שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 8-12 מנות אישיות

סוג: חלבי/ פרווה

כוסות אישיות

מצרכים:

סלסלת תותים שטופים ויבשים

מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)

2 כפות אינסטנט פודינג וניל (אפשר לוותר ולשים כף שטוחה אבקת סוכר)

כפית גדושה אבקת סוכר (לסירופ תותים)

אופן הכנה:

-חותכים את התותים לקוביות קטנות ומניחים בתחתית כל כוס (1-2 תותים גדולים בכל כוס)

-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-יוצקים בעזרת כף או שקית זילוף את הקצפת מעל שכבת התותים.

-מכינים סירופ תותים (לא חובה): טוחנים 5-6 תותים גדולים בבלנדר / מוט ידני ומוסיפים כפית אבקת סוכר (מומלץ לטעום ולהוסיף עוד אבקת סוכר במידת הצורך). מזליפים בעזרת כף מהסירופ מעל הקצפת.

-שומרים במקרר עד להגשה.

*יש להכין ביום ההגשה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת פטריות לפסח
חטיפי תירס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
סימה (08:28 1.04.2021)

תודה רבה על מתכונים מדהימים

מתכונים ב-10 דקות (08:39 1.04.2021)

תודה סימה🌷

שרה (12:30 27.03.2021)

היי אין לי אבקת סוכר במה אפשר להחליף?

מתכונים ב-10 דקות (18:59 28.03.2021)

היי שרה,
אם אין לך, אפשר להשתמש בסוכר לבן רגיל.

רחל (23:44 25.03.2021)

האם אפשר להקפיא קינוח תותים עד ערב החג או לשמור במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (01:17 26.03.2021)

היי רחל,
עדיף להימנע מהקפאה אבל אם אין ברירה אז אפשר להקפיא לכמה ימים בודדים. אפשר גם לשמור במקרר עד 4 ימים.

גילה (16:55 24.02.2021)

היי
אם אני שמה תותים קפואים שטחנתי אותם בבלנדר במקום התחתית- כמה גרם של תותים צריך לשים?
תודה🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:22 24.02.2021)

היי גילה, שימי כ500 גרם😊

סימה (13:59 10.05.2019)

האם יש דרך אחרת לעשות מיץ תותים? אם אין לי בלנדר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 11.05.2019)

סורי, לא.

מיכל (17:11 4.04.2019)

אין לי כרגע לא אינסטנט פודינג ולא אבקת סוכר האם אפשר להשתמש בסוכר וניל או סוכר לבן עם תמצית וניל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 4.04.2019)

הפודינג גם מסמיך את הקצפת אבל אם אין לך שימי שקית וחצי סוכר וניל.

רותם ד . (23:23 2.04.2019)

היי,
מעוניינת להכין את הקינוח אך לעשות שכבות רק עם רוטב תותים וקצפת ומעל השכבה האחרונה לפזר שברי מרנג. מה דעתך זה ישתלב טוב? או מתוק מידי? ובכללי זה טעים רק רוטב תותים וקצפת? כי אני רוצה להכין כמה ימים לפני החג ולהקפיא .
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 3.04.2019)

כן, זה ייצא טעים 🙂

לינוי (19:01 10.03.2019)

וואו איזה עוגות מגרות שראיתי אותם רציתי לטרוף אותם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 10.03.2019)

🙂

איתי יאיר (19:29 19.02.2019)

היי
האם ניתן לשמור כמה ימים במקרר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 19.02.2019)

כן. עד 4 ימים. יש לכסות היטב.

יעל (09:03 1.06.2018)

ואוו יצא מעולה!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:03 1.06.2018)

שמחה לשמוע!
תודה יעל 🙂

אביגיל (15:16 15.03.2018)

היי,האם אפשר להכין יום או יומיים לפני ההגשה ולהקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:08 15.03.2018)

כן.

