שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 17-20 קציצות

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל גדול

2 גזרים בינוניים

1 תפו”א בינוני-קטן

3 כפות קמח חומוס

1 ביצה

תיבול: כפית אבקת קינמון, כפית שטוחה כורכום, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים (למעט הבשר) יחד במערבל מזון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התערובת לבשר הטחון ומערבבים היטב.

-מטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד שהקציצות משחימות. מעבירים לנייר סופג.

*הערה: במידה שהקציצות מתפרקות בטיגון, יש להוסיף עוד 1-2 כפות אבקת חומוס.

 

קציצות בשר, קציצות בשר טחון, מתכון לקציצות בשר, קציצות ללא גלוטן

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת חלבה
פיתה עם זעתר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
סיון אביב (12:47 27.07.2021)

הקציצות יצאו מהממות. במקום קמח חומוס ,הוספתי קמח עדשים.
תודה על מתכונים שאפשר לעשות בבטחון מלא שתמיד יוצא נפלא…..

מתכונים ב-10 דקות (15:25 27.07.2021)

שמחה ממש שאהבת את המתכון! תודה סיון🌺

חיה קניג (17:54 12.10.2020)

הוספתי קישוא,
יצא מושללללם!!

רטוב ועסיסי!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:35 13.10.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חיה

הודיה (22:02 20.04.2020)

תודה רבה אפרת
יצא טעיםםםםםםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:16 21.04.2020)

תודה הודיה 🙂

אורה (18:40 14.11.2019)

קציצות פשוט מושלמות!! אפיתי אותן.
תודה אפרת על אחלה מתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 14.11.2019)

שמחה שיצא טעים גם באפיה 🙂

מוניקה (17:13 23.05.2019)

אפרת תודה על מתכון פשוט להכנה וטעים מאוד!
וויתרתי על החומוס והקינמון.
יש לך רעיון על תוספת מזינה עם הרבה קלוריות לצד הקציצות?
תודה מראש
מוניקה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 23.05.2019)

היי מוניקה,
נראה מעולה 🙂
זה יכול ללכת עם מלא תוספות. על מה חשבת? אורז, פסטה, תפוחי אדמה, משהו אחר?

יהודית (14:24 28.03.2019)

אפרת,
תודה רבה על המתכון המדהים!!!
המשפחה שלי לא להגיד שהקציצות יצאו מדהימות!!!!
אמנם לא שמתי את כל המרכיבים אבל העיקרון וההשראה הייתה ממך אז ממש תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:38 28.03.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יהודית

אפרת (13:38 5.12.2018)

טעים מאוד וקל להכנה!
ממליצה בחום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:30 5.12.2018)

תודה אפרת 🙂

רון (00:02 3.10.2018)

אפשר להשתמש בקמח רגיל/פרורי לחם במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 3.10.2018)

אפשר לשים כשליש כוס פירורי לחם.

רעות (11:10 8.04.2018)

קציצות מעולות! מכינה אותן באופן קבוע. הקינמון מוסיף להן טעם מיוחד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 8.04.2018)

תודה רעות 🙂

קרן (18:05 7.04.2018)

מתכון גרוע, הקציצות מתפרקות א-ב של קציצות לסחוט את המים!
ולא טעים הקינמון לא מתאים בכלל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 7.04.2018)

היי קרן,
אני לא סוחטת את הקציצות ממים ועדיין יוצא טעים.
לגבי קינמון, זה עניין של טעם.

מאור (12:58 19.06.2019)

חחח קנאית. לכולם יצא טעים חוץ מלך- מעניין איפה הבעיה.

מיכל (20:53 7.02.2018)

האם לא צריך לבשל את הגזר והתפו״א לפני שמערבבים עם הבשר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:04 8.02.2018)

לא, אין צורך. פשוט לטחון אותם במעבד מזון כשהם טריים.

