זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 20 ריבועים
סוג: פרווה
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
כוס (120 ג’) אגוזים או שקדים טחונים (אפשר לשלב)
כוס (90 ג’) קוקוס טחון
חצי כוס (120 מ”ל) טחינה גולמית
4 כפות מלאות דבש או מייפל טבעי
2-6 כפות מים (*לפי הצורך)
אופן ההכנה
-מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה (את המים מוסיפים בסוף ולפי הצורך).
-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים לתוכה את התערובת. משטחים ומהדקים לגובה אחיד. מכסים ומכניסים למקפיא למשך שעה.
-לאחר כשעה, מוציאים מהמקפיא. מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים בגודל עד 3 ס”מ (חוצים לאורך ואז לרוחב – לריבועים).
*שומרים בקופסה סגורה במקרר.
ראו גם
- כריך פרח |
- קונוס אבוקדו |
- צ’יפס קליפות תפוח אדמה |
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- שייק טרופי |
- עוגת ביסקוויטים והשחר
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
בס”ד
שלום אפרת, ת
תודה על עוד מתכון מנצח! רציתי לשאול אם אפשר לשמור במקפיא וכן כמה זמן בערך נשמר במקרר
תודה רבה ושבת שלום:)
כן אפשר.
נשמר בערך חודש בקופסה סגורה.
הי אפרת
אפשר לשים במקום הקוקוס פצפוצי אורז?
תודה!
לא ניסיתי, חושבת שכן.
הי אפרת,
נראה מתכון מעולה
רוצה לנסות
יש לך אולי רעיון לציפוי שישדרג את זה
משהוא בריא- לא שוקולד?
תודה רבה!
אפשר לערבב טחינה עם קצת קקאו ודבש ולזלף פסים מעל.
תודה על המתכון, האם אפשר לשלב קמח שקדים ואגוזים טחונים?
כן אפשר.
תודה על המתכונים מהירי ההכנה
הכנתי את הרבועים האלה כבר פעמיים-טעימים ובריאים
פשוט מנת חלבון זמינה
אני רוצה להציע צורה אחרת ל”ממתק” הכנתי כדורים וגלגלתי בקוקוס.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי, כמה אגוזים להוסיף, אם אני רוצה להחליף את הקוקוס בעוד אגוזים?
היי
שימי כוס אגוזים.
שלום, הכנסתי למקפיא ובאתי לבדוק כמה זמן צריך שיקפא וגיליתי שכתבת לשים גם מים… עד כמה זה נורא שלא שמתי?
היי,
יכול להיות שיצא קצת פחות יציב, אבל זה לא מאד קריטי.
חוזרת לעדכן שיצא ממש טוב…אולי כי לפניכן הוספתי דבש וטחינה עד שיצא לי עיסה טובה… תודה!
ושאלה – אחותי הכינה ויצא מאוד נוזלי, כנראה מעודף מים… האם נראה לך זה יעזור לאפות (ואז המים יתאדו)? אם כן לכמה זמן? איך את ממליצה לעשות את זה?
שמחה שיצא לך מוצלח:)
לגבי אחותך, אולי הטחינה שהיא השתמשה בה גם היתה מידי נוזלית. אני ממליצה להוסיף אגוזים וקוקוס. פחות כדאי לאפות.
היי אפרת
הכנתי היה ממש טעים
שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף❤
יצא ממש מוצלח אישית אהבתי מאוד
רק חבל שבעלי לא כ”כ אהב..
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌷
שלום
תודה על המתכונים הפשוטים והמעניינים
אשמח לדעת אם אפשר לוותר על המים או להחליף במשהו אחר?
זה לא ירטיב את האגוזים מידי???
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
המים מאחדים את התערובת, לכן צריך לשים מהם לפי הצורך.
שלום ! האם לדעתך זה יצא מוצלח אם אחליף את הטחינה בחמאת שקדים? הילדים פחות אוהבים טחינה…
היי,
אני חושבת שזה אפשרי, לא ניסיתי בעצמי(:
היי אפרת,
יצא ממש טעים
הכנתי עם טחינה מלאה ולדעתי אין הבדל לאוהבי הטחינה
תודה על עוד מתכון קליל וטעים😊
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת שאת כותבת כוס לאיזה גודל כוס את מתכונת?
היי,
בכל המתכונים באתר- כוס מדידה= כוס בנפח 240 מ”ל. גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
הי
אני מכורה לך.
האם את השקדים צריך להשרות ולקלף לפני שטוחנים ?
היי,
ממש שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אין צורך להשרות ולקלף.
כמה קלוריות יש בחתיכה?
היי,
תוכלי לבדוק את הערך הקלורי המדויק בקישור הבא: https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
היי אפרת
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקמח תפוא בשקדים טחונים?
היי חן,
האם התכוונת לשאול על מתכון אחר? כי במתכון הנוכחי אין קמח.
