זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55-60 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי קילו (500 ג') בצק עלים מופשר
5 תפוחים בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
2 כפות מלאות סוכר חום
3 כפות מלאות סירופ מייפל (או דבש)
כפית אבקת קינמון
חצי כוס יין אדום מתוק (של קידוש) או מים
רבע כוס צימוקים בהירים
שמן קנולה/ ספריי שמן (למריחה מעל הבצק)
*אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה:
-מניחים במחבת רחבה את קוביות התפוחים (אין צורך לשמן את המחבת) ומבשלים עם מכסה במשך כ-4 דקות (אש בינונית).
-מוסיפים למחבת סוכר, מייפל, אבקת קינמון מערבבים כדקה.
-מוסיפים יין אדום ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים (אש בינונית-נמוכה).
-משרים את הצימוקים במשך כדקה במים רותחים, מסננים ומוסיפים למחבת. מסירים את המכסה ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים (אש בינונית). מסירים מהאש ומצננים.
-פורשים את בצק העלים על נייר אפיה, מניחים לאורך את תערובת התפוחים, מגלגלים ומהדקים היטב. בעזרת קיסם מחוררים את החלק העליון בכמה אזורים.
-מורחים מעט שמן בחלק העליון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. אופים במשך 20 דקות.
-מנמיכים ל-190 מעלות ואופים 20-25 דקות נוספות, עד להזהבה.
-מוציאים מהתנור ומצננים. לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר.
*מגישים חמים או בטמפ' החדר (שומרים במקרר בקופסה סגורה). ניתן להגיש עם כדור גלידת וניל ליד.
תגובות
היי, ברשימת המצרכים רשמת ספרי שמן למריחה על דפי הפילו, המתכון הוא עם בצק עלים,
אז למה רשום עלי פילו? יכול להיות טעות.
הולכת לעשות עכשיו תודה
זו טעות שבזכותך תוקנה 🙂
תודה רבה על האתר שלך!
מה הכמויות לשלושה תפוחים?
תודה רבה ושבת שלום ♥
שבוע טוב עתרת,
300 גרם בצק עלים מופשר
3 תפוחים בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
כף ורבע סוכר חום
2 כפות סירופ מייפל (או דבש)
חצי כפית אבקת קינמון
רבע כוס יין אדום מתוק (של קידוש) או מים
2 כפות צימוקים בהירים
אפשר עם סוכר לבן במקום חום (אין בבית)? אפשר לוותר על הקינמון?
כן אפשר (לשתי השאלות).
אפשר בלי צימוקים?
כן.
אפרת אין עליך!
כל כך חששתי מלהכין את השטרודל, לבסוף התוצאה יצאה מדהימה!
תודה רבה 🙂
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה מריה
אפשר עם אגסים?
כן אפשר.
הכנתי יצא ממש טעים וטוב!
בעלי חיסל כמעט הכל ישבנו שנינו על זה כל השבת ☺
הוצאתי עכשיו מהמקפיא את הבצק עלים אני לא יודעת אם יהיה לי כח עד שיפשיר
אפשר להכין הכל לשמור במקרר ומחר למלא את הבצק עלים ולאפות?
אם תראי בזמן הקרוב
אשמח לתגובה גם במייל
כן אפשר.
*שלחתי גם למייל.
אוווייי עשיתי את הפאדיחה..
כתבת במפורש של קידוש אז זאת הכוונה ליין אדום…
סליחה סליחה סליחה!!!
הכל בסדר 🙂
שימי לב רק שהיין אדום מתוק ולא יבש.
יצא מושששלם!
תמיד עשיתי תפוחים מגורדים עם רבע כוס סוכר לבן וצימוקים בלי לבשל וזה לא מתקרב!
בעלי פירק כמעט הכל..
שמחה שיצא טעים!
תודה מורן 🌺
היי
יין אדום אין לי ענבים תירוש בא בחשבון?
אפשר לוותר על הצימוקים? אפשר לשים חמוציות בפנים במקום?
אם יש לי יין אדום אבל לא מתוק איך אפשר להשתמש בו? להוסיף לו סוכר? ואם כן אז כמה?
אפשר לוותר על הצימוקים. אפשר לשים חמוציות.
תכיני עם מים במקום יין ותוסיפי כף נוספת של סוכר או מייפל.
היי,
רציתי לדעת, אפשר להכין עם בצק פילו במקום בצק עלים?
תודה!
יש מתכון לשטרודל תפוחים מבצק פילו.
אפשר לעשות את זה אישי
את יכולה להראות לי שיטת קיפול אישית
היי שלומית,
אפשר לחתוך את הבצק לריבועים בגודל של כ 9X9 ס"מ, לקפל את הריבוע לשניים ולהדק היטב בצדדים.
ראי כמו במתכון הזה- בורקס תפוח אדמה (יש תמונות מתחלפות בתחתית המתכון)
האם העוגה טובה בהקפאה
לא ניסיתי להקפיא אבל אם יש אפשרות להימנע מהקפאה לדעתי עדיף.
שלום
לא צריך למרוח ביצה?
אפשר (במקום השמן) אבל לא חייב.