זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 17-20 קציצות
מצרכים:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול
2 גזרים בינוניים
1 תפו”א בינוני-קטן
3 כפות קמח חומוס
1 ביצה
תיבול: כפית אבקת קינמון, כפית שטוחה כורכום, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים (למעט הבשר) יחד במערבל מזון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התערובת לבשר הטחון ומערבבים היטב.
-מטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד שהקציצות משחימות. מעבירים לנייר סופג.
*הערה: במידה שהקציצות מתפרקות בטיגון, יש להוסיף עוד 1-2 כפות אבקת חומוס.
קציצות בשר, קציצות בשר טחון, מתכון לקציצות בשר, קציצות ללא גלוטן
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
יצא ממש טעים! עשיתי עם קמח כוסמת (כי זה מה שהיה לי) במקום קמח חומוס והוספתי עוד פירורי לחם והוספתי דלעת במקום תפוח אדמה, יצאו קציצות מעולות וטעימות עם הרבה ירק.
שמחה שיצא טעים❤️
מאד אוהבת את המתכונים שלך. למתכון הזה פחות התחברתי. יותר טעם של ירקות מבשר.
הי, אפשר להכין עם חזה עוף טחון?
היי,
אפשר.
לא היה לי זמן לחכות לתגובה…
הרגע גמרתי לטגן הכל ויצא מושלם!!! תודה!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
אין לי קינמון איך לתבל?
היי,
אפשר לוותר על הקינמון ולהוסיף רבע כפית או פחות כמון ורבע כפית פפריקה.
היי,
האם אפשר במקום אבקת החומוס לשים פירורי לחם מוזהבים?
היי,
אפשר לשים 2-3 כפות פירורי לחם במקום.
פירורי לחם רגילים או מוזהבים או ששניהם זה טוב?
עדיף פירורי לחם רגילים אבל גם מוזהבים יעבדו(:
תודה!!!!!!
הקציצות יצאו מהממות. במקום קמח חומוס ,הוספתי קמח עדשים.
תודה על מתכונים שאפשר לעשות בבטחון מלא שתמיד יוצא נפלא…..
שמחה ממש שאהבת את המתכון! תודה סיון🌺
הוספתי קישוא,
יצא מושללללם!!
רטוב ועסיסי!
שמחה לשמוע 🙂
תודה חיה
תודה רבה אפרת
יצא טעיםםםםםםם
תודה הודיה 🙂
קציצות פשוט מושלמות!! אפיתי אותן.
תודה אפרת על אחלה מתכון
שמחה שיצא טעים גם באפיה 🙂
אפרת תודה על מתכון פשוט להכנה וטעים מאוד!
וויתרתי על החומוס והקינמון.
יש לך רעיון על תוספת מזינה עם הרבה קלוריות לצד הקציצות?
תודה מראש
מוניקה
היי מוניקה,
נראה מעולה 🙂
זה יכול ללכת עם מלא תוספות. על מה חשבת? אורז, פסטה, תפוחי אדמה, משהו אחר?
אפרת,
תודה רבה על המתכון המדהים!!!
המשפחה שלי לא להגיד שהקציצות יצאו מדהימות!!!!
אמנם לא שמתי את כל המרכיבים אבל העיקרון וההשראה הייתה ממך אז ממש תודה!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יהודית
טעים מאוד וקל להכנה!
ממליצה בחום!
תודה אפרת 🙂
אפשר להשתמש בקמח רגיל/פרורי לחם במקום?
אפשר לשים כשליש כוס פירורי לחם.
קציצות מעולות! מכינה אותן באופן קבוע. הקינמון מוסיף להן טעם מיוחד.
תודה רעות 🙂
מתכון גרוע, הקציצות מתפרקות א-ב של קציצות לסחוט את המים!
ולא טעים הקינמון לא מתאים בכלל
היי קרן,
אני לא סוחטת את הקציצות ממים ועדיין יוצא טעים.
לגבי קינמון, זה עניין של טעם.