בריא וטעיםםםם וכזה כלום להכין…
תודה אפרת!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺
הכפלתי כמויות. שילבתי אגוזים ושקדים ללא קוקוס והשתמשתי בטחינה אורגנית ושמתי 4 כפות מים.
נראה בעין ממש טובבבב
מחכה להוציא מהמקפיא ולהנות…
תודה רבה על מתכון בריא ופשוט!
שבת שלום. 👍
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת❤
קצת התאכזבתי…
השארתי את הריבועים במקפיא עד הבוקר כי זה היה מדי דליל ולא התקשה וגם כשכבר התקשה בהמשך אחרי כמה שניות זה נימוח ביד.
מה לא עשיתי טוב? 🤔
היי,
האם כשהכפלת כמויות דייקת בכמויות?
למשל- היות ולא שמת קוקוס, האם שמת 2 כוסות נוספות של אגוזים/שקדים במקום?
לדעתי כן דייקתי.
בכל פעם שמתי 2 כוסות של אגוזים. האם היה צריך 3 כוסות?
בלל שהכפלת כמויות היה צריך לשים 2 כוסות אגוזים ו-2 כוסות קוקוס. את וויתרת על הקוקוס לכן היה צריך לשים סה”כ 4 כוסות של אגוזים.
אגב, השתמשת ב-2 תבניות אינגליש קייק?
זה בדיוק מה שעשיתי.. שמתי בסה”כ 4 כוסות של אגוזים.
וכן, השתמשתי ב-2 תבניות אינגליש קייק.
מעניין, אם ככה נשמע שעשית הכל טוב(:
השתמשת אולי בכוס שונה מכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)?
שלום, תודה רבה על המתכונים הנהדרים,
אפשר לשים סילאן במקום דבש/מייפל?
היי,
אפשר, הטעם יהיה פחות מתוק.
זה שהוספת משקלים ממש עזר , ככה יכולתי לחשב פחמימות.
החלפתי במייפל ללא פחמימות מאייהרב.
יצא מדהים כמו חלבה.
תודה 🤩
איזה כיף שהצלחת להפוך את המתכון לעוד יותר דיאטטי(:
נראה מעולה! תודה על השיתוף❤
האם גם ניתן להכין את זה, ובמקום להקפיא, לאפות?
אני לא בטוחה שזה יצא מוצלח, אבל אפשר לנסות):
מופיעים רק רכיבי המתכון. איפה אפשר למצוא את ההכנה?
לא מופיע לך המתכון?
בדקתי והמתכון תקין. מצרפת בכל מקרה את אופן ההכנה:
“-מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה (את המים מוסיפים בסוף ולפי הצורך).
-מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ויוצקים לתוכה את התערובת. משטחים ומהדקים לגובה אחיד. מכסים ומכניסים למקפיא למשך שעה.
-לאחר כשעה, מוציאים מהמקפיא. מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים בגודל עד 3 ס”מ (חוצים לאורך ואז לרוחב – לריבועים).
*שומרים בקופסה סגורה במקרר.”
תודה רבה על התגובה המהירה.
אין שישי בלי האתר שלך 🙂
היי אפרת מה שלומך? רציתי לשאול האם האגוזים/השקדים צריכים להיות טחונים לאבקה או גרוסים?
היי עדי,
האגוזים צריכים להיות גרוסים דק (לא לאבקה).
חג שמח!
השקדים והאגוזים קלויים או טיבעיים?תודה
היי טובה,
מומלץ שיהיו קלויים, אבל אפשר גם טבעיים.
נראה מעולה, רוצה להכין מחר. אפשר בלי הקוקוס ?
היי נוי,
אני פחות ממליצה לוותר על הקוקוס, אבל אפשר להמיר בכוס נוספת של אגוזים קצוצים.
היי אפרת,
כבר הכנסתי למקפיא ,נראה מעולה גם שמתי מעל קוקוס כמוך ועשיתי זיגוג קל(אלכסונים) של סילאן.
לא יכולה להתאפק
תודה רבה:)
איזה כיף לשמוע! תודה אושרית❤
המרקם שלו נהיה קשה כשאוכלים או כמו עוגה?
היי הודיה,
המרקם שונה משל עוגה, אבל גם לא קשה במיוחד. כדאי לנסות את המתכון ולראות אם אוהבים את הסגנון😊
ניסיתי…
ככה זה אמור להיראות? פיזרתי קוקוס לפני ההקפאה, מקווה שזה בסדר
איזה כיף שניסית(: זה נראה מצוין!
אני פחות אהבתי את המרקם אבל אח שלי עף על זה 😍
תעלי עוד מתכונים כאלו בלי סוכר ובריאים🙏
תודה! 💜
שמחה לשמוע! שבת שלום(:
היי אפרת יקירה,
רציתי לשאול, אפשר סילאן במקום הדבש והמייפל?
ואפשר להוסיף משהו שהטעם של הטחינה יופחת? אולי קקאו?שוקולית?
