שום דבר לא נמצא

רוטב בולונז מושלם עם סלרי וגזר

רוטב בולונז

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון (מומלץ להשתמש בבשר טרי)

1 בצל בינוני קצוץ

גבעול סלרי קצוץ דק (כשליש כוס גבעול קצוץ)

גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

3-4 שיני שום כתושות

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כוס וחצי מי בישול של הפסטה

תיבול: כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור

כ-8 עלי בזיליקום טריים

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הסלרי, הגזר והשום, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.

-מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך 4-5 דקות, עד שמשנה צבעו ומתבשל.

-מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות וכוס וחצי ממי הבישול בהם בישלנו את הפסטה. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומבשלים כ-5 דקות נוספות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

*המתכון מתאים ל500 גרם פסטה. אפשר להגיש גם על אורז לבן.

ראו גם
עוגת יוגורט
אורז בסגנון הודי

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
דליה טל (14:12 2.03.2019)

היי אפרת, האם את יכולה לחבר בין רוטב הבולונז והפסטה ולבשל זאת בסיר אחד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 2.03.2019)

היי דליה,
אם את מתכוונת לבשל פסטה יבשה בתוך הבולונז אז אפשר אבל קודם כל יש להכין את הרוטב וכדאי להוסיף לו לפחות עוד 2 כוסות מים.

Avatar
יעקב (21:41 26.06.2018)

שלום
האם אפשר להשים בזיליקום תבלין – יבש ?
או שאפשר גם לוותר עליו ?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 26.06.2018)

אפשר להכין גם בלי אבל אם יש לך כדאי לשים כחצי כפית תבלין יבש.

Avatar
אולגה (11:35 15.06.2018)

שלום,
אני ממש ממש אוהבת את המתכונים שלך אבל המתכון הספציפי הזה צרם לי לקרוא. מבחינת המרכיבים וכמויות אני מסכימה אבל הרוטב עצמו דורש בישול ארוך כמה שיותר. במהלכו מוסיפים מים) לא חובה מי פסטה( ובישול מסתיים כאשר כל החמיצות של העגבניות נעלמת מהרוטב . בכיף יכול לקחת חמש שעות. הטיפים האלה קיבלתי מחבר איטלקי שהוא גם בשלן.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:43 15.06.2018)

היי אולגה,
אני לא מכירה את שיטת הבישול הארוך וגם חושבת שהוא מיותר. לטעמי התוצאה מעולה כמו שזה 🙂
כמובן שכל אחד יכול לבשל לפי טעמו ושיטתו.

Avatar
galitea (10:44 1.06.2018)

שלום אפרת!
האם אפשרי במקום מי הפסטה לשים מים?
מה התפקיד של מי פסטה ספציפית?
תודה ויום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 1.06.2018)

במי הפסטה יש קצת את הטעם של הפסטה שמתבשלת בפנים אבל אפשר לשים מים, זה ממש לא קריטי.

Avatar
דינה (20:44 23.05.2018)

נראה מעולה!
אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 23.05.2018)

כן אפשר.

Avatar
galitea (22:26 8.05.2018)

שלום אפרת!
אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות טריות ולא משימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:04 8.05.2018)

כן. אפשר לשים 3-4 עגבניות טריות מרוסקות או מגורדות דק.

Avatar
שי (10:35 7.05.2018)

הי. אפשר להשתמש בעוף טחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:04 7.05.2018)

אפשר למרות שיותר טעים עם בשר בקר.

Avatar
נדב (13:53 6.05.2018)

לכמה מנות פסטה תספיק כמות רוטב כזו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:31 6.05.2018)

היי נדב,
כמות הרוטב מספיקה ל500 גרם פסטה. זה יוצא 5-6 מנות.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.