אמיר (09:04 6.02.2018)

בוקר טוב.
אני רוצה להכין את המתכון הזה ולשלב ג’לי עד חצי הכוס כאשר התותים בתוך הג’לי.
אני אוכל להכין ביום רביעי את זה וזה יחזיק עד שבת?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 6.02.2018)

היי אמיר,
מצרפת מתכון מתאים – קינוח ג’לי תותים וקרם גבינה. אם לא רוצים קרם גבינה אפשר לוותר על הגבינה בקרם. לקינוח פרווה אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה ובחלב סויה במקום רגיל.
אפשר להכין ביום רביעי ולשמור במקרר עד שבת.
יום נפלא 🙂

רותי ב. (12:25 10.01.2018)

מה שלומך?
רציתי לשאול בבקשה, האם אין צורך לשים סוכר יחד עם השמנת מתוקה + אינסטנט פודינג?
אני מתכוונת להכין, פרווה, ובלי הסירופ.
אשמח לעזתרך
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 10.01.2018)

היי רותי,
בדר”כ המתיקות של הקצפת הצמחית והפודינג וניל מספיקה. אני ממליצה שתטעמי בזמן ההקצפה. אם לטעמך חסרה מתיקות אפשר להוסיף אבקת סוכר ולהמשיך להקציף.
המשך יום מקסים 🙂

רותי ב. (13:17 10.01.2018)

אפרת, המון תודה על התייחסותך!
אשמח לקבל ממך מתכונים חדשים.
יום נעים גם לך

יפעה (09:46 9.01.2018)

היי
ראיתי שכתבת בתגובות שאפשר להכין יום לפני ההגשה ולהקפיא.. זה לא הורס את המרקם של התותים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:04 9.01.2018)

עדיף כמובן להמנע מהקפאה אבל אם אין ברירה אז אפשר להקפיא לכמה ימים בודדים.

טל (15:18 29.12.2017)

אפשר להוסיף בסקוויטים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 29.12.2017)

כן, אפשר להוסיף פירורי ביסקוויטים בתחתית ובין השכבות.

לילך (12:56 22.09.2017)

המתכון יצא מושלם – תודה!
שאלה, במקרה ואין לי את החומרים להכנת קצפת, אני יכולה להכין עם קצפת מוכנה כמו של ריץ׳? ואם כן, עדיין ניתן להקפיא ולהגיש יום אחרי?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:40 22.09.2017)

כן, אפשר.
שנה טובה 🙂

אביה (18:16 19.05.2017)

שלום אפרת 🙂
המתכוני קינוחים שלך עם תותים ושוקולד וקצפת אפשר להכין יום לפני שבועות ולהקפיא ואז להוציא למקרר?
כי אני נוסעת עם בעלי שבת להורים שלו וזו נסיעה של שעה בערך. לכן שואלת.
תודה ושבת שלום ומבורכת.

מתכונים ב-10 דקות (18:22 19.05.2017)

כן אביה, אפשר.
בנסיעה תקחי את זה כשזה קפוא מהמקפיא וכשתגיעי תכניסי למקרר.
שבת שלום 🙂

לירון (14:46 10.04.2017)

היי… אפשר להשתמש במקום שמנת במי קוקוס? (להקציף כמו שמנת..) תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:11 10.04.2017)

היי לירון,
מי קוקוס לא ניתן להקציף. אם התכוונת לקרם קוקוס אז אפשר אבל מומלץ לשים אותו במקפיא לילה לפני ולהקציף רק את החלק השומני.
חג שמח 🙂

עינב נהרי (11:23 6.04.2017)

היי המתכון נשמע פצצה אני פעם ראשונה מכינה אותו ורציתי לשאול האם ישנה אפשרות לעשות אותו יום לפני ארוחת החג ורגע לפני אכילתו להוסיף את התותים מלמעלה ?
ואם כן האם לשמור במקפיא או במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (11:58 6.04.2017)

כן אפשר בהחלט.
לשמור במקרר.
חג שמח 🙂

חסוי (12:28 24.03.2017)

היי:)
רציתי לדעת אם במקום שמנת אפשר לשים ריצ’?כדי שזה יהיה פרווה

מתכונים ב-10 דקות (12:45 24.03.2017)

כן, בטח.
שבת שלום 🙂

מרים (16:47 8.12.2016)

הי

טחנתי תותים ושמתי כשכבה ראשונה.
האם אפשר ככה?
ואם אני שמה חתיכות תותים מעל ממש לפני ההגשה, אפשר להכין יום מראש?

