שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל קטן קצוץ דק

1-2 שיני שום כתושות

2 כוסות פתיתים

2 כפות מלאות רסק עגבניות

2 כפות מלאות קטשופ

2.5 כוסות מים רותחים

כפית מלאה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), שליש כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 2-3 דקות, עד שמשנה את צבעו.

-מוסיפים את הפתיתים, השום, רסק העגבניות והקטשופ ומערבבים. מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל ומוסיפים מים רותחים. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

*הערה: ניתן להוסיף גזר מגורד ועד חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (לאחר טיגון הבשר מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שמתרכך מעט. אח”כ מוסיפים את הפתיתים, השום, רסק  וכו’ – לפי מה שרשום במתכון. מתבלים ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מוסיפים מים רותחים וכו’..)

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לחצילים עם עגבניות, גמבה ושוםמתכון לחצילים עם עגבניות, גמבה ושום
מתכון לחיתוכיות שוקולד צ’יפס מתכון לחיתוכיות שוקולד צ’יפס

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ברוריה (13:59 29.07.2021)

תודה רבה זה היה ממש במקום המתכון הזה בדיוק כזה דבר חיפשתי משהו קליל

מתכונים ב-10 דקות (14:53 29.07.2021)

איזה כיף לשמוע😊

רימה (12:18 18.07.2021)

אפרת היקרה, שבוע טוב. האם אפשר להכין עם פסטה? איזה סוג יתאים יותר? איך ישתנו הכמויות ל-500 ג’ של הפסטה?

מתכונים ב-10 דקות (14:25 18.07.2021)

היי רימה,
כדאי להכין לפי המתכון הזה לספגטי בולונז, שבו אפשר להשתמש בכל סוג פסטה.
בהצלחה!

הודיה (10:50 26.05.2021)

היי קודם כל תודה רבה על המכונים… אנחנו פשוט נהנים כל פעם מחדש😍😍
יש לי שאלה ראיתי שיש לך גם מכון עם אורז ובשר טחון מה את יותר ממליצה את האורז או את הפתיתים מה יוצא יותר טעים?

מתכונים ב-10 דקות (14:20 26.05.2021)

היי,
שמחה שאתם נהנים מהאתר!
אם המנה מיועדת לילדים יתכן שיאהבו יותר עם פתיתים מאשר עם אורז, אך מבחינת הטעם שתי האפשרויות טעימות😊

הודיה (17:57 26.05.2021)

תודה❤ את לא מבינה… הכנתי את הפתיתים עם הבשר טחון בסוף… ויצא מושלםםםםםם בטירוף… בעלי בכלל לא אוהב פתיתים והוא ממש התלהב😍😍

מתכונים ב-10 דקות (18:29 26.05.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן הודיה😊

דינה (14:24 3.04.2021)

היי,
האם אפשר להקפיא את זה?
תודה,
דינה

מתכונים ב-10 דקות (18:51 3.04.2021)

היי דינה,
כדאי להגיש ביום ההכנה, כי פתיתים הכי טעימים שמכינים אותם באותו יום (אח”כ הם קצת מתייבשים).
יתכן שיהיה בסדר גם אחרי הקפאה, אם כי לא מומלץ לשמור במקפיא יותר מ-5 ימים.

אילנה (10:31 30.12.2020)

היי אפרת,
אפשר לוותר על האהקת מרק והפטרוזיליה?

מתכונים ב-10 דקות (10:45 30.12.2020)

במקום האבקת מרק תוסיפי עוד חצי כפית מלח
ואפשר לוותר על הפטרוזיליה 🙂

אילנה (10:48 30.12.2020)

תודה על המענה המהיר!
יום מקסים♥️

שרה (13:01 12.10.2020)

אפשר להכין עם אורז במקום פתיתים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 12.10.2020)

יש מתכון לאורז עם בשר טחון.

שי-לי (12:57 12.10.2020)

האם מוסיפים את הפתיתים כשהם מבושלים או ישר מהשקית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:05 12.10.2020)

ישר מהשקית.

