זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דק' בישול + 30 דק' אפיה
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
קינואה
כוס קינואה לבנה או מעורבת (200 גרם) שטופה היטב ומסוננת
כפית מלח
6 כוסות מים
בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות קטנות (כ-1.5 ס”מ)
לתיבול הבטטה: 3 כפות שמן זית, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס חמוציות (*רצוי ללא תוספת סוכר)
חופן אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
רוטב טחינה:
רבע כוס טחינה גולמית
2 כפות מיץ לימון
רבע כוס מים קרים
חצי כפית סילאן
שליש כפית מלח
אופן ההכנה
הכנת הקינואה:
-מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).
הכנת הבטטה:
מניחים את קוביות הבטטה בתבנית ענקית על נייר אפיה ומתבלים באופן אחיד בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
הכנת המנה:
מניחים בקערת את הקינואה המבושלת ומוסיפים את קוביות הבטטה האפויות. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, חמוציות ואגוזי מלך.
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הקינואה בכמות הרצויה לפני ההגשה.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
היי הכנתי עכשיו את הקינואה ויצאה ממש דביקית (בטעות סגרתי אם המכסה) מה אפשר לעשות?
רק לנסות לשים קצת שמן ולערבב עם מזלג.
יאמי,טרם ניסיתי,נשמע ממש מעולה.
האם אפשר ךוותר על הסילאן?
לא אוהבת אוכל מתוק…
כן אפשר:)
תודה
יצא ממש טעים.
רק שהרגיש לי קצת דביק מדי.
איך לגרום למנה להיות קצת יותר נוזלית?
היי ערן,
הקינואה עצמה יצאה דביקה? לפני שערבבת עם הכל
לא.
רק ששכחתי לשטוף אותה לפני 🫣
לא יודעת אם זה קשור לשטיפה המוקדמת אבל זה אמור לצאת במרקם מתפורר ופחות דביק.
אולי התוספת של הטחינה גרמה למנה להיות דביקה?
נראה פצצה, רצה להכין!
תמשיכי לתת מתכונים בריאים לאלו שאוהבים 🙂
שמחה שיצא מוצלח🩷
אם אין לי כוסברה מה אפשר לשים במקום
היי
ניתן לוותר או לשים מעט טימין.
תודה על מתכון מעולה! עשיתי היום בלי הטחינה, והיה טעים מאוד 😀
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️