שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 14 דקות

מצרכים:

500 גרם פרגיות חתוכות לרצועות (כ-5 נתחים)

1 סלסלת פטריות טריות פרוסות

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות (יש לחתוך כל בצל לחצאים ואז לרצועות)

תיבול: חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את רצועות הבצל עד שהבצלים נעשים שקופים.

-מוסיפים את הפטריות ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות על אש גבוהה.

-מוסיפים את רצועות הפרגית ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-5 דקות עד שהן מבושלות.

-מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל, מערבבים כדקה ומגישים.

*מומלץ להגיש עם פירה או אורז לבן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
בטטה ותפוחי אדמה ברוזמרין
חטיף פצפוצי אורז ושוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אור (13:03 24.08.2021)

היי אפרת אפשר להכין את בתנור כי אני בדיאטה

מתכונים ב-10 דקות (13:41 24.08.2021)

היי אור,
אפשר להכין בתנור אבל כדאי לטגן את הבצלים לפני כן ולהוסיף לתיבול 2 כפות רוטב סויה.

אורטל (10:09 4.04.2021)

היה טעים ומשביע, תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (10:27 4.04.2021)

נראה טעיםםםם🙂 תודה על השיתוף!

הדס (14:35 10.11.2020)

אפשר לוותר על הפטריות?

הדס (14:41 10.11.2020)

אפרת ניראלך יילך לקצוץ את זה רצועות דקות במעבד מזון. ולעשות כמו שווארמה קנויה?

מתכונים ב-10 דקות (14:56 10.11.2020)

את יכולה לנסות, לא ניסיתי..
בעיקרון תוכלי לטגן את השווארמה פרגית ולבסוף לקצוץ על גבי פלאנצ’ה ואז המנה תהיה דומה יותר לשווארמה קנויה.
בהצלחה♥

מתכונים ב-10 דקות (14:45 10.11.2020)

הפטריות מוסיפות המון למנה,
במידה ואת לא אוהבת תוכלי להוסיף עוד בצל במקום 🙂
יום מקסים♥

אריאלה (12:21 26.04.2020)

היי אפרת יקרה,
האם ניתן להשתמש בשווארמה הודו נקבה? משך זמן הבישול דומה?
תודה רבה,🌷

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:25 26.04.2020)

כן אפשר. אין שינוי.

מרגריטה (19:50 19.02.2020)

הי אפרת על איזה אש לטגן את הבצל והפרגיות? בינונית? נ.ב. מטורפת על האתר שלך! מבשלת מכאן מלא והכל טעים ממש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 19.02.2020)

כן, אש בינונית.
🙂

דן (15:13 4.06.2019)

יצא לי חבל על הזמן תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:22 4.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך

ענתי (09:06 2.05.2019)

היי אפרת -נראה מעדן. מתכננת למחר להכין.
אם אכין מחר בבוקר ולקראת כניסת השבת להכניס לתנור מחומם על חום שבת -וכמובן תבנית מכוסה-עדיין יהיה עסיסי?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 2.05.2019)

כן. ממליצה להוסיף לתבשיל כחצי כוס מים שיהיה יותר עסיסי.

ענתי (12:46 5.05.2019)

היי אפרת – יצא מושלם עסיסי רך וטעים. גם מבלי להוסיץ עוד חצי כוס מים כפי שנתת לי פה עצה .
והכי כיף שהכנתי ביום חמישי . ובשישי בערב אכלנו -מעולה.תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 5.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

דורית (23:13 11.12.2018)

במתכונים שלך זה משהו מיוחד, לא משנה מה אבחר להכין זה יוצא מושלם!!
תודה לך 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 12.12.2018)

תודה דורית ❤️

אלישבע (20:16 13.10.2018)

גם אצלנו התלהבו מאד. קל הכנה. הוספתי כף אבקת בצל. תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 13.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אלישבע ושבוע טוב

מלכה (10:57 21.09.2018)

היי, אם אני רוצה שזה יהיה חריף מה כדאי לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:43 21.09.2018)

אפשר לשים יותר פלפל שחור או חצי כפית פפריקה חריפה.

אנה (14:30 21.06.2018)

היי
ניתן לעשות את זה עם סטייק פרגית??
תודה😃

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 21.06.2018)

כן.

מיכל כהן (08:40 25.01.2018)

אם רוצה להחליף חלק מהפרגיות בטופו לטובת הצמחונים בחבורה, הוא נכנס באותו שלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 25.01.2018)

היי מיכל,
ראי אופן הכנה במתכון הזה – שווארמה טופו ופטריות.
יום מקסים 🙂

רותי מחיפה (08:27 18.12.2017)

מתכון מעולה. טעים להפליא ומאוד קל להכנה.
תודה לך אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:18 18.12.2017)

תודה רותי, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

רבקי (20:19 25.10.2017)

הי
האם אבקת מרק תוסיף לזה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:43 25.10.2017)

כן, אפשר להוסיף כפית אבקת מרק.

