שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

מס’ מנות: 12-15 לביבות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 תפו”א בינוניים מגורדים

1 קישוא גדול מגורד

1/2 בצל בינוני מגורד

2 ביצים

2 כפות מלאות פירורי לחם

2 כפות שמן קנולה (לוותר אם מטגנים)

תיבול: חצי כפית מלח, 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף (רצוי מחומרים טבעיים), פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה.

-בעזרת הידיים יוצרים קציצות (לא עבות מידי) וסוחטים מעט משאריות נוזלים.

*טיגון: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

*אפיה: מחממים תנור מראש ל200 מעלות, מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הקציצות על הנייר, מרססים/מברישים מעל במעט שמן ואופים במשך 25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר 25 דקות להפוך את הקציצות צד ל 10-15 דקות עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

 לביבות תפוחי אדמה, לביבות קישואים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לביבות לחנוכהלביבות לחנוכה
ספינג ספינג

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ענת (00:10 24.04.2021)

היי אפרת, קודם כל תודה רבה על עוד מתכון מהמם. יש לי שאלה – הכנתי בתנור ובגדול יצא טעים, אבל בקצוות של הלביבות תמיד קצת ״נשרפו״… זה בעייה שנתקלת בה? אשמח להמלצות! שוב תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (20:33 24.04.2021)

היי ענת,
בטח, זו בעיה שקורית בד”כ לקראת אמצע-סוף האפייה וזה בסדר. אפשר להנמיך את החום ולהמשיך לאפות עד שמוכן😊

אורטל (16:25 17.02.2021)

מתכון מאד טעים
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:04 17.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂

עדי (22:43 4.01.2021)

היי אפרת, רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את זה כפשטידה בתבנית אינגלישקייק, יש צורך לשנות משהו, או להוסיף? אולי אבקת אפייה. או להכין בדיוק כמו שזה רק לשפוך את הכל לתבנית במקום ליצור לביבות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:39 5.01.2021)

היי עדי,
אין צורך לשנות משהו, רק לשמן היטב את התבנית.
אם אין לך ביצים גדולות כדאי לשים 3 ביצים כדי שהפשטידה תהיה יציבה.
כדאי לחתוך אותה רק לאחר קירור מוחלט.

עדי (01:26 6.01.2021)

תודה רבה רבה!!!

הללי נעמי שני (20:09 6.12.2020)

היי אפרת, יש לי שאלה, כמה לביבות יוצאות מהכמות שבמתכון?
אשמח לתשובה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 6.12.2020)

12-15 לביבות.

הללי נעמי שני (21:06 6.12.2020)

תודה רבה!

Mor Levy (23:03 3.11.2020)

ואם אני מכפילה כמויות ואופה בשני מדפים (על טורבו) זה לא אמור לפגום?

מתכונים ב-10 דקות (09:16 4.11.2020)

אני הייתי מחלקת ל-2 נגלות ולא מכינה אותן ביחד בתנור יקירה

Mor Levy (22:44 3.11.2020)

במידה ואני רוצה להכפיל כמויות (בצל, 2 קישואים, 4 תפוחי אדמה וגזר אחד) כמה ביצה שמן וקמח עלי לשים?

מתכונים ב-10 דקות (09:15 4.11.2020)

היי מור,
תוכלי להוסיף עוד ביצה לבלילה, עוד כף של פירורי לחם ועוד כף שמן ויהיה מעולה
בתאבון ♥

—–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

עינת (11:34 30.08.2020)

היי אפרת
אבל ב מתכון המקורי שפה אין צורך לבשל את תפוחי האדמה קודם?
וגם לגבי פשטידת תפוחי אדמה במחבת אין צורך לבשל את תפוחי האדמה קודם גם לא באופן חלקי הבנתי נכון?ולגרד על גס בשני המתכונים ?

יום נפלא לך אפרת .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 30.08.2020)

במתכון הזה לא.
גם לא בפשטידה.
וכן, לגרד גס בשני המקרים.

