שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 13 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות פתיתים (מכל סוג שאוהבים)

2.5 כוסות מים רותחים

תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים את הפתיתים על אש בינונית במשך 2-3 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

-מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומוסיפים מים רותחים.

-מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות. מרימים את המכסה ומערבבים קלות עם מזלג או כף עץ.

*מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או סיר יציקה.

עוד מתכוני פתיתים:

מתכון לפתיתים סגולים

פתיתים עם חזה עוף וגזר

פתיתים אדומים

קציצות פתיתים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת כרובית דיאטטית
טורטיה במילוי בשר טחון

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ברוריה (22:42 23.09.2021)

אני צריכה להכין פתיתים למחר בכמות שתספיק ל7 אנשים כמה פתיתים צריך? ובאיזה סיר כדאי להכין? צריכה תשוב דחוףףף.

מתכונים ב-10 דקות (23:53 23.09.2021)

היי ברוריה,
תכפילי כמויות פי 2 ותכיני בסיר גדול מספיק, רצוי עם ציפוי נון סטיק (מונע הידבקות).
חג שמח!

ברוריה (11:14 24.09.2021)

תודה על התשובה המהירה בעזרת ה’ אכין ואעדכן אותך איך יצא חג שמח ושבת שלום

אפי😙 (19:59 18.08.2021)

מוווווושלם

מתכונים ב-10 דקות (20:38 18.08.2021)

נראה טעים ממש! תודה ששיתפת🌺

:) (07:09 24.06.2021)

דבר ראשון, חייבת לציין שאני חדשה במטבח, ואני פשוט חורשת על המתכונים שלך אז תודה!

דבר שני, אני רוצה להכין את הפתיתים לשישי שבת (פעם ראשונה שמכינה), האם ניתן לאכול את הפתיתים ביום למחרת ? והאם ניתן לחמם על הפלטה?

מתכונים ב-10 דקות (09:27 24.06.2021)

היי,
שמחה לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר לאכול את הפתיתים גם יום אחרי ההכנה, אבל זה לא יהיה כמו באותו רגע- בייחוד אם מחממים על הפלטה (שאז הפתיתים נוטים להתייבש מעט).

מישל (14:00 20.04.2021)

אפרת זאת הפעם הראשונה שהכנתי פתיתים ויצא בפצצה!
תודה רבה לך על המתכון.

מתכונים ב-10 דקות (14:53 20.04.2021)

שמחה לשמוע! תודה על השיתוף מישל😊

שרה (23:16 14.02.2021)

יכולים להכין בלי אבקת מרק

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:53 15.02.2021)

שימי עוד רבע כפית מלח בנוסף לכמות שרשומה.

תמר (21:11 14.02.2021)

אפרת שלום, מאיפה כל הידע הזה אני ממש מקנאה:-)
רציתי לשאול אני רוצה להכין פתיתים חלביים – האם כמות החלב היא כמו המים או שאני שמה חלק חלב וחלק מים? וכמה בדיוק?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:06 14.02.2021)

היי 🙂
אפשר לשלב כוס מים וכוס וחצי חלב.
במקום שמן מומלץ לשים קובית חמאה.
לאחר שהפתיתים מוכנים מומלץ להוסיף גבינת פרמז’ן או צהובה או מוצרלה מגורדת, לערבב ולסגור את המכסה לכמה דקות (הגבינה תימס מהחום).

משה (16:10 20.10.2020)

היי,
אני רוצה שהפתיתים יהיו יותר עם תיבול,
אשמח לדעת איזה אופציות של תיבול אפשר להוסיף כאן, ואם כן באיזה כמויות.
תודה ענקית על המתכונים!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:57 20.10.2020)

אפשר להוסיף חצי כפית פפריקה מתוקה וכשליש כפית פפריקה חריפה (אם אוהבים את זה פיקנטי).

מאי (17:21 28.09.2020)

היי אפרת,
נדמה לי ששאלתי אך לא זוכרת איפה. חיפשתי וחיפשתי… מה הכוונה אש בינונית או אש נמוכה?
האם הלהבה עצמה/ הכיריים או שניהם?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:54 29.09.2020)

אש גבוהה – עיגול גדול.
אש נמוכה- עיגול הכי קטן.
אש בינונית – עיגול בינוני.
אש בינונית נמוכה- עיגול בינוני עוצמה הכי נמוכה.

מאי (12:45 2.10.2020)

תודה, את זה הבנתי. השאלה שלי גם אם נניח כתוב אש נמוכה – אז זה עיגול קטן שמכוון בהכרח על להבה נמוכה או עיגול קטן בלהבה כלשהי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:10 2.10.2020)

עיגול קטן בלהבה כלשהי.
רק אם רשום “אש הכי נמוכה” זה עיגול קטן על להבה נמוכה.

מאי (15:37 4.10.2020)

תודה רבה 🙂

itzik30 (08:59 22.04.2020)

תודה, אם עושה כוס1 פתיתים אז כמה מים צריך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 22.04.2020)

כוס ורבע מים.

itzik30 (17:12 25.04.2020)

הם כותבים על האריזה 6 דקות, למרות זאת כדאי 10 דקות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:13 25.04.2020)

כן.

אורטל יוסף (09:01 17.02.2020)

היי אפרת
את יודעת אולי מה עשיתי לא טוב שהפתיתים נדבקו קצת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:44 17.02.2020)

היי אורטל,
הגשת את הפתיתים מיד לאחר ההכנה או שהפתיתים המתינו בסיר?
כי אם לא מגישים אותם מיד הם נדבקים זה לזה.

פריאל בדחה (17:28 21.01.2020)

מה הכמויות ל3 כוסות פתיתים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:21 21.01.2020)

3+3/4 כוסות מים
כפית אבקת מרק, 3/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור.

שילה (14:51 15.01.2020)

חבל שפתיתים נהרסים עם אבקת מרק.
פתיתים אפשר לעשות עם בצל מגורד מטוגן. ורק עם מלח ופלפל. יותר טעים והרבה יותר בריא לדעתי

איציק מדור (10:58 25.11.2019)

שלום אפרת! קראתי את ההוראות פה וזה מאוד הזכיר לי את דרך הבישול של אורז. אז עלה במוחי רעיון, יש בבעלותי מבשל אורז אוטומטי. האם ניתן לבשל פתיתים בקלות פשוט עם שימוש במבשל אורז? אורז מבשלים ביחס של כוס אחת אורז לכוס וחצי מים (או יחס של אחד לאחד אם רוצים את האורז דביק ונוקשה יותר למתכונים יפניים), האם פתיתים זה אותו דבר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 25.11.2019)

היי איציק,
לא יודעת, לא ניסיתי.
על כל כוס פתיתים יש לשים כוס ורבע מים. שים לב שגם זמן הבישול מתקצר כשמדובר בפתיתים.

בת אל (17:22 10.11.2019)

היי,אם אני מכינה על כיריים חשמליות מה גובה החימום שצריך? רשמת אש נמוכה אבל לא בטוחה איך זה עובד בכיריים חשמליות..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 10.11.2019)

תתחילי בחימום גבוה עד לרתיחה ולאחר מכן תכסי ותנמיכי לחום בינוני-נמוך (משהו באמצע) .

מירב (11:37 18.09.2019)

תודה רבה!
בתור כלה צעירה האתר שלך הוא פשוט הצלה אמיתית 🙂
תודה רבה רבה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:10 18.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂

ליזי (19:47 28.04.2021)

כנ”ל 🙂

NHRC (13:23 16.09.2019)

היי,
אם אני מעוניינת להכין כמות לזוג אני מכינה כוס פתיתים נכון? כמה מים, מלח, א. מרק ושמן צריך לשים? אם אני רוצה להכין את זה עם בצל כמה לשים? והאם כמות השמן משתנה?
אודה לתשובה בדחיפות…
תודה מראש על הכל 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 16.09.2019)

בצל קטן קצוץ
כוס פתיתים
כוס ורבע מים רותחים
תיבול: חצי כפית אבקת מרק, רבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
יש לטגן את הבצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה ואז להוסיף את הפתיתים ולהמשיך כרגיל.

אלה (21:16 7.08.2019)

רוצה להשתמש בפתיתים פלוס – הפתיתים עם החיטה המלאה, האם כל ההוראות מבחינת כמויות זמנים וכו נשאר אותו דבר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 7.08.2019)

יכול להיות שיש שינוי בכמות המים. תקראי מה רשום על האריזה.

תומר (20:21 16.05.2019)

שלום אפרת למה את מתכבנת ל-2.5 כוסות מים רותחים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 16.05.2019)

היי תומר,
הכוונה ל2 כוסות מים ועוד חצי כוס.
מדובר בכוס זכוכית רגילה עם ידית כמו בתמונה שצירפתי.

שושנה גרוס (12:59 15.05.2019)

כמה כוסות יש בחבילת פתיתים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 15.05.2019)

כוס פתיתים = 150 גרם.
שקית פתיתים (400 גרם) יוצא קצת יותר מ 2.5 כוסות.
*מדובר בכוס זכוכית רגילה עם ידית.

