זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10-12 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

4 פילטים של דג דניס (כ-500 גרם)

2 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

2 שיני שום קצוצות

שליש כפית כמון

כף עלי כוסברה קצוצים דק

רבע כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את הפילטים על נייר האפיה כאשר הצד של העור מופנה כלפי מטה.

-מערבבים בקערית שמן זית, מיץ לימון, שום קצוץ, כמון, עלי כוסברה, מלח ופלפל שחור. בעזרת כף מורחים את הפילטים בתערובת.

-מכניסים לתנור החם למשך 10-12 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*ניתן להגיש עם פירה בטטה, ירקות צלויים בתנור, ירקות בעשבי תיבול.

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות מושלגותעוגיות מושלגות
פשטידת קולורבי פשטידת קולורבי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
שירי (14:43 30.07.2021)

האם אפשר להשתמש בפטרוזיליה או כוסברה יבשה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:45 30.07.2021)

כן שירי, אפשר. תתחילי בחצי כפית ותוסיפי לפי הטעם😊

avatar
ענת (11:22 28.07.2021)

היי אפרת.רוצה לנסות את המתכון הזה ולראשונה בכלל עם פילה דניס.
האם אין צורך להשרות קודם בלימון? )כמו לדוגמא המושט).
הא ם יש אפשרות שהד דניס יצא יותר שחום מלמעלה מבלי לפגוע בעסיסיות שלו?
האם ניתן להכין ערב לפני עד האפיה? ולמחרת לאפות? (מפאת חוסר זמן)
והכי חשוב איך מחממים לארות ערב שישי?

סליחה על הבורות. תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:06 28.07.2021)

היי ענת,
-לא חייב להשרות את הדגים לפני כן עם לימון היות ובתיבול יש לימון, אבל אפשר.
-כדי לקבל דג שחום יותר- אפשר לאפות כמה דקות יותר.
-אפשר להכין את הדג ערב לפני האפייה ולשמור במקרר. מומלץ להשתמש בדג עד 24 שעות מרגע ההפשרה וההכנה.
-את הדג המוכן אפשר לחמם בתנור כמה דקות על 190 מעלות או על הפלטה מכוסה.
בהצלחה😊

avatar
ענת (12:53 28.07.2021)

תודה רבה רבה על התשובות.
קונה היום פילטים טריים ורוצה לתבל מחר בערב ולמקרר.
את הפילטים שאקנה היום -לשים במקרר נכון? לא במקפיא?תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:38 28.07.2021)

אם תכיני רק מחר בערב עדיף לשמור במקפיא ולהוציא להפשרה על השיש מחר בשעות הבוקר-צהריים.

avatar
ענת (13:41 28.07.2021)

תודה רבה אפרת.

avatar
רימה (16:33 18.05.2021)

אפרת, שלומות.
חזרתי לדווח על התוצאות. אז ככה: הדגים יצאו מעולה (אמנון), כנ”ל גם מרק ארטישוק ירושלמי (זכיתי לתשבוחות אפילו מאבי, בן 82, שדי בררן בענייני האוכל. עם קרוטונים שונים זה הלך מצויין. שוקלת בפעם הבאה להמיר כוס של מים בחלב או קרם קוקוס או שמנת לבישול. הכנתי גם עוגת קרמבו שהיתה די נחמדה, אבל התחתית יצאה עבה מדי (330 ג’). לדעתי אפשר להסתפק בפחות. בסך הכל, תודות לאתרך הנהדר, לא עבדתי קשה מדי (היו מנות נוספות ממקורות אחרים). המון תודות והמשיכי בפועלך עוד ועוד להנאת כל המשתמשים במתכונים שאת מביאה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:09 18.05.2021)

היי רימה,
שמחה מאד שנהניתם מהמתכונים😊 אגב, לגבי מרק הארטישוק- שמנת לבישול אכן תשדרג את הטעם בכמה רמות:)

avatar
רימה (12:03 13.05.2021)

אפרת, שלום שוב,
אני רוצה להכין גם את הדגים האלה לחג. מהן הכמויות ל-10? האם אפשר להשרות אותם במרינדה בבוקר ולאפות בערב או לא כדאי? האם אפשר להמיר את הכוסברה בטימין יבש? או תבלין יבש אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:49 13.05.2021)

היי,
לא מומלץ להשרות את הדגים למשך זמן ממושך כזה.
ל-10 מנות תשתמשי ב-10 פילטים ותכפילי פי 2 את כמויות התיבול (במלח תצטרכי להוסיף קצת יותר מחצי כפית).
אפשר להמיר את הכוסברה בפטרוזיליה או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
בהצלחה וחג שמח יקירה😊

avatar
אוסי (17:18 26.03.2021)

הי חג שמח,
אפשר רוזמרין או טימין במקום הכוסברה או שעדיף כוסברה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:19 26.03.2021)

היי אוסי,
זה תלוי בטעם האישי:) מה שיותר אוהבים…

avatar
מיכל (16:44 17.07.2020)

אפרת יקרה, תודה על עוד מתכון מוצלח. הכנתי עם פירה, יצא טעים מאוד!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:05 17.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל

avatar
רבקה (16:14 19.06.2020)

יצא ממש טעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:36 19.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
אשר אזרן (20:12 14.05.2020)

בישלתי ממש לפי המתכון יצא בינגו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 14.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
סיון (15:00 8.04.2020)

עכשיו הכנתי לצהריים את הדג דניס יחד עם פירה בצד ויצא שלמות מתכון מעולה מהיר וטעים בטירוף!!!

