זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 12 ריבועים
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק חד פעמית
תערובת מנגו:
מנגו גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות (כוס וחצי קוביות מנגו)
2 כפות מלאות יוגורט
3 כפות חלב ממותק מרוכז (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
תערובת יוגורט:
3 כפות מלאות יוגורט
2 כפות חלב ממותק מרוכז
-טוחנים בבלנדר מוט את קוביות המנגו עם 2 כפות מלאות יוגורט ו3 כפות חלב ממותק, עד למחית. מעבירים לתבנית אינגליש קייק חד פעמית ומשטחים את התערובת.
-מערבבים בקערית 3 כפות יוגורט עם 2 כפות חלב ממותק. יוצקים מעל תערובת המנגו ובעזרת סכין מערבבים קלות עד לקבלת דוגמה של שיש בחלק העליון.
-עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום או ניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 4-5 שעות לפחות.
-לאחר שזה קופא, חותכים לקוביות ומגישים מיד.
*לאחר ההקפאה ניתן להעביר את הקוביות לכוסות הגשה (2 קוביות בכל כוס).
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- כדורי קוקוס ללא אפיה |
- סופגניות ללא גלוטן
איזה קינוח אפשר לחבר לזה שהיה יותר מרשים וטעים
בדר”כ מגישים משהו גלידתי עם משהו יבש.
אפשר להגיש לצד מאפינס תפוזים.
מזה אומר חלב ממותק? אפשר גם חלב עם סוכר נגיד במקום?
היי,
חלב מרוכז אחראי על המרקם הקטיפתי והגלידתי😊
אם אין לך אפשרות להשיג או להכין חלב מרוכז תחליפי אותו ב-3 כפות שמנת מתוקה (המרקם ישתנה מעט).
במתכון ריבועי מנגו קפואים לאיזה יוגורט את מתכוונת?
היי,
אפשר להשתמש בכל יוגורט בטעם טבעי, רק שיהיה מינימום 3% שומן.
היי אפרת! אני נהנית כל פעם מחדש מהמתכונים האלופים שלך… רציתי לשאול, יש לי גלידת יוגורט מוכנה בבית ורציתי לטחון איתה את המנגו. השאלה כמה מתיקות ונוזלים אני צריכה להוסיף? תודה רבה!
היי לאה,
אם התכוונת לגלידת יוגורט קנויה, על כל 5 כפות גלידת יוגורט תוסיפי כוס- כוס וחצי קוביות מנגו טחונות ותערבבי עם הגלידה. אם זו גלידה קנויה היא אמורה להיות מתוקה מספיק ואין צורך להשתמש בחלב מרוכז.
תצא לך גלידת יוגורט מנגו ללא ה”שבילים” הלבנים של היוגורט כי לא יצא מוצלח לערבב את הגלידה הקנויה עם תערובת היוגורט.
איך ניתן להמיר את זב למתכון פרווה כך שהמרקם לא יפגם?
היי חיה,
בגרסה פרווה המרקם ישתנה מאד, אבל את יכולה להמיר את היוגורט במעדן סויה וניל ואת החלב המרוכז בקרם קוקוס.
יש משהו שניתן לשים במקום קרם קוקוס?
לא שידוע לי…
בד’כ אני חותכת מנגו ושמה בשלוקים מסיליקון בשביל הילד והוא אוהב. אם אערבב בזה יוגורט ודבש/ מייפל ואקפיא זה יהיה מרקם טוב כמו גלידה ?
היי אביגיל,
זה לא יהיה במרקם של גלידה אבל כן יהיה טעים ויזכיר גלידת יוגורט.
כמה אחוז שומן מומלץ שיהיה ביוגורט?
היי מאיה,
מומלץ לא פחות מ-3%😊
תודה! אחוזי שומן גבוהים ( כמו למשל 10%) זה גם בסדר או שיהיה כבד מידי?
זה אמור להיות מצוין(:
אם אני רוצה את המתכון בגרסה פרווה?
היי אביטל,
בגרסה פרווה המרקם ישתנה מאד, אבל את יכולה להמיר את היוגורט במעדן סויה וניל ואת החלב המרוכז בקרם קוקוס.
אשמח לשמוע איך יוצא(: