שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 14 דקות

מצרכים:

500 גרם פרגיות חתוכות לרצועות (כ-5 נתחים)

1 סלסלת פטריות טריות פרוסות

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות (יש לחתוך כל בצל לחצאים ואז לרצועות)

תיבול: חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את רצועות הבצל עד שהבצלים נעשים שקופים.

-מוסיפים את הפטריות ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות על אש גבוהה.

-מוסיפים את רצועות הפרגית ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-5 דקות עד שהן מבושלות.

-מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל, מערבבים כדקה ומגישים.

*מומלץ להגיש עם פירה או אורז לבן.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
בורקס פיצהבורקס פיצה
כדורי פיסטוק כדורי פיסטוק
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מזל (10:58 25.12.2024)

מתכון מעולה!!!
והטעמים ואוווווו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:54 25.12.2024)

❤️❤️

avatar
רחלי (19:04 14.10.2024)

יצא מעולה!!! הוספתי כפית פפריקה מעושנת וטגנטי קצת יותר ומושלםםםם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:12 15.10.2024)

שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף

avatar
איריס (20:44 12.06.2024)

אפרת ..את אלופה…עשיתי כמות כפולה…נחטף בשניות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:35 13.06.2024)

תודה איריס💙

avatar
אדוה (21:04 5.08.2024)

לכמה מנות זה הספיק לך?

avatar
itzik30 (07:04 16.05.2024)

תודה, האם בישול הפרגיות אמור לקחת 5 דקות? זה לא מעט מידי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:18 16.05.2024)

אם הן חתוכות זה בדר”כ מספיק.

avatar
שירה (11:07 23.11.2023)

יצא מושלללםםםםם, ליקקנו את האצבעות לא נותרה טיפהה
כמו כל המתכונים מהאתר הזה
תמיד יוצא טעים ברמה אחרת! ממש ליגה
תודה גדולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:29 23.11.2023)

שמחה שנהניתם❤️
תודה שירה

avatar
יפעת (08:04 16.10.2022)

שלום. האם אפשר להכין את המתכון הזה בערבוב של חזה עוף ושווארמה פרגיות יחד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:21 16.10.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
אור (13:03 24.08.2021)

היי אפרת אפשר להכין את בתנור כי אני בדיאטה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 24.08.2021)

היי אור,
אפשר להכין בתנור אבל כדאי לטגן את הבצלים לפני כן ולהוסיף לתיבול 2 כפות רוטב סויה.

avatar
אורטל (10:09 4.04.2021)

היה טעים ומשביע, תודה רבה.

שווארמה פרגית ופטריות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:27 4.04.2021)

נראה טעיםםםם🙂 תודה על השיתוף!

avatar
הדס (14:35 10.11.2020)

אפשר לוותר על הפטריות?

avatar
הדס (14:41 10.11.2020)

אפרת ניראלך יילך לקצוץ את זה רצועות דקות במעבד מזון. ולעשות כמו שווארמה קנויה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:56 10.11.2020)

את יכולה לנסות, לא ניסיתי..
בעיקרון תוכלי לטגן את השווארמה פרגית ולבסוף לקצוץ על גבי פלאנצ’ה ואז המנה תהיה דומה יותר לשווארמה קנויה.
בהצלחה♥

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 10.11.2020)

הפטריות מוסיפות המון למנה,
במידה ואת לא אוהבת תוכלי להוסיף עוד בצל במקום 🙂
יום מקסים♥

avatar
אריאלה (12:21 26.04.2020)

היי אפרת יקרה,
האם ניתן להשתמש בשווארמה הודו נקבה? משך זמן הבישול דומה?
תודה רבה,🌷

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:25 26.04.2020)

כן אפשר. אין שינוי.

avatar
מרגריטה (19:50 19.02.2020)

