זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 10 כוסות אישיות
סוג: חלבי
מצרכים:
2 מיכלי שמנת מתוקה (סה”כ 500 מ”ל)
שליש כוס חלב קר
3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
4 כפות מלאות גבינה לבנה
60 גרם שוקולד חלב
50 גרם מקופלת מפוררת גס
80 גרם ביסקוויטים מפוררים מסוג פתי בר (כ-10 ביסקוויטים קטנים)
אופן הכנה:
–הכנת גנאש שוקולד חלב: מניחים בקערה קוביות שוקולד חלב (60 גרם) עם רבע כוס שמנת מתוקה (60 מ”ל) וממיסים במיקרוגל במשך כמה שניות בודדות. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומניחים את התערובת בצד לקירור.
–הכנת קרם גבינה: מקציפים בקערה את יתרת השמנת המתוקה (1+3/4 מיכל) במשך כדקה. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בעזרת כף עד לאיחוד החומרים (הערה: להקצפה מוצלחת מומלץ להכניס את השמנת המתוקה למקפיא כ10 דקות לפני ההקצפה).
-מניחים בתחתית כל כוס פירורי ביסקוויטים. מעל מניחים שכבת קרם גבינה (את הקרם ניתן להניח בעזרת כף או לזלף בעזרת שקית זילוף או שקית אוכל רגילה שגזרנו לה את הקצה). מעל מפזרים פירורי מקופלת. מעל מניחים שכבה שניה של קרם גבינה ובעזרת כף שופכים מעל גנאש שוקולד.
-עוטפים את הכוסות בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעתיים לפחות לפני ההגשה.
קינוח שכבות בכוס
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- עוגת בורקס
המתכון נראה ממש טוב! אם אחליף את המקופלת בשוקולד חלב מגורד זה עדיין יצא טוב?
תודה!
כן🙂
האם ניתן להקפיא את המתכון
תודה ולילה טוב
היי,
אפשר להקפיא.
חנוכה שמח(:
יצא מעולה !!! טעים מאוד!!! תוכלי לכתוב לנו מתכון קינוח עם טפיוקה וקינוח שאוכל להקפיא לעוד שבועיים? המון תודה
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח(:
אין לי מתכון לקינוח טפיוקה.
לגבי הקפאה- אין בעיה להקפיא את רוב קינוחי הכוסות/מוסים.
קודם כל האתר שלך מדהים!!!!!!!!
ורציתי לשאול אם אפשר לעשות מחבילת שמנת מתוקה אחת????
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר להשתמש בשמנת מתוקה אחת ולהוסיף עוד גבינה בהדרגה ולפי הטעם, במקרה כזה יצא קצת פחות קרם.
הי
האם ניתן להקפיא רק את קרם הגבינה ולהפשיר ולהשתמש בפעם אחרת?
תודה רבה:)
היי,
לא כדאי להקפיא את קרם הגבינה כי לאחר הפשרה המרקם משתנה.
שבת שלום(:
תודה רבה על התשובה.
אם הקפאתי – יכול לשמש כגלידה?
שבת שלום🌸
כן, זה בהחלט יהיה מוצלח(:
תודה רבה.
הקינוח יצא מעולה
קיבלתי המוןן מחמאות🙂
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
בספר רשום שמנת אחת ובתוך המתכון יתרה של 440 מל.
זה טעות?
היי שרה,
זו לא טעות, במתכון באתר הכמות יותר גדולה כדי שיצאו 10 יחידות עם יותר קרם גבינה (במקום 8-10 יחידות עם מעט קרם).
את יכולה גם להכין את המתכון לפי הספר, פשוט כמות הקרם תהיה קטנה יותר.
הי אפרת, יש לי שמנת לבישול 15% . יש איזה קינוח שאני יכולה להכין עם זה?
תודה רבה
היי רחלי,
שמנת לבישול לא מתאימה למתכונים שיש בהם הקצפה, אבל הנה כמה רעיונות לשימוש בה במתוקים/עוגות:
– בעוגות בחושות במקום הנוזלים שיש במתכון (למשל במקום חלב/מיץ תפוזים)
– בגנאש שוקולד, אם כי יש להגדיל את כמות השוקולד אחרת הגנאש יוצא נוזלי
– במתכון מעדן חלב ביתי אפשר להשתמש בשמנת 15% במקום שמנת מתוקה.
-במתכון למלבי אפשר להמיר את החלב בשמנת 15%.
בהצלחה!