Lina (18:00 17.07.2020)

יצא מעולה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:04 17.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

ענת (08:07 24.03.2020)

היי אפרת, יש לי בערך 250 גרם טחון עוף. מה משתנה מבחינת הכמויות ? האם פשוט לחתוך הכל בחצי ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:16 24.03.2020)

את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות ואת יכולה גם להכין את הכמויות כמו שהן, פשוט יהיה פחות עוף בתבשיל.

גילי (22:26 10.03.2020)

אפשר לשים עגבניות מרוסקות ( 260 גרם ) במקום הרסק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:59 11.03.2020)

כן אפשר.

מלי (17:37 17.02.2020)

הכנתי עכשיו יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!!!! חפשתי רעיון שונה לארוחת ערב ואני ממש שמחה שהכנתי
תודה רבה רבה
אגב הגשתי את זה עם טיפה רוטב צילי הוסיף הרבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 17.02.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מלי

אורה (15:56 14.11.2019)

הכנתי עם בשר עוף טחון ויצא מאד טעים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 14.11.2019)

תודה שחזרת לעדכן!

רחלי (19:04 23.09.2019)

תודה על כל המתכונים
בעלי לא אוהב עגבניות מבושליות, קטשופ ורסק
מה אפשר לשים כתחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:14 23.09.2019)

תכיני בלי.

צילה (16:32 28.05.2019)

היי אפרת,
האם ניתן להכין עם פתיתים מוכנים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:31 28.05.2019)

כן. את הבשר תטגני בנפרד עם הבצל, השום, הקטשופ, הרסק והתבלינים ובסוף תוסיפי את הפתיתים המוכנים ותערבבי.

אילנית (11:36 26.03.2019)

אפרת יקרה,
800 גר׳ טחון ושקית שלמה של פתיתים. איך לשנות את הכמויות של שאר המצרכים ?
תודה מראש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 26.03.2019)

היי אילנית,
זאת שקית של 400 גרם? אם כן, שימי בצל בינוני/קטן, 2 שיני שום, 2.5 כפות רסק, 2.5 כפות קטשופ, כפית וחצי אבקת מרק, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור.
לגבי כמות המים, תסתכלי מה כמות המים שרשומה אם משתמשים בשקית שלמה (רשום מאחורי השקית).

נחמה (05:53 24.02.2019)

הי…האם אפשר במקום פתיתים לבשל עם פסטה?
ואם כן הכמויות משתנות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 24.02.2019)

היי נחמה,
כדאי להכין את המתכון הזה- ספגטי בולונז. אפשר להכין עם כל סוג של פסטה.

נירית שמש (17:59 21.11.2018)

שאלה יש לי פתיתים של אוסם עין בצל איך אני עושה. אותם עלים בשר טחון או כל דבר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 21.11.2018)

היי נירית,
תכיני כמו שרשום במתכון. את יכולה לוותר על הבצל במתכון או להוסיף אותו בכל מקרה.

דנה (18:21 6.11.2018)

היי אפרת, רוצה להכין לילדים שלי וגם לתינוק בן השנה, נראה לך שאם אכין את הבשר קודם במעבד מזון עם הירקות זה יצא רך יותר בבישול וגם הגדולים לא אוהבים ירקות, אולי ככה הם לא יראו אותם.. 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:23 6.11.2018)

היי דנה,
את מתכוונת לגזר? אפשר לטחון אותו במעבד מזון אבל קחי בחשבון שאולי הילדים עדיין יזהו אותו 🙂

ליאור (11:59 9.09.2018)

הי אפרת. חזרנו לעדכן שבעלי (כן כן!) הכין את המתכון המעולה הזה עם טחון צמחוני והוסיף גם עגבניות ופלפלים ויצא ממש טעים ומוצלח. תודה רבה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 9.09.2018)

שמחה לשמוע!
תודה ליאור ושנה טובה ❤️

שרה (19:25 1.09.2018)

יצא יאמי…..אני יאמץ את המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 1.09.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על התמונה.

