זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 8-12 מנות אישיות
סוג: חלבי/ פרווה
כוסות אישיות
מצרכים:
סלסלת תותים שטופים ויבשים
מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (אפשר לוותר ולשים כף שטוחה אבקת סוכר)
כפית גדושה אבקת סוכר (לסירופ תותים)
אופן הכנה:
-חותכים את התותים לקוביות קטנות ומניחים בתחתית כל כוס (1-2 תותים גדולים בכל כוס)
-מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
-יוצקים בעזרת כף או שקית זילוף את הקצפת מעל שכבת התותים.
-מכינים סירופ תותים (לא חובה): טוחנים 5-6 תותים גדולים בבלנדר / מוט ידני ומוסיפים כפית אבקת סוכר (מומלץ לטעום ולהוסיף עוד אבקת סוכר במידת הצורך). מזליפים בעזרת כף מהסירופ מעל הקצפת.
-שומרים במקרר עד להגשה.
*יש להכין ביום ההגשה.
היי אפרת
נשאר לי קצפת עם גבינה מהעוגת לוטוס,
זה יעבוד פה טוב?
כן, למה לא?
כי פה אין גבינה…
ואני ל’מבינה גרם באפיה.. תודה!
היי, קודם כל תודה רבה על המתכונים, משתמשת בהם הרבה ותמיד יוצא מוצלח.
השאלה שלי אם אפשר להשתמש במקום תותים במנגו / אננס קפוא?
במידה וכן מה נראה לך יותר יתאים לקינוח?
היי
תודה על הפרגון!
כדאי להשתמש במנגו.
תודה רבה על מתכונים מדהימים
תודה סימה🌷
היי אין לי אבקת סוכר במה אפשר להחליף?
היי שרה,
אם אין לך, אפשר להשתמש בסוכר לבן רגיל.
האם אפשר להקפיא קינוח תותים עד ערב החג או לשמור במקרר?
היי רחל,
עדיף להימנע מהקפאה אבל אם אין ברירה אז אפשר להקפיא לכמה ימים בודדים. אפשר גם לשמור במקרר עד 4 ימים.
היי
אם אני שמה תותים קפואים שטחנתי אותם בבלנדר במקום התחתית- כמה גרם של תותים צריך לשים?
תודה🙂
היי גילה, שימי כ500 גרם😊
האם יש דרך אחרת לעשות מיץ תותים? אם אין לי בלנדר
סורי, לא.
אין לי כרגע לא אינסטנט פודינג ולא אבקת סוכר האם אפשר להשתמש בסוכר וניל או סוכר לבן עם תמצית וניל?
הפודינג גם מסמיך את הקצפת אבל אם אין לך שימי שקית וחצי סוכר וניל.
היי,
מעוניינת להכין את הקינוח אך לעשות שכבות רק עם רוטב תותים וקצפת ומעל השכבה האחרונה לפזר שברי מרנג. מה דעתך זה ישתלב טוב? או מתוק מידי? ובכללי זה טעים רק רוטב תותים וקצפת? כי אני רוצה להכין כמה ימים לפני החג ולהקפיא .
תודה רבה
כן, זה ייצא טעים 🙂
וואו איזה עוגות מגרות שראיתי אותם רציתי לטרוף אותם
🙂
היי
האם ניתן לשמור כמה ימים במקרר ?
כן. עד 4 ימים. יש לכסות היטב.
ואוו יצא מעולה!!!!
שמחה לשמוע!
תודה יעל 🙂
היי,האם אפשר להכין יום או יומיים לפני ההגשה ולהקפיא?
כן.
בוקר טוב.
אני רוצה להכין את המתכון הזה ולשלב ג’לי עד חצי הכוס כאשר התותים בתוך הג’לי.
אני אוכל להכין ביום רביעי את זה וזה יחזיק עד שבת?
תודה
היי אמיר,
מצרפת מתכון מתאים – קינוח ג’לי תותים וקרם גבינה. אם לא רוצים קרם גבינה אפשר לוותר על הגבינה בקרם. לקינוח פרווה אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה ובחלב סויה במקום רגיל.
אפשר להכין ביום רביעי ולשמור במקרר עד שבת.
יום נפלא 🙂
מה שלומך?
רציתי לשאול בבקשה, האם אין צורך לשים סוכר יחד עם השמנת מתוקה + אינסטנט פודינג?
אני מתכוונת להכין, פרווה, ובלי הסירופ.
