זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 6-7 מנות
סוג: בשרי
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
1 קילו סטייק פרגית (בלי העצם)
4 כפות שמן זית
2 כפות קורנפלור
2 כפות תבלין שווארמה (ללא מלח)
כפית כמון
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים תנור ל-200 מעלות.
-מניחים את הפרגיות בקערה ומתבלים בשמן זית. מוסיפים קורנפלור, תבלין שווארמה, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לתיבול אחיד של כל הפרגיות.
-משמנים תבנית אינגליש קייק, מניחים בפנים את הפרגיות אחת על השניה ומהדקים היטב (חשוב שהפרגיות יהיו צפופות בתוך התבנית).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 50 דקות (אין צורך לכסות).
הפעל טיימר (50 דק’)
+
טיימר פועל
-הופכים בזהירות על צלחת ארוכה או קרש חיתוך ופורסים בעזרת סכין חדה פרוסות דקות.
*מומלץ להגיש עם פיתות, טחינה וסלט קצוץ.
View this post on Instagram
ראו גם
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פסטה עם פרגיות |
- פרגיות במרינדה |
- נודלס עם פרגיות |
- פרגיות בצ’ילי ודבש
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
הי – יצא טעים מאוד מאוד אבל עם המון רוטב .. כלומר למעלה היה חרוך ומגניב ובפנים כמו מבושל ושוחה ברוטב.. אולי בתבנית מרובעת רגילה יהיה יותר טוב…?
היי מיטל,
לפעמים הפרגית מפרישה נוזלים במהלך האפיה. אפשר פשוט לשפוך את הנוזלים האלה.
בוקר טוב אפרת,
האם ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק כסופות חד פעמיות? והאם כדאי לשים תבנית בתוך תבנית כדי שייתן יותר חום לבשר? ולאחר ההכנה כמה זמן ניתן לשמור במקרר?
במידה ועושים ל 2 קילו, יש להכפיל כמויות תיבול פי 2 מכל דבר?
תודה
כן אפשר.
אין צורך לשים תבנית כפולה.
אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים.
וכן, יש להכפיל ב-2
וואו לא האמנתי שדבר כזה פשוט וקל להכנה יהיה כל כך טעים. יצא טעים בצורה חריגה!!!! תודה רבה ❤️
איזה כיף לשמוע❤️
תודה לך שחזרת לעדכן:)
הצלחה מסחררת!
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים❤️
אפשר לתבל ולהשרות במקרר כ 15? זה יתקלקל?
בטח. אפשר אפילו לתבל יום לפני.
היי אפשר לעשות בטורבו התנור התקלקל לי
כן אבל שימי על 180 מעלות.
אז אני עשיתי עם חזה עוף ושרדתי כדי לספר! יצא נחמד, אולי לא כמו פרגית אבל בטוח לא רע בכלל עם טחינה בפיתה . עשיתי מחזה שלם שחתכתי לנתחים עבים יחסית. הכפלתי את כמות השמן, נהיו ככה יותר נוזלים, צריך לשפוך אותם בזהירות לאנשהו לפני שהופכים את התבנית על קרש חיתוך.
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה נעמה🙂
תודה על המתכונים הנפלאים. שאלתי לגבי חזה עוף כמה זמן אפיה ,איזו טמפרטורה? בתודה שרי
היי שרי,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שזה ייצא יותר יבש כי החזה הוא חלק יבש.
מניחה שזמן האפיה יתקצר ל 30-35 דקות.
תודה
היי אפרת המהממת!
אפשר להקפיא את השווארמה? לכמה זמן?
יישאר טעים?
יש לך רעיונות לדברים שאני יכולה לשים במקפיא שיחזיקו מעמד לכל התקופה הקרובה?
כן אפשר להקפיא.
כל עוד את שמה בקופסה אטומה (אפילו תעטפי אותה בניילון נצמד) זה נשמר טרי. עד 3 שבועות. מעבר לזה כבר יש טעם לוואי.
אפשר להקפיא כמעט כל דבר חוץ מתבשיל/מאכל שיש בו תפוחי אדמה.
אם את לא בטוחה תשאלי אותי על מתכונים ספציפיים.
היי
כל הזמן עושה עוד ועוד מתכונים והכל מושלםםם
משהו לא ברור לי לשים את הפרגיות שלמות??
ומה זה סטיק פרגית זה פשוט שם לפרגית רגילה?
קניתי תבלין שוארמה איך אני יודעת שהוא בלי מלח?ופשוט אולי להפחית מלח מהמתכון?
הרבה שאלות…:)ושאלה אחרונה עם איזה עוד תוספת זה יוכל ללכת נגיד בשבת?אה אולי פירה?
סטיק פרגית הכוונה לנתח של פרגית שהוא ללא עצם (בדר”כ ככה אורזים את זה בסופרים).
אמור להיות רשום על האריזה אם יש בתבלין מלח. אם כן, תפחיתי קצת מכמות המלח במתכון.
תוספות- פירה, אורז לבן.
היי
מה יכול להחליף תבלין לשוארמה?
