זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 14 דקות
מצרכים:
500 גרם פרגיות חתוכות לרצועות (כ-5 נתחים)
1 סלסלת פטריות טריות פרוסות
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות (יש לחתוך כל בצל לחצאים ואז לרצועות)
תיבול: חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את רצועות הבצל עד שהבצלים נעשים שקופים.
-מוסיפים את הפטריות ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות על אש גבוהה.
-מוסיפים את רצועות הפרגית ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-5 דקות עד שהן מבושלות.
-מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל, מערבבים כדקה ומגישים.
*מומלץ להגיש עם פירה או אורז לבן.
מתכון מעולה!!!
והטעמים ואוווווו
❤️❤️
יצא מעולה!!! הוספתי כפית פפריקה מעושנת וטגנטי קצת יותר ומושלםםםם
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף
אפרת ..את אלופה…עשיתי כמות כפולה…נחטף בשניות
תודה איריס💙
לכמה מנות זה הספיק לך?
תודה, האם בישול הפרגיות אמור לקחת 5 דקות? זה לא מעט מידי?
אם הן חתוכות זה בדר”כ מספיק.
יצא מושלללםםםםם, ליקקנו את האצבעות לא נותרה טיפהה
כמו כל המתכונים מהאתר הזה
תמיד יוצא טעים ברמה אחרת! ממש ליגה
תודה גדולה!
שמחה שנהניתם❤️
תודה שירה
שלום. האם אפשר להכין את המתכון הזה בערבוב של חזה עוף ושווארמה פרגיות יחד?
היי,
אפשר(:
היי אפרת אפשר להכין את בתנור כי אני בדיאטה
היי אור,
אפשר להכין בתנור אבל כדאי לטגן את הבצלים לפני כן ולהוסיף לתיבול 2 כפות רוטב סויה.
היה טעים ומשביע, תודה רבה.
נראה טעיםםםם🙂 תודה על השיתוף!
אפשר לוותר על הפטריות?
אפרת ניראלך יילך לקצוץ את זה רצועות דקות במעבד מזון. ולעשות כמו שווארמה קנויה?
את יכולה לנסות, לא ניסיתי..
בעיקרון תוכלי לטגן את השווארמה פרגית ולבסוף לקצוץ על גבי פלאנצ’ה ואז המנה תהיה דומה יותר לשווארמה קנויה.
בהצלחה♥
הפטריות מוסיפות המון למנה,
במידה ואת לא אוהבת תוכלי להוסיף עוד בצל במקום 🙂
יום מקסים♥
היי אפרת יקרה,
האם ניתן להשתמש בשווארמה הודו נקבה? משך זמן הבישול דומה?
תודה רבה,🌷
כן אפשר. אין שינוי.
הי אפרת על איזה אש לטגן את הבצל והפרגיות? בינונית? נ.ב. מטורפת על האתר שלך! מבשלת מכאן מלא והכל טעים ממש
כן, אש בינונית.
🙂
יצא לי חבל על הזמן תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
היי אפרת -נראה מעדן. מתכננת למחר להכין.
אם אכין מחר בבוקר ולקראת כניסת השבת להכניס לתנור מחומם על חום שבת -וכמובן תבנית מכוסה-עדיין יהיה עסיסי?תודה
כן. ממליצה להוסיף לתבשיל כחצי כוס מים שיהיה יותר עסיסי.
היי אפרת – יצא מושלם עסיסי רך וטעים. גם מבלי להוסיץ עוד חצי כוס מים כפי שנתת לי פה עצה .
והכי כיף שהכנתי ביום חמישי . ובשישי בערב אכלנו -מעולה.תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
במתכונים שלך זה משהו מיוחד, לא משנה מה אבחר להכין זה יוצא מושלם!!
תודה לך 🙂
תודה דורית ❤️
גם אצלנו התלהבו מאד. קל הכנה. הוספתי כף אבקת בצל. תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אלישבע ושבוע טוב
היי, אם אני רוצה שזה יהיה חריף מה כדאי לשים?
