שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

רבע כוס (50 ג’) סוכר

כף (10 מ”ל) מים

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)

3 כפות (30 מ”ל) מיץ לימון

כפית שטוחה קליפת לימון מגורדת דק (רק החלק הצהוב)

חצי כפית קורנפלור + כפית מים קרים (*במידת הצורך)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל במשך 20-30 שניות (השמנת צריכה להיות חמימה אך לא רותחת).

-מניחים במחבת קטנה רבע כוס סוכר וכף מים ומחממים על אש בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמנת המחוממת ומערבבים היטב. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים 3 כפות מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים גרידת לימון ומבשלים 2 דקות נוספות עד שזה מסמיך. אם זה לא הסמיך– מערבבים בכוס חצי כפית קורנפלור עם כפית מים קרים עד לתערובת חלקה ומוסיפים למחבת. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות, עד להסמכה. מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.

*ניתן להוסיף את קרם הלימון לקינוחי מוס, עוגות קרם, עוגות גבינה ועוגות בחושות.

טיפים והערות

קליפת הלימון אמורה לצבוע את הקרם בצהוב. אם הקרם עדיין לבן, אפשר להוסיף קמצוץ תבלין כורכום ולערבב (שימו לב לא לשים יותר מידי כדי לא לפגוע בטעם).

ראו גם
פתיתים ברוטב סויה וירקותפתיתים ברוטב סויה וירקות
טחינה ורודה טחינה ורודה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
יובל שצ'ופק (16:34 22.11.2023)

הי אשמח לדעת כמה יוצא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 22.11.2023)

בערך כמות של כחצי כוס.

avatar
אסנת (06:35 11.07.2023)

היי, אני רוצה להכין טירמיסו לימון,
איך אוכל לשלב את קרם הלימון?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:25 11.07.2023)

היי
אפשר לצפות את הטירמיסו בקרם הלימון מעל.

avatar
אורית (09:27 6.03.2023)

שלום אפרת,
אפשר להפוך את הקרם למוס לימון שיעמוד בפני עצמו בקינוח כוסות?
להקציף שמנת ולקפל לקרם או משהו כזה? יצא טוב? אם כן – איך?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 6.03.2023)

היי,
כן, אפשר:
להקציף שמנת מתוקה עם 3 כפות פודינג וניל ושליש כוס חלב, לאחר מכן לקפל עם מרית את קרם הלימון לקצפת ולהעביר לכוסיות.
ניתן להשאיר חלק מכמות קרם הלימון כדי לזלף מעל הכוסות.

avatar
אורית (21:14 8.03.2023)

עשיתי כמו שרשמת ויצא מעולה,
המון המון תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:18 9.03.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
אוריין טייאר (11:59 13.09.2022)

היי כמה זמן תוקף במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:30 13.09.2022)

היי,
מומלץ להשתמש בקרם עד 5 ימים מההכנה.

avatar
שירי (14:50 24.06.2022)

היי. אפשר לעשות את הרוטב פרווה ולהשתמש במקום שמנת חלבית בשמנת פרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:22 24.06.2022)

היי,
אפשר(:

avatar
דני (21:43 15.06.2021)

היי
אפשר להוסיף על טארטלט?
אין צורך לאפות את הקרם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:48 15.06.2021)

היי,
אפשר בהחלט למלא בטארלטים, אין צורך לאפות.

avatar
פנינה (12:23 13.05.2021)

הי, קרם לא מסמיךממש גם אחרי הוספת הקורנפלור.
האם יסמיך אחרי מריחה על עוגת גבינה וקירור? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:58 13.05.2021)

היי,
תנסי לבשל עוד קצת ותראי אם מסמיך. הקרם אמור להסמיך עוד יותר בקירור😊

avatar
פנינה (18:54 13.05.2021)

תודה רבה. אכן הסמיך בקירור.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:13 13.05.2021)

מעולה, תודה שחזרת לעדכן😊

avatar
רונית (21:18 7.03.2021)

היי רציתי לשאול אם צריך להוסיף רוטבואפרת אין אלייך!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:01 7.03.2021)

היי רונית,
לא צריך להוסיף רוטב, זה קרם שאפשר להוסיף לקינוחי מוס, עוגות קרם, עוגות גבינה ועוגות בחושות…

avatar
מנחם (00:59 5.03.2021)

היי
יש אפשרות לעשות את זה מלוח שיהיה בסיס לדגים וכדו’
תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:53 5.03.2021)

היי מנחם,
אני חושבת שהסוכר כאן נותן את המרקם לקרם הלימון ולכן לא מומלץ לוותר עליו ולהפוך את הקרם למלוח…

avatar
מילי (10:47 4.03.2021)

איזה רעיון! נראה בדיוק הדבר שישמח את אבא שלי לפגוש על כל עוגה 🙂
יש אפשרות לעשות פרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:53 4.03.2021)

היי מילי,
אפשר להחליף בשמנת צמחית:)

לקריאת כל התגובות