זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל קטן קצוץ
כוס וחצי גרגירי חומוס משקית קפואה
קופסת פטריות שמפניון טריות חתוכות גס
כוס וחצי מים רותחים
מי קורנפלור (מערבבים כפית גדושה קורנפלור + 1/3 כוס מים קרים עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושים).
תיבול: 1/2 כפית כמון, כפית אבקת מרק, מלח, פלפל
עלי תימין (מומלץ אבל לא חובה)
אופן הכנה:
-מטגנים בסיר בצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מצטמצמות.
-מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים.
-שופכים את המים הרותחים ומי הקורנפלור ומתבלים בכמון, א.מרק, מלח ופלפל. מפזרים מעט עלי תימין ומערבבים. מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מעט מסמיך.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
תבשיל חומוס, חומוס עם פטריות, גרגירי חומוס מתכון, גרגירי חומוס מבושלים
ראו גם
היי אפרת
בשביל להסמיך אפשרי פה להוסיף עדשים כתומות (מה הכמות אם כן ?) הכוונה במקום הקורנפלור או קמח
או להסמיך עם קמח עדשים כקמח מתאים?
תודה מראש על מענה .
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר עם קמח עדשים.
היי אפרת
במה אני יכולה להחליף את הקורנפלור? אין לי כרגע…
ק. תפו”א יהיה טוב?
תודה!!!
היי,
אפשר לשים כפית קמח לבן. קמח תפו”א עלול ליצור מעט גושים אבל גם אפשרי.
האם אפשר להשתמש ללא הקונפלור ובלי קמח בכלל?
היי,
ללא הקורנפלור הרוטב יצא פחות סמיך, אבל אפשר.
האם פשוט אפשר להשאיר את התבשיל על אש נמוכה יותר זמן לצמצום הרוטב?
גם זה אפשרי, אך לא יהפוך את הרוטב לסמיך אלא פשוט יפחית את כמותו.
ננסה תודה רבה
הכוונה בינונית או נמוכה: -)
היי,
אש נמוכה(:
תודה רבה על המתכון נראה טוב
האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסה שימורים?
כי אין לי כרגע נגיש
תודה רבה
היי אביגיל,
אפשר להשתמש גם בשימורי פטריות(:
יצא מעולה!
הכנתי מקופסת שימורי חומוס. את הקורנפלור המסתי בשליש מנוזל החומוס.
לפני הבישול הוספתי למחבת גם פיסות משניצל “אמיתי” ו”חזה” מסויה שנשארו מארוחות קודמות.
תודה על מתכון נפלא נוסף!
שדרוג מעולה, תודה על השיתוף אור😊
היי אפרת
קמח כוסמין 80 או 70 אחוז במקום קורנפלור גם הולך?
תודה מראש
עדיף קורנפלור. אם אין לך אז קמח כוסמין 70%.
בוקר טוב אפרת
רוצה להכין את התבשיל אך לא משתמשת בשמן אם אשים קצת מים במקום שמן זה בטח לא יצא אותו טעם כמו במתכון המקורי מה דעתך?
אפשר. זה ייצא קצת פחות טעים בגלל שאת מאדה את הבצל ולא מטגנת אותו.
האם אפשר מתכון לחזה עוף עם גרגירי חומוס וירקות? משהו שייצא עסיסי? לא מצאתי
היי חן,
יש כמה מתכונים. מצרפת:
חזה עוף עם ירקות
תבשיל חזה עוף וירקות
חזה עוף מוקפץ עם ירקות
לכל אחד מהמתכונים אפשר להוסיף גרגירי חומוס מבושלים.
ושוב אני עם המתכונים המוצלחים שלך,
אפשר להחליף את העלי תימין בכוסברה? או פטרוזיליה? זה קשור? יהיה טעים?
היי 🙂
אני חושבת שאפשר לשים מעט פטרוזיליה.
תודה על התשובה! זה מה שאעשה
השתמשתי בפטריות טריות ולכן לא הוספתי כלל מים כי הפטריות מגירות מים. גם ללא קורנפלור או קמח. יצא מאד טעים.
מצוין. תודה על העדכון 🙂
השתמשתי בקמח רגיל במקום קונפלור והכפלתי את הכמות של הכל…
יצא מעולה!!
תודה רבה על המתכון הנפלא.
תודה רגינה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת,
הכנתי ויצא ממש טעים. תודה על עוד מתכון מוצלח
תודה צילה ושבת שלום 🙂
תבשיל מעולה מעולה! תודה רבה 🙂
תודה מלי, שמחה שאהבת 🙂
היי אני רוצה להכין את זזה יש לי כמה שאלות ף
יש תחליף לעלי תימין כי אין לי ?
ועם אני שמה חומוס מוכן משימורים? כי זה מה שיש לי ?
ועם בא לי לשלב עם זה חזה עוף חתוך כמו של מוקפץ זה קשור ?
היי ליאת,
אפשר לוותר על הטימין.