תודה רבה!
מרים

מתכונים ב-10 דקות (17:41 8.12.2016)

כן מרים, אפשר.

מרים (18:10 8.12.2016)

תודה רבה!

חיה (21:22 3.12.2016)

המתכון קל ומרשים!!
מוצלח ביותר! אאמץ!

מתכונים ב-10 דקות (21:46 3.12.2016)

תודה חיה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב

חגית (09:06 16.06.2016)

גם קיווי מתאים להכין את זה?

מתכונים ב-10 דקות (09:57 16.06.2016)

היי חגית,
הקיווי יותר חמצמץ אבל אפשר בהחלט.
יום מקסים 🙂

סיון (18:22 8.04.2016)

הכנתי את זה וזה נראה ממש יפה וטעים. לא פעם ראשונה שמשתמשת במתכונים פה וממש נהנת.. תודה רבה על המתכונים!!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:15 8.04.2016)

שמחה לשמוע סיון 🙂
תודה ושבת שלום!

רונית (11:57 12.02.2016)

היי פעם ראשונה מנסה את מתכונייך לפי התגובות בטוח נהנה.
אפשר להכין כמה שעות לפני..עקב הכנות לשבת שנכנסת אי אפשר להכין שעה קודם עקב שמירת שבת

מתכונים ב-10 דקות (12:36 12.02.2016)

תודה רונית ושבת שלום 🙂

ליאת (07:56 8.01.2016)

כמה זמן זה צריך להיות במקרר לפני ההגשה?

מתכונים ב-10 דקות (10:47 8.01.2016)

כשעה-שעתיים לפני ההגשה.
שבת שלום 🙂

ליאת (15:45 5.01.2016)

מה זאת אומרת אבקת סוכר?

מתכונים ב-10 דקות (15:58 5.01.2016)

היי ליאת,
אבקת סוכר זה סוכר לבן שהוא טחון לאבקה. קונים את זה מוכן.
אם אין לך, אפשר להשתמש בסוכר לבן רגיל.

מיכל (12:17 8.10.2015)

שלום וברכה
סליחה על האי הבנה-
אם אין לי קקאו,ניתן להמיר רק בשוקולית או שחייבים גם שוקולד?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (12:24 8.10.2015)

היי מיכל,
תלוי באיזה מתכון מדובר. במתכון של התותים עם הקצפת אין קקאו.

דקלה (21:17 5.10.2015)

היי קודם כל אני ממש נהנית מכל המתכונים! ורציתי לשאול כדאי להשתמש בתותים קפואים אם לא הצלחתי להשיג טריים ואני לא ממש אוהבת שילוב של פירות אחרים..

מתכונים ב-10 דקות (22:09 5.10.2015)

שמחה לשמוע דקלה 🙂
אין בעיה, את יכולה להשתמש בתותים קפואים.

גיבלה (00:15 4.10.2015)

יש לך תחליף לתותים

מתכונים ב-10 דקות (08:49 4.10.2015)

אפשר להשתמש במנגו, בננה, תפוחים. מה שאת אוהבת.

ליאם (12:34 29.09.2015)

היי! אז הכנתי את המתכון והפכתי אותו לפרווה והשתמשתי בפודינג שוקולד ויצא מעולה !! במקום תותים שמתי פיצפוצי שוקולד ושוקולד צ’יפס לבנים והכול פרווה ויצא ממש מושלם בתור קינוח לאחר הארוחה בערב סוכות:)אז תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (13:37 29.09.2015)

איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂 האמת שזה נשמע מעולה!