אשמח לעזתרך
תודה מראש
היי רותי,
בדר”כ המתיקות של הקצפת הצמחית והפודינג וניל מספיקה. אני ממליצה שתטעמי בזמן ההקצפה. אם לטעמך חסרה מתיקות אפשר להוסיף אבקת סוכר ולהמשיך להקציף.
המשך יום מקסים 🙂
אפרת, המון תודה על התייחסותך!
אשמח לקבל ממך מתכונים חדשים.
יום נעים גם לך
היי
ראיתי שכתבת בתגובות שאפשר להכין יום לפני ההגשה ולהקפיא.. זה לא הורס את המרקם של התותים?
עדיף כמובן להמנע מהקפאה אבל אם אין ברירה אז אפשר להקפיא לכמה ימים בודדים.
אפשר להוסיף בסקוויטים?
כן, אפשר להוסיף פירורי ביסקוויטים בתחתית ובין השכבות.
המתכון יצא מושלם – תודה!
שאלה, במקרה ואין לי את החומרים להכנת קצפת, אני יכולה להכין עם קצפת מוכנה כמו של ריץ׳? ואם כן, עדיין ניתן להקפיא ולהגיש יום אחרי?
תודה
כן, אפשר.
שנה טובה 🙂
שלום אפרת 🙂
המתכוני קינוחים שלך עם תותים ושוקולד וקצפת אפשר להכין יום לפני שבועות ולהקפיא ואז להוציא למקרר?
כי אני נוסעת עם בעלי שבת להורים שלו וזו נסיעה של שעה בערך. לכן שואלת.
תודה ושבת שלום ומבורכת.
כן אביה, אפשר.
בנסיעה תקחי את זה כשזה קפוא מהמקפיא וכשתגיעי תכניסי למקרר.
שבת שלום 🙂
היי… אפשר להשתמש במקום שמנת במי קוקוס? (להקציף כמו שמנת..) תודה
היי לירון,
מי קוקוס לא ניתן להקציף. אם התכוונת לקרם קוקוס אז אפשר אבל מומלץ לשים אותו במקפיא לילה לפני ולהקציף רק את החלק השומני.
חג שמח 🙂
היי המתכון נשמע פצצה אני פעם ראשונה מכינה אותו ורציתי לשאול האם ישנה אפשרות לעשות אותו יום לפני ארוחת החג ורגע לפני אכילתו להוסיף את התותים מלמעלה ?
ואם כן האם לשמור במקפיא או במקרר?
כן אפשר בהחלט.
לשמור במקרר.
חג שמח 🙂
היי:)
רציתי לדעת אם במקום שמנת אפשר לשים ריצ’?כדי שזה יהיה פרווה
כן, בטח.
שבת שלום 🙂
הי
טחנתי תותים ושמתי כשכבה ראשונה.
האם אפשר ככה?
ואם אני שמה חתיכות תותים מעל ממש לפני ההגשה, אפשר להכין יום מראש?
תודה רבה!
מרים
כן מרים, אפשר.
תודה רבה!
המתכון קל ומרשים!!
מוצלח ביותר! אאמץ!
תודה חיה, שמחה שאהבת 🙂
שבוע טוב
גם קיווי מתאים להכין את זה?
היי חגית,
הקיווי יותר חמצמץ אבל אפשר בהחלט.
יום מקסים 🙂
הכנתי את זה וזה נראה ממש יפה וטעים. לא פעם ראשונה שמשתמשת במתכונים פה וממש נהנת.. תודה רבה על המתכונים!!!!
שמחה לשמוע סיון 🙂
תודה ושבת שלום!
היי פעם ראשונה מנסה את מתכונייך לפי התגובות בטוח נהנה.
אפשר להכין כמה שעות לפני..עקב הכנות לשבת שנכנסת אי אפשר להכין שעה קודם עקב שמירת שבת
תודה רונית ושבת שלום 🙂
כמה זמן זה צריך להיות במקרר לפני ההגשה?
כשעה-שעתיים לפני ההגשה.
שבת שלום 🙂
מה זאת אומרת אבקת סוכר?
היי ליאת,
אבקת סוכר זה סוכר לבן שהוא טחון לאבקה. קונים את זה מוכן.
אם אין לך, אפשר להשתמש בסוכר לבן רגיל.
שלום וברכה
סליחה על האי הבנה-
אם אין לי קקאו,ניתן להמיר רק בשוקולית או שחייבים גם שוקולד?
