זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קצוצות
שקית קפואה של גזר גמדי (800 גרם) *יש להפשיר מעט בחוץ
חצי כוס צימוקים
חצי כוס חמוציות
כוס מים רותחים
תיבול: 3 כפות סילאן, שליש כפית אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה או סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים שום קצוץ וגזר גמדי ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.
-מוסיפים צימוקים וחמוציות ומתבלים בסילאן, קינמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מכסים את המחבת, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-30 דקות עד שרוב המים מתאדים (יש לערבב מידי פעם). טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.
הערות:
*מומלץ להשתמש במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק.
*אם התבשיל מייבש במהלך הבישול- יש להוסיף מים.
המתכון מצויין.
האם ניתן להקפיא?
נראה לי שכן
שנה טובה אפרת,
האם לצורך הכנת חצי מהכמות (400 גרם) יש להפחית הכל בחצי, כולל תיבול וכמות המים הנדרשת?
תודה רבה
היי,
נכון, כמעט תמיד מפחיתים את המרכיבים ביחס שווה.
בהצלחה וחג שמח!
בס”ד
טעים! טעם וריח מעניינים. גם הקציצות כרתי והסלק, הכול הכנתי ויצא מעולה. רק חסר פה מתכון לריבת תפוחים ויש את כל הסימנים
איזה כיף שאהבת את המתכון ושהסימנים יצאו מוצלח(:
תודה על השיתוף❤
היי אפרת, תודה רבה על המתכונים הנהדרים והקלים.
רציתי לשאול האם ניתן להוריד את הצימוקים והחמוציות ולהכין את המתכון בלעדיהם?
היי,
אפשר לוותר עליהם אך הם מאד מוסיפים (במיוחד הצימוקים).
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
אפשר בלי הבצל? נשמע לי לא קשור בטעם.. 🤭
הבצל ממש מוסיף! אבל כמובן שאפשר לוותר עליו(:
tair2004sh@gmail.com
האם ניתן להקפיא כשמוכן?
תדה
היי,
אפשר להקפיא(:
אני הוספתי לימון. יצא טעים. אבל הסילאן לא היה מתוק מספיק אז הוספתי גם סוכר
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
האם אפשר להשתמש בגזר משומר מצינצנת?
היי עדי,
הכוונה לגזר מקופסת שימורים?
בגדול כל עוד לגזר אין טעם או תיבול אחר אז אין בעיה.
היי אפרת, כרגיל ערב שבת וחג מול האתר המדהים הזה!
מקווה שאת זמינה היום…
איך הגזר גמדי בהקפאה? הכמות הזאת גדולה לנו קצת….
תודה!
מרגלית
היי מרגלית,
את יכולה להכין מחצית מכל הכמויות או להכין את הכמות שבמתכון ולהקפיא.
חג שמח 🌺
הייי אפרת
אבקת קינמון וקינמון אותו הדבר ? במקום אבקת קינמון או קינמון אפשר משהו אחר ?
אותו דבר. אם אין לך פשוט תכין בלי.
שנה טובה 🌺
אני לפעמים מוסיפה קולורבי.
אבל אינני מבינה למה לתבשיל מתוק שמים בצל ושום, זה עוד לא ניסיתי.
מה שכן אני מוסיפה רביכה, זה משפר את הרוטב.
היי ציפי,
תודה על השיתוף.
הבצל והשום הופכים למתקתקים לאחר בישול.
שנה טובה 🙂
אפשר לאכול קר/טמפרטורת החדר?
בטמפ’ החדר.
הי אפרת.
קודם כל שנה טובה ומבורכת.
אני לא אוהבת צימוקים. נראה לך שאפשר כוס שלמה של חמוציות? במקום חצי כוס צימוקים וחצי כוס חמוציות.
כן אפשר.
שנה טובה ומתוקה ❤️
דורית, את יכולה להחליף צימוקים וגם חמוציות בשזיפים מיובשים ו/או משמשים מיובשים.
נראה מעולה. תודה רבה. האם כשהגזר רגיל ולא גמדי , זה מצריך יותר זמן בישול ?
תודה רבה
שנה נהדרת וטעימה
שרה
היי שרה,
יכול להיות שקצת יותר, תלוי בגודל העיגולים שחותכים. מומלץ לטעום ולבדוק אם זה מספיק רך.
שנה טובה
היי אפרת! יש לי גזר רק טרי ולא קפוא- כמה זמן הבישול? צריך לחתוך אותם? אני מעדיפה שיישאר שלם. תודה!!
רצוי לחתוך לעיגולים ולבשל כ-10 דקות, עד לריכוך.
גזר שלם ייקח לך המון זמן לבשל. את יכולה לבשל אותו במים רותחים עד לריכוך ואז לבשל במחבת.
אפרת יקרה,
סליחה שאני רושמת כאן…..
רוצה לאחל לך שנה טובה ומבורכת, שנת בריאות ואושר, ותודה רבה שאת משתפת אותנו במתכונים קלים וטעימים,
מאחלת לך הצלחה בכל התחומים.
ממני, רותי
תודה רבה רותי יקרה!
שנה טובה ומבורכת ❤️
כמה גזר להמיר במקום הגמדי?
נראה המתכון טוב…
כמו כל המתכונים שלך:-)
7-8 גזרים בינוניים.
שנה טובה 💕
היי אפרת,
אפשר עם גזר רגיל אם אין לי גמדי?
כן, אפשר לחתוך גזר לעיגולים.