אביב (12:37 14.05.2019)

תודה על המתכון יצא מעולה והכי חשוב לא נדבק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 14.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

בתיה (18:55 19.12.2018)

שלום אפרת. אשמח לדעת מה הכוונה 2 כוסות מכל סוג? כמה כוסות שמים בסהכ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 19.12.2018)

הכמות היא 2 כוסות. ניתן להשתמש בפתיתים מכל סוג שאוהבים.

גלית (17:29 3.02.2019)

2 כוסות סהכ מכל סוג (כוכבים צורות אחרות וכד)

Shir (17:07 25.11.2018)

אלופההה בזכותך אני יודעת לבשל!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 25.11.2018)

כיף לשמוע! ❤️

תמרה (17:16 6.03.2018)

שלום אפרת, אני לא משתמשת באבקת מרק. איזה תבלין אפשר לקחת במקום אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 6.03.2018)

מספיק לשים מלח ומעט פלפל שחור. שימי עוד רבע כפית מלח בנוסף לכמות שרשומה.

רעינ (18:19 18.06.2017)

היי.. לכמה מנות המתכון?

מתכונים ב-10 דקות (18:43 18.06.2017)

כ-4 מנות.

מוריה (12:32 13.01.2017)

אפרת! פעם ראשונה שהפתיתים יוצאים מעולה! כל פעם היתה יוצאת לי “פשטידת פתיתים” ולכן כמעט ולא הייתי מכינה! מעכשיו יש עוד תוספת קלה וטעימה להכנה ברשימה שלי 🙂

מתכונים ב-10 דקות (12:46 13.01.2017)

איזה כיף לשמוע!
תודה מוריה ושבת שלום 🙂

קרינה (01:38 6.10.2016)

כן הכוונה להכין בלי שמן ביכלל האם זה אפשרי?כמו שמכינים אורז אפשר להכין ככה?
תודה רבה על מתכונים נהדרים

מתכונים ב-10 דקות (10:51 6.10.2016)

כן, אני מניחה שאפשר.
יום מקסים 🙂

קרינה (20:23 21.09.2016)

היי אפרת,
תודה על המתכון יצא טעים:)
רציתי לישאול האם אפשר להכין בלי לטגן ואיך?
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (20:46 21.09.2016)

היי קרינה,
את מתכוונת להכנה בלי שמן בכלל?

קרינה (13:50 19.09.2016)

*עם כוס אחת של פתיתים

קרינה (13:49 19.09.2016)

היי אפרת,
רוצה עכשיו להכין את הפתיתים ורציתי לישאול איך להכין עם כוס אית של פתיתים והאם אפשרי יהיה להוסיף בצל ורסק עגבניות ומתי להוסיפם למתכון?
תודה רבה על המתכונים.

מתכונים ב-10 דקות (14:02 19.09.2016)

היי קרינה,
חממי סיר (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן וטגני בצל בינוני קצוץ דק עד להזהבה קלה. הוסיפי כוס פתיתים ו-2 כפות רסק עגבניות ותבלי בחצי כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
לאחר מכן הוסיפי כוס ורבע מים, ערבבי והביאי לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן הנמיכי לאש נמוכה וכסי את הסיר ובשלי במשך 10 דקות. כבי את האש והשאירי את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
בהצלחה 🙂

ענבר (11:04 16.09.2016)

הי אפרת, תודה רבה על מתכונים מעולים, ברורים וכיפיים. פעם ראשונה שהפתיתים יצאו לי אחד אחד , הכנתי גם את האושפלו ויצא מדהים! שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (11:05 16.09.2016)

שמחה לשמוע!
תודה ענבר ושבת שלום 🙂

שרון (12:16 28.11.2015)

הי אפרת לכמות כפולה של פתיתים להכפיל את המרכיבים?

מתכונים ב-10 דקות (13:07 28.11.2015)

כן 🙂

שרון (08:23 30.03.2015)

הי קודם כל עשיתי כבר כמה מתכונים וכולם מצויינים.רציתי לדעת כמה מלח ופלפל צריך לשים?

מתכונים ב-10 דקות (09:00 30.03.2015)

הי שרון,
שמחה לשמוע 🙂
כחצי כפית מלח ועד רבע כפית פלפל שחור.
יום מקסים

מיטל (00:27 24.06.2014)

שלום רב רציתי לדעת אם אני עושה כוס פתיתים כמה מים צריך? אפשר להוסיף פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה? תודה.

מתכונים ב-10 דקות (08:47 24.06.2014)

הי מיטל,
על כוס פתיתים שמים כוס ורבע מים רותחים.
אפשר להוסיף כפית פפריקה מתוקה ולא מומלץ יותר מ1/3 כפית פפריקה חריפה, אחרת זה ייצא חריף מידי אבל הכל כמובן תלוי בטעם שלך 😉

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.