זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 32-37 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כפות שמן זית

כרוב אדום קטן (כ-800 גרם) חתוך לרצועות דקות

תפוח עץ קלוף מגורד בפומפיה גסה

שליש כוס מים

4 כפות מיץ לימון

2 כפיות דבש (או 2 כפיות שטוחות סוכר)

חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים את רצועות הכרוב ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.

-מוסיפים את המים, מיץ לימון, דבש, מלח ופלפל שחור, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם (במידה והתבשיל מתייבש, יש להוסיף מים ולהנמיך לאש נמוכה יותר).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את התפוח המגורד ומערבבים. מכסים ומבשלים תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך 20-25 דקות. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

כרוב סגול מבושל, מתכון כרוב אדום מאודה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בראוניז שוקולד ופרגבראוניז שוקולד ופרג
קציצות ברוטב עגבניות וזיתים קציצות ברוטב עגבניות וזיתים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רות (21:30 11.07.2021)

אפרת
האם יש חשיבות לגבי איזה תפוח עץ מומלץ להשתמש (גרנד סמית/חמוץ או אדום) וכמובן גודל
תודה רבה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:22 12.07.2021)

היי רות,
אפשר כל תפוח בינוני, אני אישית מעדיפה תפוח חמוץ יותר(:
בהצלחה😊

avatar
רות (18:30 12.07.2021)

המון תודות, גם אני מעדיפה חמוץ ( לא יודעת למה נזכרתי פתאום בשיר של יגאל בשן ז”ל, “מתוק לו מתוק לו” )

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:44 12.07.2021)

שיר מקסים😊

avatar
נחמה (17:50 26.05.2021)

יצא מעדן!!! תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:27 26.05.2021)

איזה כיף שאהבת😊

avatar
שיר (01:51 26.04.2020)

יצא טעים, בדיוק כמו בתמונה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:42 26.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
דורית (07:46 15.02.2020)

היי אפרת
חשבתי להוסיף את צימוקים עם מעט קינמון בזמן הבישול ואגוזים לפזר מעל בהגשה..מה דעתך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:30 15.02.2020)

כן אפשר.

avatar
יולי (12:52 9.11.2019)

המתכון הזה למדתי מבעלי,ששורשיו הם בגרמניה. הם מכינים את זה עם בצל סגול,קינמון מוסיפים גם צימוקים (אנחנו לא,כי בעלי לא אוהב). הכרוב יוצא טעים וגם כשהן קר הוא ממש נהדר. את הדבש אני מחליפה בסוכר או סילאן,כי אני אישית אלרגית לשבש,לצערי.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 9.11.2019)

מעולה 🙂
תודה יולי

avatar
ענת (19:01 28.09.2019)

אני מכינה בלי תפוח ובלי דבש אבל מוסיפה סוכר הרבה סוכר ויותר לימון טועמת בדרך בגירסה הדיאטיתת שלי אני סמה סוכרזית לבישול יוצא מעולה אבל חייבים לטעום כל הזמן ולתקן טעמים .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:11 28.09.2019)

תודה על השיתוף.
שנה טובה 🙂

avatar
אני (15:45 8.05.2020)

היי האם מתאים להוסיף סלאמי מוקפץ במחבת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:31 8.05.2020)

לא יודעת, אף פעם לא ניסיתי.

avatar
ליאת (16:59 4.05.2018)

עשיתי את הכרוב האדום בדיוק לפי המתכון והאמת שלא יצא לי טעים יש לך רעיונות לשדרוג?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:31 4.05.2018)

את מרגישה שחסר תיבול או שאת לא אוהבת את הטעם של הכרוב שהוא מבושל?

avatar
רחל (17:26 14.02.2017)

