זמן הכנה: 10 דקות

סוג: חלבי

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 שמנת מתוקה להקצפה (500 מ”ל)

חצי כוס (140 ג’) חלב מרוכז ממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)

כוס דחוסה (80 ג’) שערות חלבה

כף אינסטנט פודינג וניל

לקישוט (לפני ההגשה): כף טחינה + כף שטוחה דבש, שערות חלבה




אופן הכנה:

-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כ-2 דקות עד לקבלת קרם רך. מוסיפים חלב ממותק ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.

-מוסיפים שערות חלבה ומערבבים על מהירות הכי נמוכה במשך כמה שניות.

-מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק. מכסים בנייר כסף ומכניסים למקפיא למשך 4-5 שעות לפחות, עד שזה קופא.

-מחלצים את הפרפה מהתבנית ומניחים הפוך על צלחת הגשה. מערבבים כף טחינה עם כף דבש ומזלפים מעל. מפזרים שערות חלבה ומגישים קפוא.

הערה:

כדי לחלץ בקלות את הפרפה מהתבנית אפשר לרפד אותה בנייר אפיה. אם זו תבנית חד פעמית אפשר לגזור את הדפנות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קוגל ירושלמיקוגל ירושלמי
פשטידת פצפוצי אורז פשטידת פצפוצי אורז
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
Ronron1 (20:57 15.11.2021)

היי
אפשרי לשים חלבה ולא שערות חלבה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:04 15.11.2021)

היי,
כן, אפשר להשתמש בחלבה מפוררת(:

avatar
אסתי (13:23 6.09.2021)

היי. הכנתי קוקילידה ונשאר לי המון גלידה וניל, האם אפשרי בשלב זה להוסיף לגלידה שערות חלבה, לערבב ולהכין מזה את הפרפה חלבה?
הכנתי את הגלידה פרווה. תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:06 6.09.2021)

היי אסתי,
אם הגלידה יצאה לך מוצקה יחסית את בהחלט יכולה(:
שנה טובה!

avatar
לילי (17:20 5.05.2021)

הכנתי ויצא מעולה !!!
מתכון ממש קל ומהיר להכנה.
במקום תבנית אינגליש קייק השתמשתי בתבנית קאפ-קייקס,השתמשתי בתחתיות נייר ליצירת מנות אישיות ושיהיה יותר קל להגיש(הוצאתי מהנייר בעת ההגשה), לזיגוג השתמשתי בסילאן במקום טחינה ודבש , ופיזרתי אגוזי מלך מעל .
מתכון מומלץ ביותר!

פרפה חלבה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:39 5.05.2021)

וואו נראה מהמם! תודה על השיתוף לילי❤

avatar
א.ש. (16:02 24.01.2021)

שאלה מצחיקה..
אפשר בלי חלבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:59 24.01.2021)

היי, כול המתכון מבוסס על חלבה. אז אי אפשר, תוכלי להכין מתכון אחר משלל המתכונים😃

avatar
אפרת (22:13 8.08.2020)

היי אפרת. שבוע טוב.
אני רוצה למלא תבניות מיני מגנום בפרפה חלבה. האם אפשר להוסיף מים במקום חלב מרוכז/ חלב סויה ואם כן באיזו כמות. כמו כן, האם אפשר להוסיף ג’לטין כדי לעשות את הפרפה יציב יותר ופחות נמס כמו גלידה?
תודה על האתר המקסים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:17 9.08.2020)

היי אפרת,
אפשר לשים שליש כוס חלב סויה קר. אני חושבת שאפשר להוסיף ג’לטין.
על כל מיכל שמנת (250 מ”ל) בדר”כ כדאי לשים כפית ג’לטין = 5 גרם.

avatar
נטע (11:55 28.04.2020)

האם ניתן להשתמש בשמנת לבישול במקום שמנת מתוקה? התבלבלתי בסופר ולא שמתי לב שקניתי שמנת לבישול 🤦‍♀️ ועוד קניתי 5 .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:51 28.04.2020)

היי נטע,
שמנת לבישול אינה ניתנת להקצפה לכן פחות מתאימה במקרה הזה.

avatar
גלי (10:21 22.09.2019)

האם אינסטנט פודינג וניל אמור לגרום לפרפה להיות יותר עמיד כלומר לא לימס במהירות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 22.09.2019)