שרון (19:39 25.07.2020)

האם אפשר להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים ואז לגרד אותם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:25 25.07.2020)

כן.

עינת (10:43 17.06.2020)

היי אפרת
האם כשמחממים תנור מראש צריך לחממו עם התבנית אפייה (ובתוכה נייר האפייה ) שמשתמשת או שלא חשוב? וגם כשמשחימות הקציצות ה]פיתרון לכך זה להוריד טמפרטורה?

תודה וכל טוב לך .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:21 17.06.2020)

יש לחמם את התנור בלי התבנית.
וכן, אם הקציצות משחימות כדאי להוריד טמפ’.

דיאנה (03:05 14.05.2020)

אם אין פירורי לחם מה אפשר לשים במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:28 14.05.2020)

אפשר לשים 2 כפות רגילות קמח.

רחלי (21:27 23.04.2020)

הי אפרת, האם צריך לגרד את הקישוא והתפו״א בפומפייה גס או דק? ותודה על המתכונים המעולים שלך- כל הזמן אני משתמשת בהם וממליצה לכולם!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:04 24.04.2020)

לגרד בפומפיה הגסה.
שבת שלום 🌺

מוטי (16:24 19.04.2020)

פשוט ממכר, קשה להפסיק לאכול, זה הזכיר את הלביבות שאבא שלי נהג לאכול בצעירותו

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:38 19.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מוטי

אודליה (23:23 23.11.2019)

תוספת מצוינת לסעודות השבת, כולם אהבו (אפיתי בתנור)! תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:46 24.11.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב יקרה

סבה (18:26 25.07.2019)

יצא יאמי!!! אני והקטנה שלי זללנו בשמחה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:05 25.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

רותם (10:33 22.04.2019)

היי 🙂
האם אפשר להחליף את הפירורי לחם בקמח מצה? אם כן, כמה לשים?
בעקרון להפוך לכשל”פ 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 22.04.2019)

כן, אפשר לשים קמח מצה באותה כמות.

רותם (15:36 22.04.2019)

בחרתי באפייה.
החלפתי את הפירורי לחם בקמח מצה,
הוספתי גזר שלם,
את התפו”א בישלתי קצת לפני שיהיו מעט רכים,
את התפו”א, גזר, קישוא ובצל גרדתי גס בפומפייה וסחטתי מכל ירק את כל הנוזלים.
הוספתי קצת פטרוזיליה קצוצה וויתרתי על א.מרק.
יצא טעים מאוד, רק שיפור קטן אוסיף:
במקום פטרוזיליה אפשר נענע ולהוסיף איזשהי גבינה קשה (קשקבל למשל) ובולגרית וזה יכול להפוך ללביבות מרעננות במיוחד 🙂
תודה לך על הזמנים והכמויות המדוייקות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:38 22.04.2019)

תודה לך! 🙂

אדוה (15:23 6.12.2018)

נראה לי שמומלץ לסחוט את התערובת לפני הוספת הביצים והקמח משום שאם סוחטים עם הביצים, הן נסחטות גם כן עם הנוזלים ואז הערך המוסף שלהן כחומר מאחד לא בא לידי ביטוי. אפשר להניח במסננת את תפוחי האדמה והקישורים (אגב חבל להכין כמות כל כך קטנה ועדיף להכפיל או לשלש את הכמויות) ולאחר שהנוזלים הסתלקו להם, להוסיף מלח, פלפל, קמח וביצים ואז לטגן וזה לא יתפורר. חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 6.12.2018)

תודה אדוה וחג שמח 🌷

דבי (13:43 17.10.2018)

אפשר להכין בבוקר ולטגן בערב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 17.10.2018)

פחות מומלץ מאחר ותפוחי האדמה נוטים להשחיר מהר לאחר חיתוך/גירוד.

זהבה (22:48 6.09.2018)

הי האם אפשר להכין יום או יומיים קודם ולחמם אחר כך על הפלטה? (בשבת)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:31 6.09.2018)

כן אפשר.

