זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 8-10 יחידות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק/ תבנית שקעים
מצרכים:
400 גרם חבילת עלי תרד טריים ושטופים (ניתן לקנות מוכן)
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום כתושות
2 ביצים
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות גדושות קוטג' או גבינה לבנה
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
מלח (כ-1/2 כפית), פלפל
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כדקה.
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים את התבנית.
-קוצצים גס את עלי התרד ומוסיפים למחבת. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 4-5 דקות עד שהעלים מצטמצמים. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
-מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית משומנת ואופים במרכז התנור במשך כ-30 דקות.
פשטידת תרד וגבינות
היי אפרת,אם אני רוצה להכפיל כמויות של הגבינות כדי שטעם התרד לא יהיה כל כך בולט,מה עלי לשנות במתכון?
תודה מראש
כן אפשר. אין שינוי
היי אפרת
תודה על המתכון. נהנית מאוד מהאתר שלך.
האם מתאים לצרף למתכון פולי סויה ירוקים (אדממה קלוף)
האמת שלא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
היי אפרת, האם אפשר להוסיף למתכון פטריות?
כן אפשר. מומלץ לקצוץ ולטגן אותן כ-5 דקות לפחות.
למה הכוונה מרכז התנור? בד״כ אני אופה פשטידות במדף העליון של התנור (כמו עוגיות) האם התכוונת שצריך להוריד את התבנית? הכנתי בתבנית שקעים
הכוונה שיש להניח את התבנית על רשת התנור שנמצאת במדף השני מלמטה.
גם אם אופים בתבנית שקעים? למשל פשטידת בטטה ובצל אני אופה במדף העליון, זה לא מומלץ?
עדיף תמיד שהמאפה יהיה במרכז בתנור (מדף שני מלמטה).
היי ערב טוב
אני נמנעת מקמחים אפשר במקום לשים שיבולת שועל עבה ?אם כן כמה ? והאם צריך לשנות כמויות ? מצרכים?
שיבולת שועל עבה פחות מתאימה בפשטידות. צריך משהו שיספח את הנוזלים. אפשר לשים קמח שיבולת שועל (את יכולה לטחון את שיבולת השועל).
תודה על המענה… אז כמה שיבולת שועל לטחון ?
לפשטידה הייתי שמה כשליש כוס שיבולת שועל טחונה.
תודה רבה 🙏🌻
יצא מעולה! הפשטידה יציבה וקלה להכנה. החלפתי את הקוטג'/הגבינה ביוגורט כי לא היה ויצא אחלה.
תודה דינה💜
הכנתי עם קמח כוסמין ויצא טעים,תודה רבה! שאלה, האם אפשר להוסיף מעט מים חמים לבלילה בשביל שיהיה קצת יותר רך? או משהו אחר?
אפשר להוסיף ממש כמה כפות.
היי, מה אפשר לשים במקום ביצים?
היי מעיין,
לא ניסיתי להכין בלי ביצים אבל מישהי בתגובות (רינת) רשמה את זה לאחר ששלחתי לה את הלינק הזה- תחליפי ביצים.
"ניסיתי הפשטידה בלי ביצים ובמקומן הוספתי קורנפלור ומים (אחד מתחליפי הביצה שהצעת) יצא מעולה!!!הוספתי גם בולגרית- ביכלל שידרג…"
הי,
האם מתאים להשתמש בגבינת קשקבל? אם לא, באיזו גבינה צהובה הכי מתאים להשתמש? תודה🙏
כן, מתאים:)
פעם ראשונה החלפתי את הצהובה בבולגרית 5%, פעם שנייה החלפתי גם את התרד בברוקולי.
מתכון מנצח. פשטידה יציבה וטעימה בטירוף.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי,
האם אפשר לשים קמח תופח במקום הקמח ואבקת האפייה?
היי
אפשר(:
תודה, יצא ממש מוצלח וטעים!!!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף😊
היי, יעבוד עם קמח כוסמין מלא?