הדס (17:16 20.08.2018)

עשיתי עם עוף טחון ויצא מעולה!! פשוט נטרף! תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 20.08.2018)

תודה הדס, שמחה לשמוע 🙂

נורית (16:36 11.03.2018)

היי אפרת 🙂
חושבת שילך גם עם הודו טחון?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 11.03.2018)

כן, למה לא? 🙂

נורית (13:34 13.03.2018)

חזרתי לעדכן שהכנתי ויצא מעדן
תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:44 13.03.2018)

שמחה לשמוע!
תודה נורית.

שביט (11:11 19.01.2018)

היי, אני מהקוראות השקטות… קוראת, מבשלת ובני הבית נהנים. חייבת לפרגן ולהודות לך. המתכונים מעולים, קלים, טעימים והילדים משבחים. תודה רבה על המתכון הטעים והמוצלח. חוזרת שוב ושוב לאתר כדי לחפש למצוא ולהכין. תודה ושבת שלום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 19.01.2018)

תודה רבה שביט!
שבת שלום 💛

אני (18:31 15.01.2018)

כל ביס תענוגג. והקטנה מלקקת את האצבעות אז בכלל תענוג.
תודה רבה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 15.01.2018)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אורית (14:12 11.01.2018)

צהריים טובים, חייבת לפרגן על המתכונים הנפלאים! רציתי לשאול האם אפשר להחליף רסק עגבניות וקטשופ במשהו אחר (לדברי הבנות שלי – לא אדום). מה אפשר לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 11.01.2018)

היי אורית,
תודה 🙂
אפשר לוותר על הרסק והקטשופ ולהכין בלי.

רחלי (21:04 5.12.2017)

היי תודה רבה על המתכון.
מה הסוד לפתיתים היוצאים אחד אחד ולא כמו עיסה אחת יבשה ובלתי נפרדת?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 6.12.2017)

היי רחלי,
זה תלוי בסוג הפתיתים. למשל פתיתים מסוג קוסקוס יוצאים פחות דביקים מאשר פתיתים מסוג אורז.
בכל מקרה מומלץ לטגן את הפתיתים עם כמה כפות שמן כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב ואז להוסיף מים. חשוב לא להוסיף יותר מים ממה שרשום על האריזה.
לבשל 10 דקות. להשאיר מכוסה 5 דקות ולערבב בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הפתיתים אחד מהשני.
בהצלחה 🙂

גיתית (23:19 14.11.2017)

הי,
לא יודעת אם תספיקי לראות הערב, אבל שואלת בכל זאת, מקסימום אני אדע לפעם הבאה.
אם אני רוצה להכין הערב ושהילדים יאכלו מחר בצהריים, זה אפשרי? צריך להוסיף יותר מים?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 15.11.2017)

בוקר טוב גיתית,
ראיתי רק עכשיו.
בגדול פתיתים הכי טעימים שמכינים אותם באותו יום כי אח”כ הם קצת מתייבשים. לא בטוח שהוספת יותר מים תעזור.
יכול להיות שבמקרה הזה בגלל שזה מבושל עם בשר טחון זה יהיה יותר עסיסי בחימום יום למחרת.
יום מקסים 🙂

שימי (19:53 13.08.2017)

יש אפשרות להוריד את הקטשופ ולהוסיף עוד רסק עגבניות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 13.08.2017)

היי שימי,
אפשר לשים כף נוספת של רסק במקום 2 כפות קטשופ.

שרה (14:14 26.07.2017)

הפתיתים מכילים גלוטן, חבל שמופיע תחת חיפוש של מאכלים ללא גלוטן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 26.07.2017)

טעות שתוקנה 🙂

ליאת (14:44 14.07.2017)

תודה על המתכון הנפלא. יצא מעולה. כיף לבשל את המתכונים שלך. תודה לך ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (14:45 14.07.2017)

תודה ליאת, שבת שלום 🙂

רונה (09:06 14.06.2017)

היי
אפשר במקום גזר לעשות עם פטריות?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:17 14.06.2017)

היי רונה,
אפשר להוסיף פטריות. יש לטגן אותן קצת עם הבצל.

Talitali (16:33 18.05.2017)

היי
הכנתי כרגיל…אין מילים
אם הילדים שמחים גם אני שמחה
אהבו
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (16:35 18.05.2017)

שמחה שהם אהבו 🙂

גבי (19:31 9.05.2017)

יצא טעים מאוד. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:31 9.05.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.

טלי (19:59 2.05.2017)

יצא מצויין! תודה רבה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (20:33 2.05.2017)

תודה טלי, שמחה לשמוע 🙂

שירה (02:29 10.03.2017)

שלום אפרת,

תודה על כל המתכונים והמענה הנעים והמהיר לכל שאלה!

רציתי לשאול, יש לי סירים מנירוסטה רק. האם את ממליצה לשנות משהו במתכון? (זמני בישול/ כיסוי המכסה במגבת/כמות נוזלים או כד’?) חוששת שסוג ואיכות הסיר יגרמו לתבשיל חהידבק או לבשר להתבשל פחות טוב…

מתכונים ב-10 דקות (08:09 10.03.2017)

היי שירה,
בסירים מנירוסטה התבשיל בדר”כ נדבק בתחתית. אפשר להפחית מעט את התופעה אם תשימי קצת יותר שמן בהתחלה כשאת מטגגנת את הבצל.
מבחינת זמני בישול וכו’, אין שינוי. כמובן שהבישול צריך להיות באש נמוכה כמו שרשום כדי שהתחתית לא תשרף.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

נאוה (08:05 6.03.2017)

הכנתי היום. יצא נהדר וחוסל מהר! מתכון נהדר! תודה 🙂

נאוה (08:07 6.03.2017)

חח חשבתי שהתגובה הראשונה לא נשלחה 🙂

נאוה (08:04 6.03.2017)

הכנתי היום, היה להיט! מתה על המתכונים שלך!

מתכונים ב-10 דקות (08:04 6.03.2017)

תודה נאוה, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים

purple (14:07 20.02.2017)

שלום,האם את הפתיתים אפשר להמיר לאורז? במידה וכן האם הבישול אותו תהליך או משתנה?
בעלי לא אוהב פתיתים

מתכונים ב-10 דקות (14:43 20.02.2017)

היי,
יש מתכון לאורז עם בשר טחון.

שרון (17:16 16.02.2017)

כרגייל אפרת- יצא מוש…! הכנתי ביום שלישי בצהריים ואתמול חוסל! אני אכלתי שתי צלחות בבת אחת…תנקס!

מתכונים ב-10 דקות (18:00 16.02.2017)

תודה שרון, שמחה שנהנית! 🙂

ורד (16:07 26.12.2016)

טעים מאד
חוסל ברגע
הילד אמר שטעים יותר כי הקציצה בתוך הפתיתים….
תודה על המתכון!

מתכונים ב-10 דקות (17:02 26.12.2016)

שמחה לשמוע!
תודה ורד וחג שמח 🙂

אלישבע (14:58 14.12.2016)

מתכונים מדהימים…………….

מתכונים ב-10 דקות (15:12 14.12.2016)

תודה אלישבע 🙂

Maria (21:32 30.10.2016)

יצא מדהים ! תודה רבה על המתכונים, פשוטים וטעימים להפליא ! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:56 30.10.2016)

תודה מריה, שמחה שאהבת 🙂

הילה (21:55 26.10.2016)

מהממת שאת!!
תודה על מתכונים נפלאים,אין סיכוי לפשל איתם. בתור סטודנטית אני חיה על האתר שלך.
תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (00:54 27.10.2016)

תודה הילה, כיף לשמוע 🙂

שרון (19:53 24.10.2016)

מה אפשר לשים במקום קטשופ? לא מחזיקה את זה בבית.. עגבניות מרוסקות יעבדו?
חוץ מזה – תודה רבה על המתכונים המעולים והמועילים

מתכונים ב-10 דקות (20:02 24.10.2016)

היי שרון,
את יכולה לשים במקום 2 כפות עגבניות מרוסקות או כף שטוחה של רסק.

