זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 30-35 ריבועים קטנים
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
קוקוס לבן:
3 כוסות קוקוס טחון (270 גרם)
מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)
25 גרם מרגרינה/ חמאה מומסת (או רבע כוס שמן קוקוס נוזלי)
כף אבקת סוכר
ציפוי קוקוס ורוד:
כוס קוקוס (90 גרם)
2-3 כפות סירופ למלבי או סירופ פטל
2 כפות נטורינה/ חמאה מומסת (או שמן קוקוס נוזלי)
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה (עם כף) את כל מרכיבי הקוקוס הלבן עד לקבלת תערובת רכה ולחה. ממלאים תבנית פרלינים מסיליקון עד גובה ¾ מהשקע ומהדקים היטב.
-מערבבים באותה קערה את מרכיבי ציפוי הקוקוס הורוד עד לקבלת תערובת ורודה, לחה ורכה. יוצקים את התערובת מעל הקוקוס הלבן ומשטחים לגובה אחיד.
-מכניסים למקפיא למשך כ-4 שעות ומחלצים מהתבנית.
*שומרים במקרר. ניתן גם להקפיא בקופסה אטומה.
הערה: אם אין לכם תבנית פרלינים אפשר להכין כדורים קטנים מהקוקוס הלבן ולצפות אותם בקוקוס ורוד.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי יוגורט קפואים |
- מוס אוראו |
- חיתוכיות חמאת בוטנים
ויטמינצ’יק בטעם דובדבן או פטל גם טוב?
סליחה על כל השאלות….
כן:)
בדקתי בסופר וראיתי שם סירופ פטל ליטר של חברת “יכין” זה מתאים למתכון? אשמח לתגובה ומרגרינה של פוליבה גם טוב למתכון הזה?
כן אפשר.
במתכון של הקוקוס הלבן כתוב מרגרינה, זה מרגרינה רגילה או נטורינה? אשמח לתגובה
היי
רציתי לשאול על המתכון של הקוקוס,
באיזה הכשר הסירופ פטל? ואיפה אפשר להשיג?
היי דבורה,
יש בכל ההכשרים, בד”ץ וכו’.
אפשר להשיג בסופרים או בחנויות תבלינים.
אפשר גם מרגרינה וגם נטורינה- לא משנה.
יוו…תודה רבה על התגובה….אני ממש נהנת מהמתכונים שלך…
ואני כבר הרבה זמן שחולמת להכין את הממתק קוקוס….
❤️❤️
אפשר לשים תה ורוד במקום סירופ?
אין לי מושג, אפשר לנסות על כמות קטנה ולראות אם זה אכן צובע.
הי אפרת, תודה על הכל המתכונים!!!
האם אפשר להמיר את החמאה במרגרינה או אפילו בשמן?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש במחמאה/מרגרינה. אפשר לשים גם שמן קוקוס שעבר קירור של לילה במקרר- החלק המוצק בלבד.
היי אפרת האלופה,
רציתי לשאול כמה פרלינים/ כדורים יוצא מכזו כמות?
נראה טוב…
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
יוצאים 30-35 ריבועים קטנים.
שלום!
תודה לך על כל המתכונים המיוחדים והשוים:)
ישנה אפשרות להשתמש במקום בסוכר בסילאן או דבש ואם כן
האם הכמויות משתנות?
היי אלישבע,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא… את יכולה לנסות להמיר את הסוכר בדבש באותה כמות.
יצא כמו טעם של חנות!
וגם ממש יפה!!!
וואו יצא לך מהמם! תודה ששיתפת(:
מה זה מיכל קצפת צמחית? כמו שמנת מתוקה פרווה? האם אפשר במקום שמנת מתוקה רגילה?
כן, קצפת צמחית= שמנת מתוקה פרווה (ריץ’). אפשר בהחלט שמנת מתוקה רגילה😊
היי,
את פשוט אלופה!!!
האם אפשר להכין בתבנית ולחתוך או שזה יתפרק? הריבועים ממש יפים יותר מכדורים….אין לי תבנית שקעים כזאת ללא צורה….תודה רבה
אפשר להכין כדורים מהקוקוס הלבן ולצפות בקוקוס ורוד.
אפשר גם להכין בתבנית ולחתוך אחרי הקפאה קצרה, אבל יש סיכוי שקצת יתפרק בחיתוך…
בהצלחה😊
אם במקום קצפת שמים חלב סויה+25 גרם שמן קוקוס, עדיין יש צורך להוסיף עוד 25 גר’ שמן קוקוס לפי המתכון?
כן.
אפשר שמן קנולה במקום קוקוס או חמאה.תודה
לא חושבת שכדאי ירדנה, צריך שומן שבקירור הוא מתקשה כי זה מה שמחבר בעצם את כל הרכיבים
תוכלי להשתמש במרגרינה במקום
אפשר לשלב חלב או מים במקום מיכל של קצפת?, ובאיזה כמות?
אפשר להשתמש בקרם קוקוס או ב ¾ כוס חלב סויה מעורבב עם 25 גרם חמאה מומסת או שמן קוקוס מומס במקום מיכל של קצפת
אם משתמשים בחלב סויה ועוד 25 גרם שמן קוקוס,במקום הקצפת, צריך להוסיף אחכ עוד 25 גרם שמן קוקוס לפי המתכון
יש אפשרות נוספת בימקום סירופ מלבי או פטל?