פילה דניס בתנור
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:58 9.04.2020)

נראה מצוין 🙂
תודה סיון

avatar
בתאל (14:46 5.12.2019)

האם אפשרי להכין עם פילה לברק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 5.12.2019)

כן.

avatar
רחל (22:49 16.11.2019)

הכנתי בדיוק לפי המתכון, יצא מעולה!!!!
ממליצה בחום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 17.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא!

avatar
רונן (21:45 3.11.2019)

יצא פצצה ! במקום כוסברה שלא היה בבית… עלי רוזמרין טריים. יצא אששש! תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 4.11.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רונן

avatar
יפה (12:51 27.07.2019)

ממליצה לך לשים בתנור רבע שעה לפני הארוחה. חימום דגים פוגם בהם

avatar
חסי (09:54 21.07.2019)

האם יש לך מתכון לדניס שלם על האש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 21.07.2019)

על האש לא.

avatar
מיקה (11:26 14.07.2019)

היי..במקום כוסברה הוספתי קצת יוגורט ציזיקי עם שמיר. יצא מעולה. דעתך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 14.07.2019)

נשמע מעולה 🙂

avatar
מירב (14:48 19.06.2019)

קל להכנה וממש טעים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 19.06.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
חני (13:13 18.01.2019)

הי
המתכון מעולה אחת ממנות הדגים היותר טעימות שאכלתי.
הכנתי עם דגים טריים.
כל מתכון שאני מכינה מהאתר שלך הוא מתכון מנצח
תודה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 18.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חני 💜

avatar
מרים (22:44 10.11.2018)

שלום!
האם ניתן להכין את המתכון עם פילה מרלוזה במקום דניס? (יש לי פילה מרלוזה במקפיא) אם זה לא רעיון טוב, אולי יש הצעות אחרות מה אפשר להכין מפילה מרלוזה בתנור או במחבט (עדיף בתנור), אולי גם בשילוב ירקות? תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 11.11.2018)

היי מרים,
אפשר להכין עם מרלוזה.
מתכונים נוספים שאפשר להכין עם מרלוזה (בתנור): פילה אמנון ברוטב לימון, פילה דג עם פלפלים.
שבוע מקסים 🙂

avatar
שולמית (00:40 12.10.2018)

האם יוצא עים גם עם כוסברה קפואה טחונה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 12.10.2018)

כן.

avatar
שרון (00:53 30.05.2018)

אפרת המקסימה!אין צורך להשרות את הפילטים במלח ומיץ לימון מראש?אפשר להשתמש בתבלין פטרוזיליה יבש במקום פטרוזיליה טרייה וכמה לשים ל6 פילטים?תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 30.05.2018)

היי שרון,
אין צורך להשרות מראש.
ל-6 פילטים כדאי לתבל ב-3 כפות שמן זית, 5 כפות מיץ לימון, 3 שיני שום קצוצות, חצי כפית כמון, חצי כפית תבלין פטרוזיליה, שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

avatar
שלי (19:26 28.05.2018)

מתכון נפלא! פשוט, קל ומנצח.
תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 28.05.2018)

תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
שר (18:07 24.05.2018)

תודה רבה. עוד שאלונת, אם אני מכינה בצהריים לערב, איך מחממים אותם?תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 24.05.2018)

אפשר לחמם כמה דקות בתנור.

avatar
שר (15:35 23.05.2018)

היי, מה נשמע?. אני רוצה להכין את הפילטים האלו, פעם ראשונה שלי בהכנת דגים. אם אני קונה פילטים קפואים, בבודדים, האם אני צריכה להפשיר אותם קודם? במקרר או בחוץ?. שאלה נוספת, אנחנו רגישים ל”ריח של דגים”, מה אפשר לעשות כדי לנדף את הריח? תודה רבה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:26 23.05.2018)

היי שר,
יש צורך להפשיר את הפילטים. עדיף במקרר כל הלילה.
לגבי הריח, אפשר להשרות במיץ לימון במשך כ-10 דקות ולשטוף. זה בדר”כ מנטרל את הריח.
בהצלחה 🙂

avatar
זוהר (20:24 25.04.2018)

היי זה לא יתייבש אם בע”ה אכין בצהריים לערב ? (ביום שישי )

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 25.04.2018)

לא אמורה להיות בעיה כל עוד זה מכוסה בנייר כסף.

avatar
שרון (15:18 19.08.2017)

אפרת המקסימה!הכנתי עכשיו לצהריים לי ולבעלי ויצא טעים כל כך!תודה רבה ושבת נעימה לכולנו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 19.08.2017)

תודה שרון, שמחה שנהניתם 🙂

avatar
שרון (14:30 10.08.2017)

אפרת המקסימה!אפשר להכין עם פילטים של אמנון?אפשר פטרויזיליה במקום במקום כוסברה ובלי כמון?מה כמות המרכיבים ל-6 פילטים?תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:00 10.08.2017)

היי שרון,
אפשר להכין עם פילטים של אמנון.
כמות ל6 פילטים:
3 כפות שמן זית
4.5 כפות לימון
3 שיני שום קצוצות
חצי כפית כמון
כף גדושה עלי כוסברה קצוצים
שליש כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
הכמון והכוסברה מוסיפים טעם אבל אם את פחות אוהבת את יכולה להכין גם בלי ולשים פטרוזיליה במקום. קחי בחשבון שהתיבול ייצא עדין.

avatar
מלי (18:14 24.06.2017)

במידה ואני רוצה להשתמש בטוסטר אופן לכמה מעלות וכמה דקות אני צריכה להכניס לטוסטר אופן או שזה לא מומלץ

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:07 24.06.2017)

היי מלי,
זה משתנה בין טוסטר אחד לאחר אבל אם לא יודעים כדאי לאפות בטמפ’ ולפי הזמן שרשום במתכון וכמובן לבדוק את הדג במהלך האפיה וגם בסוף.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות