מצרכים להכנת עוגה מקמח תירס
- תבנית אינגליש קייק
- ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות (לגרסה הטבעונית -ראו הערה בתחתית המתכון)
- כוס (145 ג’) קמח תירס צהוב (רצוי טחון דק)
- חצי כוס (45 ג’) קוקוס טחון
- כפית מלאה (5 ג’) אבקת אפיה
- רבע כוס (50 ג’) סוכר (מי שאוהב עוגות מתוקות שישים שליש כוס סוכר)
- שליש כוס (66 ג’) שמן
- חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
- חצי כפית (2.5 מ”ל) תמצית וניל
סירופ סוכר:
- רבע כוס (60 מ”ל) מים + כף (12 ג’) סוכר
איך מכינים עוגה מקמח תירס?
- מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
- מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר (לעוגה אוורירית יותר ניתן להקציף במיקסר כדקה). מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים.
- בקערית נפרדת מערבבים את קמח התירס, הקוקוס ואבקת האפיה. מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
- יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (25 דק’)+טיימר פועל
- בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מחממים בפינג’ן או סיר קטן רבע כוס מים עם כף סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש.
- לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים מעל 5 כפות מסירופ הסוכר באופן אחיד. מניחים לעוגה להתקרר לגמרי.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
70 תגובות
כניסה
70 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

