שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון (מומלץ להשתמש בבשר טרי)

1 בצל בינוני קצוץ

גבעול סלרי קצוץ דק (כשליש כוס גבעול קצוץ)

גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

3-4 שיני שום כתושות

400 גרם עגבניות מרוסקות (מבקבוק או קופסת שימורים)

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כוס וחצי מי בישול של הפסטה

תיבול: כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

כ-8 עלי בזיליקום טריים

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הסלרי, הגזר והשום, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.

-מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 4-5 דקות, עד שמשנה צבעו ומתבשל.

-מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וכוס וחצי ממי הבישול בהם בישלנו את הפסטה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את עלי הבזיליקום ומבשלים כ-5 דקות נוספות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

*המתכון מתאים ל500 גרם פסטה. אפשר להגיש גם על אורז לבן.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת יוגורטעוגת יוגורט
אורז בסגנון הודי אורז בסגנון הודי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שרי (21:46 4.12.2024)

ואוו אפרת יצא מוש!!!
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:24 5.12.2024)

שמחה שיצא טעים❤️

avatar
לידור (13:44 19.06.2024)

היי אפרת! כרגיל מתכון טעים ומוצלח! אני רק רוצה לעשות את הרוטב קצת יותר סמיך, הוא לא ממש נצמד לפסטה כי הוא נוזלי, יודעת איך אפשר לעשות את זה? ואם צריך לשנות משהו בתיבול אשמח לדעת לאיזו כמות.
תודה!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:20 19.06.2024)

היי לידור,
אפשר להפחית את כמות המים (להתחיל מחצי כוס ואם יש צורך להוסיף- תמיד אפשר לקראת הסוף).

avatar
דורית (12:11 26.12.2023)

הי,
אפשר להכין בנפרד את הרוטב ובנפרד את הפסטה ולחבר לפניי ההגשה? ולשים מים רגילים.. חשבתי להכין כמות רוטב בולונז שיהיה במקרר לכמה ימים..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:12 26.12.2023)

כן בטח:)

avatar
מיכל (04:06 25.12.2023)

הכנתי עם חזה עוף טחון, והרבה עגבניית טריות מגורדות במקום המרוסקות, ויצא מושלם! תודה!! מיכל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:45 25.12.2023)

נשמע מעולה:)
תודה מיכל💜

avatar
מיכל (20:29 27.12.2023)

הי אפרת, את חושבת שיתאים להוסיף כמה כפות של עדשים כתומות בלי שהטעם הטעים ייפגע? ועדיף לטחון אותן או לשים פשוט כמה כפות של עדשים מבושלות ברוטב המוכן? תודה!! מיכל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:30 28.12.2023)

האמת שלא ניסיתי את השילוב הזה אבל זה נשמע מעניין.
לגבי הטחינה שלהן זה תלוי איך אתם אוהבים (למשל אם זה לילדים הייתי טוחנת).

avatar
אור (10:16 4.01.2023)

היי אפרת
רציתי להכין פאי רועים – האם המתכון לבשר שצירפת כאן יכול להתאים לפאי?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:03 4.01.2023)

היי,
כן- יש לטגן את הבשר הטחון ואז אפשר להשתמש בו לפשטידה.

avatar
מירב (22:29 10.11.2022)

היי אפרת,
אני רוצה להכפיל כמויות ולהשתמש בחצי קילו בשר טחון וחצי קילו עוף טחון, מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:05 11.11.2022)

היי,
כן, אפשר(:

avatar
ענת (13:31 12.07.2022)

אמאלה איזה טעיםםםם
אין על המתכונים המושלמים שלך
טעים לנו כל פעם מחדש!!!!

רוטב בולונז
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:54 12.07.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה טעים ומזמין! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
מירי (00:51 22.05.2022)

הי אפרת
יצא מושלם!
הכנו לשבת
והשארתי על הפלטה ועדין נשאר טרי וטעיםםםם!
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:37 22.05.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח ושנשאר מוצלח גם לאחר חימום על הפלטה(: תודה על השיתוף🌺

avatar
איציק (18:42 28.12.2021)

תודה על המתכון, מה ההבדל בין הרוטב במתכון הזה לבין המתכון של המתכון ספגטי בולונז באתר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 28.12.2021)

היי איציק,
יש הבדל בין המרכיבים בשני המתכונים, וכן הכמות במתכון השני מעט יותר גדולה (המתכון הנוכחי מכיל סלרי וגזר, ויש בו פחות עגבניות).

avatar
ליאור (18:02 6.12.2021)

היי,
תודה רבה על המתכונים,
קיבלתי המלצה להוסיף גם יין אדום. האם יש לך המלצה כמה שמים ובאיזה שלב? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 6.12.2021)

היי ליאור,
אישית אני פחות מתחברת לשילוב יין ברוטב בולונז (בבשר ובעוף כן😊) אבל כמובן שמדובר בעניין של טעם…
את יכולה להוסיף חצי כוס יין אדום לאחר בישול 5 דקות את הבשר ולפני הוספת העגבניות.
לאחר מכן לבשל כרבע שעה על אש בינונית, ואחר כך להוסיף את העגבניות ושאר המרכיבים ולבשל על אש נמוכה עוד לפחות 25 דקות תוך ערבוב מפעם לפעם.