אלה (17:16 18.08.2018)

מתכון מושלם מוצלח ביותר תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:46 18.08.2018)

תודה אלה, שמחה שאהבת 🙂

ניסים (12:21 9.03.2018)

וואי וואי וואי,יצא טעים בצורה מפחידה, עכשיו אני רץ להכין עוד(הכנתי בתנור)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 9.03.2018)

תודה ניסים, שמחה שאהבת 🙂

ורד (13:11 19.12.2017)

שלום, כעיקרון יצא טעים וזמן הכנה באמת קצר, חלק מהלביבות גם ציפיתי בפירורי לחם מבחוץ ועשיתי את כולן קטנות אך הן יצאו לא מוכנות מבפנים..גם אלה שלא ציפיתי..אולי צריך דקות מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 19.12.2017)

היי ורד,
באיזה עובי הכנת אותן וכמה זמן הן נאפו בתנור?

חני (20:38 25.10.2017)

האם אפשר להקפיא או להכין יומיים מראש במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 25.10.2017)

להקפיא לא מומלץ מאחר ותפוחי אדמה לא עוברים טוב הקפאה, אבל אפשר להכין ולשמור יומיים במקרר.

תמר (16:10 15.06.2017)

היי (:

האם צריך לרכך את תפוחי האדמה לפני כן במים חמים?
לכמות כפולה (25-3 יחידות) להשתמש כפול בכל המצרכים?

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (16:43 15.06.2017)

היי תמר,
אין צורך לבשל את תפוחי האדמה לפני.
לכפות כפולה להכפיל את כל החומרים ב-2.

מור (19:05 27.03.2017)

אפשר עם קמח תפוחי אדמה

מתכונים ב-10 דקות (20:16 27.03.2017)

נראה לי שכן.

מור (17:13 27.03.2017)

טעים מאוד… הקטנה שלי טרפה את זה
תודה על מתכונים נפלאים שתמיד מצליחים:)
איך אפשר לעשות את זה לפסח?

מתכונים ב-10 דקות (18:07 27.03.2017)

היי מור,
שמחה שהיא אהבה 🙂
במקום פירורי לחם אפשר לשים קמח מצה.

רוני (11:44 27.11.2018)

מה עם שיבולת שועל דקה? משתמשת בזה תמיד במקום פירורי לחם..מתאים?
יש לי גם קמח חומוס/עדשים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 27.11.2018)

כן אפשר לשים שיבולת שועל דקה.

אירנה (15:38 2.03.2017)

היי
האם ניתן לאפות בתבנית של מאפין?

מתכונים ב-10 דקות (15:46 2.03.2017)

אפשר. יש לשמן את השקעים ולמלא עד גובה של עד ס”מ וחצי-שתיים. לא מומלץ שזה יהיה עבה מידי.

רון (13:41 16.01.2017)

היי האם אפשר להכין רק עם קישואים?

מתכונים ב-10 דקות (14:41 16.01.2017)

היי רון,
לדעתי כדאי לשים לפחות תפו”א קטן שייצב את התערובת ולהגדיל את כמות הקישואים.

עוז (17:56 31.12.2016)

היי אפרת,
חסלו לי תפוחי האדמה.
אפשר להמיר בגזר?

מתכונים ב-10 דקות (19:14 31.12.2016)

היי עוז,
אני מניחה שאפשר להמיר בגזר.
בל קשר, יש מתכון לקציצות ירק ממש טעימות שמבוססות בעיקר על קישוא וגזר. ממליצה להכין אותן.

דבי (16:36 21.12.2016)

הי!

תגידי, את מכירה לביבות תפו”א שמוכנות מתפו”א מרוסקים (לא מגוררים)?

לא דחוף ותודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (16:40 21.12.2016)

היי דבי,
אני מכירה לביבות מתפוחי אדמה מבושלים מרוסקים למחית כמו במתכון הזה- לביבות תפוחי אדמה וגזר.
אם התכוונת לתפוחי אדמה לא מבושלים אז אני לא מכירה.

