זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
רבע כוס (50 ג’) סוכר
כף (10 מ”ל) מים
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)
3 כפות (30 מ”ל) מיץ לימון
כפית שטוחה קליפת לימון מגורדת דק (רק החלק הצהוב)
חצי כפית קורנפלור + כפית מים קרים (*במידת הצורך)
-מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל במשך 20-30 שניות (השמנת צריכה להיות חמימה אך לא רותחת).
-מניחים במחבת קטנה רבע כוס סוכר וכף מים ומחממים על אש בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמנת המחוממת ומערבבים היטב. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים 3 כפות מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים גרידת לימון ומבשלים 2 דקות נוספות עד שזה מסמיך. אם זה לא הסמיך– מערבבים בכוס חצי כפית קורנפלור עם כפית מים קרים עד לתערובת חלקה ומוסיפים למחבת. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות, עד להסמכה. מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.
*ניתן להוסיף את קרם הלימון לקינוחי מוס, עוגות קרם, עוגות גבינה ועוגות בחושות.
קליפת הלימון אמורה לצבוע את הקרם בצהוב. אם הקרם עדיין לבן, אפשר להוסיף קמצוץ תבלין כורכום ולערבב (שימו לב לא לשים יותר מידי כדי לא לפגוע בטעם).
- סלט בריאות עם אבוקודו |
- ירקות מוקפצים עם טופו |
- פרגיות במרינדה |
- לביבות ברוקולי וחומוס |
- סלט כרוב צבעוני |
- חזה עוף מקורמל בסילאן
היי
אפשר להוסיף על טארטלט?
אין צורך לאפות את הקרם?
היי,
אפשר בהחלט למלא בטארלטים, אין צורך לאפות.
הי, קרם לא מסמיךממש גם אחרי הוספת הקורנפלור.
האם יסמיך אחרי מריחה על עוגת גבינה וקירור? תודה רבה
היי,
תנסי לבשל עוד קצת ותראי אם מסמיך. הקרם אמור להסמיך עוד יותר בקירור😊
תודה רבה. אכן הסמיך בקירור.
מעולה, תודה שחזרת לעדכן😊
היי רציתי לשאול אם צריך להוסיף רוטבואפרת אין אלייך!!
היי רונית,
לא צריך להוסיף רוטב, זה קרם שאפשר להוסיף לקינוחי מוס, עוגות קרם, עוגות גבינה ועוגות בחושות…
היי
יש אפשרות לעשות את זה מלוח שיהיה בסיס לדגים וכדו’
תודה רבה.
היי מנחם,
אני חושבת שהסוכר כאן נותן את המרקם לקרם הלימון ולכן לא מומלץ לוותר עליו ולהפוך את הקרם למלוח…
איזה רעיון! נראה בדיוק הדבר שישמח את אבא שלי לפגוש על כל עוגה 🙂
יש אפשרות לעשות פרווה?
היי מילי,
אפשר להחליף בשמנת צמחית:)