כן. הפודינג מייצב את הקרם.

avatar
אורית (01:03 29.08.2019)

הפרפה הזה יותר טעים מכל הקינוחים שאכלתי אי פעם בארץ או בחו”ל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:22 29.08.2019)

איזה כיף לשמוע 🙂

avatar
מיה (03:00 27.06.2019)

אם אני רוצה להכין את המתכון פרווה במה אפשר להחליף את החלב המרוכז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 27.06.2019)

אפשר לשים חלב סויה במקום. המרקם ייצא קצת יותר קשה ופחות רך וגלידתי אבל עדיין טעים.

avatar
גילי (18:23 8.05.2019)

היי עוד שאלה
אני צריכה להכין את הפרפה יום קודם, לנסוע איתו כמה שעות ואז לנסוע איתו שוב כמה שעות עד ההגשה שלו. האם זה בסדר להקפיא מחדש פעמיים- שלוש? זה הורס את הטעם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 9.05.2019)

אפשר להקפיא מחדש אבל זה לא מתאים לנסיעה של כמה שעות. זה יימס בדרך.

avatar
גילי (10:55 7.05.2019)

היי, למה אין במתכון טחינה גולמית? (בתוך הפרפה, ולא כקישוט) זה לא יוצא עם פחות טעם ככה? אפשר להוסיף טחינה גולמית לטובת טעם חזק יותר?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 7.05.2019)

היי גילי,
הטעם של הטחינה הגולמית חזק ולכן מספיק בזיגוג. בצורה כזאת כל אחד יכול להוסיף יותר טחינה לפני הטעם האישי.
לטעם מורגש יותר אפשר להוסיף טחינה גולמית גם לתערובת עצמה.

avatar
גלי (17:12 16.04.2019)

אין לי שארת חלוה ולא חלוה אפשר להחלף במשהו או לותר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 16.04.2019)

אפשר לשים במקום שוקולד קצוץ, פירורי עוגיות, פקאן מסוכר ואפשר להכין גם בלי ולהוסיף כף נוספת של פודינג וניל (זה ייצא דומה לגלידת וניל).

avatar
גלי (14:11 16.04.2019)

הי נארא טעים אבל אפשר להחלף את החלבה בחאמא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 16.04.2019)

היי גלי,
לא הבנתי. להמיר במה?

avatar
א.ש. (16:01 24.01.2021)

חמאה?

avatar
סיגלית (16:03 5.04.2019)

האם אפשר להשתמש בממרח חלבה במקום שערות חלבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:43 5.04.2019)

זה ייצא פחות מומלץ. עדיף שערות חלבה או חלבה מפוררת.

avatar
שירי (14:47 4.04.2019)

היי אפרת.
תודה על המתכון.
אפשר לוותר על החלב מרוכז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 4.04.2019)

אפשר לשים חלב רגיל קר במקום החלב המרוכז. זה יהיה במרקם קצת יותר קשה אבל עדיין טעים.

avatar
לאה (09:47 4.04.2019)

היי אפרת,
אני משתמשת באתר שלך המווון ותמיד מוצאת בו את מה שחיפשתי:)
המתכונים שלך באמת קלים , פרקטיים ובעיקר – טעימים!!!

האם אפשר במתכון להשתמש בחלוה מפוררת או משהוא כזה במקום שערות חלוה או שזה יפגע מידי במרקם????

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 4.04.2019)

היי לאה,
עדיפות לשערות חלבה אבל אפשר להשתמש גם בחלבה מפוררת. זה ייצא טעים בכל מקרה 🙂

avatar
אילנה. (08:54 4.04.2019)

יאמי! נראה טוב וקלי קלות!
רציתי להבין מה זה בעצם? זה גלידה? איך מגישים: קפוא מאוד היישר מהמקפיא או מה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 4.04.2019)

כן, זה כמו גלידה.
מגישים ישירות מהמקפיא.
יום מקסים 🙂

avatar
אילנה. (17:50 4.04.2019)

רציתי עוד לשאול מה ההבדל באופן הכנת חלב מרוכז לבין ריבת חלב? שניהם מתבשלים עם סוכר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 5.04.2019)

חלב מרוכז מבשלים פחות זמן והוא פחות סמיך וכהה מריבת חלב.
לריבת חלב מוסיפים גם קצת סודה לשתיה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות