זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 6 מנות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
לתחתית:
1 כוס פצפוצי אורז/ ביסקוויטים/ קורנפלקס – טחונים
2 כפות גדושות ממרח שוקולד
לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל או שוקולד
לקישוט: שוקולד מגורד (לא חובה)
אופן הכנה:
-מערבבים היטב את כל חומרי התחתית עד שכל התערובת מכוסה בשוקולד (יש להוסיף עוד ממרח שוקולד במידת הצורך). משטחים בתבנית שקעים או בעזרת רינג עגול ומהדקים היטב (חשוב להדק אחרת התחתיות עשויות להתפורר). מכניסים למקפיא להתייצבות למשך 10 דקות.
-מקציפים בקערה את חומרי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה. ממלאים השקית זילוף ומזליפים על התחתיות. מפזרים מעל שוקולד מגורד. מאחסנים בכלי אטום במקרר כ-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
ראו גם
דבר ראשון תודה על האתר המדהים הז משתמשת בו המון!!!💕
אם אני רוצה להכין עם קורונפלקס ושוקולד לבן
כמה שוקולד לבן אני צריכה להמיס?
ולא רוצה להשתמש עם מרגרינה או חמאה יש משהו אחר במקום?
וגם אין לי צנתר אז אני רוצה לעשות כמו קוקולידה אמור להיות שינוי בכמויות?
תודה רבה
היי לב,
השוקולד הלבן ירטיב את הקורנפלקס ויפגע במרקם הקראנצ’י.
אם יש לך ממרח שוקולד לבן זה עדיף.
אם את מכינה עם פירורי ביסקוויטים אז אין בעיה להשתמש בשוקולד לבן ולהמיס אותו עם שמנת מתוקה (250-300 ג’ ביסקוויטים, חצי כוס שמנת מתוקה, 100 ג’ שוקולד לבן)
אפשר להכין כמו קוקילידה.
סורי יש לי עוד שאלה מה עדיף להשתמש מן 3 האפשרויות? מה את השתמשת?
נעמי
3 האפשרויות מעולות.
עם ביסקוויטים התחתית יוצאת יותר אחידה ודומה לכדורי שוקולד, ובשאר האפשרויות התחתית קצת יותר קריספית.
היי
1.יש לי ארוע אני יכולה להכין יום לפני?
2.איפה לאחסן?
3.אני רוצה להכפיל כמויות כמה להכפיל?
תודה ולילה טוב!!
היי,
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר בקופסה אטומה.
אם את רוצה כמות כפולה- תכפילי את כל המרכיבים פי 2.
בהצלחה(:
היי אפרת אין לי רינג וגם לא תבנית שקעים[או כל דבר אחר שיכול להתאים] אני יכולה לקרוץ עיגולים עם כוס עגולה [זכוכית או חרסינה]
אשמח לתשובה מהירה :תודה רבההה
היי,
אני חושבת שאפשר, אבל רצוי להכניס את התערובת למקפיא להתייצבות למשך כחצי שעה או קצת פחות טרם הכנת העיגולים.
בהצלחה!
ואייי מדהימה
תודה על התשובה המהירה 🙏🙏🙏😁
היייייייייי
אפשר במקום ממרח שוקלד לשים שוקולד מומס?
איך עושים קצפת בצבע[אבל בלי צבע מאכל]?
מצרפת קישור לצבעי מאכל טבעיים.
היי,
אפשר להמיס כ-70 גרם שוקולד עם 25 גרם חמאה או מרגרינה.
בנוסף, אם ממיסים שוקולד לא מומלץ להכין עם קורנפלקס. רק עם ביסקוויטים או פצפוצים.
בהצלחה!
היי יצא מושלםםם
ושאלה: איך אני יכולה לעשות קצפת בצבע?[לדוגמא וורוד סגול וכו’]
תודה רבה!!!!!!!!!🙏🥰
היי,
ניתן להוסיף לקצפת לקראת סיום ההקצפה טיפת צבע מאכל (רצוי ג’ל) בצבע הרצוי.
בהצלחה!
בכמה בסקווטים להשתמש?
כוס ביסקוויטים טחונים, יוצא כ-110 גרם.
היי אפשר לשים בכוסיות של קינוחים?
היי,
אפשר.
היי אפרת, מועדים לשמחה,יש לי שקית זילוף חצויה באמצע,כדי לזלף שני צבעים.
איך משתמשים עם שקית כזאת ואיך שמים צנטר?