תודה על המענה ואת מדהימה🌸
היי רויטל
– אני מניחה שסילאן ישנה מעט את הטעם והמרקם, אבל אפשר.
– אני חושבת שאפשר להוסיף 2 כפות ממרח שוקולד או ממרח תמרים ולשים חצי כוס פחות 2 כפות טחינה.
אשמח לשמוע איך יוצא עם השינויים(:
היי אפרת! אני פשוט נכנסת כל יום חמישי לנסות משהו חדש מימך:))
המתכון נראה פשוט טעים.. ואני מאוד רוצה להכין לשבת..
רציתי לשאול האם למדוד את הכמות אגוזים בכוס לפני שהם טחונים או אחרי שהם טחונים?
כי אם זה יהיה לפני יהיה פחות אגוזים ואם אני אמדוד אחרי שאני אטחן אולי יהיה יותר מידי לעוגה.
אשמח לדעת לפני שאני מתחילה.
תודה לך!:)
היי ענאל,
תמדדי כוס אגוזים לאחר הטחינה.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים ובהצלחה😊
לצערי רק עכשיו ראיתי את ההודעה.
אבל לשבת הכנתי לפני שטחנתי ובאמת יצא קצת רך.. אבל יצא פשוט מושלללם.
הילדים ובעלי נהנו מאוד! תודה רבה!!:)
אין עלייך ועל המתכונים שלך:)
איזה כיף שאהבתם את המתכון❤ תודה שחזרת לעדכן(:
יצא ממש טעים אבל הוצאתי את זה מהמקפיא בבוקר ואחרי שעה זה כבר היה ממש רך ונמעך מידי.
מה אפשר לעשות ?
היי שרי,
לפעם הבאה אפשר להוסיף עוד קוקוס או אגוזים כדי שהתערובת תצא יציבה יותר.
(אגב, השתמשת בכוס מדידה? אם לא יכול להיות שהיה צריך לשים יותר מהכמויות)
בינתיים אפשר לאכול את הריבועים כחטיף קפוא ומרענן😊
יש אפשרות במקום קוקוס לשלב שומשום?
אני לא בטוחה אם שומשום במקום כל הכמות של הקוקוס יצא טוב, היות והקוקוס מאחד את החומרים. אבל את יכולה לנסות😊
האם הטעם של הטחינה ממש מורגש? אני רוצה מאוד להכין אך ילדיי ממש לא אוהבים טחינה
היי ספיר,
הטעם של הטחינה דומיננטי במתכון הזה. לא בטוח שילדים יתחברו אליו אבל אפשר לנסות🙂
אפשר גם לשים רבע כוס טחינה ורבע כוס ממרח שוקולד כדי להפוך את הריבועים לאטרקטיביים לילדים.
בהצלחה!
יש גם שוקולד טחינה טבעוני מהמם
תודה! איזה מתכון מושלם!!
איזה כיף שאהבת❤
יש תחליף לקוקוס? (פחות אוהבים אצלנו)
פחות מומלץ, אבל אפשר לשים עוד כוס אגוזים.
אני חושבת שאפשר גם לשים במקום הקוקוס פצפוצי אורז.
יצא ממש טעים את האגוזים לא טחנתי לגמרי שמתי רק 4 כפות מים
אחרי שחתכתי לקוביות השארתי במקפיא אפשר לאכול את זה ישירות מהמקפיא
רציתי לשאול איך זה יהיה לדעתך עם קרם שוקולד מלמעלה?
שמחה שאהבתם!
לדעתי ילך מצוין עם ציפוי גנאש, בייחוד אם אתם אוכלים את הריבועים קפואים.
חשוב רק להקפיד לצפות בגנאש לאחר קירור/הקפאה של הריבועים כדי שיתייצבו.
היי אפרת, הכנתי לשבת ויצא ממש טעים!! ובכלום עבודה, בדיוק כמו שאני אוהבת 🙂 ראיתי בתמונה שלך שהוספת קוקוס מלמעלה ואז ככה עשיתי גם 🙂 תודה רבה על המתכון הבריא ושבוע טוב ומבורך!
שמחה מאד שיצא מוצלח, ושאהבת את המתכון❤
יצא מושלם, גם טעים גם בריא וגם קל!
תוודה על המתכון
איזה כיף שאהבת! תודה על השיתוף😍
היי,אהבתי
כזה מתכון קל -פחות מ10 דקות
יצא לי כהה יותר מהתמונה
והאם כדאי לשמור בהקפאה עד ההגשה? כי המרקם רך גם אחרי שהיה במקפיא
היי ספיר,
איזה כיף שאהבת😊
אפשר לשמור בהקפאה ואז זה גם נשמר טוב יותר וגם נהיה סוג של נשנוש קפוא:)
היי, אפשר להשתמש בטחינה מלאה?
אם אוהבים את הטעם- אפשר בהחלט😊
תודה! 🙂