זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 13 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות פתיתים (מכל סוג שאוהבים)
2.5 כוסות מים רותחים
תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים את הפתיתים על אש בינונית במשך 2-3 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
-מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומוסיפים מים רותחים.
-מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות. מרימים את המכסה ומערבבים קלות עם מזלג או כף עץ.
*מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או סיר יציקה.
–
עוד מתכוני פתיתים:
ראו גם
- פתיתים עם נקניקיות |
- ריזוטו פתיתים ופטריות |
- פתיתים ברוטב סויה וירקות |
- פתיתים עם ברוקולי וגזר |
- פתיתים פיקנטיים |
- פתיתים עם פרגיות
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לילדים
מה הכמויות לחבילת פתיתים?
כמה גרם יש בחבילה?
בכל מקרה אמור להיות רשום על גבי האריזה כמויות של מלח ומים.
מלח הכוונה מלח דק?
כי שמתי מלח דק ויצא תפל
התכוונת למלח בישול אולי?
שאדע לפעם הבאה…
כן, מלח דק.
אולי השתמשת בכפית קטנה?
הוספת גם חצי כפית אבקת מרק?
בדיוק חיפשתי מתכון לעכשיו
והמתכון שלך מהיר מדויק ויצא מצוין
תודה אפרת!
ערב טוב
רציתי לדעת איך גורמים שהפתיתים לא ידבקו אחד לשני ?
בכמות של 6 ק”ג
תודה
היי חיה,
חשוב להשתמש בסיר גדול עם ציפוי שאינו נדבק ולערבב לאחר שזה מוכן.
בכל מקרה אם לא אוכלים את הפתיתים בסמוך להכנה הם נעשים דביקים. במיוחד בכמות גדולה כזו.
האם גם בפסטה כנ”ל ?
אם את שוטפת את הפסטה לאחר הבישול ומסננת ואז שופכת שמן על הפסטה ומערבבת זה אמור להיות בסדר.
תעבירי את הפסטה לתבניות אלומיניום ענקיות ותשטחי. שהפסטה לא תהיה דחוסה בתוך הסיר אחרת היא תהיה כמו גוש.
אם מערבבים כל כמה דקות גם בזמן הבידול אבל גם לאחר שהסיר כבר ירד מהאש , יוצא ממש פתית פתית
הי אפרת! רציתי לדעת כמה פלפל שחור כדי לי לשים!
היי
תתחילי ברבע כפית ותוסיפי לפי הטעם.
פעם ראשונה מכינה פתיתים יצא מושלםם תודה!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
בוקר טוב אפרת:)
קצת קשה לי עם המים הרותחים הכל רץ מהר מדי
טובה ענקית אפשר עם מים רגילים ואם כן איך עושים את זה?
הקטע עם המים הרותחים שרף לי את ארוחת הערב וחלק מהיד חחח
היי,
פחות כדאי להשתמש במים קרים כי הרותחים מזרזים את הבישול.
כדי למנוע תקלות מסוג אלו שקרו לך אני ממליצה להנמיך את הגז למינימום כשמוסיפים את המים ולהוסיף אותם לאט ובהדרגה.
בוקר טוב אפרת:)
כוס=240 מ”ל?
כוס פתיתים=כמה גרם ?
היי,
כוס מדידה היא בנפח 240 מ”ל.
כוס פתיתים=כ-150 גרם.
שבת שלום😊
רגע, זה לא קבוע שכשכתוב כוס הכוונה ל-240 מ”ל?!
:O
כוס נכונה היא תמיד בנפח של 240 מ”ל.
מה שמשתנה זה הגרם (המשקל).
יש 2 דרכים למדוד:
אחת – אם יש לך משקל אז אתה יכול לשקול בהתאם לגרמים שרשומים במתכון.
השנייה – אם אין לך משקל, פשוט תשתמש בכוס נכונה ואז אין צורך לשקול.
אני צריכה להכין פתיתים למחר בכמות שתספיק ל7 אנשים כמה פתיתים צריך? ובאיזה סיר כדאי להכין? צריכה תשוב דחוףףף.
היי ברוריה,
תכפילי כמויות פי 2 ותכיני בסיר גדול מספיק, רצוי עם ציפוי נון סטיק (מונע הידבקות).
חג שמח!
תודה על התשובה המהירה בעזרת ה’ אכין ואעדכן אותך איך יצא חג שמח ושבת שלום
מוווווושלם
נראה טעים ממש! תודה ששיתפת🌺
דבר ראשון, חייבת לציין שאני חדשה במטבח, ואני פשוט חורשת על המתכונים שלך אז תודה!
דבר שני, אני רוצה להכין את הפתיתים לשישי שבת (פעם ראשונה שמכינה), האם ניתן לאכול את הפתיתים ביום למחרת ? והאם ניתן לחמם על הפלטה?