שאלה נוספת,האם אני יכולה לעצב עוגה עם קצפת ולהקפיא אותה?
תודה ענקית 😁
היי חן,
כדי להשתמש בשקית כזו יש להכניס קצפת בצבע אחד בחצי הראשון של השקית וקצפת בצבע אחר בחצי השני. לאחר מכן יש לשים את שקית הזילוף המחולקת בתוך שקית זילוף רגילה ואליה לחבר את הצנטר.
אפשר להקפיא עוגה מקושטת בקצפת, אבל לאחר הפשרה המרקם משתנה מעט.
חג שמח!
היי , והאם אפשר להקפיא לחגים?
האם אפשר להוסיף סוכריות זהב מלמעלה ולהקפיא יחד איתן?
פחות כדאי להקפיא משום שהקינוח מכיל קצפת וזה לא דבר שנשמר היטב במקפיא.
אפשר להוסיף סוכריות זהב, אבל אם את בכל זאת מקפיאה כדאי להוסיף אחרי ההפשרה וסמוך יותר להגשה.
במקום ממרח שוקולד אפשר לשים חמאת בוטנים?
היי לאה,
אפשר(:
היי, אפשר להמיר את התחתית- לתחתית רכה בתוך כוסיות קינוח?
היי לאה,
אין בעיה לפזר את תערובת התחתית בכוסיות קינוח.
כמה יוצא מהכמות?
6 קינוחים??
כן, 6 יחידות:)
האם הקצפת הצמחית יוצאת טעים עם פודינג וניל?
היי לינוי,
כן, יוצא טעים גם עם קצפת צמחית😊
תודה רבה על התגובה המהירה! אתר מושלםם!
היי אפרת בחיים לא בישלתי או אפיית זה ניראה לך מתכון שיכול להתאים למתחילות ?ואגב אתר מועלה
היי סתיו,
בטח! כל המתכונים כאן באתר מתאימים למתחילים ומתחילות 🙂
ואיך אפשר לשטח במקום רינג
האם אפשר לעשות חצי מהכמות?
כן.
אשמח לכמויות
לתחתית:
חצי כוס פצפוצי אורז/ ביסקוויטים/ קורנפלקס – טחונים
כף גדושה ממרח שוקולד
לקצפת:
חצי מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (125 מ”ל)
כף וחצי גדושות אינסטנט פודינג וניל או שוקולד
לקישוט: שוקולד מגורד (לא חובה)
אפשר להכין את התחתיות בתבנית מאפינס, להכניס להקפאה יחד עם התבנית ולאחר 10-20 דקות, שהתחתיות התקשו והתייצבו, להוציא אותן בעדינות מתבנית המאפינס.
כמה בסקווטים צריך כדי להגיע לכוס?
אם אלה ביסקוויטים רגילים בסביבות 11-12.
האם צריך לשים 1 מ3 האפשרויות או הכל ביחד?
את יכולה לבחור כוס קורנפלקס או כוס פצפוצי אורז או כוס ביסקוויטים מפוררים.
אוקיי תודה, פשוט חשבתי שמנסיונך הרב את יודעת בדיוק איך מכינים לתבנית 24. בכל מקרה תודה רבה.
רק אם את יודעת אולי לגבי החמאה, האם ניתן לשלב שוקולד חלב+ חמאה וכמה גרמים או רק לשים ממרח נוטלה לבד כמו פה במתכון או להמיס יחד עם חמאה ללא השוקולד?
לגבי הגרמים
יש לי שקית חדשה פצפוצי אורז 500 גרם, ואני די מתקשה בגרמים לתבנית 24 ובכלל בגרמים. האם את יודעת בערך כמה זה כוס חד פעמית רגילה ופשוטה של פצפוצי אורז?
כי ניסיתי לחפש בכל האינטרנט ולא מצאתי לגבי המרת גרמים בפצפוצי אורז
כדאי לשים ממרח בלבד.
תשתמשי בכוס רגילה (זכוכית עם ידית). כוס כזו זה בסביבות 40 גרם.
זה דווקא קשור, זה פשוט כמויות לתבנית 24 ולא מיני קלתית כמו במתכון
אז תכיני לפי המתכון, בלי לעשות שינויים ותכפילי כמויות ב-2.
אם את רוצה תחתית עבה יותר ועוגה גבוהה תכפילי ב-3.
תוכלי לענות בבקשה מה ששאלתי לגבי הפיצפוצים ?