ליאם (12:29 27.09.2015)

היי אפשר עם פודינג שוקולד ממש חושבת לנסות:).

מתכונים ב-10 דקות (12:36 27.09.2015)

כן ליאם, אם את אוהבת את השילוב של קרם שוקולד עם תותים 🙂
חג שמח!

שושי (22:40 26.09.2015)

הי, איזה אתר נפלא!!! שאלתי יש לי כמות גדולה של תותים ובננות שהקפאתי מה אני יכולה להכין מהם? האם ברגע שהם יופשרו צורתם תשתנה לגבי הבננה אני כבר בטוחה מפני שהיא שינתה את צבעה אודה לתשובה עם קישורים למתכונים. תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (23:09 26.09.2015)

תודה שושי 🙂
לגבי התותים- את יכולה להשתמש בהם למתכון הזה.
לגבי הבננות- הן אכן משנות את מרקמן לאחר הקפאה והכי מומלץ להכין מהן גלידה – פשוט לטחון בבלנדר/מעבד מזון עד למרקם של גלידה. אפשר להוסיף לזה 1-2 כפיות דבש או אבקת סוכר אם זה לא מספיק מתוק. בנוסף אפשר להוסיף לבננות הקפואות יוגורט מתוק (לא חמוץ) ולטחון ביחד. על כל שתי בננות קפואות תשימי חצי מיכל יוגורט. זה יוצא ממש טעים. עוד יותר טעים זה לטחון בננות קפואות עם תותים קפואים ולהוסיף יוגורט.
אני חושבת שאפשר גם להכין עם הבננות הקפואות עוגת בננות. יש להפשיר את הבננות ולמעוך אותן ואז להשתמש בהן לתערובת העוגה. מצרפת 2 מתכונים לעוגת בננות- עוגת בננות ועוגת בננות ושוקולד.
בהצלחה וחג שמח !

חן (11:08 24.09.2015)

היי אפרת,

האם במקום תותים אפשר לשים מנגו? (ואיזה סירופ כדאי לשים מלמעלה)
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:20 24.09.2015)

כן חן, למה לא 🙂
אפשר לשים למעלה מעט סירופ מייפל או סירופ מנגו (לטחון קוביות של מנגו בבלנדר/מוט ידני).
אפשר גם לוותר בכלל על הסירופ.
בהצלחה ויום נפלא!

גילי (09:20 15.08.2015)

אפשר במקום תותים להוסיף בננות?אשמח לשמוע את תגובתך

מתכונים ב-10 דקות (12:26 15.08.2015)

היי גילי,
אפשר לשים בננות אם אוהבים. אפשר לפזר מעל אגוזי פקאן מסוכרים או ביסקוויטים מפוררים. זה משתלב מעולה עם הקצפת והבננות 🙂

בכיוון חיובי (15:36 10.07.2015)

רציתי להגיד לך שהמתכונים שלך מככבים אצלי תודה.. שאלה לי, אפשר במקום תותים לשים פטל קפואים, קניתי ואין לי מושג מה לעשות איתם.

מתכונים ב-10 דקות (16:07 10.07.2015)

איזה כיף לשמוע 🙂
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהפטל חמצמץ אז אם אוהבים שילוב מתוק-חמוץ, זה יכול להיות טעים.
אפשרות נוספת היא להכין ארטיק פטל: כוס פטל, 200 מ”ל יוגורט ו 1-2 כפות אבקת סוכר/דבש, לטחון הכל יחד ולהעביר לתבניות ארטיק או להכין גלידת מוס: מרסקים/טוחנים פטל עם 2 כפות אבקת סוכר או דבש עד למחית. מקציפים שמנת עד לקצפת יציבה ומערבבים בתנועות קיפול עם מחית הפטל ומקפיאים.
בהצלחה ושבת שלום!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.