זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 12-14 ריבועים
סוג: פרווה
רכיבים
תבנית אינגליש קייק חד פעמית מקרטון
תחתית:
14 עוגיות “לוטוס” (כ-108 ג’)
30 גרם מרגרינה מומסת
2 כפות מים
קרם וניל ודבש:
מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)
3 כפות מים קרים
2 כפות דבש
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לזילוף מעל: דבש
אופן ההכנה
תחתית:
-טוחנים במעבד מזון את עוגיות הלוטוס לפירורים קטנים.
-מערבבים היטב בקערה את פירורי העוגיות עם המרגרינה המומסת והמים ומהדקים בתחתית התבנית בצורה אחידה.
קרם הגבינה:
-מקציפים בקערה (בעזרת מיקסר ידני) את הקצפת הצמחית עם המים ,הדבש ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. יוצקים את הקרם על תחתית העוגיות.
-מכניסים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.
-מוציאים מהמקפיא, מחלצים מהתבנית וחתוכים לקוביות. מזלפים מעל דבש.
*שומרים במקפיא.
ראו גם
- חיתוכיות בייגלה |
- עוגה לבנה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- בגט פסטו ומוצרלה |
- לחמניות בצל
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
אפשר לעשות בלי דבש?
כן. אם חסרה מתיקות בקצפת אפשר להוסיף אבקת סוכר לפי הטעם.
תודה על המתכון!
אפשר להכין את זה גם חלבי?
כן בטח עם חמאה, חלב ושמנת להקצפה.
שמנת להקצפה היא פחות מתוקה מקצפת צמחית אז כדאי להוסיף עוג 2 כפות סוכר.
תודה על האתר המושלם!
1. אפשר שמן במקום מרגרינה? אפשר שמן קוקוס במקום מרגרינה?
2. אפשר קורנפלור במקום פודינג? באופן כללי, בקצפות במתכונים שלך אפשר קורנפלור במקום פודינג?
היי סימה,
1. שמן רגיל לא, שמן קוקוס אפשר.
2. הפודינג מוסיף גם טעם וגם מתיקות אז לא הייתי ממליצה לוותר עליו.
תודה רבה!
שמרתי ואני אכין את המתכון בחג! אני אשמח גם לקופון למעבד מזון. בדיוק נהרס לי. תודה על כל המתכונים ושנה טובה!
היי כמה זמן הכי מומלץ להקפיא? באיזה מעבד מזון את משתמשת אשמח להמלצה וגם לקופון אם יש לך.
היי האם אפשר במקום דבש לשים סילאן ?
עדיף סירופ מייפל