היי,
שמחה לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר לאכול את הפתיתים גם יום אחרי ההכנה, אבל זה לא יהיה כמו באותו רגע- בייחוד אם מחממים על הפלטה (שאז הפתיתים נוטים להתייבש מעט).
אפרת זאת הפעם הראשונה שהכנתי פתיתים ויצא בפצצה!
תודה רבה לך על המתכון.
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף מישל😊
יכולים להכין בלי אבקת מרק
שימי עוד רבע כפית מלח בנוסף לכמות שרשומה.
אפרת שלום, מאיפה כל הידע הזה אני ממש מקנאה:-)
רציתי לשאול אני רוצה להכין פתיתים חלביים – האם כמות החלב היא כמו המים או שאני שמה חלק חלב וחלק מים? וכמה בדיוק?
תודה רבה
היי 🙂
אפשר לשלב כוס מים וכוס וחצי חלב.
במקום שמן מומלץ לשים קובית חמאה.
לאחר שהפתיתים מוכנים מומלץ להוסיף גבינת פרמז’ן או צהובה או מוצרלה מגורדת, לערבב ולסגור את המכסה לכמה דקות (הגבינה תימס מהחום).
היי,
אני רוצה שהפתיתים יהיו יותר עם תיבול,
אשמח לדעת איזה אופציות של תיבול אפשר להוסיף כאן, ואם כן באיזה כמויות.
תודה ענקית על המתכונים!!
אפשר להוסיף חצי כפית פפריקה מתוקה וכשליש כפית פפריקה חריפה (אם אוהבים את זה פיקנטי).
היי אפרת,
נדמה לי ששאלתי אך לא זוכרת איפה. חיפשתי וחיפשתי… מה הכוונה אש בינונית או אש נמוכה?
האם הלהבה עצמה/ הכיריים או שניהם?
תודה!
אש גבוהה – עיגול גדול.
אש נמוכה- עיגול הכי קטן.
אש בינונית – עיגול בינוני.
אש בינונית נמוכה- עיגול בינוני עוצמה הכי נמוכה.
תודה, את זה הבנתי. השאלה שלי גם אם נניח כתוב אש נמוכה – אז זה עיגול קטן שמכוון בהכרח על להבה נמוכה או עיגול קטן בלהבה כלשהי?
עיגול קטן בלהבה כלשהי.
רק אם רשום “אש הכי נמוכה” זה עיגול קטן על להבה נמוכה.
תודה רבה 🙂
תודה, אם עושה כוס1 פתיתים אז כמה מים צריך?
כוס ורבע מים.
הם כותבים על האריזה 6 דקות, למרות זאת כדאי 10 דקות?
כן.
היי אפרת
את יודעת אולי מה עשיתי לא טוב שהפתיתים נדבקו קצת?
היי אורטל,
הגשת את הפתיתים מיד לאחר ההכנה או שהפתיתים המתינו בסיר?
כי אם לא מגישים אותם מיד הם נדבקים זה לזה.
מה הכמויות ל3 כוסות פתיתים ?
3+3/4 כוסות מים
כפית אבקת מרק, 3/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור.
לכמה אנשים המתכון?
אם זה מוגש כתוספת אז
2 כוסות פתיתים – 4 אנשים.
3 כוסות פתיתים – 6 אנשים.
חבל שפתיתים נהרסים עם אבקת מרק.
פתיתים אפשר לעשות עם בצל מגורד מטוגן. ורק עם מלח ופלפל. יותר טעים והרבה יותר בריא לדעתי
שלום אפרת! קראתי את ההוראות פה וזה מאוד הזכיר לי את דרך הבישול של אורז. אז עלה במוחי רעיון, יש בבעלותי מבשל אורז אוטומטי. האם ניתן לבשל פתיתים בקלות פשוט עם שימוש במבשל אורז? אורז מבשלים ביחס של כוס אחת אורז לכוס וחצי מים (או יחס של אחד לאחד אם רוצים את האורז דביק ונוקשה יותר למתכונים יפניים), האם פתיתים זה אותו דבר?
היי איציק,
לא יודעת, לא ניסיתי.
על כל כוס פתיתים יש לשים כוס ורבע מים. שים לב שגם זמן הבישול מתקצר כשמדובר בפתיתים.
היי,אם אני מכינה על כיריים חשמליות מה גובה החימום שצריך? רשמת אש נמוכה אבל לא בטוחה איך זה עובד בכיריים חשמליות..
תתחילי בחימום גבוה עד לרתיחה ולאחר מכן תכסי ותנמיכי לחום בינוני-נמוך (משהו באמצע) .
תודה רבה!
בתור כלה צעירה האתר שלך הוא פשוט הצלה אמיתית 🙂
תודה רבה רבה…
שמחה לשמוע 🙂
כנ”ל 🙂
היי,
אם אני מעוניינת להכין כמות לזוג אני מכינה כוס פתיתים נכון? כמה מים, מלח, א. מרק ושמן צריך לשים? אם אני רוצה להכין את זה עם בצל כמה לשים? והאם כמות השמן משתנה?