מה שאלתך?
אני רוצה להכין עוגת מוס מפיצפוצי אורז בתבנית קוטר 24.
מעולם לא הכנתי עם פיצפוצי אורז אלא רק פתי בר, אז אם ניתן בבקשה לקבל כמויות ומרכיבים כולל הוראות הכנה מפורטות
קלתית פיצפוצי אורז:
מה הגרם שצריך ואיזה חומרים נוספים?
האם להמיס רק שוקולד חלב יחד עם נוטלה ? או להוסיף גם חמאה ולהמיס אותה עם השוקולד ורק אחר כך להוסיף את הממרח?
לגבי חמאה
חלק מתכונים משתמשים וחלק לא בחמאה בפיצפוצי אורז (שיותר נוטים להירטב ),האם עדיף ורצוי להוסיף אותה או שרק במקרה שלא שמים את הממרח נוטלה אז זה מחליף את זה ?
אני מציינת שאני לא משתמשת במחיות למיניהן או חמאת בוטנים ומעדיפה ממרח נוטלה/ השחר ועדיף תמיד שוקולד חלב מאשר מריר אלא אם כן מנסיונך צריך את המריר שייתן יותר יציבות
2 דברים חשובים נוספים: בפתי בר פחות קריטי אך בפיצפוצי אורז לחכות שכל השוקולד והשאר יתקרר לטמפרטורת החדר לפני ששופכים על הפיצפוצים ?
בפיצפוצי אורז כשיש מעל קצפות ומוסים צריך שיהיה קל לחתוך ותהיה שיכבה אחידה ולא מתפוררת אבל גם מאוד קריספית ולא עיסתית מידי
היי,
את מבקשת ממני להרכיב מתכון לעוגה שאין לי באתר. אם זה משהו שלא הכנתי אני לא יודעת לענות.
להבא בבקשה לשאול שאלות שקשורות למתכון.
הי אפרת
אני צריכה את זה לאירוע ואין לי זמן להתעסק עם הקצפת באותו היום.
אפשר להכין מראש את התחתית והקצפת וזה יישמר טרי? אם כן כמה זמן מראש אפשר? תודה רבה
כן. אפשר להכין כ-3 ימים מראש ולשמור במקרר בקופסה סגורה.
הי אפרת, הכנתי שבוע שעבר את המתכון ויצא מממווושלם!!
אין עליך, תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבוע נפלא!
שלום אפרת
אפשר לדעת באיזה פצפוצי אורז את משתמשת?
יש בסופר כל מיני שקיות, של חברת דג”ש ויש גם שקית ורודה
איזה הכי טוב?
האם קנייה במשקל זה יותר טרי או כדאי לקנות או שזה לא משנה?
זה טוב גם דגני בוקר לילדים שנקראים שוגי פיצי(נראה לי זה סוג של פצפוצי אורז) אבל לא יודעת אם זה פצפוצי אורז אמיתיים, במה הם שונים מהפצפוצים הרגילים לאפייה ?
הפצפוצים לקנייה זה כמו הפצפוצים העגולים שיש בתוך שוקולד עם פצפוצי אורז של עלית לדוגמא שמוכרים?
או שאלה שקונים זאת צורה אחרת? יש לקנייה כאלה שכמו שבתוך השוקולד , שהם ארוכים מעט ועגולים ממש בצורתם?
היי גלי,
יצא לי להשתמש בכמה סוגים וכולם טובים אז זה לא משנה.
לא יצא לי לקנות במשקל אלא רק בשקית ארוזה.
דגני בוקר של שוגי פיצי דומים במראה לפצפוצי אורז אבל עשויים מקמח אורז, קמח חיטה וסוכר.
כן, זה אותם פצפוצי אורז ששמים בשוקולד.
היי במקום שוקולד אני יכולה לשים חמאת בוטנים?
הכוונה בתחתית? אפשר בתנאי שזו חמאת בוטנים לא טבעית.
(בכל מקרה, נראה לי שיותר טעים עם ממרח שוקולד)
חולה על המתכונים שלכםםם💜
תודה אלה ❤️
היי😊 שאלה לי אחת אליך…אם אין לי קצפת צמחית / חלבית , אלא שמנת לבישול זה בסדר? ניתן עם הקצפת לבישול לעשות קצפת?
היי מיה,
לא ניתן להקציף שמנת לבישול בגלל שאחוזי השומן הנמוכים לא מאפשרים הקצפה.