טירונית במטבח (12:31 1.08.2016)

שלום, אני רוצה להכין את המתכון הזה עם פתיתים ללא גלוטן. מה ניתן לשים במקום אבקת מרק? ומהי הכמות בדיוק? תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (12:33 1.08.2016)

היי,
במקום אבקת מרק ושליש כפית מלח- שימי כפית מלאה מלח.
בהצלחה 🙂

אסנת (11:04 26.07.2016)

אם אני רוצה להכין את המתכון עם 450 גרם בשר טחון
וכוס אחת של פתיתים (אני צריכה לכמות של 2 מנות)
מה הכמויות מצרכים שאני צריכה להשתמש?

אסנת (11:06 26.07.2016)

וגם האם פתיתי קוסקוס זה גם טוב למתכון הזה?

מתכונים ב-10 דקות (15:40 26.07.2016)

היי אסנת,
450 גרם בשר טחון
1 בצל קטן קצוץ
1 שן שום
כוס פתיתים
כף גדושה רסק
כף גדושה קטשופ
כוס ורבע מים רותחים
כפית אבקת מרק, רבע כפית מלח, פלפל שחוק לפי הטעם.
אין בעיה להשתמש בפתיתים מסוג קוסקוס.
בהצלחה 😉

אנה (13:42 17.07.2016)

” זה טעים באופן מפתיע ” ציטוט של הבן שלי.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:44 17.07.2016)

חמוד 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא!

סשה (11:14 28.06.2016)

אם אני מחליפה בפיתים מקמח מלא, זמני הבישול משתנים?

מתכונים ב-10 דקות (11:33 28.06.2016)

היי סשה,
זמני הבישול לא משתנים אבל יכול להיות שכמות המים משתנה ל-2 כוסות (ראי מה רשום על השקית מאחורה).

אילנית (13:37 23.06.2016)

ייצא מעולה. תודה רבה. אין עליך. אתר מדהים!!

מתכונים ב-10 דקות (14:10 23.06.2016)

תודה אילנית! שמחה לשמוע 🙂

קריסטינה (00:19 23.06.2016)

יקירתי !!!!
גרמת לי לתענוג חושים !
היה טעים מאוד: הוספתי גם את הגזר וגם את פטרוזיליה !
ונזכרתי בילדות…פתיתים ! תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:39 23.06.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
האמת שאין כמו להיזכר בטעם מהילדות 🙂
תודה יקירה ויום נפלא!

קריסטינה (00:43 17.06.2016)

היי יקירתי.
אני רוצה להכין מתכון פתיתים טעים עם עוף(טחון).
חזרתי עכשיו מישראל עם 3 שקיות פתיתים !!! 🙂
איזה כיף!!!
מה את מציעה להוסיף להחסיר כיוון שאני מכינה עם עוף טחון .
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (08:05 17.06.2016)

היי יקירה,
שמחה לשמוע שהיית בישראל וחזרת עם שלל 🙂
אני חושבת שגם אם את מכינה עם עוף טחון שאר הכמויות והחומרים נשארים אותו הדבר.
שבת שלום!

שאלה (13:21 9.05.2016)

איך הגיוני לבשל בשר ב2-3 דקות בשר מצריך המון זמן בישול אני רוצה להכין לבן שלי בן שנה וחצי

מתכונים ב-10 דקות (13:43 9.05.2016)

היי,
בשר טחון מתבשל מאוד מהר ותוך כ-3 דקות משנה את צבעו ללבן. לא לשכוח שאח”כ הבשר ממשיך להתבשל עם הפתיתים במשך 10 דקות נוספות + 10 דקות בישול באדים (סיר מכוסה ואש כבויה) לכן מהבחינה הזאת זה בסדר 🙂

מיכל (18:19 3.05.2016)

הי..
באיזה סיר את ממליצה להכין כדי שלא יידבק?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:26 3.05.2016)

היי מיכל,
סיר מטפלון או סיר יציקה.

סיון (18:32 20.03.2016)

היי,

יצא ממש טעים- תודה!
רק שאלה, השתמשתי במספיק שמן ובכל זאת הפתיתים נדבקו לסיר. איך אפשר למנוע את זה?