תודה מראש!
היי מיכל,
תלוי באיזה מתכון מדובר. במתכון של התותים עם הקצפת אין קקאו.
היי קודם כל אני ממש נהנית מכל המתכונים! ורציתי לשאול כדאי להשתמש בתותים קפואים אם לא הצלחתי להשיג טריים ואני לא ממש אוהבת שילוב של פירות אחרים..
שמחה לשמוע דקלה 🙂
אין בעיה, את יכולה להשתמש בתותים קפואים.
יש לך תחליף לתותים
אפשר להשתמש במנגו, בננה, תפוחים. מה שאת אוהבת.
היי! אז הכנתי את המתכון והפכתי אותו לפרווה והשתמשתי בפודינג שוקולד ויצא מעולה !! במקום תותים שמתי פיצפוצי שוקולד ושוקולד צ’יפס לבנים והכול פרווה ויצא ממש מושלם בתור קינוח לאחר הארוחה בערב סוכות:)אז תודה רבה!!
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂 האמת שזה נשמע מעולה!
היי אפשר עם פודינג שוקולד ממש חושבת לנסות:).
כן ליאם, אם את אוהבת את השילוב של קרם שוקולד עם תותים 🙂
חג שמח!
הי, איזה אתר נפלא!!! שאלתי יש לי כמות גדולה של תותים ובננות שהקפאתי מה אני יכולה להכין מהם? האם ברגע שהם יופשרו צורתם תשתנה לגבי הבננה אני כבר בטוחה מפני שהיא שינתה את צבעה אודה לתשובה עם קישורים למתכונים. תודה מראש
תודה שושי 🙂
לגבי התותים- את יכולה להשתמש בהם למתכון הזה.
לגבי הבננות- הן אכן משנות את מרקמן לאחר הקפאה והכי מומלץ להכין מהן גלידה – פשוט לטחון בבלנדר/מעבד מזון עד למרקם של גלידה. אפשר להוסיף לזה 1-2 כפיות דבש או אבקת סוכר אם זה לא מספיק מתוק. בנוסף אפשר להוסיף לבננות הקפואות יוגורט מתוק (לא חמוץ) ולטחון ביחד. על כל שתי בננות קפואות תשימי חצי מיכל יוגורט. זה יוצא ממש טעים. עוד יותר טעים זה לטחון בננות קפואות עם תותים קפואים ולהוסיף יוגורט.
אני חושבת שאפשר גם להכין עם הבננות הקפואות עוגת בננות. יש להפשיר את הבננות ולמעוך אותן ואז להשתמש בהן לתערובת העוגה. מצרפת 2 מתכונים לעוגת בננות- עוגת בננות ועוגת בננות ושוקולד.
בהצלחה וחג שמח !
היי אפרת,
האם במקום תותים אפשר לשים מנגו? (ואיזה סירופ כדאי לשים מלמעלה)
תודה
כן חן, למה לא 🙂
אפשר לשים למעלה מעט סירופ מייפל או סירופ מנגו (לטחון קוביות של מנגו בבלנדר/מוט ידני).
אפשר גם לוותר בכלל על הסירופ.
בהצלחה ויום נפלא!
אפשר במקום תותים להוסיף בננות?אשמח לשמוע את תגובתך
היי גילי,
אפשר לשים בננות אם אוהבים. אפשר לפזר מעל אגוזי פקאן מסוכרים או ביסקוויטים מפוררים. זה משתלב מעולה עם הקצפת והבננות 🙂
רציתי להגיד לך שהמתכונים שלך מככבים אצלי תודה.. שאלה לי, אפשר במקום תותים לשים פטל קפואים, קניתי ואין לי מושג מה לעשות איתם.
איזה כיף לשמוע 🙂
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהפטל חמצמץ אז אם אוהבים שילוב מתוק-חמוץ, זה יכול להיות טעים.
אפשרות נוספת היא להכין ארטיק פטל: כוס פטל, 200 מ”ל יוגורט ו 1-2 כפות אבקת סוכר/דבש, לטחון הכל יחד ולהעביר לתבניות ארטיק או להכין גלידת מוס: מרסקים/טוחנים פטל עם 2 כפות אבקת סוכר או דבש עד למחית. מקציפים שמנת עד לקצפת יציבה ומערבבים בתנועות קיפול עם מחית הפטל ומקפיאים.
בהצלחה ושבת שלום!