זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17-19 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
מצרכים:
1 בצל גדול חצוי וחתוך לחצאי עיגולים דקים
500-600 פרגיות חתוכות (מומלץ לבקש מהקצב שינקה ויחתוך אותן)
1 שן שום כתושה (או קוביית שום קפוא)
4 כפות רוטב סויה
כף מלאה קטשופ
כף מלאה דבש
כף סילאן
חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור, מלח לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מזיזים את הבצל לצד אחד של המחבת ומוסיפים את נתחי הפרגית. מטגנים על אש בינונית-גבוהה 1-2 דקות מכל צד, עד שהן משנות צבען ללבן.
-מוסיפים שום כתוש, סויה, קטשופ, דבש, סילאן, פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל שחור ומעט מלח. מערבבים היטב, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות. מערבבים מידי פעם.
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- שווארמה בתבנית |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- פסטה עם פרגיות
היי אפרת רציתי לשאול אין לי רוטב סויה האם יש משהו אחר שאפשר לשחם במקום או לוותר?
אפשר לוותר ולהוסיף עוד מעט מלח לפי הטעם.
תוותר גם על הקטשופ והדבש ושים 2 כפות סילאן
הי אפרת יש לי שאלה אני רוצה להכין פרגיות לשבת פעם ראשונה שאני משתמשת בפרגיות
אבל אני רוצה פרגיות שאוכל להניח אותן על הפלטה מכניסת שבתעד הלילה ומצד שני שיצאו רכות וטעימות (לא יתייבשו) כשהכנתי הרבה סוגים מחזות הכל יצא יבש מה עושים???
איזה מתכון היית ממליצה?
היי,
רשמת שאת רוצה לשים מכניסת השבת כל הלילה? או שלא הבנתי נכון?🙂 כי כל הלילה בטח שזה יתייבש.
המתכון הזה יכול להתאים אבל אני ממליצה לשים לחימום על הפלטה כשעה לפני שאוכלים או שאם הפלטה בעוצמה הכי נמוכה אז אפשר מכניסת השבת עד הקידוש.
לא התכוונתי מכניסת שבת עד סעודת ליל שבת
בערך שלוש שעות פלוס מינוס
יש לי רמת חום אחידה אני לא יכולה לשנות אותה
איזה מתכון לפרגית יצא הכי טוב?
עדיף פרגיות שיש בהן רוטב כדי שהפרגית לא תתייבש.
גם זה יכול להיות טוב – פרגיות בסילאן ובטטות
אפשר לשים טריאקי במקום סויה? אין לי סויה
אפשר לשים כף-שתיים טריאקי ולהוסיף עוד כף סילאן.
האם ניתן להשתמש גם בסטייק פרגית?
כן(:
היי אפרת, אפשרי להשאיר את הפרגיות שלמות?
היי,
אפשר, רק שזמן הטיגון מכל צד יתארך בכמה דקות.
הי אפרת,
אפשר לוותר על הרוטב סויה?
אפשר לוותר ולהוסיף עוד מעט מלח לפי הטעם.
נראה מעולה, רוצה לנסות. פעם ראשונה שאני מבשלת פרגיות, תוכלי בבקשה להסביר לי איך מנקים וחותכים? תודה רבה!
את יכולה פשוט לחתוך את העצמות אם יש ולנקות את חלקי השומן השמעותיים. לא חייב הכל, כי בזמן בישול השומן הלבן מתבשל ונעלם
היי , יש לך מתכון לעוף בקארי וחלב קוקוס ? תודה!
היי ליאת,
יש לי מתכון לפרגיות בקרם קוקוס. אפשר להוסיף קארי לקראת סוף הבישול, לפי הטעם.
מה גודל החתיכות?
2.5-3 ס”מ.
האם זה מתאים גם על מנגל? או שיש לך המלצה אחרת
כן, התיבול עצמו מתאים גם לצלייה במנגל.
לא קניתי רוטב סויה כשלפ. האם ניתן לוותר עליו או שיש לו תחליף?
תוותרי גם על הקטשופ והדבש ושימי יותר מלח לפי הטעם.
היי
יכול ללכת עם חלקי עוף ולא פרגית? כמה זמן לשים במחבת/ הסיר?
