שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55-60 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי קילו (500 ג’) בצק עלים מופשר

5 תפוחים בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות

2 כפות מלאות סוכר חום

3 כפות מלאות סירופ מייפל (או דבש)

כפית אבקת קינמון

חצי כוס יין אדום מתוק (של קידוש) או מים

רבע כוס צימוקים בהירים

שמן קנולה/ ספריי שמן (למריחה מעל הבצק)

*אבקת סוכר לקישוט




אופן הכנה:

-מניחים במחבת רחבה את קוביות התפוחים (אין צורך לשמן את המחבת) ומבשלים עם מכסה במשך כ-4 דקות (אש בינונית).

-מוסיפים למחבת סוכר, מייפל, אבקת קינמון מערבבים כדקה.

-מוסיפים יין אדום ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים (אש בינונית-נמוכה).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-משרים את הצימוקים במשך כדקה במים רותחים, מסננים ומוסיפים למחבת. מסירים את המכסה ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים (אש בינונית). מסירים מהאש ומצננים.

-פורשים את בצק העלים על נייר אפיה, מניחים לאורך את תערובת התפוחים, מגלגלים ומהדקים היטב. בעזרת קיסם מחוררים את החלק העליון בכמה אזורים.

-מורחים מעט שמן בחלק העליון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. אופים במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מנמיכים ל-190 מעלות ואופים 20-25 דקות נוספות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומצננים. לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר.

*מגישים חמים או בטמפ’ החדר (שומרים במקרר בקופסה סגורה). ניתן להגיש עם כדור גלידת וניל ליד.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
תבשיל ירקות בטריאקיתבשיל ירקות בטריאקי
עוף עם אננס בתנור עוף עם אננס בתנור
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מירי (19:19 9.01.2025)

אפשר בלי סוכר ?
להוסיף דבש במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:30 9.01.2025)

כן אפשר דבש

avatar
שרון (15:46 21.10.2024)

יצא מאד טעים וקיבלתי מחמאות מהמשפחה , פעם ראשונה שאני מכינה שטרודל . תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:30 21.10.2024)

שמחה שיצא מוצלח❤️

avatar
יעל (19:49 17.10.2024)

וואוו אחלה מתכון !!
יצא ממש טעים לא הפסקנו לאכול…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:28 18.10.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
גרטה (18:19 27.09.2024)

האם אפשר להכין מראש יום לפני ההגשה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:04 29.09.2024)

כן

avatar
אורית (01:56 11.02.2024)

האם אפשר להוסיף אגוזים אולי במקום צימוקים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:15 11.02.2024)

כן אפשר:)

avatar
טובי (07:19 25.01.2024)

טעיםםםםםם
כמו כן מתכון שלך כאן
הכנתי לכבוד טו’ בשבט כולם התלקקו😋

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:30 25.01.2024)

שמחה שיצא טעים💜

avatar
ברוריה (12:28 24.01.2024)

נראה לך שאפשר להשתמש במלוואח במתכון הזה אין לי כרגע בצק עלים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:54 24.01.2024)

כן אפשר.

avatar
מיקי (14:52 28.11.2023)

הי אפשר להחליף את הבצק עלים לפילס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:10 28.11.2023)

כן:)

avatar
ziona (16:40 24.11.2023)

היי אפרת
המתכונים שלך נהדרים. האם אפשר אם תפוחים לא טריים? יש לי במקרר כבר שבועיים תפוחים ורוצה להשתמש בהם.
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:26 25.11.2023)

כן אפשר:)

avatar
ענת (21:31 16.11.2023)

הי
יש לך מתכון לשטרודל תפוחים עם בצק פריך (לא קנוי)?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:37 17.11.2023)

היי ענת,
אין לי מתכון לשטרודל שהוא כמו בצק מגולגל אם לזה התכוונת אבל יש מתכון לפאי תפוחים שדומה בטעם:)

avatar
עדו (12:51 4.11.2023)

זמן ההכנה כולל קילוף וחיתוך התפוחים, בישול וצינון הוא כבר איזה שעה. (רובה הצינון) ואח״כ 40 דק׳ אפייה. זה מתכון לאתר עם שם כזה?… טעים מאוד, אבל ממש לא 10 דקות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:03 4.11.2023)

היי עדו,
המתכונים באתר הם בממוצע 10 דקות הכנה, לא כולל אפיה ובישול.
כל המתכונים פשוטים וקלים.
העיקר שיצא טעים 🙂

avatar
אירית (11:51 25.04.2023)

היי אפרת. כמה זמן בערך לוקח עד שכל הנוזלים יתאדו ? ואם נשאר עדיין נוזלים צריך לסנן ? ולא צריך לשים פירורי לחם או ביסקויטים לפני ששמים את המלית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:00 25.04.2023)

היי,
זה אמור לקחת כ-10 דקות, תבדקי שלא נשארו כמעט נוזלים, ואם כן תסנני.
אפשר להוסיף ביסקוויטים טחונים אם יצא נוזלי.

avatar
מרים (17:11 31.01.2023)

אפשר את המילוי הזה בבצק שמרים שאני מכינה בבית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:30 31.01.2023)

היי,
אפשר(:

avatar
אביטל (19:48 15.10.2022)

מתכון מושלם!!!
הכנתי כבר פעמים וכולם מאוד אהבו!!
רק קחו בחשבון שלקלף ולחתוך את התפוחים לוקח זמן (למי שלא מיומנת) וזה יותר מ10 דקות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:57 15.10.2022)

שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤

avatar
מירי כץ (13:07 14.10.2022)

איזה צבע תפוחים להשתמש? אדום צהוב או ירוק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:35 14.10.2022)

זה לא משנה, אפשר בשניהם(:

avatar
אירית (09:27 22.07.2022)

בוקר טוב. אני רוצה לעשות 2 שטרודל מקילו בצק. האם צריך להכפיל את כמות המלית כי נראה לי יותר מידי 10 תפוחים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:12 22.07.2022)

היי,
קילו בצק זו כמות גדולה יותר ולכן 10 תפוחים יספיקו בנדיבות למילוי.
אם את חוששת שיישאר קצת מהמילוי את יכולה להכין כמות כפולה פי 1.5 מהמילוי (7-8 תפוחים בינוניים, 3 כפות סוכר, 5 כפות מייפל, כפית וחצי קינמון, 3/4 כוס יין/מים, 1/3 כוס צימוקים).

avatar
דבי (23:27 14.03.2022)

לילה טוב!
אם אפיתי בצק עלים, נטו, בלי שום דבר עליו,
אפשר להשתמש אחרי 6 חודשים בפריזר?
תודה ופורים שמח לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:49 15.03.2022)

היי דבי,
בצק עלים נשמר במקפיא זמן רב, אבל בכל זאת ממליצה לך לוודא שהוא בסדר לפני השימוש בו(:

avatar
דבי (09:57 15.03.2022)

כמובן חשבתי לטעום.
התכוונתי לבצק עלים שכבר אפיתי ולא שמתי עליו או בתוכו כלום.
הבנת אותי כך?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:59 15.03.2022)

כן, התכוונתי לבצק בלבד.
פורים שמח❤

avatar
מרים (10:21 16.02.2022)

זוהי הפעם הראשונה שאני משתמשת בצק עלים, ואודה מאוד לעזרתך! יש לי 300 גרם (ולא 500 כמו במתכון) של בצק עלים (של “שמרית”, על החבילה כתוב “מצונן ומרודד, מוכן לאפיה, ללא מרגרינה”). האם הוא מתאים? או שעדיף להשתמש בו למאפים אחרים ולא לעוגת שטרודל? אם כן מתאים, מה השינוי בכמויות? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 16.02.2022)

היי,
הבצק עצמו מתאים לשטרודל. הכמות קטנה יותר מהדרוש ולכן הייתי מכינה חצי מכמות המילוי.

avatar
שני (07:45 5.02.2022)

הי, משתמשים בבצק ללא רידוד? כמו שהוא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:17 5.02.2022)

היי,
אם אוהבים בצק דק יותר אפשר לרדד מעט בעדינות, אבל ממש לא חייב.

avatar
ברכי (22:01 29.01.2022)

יצא לי ממש טוב קל להכנה ומושלם !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:46 29.01.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון😊

avatar
רבקה (14:04 31.08.2021)

יוצא מהכמות הזו פס אחד או שניים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:18 31.08.2021)

היי רבקה,
אמור לצאת פס אחד, אבל לפעמים נשאר קצת מילוי ואז אפשר להכין עוד פס.

avatar
מיכל (13:50 11.08.2021)

איך אפשר לשמור על טריות לכמה ימים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:10 11.08.2021)

היי מיכל,
בצק עלים מאבד מהמרקם הפריך די מהר, אבל אפשר לאפות כמה דקות על 180 מעלות לפני ההגשה על מנת להחזיר את הפריכות.

avatar
עדנה (16:05 2.04.2021)

בבצק עלים יש ביצים ? בעיה !