היי
כן, רק שהמרקם עשוי טיפה להשתנות
.Thanks for a great recipe (added Kale and nutmeg)
Yummy!!! (all the way from Canada)
I'm happy to hear😊
Thanks for sharing🌺
שלום. אפשר להכין עם קייל?
תודה מראש
היי,
אפשר להוסיף קייל. פשטידה המבוססת על קייל בלבד ללא ירק/עלה נוסף תצא פחות מוצלחת.
האם לדעתך ניתן להשתמש בפצפוצי אורז במקום הקמח? ואם כן – מה הכמות המומלצת ?
היי,
אני לא בטוחה עד כמה זה יהיה מוצלח כאן.
יתכן ואפשר לוותר על הקמח ולהוסיף תפו"א גדול מבושל ומעוך לפירה.
אני הייתי מוסיפה שיכבת בצק קטנה מתחת הפשטידה המתכון 1 כוס קמח, 100גרם חמאה, קצת מלח וסוכר, 6 כפות חלב וללוש ולשים במקרר לחצי שעה .
אפשר להכין בתבנית הזאת?
ואם כן הכמות אותה כמות?
היי,
קשה לי לראות מהתמונה מה גודל התבנית. אם זו לא תבנית אינגליש קייק היא לא מתאימה לכמות במתכון.
היי אפרת תודה על האתר המיוחד!!! פתוח אצלי כל הזמן כמעט…
אמרו לי שבמקום תרד אפשר להשתמש בעלי סלק (לא מצאתי תרד)זה נכון? ואיך אני משתמשת עם זה לפשטידה?
תודה רבה
היי,
אפשר לחלוט את העלים במים רותחים כמה דקות, לסנן היטב ולסחוט מנוזלים ולהמשיך במתכון.
תודה!!
צהריים טובים
אני רוצה להכין בתבנית חד פעמי בגודל 30/20 האם זמן האפיה והחום משתנים
ואני רוצה להכין אותה היום בערב ולאכול במוצאי שבת ויןם ראשון(שבעות יוצא מוצאי שבת וראשון) איפו כדאי לשמור ואיך?
היי,
לתבנית כזו יש להכין כמות כפולה פי 2, זמן האפייה עשוי להתארך בכמה דקות. החום ללא שינוי.
אפשר לשמור במקפיא עד ליום הארוחה ולהוציא להפשרה ולחימום קל.
היי אפרת, חזרתי כדי להגיד שעשיתי עם קמח שקדים (סוכרת הריון) ויצא מדהים.
השתמשתי ב400 גרם תרד של סנפרוסט גם.
תודה רבה על עוד מתכון נהדר 🙂
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף❤
היי אפרת. תוכלי להתאים לי את הכמויות לתבנית פיירקס 20X30? גם זמן האפייה. אם אשתמש במדליוני תרד קפואים, מספיק להפשיר בלילה במקרר ואח"כ לסחוט ולקצוץ? לא הבנתי מאחת התגובות איך מפשירים במים. המון תודות על סבלנותך הרבה.
היי,
לתבנית כזו תכפילי כמויות פי 2. את התרד תוכלי להפשיר בלילה במקרר ואז לשטוף ולסנן אותם.
ראיתי בסופר במקפיא עלי תרד ומדליוני תרד. מה ההבדל ביניהם? מה עדיף? תודה
היי,
מדליוני תרד= תרד טחון שהוקפא בצורת עיגולים כדי שיהיה נוח ומהיר להכנה.
עלי תרד= העלים של התרד שמגיעים לרוב טריים.
ההבדל ביניהם הוא בעיקר במרקם ובצורה שלהם.
במתכון הנוכחי יש להשתמש במקור בעלי תרד, אבל אפשר גם במדליוני תרד.
צהריים טובים. אם אשתמש בעלי תרד קפואים גם אותם צריך להפשיר, לשטוף ולסנן או מספיק להפשיר ולסנן? האם יש צורך בסינון נוסף לאחר הטיגון? המון תודות ושבת שלום.
היי,
מומלץ לשטוף את התרד ואז לסנן. אם העלים הוציאו נוזלים רצוי לסנן גם אחרי הטיגון.
שבת שלום❤
אם הפשרתי עלי תרד קפואים במים זה בסדר? פשוט להוסיף אותם במחבת כרגיל לאחר שסחטתי ממים?
כן, יש לסחוט היטב ולקצוץ ואז להמשיך במתכון כרגיל.
שלום אפרת, האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים? אם כן, עדיין צריך לשים אבקת אפייה? תודה
היי,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה, אבל לדעתי יצא טוב עם קמח שקדים. עדיין יש להוסיף אבקת אפייה.
אשמח לשמוע איך יוצא!
היי אפרת, אפשר להשתמש בתרד קפוא? (סנפרוסט) אם כן איזו כמות ומה משתנה בתהליך? ובנוסף אשמח לכמויות לפשטידה בתנית של 20*30. תודה רבה.
היי מיכל,
אפשר להשתמש בתרד קפוא באותה כמות- 400 גרם. אין שינוי באופן ההכנה.
לתבנית 20*30 יש להכפיל כמויות פי 2.
בהצלחה😊
הכנתי ויצה מעולה
מתכון ממש טוב
תודה אפרת.
שמחה לשמוע! תודה גילי😊
הי אפרת האם ניתן להקפיא?
היי רחל,
אפשר, ומומלץ לחמם כמה דקות לאחר ההפשרה לפני ההגשה😊
היי אפרת מאמי, האם אפשרי להשתמש בקמח כוסמין מלא? ללא אבקת אפייה?
והאם ניתן לוותר על הטיגון של הבצל והירקות ופשוט להכניס אותם טריים?
היי עדי,
אפשר להחליף לקמח כוסמין ולוותר על אבקת האפייה. פחות כדאי לוותר על הטיגון.
שלום רב, רוצה לציין שעשיתי עם עלי מנגולד במקום תרד ויצא מצויין!
נשמע מעולה תמי!
תודה רבה לך ❤️
אפרת יקרה,
הפשטידה יצאה מושלמת, טעימה מאודדדד😍👏👏👏👏 תודה מכל ❤️ על המתכון המדהים. אני כל כך אוהבת את האתר המהמממם שלך. נעזרת המון, ממש תודה ענקית. בנוסף מבקשת עזרתך, הכנתי פעם ראשונה אותו כמאפינס ושמתי בתבנית מתכת בתוך נייר מאפינס מספר 4 ושימנתי קצת אותו אבל הוא נדבק והיה קשה לקלף🙁 האם יש דרך להוציא אותו כמו אצלך שיוצא יפה? המון תודה ויום טוב🙏❤️🌻 מלכה
היי מלכה תודה רבה לך על המילים החמות ❤️
נראה מעולההה!
גם אצלי זה נדבק מעט, תוכלי אולי לשמן קצת יותר את התבנית/נייר המאפינס.
ערב נפלא❤️🌻
תודה רבה אפרת יקרה😊🥰 ערב טוב🤗❤️🌻🌻
יצאה מושלמת!!! תודה רבה על עוד מתכון נהדר!
נראה ממש טעים!!
תודה שחזרת לשתף לימור 🙂
שבוע טוב ❤️
פשטידה מעולה, אני מכינה אותה עם מדליוני תרד קפואים.
תודה על השיתוף לילך, נראה טעים❤️
היי לילך, תוכלי לפרט איך את משתמשת במדליונים – צריך לסחוט לאחר ההפשרה? איך את סוחטת? תודה!
אפילו שכבר אמרו פה הכל, המתכון פשוט, קל ומדהים! התאפקנו שלא לחסל את כל התבנית באותו הערב.