היי מיכל,
אופציה נוספת לתיבול:
4 כפות שמן זית, 2 כפות קורנפלור, שן שום כתושה, כף וחצי תבלין גריל עוף או כף גדושה אבקת מרק, שליש כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח (אם את שמה אבקת מרק תפחיתי לשליש כפית מלח), קמצוץ כורכום, רבע כפית פלפל שחור
היי אפרת. מקווה להכין לסעודת שבת בוהמיינית :-). שאלה לגבי השרייה: האם ניתן לתת לפרגיות לשבת בתיבול ובמרינדה, עד שמגיע הזמן לאפות בתנור? לספיחת טעמים וכו’?
בטח, זה אפילו מומלץ🙂
המתכון העכשווי שרץ כאן ביותר זה השווארמה פרגיות יצא מדהים נטרף!!!
ואיןןןןןןןןןןןןןןןןן על המתכונים שלך בכל שבוע אנחנו מנסים אחד של אפייה ואחד לארוחת צהריים והצלחות הריקות מדברות בעד עצמן!
תודה תמר💜
אפשר להמיר את הפרגיות בחזה עוף?
לא ניסיתי אבל יכול להיות שזה ייצא יותר יבש כי החזה הוא חלק יבש.
איזה תבנית אינגליש קייק מתאימה לפה ? האם מתאימה תבנית אינגליש קייק צרה רגילה ?
כן מתאים
האם ניתן לתבל בסגנון מזרחי? יותר אוהבים…
כן בטח:)
יכולה לכתוב לי כמויות?
את מתכוונת לתיבול כמו במתכון הזה- עוף בתנור בתיבול מזרחי ?
בדיוק כזה
4 כפות שמן זית, 2 כפות קורנפלור, שן שום כתושה, כף וחצי תבלין גריל עוף, שליש כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, קמצוץ כורכום, רבע כפית פלפל שחור
היי,
האם ניתן להכין במחבת?
יש מתכון לשווארמה במחבת – שווארמה פרגית ופטריות (אפשר לוותר על הפטריות).
את יכולה להוסיף לזה תבלין שווארמה אם יש לך.
היי אפרת, קניתי שווארמה נקבה ורוצה להכין את המתכון הזה בתבנית יכול להתאים?
היי ענת,
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
אם תכיני אשמח אם תחזרי לעדכן איך יצא🙂
לא יכולתי לחכות והכנתי .
יצא מושלם! תודה לך!
נראה מעולה🙂
תודה ענת
יצא ממש טעים
כל הכבוד 🙏 תודה רבה על המתכון.
עכשיו יש טעם לקנות פרגיות.
שמחה שיצא טעים🙂
תודה לך שחזרת לשתף.
תודה אפרת על המתכון.
יצא טעים מאד.
הכנתי עם רוביות פרגיות.
הפך למתכון הבית.
שמחה לשמוע🙂
תודה מיכל
נראה טעים ומגרה ביותר!
הילדים ראו את הסרטון וביקשו שאכין היום : )
שאלה: יש חשיבות לסדר התיבול (קודם שמ”ז, אח”כ את התבלינים בזה אחר זה), כי יותר פשוט לי לערבב בקערית את השמן עם כל התבלינים, ואז לעסות בזה את הפרגיות.
רואה מה זה? נותנים לי מתכון קל ופשוט ואני עוד מחפשת קיצורי דרך…
היי
אפשר לערבב את השמן עם התבלינים ואז לתבל😊
אפרת, יצא נהדר!
מקטן ועד גדול – כולם טרפו בהנאה ולא נשאר פירור 😅
אפשר עוד מתכונים כאלה קלים, מהירים וטעימים?
שמחה שיצא טעים!
ובטח, אפרסם עוד כאלה🙂
הי, מה תפקיד הקורנפלור? אפשר בלי? אני בתזונה ללא פחמימות…
היי
הקורנפלור נותן פריכות וטעם למעטפת הפרגיות. ניתן לוותר.
תודה אפרת על תגובתך.
שאלה נוספת:
איך ניתן למנוע מצב שהחלקים באחת השכבות אינן אפויים?
אשמח לתגובתך.
היי
חשוב להדק היטב את הפרגיות כדי שיאפו בצורה אחידה עד כמה שאפשר(:
שלום אפרת.
יש לי נתחי פרגית, כבר חתוך לקוביות.
מה לדעתך כיצד לעשות עם זה?
היי
ניתן לקצר את משך האפייה ל-30 דקות בערך או עד לאפייה מלאה ולהמשיך כרגיל.
שלום, תודה על המתכון למה תבלין שווארמה ללא מלח?
היי
זה בשביל שהשווארמה לא תצא מלוחה מדי(:
אז פשוט אולי לא להוסיף מלח בתיבול? מה שיש לי זה עם מלח
תשים חצי כפית מלח במקום כפית.
האם חימום התנור בתכנית טורבו או חום עליון ותחתון?
חום עליון ותחתון.
יצא מושלם!!! הילדים טרפו וביקשו שאכין שוב.
תודה רבה!
רק חבל שלא קיבלתי את המתכון בעידכון השבועי (משום מה בשבוע שעבר לא היה עידכון בכלל). מצאתי אותו סתם בחיפוש באתר.
איזה כיף שאהבתם את המתכון❤
לא תמיד כל המתכונים החדשים מתפרסמים בניוזלטר ככה ששווה להיכנס ולהתעדכן באתר(:
ממממ
נראה טעים
יש אפשרות לעשות את זה עם חזה עוף או רק עם פרגית זה מתאים?
היי
עם חזה עוף זה לא יצא כמו שווארמה, אבל אפשר.