אורטל (10:32 30.10.2017)

הי אפרת,
אפשר קישוא או ירק אחר במקום תפו”א? – בדיוק נגמר לי
תודה!
אתר מעולה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:21 30.10.2017)

היי אורטל,
את יכולה לשים קישוא קטן רק חשוב לסחוט אותו היטב מנוזלים.
יום מקסים 🙂

אינה (12:24 12.09.2017)

הקציצות מאוווווד טעימות!!!!! הכנתי בתנור.את הירקות גרדתי בפומפיה ובמקום אבקת חומוס הוספתי פירורי לחם כמו שרשמת.ושמתי חצי קפית קינמון במקום קפית. תודה רבה על המתקון!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:27 12.09.2017)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים ושנה טובה 🙂

דפנה (21:54 28.08.2017)

היי, עשיתי עם שילוב של בודו ובקר, ובמקום הקינמון והכורכום השתמשתי בבהרט (שמכיל את שניהם). אפיתי בתנור ויצא ממש מעולה. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 28.08.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה דפנה

אוריה (08:43 13.07.2017)

היי אפרת
אפשר לאפות במקום לטגן? המתכון הוא אותו מתכון?

מתכונים ב-10 דקות (10:09 13.07.2017)

היי אוריה,
אני חושבת שכן. מומלץ להניח את הקציצות על נייר אפיה משומן היטב ואפילו לשמן את הקציצות מעט בחלק העליון.
לחמם תנור מראש ל190 מעלות (אם התנור שלך חזק אז 180 מעלות) במשך 20-25 דקות צד אחד, אח”כ להפוך צד ל 5-10 דקות נוספות.
יום נפלא 🙂

אוריה (11:13 13.07.2017)

זה בדיוק מה שעשיתי והן נראות מושלמות…

מתכונים ב-10 דקות (11:18 13.07.2017)

מעולה 🙂

גליה (12:52 14.04.2017)

הי, יש לי בבית קמח חומוס. האם לזאת הכוונה?

מתכונים ב-10 דקות (14:02 14.04.2017)

כן.

רפאל (22:27 12.04.2017)

מה אפשר לשים במקום האבקת חומוס?
אגב האתר הוא מצוין ותכליתי כל מתכון הוא הצלחה

מתכונים ב-10 דקות (10:00 13.04.2017)

היי רפאל,
אבקת החומוס היא זאת שנותנת טעם מיחד לקציצות אז אני ממליצה לך לנסות בהזדמנות 🙂
בכל מקרה אפשר לשים במקום לשים 2-3 כפות גדושות קמח מצה ואז כדאי להפחית את כמות הקינמון לכפית שטוחה אחת.

דורית (17:56 24.03.2017)

האם ניתן להכין בתנור במקום הטיגון?

מתכונים ב-10 דקות (18:10 24.03.2017)

אני מניחה שכן.

שרון (13:57 16.03.2017)

וואוווו! עכשיו סיימתי לטגן ויצא סוףףףף! לא התאפקתי ואכלתי 4 קציצות….תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:08 16.03.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

אלי (19:45 5.09.2016)

יצא ממש טעים הקציצות, אני חושב שפעם הבאה אבל אני אשים כפית אחת של קינמון ולא 2, טיפה יותר מידי לטעמי.
בכל אופן תודה רבה על המתכון!

מתכונים ב-10 דקות (22:19 5.09.2016)

שמחה שיצא טעים, תודה שחזרת לעדכן 🙂

רונית (18:27 25.08.2016)

היי,
עם איזה חלק במעבד מזון את משתמשת? עם להב סכין?
בתודה.

מתכונים ב-10 דקות (18:36 25.08.2016)

כן

רוית (07:24 20.05.2016)

אין לי מעבד מזון. חובה? דרך אחרת?

מתכונים ב-10 דקות (10:01 20.05.2016)

היי רוית,
את יכולה לגרד בעזרת פומפיה דקה מאוד את הירקות.
שבת שלום 🙂

דבי (20:41 18.10.2015)

ערב טוב אפרת, אפשר עם הודו? האם יהיה הבדל גדול? (אני עושה בלי חומוס!) תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:24 18.10.2015)

היי דבי,
אפשר אבל במקום אבקת החומוס כדאי לשים פירורי לחם כדי שהתערובת תחזיק. אם את מכינה מבשר הודו אני ממליצה על המתכון של קציצות הודו.

שרת (13:51 9.02.2015)

מה אני יכולה להחליף את אבקת החומוס?

מתכונים ב-10 דקות (14:02 9.02.2015)

היי,
יכול להיות שאפשר לוותר עליהם בכלל. תכיני את התערובת עם שאר המרכיבים ואם תראי שהתערובת מתפרקת תוסיפי 2-3 כפות פירורי לחם.

קארינה (06:19 28.09.2014)

נשמע מעניין במיוחד כשהקציצות הרגילות טעימות אבל משעממות. שווה לנסות.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.