זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 12 ריבועים
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
100 גרם שוקולד לבן (חלבי)
רבע כוס (50 ג’) שמן
2 ביצים
2 כפות (25 ג’) סוכר
שליש כוס (33 ג’) קמח שקדים
שליש כוס (30 ג’) קוקוס
*קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)
-מחממים תנור ל-170 מעלות.
-מניחים בקערית את קוביות השוקולד הלבן והשמן וממיסים מספר שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מצננים מעט.
-מערבבים במטרפה או בכף (אין צורך במיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים.
-מוסיפים קמח שקדים וקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך 27-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מוציאים מהתנור ומניחים לזה להתקרר. חותכים לריבועים קטנים. שומרים בקופסה סגורה על השיש.
-הריבועים יוצאים נמוכים (גובה כ-2 ס”מ) במרקם פאדג’י ורך.
- קינוח גבינה והשחר |
- כדורי קוקוס ללא אפיה |
- סופגניות ללא גלוטן |
- ריבועי יוגורט קפואים |
- טראפלס שוקולד לבן |
- ריבועי מנגו קפואים
הי אפרת, קצת קשה למצוא היום שוקולד לבן בסופר בעקבות הריקול שעשו למוצרי שטראוס. ואני לא מוצאת תחליפים לא יקרים. המתכון יכול לעבוד גם עם שוקולד חלב?
היי,
אין בעיה להכין את המתכון עם שוקולד חלב פשוט תצא עוגת שוקולד🙂 כדאי להוסיף כף קקאו במקרה כזה.
הי אפרת, האם שקד מולבן טחון הוא כמו קמח שקדים ואפשר להשתמש בו? אני פשוט לא מוצאת קמח שקדים. תודה
כן זה בסדר, רק תוודאי שזה נראה ממש כמו קמח- טחון דק מאד.😊
תודה רבה
היי אפרת, מה קורה.
בא לי להכין את זה אבל פרווה ובלי שוקולד לבן
ועם קמח רגיל
יש סיכוי?
היי רות,
לא בטוחה שייצא טעים.
ממליצה להכין עוגה פרווה בחושה אחרת 🙂
התמונה לא ניראת כמו המתכון יש שוקולד ובתמונה לבן
היי שמחה,
גם במתכון רשום שוקולד לבן, אין שימוש בשוקולד רגיל
נראה ונשמע מאוד טעים… אבל למי שלא אוהב קוקוס האם ניתן לוותר עליו? או משהו אחר לשים במקום הקוקוס?
אני מניחה שאפשר לוותר ולהגדיל את כמות קמח השקדים לחצי כוס.
עוד שאלה קטנה… האם אפשר להשתמש ב 50 גרם חמאה במקום בשמן?
כן.
בוקר טוב, האם אפשר תחליף סוכר, במקום סוכר?
כן.
האם אפשר להקפיא ולהפשיר כמה חתיכות כל פעם?
אני חושבת שכן.
נהדר אפרתמתכון יחסית ללא הרבה פחמימה כך שסוכרתיים יכולים להתמודד איתו.
תודה נירה 🙂
שלום, תודה על כל המתכונים המעולים!
אפשר להשתמש בקמח רגיל?
אני חושבת שפחות מומלץ כי הקמח סופח יותר נוזלים וזה ישנה את המרקם הרך והפאדג’י.
מכינה כבר פעם שלישית, טעים להפליא ומאוד קל להכין! תודה רבה על המתכונים הנפלאים 😘
שמחה לשמוע ❤️
אפשר להמיר את הקמח שקדים בקמח אחר?
אני חושבת שאפשר לשים אגוזי מלך טחונים דק או ביסקוויטים מפוררים דק.
המתכונים שלך מעוליםם!! יש מתכונים שצריך להשתמש בכוס חד פעמית? או שהכל עם כוס 240 מ”ל??
כל המתכונים עם כוס 240 מ”ל 🙂
שלום,
האם אפשר להכין כעוגיות? ואם כן מה משך האפיה?
היי יפה,
התערובת לא מספיק יציבה ליצירת עוגיות.
היי יקירה. כמה זמן מצננים את תערובת השוקולד אחרי שמוציאים אותה מהמיקרו וכמה זמן נותנים לעוגה להתקרר לפני שחותכים אותה? כמו כן איך חותכים את העוגה בהתחלה לחצי לאורך ואז ואז שש לרוחב וככה יוצא 12 או ישר 12 לאורך? תודה מראש!
מספיק לצנן את תערובת השוקולד כ-2 דקות.
כדאי לחתוך את העוגה לאחר שהיא מתקררת לטמפ’ החדר. אחרי חצי שעה-שעה.
מומלץ לחתוך את העוגה לאורך (לחצי) ואז לריבועים לרוחב.
שלום אפרת,
קמח שקדים נמכר כקמח בחנויות או כשקדים טחונים?
מה אני צריכה לחפש?
תודה!
היי שירה,
אפשר למצוא כשקדים טחונים ואפשר למצוא כקמח שקדים. לא משנה.
תודה הכוונה בקמח שקדים היא לשקדים טחונים?
כן.
היי אפרת
במקום שוקולד לבן אפשרי שוקוציפס לבן לאפייה?
ואם כן מהי הכמות המומלצת?
ובמידה ומשתמשים כמו במקור בשוקולד לבן כמה אחוז קקאו רצוי מקסימום ?
יש בבתי טבע שוקולד לבן עם פחות סוכר(יותר אחוזי קקאו ) כשטועמים אותו בפני עצמו הוא לא טעים לי בכל אופן אבל כחלק מהמתכון זה עשוי להיות טעים מה דעתך?
תודה והמשך יום טוב.
היי עינת,
באופן כללי חצי כוס שוקולד צ’יפס = 100 גרם שוקולד.
שוקולד צ’יפס לבן לאפיה פחות טעים משוקולד לבן חלבי, במיוחד אם הוא פרווה.
שוקולד לבן אינו מכיל מוצקי קקאו. אולי התכוונת לחמאת קקאו?
אפשר להמיר את הביצים או לוותר עליהם?
לא ממליצה במקרה הזה.
אני מבינה שעוגה יוצאת קטנה,נכון?
כן. הכמות מתאימה לאינגליש קייק חד”פ והריבועים יוצאים בגובה כ-2 ס”מ (כמו בראוניז).
אפשר משהו אחר במקום קמח שקדים?
אני חושבת שאפשר לשים אגוזי מלך טחונים דק או ביסקוויטים מפוררים דק.
במה אפשר להחליף את הקמח שקדים?
היי חוי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים אגוזי מלך טחונים דק או ביסקוויטים מפוררים דק.
תודה על התגובה המהירה
האם ניתן להחליף בשוקולד 90 אחוז מוצקי קקאו+ממתיק סטיביה או תחליף אחר ??
אני חושבת שכן. גם מבחינת תחליף סוכר אין בעיה.
צריך לקחת בחשבון ששוקולד 90% הוא קצת מר בטעם אז אולי זה יורגש קצת בטעם.
היי אפרת במה אפשר להחליף את קמח השקדים?תודה
היי מיטל,
אני מניחה שאפשר לשים אגוזי מלך טחונים דק או ביסקוויטים מפוררים דק.