היי אפרת, שאלה – הביסקוויטים המפוררים ששמים בתחתית הכוסות נשארו בדיוק כמו שהם, הם לא הפכו להיות טיפה לחים ולא השתלבו עם שאר הקינוח (ואת זה קצת פחות אהבתי), הבסיקוויטים נשארו לי ממש כמו שהם (רק מפוררים). זה אמור לצאת ככה או שטעיתי במשהו?
היי עדנה,
זה בסדר, לא טעית במשהו. הביסקוויטים שממש בתחתית הכוס נשארים פריכים בזכות זה שהם לא נוגעים בשכבת הגבינה.😍
טעים!
פעם הבאה מקווה שגם יצא יפה כמו שלך 🙂
תודה הדר 🙂
בטוחה שבפעם הבאה יצא יותר יפה 🌸
האם ניתן לשים גבינת מסקרפונה במקום גבינה לבנה או בנוסף לגבינה לבנה?
כן. מומלץ לשלב עם הגבינה הלבנה שלא יהיה “כבד” מידי.
באיזה כמות? 4 כפות כמו הגבינה לבנה ?
כן, אותו כמות.
אני רוצה להכין אבל עם אוכמניות בתוך תערובת הגבינה.. או אוכמניות טחונות.
איך היית ממליצה לי לעשות את זה כדי שיצא מוצלח?
תודה 🙏
אפשר לשים את האוכמניות בתחתית או על שכבת הביסקוויטים ולצקת מעל את קרם הגבינה.
אפשר ללא מקופלת?
ולצד לקירור זה אומר למקרר או פשוט בצד?
אפשר לוותר על המקופלת.
לשים בצד הכוונה להשאיר בחוץ שהתערובת קצת תתקרר. אין צורך לשים במקרר.
היי אפרת .תודה על המתכון אם אני מכינה ביום חמישי בשביל מוצ”ש ,היכן כדאי לשמור?במקרר או במקפיא?
תודה
אפשר לשמור במקרר.
אפשר להחליף את השמנת מתוקה בשמנת להקפצה
כן.
יצאנ ממש טוב
שמחה לשמוע 🙂
יצא לי ממש טעים ונפלא, תודה על המתכון ואשמח אם תעלי עוד !!
בהצלחה
שלום,
הפתי בר נראה חום זה פתי בר שוקולד?
כן.
תודה אפרת על התשובה .אבל בתמונה הכוסות הן לא כוסות שתייה קרה . איזה נפח הכוסיות האישיות?
נכון. רק נתתי לך הערכה לגבי הנפח כדי שתדעי בערך מה הגודל כשאת הולכת לקנות.
הכוסות שהשתמשתי בהן בנפח 150 מ”ל. הקטנות יותר הן בנפח 100 מ”ל.
רציתי לדעת מה גודל הכוסות ?
היי עדי,
אם הכוונה לכוסות הגשה אז הן בנפח של כוס חד פעמית לשתיה קרה.
אין דברים כאלה!!
נראה מהמם! 😍
הי אפרת,
לכמה ימים זה טוב במקרר?
כ-4 ימים.
הכנתי בשבוע שעבר לשבת, ויצא מאד יפה ועוד יותר – טעים!
רציתי לשאול על הכמות:
עשיתי לפי הכמויות במתכון, והכנסתי לכוסיות של קינוח (בחנות קראו להן קינוחיות), ואחרי שמילאתי 8 ראיתי שנשאר לי ממש המון!
אז את שאר הכמות מילאתי בכוסות חד פעמיות (שהן הרבה יותר גדולות).
הייתי צריכה קינוח ל8 אנשים, אז לכל אחד היתה כוסית ועוד כוס.
זה לא יצא יותר מידי – כשזה טעים אף אחד לא מתנגד לקבל הרבה… רק שלא הבנתי איך קרה שמתכון ל10 כוסיות אישיות קטנות מייצר כל כך הרבה?
ממש מוזר 🙂
הכמות במתכון הספיקה לי ל-10 כוסות אישיות כמו שאת רואה בתמונה.
שלום
יצא ממש ממש טעים
שאלה – השוקולד ששמתי מעל כאילו נספג בקרם ולא נשאר למעלה מה עשיתי לא נכון?
היי רונית,
הקרם היה יציב או שאולי היה רך מידי? אולי הגנאש היה עדיין חם?
פעם הבאה אפשר לשים את הגנאש במקרר ל-10 דקות לפני ששמים אותו מעל. כדאי גם להכניס את הקינוח למקפיא למשך כ-10 דקות לפחות לפני שאת שמה את השוקולד, כדי שהקרם יהיה קר ויציב יותר.