תודה,
סיון

מתכונים ב-10 דקות (20:15 20.03.2016)

היי סיון,
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הפתיתים שנדבקו לסיר זה קשור לסוג הסיר. את משתמשת במקרה בסיר מנירוסטה?

שיר (18:44 21.02.2016)

ממש טעים! תודה רבה לך על המתכונים המעולים שלך! אני לא יודעת לבשל בכלל וכל פעם יוצא כשאני מכינה מהאתר יוצא לי טעים!

מתכונים ב-10 דקות (19:57 21.02.2016)

תודה שיר, איזה כיף לשמוע 🙂

חיה (14:46 8.02.2016)

היי צופי המתכון מעולה והתבשיל מושלם תודה רבה לך על הרעיון!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:13 8.02.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון

אביב (18:34 1.02.2016)

היי אם אני רוצה לעשות עם 700 גרם בשר מה הכמויות מצרכים שאני צריכה להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות (20:33 1.02.2016)

היי אביב,
אפשר להשאיר את יתר הכמויות כמו שהן אם אוהבים להרגיש הרבה בשר בתבשיל ואפשר להגדיל את הכמויות ולשים בצל בינוני קצוץ, 2-3 שיני שום, 3 כוסות פתיתים, 3 כפות מלאות רסק, 3 כפות מלאות קטשופ, 3 ושלושת רבעי (3+3/4) כוסות מים רותחים, כפית וחצי אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם (אבל אז ירגישו פחות את הבשר בתבשיל).

גילי (17:56 27.12.2015)

היי,

זה יצא ממש רטוב ועדיין יש קצת מים…להשאיר ככה?

מתכונים ב-10 דקות (18:07 27.12.2015)

היי גילי,
זה רטוב גם אחרי 10 דקות בישול ו10 דקות סיר מכוסה?
זה אמור להיות לח ועסיסי אבל לא נוזלי. כלומר הנוזלים צריכים להתאדות.
אם כן אני ממליצה להמשיך לבשל על אש נמוכה בלי מכסה עד שהנוזלים יתאדו מעט (5-7 דקות). יש לערבב מידי פעם.

גילי (18:23 27.12.2015)

אני רואה שעכשיו אין נוזלים אם זה צריך להיות לח אז זה נראה לי בסדר….תכף אטעם תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:12 27.12.2015)

מעולה 🙂

אביבית (14:49 24.12.2015)

מתכון מוצלח וטעים

מתכונים ב-10 דקות (14:54 24.12.2015)

תודה אביבית, שמחה שאהבת 🙂

ולנטין (08:52 29.10.2015)

מה כמויות המצרכים אם אני מעוניין להכין עם כמות בשר של 1 קילו?

מתכונים ב-10 דקות (09:42 29.10.2015)

היי,
אם אתה רוצה להרגיש יותר את הבשר בתבשיל אז אלה הכמויות (6-7 מנות):
1 ק”ג בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
3 כוסות פתיתים
3 כפות מלאות רסק
3 כפות מלאות קטשופ
3+3/4 כוסות מים רותחים
כף שטוחה אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
יום נפלא 🙂

עינת (15:44 27.10.2015)

היי,
הכנתי ויצא ממש טעים.
לא נשאר פירור בסיר…
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (16:14 27.10.2015)

תודה עינת, שמחה לשמוע! 🙂

נופר (13:26 21.10.2015)

הכנתי עכשיו ובמקום לשים 2 כפות קטשופ הוספתי עוד כף רסק עגבניות ויצא מעט דביק. איך אפשר לשפר?

מתכונים ב-10 דקות (13:30 21.10.2015)

היי נופר,
יצא דביק לפני הבישול או אחרי הבישול?

נופר (13:31 21.10.2015)

יצא דביק לאחר הבישול

מתכונים ב-10 דקות (13:37 21.10.2015)

זה לא נורא, במתכון הזה הפתיתים לא אמורים לצאת אחד אחד.
הכי חשוב הטעם, איך זה יצא?