ערב טוב אפרת,

אתר נפלא! מבשלת הרבה מהמתכונים וזוכה לשבחים רבים אותם אני כמובן משייכת לך ושולחת אותם לאתרך.
לאחרונה עוסקת יותר בנסיון לבשל אוכל דיאטתי.
האם ישנה אפשרות לצרף למתכונים שלך קלוריות למנה?
זה עוזר מאוד בכדי לבנות תפריט.
לחילופין, אם תוכלי להמליץ על דרך לחשב את הקלוריות גם אשמח.
תודה ושוב תודה על אתר מקסים וטעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 14.02.2017)

היי רחל,
אני מתכננת לעשות הפרדה בין מתכונים בריאים לדיאטטיים ולהוסיף קלוריות במתכונים הדיאטטיים.
באינטרנט יש מחשבוני קלוריות שניתן להשתמש בהם כדי לחשב את הקלוריות. פשוט רשמי בגוגל “מחשבון קלוריות”.
ערב נעים 🙂

avatar
רחל (20:27 15.02.2017)

תודה רבה, אנסה 🙂

avatar
דבי (15:39 6.02.2017)

תודה רבה, אפרת.
יצא מאד טעים למרות שבישלתי כעשר דקות בטעות.

avatar
דבי (14:43 6.02.2017)

שלום לך אפרת!

800 גר’ זה כמעט חבילה גדולה של כרוב קצוץ? לכמות כזו התכוונת?

והבישול כ”כ קצר?

תודה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:50 6.02.2017)

היי דבי 🙂
אני השתמשתי בכרוב שלם אבל אם רשום על החבילה 800 גרם אז הכמות מתאימה. זה נראה הרבה אבל הכרוב מצטמצם ומאבד מנפחו במהלך הבישול.
משך הבישול יוצא כחצי שעה. זה אמור להספיק.

avatar
לאה (11:38 9.01.2017)

הרגע הדפסתי את המתכון והולכת להכין. המתכון נראה לי מעולה ובטוח שבני המשפחה יאהבו.
תודה תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:03 9.01.2017)

מעולה, בהצלחה 🙂

avatar
חני (19:32 13.10.2016)

מאז שגיליתי את האתר שלך אני לא מפסיקה לקחת מתכונים והכל יוצא נפלא
רציתי לשאול כמה זמן הכרוב נשמר במקרר
שנה טובה
חני

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:59 13.10.2016)

שמחה לשמוע חני 🙂
הכרוב נשמר 4-5 ימים במקרר.
שנה טובה וחג שמח

avatar
ליאת (22:43 8.08.2016)

מעווולה
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:52 8.08.2016)

תודה ליאת, שמחה שאהבת 🙂

avatar
דבי (13:31 8.08.2016)

הי אפרת!

יצא מצוין! (בלי תפוח)
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:34 8.08.2016)

תודה דבי 🙂

avatar
אורלי (16:56 4.08.2016)

הכרוב האדום יצא לי נהדר. במקום שמן זית שמתי שמן קוקוס.
לפני הרבה שנים היה לי מתכון לתבשיל אורז עם כרוב לבן, עם תבלינים ורסק עגבניות. לא מצליחה להיזכר. האם יש למישהי את המתכון? אשמח.

תודה על המתכונים

avatar
zipi (14:49 4.08.2016)

מתכונייך נפלאים וקלי הכנה , ינוסה בהקדם ונדווח. תודה רבה על כל פועלך למעננו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:56 4.08.2016)

תודה ציפי ובשמחה!

avatar
דלית (10:41 4.08.2016)

הי,
אפשרי גם עם כרוב לבן ? או שמיוחד יותר עם אדום ?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:46 4.08.2016)

היי דלית,
אפשר גם עם כרוב לבן.
אם את רוצה יש גם מתכון לכרוב לבן מאודה ברוטב עגבניות.
יום נפלא 🙂

avatar
דבי (15:45 1.08.2016)

הי אפרת!

מניחה שיהיה טעים גם בלי התפוח. נכון?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:47 1.08.2016)

נכון 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות