זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55-60 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי קילו (500 ג’) בצק עלים מופשר
5 תפוחים בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
2 כפות מלאות סוכר חום
3 כפות מלאות סירופ מייפל (או דבש)
כפית אבקת קינמון
חצי כוס יין אדום מתוק (של קידוש) או מים
רבע כוס צימוקים בהירים
שמן קנולה/ ספריי שמן (למריחה מעל הבצק)
*אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה:
-מניחים במחבת רחבה את קוביות התפוחים (אין צורך לשמן את המחבת) ומבשלים עם מכסה במשך כ-4 דקות (אש בינונית).
-מוסיפים למחבת סוכר, מייפל, אבקת קינמון מערבבים כדקה.
-מוסיפים יין אדום ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים (אש בינונית-נמוכה).
-משרים את הצימוקים במשך כדקה במים רותחים, מסננים ומוסיפים למחבת. מסירים את המכסה ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים (אש בינונית). מסירים מהאש ומצננים.
-פורשים את בצק העלים על נייר אפיה, מניחים לאורך את תערובת התפוחים, מגלגלים ומהדקים היטב. בעזרת קיסם מחוררים את החלק העליון בכמה אזורים.
-מורחים מעט שמן בחלק העליון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. אופים במשך 20 דקות.
-מנמיכים ל-190 מעלות ואופים 20-25 דקות נוספות, עד להזהבה.
-מוציאים מהתנור ומצננים. לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר.
*מגישים חמים או בטמפ’ החדר (שומרים במקרר בקופסה סגורה). ניתן להגיש עם כדור גלידת וניל ליד.
אפשר בלי סוכר ?
להוסיף דבש במקום?
כן אפשר דבש
יצא מאד טעים וקיבלתי מחמאות מהמשפחה , פעם ראשונה שאני מכינה שטרודל . תודה
שמחה שיצא מוצלח❤️
וואוו אחלה מתכון !!
יצא ממש טעים לא הפסקנו לאכול…
שמחה שיצא טעים❤️
האם אפשר להכין מראש יום לפני ההגשה?
כן
האם אפשר להוסיף אגוזים אולי במקום צימוקים?
כן אפשר:)
טעיםםםםםם
כמו כן מתכון שלך כאן
הכנתי לכבוד טו’ בשבט כולם התלקקו😋
שמחה שיצא טעים💜
נראה לך שאפשר להשתמש במלוואח במתכון הזה אין לי כרגע בצק עלים?
כן אפשר.
הי אפשר להחליף את הבצק עלים לפילס?
כן:)
היי אפרת
המתכונים שלך נהדרים. האם אפשר אם תפוחים לא טריים? יש לי במקרר כבר שבועיים תפוחים ורוצה להשתמש בהם.
תודה
כן אפשר:)
הי
יש לך מתכון לשטרודל תפוחים עם בצק פריך (לא קנוי)?
תודה
היי ענת,
אין לי מתכון לשטרודל שהוא כמו בצק מגולגל אם לזה התכוונת אבל יש מתכון לפאי תפוחים שדומה בטעם:)
זמן ההכנה כולל קילוף וחיתוך התפוחים, בישול וצינון הוא כבר איזה שעה. (רובה הצינון) ואח״כ 40 דק׳ אפייה. זה מתכון לאתר עם שם כזה?… טעים מאוד, אבל ממש לא 10 דקות.
היי עדו,
המתכונים באתר הם בממוצע 10 דקות הכנה, לא כולל אפיה ובישול.
כל המתכונים פשוטים וקלים.
העיקר שיצא טעים 🙂
היי אפרת. כמה זמן בערך לוקח עד שכל הנוזלים יתאדו ? ואם נשאר עדיין נוזלים צריך לסנן ? ולא צריך לשים פירורי לחם או ביסקויטים לפני ששמים את המלית?
היי,
זה אמור לקחת כ-10 דקות, תבדקי שלא נשארו כמעט נוזלים, ואם כן תסנני.
אפשר להוסיף ביסקוויטים טחונים אם יצא נוזלי.
אפשר את המילוי הזה בבצק שמרים שאני מכינה בבית?
היי,
אפשר(:
מתכון מושלם!!!
הכנתי כבר פעמים וכולם מאוד אהבו!!
רק קחו בחשבון שלקלף ולחתוך את התפוחים לוקח זמן (למי שלא מיומנת) וזה יותר מ10 דקות
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
איזה צבע תפוחים להשתמש? אדום צהוב או ירוק?
זה לא משנה, אפשר בשניהם(:
בוקר טוב. אני רוצה לעשות 2 שטרודל מקילו בצק. האם צריך להכפיל את כמות המלית כי נראה לי יותר מידי 10 תפוחים
היי,
קילו בצק זו כמות גדולה יותר ולכן 10 תפוחים יספיקו בנדיבות למילוי.
אם את חוששת שיישאר קצת מהמילוי את יכולה להכין כמות כפולה פי 1.5 מהמילוי (7-8 תפוחים בינוניים, 3 כפות סוכר, 5 כפות מייפל, כפית וחצי קינמון, 3/4 כוס יין/מים, 1/3 כוס צימוקים).
לילה טוב!
אם אפיתי בצק עלים, נטו, בלי שום דבר עליו,
אפשר להשתמש אחרי 6 חודשים בפריזר?
תודה ופורים שמח לך!