חומוס משימורים זה בסדר רק חשוב לסנן מנוזלים.
אפשר להוסיף חזה עוף. כדאי לטגן את קוביות חזה העוף במחבת נפרדת כדקה מכל צד (רק עד שהצבע הופך ללבן, אין צורך שהוא יהיה מבושל לגמרי מבפנים) ולהוסיף לתבשיל כ-10 דקות לפני הסוף.
בהצלחה 😉
מתכון מדהים!!!!!!!! לא האמנתי שזה מה שקורנפלור יכול לעשות.. כל המשפחה שלי אהבה:)
לכל המעוניין אפשר להוסיף דם קוסקוס כשהתבשיל מוכן
תודה איידל, שמחה שנהניתם מהמתכון 🙂
ניתן להשתמש במקום קורנפלור במשהו אחר??
היי רותי,
אפשר לשים גם קמח רגיל (זה רק כדי להסמיך מעט את הרוטב).
כמה שאלות..
אין לי כמון בבית האם אפשר להחליף אותו בתבלין אחר?
והשרתי גרגירי חומוס שקניתי במשקל, לבשל אותם עד ריכוך לפני הכניסה שלהם לתבשיל או לבשל אותם שישארו קשיחים במקצת?
היי שירה,
לגבי הכמון, אפשר להכין בלעדיו אבל קחי בחשבון שהוא מוסיף טעם.
וכן, עדיף לבשל את הגרגירים לפני עד לריכוך כמעט מלא ורק אז להוסיפם לתבשיל.
יום נפלא 🙂
הוספתי קוואקר במקום הקורנפלור ובהרט יצא מושלם
מעולה! תודה הילה שחזרת לעדכן 🙂
הי, אפשר להוסיף קוואקר במקום הקורנפלור?
היי הילה,
אפשר אבל אם את רואה שהרוטב עדיין לא סמיך תוסיפי לתבשיל מעט קמח מעורבב עם מעט מים פושרים.
תודה 🙂
איך או יותר נכון איזה קוואקר לשים? הכנה מהירה או שיבולת שועל שלמה (כזו שמוסיפים בעוגיות וגרנולה)? והאם לשים כמו שהוא? תודה..
היי מירי,
אם רוצים להסמיך עם שיבולת שועל אז הכי מומלץ זה לשים סובין שיבולת שועל או קוואקר דק להכנה מהירה טחון לאבקה.
אם אין אפשרות לטחון אז לשים קוואקר דק להכנה מהירה (לא שיבולת שועל עבה).
תודה רבה על המענה המהיר.
אחזור לדווח איך יצא.
שיבואו ימים שקטים.
נקרא נהדר.
האם צריך להפשיר את גרגרי החומוס
והאם גם גרגרי חומוס מקופסא יצלחו?
אגב,גיליתי את האתר שלכם ממש לאחרונה.נפלא.
הי אורית,
הפשרה חלקית במשך כ-5 דקות לפני הבישול.
אפשר להשתמש גם בגרגירי חומוס מקופסת שימורים.
יום נפלא 🙂
מקסימה! יצא מעולה (: תודה ענקית !
הי מימי,
תודה שחזרת לעדכן ויום מצוין!
היי,
יש דבר אחד שלא הבנתי- ברשימת המצרכים מופיע כוס וחצי מים רותחים ו3\1 מי קרונפלור.
באופן ההכנה אין התייחסות לכוס וחצי מים רותחים. מתי משתמשים בהם?
תודה רבה !
היי,
מוסיפים את המים הרותחים ואחריהם את מי הקורנפלור (תיקנתי במתכון).
תודה על ההערה ויום נפלא 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה ועל המתכונים הנהדרים!!!
בשמחה 🙂
שלום, האם יתאים לתבשיל טימין יבש? אין כרגע בהישג ידי טרי…
הי ליסה,
את יכולה להשתמש בטימין יבש.
שלום, האם ניתן לוותר על הפטריות?
הי טל,
הפטריות מוסיפות טעם נוסף אבל אפשר להכין גם ללא פטריות.
בוקר טוב,
חייבים להשתמש בקונפלור? (אין לי)
היי מירי,
הקורנפלור נועד להסמיך את הרוטב. את יכולה להשתמש גם בקמח רגיל ולערבב אותו עם מים קרים לפני על מנת שלא יוצרו גושים.
הכנתי לאירוח בשבת ויצא מעולה, המון מחמאות.
תודה לכם על התשובה המהירה, אני מאוד אוהבת את האתר שלכם ומכינה הרבה מתכונים קלים ובמיוחד טעימים לבני משפחתי, ומחכה כל פעם לעוד מתכונים חדשים וטעימים.
תודה מזל, איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע נפלא!
שלום,
יצא טעים מאוד ועסיסי בגלל הרוטב. הרבה זמן חיפשתי מתכון שאוכל לשלב בו חומוס. המון תודה.
בשמחה לילי 🙂
היי, האם אפשר להוסיף פטריות מקופסת שימורים במקום פטריות טריות?
כן אפשר.