avatar
ליטל (13:40 7.03.2021)

היי אפרת,
תודה על מתכונים שהופכים את חוויות הבישול והאפייה למהנה וקלילה😀
במידה ואין לי סלרי, מה לשים במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:51 7.03.2021)

היי ליטל,
את יכולה לוותר על הסלרי:)

avatar
נועה (13:33 25.10.2020)

וואו זה יצא מושלם הוספתי גם כורכום יצא משגע
לא היה לי סלרי ובזיליקום אבל עדיין יצא משגע זה נגמר!!!!!!!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:56 25.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נועה

avatar
אלינור (20:47 30.08.2020)

וואו יצא מעולה! גם הבת שנתיים אהבה! אין על המתכונים שלך!

רוטב בולונז
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:56 30.08.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה אלינור

avatar
עפרה (18:30 17.06.2020)

מה אפשר לשים במקום העלי בזיליקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:35 17.06.2020)

אפשר לוותר.

avatar
אודליה (22:18 21.04.2020)

היי אפרת, רוצה להכין מחר לארוחת צהריים, עם 400 גרם סויה טחון (זה שמגיע כבר מבושל אך ללא תיבול) במקום בשר. כמה שאלות: האם מומלץ להשרות אותו בקצת רוטב סויה, כפי שרשום במתכון של שווארמה צמחונית? אם יש לי כרגע רק קופסה אחת של עגבניות מרוסקות במשקל של 260 גרם, אפשר להשלים בעגבניות טריות מגורדות, ואם כן, כמה? האם צריך לשנות משהו אחר מכיוון שיש רק 400 גרם סויה? תודה רבה מראש והמשך ערב מקסים 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:52 22.04.2020)

היי אודליה,
מומלץ להשרות את הסויה הטחון בכף רוטב סויה וכף סילאן (או 2 כפות רוטב סויה).
אפשר להוסיף עגבניה רכה מגורדת.
אין צורך לשנות משהו.

avatar
אודליה (19:31 22.04.2020)

תודה רבה אפרת – הכנתי לפי הצעתך עם סויה וסילאן ויצא מושלם 🙂 ערב מקסים והרבה בריאות 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:35 22.04.2020)

❤️

avatar
נטלי (16:33 26.03.2020)

אפשר להשתמש בהודו טחון במקום בשר בקר טחון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:39 26.03.2020)

כן אפשר.

avatar
דליה טל (14:12 2.03.2019)

היי אפרת, האם את יכולה לחבר בין רוטב הבולונז והפסטה ולבשל זאת בסיר אחד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 2.03.2019)

היי דליה,
אם את מתכוונת לבשל פסטה יבשה בתוך הבולונז אז אפשר אבל קודם כל יש להכין את הרוטב וכדאי להוסיף לו לפחות עוד 2 כוסות מים.

avatar
יעקב (21:41 26.06.2018)

שלום
האם אפשר להשים בזיליקום תבלין – יבש ?
או שאפשר גם לוותר עליו ?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 26.06.2018)

אפשר להכין גם בלי אבל אם יש לך כדאי לשים כחצי כפית תבלין יבש.

avatar
אולגה (11:35 15.06.2018)

שלום,
אני ממש ממש אוהבת את המתכונים שלך אבל המתכון הספציפי הזה צרם לי לקרוא. מבחינת המרכיבים וכמויות אני מסכימה אבל הרוטב עצמו דורש בישול ארוך כמה שיותר. במהלכו מוסיפים מים) לא חובה מי פסטה( ובישול מסתיים כאשר כל החמיצות של העגבניות נעלמת מהרוטב . בכיף יכול לקחת חמש שעות. הטיפים האלה קיבלתי מחבר איטלקי שהוא גם בשלן.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:43 15.06.2018)

היי אולגה,
אני לא מכירה את שיטת הבישול הארוך וגם חושבת שהוא מיותר. לטעמי התוצאה מעולה כמו שזה 🙂
כמובן שכל אחד יכול לבשל לפי טעמו ושיטתו.

avatar
galitea (10:44 1.06.2018)

שלום אפרת!
האם אפשרי במקום מי הפסטה לשים מים?
מה התפקיד של מי פסטה ספציפית?
תודה ויום טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 1.06.2018)

במי הפסטה יש קצת את הטעם של הפסטה שמתבשלת בפנים אבל אפשר לשים מים, זה ממש לא קריטי.

avatar
דינה (20:44 23.05.2018)

נראה מעולה!
אפשר להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 23.05.2018)

כן אפשר.

avatar
galitea (22:26 8.05.2018)

שלום אפרת!
אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות טריות ולא משימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:04 8.05.2018)

כן. אפשר לשים 3-4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות דק.

avatar
שי (10:35 7.05.2018)

הי. אפשר להשתמש בעוף טחון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:04 7.05.2018)

אפשר למרות שיותר טעים עם בשר בקר.

avatar
נדב (13:53 6.05.2018)

לכמה מנות פסטה תספיק כמות רוטב כזו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:31 6.05.2018)

היי נדב,
כמות הרוטב מספיקה ל500 גרם פסטה. זה יוצא 5-6 מנות.

לקריאת כל התגובות