זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-12 דקות
מס’ מנות: 10-14 כוסות
סוג: חלבי
מצרכים:
תחתית פירות יער:
2 כוסות (230 ג’) תערובת פירות יער מוקפאים
חצי כוס (120 מ”ל) מים
2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
קרם גבינה:
2 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (500 מ”ל)
חצי כוס (100 ג’) סוכר
4 כפות מלאות (50 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס (120 מ”ל) חלב קר
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
פירורים קראמבל:
כוס (140 גרם) קמח לבן
2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
50 גרם חמאה או מרגרינהרכה בטמפ’ החדר
2 כפות (16 ג’) שמן
חלמון ביצה או 1-2 כפות מים (*לפי הצורך)
*לגרסה ללא גלוטן: ניתן לערבב כוס ורבע ביסקוויטים ללא גלוטן מפוררים דק עם 50 גרם חמאה מומסת.
אופן הכנה:
הכנת תחתית פירות יער: טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני את החומרים (פירות יער, מים וסוכר) עד לקבלת מחית אחידה.
הכנת קרם גבינה: מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה עם הסוכר. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף/לקקן בתנועות קיפול.
הכנת פירורים קראמבל: מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום, עד לקבלת תערובת בצקית מעט פירורית. פורשים נייר אפיה בתבנית ומשטחים את התערובת על נייר האפיה (בעזרת האצבעות). מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10-12 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומניחים לבצק להתקרר. לאחר שהבצק התקרר, מפוררים אותו לפירורים קטנים.
עיצוב הכוסות: מניחים בתחתית כל כוס כף ממחית פירות היער. מעל מזלפים קרם גבינה (מומלץ להשתמש בשקית זילוף או שקית אוכל גזורה בקצה). מפזרים מעל פירורים.
*השתמשתי בכוסות הגשה קטנות (נפח 100 מ”ל) ויצאו 14 כוסות מהכמות שבמתכון.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- שושני תפוחים
שלום
האם אני יכולה להכין כמות מראש לארוע ולהקפיא את הכוסיות ?
כמה זמן זה יכול להיות במקרר?
והאם מומלץ להקפיא מראש?
והאם אפשר להכין עם תותים במקום פרות יער?
תודה על האתר המדהים ביותר בעולם!!!
רחלי
היי רחלי🙂
אין בעיה להכין מראש ולהקפיא.
זה נשמר במקרר 4-5 ימים.
אפשר להכין עם תותים.
היי אפרת הכנתי וזה ממש קל ומהיר תודה רבה!
רציתי לשאול – הכל טעים רק המחית למטה קצת חמצמצה – כך זה אמור להיות ? הוספתי סוכר
היי
פירות יער הם יחסית לא מתוקים. אפשר להגדיל מעט את כמות הסוכר לפי הטעם.
אני מכינה היום- רביעי , למוצאי שבת, מקרר או מקפיא? תודה רבבבבבבבבבה!
היי,
את יכולה לשמור במקפיא עד מוצ”ש(:
כשהוספתי את החלב, הקצפת נהיתה גושים וממש לא אחידה.
יש לזה סיבה? אולי לא עשיתי טוב משהו?
היי,
האם דייקת בכמויות? גושים עשויים להיווצר כשיש יותר מדי פודינג או סוכר.
כמה זמן הקצפת? יכול להיות שהקצפת למשך קצר מהדרוש והקצפה ארוכה קצת יותר תפתור את בעיית הגושים.
אני מחפשת מתכון לקינוח באירוע עם סעודה בשרית משהו קל עם הכנה מראש בסגנון של המתכון הזה אולי… יש לך רעיון בשבילי?
היי,
המתכון של קינוח ביסקוויטים אישי עשוי להתאים🙂
יש תחליף לחמאה
אפשר להשתמש ב50 גרם מחמאה או בשמן קוקוס-רק החלק המוצק.
האם ניתן להשתמש במקום גבינה לבנה להשתמש במסקרפונה ?
אפשר😊
היי אפרת .
כמה שאלות ….
א. האם ניתן לעשות את זה כעוגה ולא כקינוח אישי?
ב. אני מתארחת בשישי ורוצה להכין זאת לאורחים, האם לשמור במקפיא או במקרר? ומתי להוציא לפני הנסיעה?
מציינת שהימים נורא חמים והכל בבית נמס תוך מס רגעים….