חחח קנאית. לכולם יצא טעים חוץ מלך- מעניין איפה הבעיה.
האם לא צריך לבשל את הגזר והתפו״א לפני שמערבבים עם הבשר?
תודה
לא, אין צורך. פשוט לטחון אותם במעבד מזון כשהם טריים.
הי אפרת,
אפשר קישוא או ירק אחר במקום תפו”א? – בדיוק נגמר לי
תודה!
אתר מעולה!!!
היי אורטל,
את יכולה לשים קישוא קטן רק חשוב לסחוט אותו היטב מנוזלים.
יום מקסים 🙂
הקציצות מאוווווד טעימות!!!!! הכנתי בתנור.את הירקות גרדתי בפומפיה ובמקום אבקת חומוס הוספתי פירורי לחם כמו שרשמת.ושמתי חצי קפית קינמון במקום קפית. תודה רבה על המתקון!!!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים ושנה טובה 🙂
היי, עשיתי עם שילוב של בודו ובקר, ובמקום הקינמון והכורכום השתמשתי בבהרט (שמכיל את שניהם). אפיתי בתנור ויצא ממש מעולה. תודה!
נשמע מעולה 🙂
תודה דפנה
היי אפרת
אפשר לאפות במקום לטגן? המתכון הוא אותו מתכון?
היי אוריה,
אני חושבת שכן. מומלץ להניח את הקציצות על נייר אפיה משומן היטב ואפילו לשמן את הקציצות מעט בחלק העליון.
לחמם תנור מראש ל190 מעלות (אם התנור שלך חזק אז 180 מעלות) במשך 20-25 דקות צד אחד, אח”כ להפוך צד ל 5-10 דקות נוספות.
יום נפלא 🙂
זה בדיוק מה שעשיתי והן נראות מושלמות…
מעולה 🙂
הי, יש לי בבית קמח חומוס. האם לזאת הכוונה?
כן.
מה אפשר לשים במקום האבקת חומוס?
אגב האתר הוא מצוין ותכליתי כל מתכון הוא הצלחה
היי רפאל,
אבקת החומוס היא זאת שנותנת טעם מיחד לקציצות אז אני ממליצה לך לנסות בהזדמנות 🙂
בכל מקרה אפשר לשים במקום לשים 2-3 כפות גדושות קמח מצה ואז כדאי להפחית את כמות הקינמון לכפית שטוחה אחת.
האם ניתן להכין בתנור במקום הטיגון?
אני מניחה שכן.
וואוווו! עכשיו סיימתי לטגן ויצא סוףףףף! לא התאפקתי ואכלתי 4 קציצות….תודה!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא ממש טעים הקציצות, אני חושב שפעם הבאה אבל אני אשים כפית אחת של קינמון ולא 2, טיפה יותר מידי לטעמי.
בכל אופן תודה רבה על המתכון!
שמחה שיצא טעים, תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי,
עם איזה חלק במעבד מזון את משתמשת? עם להב סכין?
בתודה.
כן
אין לי מעבד מזון. חובה? דרך אחרת?
היי רוית,
את יכולה לגרד בעזרת פומפיה דקה מאוד את הירקות.
שבת שלום 🙂
ערב טוב אפרת, אפשר עם הודו? האם יהיה הבדל גדול? (אני עושה בלי חומוס!) תודה רבה!!!
היי דבי,
אפשר אבל במקום אבקת החומוס כדאי לשים פירורי לחם כדי שהתערובת תחזיק. אם את מכינה מבשר הודו אני ממליצה על המתכון של קציצות הודו.
מה אני יכולה להחליף את אבקת החומוס?
היי,
יכול להיות שאפשר לוותר עליהם בכלל. תכיני את התערובת עם שאר המרכיבים ואם תראי שהתערובת מתפרקת תוסיפי 2-3 כפות פירורי לחם.
נשמע מעניין במיוחד כשהקציצות הרגילות טעימות אבל משעממות. שווה לנסות.