ניסיתי את כל המתכונים לפשטידות שיש באתר, בכולם ליקקנו את האצבעות אבל זאת מנצחת ללא ספק!
תודה 🙂
איזה כיף לקרוא, חיממת לי את הלב♥♥
שמחה שאת נהנת אהובה
המשך יום מקסים 🌸
——–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
מתכון מעולה. הילד שלי בן החמש רצה שהפשטידה תהיה רק שלו מרוב שאהב.
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה נעמה
יש תחליף לכל הגבינות?
היי תהילה:
ניסיתי להכין את הפשטידה הזאת ללא גבינות ולא יצא מוצלח.
אולי (לא ניסיתי) אפשר להוסיף לפשטידה תפו"א בינוני מבושל מעוך לפירה/מחית במקום הגבינות.
האם ניתן להחליף את הקמח לקמח מצה .והאם אז גם צריך א.אפיה
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים שליש כוס קמח מצות.
אפשר לשים אבקת אפיה.
הי, אני רוצה להכין ללא גבינות כלל. אפשרי? מה להוסיף במקום? תודה רבה !!
הפשטידה יוצאת פחות מוצלחת בלי גבינות. לא ניסיתי אבל יכול להיות אפשר להוסיף לפשטידה תפו"א בינוני מבושל מעוך לפירה. אולי זה יכול להיות תחליף לגבינה.
הי אפרת,
אני משתמשת בקוביות קפואות של בצל ושום, בכמה מכל סוג להשתמש?
בנוסף, חובה לבשל את עלי התרד לפני האפייה? אפשר לקצוץ ולהכניס לבלילה, לאפייה? (קניתי בשקית, שטופים ומוכנים לאכילה).
תודה רבה
כ-4 קוביות בצל ו2 קוביות שום למרות שבמקרה הזה אני לא ממליצה לוותר על בצל רגיל קצוץ כי הוא מוסיף למרקם. זה ייצא פחות מוצלח עם קובית בצל קפואה.
כן, יש לבשל את עלי התרד כדי שיצטמצמו.
היי, הפשטידה מעולה!
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקוטג\'בשמנת חמוצה?
כן אפשר.
היי, האם אפשר להחליף את הקוטג\' בשמנת חמוצה?
אפשר.
וואו איזה פשטידה אליפות!
בגלל שאני בענייני דיאטה אז הורדתי לגמרי את הגבינות ופשוט שמתי פרוסת גבינה צהובה מגורדת ואת הקמח החלפתי לקמח כוסמין – יצא אדיר! (שמתי באינגליש קייק) ממליצה מאוד
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה רבה על מתכון אליפות שאני מכינה כבר באופן קבוע 🙂
אגב ניסיתי את זה גם עם עלי מנגולד קצוצים וזה פשוט יוצא מושלם
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
עלי מנגולד- הוספת גם את העלים וגם הגבעול(החלק הלבן)? או רק העלים?
היי רעות,
עדיף להשתמש רק בעלים.
בוקר טוב, אפרת,
תודה על המתכון ועל האתר המצוין.
השתמשתי ביוגורט עזים (שומרון) ובפלפל לבן, הוספתי כורכום ואגוז מוסקט, אפיתי בפאירקס 20*20 וקבלתי פשטידה יפה וטעימה מאד. הקפאתי 2 חתיכות לנסיון, אעדכן 🙂
שנה טובה וגמר חתימה טובה!
תודה לך שחזרת לשתף 🙂
שנה טובה וגמר חתימה טובה 🌺
שמחה לעדכן שהפשטידה מושלמת להקפאה.
הקפאתי בנייר אפייה בתוך קופסה, הפשרתי במקרר ואחרי החימום התנהגה כאילו יצאה כרגע מהתנור.
יופי, ותודה!