היי מיטל,
א. אפשר להכין כעוגה אחת בתבנית או קערת הגשה יפה.
ב. לא מומלץ בכלל להעביר את העוגה בנסיעה, אבל אם אין אפשרות אחרת- אפשר להקפיא כשעה לפני הנסיעה את הקינוח, ולשים אותו בתוך צידנית עם קרחונים שישמרו על הקור שלו במהלך הנסיעה.
בהצלחה(:
האם ניתן לעשות את הקראמבל עם ביסקווטים של פתיבר?
ומה גודל הכוס שצריך לקינוח הזה?
אני מחפשת כוסות כאלה חד”פ ולא מוצאת …… 🙁
היי מיטל,
אפשר לפזר פירורי ביסקוויט במקום הקראמבל. אמנם יצא שונה אבל עדיין טעים.
האם חיפשת בחנויות חד פעמי? ברוב החנויות הללו ניתן למצוא אותן. אני השתמשתי בכוסות הגשה חד פעמיות בנפח 100 מ”ל.
שלום אפרת!
הכנתי עכשיו בתור עוגת גבינה קרה בלי הפירות יער- במקום זה הכפלתי את הכמות של הפירורים ושמתי למעלה ולמטה, עוד לא טעמנו-אבל נראה טעים בטירוף…
אם אני רוצה לשמור לחג-יום שני עדיף במקרר או במקפיא? כשמגישים המרקם אמור להיות קר או אפילו קצת קפוא?
תודה על הכל!!!
היי,
קודם כל- נראה פשוט מעולה!!
עדיף לשמור במקרר ולהגיש קר ולא קפוא.
חג שמח😊
שלום, אם יש לי אירוע ואני רוצה להכין מראש, כמה זמן לדעתך זה יכול להישמר במקפיא?
את יכולה להכין כשבוע מראש (אפשר גם יותר אבל הטעם יתחיל קצת להפגע).
שבת שלום 🙂
זה הולך גם קפוא???
כן 🙂
היי יש אפשרות לעשות מפרות של שימורים? כמו אפרסקים וכו’?
אני מניחה שאפשרי 🙂
רק ללא שימוש בסוכר, כי הפירות משימורים מתוקים מאוד
הכנתי היום ויצא מושלם!! בגלל שהרגשתי שהמחית פירות יצאה דלילה הקפאתי אותה קודם ואז שמתי את הגבינה.. קצר מחמאות!
נראה מהמם ניצן!
תודה על השיתוף 🌸
נראה מעוחה.. אם אני צריכה להכין יום מראש- עדיףלשמור במקרר או במקפא?
אין בעיה לשמור במקרר.
אפרת,
כמה גרם קמח יש בכוס חד פעמית??
תודה על האתר המדהים!
היי יהודית,
כוס חד פעמית מכילה כ100 גרם קמח
המשך יום מקסים♥
—–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
בסוף נצמדתי למתכון שלך עם מים וכמובן לא אכזב, יצא מעדן !!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רינת
היי אני מכינה עם תותים קפואים(כי זה מה שיש לי),אם אשים בתערובת הפירות חלב במקום מים יהיה יותר טעים או עדיף מים?
אפשר לשים גם חלב, לא קריטי מבחינת הטעם.
באסה.. שכחתי לשים את הגבינה בקרם וכבר הוספתי את השמנת על רוטב פרות היער.. מה את מציעה לי לעשות?
אפשר לוותר על הגבינה או להוסיף כפית שטוחה גבינה לבנה לכל כוס ולערבב ממש בעדינות כדי שהשכבות לא יתערבבו (אפשר לערבב עם קיסם).
תודה !! הצלחתי לתקן. יצא מעולה כמו כל המתכונים שלך 👍
מעולה 🙂
נראה נהדר! חייבת לנסות… האם ניתן להפוך את הסדר? כך שהפירורים יהיו בתחתית ופירות היער למעלה? האם מחיר פירות היער עלולה לזלוג לתוך הקרם?
אפשר אבל כן, מחית פירות היער עלולה לזלוג לתוך הקרם.
יצא שלמות!!! הכנה קלה כל כך ותוצאה מהממת.
שמחה לשמוע ❤️
תודה שחזרת לעדכן.
הנה תיעוד קטן..
מהמם 😍
כמה שמנת מתוקה צריך? 500 גרם, או 2 מיכלים של 500 גרם, שזה 1000 גרם?
