זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מצרכים:
500 גרם בשר בקר טחון (מומלץ להשתמש בבשר טרי)
1 בצל בינוני קצוץ
גבעול סלרי קצוץ דק (כשליש כוס גבעול קצוץ)
גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה
3-4 שיני שום כתושות
400 גרם עגבניות מרוסקות (מבקבוק או קופסת שימורים)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
כוס וחצי מי בישול של הפסטה
תיבול: כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
כ-8 עלי בזיליקום טריים
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הסלרי, הגזר והשום, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.
-מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 4-5 דקות, עד שמשנה צבעו ומתבשל.
-מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וכוס וחצי ממי הבישול בהם בישלנו את הפסטה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות.
-מוסיפים את עלי הבזיליקום ומבשלים כ-5 דקות נוספות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
*המתכון מתאים ל500 גרם פסטה. אפשר להגיש גם על אורז לבן.
ואוו אפרת יצא מוש!!!
תודה!
שמחה שיצא טעים❤️
היי אפרת! כרגיל מתכון טעים ומוצלח! אני רק רוצה לעשות את הרוטב קצת יותר סמיך, הוא לא ממש נצמד לפסטה כי הוא נוזלי, יודעת איך אפשר לעשות את זה? ואם צריך לשנות משהו בתיבול אשמח לדעת לאיזו כמות.
תודה!!!
היי לידור,
אפשר להפחית את כמות המים (להתחיל מחצי כוס ואם יש צורך להוסיף- תמיד אפשר לקראת הסוף).
הי,
אפשר להכין בנפרד את הרוטב ובנפרד את הפסטה ולחבר לפניי ההגשה? ולשים מים רגילים.. חשבתי להכין כמות רוטב בולונז שיהיה במקרר לכמה ימים..
כן בטח:)
הכנתי עם חזה עוף טחון, והרבה עגבניית טריות מגורדות במקום המרוסקות, ויצא מושלם! תודה!! מיכל
נשמע מעולה:)
תודה מיכל💜
הי אפרת, את חושבת שיתאים להוסיף כמה כפות של עדשים כתומות בלי שהטעם הטעים ייפגע? ועדיף לטחון אותן או לשים פשוט כמה כפות של עדשים מבושלות ברוטב המוכן? תודה!! מיכל
האמת שלא ניסיתי את השילוב הזה אבל זה נשמע מעניין.
לגבי הטחינה שלהן זה תלוי איך אתם אוהבים (למשל אם זה לילדים הייתי טוחנת).
היי אפרת
רציתי להכין פאי רועים – האם המתכון לבשר שצירפת כאן יכול להתאים לפאי?
תודה
היי,
כן- יש לטגן את הבשר הטחון ואז אפשר להשתמש בו לפשטידה.
היי אפרת,
אני רוצה להכפיל כמויות ולהשתמש בחצי קילו בשר טחון וחצי קילו עוף טחון, מתאים?
היי,
כן, אפשר(:
אמאלה איזה טעיםםםם
אין על המתכונים המושלמים שלך
טעים לנו כל פעם מחדש!!!!
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה טעים ומזמין! תודה שחזרת לשתף😊
הי אפרת
יצא מושלם!
הכנו לשבת
והשארתי על הפלטה ועדין נשאר טרי וטעיםםםם!
תודה רבה!
שמחה מאד שיצא מוצלח ושנשאר מוצלח גם לאחר חימום על הפלטה(: תודה על השיתוף🌺
תודה על המתכון, מה ההבדל בין הרוטב במתכון הזה לבין המתכון של המתכון ספגטי בולונז באתר?
היי איציק,
יש הבדל בין המרכיבים בשני המתכונים, וכן הכמות במתכון השני מעט יותר גדולה (המתכון הנוכחי מכיל סלרי וגזר, ויש בו פחות עגבניות).
היי,
תודה רבה על המתכונים,
קיבלתי המלצה להוסיף גם יין אדום. האם יש לך המלצה כמה שמים ובאיזה שלב? תודה רבה
היי ליאור,
אישית אני פחות מתחברת לשילוב יין ברוטב בולונז (בבשר ובעוף כן😊) אבל כמובן שמדובר בעניין של טעם…
את יכולה להוסיף חצי כוס יין אדום לאחר בישול 5 דקות את הבשר ולפני הוספת העגבניות.