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח 🌺
היי אפרת
המתכונים שלך מעולים!! אני משתמשת בהם כל הזמן, תודה רבה
הכנתי כבר כמה פעמים והפשטידה יצאה מעולה
רק אחרי 3 פעמים בערך גיליתי שאני משתמשת במנגולד בכלל ולא בתרד…
עדיין יוצא מעולה. מכינה ב10 דקות ונטרף ב10 דקות
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרי
הי אפרת 🙂
האם לשים בתנור חום עליון + תחתון, או טורבו? או אפשר גם וגם, לסירוגין? מה עדיף?
(עושה בתבניות קאפקייקס סיליקון)
תודה רבה לך!
לין
עדיף רק בחום עליון וחום תחתון.
היי אפרת! האם אפשר לשים גביע שלם או אפילו שניים במתכון? האם בהתאם יהיה עליי להוסיף ביצים או קמח?
נתקעתי פשוט עם קוטג' שפג תוקפו ואני מחפשת לו שימוש הולם 🙂
בתודה מראש!!
היי הילה,
יהיה כדאי להגדיל את כל המצרכים, כולל התרד אחרת זה ישפיע על המרקם.
מתכונים שאפשר להכין עם גביע קוטג' שלם: לחמניות גבינה, פשטידת פטריות, פשטידת תירס, פשטידת ברוקולי.
אני מכינה את זה בתור מאפנס וזה פשוט מושלםםם, טעים רך נימוח תודהה
שמחה לשמוע 🙂
אפרת המקסימה!אפשר להכין מראש את הבצל,שום והתרד ולשים במקרר ורק למחרת להכין את הפשטידה?
כן.
אפרת יקרה! האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
כן אפשר.
פשטידה מושלמת, יציבה לא מתפרקת והטעם…
חיפשתי המון זמן מתכון לפש.תרד והנה מצאתי, אימצתי!
תודה תודה תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!
נשמע טעים אפשר להשתמש בתרד קפוא?
כן אפשר.
יצא מעולה.
עשיתי קצת שינויים לפי המצרכים שהיו זמינים לי בבית:
השתמשתי ברבע כוס קמח חומוס ורבע כוס קמח כוסמין מלא. ללא א.אפייה
במקום גבינה לבנה/קוטג' השתמשתי ביוגורט טבעי.
במקום גבינ"צ השתמשתי בגבינת חלומי.
תודה על המתכון.
מעולה 🙂
תודה אילת
היי אפרת,
האלם ניתן לוותר על הקמח ואבקת האפיה? או מה לשים במקום? מפחיתה פשוט כמה שיותר גלוטן..
היי אורנה,
הקמח סופח את הנוזלים. בלעדיו המרקם יהיה קצת "רטוב". אולי אפשר לשים כשליש כוס קמח תפוח אדמה. אין צורך באבקת אפיה.
האם אפשר להשתמש בשעועית לבנה מעוכה במקום קמח?
יש פשטידות ששמים בהן שעועית מעוכה אבל במקרה הזה אין לי מושג, לא ניסיתי.
היי רציתי חשאול אם ניתן להשתמש במדליוני תרד במקום עלי תרד ואם כן איזה כמות של מדליונים צריך ?
ובנוסף האם ניתן להחליף את הגבינה לבנה בגבינת ריקוטה?
היי רותם,
אפשר להשתמש ב400 גרם מדליוני תרד (אם זו שקית של 800 ג' שימי חצי שקית).
אפשר לשים גבינת ריקוטה.
שבוע מקסים 🌺
האם יש תחליף במקום בצים
תודה
היי, לא ניסיתי להכין עם תחליף ביצים.
אם בכל זאת את רוצה לנסות מצורף לינק לתחליפי ביצים.
היי יש לי רק קצת יותר מ 100ג תרד.. איך אוכל להכין אם הכמויות האלה? תודה
היי הדר,
ממליצה להכין את אחת הפשטידות האלה:
פשטידת תרד ובטטה
פשטידת תרד וקישואים
פשטידת תרד וברוקולי
וואו!