שירי (22:21 19.09.2017)

האם זה יכול להיות לבשל את הפרגית רק 5 דקות?? הרי פרגית זה עוף, ועוף לא מבשלים 5 דקות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 19.09.2017)

היי שירי,
מדובר בפרגית שחתוכה לרצועות ולכן 5 דקות במחבת אמורות להספיק לבשל אותן בצורה כזאת שהן גם יישארו עסיסיות. אפשר לחתוך חתיכה אחת באמצע ולבדוק, אם זה לבן אז הפרגית מבושלת, אם לא אפשר להשאיר עוד כמה דקות במחבת.

רוית (21:20 14.09.2017)

היי אפשר במחבת פסים? אפשר להוסיף תבלין פילדלפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 14.09.2017)

כן וכן. לגבי התבלין שימי בהדרגה לפי הטעם.

דפנה (08:06 12.01.2017)

יצא מעולה!!!
בכלל מאז שהכירו לי את האתר הזה אני משתמשת רק בו והכל יוצא מעולה! בזכותך למדתי לבשל 🙂

מתכונים ב-10 דקות (08:26 12.01.2017)

תודה דפנה, כיף גדול לשמוע 🙂
יום נפלא!

אושרת (13:28 12.12.2016)

ארוחת צהריים מהירה, טעימה ומושלמת!
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (14:13 12.12.2016)

שמחה שנהנית 🙂
תודה אושרת

גליה (09:16 7.11.2016)

היי,
יש לי קילו פרגית, פשוט להכפיל כמויות?
וגם,
האם אפשר להקפיא אחרי ההכנה?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:49 7.11.2016)

כן גליה, תכפילי כמויות של כל החומרים.
אפשר להקפיא (לאחר שהשווארמה התקררה לטמפ’ החדר).
יום נפלא 🙂

purple (16:09 3.10.2016)

אם לא פרגיות אם מה מומלץ כתחליף והאם זמן הבישול אותו דבר?חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (16:37 3.10.2016)

היי,
אפשר להכין עם חזה עוף או שווארמה הודו. אם זה חזה עוף זמן הבישול מתקצר ב 1-2 דקות. אם זה שווארמה הודו, הזמן נשאר אותו דבר.
שנה טובה וחג שמח 🙂

דודו (18:55 27.09.2016)

ערב טוב
האם אפשר לחמם אותם למחרת בתנור ??? במידה וכן כמה זמן ???

מתכונים ב-10 דקות (19:51 27.09.2016)

היי דודו,
אפשר למחרת לחמם במיקרוגל או במחבת עם מכסה על אש בינונית-נמוכה או בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 5-10 דקות (לשים בתוך תבנית).

דודו (08:09 30.09.2016)

תודה על המענה . האם אפשר להשתמש עם תבלין לשווראמה ???

מתכונים ב-10 דקות (08:55 30.09.2016)

היי דודו,
אפשר במקום הכורכום והכמון לשים כפית תבלין שווארמה.
שנה טובה 🙂

רויטל (16:41 28.05.2016)

היי אפרת, אפשר להכין את המתכון גם עם רצועות חזה עוף אם אין לי פרגית?

מתכונים ב-10 דקות (17:44 28.05.2016)

כן רויטל, אפשר.

יהודית (21:32 28.02.2016)

אופס..
חח לא ראיתי שהתגובה שלי הופיעה אז כתבתי שוב…:\

יהודית (21:31 28.02.2016)

הי אפרת 🙂
הפרגיות יצאו ממש טעימותת..רק שלמרות ששמתי אותן מעל לחמש דק הן יצאו טיפה גומי..
יש מצב להמשיך לבשל את מה שנשאר וזה ירכך?
תודה

יהודית (10:49 28.02.2016)

הי אפרת..
הפרגיות על האש 🙂
כמה שאלות:
זה הגיוני שהפרגיות מוכנות תוך 5 דק’? הכיצד???
הפרגיות הוציאו תוך כדי הבישול נוזלים.. מה לעשות איתם?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (11:23 28.02.2016)

מעולה 🙂
בגלל שהפרגיות חתוכות לרצועות הן מתבשלות מהר.
אפשר להשאיר את הנוזלים. לאחר שמתבלים זה יכול לשמש כרוטב ששומר על העסיסיות של התבשיל 🙂

יהודית (19:02 28.02.2016)

הי אפרת.
הפרגיות יצאו ממש טעימות אך למרות שנתתי להן עוד זמן בישול יצאו קצת גומי..
האם ניתן לשפר את הכמות שנשארה? איך?