אפשר לשים יותר פלפל שחור או חצי כפית פפריקה חריפה.
היי
ניתן לעשות את זה עם סטייק פרגית??
תודה😃
כן.
אם רוצה להחליף חלק מהפרגיות בטופו לטובת הצמחונים בחבורה, הוא נכנס באותו שלב?
היי מיכל,
ראי אופן הכנה במתכון הזה – שווארמה טופו ופטריות.
יום מקסים 🙂
מתכון מעולה. טעים להפליא ומאוד קל להכנה.
תודה לך אפרת
תודה רותי, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
הי
האם אבקת מרק תוסיף לזה?
כן, אפשר להוסיף כפית אבקת מרק.
האם זה יכול להיות לבשל את הפרגית רק 5 דקות?? הרי פרגית זה עוף, ועוף לא מבשלים 5 דקות
היי שירי,
מדובר בפרגית שחתוכה לרצועות ולכן 5 דקות במחבת אמורות להספיק לבשל אותן בצורה כזאת שהן גם יישארו עסיסיות. אפשר לחתוך חתיכה אחת באמצע ולבדוק, אם זה לבן אז הפרגית מבושלת, אם לא אפשר להשאיר עוד כמה דקות במחבת.
היי אפשר במחבת פסים? אפשר להוסיף תבלין פילדלפיה?
כן וכן. לגבי התבלין שימי בהדרגה לפי הטעם.
יצא מעולה!!!
בכלל מאז שהכירו לי את האתר הזה אני משתמשת רק בו והכל יוצא מעולה! בזכותך למדתי לבשל 🙂
תודה דפנה, כיף גדול לשמוע 🙂
יום נפלא!
ארוחת צהריים מהירה, טעימה ומושלמת!
תודה רבה
שמחה שנהנית 🙂
תודה אושרת
היי,
יש לי קילו פרגית, פשוט להכפיל כמויות?
וגם,
האם אפשר להקפיא אחרי ההכנה?
תודה!
כן גליה, תכפילי כמויות של כל החומרים.
אפשר להקפיא (לאחר שהשווארמה התקררה לטמפ’ החדר).
יום נפלא 🙂
אם לא פרגיות אם מה מומלץ כתחליף והאם זמן הבישול אותו דבר?חג שמח
היי,
אפשר להכין עם חזה עוף או שווארמה הודו. אם זה חזה עוף זמן הבישול מתקצר ב 1-2 דקות. אם זה שווארמה הודו, הזמן נשאר אותו דבר.
שנה טובה וחג שמח 🙂
ערב טוב
האם אפשר לחמם אותם למחרת בתנור ??? במידה וכן כמה זמן ???
היי דודו,
אפשר למחרת לחמם במיקרוגל או במחבת עם מכסה על אש בינונית-נמוכה או בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 5-10 דקות (לשים בתוך תבנית).
תודה על המענה . האם אפשר להשתמש עם תבלין לשווראמה ???
היי דודו,
אפשר במקום הכורכום והכמון לשים כפית תבלין שווארמה.
שנה טובה 🙂
היי אפרת, אפשר להכין את המתכון גם עם רצועות חזה עוף אם אין לי פרגית?
כן רויטל, אפשר.
אופס..
חח לא ראיתי שהתגובה שלי הופיעה אז כתבתי שוב…:\
הי אפרת 🙂
הפרגיות יצאו ממש טעימותת..רק שלמרות ששמתי אותן מעל לחמש דק הן יצאו טיפה גומי..
יש מצב להמשיך לבשל את מה שנשאר וזה ירכך?
תודה
הי אפרת..
הפרגיות על האש 🙂
כמה שאלות:
זה הגיוני שהפרגיות מוכנות תוך 5 דק’? הכיצד???
הפרגיות הוציאו תוך כדי הבישול נוזלים.. מה לעשות איתם?
תודה רבה
מעולה 🙂
בגלל שהפרגיות חתוכות לרצועות הן מתבשלות מהר.
אפשר להשאיר את הנוזלים. לאחר שמתבלים זה יכול לשמש כרוטב ששומר על העסיסיות של התבשיל 🙂
הי אפרת.