הי אפרת על איזה אש לטגן את הבצל והפרגיות? בינונית? נ.ב. מטורפת על האתר שלך! מבשלת מכאן מלא והכל טעים ממש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 19.02.2020)

כן, אש בינונית.
🙂

avatar
דן (15:13 4.06.2019)

יצא לי חבל על הזמן תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:22 4.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך

avatar
ענתי (09:06 2.05.2019)

היי אפרת -נראה מעדן. מתכננת למחר להכין.
אם אכין מחר בבוקר ולקראת כניסת השבת להכניס לתנור מחומם על חום שבת -וכמובן תבנית מכוסה-עדיין יהיה עסיסי?תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:23 2.05.2019)

כן. ממליצה להוסיף לתבשיל כחצי כוס מים שיהיה יותר עסיסי.

avatar
ענתי (12:46 5.05.2019)

היי אפרת – יצא מושלם עסיסי רך וטעים. גם מבלי להוסיץ עוד חצי כוס מים כפי שנתת לי פה עצה .
והכי כיף שהכנתי ביום חמישי . ובשישי בערב אכלנו -מעולה.תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 5.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

avatar
דורית (23:13 11.12.2018)

במתכונים שלך זה משהו מיוחד, לא משנה מה אבחר להכין זה יוצא מושלם!!
תודה לך 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 12.12.2018)

תודה דורית ❤️

avatar
אלישבע (20:16 13.10.2018)

גם אצלנו התלהבו מאד. קל הכנה. הוספתי כף אבקת בצל. תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 13.10.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אלישבע ושבוע טוב

avatar
מלכה (10:57 21.09.2018)

היי, אם אני רוצה שזה יהיה חריף מה כדאי לשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:43 21.09.2018)

אפשר לשים יותר פלפל שחור או חצי כפית פפריקה חריפה.

avatar
אנה (14:30 21.06.2018)

היי
ניתן לעשות את זה עם סטייק פרגית??
תודה😃

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 21.06.2018)

כן.

avatar
מיכל כהן (08:40 25.01.2018)

אם רוצה להחליף חלק מהפרגיות בטופו לטובת הצמחונים בחבורה, הוא נכנס באותו שלב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 25.01.2018)

היי מיכל,
ראי אופן הכנה במתכון הזה – שווארמה טופו ופטריות.
יום מקסים 🙂

avatar
רותי מחיפה (08:27 18.12.2017)

מתכון מעולה. טעים להפליא ומאוד קל להכנה.
תודה לך אפרת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:18 18.12.2017)

תודה רותי, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

avatar
רבקי (20:19 25.10.2017)

הי
האם אבקת מרק תוסיף לזה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:43 25.10.2017)

כן, אפשר להוסיף כפית אבקת מרק.

avatar
שירי (22:21 19.09.2017)

האם זה יכול להיות לבשל את הפרגית רק 5 דקות?? הרי פרגית זה עוף, ועוף לא מבשלים 5 דקות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 19.09.2017)

היי שירי,
מדובר בפרגית שחתוכה לרצועות ולכן 5 דקות במחבת אמורות להספיק לבשל אותן בצורה כזאת שהן גם יישארו עסיסיות. אפשר לחתוך חתיכה אחת באמצע ולבדוק, אם זה לבן אז הפרגית מבושלת, אם לא אפשר להשאיר עוד כמה דקות במחבת.

avatar
רוית (21:20 14.09.2017)

היי אפשר במחבת פסים? אפשר להוסיף תבלין פילדלפיה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 14.09.2017)

כן וכן. לגבי התבלין שימי בהדרגה לפי הטעם.

avatar
דפנה (08:06 12.01.2017)

יצא מעולה!!!
בכלל מאז שהכירו לי את האתר הזה אני משתמשת רק בו והכל יוצא מעולה! בזכותך למדתי לבשל 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:26 12.01.2017)

תודה דפנה, כיף גדול לשמוע 🙂
יום נפלא!

avatar
אושרת (13:28 12.12.2016)