250 מ”ל * 2 = 500 מ”ל סה”כ.
הי אפרת,
האם אפשר להפחית קצת מגבינה לבנה? הילדים פחות אוהבים טעם של גבינה.
אם כן, אז כמה להפחית והאם כדאי להוסיף משהו אחר?
תודה
כן אפשר להפחית ל 2-3 כפות ואז אפשר להפחית גם את כמות הסוכר לשליש כוס.
אין צורך להוסיף משהו במקום.
הי, אפשרי להכין משמנת מתוקה 32% מרגישים הבדל?
אפשר. אין הבדל משמעותי.
מאד נהנית מהאתר!
הוראות ברורות! הכל יוצא ממש טעים!
תודה לך!!!
לדעתך ניתן להכין מראש ולהקפיא?
כן אפשר 🙂
שלום אפרת אשמח לקבל מתכון למילוי טארטלטים פרווה תודה רבה
היי הודיה,
באיזה מילוי חשבת למלא? קרם וניל/שוקולד, גנאש שוקולד מריר או באגוזים ודבש.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
הכנתי בחלבי ויצא ממש טעים ובקלות!!
ייש אפשרות להכין פרווה?
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם קצפת צמחית ולוותר על הגבינה ואז אפשר להפחית מכמות הסוכר ולשים 2 כפות.
במקום חלב אפשר לשים חצי כוס חלב סויה קר (עדיף) או רבע כוס מים קרים.
תודה רבה!
פורים שמח 🙂
שלום אפרת,
לא מצאתי מקום יותר מתאים לשאול. האם יש לך מתכונים לטארטלטים מוכנים? הכוונה להכנת מילוי שלא יצריך תנור או עד 10 אפיה מקסימום.
היי גלית,
אין לי מתכון אבל אם זה מיועד לקינוחים אפשר להכין מילוי של קרם, גנאש שוקולד, אגוזים ופקאן בדבש.
אם זה מיועד להגשה כנשנושים מלוחים אפשר למלא בסלט טונה, סלט ביצים, סלט אבוקדו, גבינות, פטריות ובצל וכו’.
אפשר עם אגסים איכשהו?
מבושלים/טריים?
אפשר לשים בתחתית קוביות אגסים טריים.
אני רוצה להכין את הקינוח למוצש.
האם אפשר את הבסיס והקרם שמנת להכין בחמישי ולהקפיא בכוסות ואת הפירורים לשמור בקופסא?
כן אפשר.
היי אני רוצה שיצאו לי רק 5 כוסות כאלה מה אני יכולה לעשות
יש להכין מחצית מכל הכמויות.
היי, אפשרי גם פרווה, בלי הגבינה?
כן. אם את מוותרת על הגבינה אפשר להפחית מכמות הסוכר ולשים 2 כפות.
כמה זמן אפשר לאחסן במקפיא?
כשבועיים.
עשיתי לשבועות עם בסיס של תותים קפואים יצא ושלם כמו כל המתכונים שלך, כה לחי
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
הנה תמונה
מהמם 😍
תודה
יצא מושלם!!!
יצא לי 19 יחידות!!
יצא מטריף!!
תודה על ההסבר המפורט!!
חג שמח:)
שמחה שיצא טעים 🙂
הי
רציתי לשאול האם אפשר להכין קינוח כזה רק משמנת חמוצה בלי שאר גבינות וקצפות
אני מחפשת משהו חביב שילדים מכינים ולא חשוב לי שיהיה הכי מדוייק .
תודה
היי שמרית,
אם הילדים אוהבים את הטעם של השמנת החמוצה כמו שהיא אז אפשר לערבב שמנת חמוצה עם כמה כפיות אבקת סוכר, לפי הטעם.
לא אוהבת את הטעם של הפירות יער .
אפשר להחליף בפרי מוקפא אחר?
אם כן באיזה והאם הכמויות משתנות?
מחכים כל שבוע למתכונים החדשים….
אפשר להכין עם תותים באותה כמות.
נשאר לי כמות גדולה של הקרם גבינה
האם ניתן להקפיא?
כן.
בוקר טוב
נראה מגרה.
האם אפשר להכין מראש ו/או להקפיא?
תודה רבה על האתר המקסים אני משתמשת בו הרבה אבל לא תמיד מגיבה.
כן אפשר.