הפרגיות יצאו ממש טעימות אך למרות שנתתי להן עוד זמן בישול יצאו קצת גומי..
האם ניתן לשפר את הכמות שנשארה? איך?
היי יהודית,
המרקם יכול להיות כתוצאה מבישול יתר או מהבשר עצמו (יש פרגיות שיוצאות יותר רכות ועסיסיות ויש כאלה שפחות).
לצערי אני לא בטוחה אם אפשר לעשות משהו בשלב זה 🙂
שלום אפרת, תוכלי לכתוב כמות מדויקת של תבלינים לטובת הצמחונים שבנינו? אני לא יכולה לטעום ורוצה לוודא שייצא טעים תודה!!!!
היי רחלי,
הכמויות רשומות 🙂
אם תתקלי במתכון בשרי שהכמויות אינן רשומות עדכני אותי ואוסיף כמויות מדויקות.
שלום. נראה מעולה!. פעם ראשונה מכינה פרגיות. איך “מטפלים בפרגיות”? שוטפים? מבשלים לפני?. עוד שאלה, יש לי תבלין שווארמה בבית. איך זה משתלב עם התבלינים שכתבת?
תודה רבה
היי שר,
שוטפים את הפרגיות ומסירים מהן עודפי שומן וחתיכות סחוס אם יש. לאחר מכן חותכים אותן לרצועות וממשיכים לפי המתכון (אין צורך לבשל לפני).
תבלין שווארמה יכול להשתלב מצוין. את יכולה להוסיף כפית מהתבלין. יכול להיות שהתבלין מכיל כבר מלח אז תטעמי לפני שאת מוסיפה שליש כפית מלח.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
היי,
שאלה קטנה האם ניתן להחליף את הפטריות הטריות לפטריות מקופסאת שימורים?
והאם יש אפשרות להחליף את הפטריות? אם כן מה מומלץ במקום?
תודה
קרן-אור
כן קרן אור, אפשר.
שימי קופסת שימורים אחת.
האם אפשרי להכין מבעוד יום ולחמם?? האם זה מאבד את הטריות?
היי תמי,
ברור שהכי טעים לאכול טרי אבל אפשרי גם לאכול יום למחרת ועדיין זה יהיה טעים 🙂
היי, אני בסוף הבישול. התבשיל מגיר נוזלים, מיד אחרי שהכנסתי את הפרגיות למחבת. האם זה נכון?
כן קריסטינה, זה נורמלי 🙂
טעים טעים טעים !!! קצר הכנה ומשביע!!!
רציתי לשאול בהמשך לשאלה שלי על הנוזלים. נראה כי סמכתי על רכות הפרגית וגם רציתי להעלים את הנוזלים, אז כנראה שיבשתי מעט את הבשר. האם זה בסדר להוריד את התבשיל מהגז כשכל הנוזלים עדיין במחבת 5 דקות (כמו שרשמת)? הצעה לשיפור?
ושוב, תודה רבה לך
שמחה לשמוע קריסטינה! 🙂
מאחר והפרגיות חתוכות לרצועות הן מתבשלות מהר ולרוב מספיק להן בישול של 5-6 דקות (אם חתכת לרצועות עבות אז משך הזמן יתארך בעוד כמה דקות אבל תמיד כדאי לטעום חתיכה אחת ולבדוק אם היא מוכנה).
הפרגיות מפרישות נוזלים וזה בסדר. כאשר מוסיפים את התבלינים דווקא נוצר מן רוטב טעים ששומר על עסיסיות המנה (ואם מכינים לצד אורז לבן, זה דווקא מאוד טעים שיש מעט רוטב).
אם את לא רוצה שיהיה רוטב או שהפרגיות מפרישות יותר מידי נוזלים, את יכולה לשפוך מעט מהנוזלים ורק אז להוסיף תבלינים.
טעים טעים טעים טעים .
וכל כך קל להכנה .תודה רבה. <3
תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂
מתכון מעולה קל מהיר וטעים
תודה רונית 🙂