צבע מאכל אדום.
עשיתי את זה אבל התערובת הורודה יצאה פחות סמיכה ולא נדבקה כמו שצריך וגם לא יצאה כל כך מתוק ולא הבנתי למה?
יתכן שהיה חסר סוכר או מרכיב שומני- האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
לממתק קוקוס וורוד
אם יש תחליף פרווה
במקום חמאה?
שמן קוקוס או מרגרינה/מחמאה.
תודה
היי רוצה להכין מחר, אם אני רוצה להכפיל בחצי- מה הכמויות?
הכוונה להכין חצי כמות או כמות וחצי?
התבלבלתי- להפחית בחצי:)
קוקוס לבן:
כוס וחצי קוקוס
חצי מיכל קצפת צמחית
12 גרם חמאה מומסת או 3 כפות שמן קוקוס נוזלי
חצי כף אבקת סוכר
ציפוי קוקוס ורוד:
חצי כוס קוקוס
1-2 כפות סירופ למלבי או סירופ פטל
כף חמאה מומסת (או שמן קוקוס נוזלי)
תודה רבה🙏♥️
היי
האם זה נשמר היטב בהקפאה?
אם כן- למשך כמה זמן?
אין מילים על המתכונים- מעולים!!!
והסבלנות שלך תמיד כשאת עונה לשאלות- בכלל!!!
כן אפשר. במשך 3-4 שבועות.
יום נפלא ❤️
חייבים להשאיר בקרור?
כדי שזה יהיה יציב יש לשמור בקירור.
מה זה סירופ מלבי או סירופ פטל? איפה קונים
אפשר לקנות בסופר או בחניות תבלינים.
סירופ פטל הכוונה לתרכיז שמוסיפים לו מים ומכינים איתו מיץ פטל.
האם אפשר להשתמש ברום כצבע מאכל ? (גם מוסיף טעם וגם צבע)
הבעיה היא שצריך להוסיף ממנו יחסית הרבה כדי שיצבע כמו שצריך ואז הטעם יוצא חזק.
אפרת , את פשוט אלופה!!!! אפשר במקום החמאה להשתמש במגרינה כדי שיצא פרווה? תודה ושבת שלום.
כן אפשר 🙂
שבת שלום!
יצא ממש ממש טעים!!! מומלץ. האתר הכי שווה ללא ספק.
תודה עמית 🙂
יצא מהמם ,הכנתי עם שמנת מתוקה 👍
שמחה לשמוע 🙂
תודה אלחנן
מה פתאום כדורים? זה צריך להיות גלילים… לגלגל נחש מהקוקוס הלבן ולרדד את הוורוד. לעטוף לבן בוורוד ולחתוך.
תודה!
בגלל שזה היה קצת יותר מסובך לביצוע (לפעמים זה התפרק) אז הצעתי להכין עיגולים.
אם את מצליחה ליצור גליל, הכי טוב 🙂
מקסים ! אפשר שמנת חלבית וצבע מאכל ? לא משתמשת בסירופ
כן אפשר.
אם את שמה צבע מאכל כדאי להוסיף 1-3 כפות שמנת לפי הצורך (עד לקבלת תערובת רכה ולחה).
מה אפשר במקום הסירופ הוורוד, אני לא משתמשת עם החומרים האלו.
אולי אפילו צבע אחר??
תודה
אפשר להשתמש בצבע מאכל אדום טבעי.
בוקר טוב
אפשר קצפת שמנת מתוקה במקום מיכל קצפת צמחית?
תודה.
נ.ב אני מתה על המתכונים שלך. כל יום חמישי משתוקקת לראות מה
להכין לשבת. תבורכי
כן אפשר.
ותודה ❣️
מתכונים מקסימים!
אני מחכה להם כל שבוע מחדש!
כיף לקבל אותם.
שיהיה בהצלחה ושבת שלום!
תודה צופיה ❤️
שבת שלום!
איזה נוסטלגיה…
אפשר לשים צבע מאכל במקום מיץ פטל?
כן, אפשר לשים צבע מאכל ולהוסיף 1-3 כפות שמנת לפי הצורך (עד לקבלת תערובת רכה ולחה).
היי,
תודה רבה על המתכונים כ”כ כיף לראות כל פעם התחדשות והעיקר מתכונים קלים להכנה.
לגבי המיץ פטל הכוונה לתרכיז שקונים לילדים? ואם כן זה משנה איזה טעם?
תודה רבה על הכל!
היי ציפי,
כן, הכוונה לתרכיז שקונים ומערבבים עם מים. כדאי שזה יהיה סירופ בצבע אדום.
בוקר טוב,
אפשר במקום חמאה לשים מרגרינה פשוט אני לא משתמשת בשמן קוקוס.
תודה יום נפלא ושבת שלום.
כן אפשר.
יום מקסים 🌷
כל כך כיף לראות כל פעם את המתכונים החדשים שעולים..!!!!
תמשיכי להצליח!!! אלופה!!!!
תודה ❤️