח"כ פשוט ליצור קציצות עם הידיים ולטגן במחבת עם שמן על אש בינונית 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה (שמים שמן בנדיבות אבל זה לא טיגון בשמן עמוק). אפשר גם לאפות- להבריש נייר אפיה בשמן, להניח את הקציצות. להבריש אותן במעט שמן ולאפות ב180 מעלות, במשך 15-20 דקות ואח"כ להפוך צד ולאפות עוד כ-10 דקות.
      מאחר והתערובת כבר מוכנה יכול להיות שהאפיה תייבש מעט את הקציצות לכן אם לא משנה לך, טיגון יכול להיות מוצלח יותר, כך הקציצות יהיו יותר עסיסיות.
      בהצלחה 😉

  20. הי!-יש לי כמה שאלות
    1)התבשיל יצא לי מעט תפל, חסר טעם,למרות ששמתי בדיוק את הכמויות המצוינות במתכון…..בנוסף לא צויין במתכון כמות המלח-אז שמתי כפית גדושה.בכל זאת לא יצא ממש עם טעם……יש לך רעיונות איך לתת לזה מעט טעם??
    2)בתמונה הצבע של האורז ממש אדום-לי יצא לבן…….
    3)במקם בשר הודו שמתי בשר בקר….אולי זאת הסיבה לחוסר הטעם??
    חוץ מזה אני חייבת לציין שהאתר ממש ממש טוב ונורא עוזר לי ביום יום- במיוחד לאור העובדה שאני לא ממש טבחית מהוללת….המתכונים פשוטים וטעימים….המון תודה…..

    1. היי רות,
      1. כפית גדושה מלח זה מצוין. שמת גם אבקת מרק?
      2. לגבי צבע האורז- כנראה שחסר רסק עגבניות, לכן גם חסר מעט טעם (השתמשת ברסק ולא בעגבניות מרוסקות, נכון?)
      3. זה בסדר גמור שהכנת עם בשר בקר.
      כדי לשפר את הטעם אני ממליצה לערבב 1/4 כוס מים רותחים עם כף רסק עגבניות וכפית אבקת מרק ולשפוך על תבשיל האורז ולערבב היטב על אש נמוכה 2-3 דקות כדי שהטעמים יספגו בצורה אחידה באורז. מומלץ גם להוסיף עוד מלח אם חסר.
      ותודה, אני שמחה לשמוע שהאתר מועיל בשבילך 😉
      יום נפלא!

  21. שנה טובה וחג שמח,
    1.אורז בסמטי מלא מתאים?
    2.האם ניתן להמיר את הפטרוזיליה בכוסברה/שמיר?
    תודה רבה.

    1. היי אריאלה,
      1.לדעתי אורז בסמטי מלא (שלא כמו אורז מלא רגיל) מבשלים בצורה שונה. שמים את האורז בסיר עם מים שרתחו מראש ולאחר מכן מסננים את האורז משאריות המים אבל אם יצא לך לבשל אורז בסמטי מלא כמו אורז רגיל ואת יודעת את כמויות המים שיש להוסיף לו אז אין בעיה להשתמש בו במתכון הזה.
      2.ניתן להמיר את הפטרוזיליה בכוסברה או שמיר, לדעתי במקרה הזה יותר יתאים להשתמש בכוסברה.
      שנה טובה וחג שמח!

    1. הי סבטה,
      הכוונה במתכון לבשר בקר טחון וכן הוא מתבשל ב-20 דקות. לגבי החלק בבקר, בדר"כ זה צוואר אבל זה יכול להיות כל חלק שמתאים להכנת קציצות.
      אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח.

    1. היי שרי, אפשר בהחלט. ממליצה להשתמש בכוס עד כוס וחצי אורז מלא (כאשר בדר"כ היחס הוא שעל כל כוס אורז מלא מומלץ לשים 2 ורבע כוסות מים).
      שבת שלום 🙂

  22. אני לא כל כך יודעת לבשל … אני רק מנסה , למה כתוב מתי לשים את הסילאן ועל איזה אש מבשלים את הבשר ?

    1. הי קרינה, את הסילאן (יחד עם אבקת המרק, מלח ופלפל) מוסיפים אחרי הפטרוזיליה והרסק. זאת אומרת בסוף, לפני שמוסיפים את המים הרותחים.
      את הבצל מבשלים על אש בינונית עד שמזהיב מעט. מוסיפים את הבשר ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-3 דקות. חשוב לערבב במשך כל הזמן שהבשר מתבשל. משאירים על אש גבוהה עד שמוסיפים את המים הרותחים (רק חשוב כל הזמן לערבב) ורק בסוף מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שירן, ניתן להמיר את הסילאן בדבש או בכף סוכר חום/לבן.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר