שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 6 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום קצוצות

שקית קפואה של גזר גמדי (800 גרם) *יש להפשיר מעט בחוץ

חצי כוס צימוקים

חצי כוס חמוציות

כוס מים רותחים

תיבול: 3 כפות סילאן, שליש כפית אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים שום קצוץ וגזר גמדי ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים צימוקים וחמוציות ומתבלים בסילאן, קינמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מכסים את המחבת, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-30 דקות עד שרוב המים מתאדים (יש לערבב מידי פעם). טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

הערות:

*מומלץ להשתמש במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק.

*אם התבשיל מייבש במהלך הבישול- יש להוסיף מים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוף עם בורגול בתנורעוף עם בורגול בתנור
כדורי תמרים כדורי תמרים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ציפי (09:23 13.10.2024)

המתכון מצויין.
האם ניתן להקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:31 13.10.2024)

נראה לי שכן

avatar
אלה (20:25 24.09.2022)

שנה טובה אפרת,
האם לצורך הכנת חצי מהכמות (400 גרם) יש להפחית הכל בחצי, כולל תיבול וכמות המים הנדרשת?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:26 24.09.2022)

היי,
נכון, כמעט תמיד מפחיתים את המרכיבים ביחס שווה.
בהצלחה וחג שמח!

avatar
איילה (20:23 21.09.2022)

בס”ד
טעים! טעם וריח מעניינים. גם הקציצות כרתי והסלק, הכול הכנתי ויצא מעולה. רק חסר פה מתכון לריבת תפוחים ויש את כל הסימנים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:03 22.09.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון ושהסימנים יצאו מוצלח(:
תודה על השיתוף❤

avatar
יעל (13:23 21.09.2022)

היי אפרת, תודה רבה על המתכונים הנהדרים והקלים.
רציתי לשאול האם ניתן להוריד את הצימוקים והחמוציות ולהכין את המתכון בלעדיהם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:21 21.09.2022)

היי,
אפשר לוותר עליהם אך הם מאד מוסיפים (במיוחד הצימוקים).
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊

avatar
גלי (14:32 6.02.2022)

אפשר בלי הבצל? נשמע לי לא קשור בטעם.. 🤭

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:23 6.02.2022)

הבצל ממש מוסיף! אבל כמובן שאפשר לוותר עליו(:

avatar
tair2004sh@gmail.com (12:23 11.10.2020)

tair2004sh@gmail.com

avatar
ענת (06:29 20.09.2022)

האם ניתן להקפיא כשמוכן?
תדה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:16 20.09.2022)

היי,
אפשר להקפיא(:

avatar
גולדי (11:13 29.11.2019)

אני הוספתי לימון. יצא טעים. אבל הסילאן לא היה מתוק מספיק אז הוספתי גם סוכר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:16 29.11.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
עדי (18:39 29.09.2018)

האם אפשר להשתמש בגזר משומר מצינצנת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 29.09.2018)

היי עדי,
הכוונה לגזר מקופסת שימורים?
בגדול כל עוד לגזר אין טעם או תיבול אחר אז אין בעיה.

avatar
מרגלית (10:37 23.09.2018)

היי אפרת, כרגיל ערב שבת וחג מול האתר המדהים הזה!
מקווה שאת זמינה היום…
איך הגזר גמדי בהקפאה? הכמות הזאת גדולה לנו קצת….
תודה!
מרגלית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 23.09.2018)

היי מרגלית,
את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות או להכין את הכמות שבמתכון ולהקפיא.
חג שמח 🌺

avatar
אבי (10:55 9.09.2018)

הייי אפרת
אבקת קינמון וקינמון אותו הדבר ? במקום אבקת קינמון או קינמון אפשר משהו אחר ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 9.09.2018)

אותו דבר. אם אין לך פשוט תכין בלי.
שנה טובה 🌺

avatar
ציפי (16:27 6.09.2018)

אני לפעמים מוסיפה קולורבי.
אבל אינני מבינה למה לתבשיל מתוק שמים בצל ושום, זה עוד לא ניסיתי.
מה שכן אני מוסיפה רביכה, זה משפר את הרוטב.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 6.09.2018)

היי ציפי,
תודה על השיתוף.
הבצל והשום הופכים למתקתקים לאחר בישול.
שנה טובה 🙂

avatar
דורית (12:36 6.09.2018)

אפשר לאכול קר/טמפרטורת החדר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:39 6.09.2018)

בטמפ’ החדר.

avatar
דורית (12:16 6.09.2018)

הי אפרת.
קודם כל שנה טובה ומבורכת.
אני לא אוהבת צימוקים. נראה לך שאפשר כוס שלמה של חמוציות? במקום חצי כוס צימוקים וחצי כוס חמוציות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 6.09.2018)

כן אפשר.
שנה טובה ומתוקה ❤️

avatar
ציפי (16:24 6.09.2018)

דורית, את יכולה להחליף צימוקים וגם חמוציות בשזיפים מיובשים ו/או משמשים מיובשים.

avatar
שרה גוטפלד (10:40 6.09.2018)

נראה מעולה. תודה רבה. האם כשהגזר רגיל ולא גמדי , זה מצריך יותר זמן בישול ?
תודה רבה
שנה נהדרת וטעימה
שרה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 6.09.2018)

היי שרה,
יכול להיות שקצת יותר, תלוי בגודל העיגולים שחותכים. מומלץ לטעום ולבדוק אם זה מספיק רך.
שנה טובה

avatar
Hagit (02:04 1.10.2024)

היי אפרת! יש לי גזר רק טרי ולא קפוא- כמה זמן הבישול? צריך לחתוך אותם? אני מעדיפה שיישאר שלם. תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:34 1.10.2024)

רצוי לחתוך לעיגולים ולבשל כ-10 דקות, עד לריכוך.
גזר שלם ייקח לך המון זמן לבשל. את יכולה לבשל אותו במים רותחים עד לריכוך ואז לבשל במחבת.

avatar
רותי ב. (07:46 6.09.2018)

אפרת יקרה,
סליחה שאני רושמת כאן…..
רוצה לאחל לך שנה טובה ומבורכת, שנת בריאות ואושר, ותודה רבה שאת משתפת אותנו במתכונים קלים וטעימים,
מאחלת לך הצלחה בכל התחומים.
ממני, רותי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:56 6.09.2018)

תודה רבה רותי יקרה!
שנה טובה ומבורכת ❤️

avatar
ליבי (01:59 6.09.2018)

כמה גזר להמיר במקום הגמדי?
נראה המתכון טוב…
כמו כל המתכונים שלך:-)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:50 6.09.2018)

7-8 גזרים בינוניים.
שנה טובה 💕

avatar
ענת (18:25 5.09.2018)

היי אפרת,
אפשר עם גזר רגיל אם אין לי גמדי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 5.09.2018)

כן, אפשר לחתוך גזר לעיגולים.

לקריאת כל התגובות