יום נפלא 🌷
היי, עם איזה צנטרים השתמשת?
צנטר כוכב גדול.
היי,
אני רוצה להכין את הקינוח בשלמותו ולשים במקפיא. .זה יהיה טוב?
פשוט אני צריכה את זה ליום חמישי..וזה אמור לעבור נסיעה מטבריה לירושלים. .
כן, אין בעיה להקפיא.
אם יש לך צידנית אני מציעה לשמור את הקינוח במהלך הנסיעה בצידנית.
מעולה תודה רבה
היי,
אני רוצה להכין את זה לעוד יומיים,איך את ממליצה שזה ישמור על הטריות כמה שיותר?
חשבתי להכניס את התחתיות מהיום למקפיא ולהשאיר אותן שם עד יום האירוע ולזלף עליהן ביום האירוע…
בנוסף הכנתי את הקינוחי כוסות שלך (לוטוס) וגם אותם שמתי במקפיא..כמה זמן מרטש כדאי להוציא אותם?
היי דניאל,
אפשר להקפיא את התחתיות וביום האירוע לזלף את הקצפת.
לגבי קינוח הלוטוס, כדאי להעביר למקרר באותו יום של האירוע (בבוקר).
היי .
אין לי רינג
אפשר לשטח את התערובת ולקרוץ לעיגולים בעזרת חותכני עוגיות?
אני חושבת שכן.
היי אפרת.
עם אני לא מכינה עם שתי כפות ממרח שוקולד, זה לא יוצא אותו הדבר? ועם זה לא יוצא אותו הדבר, מה יהיה שונה?
היי,
ממרח השוקולד מדביק את החומרים ומייצב את התחתית. מה חשבת לשים במקום?
שלום אפרת
ניסיתי להבין ולא כל כך הצלחתי… מתי שמים את הקצפת על התחתית?
היי תמר,
לאחר שהתחתית מוכנה את מכניסה אותה למקפיא ל10 דקות. בזמן הזה את מכינה את הקצפת וכשהיא מוכנה את מזליפה אותה מעל כל תחתית.
הי אפרת
ומקפיאים את הקצפת?
לא. לאחר שמזליפים את הקצפת מעל התחתית מכניסים למקרר.
היי אפרת,
אני צריכה להכין קינוח ליומולדת הערב, ואין לי שמנת מתוקה ולא קצפת ריץ’.
את יכולה להמליץ לי על קינוח טעים ומהיר שלא דורש קצפת או שמנת?
היי שירה,
את יכולה להכין חטיף שוקולד, מאפינס בראוניז, כדורי שוקולד, נקניק שוקולד.
היי סליחה על השאלה הלא קשורה, המסתי בטעות 200 גרם שוקולד מריר עם 1.5 מיכלי שמנת מתוקה. איך ובמה אפשר להשתמש בזה? תודה
היי שר,
אפשר להשתמש בזה כציפוי לעוגה. אם את לא מתכוונת להשתמש בזה בימים הקרובים אני ממליצה להקפיא.
בס”ד
רוצה להבין, התחתית עשויה משלושת המרכיבים או שלבחור אחד מהם בכמות של כוס אחת?
לבחור מרכיב אחד.
אפשר לשים בתחתית שוקולד מומס במקום ממרח שוקולד?
היי טליה,
אפשר להמיס כ-70 גרם שוקולד אבל יהיה כדאי להוסיף לו 25 גרם חמאה או מרגרינה.
בנוסף, אם ממיסים שוקולד לא מומלץ להכין עם קורנפלקס. רק עם ביסקוויטים או פצפוצים.
הי אפרת, אפשר להוסיף לקצפת קצת צבע מאכל הילדים רוצים צבעוני יותר…אם כן מתי להוסיף אותו?
היי בתיה,
צבע מאכל את יכולה להוסיף לקצפת בזמן ההקצפה.
בוקר טוב,
עשיתי את הקינוח ביום שישי הוא יצא מאוד קליל וטעים…הבעיה היחידה שהפריעה לי זה שלמחרת התחתית נעשתה רכה..יש דרך למנוע את זה?
נ.ב
שמתי אותם בקופסא אטומה במקרר.
היי שירן,
עם מה הכנת את התחתית? ביסקוויטים, פצפוצי אורז, קורנפלקס?
עם פצפוצי אורז
אז זאת הסיבה. נסי פעם הבאה להכין עם קורנפלקס שהוא יותר קראנצ’י. גם פירורי ביסקוויטים אמורים להיות יותר קשים מפצפצי האורז.