היי דבי,
בצק עלים נשמר במקפיא זמן רב, אבל בכל זאת ממליצה לך לוודא שהוא בסדר לפני השימוש בו(:
כמובן חשבתי לטעום.
התכוונתי לבצק עלים שכבר אפיתי ולא שמתי עליו או בתוכו כלום.
הבנת אותי כך?
תודה!
כן, התכוונתי לבצק בלבד.
פורים שמח❤
זוהי הפעם הראשונה שאני משתמשת בצק עלים, ואודה מאוד לעזרתך! יש לי 300 גרם (ולא 500 כמו במתכון) של בצק עלים (של “שמרית”, על החבילה כתוב “מצונן ומרודד, מוכן לאפיה, ללא מרגרינה”). האם הוא מתאים? או שעדיף להשתמש בו למאפים אחרים ולא לעוגת שטרודל? אם כן מתאים, מה השינוי בכמויות? תודה רבה!
היי,
הבצק עצמו מתאים לשטרודל. הכמות קטנה יותר מהדרוש ולכן הייתי מכינה חצי מכמות המילוי.
הי, משתמשים בבצק ללא רידוד? כמו שהוא?
היי,
אם אוהבים בצק דק יותר אפשר לרדד מעט בעדינות, אבל ממש לא חייב.
יצא לי ממש טוב קל להכנה ומושלם !
איזה כיף שאהבת את המתכון😊
יוצא מהכמות הזו פס אחד או שניים?
היי רבקה,
אמור לצאת פס אחד, אבל לפעמים נשאר קצת מילוי ואז אפשר להכין עוד פס.
איך אפשר לשמור על טריות לכמה ימים?
היי מיכל,
בצק עלים מאבד מהמרקם הפריך די מהר, אבל אפשר לאפות כמה דקות על 180 מעלות לפני ההגשה על מנת להחזיר את הפריכות.
בבצק עלים יש ביצים ? בעיה !
בדר”כ לא.
היי, ברשימת המצרכים רשמת ספרי שמן למריחה על דפי הפילו, המתכון הוא עם בצק עלים,
אז למה רשום עלי פילו? יכול להיות טעות.
הולכת לעשות עכשיו תודה
זו טעות שבזכותך תוקנה 🙂
תודה רבה על האתר שלך!
מה הכמויות לשלושה תפוחים?
תודה רבה ושבת שלום ♥
שבוע טוב עתרת,
300 גרם בצק עלים מופשר
3 תפוחים בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
כף ורבע סוכר חום
2 כפות סירופ מייפל (או דבש)
חצי כפית אבקת קינמון
רבע כוס יין אדום מתוק (של קידוש) או מים
2 כפות צימוקים בהירים
אפשר עם סוכר לבן במקום חום (אין בבית)? אפשר לוותר על הקינמון?
כן אפשר (לשתי השאלות).
אפשר בלי צימוקים?
כן.
אפרת אין עליך!
כל כך חששתי מלהכין את השטרודל, לבסוף התוצאה יצאה מדהימה!
תודה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה מריה
אפשר עם אגסים?
כן אפשר.
הכנתי יצא ממש טעים וטוב!
בעלי חיסל כמעט הכל ישבנו שנינו על זה כל השבת ☺
הוצאתי עכשיו מהמקפיא את הבצק עלים אני לא יודעת אם יהיה לי כח עד שיפשיר
אפשר להכין הכל לשמור במקרר ומחר למלא את הבצק עלים ולאפות?
אם תראי בזמן הקרוב
אשמח לתגובה גם במייל
כן אפשר.
*שלחתי גם למייל.
אוווייי עשיתי את הפאדיחה..
כתבת במפורש של קידוש אז זאת הכוונה ליין אדום…
סליחה סליחה סליחה!!!
הכל בסדר 🙂
שימי לב רק שהיין אדום מתוק ולא יבש.
יצא מושששלם!
תמיד עשיתי תפוחים מגורדים עם רבע כוס סוכר לבן וצימוקים בלי לבשל וזה לא מתקרב!
בעלי פירק כמעט הכל..
שמחה שיצא טעים!
תודה מורן 🌺
היי
יין אדום אין לי ענבים תירוש בא בחשבון?
אפשר לוותר על הצימוקים? אפשר לשים חמוציות בפנים במקום?
אם יש לי יין אדום אבל לא מתוק איך אפשר להשתמש בו? להוסיף לו סוכר? ואם כן אז כמה?
אפשר לוותר על הצימוקים. אפשר לשים חמוציות.
תכיני עם מים במקום יין ותוסיפי כף נוספת של סוכר או מייפל.
היי,
רציתי לדעת, אפשר להכין עם בצק פילו במקום בצק עלים?
תודה!
יש מתכון לשטרודל תפוחים מבצק פילו.
אפשר לעשות את זה אישי
את יכולה להראות לי שיטת קיפול אישית
היי שלומית,
אפשר לחתוך את הבצק לריבועים בגודל של כ 9X9 ס”מ, לקפל את הריבוע לשניים ולהדק היטב בצדדים.
ראי כמו במתכון הזה- בורקס תפוח אדמה (יש תמונות מתחלפות בתחתית המתכון)
האם העוגה טובה בהקפאה
לא ניסיתי להקפיא אבל אם יש אפשרות להימנע מהקפאה לדעתי עדיף.
שלום
לא צריך למרוח ביצה?
אפשר (במקום השמן) אבל לא חייב.