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:49 2.04.2021)

בדר”כ לא.

avatar
מיכל (14:44 13.11.2020)

היי, ברשימת המצרכים רשמת ספרי שמן למריחה על דפי הפילו, המתכון הוא עם בצק עלים,
אז למה רשום עלי פילו? יכול להיות טעות.
הולכת לעשות עכשיו תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:50 13.11.2020)

זו טעות שבזכותך תוקנה 🙂

avatar
עתרת (15:11 4.09.2020)

תודה רבה על האתר שלך!

מה הכמויות לשלושה תפוחים?
תודה רבה ושבת שלום ♥

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 5.09.2020)

שבוע טוב עתרת,
300 גרם בצק עלים מופשר
3 תפוחים בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
כף ורבע סוכר חום
2 כפות סירופ מייפל (או דבש)
חצי כפית אבקת קינמון
רבע כוס יין אדום מתוק (של קידוש) או מים
2 כפות צימוקים בהירים

avatar
נופר (07:13 19.06.2020)

אפשר עם סוכר לבן במקום חום (אין בבית)? אפשר לוותר על הקינמון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:38 19.06.2020)

כן אפשר (לשתי השאלות).

avatar
. (17:52 3.05.2020)

אפשר בלי צימוקים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:50 3.05.2020)

כן.

avatar
מריה (11:25 6.04.2020)

אפרת אין עליך!
כל כך חששתי מלהכין את השטרודל, לבסוף התוצאה יצאה מדהימה!
תודה רבה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:40 6.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה מריה

avatar
אורטל (12:24 6.02.2020)

אפשר עם אגסים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:01 6.02.2020)

כן אפשר.

avatar
מורן (20:32 26.12.2019)

הכנתי יצא ממש טעים וטוב!
בעלי חיסל כמעט הכל ישבנו שנינו על זה כל השבת ☺

הוצאתי עכשיו מהמקפיא את הבצק עלים אני לא יודעת אם יהיה לי כח עד שיפשיר
אפשר להכין הכל לשמור במקרר ומחר למלא את הבצק עלים ולאפות?
אם תראי בזמן הקרוב
אשמח לתגובה גם במייל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 26.12.2019)

כן אפשר.
*שלחתי גם למייל.

avatar
מורן (23:54 14.11.2019)

אוווייי עשיתי את הפאדיחה..
כתבת במפורש של קידוש אז זאת הכוונה ליין אדום…
סליחה סליחה סליחה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:30 15.11.2019)

הכל בסדר 🙂
שימי לב רק שהיין אדום מתוק ולא יבש.

avatar
מורן (15:22 19.11.2019)

יצא מושששלם!
תמיד עשיתי תפוחים מגורדים עם רבע כוס סוכר לבן וצימוקים בלי לבשל וזה לא מתקרב!
בעלי פירק כמעט הכל..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:41 19.11.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה מורן 🌺

avatar
מורן (23:53 14.11.2019)

היי
יין אדום אין לי ענבים תירוש בא בחשבון?

avatar
דליה (12:00 22.09.2019)

אפשר לוותר על הצימוקים? אפשר לשים חמוציות בפנים במקום?
אם יש לי יין אדום אבל לא מתוק איך אפשר להשתמש בו? להוסיף לו סוכר? ואם כן אז כמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 22.09.2019)

אפשר לוותר על הצימוקים. אפשר לשים חמוציות.
תכיני עם מים במקום יין ותוסיפי כף נוספת של סוכר או מייפל.

avatar
מיכל (22:50 21.09.2019)

היי,
רציתי לדעת, אפשר להכין עם בצק פילו במקום בצק עלים?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:22 21.09.2019)
avatar
שלומית (22:50 18.09.2019)

אפשר לעשות את זה אישי
את יכולה להראות לי שיטת קיפול אישית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 19.09.2019)

היי שלומית,
אפשר לחתוך את הבצק לריבועים בגודל של כ 9X9 ס”מ, לקפל את הריבוע לשניים ולהדק היטב בצדדים.
ראי כמו במתכון הזה- בורקס תפוח אדמה (יש תמונות מתחלפות בתחתית המתכון)

avatar
גילה גרבי (19:49 17.09.2019)

האם העוגה טובה בהקפאה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:06 17.09.2019)

לא ניסיתי להקפיא אבל אם יש אפשרות להימנע מהקפאה לדעתי עדיף.

avatar
נטלי (09:49 16.09.2019)

שלום
לא צריך למרוח ביצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 16.09.2019)

אפשר (במקום השמן) אבל לא חייב.

לקריאת כל התגובות