שאלה..צריך לשטח את התחתית ברינגים ולהקפיא ביחד עם הרינג?
מה האופציות אם אין לי רינג?
היי שירן,
מקפיאים בלי הרינג.
אם אין לך רינג אפשר להכין את התחתיות בתבנית מאפינס, להכניס להקפאה יחד עם התבנית ולאחר 10-20 דקות, שהתחתיות התקשו והתייצבו, להוציא אותן בעדינות מתבנית המאפינס.
כמה זמן אפשר לשמור אותם במקפיא?
היי ליזי,
לדעתי זה נשמר כחודש במקפיא בתוך קופסה אטומה.
יצא מהמם…גרף המון מחמאות. תודה
תודה נטלי ושנה טובה 🙂
היי
כוס קורנפלקס=30 גרם?
מה דעתך שהתחתית תשמש בשביל הטריקולד?
נכון, כוס קורנפלקס זה 30 גרם.
אין בעיה שהתחתית תשמש את עוגת הטריקולד.
תודה
אפשר לשים במקום ממרח נוטלה/ריבת חלב?
אפשר. לדעתי עדיף נוטלה.
בוקר טוב
לא הבנתי מה צריך לעשות שזה לא יתקשה יותר מדי?
היי דני,
אתה מתכוון לתחתית? היא לא אמורה לצאת קשה מידי אם אתה מכין את זה עם ממרח ולא עם שוקולד מריר מומס.
האתר
פשוט
מושלם!
כולם מלקקים את האצבעות 🙂
תודה רות! אני שמחה לשמוע 🙂
אני גם הכנתי את זה עם שוקולד מריר שהמסתי אבל כשהגשתי זה התקשה נורא והיה קשה לחתוך את זה אפילו עם השיניים
היי אורנה,
מה שמת בתחתית? קורנפלקס/פצפוציי אורז/פירורי ביסקוויטים?
ערבבת עם שוקולד מומס לבד או שהוספת לתערובת חמאה או מים?
הכנתי עם שוקולד מריר מומס במקום ממרח שוקולד, ועם קצפת מוכנה להגשה.. יצא יופי! תודה 🙂
מעולה!
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
יצא פשוט מדהים!
היום באו אלינו אורחים והם אמרו שזה ממש טעים!
עשיתי עם קורנפלקס וזה לא התייצב אז מיד הלכתי למכולת קניתי כוסות קטנות ועשיתי את זה כמו קינוח כוסות ויצא פצצה!
תודה רבה! היה מעולה! מאד אוהבת את האתר ועוד מאז שהתחלתי לאפות (לפני בערך שנה) אני משתמשת באתר הזה ואני לא זוכרת שאי פעם התאכזבתי! תודה רבה ושבת שלום
היי הדס,
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
הכנתי את הקינוח והממרח הרס את כל הקינוח ונשאר כמעט הכל ממה שהכנתי ….קיצר לא אהבתי סורי
🙂
היי נופר,
לא ממש הבנתי למה הממרח הרס את הקינוח. באיזה ממרח השתמשת? ועם מה ערבבת אותו?
אפשר להפוך לקרמבו(שאחרי שזה יקפא נטבול את זה בשוקולד מומס?)השאלה היא עם הקצפת הזו מחליקה כשטובלים..
היי גיל,
אני מניחה שאפשר. אחרי שהקצפת קופאת היא אמורה להיות יציבה ולא להחליק. חשוב רק לקרר את השוקולד המומס לטמפ’ החדר לפני שטובלים בקצפת.
ניתן לראות אפשרויות לציפוי במתכון הזה – קרמבו ביתי.
או.קיי .
אז אם אני משטחת את הבלילה לתוך תבנית של שקעים ואז מקפיאה ,
אחרי ההקפאה תצא לי בקלות התחתית העגולה? קשיחה ועמידה ?
כן הדס. אבל אם את רואה שלא כל הביסקוויטים מכוסים לגמרי בשוקולד ושהתערובת לא מספיק יציבה תוסיפי עוד כף ממרח.
התפורר לי
לא החזיק לי בכלל
כוס ביסקווטים עם 2 כפות גדושות ממרח שחר פרווה .
שיטחתי לתבנית חד פעמי מלבן קטנה
ושמתי במקפיא חצי שעה
הוצאתי ובאתי לקרוץ צורת עיגולים קטנים מרינג קטן – והכל התפורר
זה לא החזיק !!
