זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דק' בישול + 30 דק' אפיה
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
הכנת הקינואה:
-מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).
הכנת הבטטה:
מניחים את קוביות הבטטה בתבנית ענקית על נייר אפיה ומתבלים באופן אחיד בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
הכנת המנה:
מניחים בקערת את הקינואה המבושלת ומוסיפים את קוביות הבטטה האפויות. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, חמוציות ואגוזי מלך.
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הקינואה בכמות הרצויה לפני ההגשה.
מה אפשר לשים במקום הסילאן והאם חייב מיץ לימון? לא יכולה לימון מסיבה בריאותית
אז תוותרי כל הסילאן והלימון. תוסיפי 3 כפות מים
בסדר,רק את הלימון אני לא יכולה,ולגבי הסילאן,הוא מתוק לי מדי,יש לו תחליף שאני יכולה להשתמש?
אם את לא שמה לימון אז אפשר גם לוותר על הסילאן (זה מאזן אחד את השני).
בסדר,תודה,נראה איך יצא לי🤔😊😊
איזה טעים!!!
אפרת,
אני מכינה קינואה – כוס אחת עם 2 כוסות מים והיא יוצאת טוב.
מדוע צריך 6 כוסות?
אני גם מטגנת אותה מעט בהתחלה (או שופכת מים רותחים
לפני ההכנסה לסיר, כדי לבטל את המרירות שיש לפעמים
לקינואה).
המתכון נראה טעים!
תודה!
שימי לב שזה 6 כוסות מים כי מבשלים את הקינואה כמו פסטה (אח”כ מסננים אותה מהמים).
אפשר להכין אותה גם כמו אורז עם 2 כוסות מים.
היי הכנתי עכשיו את הקינואה ויצאה ממש דביקית (בטעות סגרתי אם המכסה) מה אפשר לעשות?
רק לנסות לשים קצת שמן ולערבב עם מזלג.
יאמי,טרם ניסיתי,נשמע ממש מעולה.
האם אפשר ךוותר על הסילאן?
לא אוהבת אוכל מתוק…
כן אפשר:)
תודה
יצא ממש טעים.
רק שהרגיש לי קצת דביק מדי.
איך לגרום למנה להיות קצת יותר נוזלית?
היי ערן,
הקינואה עצמה יצאה דביקה? לפני שערבבת עם הכל
לא.
רק ששכחתי לשטוף אותה לפני 🫣
לא יודעת אם זה קשור לשטיפה המוקדמת אבל זה אמור לצאת במרקם מתפורר ופחות דביק.
אולי התוספת של הטחינה גרמה למנה להיות דביקה?
נראה פצצה, רצה להכין!
תמשיכי לתת מתכונים בריאים לאלו שאוהבים 🙂
שמחה שיצא מוצלח🩷
אם אין לי כוסברה מה אפשר לשים במקום
היי
ניתן לוותר או לשים מעט טימין.
תודה על מתכון מעולה! עשיתי היום בלי הטחינה, והיה טעים מאוד 😀
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️