נופר (13:39 21.10.2015)

הטעם יצא מעולה, ארוחת צהריים מוצלחת במיוחד 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:42 21.10.2015)

מעולה, זה מה שחשוב 🙂

שירה (12:58 16.09.2015)

אפשר להחליף את הבקר בעוף טחון ואפשר פתיתים מקמח מלא?

מתכונים ב-10 דקות (13:13 16.09.2015)

כן שירה, אפשר.
שימי לב רק מה רשום על גבי האריזה – אם רשום שעל כוס פתיתים שמים כוס ורבע מים זה בסדר.
אם רשום שעל כוס פתיתים שמים כוס אחת של מים – תפחיתי את כמות המים במתכון מ-2.5 ל 2 כוסות מים.

חיה (14:51 8.09.2015)

הכנתי לארוחת הצהריים כולם התלקקו!

מתכונים ב-10 דקות (14:54 8.09.2015)

שמחה לשמוע חיה!
תודה על העדכון וחג שמח 🙂

שי (14:47 21.08.2015)

אם אני רוצה להכין את זה עם אורז
מה הוראות ההכנה? כמה כוסות אורז וזמן בישול וכו’

מתכונים ב-10 דקות (15:08 21.08.2015)

היי שי,
מצרפת לינק מתכון לאורז עם בשר טחון
שבת שלום 🙂

צופי (11:58 18.08.2015)

תודה
הכנתי עם בורגול ויצא מצויין
צופי

מתכונים ב-10 דקות (12:00 18.08.2015)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

צופי (08:54 18.08.2015)

שלום לך
תודה לך על האתר הנפלא.
נראה לך שאפשר להכין מתכון זה עם בורגול במקום פתיתים ?
תודה צופי

מתכונים ב-10 דקות (09:36 18.08.2015)

תודה צופי 🙂
אפשר לשים כוס בורגול במקום הפתיתים. ממליצה להשתמש בבורגול עבה אם יש לך. על כוס אחת של בורגול מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. חוץ מזה, אופן ההכנה וזמני הבישול אינם משתנים.
בהצלחה 😉

מרים (13:47 15.08.2015)

לא ברור לגבי הפתיתים, לבשל אותם לפני בנפרד או להכניס אותם יבשים לתבשיל וזה מתרכך כשמוסיפים את המים הרותחים?

מתכונים ב-10 דקות (15:26 15.08.2015)

היי מרים,
אין צורך לבשל את הפתיתים לפני. יש להוסיף אותם יבשים לתבשיל.

דורית (13:15 14.08.2015)

כמה גזר? אם אפשר אז במשקל?

מתכונים ב-10 דקות (13:30 14.08.2015)

היי דורית,
גזר אחד בינוני-גדול, בסביבות 130-150 גרם (לא חייב להיות מדויק).

רוזי (20:10 13.08.2015)

הכנתי היום בצהריים. באמת היה מוכן ציק צאק. יצא מאוד טעים הילדים טרפו ומאוד נהנו.

מתכונים ב-10 דקות (20:18 13.08.2015)

שמחה שנהנתם מהארוחה 🙂

דורית (13:55 13.08.2015)

האם לדעתך אפשר לאכול את התבשיל קר בפיקניק?

מתכונים ב-10 דקות (14:01 13.08.2015)

היי דורית,
פחות מומלץ לאכול קר (התבשיל נעשה פחות עסיסי ולח).

גילת (10:12 15.08.2018)

הי אפרת,
נתקלתי בשאלה הזו אגב חיפושים למתכונים לימות החופשה…
וזו שאלה שאני מתחבטת בה- איזה תבשיל עם בשר אפשר לקחת לפיקניק או בכלל ליציאה של כמה שעות מהבית עם הילדים, לשמור בצידנית שלא יתקלקל ולאכול קר?
חוץ משניצלים לדוגמא…
אשמח לרעיונות
תודה,
גילת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 15.08.2018)

היי גילת,
אפשר לקחת קציצות בשר אפויות, קציצות עוף וירקות, קציצות הודו.
בנוסף אפשר לקחת גם פסטה ברוטב.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.