היי האם הקרם גבינה מספיק יציב לזילוף שישאר יפה? רוצה לקשט איתו עוגה, בא לי טעם עדין של גבינה בקצפת וזה נראה לי מתאים.. השאלה אם זה יחזיק מעמד יפה ולא יהיה נוזלי?
כן, הקרם יציב.
הכנתי היום למשפחה בשבועות הם פשוט התעלפו !!! כ”כ טעים וקליל ,לא מתוק מדי..מ-ו-ש-ל-ם !!!!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת,
1. איך אני מקציפה את קרם הגבינה – עם כף או שצריך מיקסר?
2. האם ניתן להמיר קצפת אחת בגבינה לבנה?
תודה מראש,
היי לורה,
1. את השמנת יש להקציף במיקסר יחד עם החלב והפודינג וניל. לאחר מכן מוסיפים גבינה ומערבבים בעדינות עם כף.
2. את יכולה להקציף שמנת אחת ולשים יותר גבינה אבל אני ממליצה לעשות זאת בהדרגה ולטעום.
שבוע נפלא 🙂
חג שמח
למה הגנאש מתקשה אחרי הקירור?
כי יש בו שוקולד ושוקולד מתקשה בקירור.
חג שמח 🙂
גיליתי את האתר המדהים הזה רק עכשיו ממש במקרה! תודה על הכל!
המתכון הזה יצא מעולה!!!
ברוכה הבאה לאתר 🙂
שמחה שיצא טעים.
יצא מושלם!!!
תודה על מתכון נפלא
נראה מושלם!
תודה נטלי 🙂
הי
יש מצב לעשות את המתכון יותר דיאטטי?
פחות שמנת ויותר גבינה?
תודה!!
היי חיה,
אני חושבת שאת יכולה לשים מיכל שמנת אחד ו 250-350 גרם גבינה לבנה. כמובן שכדאי לטעום ואם חסרה מתיקות אפשר להוסיף אבקת סוכר לפי הטעם.
מחייך..מצליח להרשים ולהפתיע עם כל מתכון שלך שאני מכין.
אני מתארח מחר בצהריים ואני רוצה להכין את הקינוח המרשים הזה..השאלה שלי אם אפשר להכין היום ולשים במקרר עד מחר או שעדיף להכין מחר?
תודה
כיף גדול לשמוע 🙂
אפשר להכין היום ולשמור במקרר עד מחר.
שבת שלום
אשמח לקבל גם כן את המתכונים למייל. הם מעולים!!!! יפעת .
יצא מדהים !!!אין דברים כאלו!!!החברה פשוט ישבו ואכלו אחד אחרי השני….
שמחה שכולם נהנו 🙂
תודה על העדכון.
צהריים טובים.
אני רוצה למלא גליליות בקצפת. אני מכינה לחג שבועות.
אני יכולה מהיום ולשים במקפיא. או שחשוב כמה שעות לפי החג?
כן, אין בעיה להכין מהיום ולהקפיא. חשוב רק לאחסן בקופסה אטומה או לעטוף בניילון נצמד או ניר כסף.
היי אפרת קודם כל תודה רבה לך על מתכונים מנצחים.
אלופה!!!
אני רוצה להכין קינוחים אלו לשבועות.
אני רוצה להכין יום לפני וגם יש לי נסיעה של שעה ברכב למקום שאני לוקחת את זה. אני אצטרך לשים את זה במקפיא מערב לפני שאני מכינה?
ואחרי שהגעתי לאותו יעד להחזיר למקפיא או במקרר רגיל?
תודה.
היי אדוה,
אין בעיה להכין יום לפני ולהקפיא. לאחר שאת מגיעה שימי במקרר.
יום מקסים 🙂
הי..גם אני רוצה לקבל את המתכונים הנהדרים שלך למייל..
את אלופה
היי תמר,
קודם כל תודה 🙂
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
אשמח לקבל גם מיילים עם המתכונים שלך. תודה וחג שמייח
היי אורלי,
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
חג שמח 🙂
אני גם אשמח להצטרף לתפוצה. מתכונים מצויינים!
היי קטיה,
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
שבוע מקסים 🙂
אני רואה שכולם מרוצים מאד,
תצרפי אותי גם בבקשה.
זה באמת נראה דברים מושלמים פה.תודה.
בשמחה 🙂
הי אפרת,
האם ניתן להכין יום/יומיים לפני ההגשה?
להקפיא או לשים במקרר?
תודה 🙂
נטלי
היי נטלי,
אפשר להכין יום-יומיים לפני ההגשה ולשמור במקרר. אם זה יותר מיומיים מומלץ להקפיא.