אפשר להכין עם שוקיים או כנפיים. זמן בישול בסיר כשעה.
יש לבשל על אש נמוכה עם מכסה ולוודא שהתבשיל לא מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים.
היי, אפשר לוותר על הקטשופ או לשים משהו במקום?
אפשר לוותר.
היי רציתי לשאול אני יכולה להכין את המתכון בסיר במקום מחבת?!
כן אפשר.
ואוו יצא מעולה וממש קל להכנה! הכפלתי כמויות ,מעדן!
תודה רבה :))
כרגיל , עוד מתכון מעולה שלך
נראה מצוין! תודה לך 🙂
היי
אפשר לוותר על הבצל ???
כן.
יום טוב!
תודה ענקית על המתכון פשוט מהיר ונהדר!יצא מאוד טעים.
חג שמח!
שמחה לשמוע!
תודה ילנה וחג שמח ❤️
יצא מושלם! ליקקנו את האצבעות. הכל נחטף ונאכל ברגע!
שמחה שאהבתם 🙂
חג שמח!
היי אפרת
אם אין לי דבש וסילאן, מה אפשר לשים במקום?
היי גלית,
אם יש לך מייפל שימי כף וחצי. אם לא, שימי כפית סוכר ותטעמי (אם לטעמך צריך להוסיף עוד קצת תוסיפי).
יאמיייי:))))
נראה מעולה 😍
שמחה שאהבת 🙂
חנוכה שמח!
יצא מושלםםם 😍 ממש תודה על המתכון ההורס הזה!
יצא לי עם הרבה רוטב,זה תקין? מה לא עשיתי טוב,אבל זה טעים מאוד
באמת יצא המון רוטב 🙂
הוספת במקרה מים? או שזה הנוזלים של הפרגיות?
אפשר לוותר על הסילאן?
אפשר. אם חסרה מתיקות אפשר להוסיף חצי כף דבש נוספת.
סליחה על הבורות – מה זה “סויה” – ומה טעמו?
היי יוסי,
זה רוטב אסייתי, הוא מיוצר בעיקר מפולי סויה ומלח. טעמו מלוח.
אפרת אני מאוהבת במתכונים שלך. 1.למה הכוונה פרגיות חתוכות?שטוחות? או שצריך כל נתח שטוח לחתוך עוד? 2.האם יצא טוב אם אכין ואקפיא מספר ימים לפני ההגשה? 3. שואלת את שאלה 2 גם עבור המתכון של הפרגיות בחרדל שלך
היי הדס,
1. פרגיות חתוכות הכוונה כמו שחותכים לשישליק/שיפודים. לא חתיכות שטוחות, יש להשאיר אותן עבות.
2. כן.
3. גם במקרה הזה אפשר להקפיא.
שנה טובה ומתוקה ❤️️
אפרת האפ יש לך מתכון לכרוב ממולא בהכנה קלה אשמח מאוד לקבל
שמחה שיצא טעים 🙂
אין לי מתכון לכרוב ממולא, רק לפלפלים ממולאים. מקווה להעלות בהמשך.
ערב נעים
מנה טעימה מאד אני קודם הכנתי את הפרגיות במרינדה שרשמת ואחר כך טיגנתי עם בצל ממש טעים עם פירה כתוספת
קציצות הודו ברוטב יצאו טעימים מאוד קלים להכנה
תודה רעיה 🙂
אפרת שלום אפשר לעשות ביחד פרית עם חזה עוף באותו סיר
כן אפשר.
שלום אפרת!
במה אפשר להחליף את הדבש והסילאן במידה ורוצים מנה פחות מתקתקה (ובגלל סוכרת…)?
היי גלית,
הדבש והסילאן מאזנים את הטעם של הסויה. אם רוצים פחות מתקתק אז אפשר לוותר על הדבש ולהשאיר לפחות את הסילאן. תתחילי בכפית סילאן ותטעמי. יכול להיות שזה יהיה מספיק.
האם אפשר להשתמש בחזה עוף במקום פרגיות?
כן, אפשר.
היי, נראה מעולה! לכ-1 ק”ג פרגיות להכפיל הכל?
כן.
יום מקסים 🙂
תודה, יצא מעולה! הילדים טרפו (-:
שמחה לשמוע!