למה ??????
היי הדס,
זה התפורר כי קרצת עיגולים. את העיגולים צריך לעשות בהתחלה בעזרת רינג (כמו בתמונה) או פשוט לשטח ולהדק לתבנית שקעים. אני ממליצה שתערבבי שוב את תערובת הביסקוויטים (אפילו שהיתה בהקפאה) ותכיני מחדש בתבנית שקעים. אם אין לך תבנית שקעים תכיני שוב בתבנית המלבנית ותוסיפי עוד כף ממרח. על זה תשימי קצפת ואז תצא לך כמו עוגה.
בהצלחה וחג שמח 🙂
היי
אני שמתי יותר מ2 כפות ממרח שקולד וזה עדין לא החזיק אני חושבת שצרים לשים בביסקוויטים או חמאה מומסת או שוקולד(לא ממרח)מומס במיקרוגל …..:)
בוקר טוב,
עם מה יותר טעים להכין? שחר? או נוטלה?
היי הילה,
לנוטלה יש טעם מיוחד יותר מאחר וזה על בסיס אגוזים אבל עם כל אחד מהם יוצא טעים 🙂
שלום, קוראים לי עדן ורק רציתי לומר שהאתר שלכם מעולה, הכנתי כמה מהמתכונים וממש נהנתי ויצא נהדר. איזה כיף שיש אתרים כמוכם. תודה רבה.
תודה עדן! איזה כיף לשמוע 🙂
במה אפשר להחליף את ממרח השוקולד בתחתית- האם סירופ מייפל מתאים?
תודה!
היי צילה,
אפשר להחליף עם כל ממרח מתוק אחר (חלבה, לוטוס, נוגט וכו’).
לגבי סירופ מייפל – השאלה אם הוא מעט סמיך וידביק את החומרים (יש סירופים שהם סמיכים יותר ויש כאלה שמאוד נוזליים).
האם ניתן להקפיא, או לפחות מחזיק במקרר יומיים? והקצפת נשארת ביציבותה?
היי יפית,
כן, אפשר להחזיק במקרר בתוך קופסה סגורה 3-4 ימים והקצפת תשאר יציבה.
אפשר גם להקפיא כמובן.
היי,מעל תחתית העוגיה אפשר לשים קצפת מוכנה(קנויה?)
היי שירה,
בגדול אפשר רק תלוי אם הקצפת הקנויה מספיק יציבה כי אם היא רכה מידי היא תפול.
שמחה שאהבת 🙂
כמה קל ככה מרשים ועוד יותר טעים 😉 תודה
היי, אפשר להכין את המתכון כעוגה אחת בתבנית עגולה גדולה? האמת שעכשיו נזכרתי שיש לי עוגיות שוקולד צ׳יפס שקצת איבדו מהטריות שלהן…אפשר להכין את הבסיס מהן?
מעבר לכך, איך אני יכולה להכין ממרח שוקולד בעצמי? יש לי בבית רק נוטלה או שוקולד מריר ולא בא לי שהעוגה תהיה חלבית.
תודה.
הי דנה, אפשר להכין כעוגה אחת אבל לדעתי תצטרכי בשביל זה להכפיל כמויות ואז זה יהיה מספיק לתבנית אלומיניום חד פעמית מסוג אינגליש קייק או עגולה 24.
לגבי הכנת התחתית מעוגיות שוקולד צ’יפס, לא ניסיתי אבל מניחה שאין בעיה. מאחר ואין לך ממרח שוקולד פרווה תצטרכי לרסק או לטחון גס את העוגיות ולערבב עם מחמאה/מרגרינה מומסת כדי שהתחתית תהיה יציבה. את יכולה גם להוסיף לתערובת העוגיות והמחמאה שוקולד מריר מומס.
בכל שאלה נוספת אני כאן,
שבת שלום 😉
תודה רבה 🙂
אפשר עוגת גבינה לפסח ללא אפייה?
היי,
מצורף קישור לעוגת גבינה ללא אפיה שניתן להכין אותה עם עוגיות קנויות של פסח (מתוקות) במקום הביסקוויטים.
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D/
חג שמח 🙂
האם יש קצפת לפסח שאיננה קטניות?
היי, למיטב ידיעתי קצפת זה לא קטניות לכן אפשר להשתמש בריץ’ לפרווה או בשמנת מתוקה לחלבי.
פשוט מאד.