ארוחת צהריים מהירה, טעימה ומושלמת!
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:13 12.12.2016)

שמחה שנהנית 🙂
תודה אושרת

avatar
גליה (09:16 7.11.2016)

היי,
יש לי קילו פרגית, פשוט להכפיל כמויות?
וגם,
האם אפשר להקפיא אחרי ההכנה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:49 7.11.2016)

כן גליה, תכפילי כמויות של כל החומרים.
אפשר להקפיא (לאחר שהשווארמה התקררה לטמפ’ החדר).
יום נפלא 🙂

avatar
purple (16:09 3.10.2016)

אם לא פרגיות אם מה מומלץ כתחליף והאם זמן הבישול אותו דבר?חג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:37 3.10.2016)

היי,
אפשר להכין עם חזה עוף או שווארמה הודו. אם זה חזה עוף זמן הבישול מתקצר ב 1-2 דקות. אם זה שווארמה הודו, הזמן נשאר אותו דבר.
שנה טובה וחג שמח 🙂

avatar
דודו (18:55 27.09.2016)

ערב טוב
האם אפשר לחמם אותם למחרת בתנור ??? במידה וכן כמה זמן ???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 27.09.2016)

היי דודו,
אפשר למחרת לחמם במיקרוגל או במחבת עם מכסה על אש בינונית-נמוכה או בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 5-10 דקות (לשים בתוך תבנית).

avatar
דודו (08:09 30.09.2016)

תודה על המענה . האם אפשר להשתמש עם תבלין לשווראמה ???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:55 30.09.2016)

היי דודו,
אפשר במקום הכורכום והכמון לשים כפית תבלין שווארמה.
שנה טובה 🙂

avatar
רויטל (16:41 28.05.2016)

היי אפרת, אפשר להכין את המתכון גם עם רצועות חזה עוף אם אין לי פרגית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:44 28.05.2016)

כן רויטל, אפשר.

avatar
יהודית (21:32 28.02.2016)

אופס..
חח לא ראיתי שהתגובה שלי הופיעה אז כתבתי שוב…:\

avatar
יהודית (21:31 28.02.2016)

הי אפרת 🙂
הפרגיות יצאו ממש טעימותת..רק שלמרות ששמתי אותן מעל לחמש דק הן יצאו טיפה גומי..
יש מצב להמשיך לבשל את מה שנשאר וזה ירכך?
תודה

avatar
יהודית (10:49 28.02.2016)

הי אפרת..
הפרגיות על האש 🙂
כמה שאלות:
זה הגיוני שהפרגיות מוכנות תוך 5 דק’? הכיצד???
הפרגיות הוציאו תוך כדי הבישול נוזלים.. מה לעשות איתם?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 28.02.2016)

מעולה 🙂
בגלל שהפרגיות חתוכות לרצועות הן מתבשלות מהר.
אפשר להשאיר את הנוזלים. לאחר שמתבלים זה יכול לשמש כרוטב ששומר על העסיסיות של התבשיל 🙂

avatar
יהודית (19:02 28.02.2016)

הי אפרת.
הפרגיות יצאו ממש טעימות אך למרות שנתתי להן עוד זמן בישול יצאו קצת גומי..
האם ניתן לשפר את הכמות שנשארה? איך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 28.02.2016)

היי יהודית,
המרקם יכול להיות כתוצאה מבישול יתר או מהבשר עצמו (יש פרגיות שיוצאות יותר רכות ועסיסיות ויש כאלה שפחות).
לצערי אני לא בטוחה אם אפשר לעשות משהו בשלב זה 🙂

avatar
רחלי (20:37 21.01.2016)

שלום אפרת, תוכלי לכתוב כמות מדויקת של תבלינים לטובת הצמחונים שבנינו? אני לא יכולה לטעום ורוצה לוודא שייצא טעים תודה!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:59 21.01.2016)