איריס (08:37 2.11.2016)

בהמשך לשאלה הקודמת. יש קמח אורז, קמח חומוס, קונדיטור? מה מומלץ במקום הקמח הרגיל? הםא נכון לשלב בין תחליפי הקמחים?
לתגובתך אודה איריס

מתכונים ב-10 דקות (09:16 2.11.2016)

היי איריס,
יש באתר פשטידת תפו”א ופטריות ללא גלוטן.
אין לי מתכון לפשטידת בטטה וקישואים אבל יש מתכון לפשטידת קישואים ומתכון לפשטידת בטטה שניתן להכין גם בגרסת פרווה ולוותר על הגבינות. לא ניסיתי להכין את הפשטידות בגרסה ללא גלוטן. אני מניחה שאם תקני תערובת קמח מוכנה תוכלי להמיר את הקמח הרגיל באותו יחס (למשל קמח תמי, קמח “כרגיל”, קמח בר-אל).
בהצלחה ויום נפלא 🙂

איריס (08:16 2.11.2016)

אשמח לקבל מתכון לפשטידת קישואים ובטטה פרווה ללא גלוטן. יש לי אורחים צליאקים בשבת ואני די תקועה. רב המתכונים של פשטידות הם חלביים
ואני מחפשת פרווה.
האם אפשר להמיר כוס קמח למשהו אחר? אם כן למה?
ארוץ לקנות…
תודה מראש

ג'ן (13:01 17.10.2016)

עשיתי עם קמח חומוס וטחינה… יוצא ממש טעים.
ובלי ביצה ופירורים ואפילו בלי קמח רגיל

מתכונים ב-10 דקות (14:58 17.10.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

נט (14:11 6.01.2016)

מה אפשר לשים במקופ פירורי לחם ?

מתכונים ב-10 דקות (14:25 6.01.2016)

היי,
אפשר לשים קמח רגיל.

לילך (19:06 21.11.2018)

קמח

נעמי (14:34 7.12.2015)

יצא לי טעים מאוד יש לשים דגש על סחיטה מנוזלים.

מתכונים ב-10 דקות (16:15 7.12.2015)

תודה נעמי, שמחה שיצא טעים 🙂

הדס (17:53 3.12.2015)

הי, יצא טעים אבל קצת התפרק לי (בטיגון). מה אפשר לעשות? תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:48 3.12.2015)

היי הדס,
שמת 2 ביצים?
יכול להיות שהשמן לא היה מספיק חם?
אולי את הופכת אותן לפני שהן מתייצבות?

הדס (00:32 5.12.2015)

שמתי שתי ביצים. אולי הבעיה הייתה באמת בשמן, יכול להיות ששמתי מוקדם מידי. תודה.

אורלי (11:50 29.10.2015)

אפשר לדעתך להכין את הלביבות בתבנית שקעים כמאפינס?

מתכונים ב-10 דקות (12:57 29.10.2015)

היי אורלי,
אני מניחה שאפשר אבל כדאי לשמן היטב את התבנית ולמלא עד שליש גובה, שלא יהיה עבה מידי.

לילי (16:45 9.10.2015)

האם אפשר להוריד את הקישוא

מתכונים ב-10 דקות (17:30 9.10.2015)

כן לילי, שימי במקום עוד תפו”א בינוני.
שבת שלום 🙂

Zi (09:37 31.08.2015)

הבן שלי אלרגי לביצים, נראה לך שאפשר להכין את המתכון ללא הביצים? או אולי תחליף?
כי הוא נראה לי מעולה וחבל לי.
תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:47 31.08.2015)

היי,
הביצים זה החומר המדביק בין החומרים. לא ניסיתי אבל אלה התחליפים שאני מכירה לביצים שניתן לשים בתערובת הקציצות:
*לבשל תפוח אדמה קטן, למעוך למחית ולערבב עם החומרים.
*לערבב כף גדושה קורנפלור/קמח תפוח אדמה עם 1-3 כפות מים עד לקבלת עיסה דביקה ולהוסיף לתערובת.
*להוסיף לתערובת 2 כפות טחינה גולמית.
בהצלחה 😉

לילה (14:42 3.08.2015)

תודה. הכנתי בתנור. יצאה מאוד טעים. נטרף מיד.