יצא מעולה!!!
אמנם כתבת "מתכונים בעשר דקות" אבל לא אמרת שזה גם יחוסל בעשר דקות!!
🙂
הוספתי קצת פרמז'ן בהגשה. פשטידה פשוט טעימה.
תודה רבה!!!
אפשר ללחוץ על התמונה בכדי לראות את כל התהליך 🙂
איזה אלוף!! נראה מעולה 🙂
תודה על ההשקעה ועל השיתוף!
שכנת אותי חחח
חשבתי להכין עם התרד תבשיל עם שועית לבנה ובשר
בסוף אעשה פשטידה, ניראה ממש טוב😋
היי,
הכנתי את הפשטידה אמש הטעמים יצאו מעולה אך לצערי הפשטידה לא גבהה בתנור וגם לא הייתה נעשתה דביקי בפנים, לא הבנתי למה:(
השתמשתי בכוס 200 מ"ל
1/2 כוס קמח
2 ביצים
1/2 כפית א.אפייה
2 כפות גדושות קוטג'
ו2-3 פירורי פרוסה ג.לבנה:))
היכן טעיתי אפרת?
וחילקתי רת הבלילה ל2 תבניות איגליישקייק
היי מזל,
הכוס שהשתמשת בה קטנה ולכן הכמות יצאה קטנה. יש להשתמש בכוס בנפח של 240-250 מ"ל.
דבר שני, הכמות שהכנת מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת ולא לשתיים.
חשוב גם להניח לפשטידה להתקרר לגמרי (אפילו לשים אותה במקרר) ורק אז היא מתייצבת מבפנים.
היי אפרת מה שלומך
אחלה מתכונים קלים ומהירים
בקשר לתרד, יש לי מדליוני תרד קפוא ..האם אני צריכה להפשיר/ לשטוף במים ולסנן?
או שניתן לטגן יחד עם הבצל..?
אודה לתשובה מהירה
היי מזל,
אפשר להפשיר ישירות במחבת תוך כדי טיגון עם הבצל.
יום מקסים 🙂
היי אם אני רוצה להכין את הפשטידה במגשית מרובעת כמה אני צריכה להוסיף לכמויות?
היי נטלי,
לתבנית בגודל 20X30 אפשר להכפיל כמויות. אני אישית פחות ממליצה לאפות בתבנית אחת גדולה מאחר ולעיתים הפשטידה נותרת רכה מידי וכאילו "לא אפויה" במרכז. עדיף לאפות ב-2 תבניות אינגליש קייק גם אם מכפילים כמויות.
היי אפשר להוסיף עגבניות למתכון? מעל או בפנים?
היי טל,
פחות מומלץ לשלב עגבניות בפשטידה כי העגבניות מרטיבות אותה.
עדיף להגיש את הפשטידה עם סלט עגבניות ליד.
יצא מעולה!! תודה על המתכון 🙂
זה האתר האהוב עלי ואני מכינה הרבה מתכונים שלך…
תודה ליטל, כיף לשמוע 🙂
בוקר טוב אפרת, הרגע ראיתי שאין לי בצל… חשבתי לטגן כמה עגבניות שרי בשביל הטעם במקום. מה דעתך? תודה
היי יעל,
הבצל כל כך מוסיף בפשטידה הזאת שאני לא בטוחה שזה ייצא מוצלח בלעדיו.
לגבי עגבניות השרי, יכול להיות שהם ירטיבו דווקא את המרקם.
היי אפרת,
האם יש עדיפות להכין את הפשטידה בתבנית שקעים ולא אינגליש קייק? (ראיתי פה תגובות של כאלו שאפו באינלגיש קייק ואמר שהפשטידה התפרקה). והאם הפשטידה הזו עפ קמח מלא גם יוצאת מוצלחת, והאם צריך לשנות משהו במתכון אם מכינים עם קמח מלא?
תודה רבה,
מיכל.