היי רחלי,
הכמויות רשומות 🙂
אם תתקלי במתכון בשרי שהכמויות אינן רשומות עדכני אותי ואוסיף כמויות מדויקות.

avatar
שר (09:20 26.11.2015)

שלום. נראה מעולה!. פעם ראשונה מכינה פרגיות. איך “מטפלים בפרגיות”? שוטפים? מבשלים לפני?. עוד שאלה, יש לי תבלין שווארמה בבית. איך זה משתלב עם התבלינים שכתבת?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:29 26.11.2015)

היי שר,
שוטפים את הפרגיות ומסירים מהן עודפי שומן וחתיכות סחוס אם יש. לאחר מכן חותכים אותן לרצועות וממשיכים לפי המתכון (אין צורך לבשל לפני).
תבלין שווארמה יכול להשתלב מצוין. את יכולה להוסיף כפית מהתבלין. יכול להיות שהתבלין מכיל כבר מלח אז תטעמי לפני שאת מוסיפה שליש כפית מלח.
בהצלחה ויום מקסים 🙂

avatar
קרן אור (16:12 1.10.2015)

היי,
שאלה קטנה האם ניתן להחליף את הפטריות הטריות לפטריות מקופסאת שימורים?
והאם יש אפשרות להחליף את הפטריות? אם כן מה מומלץ במקום?
תודה
קרן-אור

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:48 1.10.2015)

כן קרן אור, אפשר.
שימי קופסת שימורים אחת.

avatar
תמי (13:44 20.07.2015)

האם אפשרי להכין מבעוד יום ולחמם?? האם זה מאבד את הטריות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:25 20.07.2015)

היי תמי,
ברור שהכי טעים לאכול טרי אבל אפשרי גם לאכול יום למחרת ועדיין זה יהיה טעים 🙂

avatar
קריסטינה (13:58 22.06.2015)

היי, אני בסוף הבישול. התבשיל מגיר נוזלים, מיד אחרי שהכנסתי את הפרגיות למחבת. האם זה נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:21 22.06.2015)

כן קריסטינה, זה נורמלי 🙂

avatar
קריסטינה (19:36 22.06.2015)

טעים טעים טעים !!! קצר הכנה ומשביע!!!
רציתי לשאול בהמשך לשאלה שלי על הנוזלים. נראה כי סמכתי על רכות הפרגית וגם רציתי להעלים את הנוזלים, אז כנראה שיבשתי מעט את הבשר. האם זה בסדר להוריד את התבשיל מהגז כשכל הנוזלים עדיין במחבת 5 דקות (כמו שרשמת)? הצעה לשיפור?
ושוב, תודה רבה לך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:24 22.06.2015)

שמחה לשמוע קריסטינה! 🙂
מאחר והפרגיות חתוכות לרצועות הן מתבשלות מהר ולרוב מספיק להן בישול של 5-6 דקות (אם חתכת לרצועות עבות אז משך הזמן יתארך בעוד כמה דקות אבל תמיד כדאי לטעום חתיכה אחת ולבדוק אם היא מוכנה).
הפרגיות מפרישות נוזלים וזה בסדר. כאשר מוסיפים את התבלינים דווקא נוצר מן רוטב טעים ששומר על עסיסיות המנה (ואם מכינים לצד אורז לבן, זה דווקא מאוד טעים שיש מעט רוטב).
אם את לא רוצה שיהיה רוטב או שהפרגיות מפרישות יותר מידי נוזלים, את יכולה לשפוך מעט מהנוזלים ורק אז להוסיף תבלינים.

avatar
אורית (14:53 28.05.2015)

טעים טעים טעים טעים .
וכל כך קל להכנה .תודה רבה. <3

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:16 28.05.2015)

תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂

avatar
רונית (20:17 27.05.2015)

מתכון מעולה קל מהיר וטעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 27.05.2015)

תודה רונית 🙂

לקריאת כל התגובות