שבת שלום 🙂
מצוין! תודה 🙂
האם ילך פה עוגיות אוראו בתחתית במקום ביסקוויטים?
כן אורלי, אפשר.
קינוח מעולה. השתמשתי בביסקויטים ללא גלוטן קל מאוד להכנה ולא יוצא מתוק מדי. תודה!
תודה אורלי על העדכון 🙂
אשמח גם שתשלחי לי את המתכונים המעולים שלך!
בשמחה! צירפתי אותך לרשימת התפוצה 🙂
שלום אשמח אם תשלחי לי למייל את כל המתכונים
הם ממש טעימים ומוצלחים
תודה רבה נעמי
היי נעמי,
כעת את רשומה לניוזלטר בהצלחה ותוכלי לקבל מיילים מידי שבוע למייל.
המשך יום מקסים 🙂
בס”ד
וואוו! קינוח טעים מאוד ומרשים מאוד
לקח לי המון זמן אך היה שווה
הכנתי לכבוד שבת קודש וזה היה מפנק…
תודה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים, זה הכי חשוב 🙂
אחלה מתכון, אכין לשבת. נהנית מהאתר ומהמתכונים היישימים!
תודה טל, שמחה לשמוע 🙂
בסד
היי יש לי כמה שאלות:
1.האם אפשר להמיס את השוקולד והשמנת על הגז באידוי עם מים מתחת?
2.כמה זה שליש חלב?
3.כמה אחוז גבינה?
תודה רבה
היי נועה,
1. אפשר.
2. שליש כוס חלב = 80 מ”ל.
3. גבינה לבנה מומלץ 5% או 9%.
בהצלחה 🙂
שלום
אפשר להמיר את כל המתכון לפרווה?
יש לי 15 כוסות קטנות יפות שמתאימות לקינוחים.
תודה
היי עופרה,
מצורף המתכון בגרסת הפרווה:
2 מיכלי קצפת צמחית (סה”כ 500 מ”ל)
2/3 כוס חלב סויה או חלב קוקוס
3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם מקופלת פרווה (משוקולד מריר) מפוררת גס – לא חובה
80 גרם ביסקוויטים מפוררים מסוג פתי בר (כ-10 ביסקוויטים קטנים)
בהצלחה 😉
האם אפשר שתשלחו לי מתכונים חדשים וטעמים.
היי הודיה,
שמחה שאת אוהבת את האתר 🙂
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה כך שתוכלי לקבל עדכוני מתכונים חדשים למייל.
המשך יום נפלא!
מתכון מציין תודה על העדכון תמשיכו לשלוח
תודה לוטם, שמחה שאהבת 🙂
אני ממש אוהבת את האתר יש באתר רוב המתכונים הכי טעימים ועוד ב10 דקות זה לא יאומן.
יצא מהמם! תודה
תודה עדן, שמחה לשמוע 🙂
שלום,
בחיפוש אחר מתכונים לשבועות הגעתי למתכון הזה..
ואני רוצה להגיד לך שהמתכון יצא מדהים קל וטעים (אני שונאת מתכונים מורכבים…)
ומאז אני מכורה לאתר
הכיף שזה קל (10ד’ ממש כך…) פשוט וטעים…
תודה רבה – תמשכי לעדכן – את אלופה !!
איזה כיף לשמוע!
תודה! והמשך יום נפלא 🙂
אוהבת את האתר, הוא עדכני, מדויק במתכוניו ונאה.
תודה.
אשמח לקבל עדכונים נוספים עם אפשרות הדפסה ישירה במדפסת המחשב , זה נוח ומתאים לי.
דאגו שההדפסה תופיע באותיות גדולות ונוחות לקריאה גם בהדפסה.
תודה ,
חנה יקיר
תודה חנה,
כמובן שיישלחו מתכונים חדשים.
חג שמח 🙂
הי אפרת!
אולי יש לך פתרון בשבילי.
הקצפנו שמנת מתוקה והוספנו גבינת טוב טעם 3 אחוז כי שמעתי רעיון כזה.
וזה מאד סמיך ולא ככ טעים יש לך רעיון או לזרוק?
תודה רבה שב”ש וח”ש
את יכולה להקציף לקצפת יציבה: מיכל שמנת מתוקה נוסף עם 2-3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב קר ולערבב עם זה. זה אמור לדלל את המרקם ולאזן את הטעם ה”כבד”.
כמה שמת? 250 מ”ל שמנת מתוקה עם 250 גרם טוב טעם?
כן
תודה רבה
היי,
ניתן להקפיא?
כן שלי, אפשר להקפיא.