מתכונים ב-10 דקות (14:47 3.08.2015)

תודה לילה, שמחה לשמוע 🙂

אפרת (22:49 10.05.2015)

היי 🙂
אני מחפשת מתכון ללביבות בטטה ותפוחי אדמה.
האם ניתן להמיר את הקישוא בבטטה?
במידה וניתן,רשימת המצרכים משתנה?
תודה מראש,
אפרת

אתר נהדר, אדיבותך מעלה חיוך ומחממת את הלב
תודה! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (00:05 11.05.2015)

תודה אפרת! 🙂
לשאלתך- אפשר להמיר את הקישוא בבטטה בינונית ולהכין באותו האופן. ניתן להוסיף גם עשבי תיבול כמו כף פטרוזיליה או עירית קצוצה אם את אוהבת.
שבוע נפלא 🙂

נירה (08:06 30.03.2015)

המתכונים שלך נפלאים!
נעזרת בהם המון.
המלצה שלי – את המתכון הזה להכין עם קמח מצה או קמח תפוחי אדמה ,במקום פירורי לחם.והם מתאימים לפסח.

מתכונים ב-10 דקות (09:01 30.03.2015)

תודה נירה 🙂
חג שמח!

אמא לתינוקות (20:46 26.02.2015)

ובטטה? או רק גזר או רק בטטה?

מתכונים ב-10 דקות (21:37 26.02.2015)

היי,
אפשר להוסיף גם גזר וגם בטטה אם אוהבים.
זה נכון שטיגון תמיד יותר טעים אך אם את משמנת את נייר האפיה ומברישה את הלביבות בשמן לפני האפיה זה יוצא טעים.

אמא לתינוקות (20:45 26.02.2015)

אפשר להוסיף גזר?

אמא לתינוקות (20:37 26.02.2015)

לאלו שכותבים שיצא טעים- בטיגון או באפייה?? מה כדאי??
בטיגון זה תמיד טעים, אבל מבחינת בריאות עדיף תנור…מה כדאי??

אורית (22:11 5.02.2015)

יוצא טעים מאוד,
טיפ לעצלנים – מעולה גם כפשטידה… 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:30 5.02.2015)

תודה אורית 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:44 12.01.2015)

שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂

אמא (17:01 12.01.2015)

יצא ממש טעים רק שמתי ארבע תפוחי אדמה וקישוא אחד ושלוש כפות פירורי לחם הבן שלי ממש אהב וגם הוא דיי בררן באוכל

אסתי (21:00 28.12.2014)

מתכון מנצחח!! טעים מאד, ממליצה בחום לכל מי שמחפש מתכון ללביבות
טיפ קטן אני סחטתי את הירקות מעודפי נוזלים אחרי הגירוד.

מתכונים ב-10 דקות (21:20 28.12.2014)

תודה על ההמלצה אסתי 🙂

רונית (20:18 20.12.2014)

היי
האם משנה אם מוסיפים פירורי לחם או קמח.ץ
תודה רונית

מתכונים ב-10 דקות (20:34 20.12.2014)

היי רונית,
לא משנה.
שבוע טוב 🙂

אלמה לווינגר (20:49 19.12.2014)

אני הכנתי את הלביבות והם יצאו טעימות מאוד

מתכונים ב-10 דקות (23:31 19.12.2014)

תודה אלמה 🙂

ליאל (10:15 19.12.2014)

היי ,
בני ביקש ממני לביבות ולא ידעתי איך להכין.
המתכון שלך הציל אותי.ואגב יצא לנו ממש טעים!

מתכונים ב-10 דקות (13:00 19.12.2014)

מעולה!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂

אורלי (12:28 15.12.2014)

טעים מאוד! הילדים אכלו בהנאה, ואפילו הקטן שלא מוכן לאכול ירקות בכלל, זלל.
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (12:30 15.12.2014)

איזה כיף לשמוע! תודה אורלי 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.