אודה לתשובה בדחיפות…
תודה מראש על הכל 🙂
בצל קטן קצוץ
כוס פתיתים
כוס ורבע מים רותחים
תיבול: חצי כפית אבקת מרק, רבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
יש לטגן את הבצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה ואז להוסיף את הפתיתים ולהמשיך כרגיל.
רוצה להשתמש בפתיתים פלוס – הפתיתים עם החיטה המלאה, האם כל ההוראות מבחינת כמויות זמנים וכו נשאר אותו דבר?
יכול להיות שיש שינוי בכמות המים. תקראי מה רשום על האריזה.
שלום אפרת למה את מתכבנת ל-2.5 כוסות מים רותחים?
היי תומר,
הכוונה ל2 כוסות מים ועוד חצי כוס.
מדובר בכוס זכוכית רגילה עם ידית כמו בתמונה שצירפתי.
כמה כוסות יש בחבילת פתיתים
כוס פתיתים = 150 גרם.
שקית פתיתים (400 גרם) יוצא קצת יותר מ 2.5 כוסות.
*מדובר בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
תודה על המתכון יצא מעולה והכי חשוב לא נדבק
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
שלום אפרת. אשמח לדעת מה הכוונה 2 כוסות מכל סוג? כמה כוסות שמים בסהכ?
הכמות היא 2 כוסות. ניתן להשתמש בפתיתים מכל סוג שאוהבים.
2 כוסות סהכ מכל סוג (כוכבים צורות אחרות וכד)
אלופההה בזכותך אני יודעת לבשל!
כיף לשמוע! ❤️
שלום אפרת, אני לא משתמשת באבקת מרק. איזה תבלין אפשר לקחת במקום אבקת מרק?
מספיק לשים מלח ומעט פלפל שחור. שימי עוד רבע כפית מלח בנוסף לכמות שרשומה.
היי.. לכמה מנות המתכון?
כ-4 מנות.
אפרת! פעם ראשונה שהפתיתים יוצאים מעולה! כל פעם היתה יוצאת לי “פשטידת פתיתים” ולכן כמעט ולא הייתי מכינה! מעכשיו יש עוד תוספת קלה וטעימה להכנה ברשימה שלי 🙂
איזה כיף לשמוע!
תודה מוריה ושבת שלום 🙂
כן הכוונה להכין בלי שמן ביכלל האם זה אפשרי?כמו שמכינים אורז אפשר להכין ככה?
תודה רבה על מתכונים נהדרים
כן, אני מניחה שאפשר.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
תודה על המתכון יצא טעים:)
רציתי לישאול האם אפשר להכין בלי לטגן ואיך?
תודה רבה.
היי קרינה,
את מתכוונת להכנה בלי שמן בכלל?
*עם כוס אחת של פתיתים
היי אפרת,
רוצה עכשיו להכין את הפתיתים ורציתי לישאול איך להכין עם כוס אית של פתיתים והאם אפשרי יהיה להוסיף בצל ורסק עגבניות ומתי להוסיפם למתכון?
תודה רבה על המתכונים.
היי קרינה,
חממי סיר (עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2 כפות שמן וטגני בצל בינוני קצוץ דק עד להזהבה קלה. הוסיפי כוס פתיתים ו-2 כפות רסק עגבניות ותבלי בחצי כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
לאחר מכן הוסיפי כוס ורבע מים, ערבבי והביאי לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן הנמיכי לאש נמוכה וכסי את הסיר ובשלי במשך 10 דקות. כבי את האש והשאירי את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
בהצלחה 🙂
הי אפרת, תודה רבה על מתכונים מעולים, ברורים וכיפיים. פעם ראשונה שהפתיתים יצאו לי אחד אחד , הכנתי גם את האושפלו ויצא מדהים! שבת שלום
שמחה לשמוע!
תודה ענבר ושבת שלום 🙂
הי אפרת לכמות כפולה של פתיתים להכפיל את המרכיבים?
כן 🙂
הי קודם כל עשיתי כבר כמה מתכונים וכולם מצויינים.רציתי לדעת כמה מלח ופלפל צריך לשים?
הי שרון,
שמחה לשמוע 🙂
כחצי כפית מלח ועד רבע כפית פלפל שחור.
יום מקסים
שלום רב רציתי לדעת אם אני עושה כוס פתיתים כמה מים צריך? אפשר להוסיף פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה? תודה.
הי מיטל,
על כוס פתיתים שמים כוס ורבע מים רותחים.
אפשר להוסיף כפית פפריקה מתוקה ולא מומלץ יותר מ1/3 כפית פפריקה חריפה, אחרת זה ייצא חריף מידי אבל הכל כמובן תלוי בטעם שלך 😉