מתכונים ב-10 דקות (21:08 28.02.2016)

היי יהודית,
המרקם יכול להיות כתוצאה מבישול יתר או מהבשר עצמו (יש פרגיות שיוצאות יותר רכות ועסיסיות ויש כאלה שפחות).
לצערי אני לא בטוחה אם אפשר לעשות משהו בשלב זה 🙂

רחלי (20:37 21.01.2016)

שלום אפרת, תוכלי לכתוב כמות מדויקת של תבלינים לטובת הצמחונים שבנינו? אני לא יכולה לטעום ורוצה לוודא שייצא טעים תודה!!!!

מתכונים ב-10 דקות (20:59 21.01.2016)

היי רחלי,
הכמויות רשומות 🙂
אם תתקלי במתכון בשרי שהכמויות אינן רשומות עדכני אותי ואוסיף כמויות מדויקות.

שר (09:20 26.11.2015)

שלום. נראה מעולה!. פעם ראשונה מכינה פרגיות. איך “מטפלים בפרגיות”? שוטפים? מבשלים לפני?. עוד שאלה, יש לי תבלין שווארמה בבית. איך זה משתלב עם התבלינים שכתבת?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (09:29 26.11.2015)

היי שר,
שוטפים את הפרגיות ומסירים מהן עודפי שומן וחתיכות סחוס אם יש. לאחר מכן חותכים אותן לרצועות וממשיכים לפי המתכון (אין צורך לבשל לפני).
תבלין שווארמה יכול להשתלב מצוין. את יכולה להוסיף כפית מהתבלין. יכול להיות שהתבלין מכיל כבר מלח אז תטעמי לפני שאת מוסיפה שליש כפית מלח.
בהצלחה ויום מקסים 🙂

קרן אור (16:12 1.10.2015)

היי,
שאלה קטנה האם ניתן להחליף את הפטריות הטריות לפטריות מקופסאת שימורים?
והאם יש אפשרות להחליף את הפטריות? אם כן מה מומלץ במקום?
תודה
קרן-אור

מתכונים ב-10 דקות (16:48 1.10.2015)

כן קרן אור, אפשר.
שימי קופסת שימורים אחת.

תמי (13:44 20.07.2015)

האם אפשרי להכין מבעוד יום ולחמם?? האם זה מאבד את הטריות?

מתכונים ב-10 דקות (14:25 20.07.2015)

היי תמי,
ברור שהכי טעים לאכול טרי אבל אפשרי גם לאכול יום למחרת ועדיין זה יהיה טעים 🙂

קריסטינה (13:58 22.06.2015)

היי, אני בסוף הבישול. התבשיל מגיר נוזלים, מיד אחרי שהכנסתי את הפרגיות למחבת. האם זה נכון?

מתכונים ב-10 דקות (14:21 22.06.2015)

כן קריסטינה, זה נורמלי 🙂

קריסטינה (19:36 22.06.2015)

טעים טעים טעים !!! קצר הכנה ומשביע!!!
רציתי לשאול בהמשך לשאלה שלי על הנוזלים. נראה כי סמכתי על רכות הפרגית וגם רציתי להעלים את הנוזלים, אז כנראה שיבשתי מעט את הבשר. האם זה בסדר להוריד את התבשיל מהגז כשכל הנוזלים עדיין במחבת 5 דקות (כמו שרשמת)? הצעה לשיפור?
ושוב, תודה רבה לך

מתכונים ב-10 דקות (20:24 22.06.2015)

שמחה לשמוע קריסטינה! 🙂
מאחר והפרגיות חתוכות לרצועות הן מתבשלות מהר ולרוב מספיק להן בישול של 5-6 דקות (אם חתכת לרצועות עבות אז משך הזמן יתארך בעוד כמה דקות אבל תמיד כדאי לטעום חתיכה אחת ולבדוק אם היא מוכנה).
הפרגיות מפרישות נוזלים וזה בסדר. כאשר מוסיפים את התבלינים דווקא נוצר מן רוטב טעים ששומר על עסיסיות המנה (ואם מכינים לצד אורז לבן, זה דווקא מאוד טעים שיש מעט רוטב).
אם את לא רוצה שיהיה רוטב או שהפרגיות מפרישות יותר מידי נוזלים, את יכולה לשפוך מעט מהנוזלים ורק אז להוסיף תבלינים.

אורית (14:53 28.05.2015)

טעים טעים טעים טעים .
וכל כך קל להכנה .תודה רבה. <3

מתכונים ב-10 דקות (16:16 28.05.2015)

תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂

רונית (20:17 27.05.2015)

מתכון מעולה קל מהיר וטעים

מתכונים ב-10 דקות (20:27 27.05.2015)

תודה רונית 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.