זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 100 דקות
סוג: בשרי
1-1.5 קילו קוביות צלי כתף בגודל בינוני
לציפוי הבשר: רבע כוס קמח (או קורנפלור) + שליש כפית מלח
2 בצלים גדולים חתוכים גס
7 שיני שום קלופות פרוסות
5 תפוחי אדמה קטנים שלמים קלופים
4 גזרים קלופים חתוכים ל-3
1 קולורבי גדול קלוף חתוך ל-4 (לא חובה)
3 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה
5 כוסות (1.2 ליטר) מים רותחים
תיבול: 4 כפות גדושות סילאן, 3 שיני שום כתושות, 2 כפיות מלאות מלח, רבע כפית פלפל שחור, כפית פטרוזיליה מיובשת.
-מערבבים בקערית רבע כוס קמח או קורנפלור עם שליש כפית מלח ומקמחים קלות את קוביות הבשר מכל הצדדים.
-להכנה במכשיר הנינג’ה סמארט ליד, מדליקים אותו על מצב טיגון באוויר / בישול ובוחרים בתוכנית בישול/צריבה. מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר במשך כדקה וחצי מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת.
-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים בזהירות ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל ומטגנים על תוכנית בישול/צריבה במשך 3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כדקה. מוסיפים גזר, תפוח אדמה, קולורבי וגרגירי חומוס ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר ומתבלים בסילאן, שום כתוש, פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של החומרים ומביאים לרתיחה.
-לאחר מכן מעבירים את הסליידר למצב סיר לחץ ומפעילים על HI למשך שעה וחצי. בדגם 553OL לשחרר לחץ ובדגם 753 OLלבחור שחרור מהיר. כשהבישול הסתיים והלחץ שוחרר פותחים, טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
במידה ורוצים לצמצם את הרוטב מדליקים על תוכנית בישול/צריבה עד לצמצום הרצוי.
לעוד מתכונים בנינג’ה גריל / סמארט ליד הקליקו כאן.
רעיון להגשה:
קדירת הבשר העשירה והמתובלת מתאימה להגשה לצד תוספות שסופגות את הרוטב המופלא. אחת האפשרויות המעולות היא להגיש צלחת חומוס ביתי לצד הקדירה – המרקם הקרמי של החומוס משתלב נהדר עם עומק הטעמים של הבשר המתבשל לאט. חומוס מקופסת שימורים מוכן תוך 10 דקות בלבד, כך שתוכלו להכין אותו בדיוק לפני ההגשה, בזמן שהבשר משלים את הבישול האיטי.
- מתכון להמבורגר |
- פתיתים ואצבעות שניצל |
- אורז וכנפיים בצ’ילי |
- מרק גזר ובטטה |
- מרק קרם ברוקולי |
- שניצלונים וחזה עוף בנינג’ה
יש לי נינגה מקס פרו.
האם אפשר להכין גם בו את המתכון?
אני לא בטוחה. צריך תוכנית של סיר לחץ או בישול ארוך
אין לי נינגה
יש לי סיר לחץ
מה לעשות? גם שעה וחצי?
תודה ממש!
בסיר רגיל יש לבשל כ-3 שעות לפחות, עד שהבשר מתרכך.
יצא סוך הדרך!
תודה רבה
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת יש לי נינג’ה גריל האם מתאים? מה זה סמארט?
היי תהילה,
אני לא בטוחה. צריך תוכנית של סיר לחץ או בישול ארוך.
סמארט ליד זה כמו סיר עם תוכניות כמו שרשמתי.
היי, מה הההבדל בין הסמארט ליד לפודי?
כשאומרים סמארט ליד הכוונה לפודי.
תודה