לאחר מכן לבשל כרבע שעה על אש בינונית, ואחר כך להוסיף את העגבניות ושאר המרכיבים ולבשל על אש נמוכה עוד לפחות 25 דקות תוך ערבוב מפעם לפעם.
היי אפרת,
תודה על מתכונים שהופכים את חוויות הבישול והאפייה למהנה וקלילה😀
במידה ואין לי סלרי, מה לשים במקום?
היי ליטל,
את יכולה לוותר על הסלרי:)
וואו זה יצא מושלם הוספתי גם כורכום יצא משגע
לא היה לי סלרי ובזיליקום אבל עדיין יצא משגע זה נגמר!!!!!!!!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נועה
וואו יצא מעולה! גם הבת שנתיים אהבה! אין על המתכונים שלך!
נראה מעולה 🙂
תודה אלינור
מה אפשר לשים במקום העלי בזיליקום?
אפשר לוותר.
היי אפרת, רוצה להכין מחר לארוחת צהריים, עם 400 גרם סויה טחון (זה שמגיע כבר מבושל אך ללא תיבול) במקום בשר. כמה שאלות: האם מומלץ להשרות אותו בקצת רוטב סויה, כפי שרשום במתכון של שווארמה צמחונית? אם יש לי כרגע רק קופסה אחת של עגבניות מרוסקות במשקל של 260 גרם, אפשר להשלים בעגבניות טריות מגורדות, ואם כן, כמה? האם צריך לשנות משהו אחר מכיוון שיש רק 400 גרם סויה? תודה רבה מראש והמשך ערב מקסים 🙂
היי אודליה,
מומלץ להשרות את הסויה הטחון בכף רוטב סויה וכף סילאן (או 2 כפות רוטב סויה).
אפשר להוסיף עגבניה רכה מגורדת.
אין צורך לשנות משהו.
תודה רבה אפרת – הכנתי לפי הצעתך עם סויה וסילאן ויצא מושלם 🙂 ערב מקסים והרבה בריאות 🙂
❤️
אפשר להשתמש בהודו טחון במקום בשר בקר טחון?
כן אפשר.
היי אפרת, האם את יכולה לחבר בין רוטב הבולונז והפסטה ולבשל זאת בסיר אחד?
היי דליה,
אם את מתכוונת לבשל פסטה יבשה בתוך הבולונז אז אפשר אבל קודם כל יש להכין את הרוטב וכדאי להוסיף לו לפחות עוד 2 כוסות מים.
שלום
האם אפשר להשים בזיליקום תבלין – יבש ?
או שאפשר גם לוותר עליו ?
תודה רבה
אפשר להכין גם בלי אבל אם יש לך כדאי לשים כחצי כפית תבלין יבש.
שלום,
אני ממש ממש אוהבת את המתכונים שלך אבל המתכון הספציפי הזה צרם לי לקרוא. מבחינת המרכיבים וכמויות אני מסכימה אבל הרוטב עצמו דורש בישול ארוך כמה שיותר. במהלכו מוסיפים מים) לא חובה מי פסטה( ובישול מסתיים כאשר כל החמיצות של העגבניות נעלמת מהרוטב . בכיף יכול לקחת חמש שעות. הטיפים האלה קיבלתי מחבר איטלקי שהוא גם בשלן.
היי אולגה,
אני לא מכירה את שיטת הבישול הארוך וגם חושבת שהוא מיותר. לטעמי התוצאה מעולה כמו שזה 🙂
כמובן שכל אחד יכול לבשל לפי טעמו ושיטתו.
שלום אפרת!
האם אפשרי במקום מי הפסטה לשים מים?
מה התפקיד של מי פסטה ספציפית?
תודה ויום טוב
במי הפסטה יש קצת את הטעם של הפסטה שמתבשלת בפנים אבל אפשר לשים מים, זה ממש לא קריטי.
נראה מעולה!
אפשר להקפיא?
כן אפשר.
שלום אפרת!
אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות טריות ולא משימורים?
כן. אפשר לשים 3-4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות דק.
הי. אפשר להשתמש בעוף טחון?
אפשר למרות שיותר טעים עם בשר בקר.
לכמה מנות פסטה תספיק כמות רוטב כזו?
היי נדב,
כמות הרוטב מספיקה ל500 גרם פסטה. זה יוצא 5-6 מנות.