זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 15 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
חבילת בצק עלים מופשר (1 ק”ג)
2 גזרים בינוניים מגורדים
1 קישוא גדול מגורד
חצי בצל בינוני מגורד
חצי סלסלת פטריות טריות קצוצות
גבינות מגורדות לפי בחירה (מומלץ לשלב): גבינה צהובה, מוצרלה, בולגרית, פרמז’ן.
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה ומרדדים אותו קלות בעזרת מערוך.
-חותכים את הבצק לרצועות באורך כ-25 ס”מ וברוחב כ-5 ס”מ. מפזרים מעל הבצק גבינות וירקות (יש לייבש לפני את הירקות המגורדים בנייר מגבת).
-מגלגלים כל רצועה ל”שבלול” ומהדקים מעט את הקצה. מניחים בתוך תבנית שקעים. מרססי/מברישים מעל מעט שמן ומכניסים לתנור במשך 30-35 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
האם ניתן להקפיא ולאפות לקראת האירוע?
אני חושבת שכן.
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את זה עם בצק שמרים??
ולא בצק עלים
היי,
אפשר להכין עם בצק שמרים(:
ערב טוב!
אפשר להכין עם פטריות בשימורים במקום פטריות חיות?
תודה רבה!!!
היי חיה,
אפשר😊
מה כמות הגבינות במתכון?
אפשר לפזר לפי העין. בערך כוס וחצי גבינה צהובה מגורדת, חצי כוס בולגרית מפוררת ורבע כוס פרמזן מגורדת.
היי אפרת,
אפשר לשים בתנור ללא התבניות שקעים?
מניחה שכן (קחי בחשבון שהתערובת קצת מתפרקת).
אפשר לעשות בלי גבינות?
כן.
שלום
האם יש אפשרות להכין מבצק שמכינים לבד? אם כן-אשמח לקבל מתכון לבצק שמתאים.
תודה מראש
ל
היי לימור,
אפשר להכין את הבצק של שבלולי גבינה ותרד.
יצא ממש טעים! אצלי היה צריך קצת יותר זמן אפיה כדי שגם בפנים יאפה. מי שאוהב שבלולים מבצק עלים ממש יאהב.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצאאאאא לי מדהים!!!! הוספתי שום דק מלח. פלפל ונגיעה שמן זית ובמקום בצק עלים מלוואח באותו אופן גלגול
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי. יש לי ריבועי בצק עלים. האם זה יכול להתאים למתכון זה? איזה עוד מילוי אפשר לשים? תודה מראש
היי שר,
אפשר להשתמש בריבועי בצק עלים בתנאי שאפשר לגלגל או לסגור אותם לבורקס. אם לא מסתדר אפשר להכין איתם חטיפי בצק עלים.
אפשר למלא בבצל מטוגן ופטריות, בולגרית וזיתים, תרד וגבינה צהובה. אפשר להכין שבלולי פיצה.
שלום!
אתר מצויין!
רציתי לדעת האם אפשר להכין את זה מראש ולהקפיא?
תודה רחלי 🙂
לדעתי אפשר להקפיא רק רצוי לשמור בקופסה אטומה.
שלום, הייתי מעוניינת לדעת אם אפשר לוותר על הגזר והקישוא ולהוסיף במקומם תרד וברוקולי ? והאם זה יצא טעים באותה מידה
כן אפשר, אם אוהבים את הטעמים זה יכול להשתלב מצוין 🙂
כיצד פותחים את מחברת המתכונים שלי אין לי מושג כיצד אני שומרת על המתכונים מאוד חדוב לי לדעת לשמור על מתכונים אנא עזרו והנחו אותי תודה רלר
היי קלרה,
מעל לכל מתכון יש לך אפשרות לשמור את המתכון למחברת (ראי- “הוסף מתכון למחברת המתכונים”). לחיצה עליו שומרת את הלינק למתכון במחברת המתכונים.
כדי להכנס למחבת המתכונים לחצי על “מחברת המתכונים שלי” (נמצא בתפריט העליון מצד שמאל). שם תוכלי לראות את כל הקישורים למתכונים ששמרת.
בהצלחה 😉
האם יש אפשרות לעשות זאת עם בצק אחר?אינני משתמשת בבצק עלים. תודה
היי רחל,
לא ניסיתי אבל לדעתי את יכולה להשתמש בבצק פילו ולגלגל על שכבה כפולה (כלומר לקפל את הבצק לשניים ואז לפזר את התערובת ולגלגל). רק חשוב לשמן את דפי הפילו ולהקפיד שהתערובת תהיה יבשה אחרת תרטיב את הבצק.
מאחר ובצק הפילו בעל מרקם אחר, יבש יותר, אולי יותר כדאי לגלגל לסיגר ואז התערובת תהיה בתוך הסיגר ופחות תתייבש. ראי כמו במתכון המצורף – https://www.10dakot.co.il/%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95-%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%AA/
סופשבוע נעים 🙂