לדעתי עדיף בתבנית שקעים. אפשר להכין עם קמח מלא. אין לשנות דבר.
האם אפשר להשתמש בעלי תרד ניוזילנדי טריים? אני לא ממש מבינה מה ההבדל בין תרד לתרד ניוזילנדי שקניתי (כי זה הדבר היחיד שהיה..) זה אותו הדבר מבחינת הטעם?
היי דנה,
זה סוג של עלי תרד עבים וגסים יותר מעלי תרד רגילים. הם מתאימים דווקא לבישול ולאפיה ופחות לסלטים כך שאין בעיה להשתמש בהם לפשטידה.
שלום האם יש תחליף לגבינות?תודה
היי כרמלה,
במקרה הזה לא מומלץ לוותר על הגבינות. לא מצאתי תחליף מוצלח.
היי
מה זה אומר חצי כוס גבינה צהובה?
כמה פרוסות בערך?
תודה 🙂
היי ליאור,
זה יוצא בסביבות 2-3 פרוסות מגורדות או קצוצות עם סכין.
היי אפרת,
אנחנו מכורים בבית לפשטידת התרד והגבינות
אתמול קניתי בטעות ברוקולי קפוא
האם פשוט אפשר להחליף את התרד בברוקולי באותם המתכון?
ראיתי את המתכונים של פשטידת ברוקולי באתר..פחות התחברתי אליהם
אשמח לדעתך..
תודה רבה
דקלה ☺
היי דקלה,
אני מניחה שאפשר. ממליצה לקצוץ דק 400 גרם ברוקולי.
יום מקסים 🙂
תודה רבה על התשובה המהירה
מקווה שיצא טעים כמו התרד..😃
שלום אפרת,
קניתי במקום ברוקולי תרד קפוא
אפשר להכין עם קפוא במקום טרי?
והאם כשכותבים מדליוני תרד מתכוונים לתרד קפוא?
תודה רבה
דקלה☺☺
היי דקלה,
אפשר לשים במקום תרד טרי – תרד קפוא באותן כמויות (400 גרם).
וכן, מדליוני תרד הכוונה לתרד קפוא.
האם צריך להפשיר את התרד לפני שמכנעסה לבלילה?
תודהה
היי דקלה,
יש לטגן את התרד קצת במחבת עם בצל ואז הוא מפשיר כבר במחבת.
תודה על התשובות..בדיוק עכשיו מכינה כבר בפעם הרביעית…מרוצה שהבת שלי אוהבת את הפשטידה..תודה רבה על סגירת פינות וטעימות..😊😊
מעולה 🙂
יצא יאמי!!! הוספתי גבינת פרמיז'אן מגורדת מכל ,תודה!!!
נשמע מעולה 🙂
תודה על העדכון!
פשטידה מעולההה… תודה רבה.
תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂
האתר מעולה!!!!מכינה המון מתכונים מפה.
תודה רבה!!!
לגבי הפשטידת תרד- מה ניתן לשים המקום הביצים?
היי רינת,
אני לא ממליצה לוותר על הביצים.
אם בכל זאת את רוצה לנסות אני מצרפת לינק לתחליפי ביצים.
שבת שלום 🙂
תודה רבה לך,שבת שלום
אלופה
אנסה ואעדכן
הי אפרת,
הטחתי תשובה- ניסיתי הפשטידה בלי ביצים ובמקומן הוספתי קורנפלור ומים (אחד מתחליפי הביצה שהצעת) יצא מעולה!!!הוספתי גם בולגרית- ביכלל שידרג…
תודה רבה לך,ותמשיכי עם האתר הניפלא הזה!!
ושיהיה רק טןב,כבר!!
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה רינת
אפרת היקרה, האם אפשר להשתמש במדליוני תרד במקום תרד?
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
אם אני לא שמה אבקת אפייה זה בעייתי? ואם במקום קמח רגיל אני שמה קמח מלא? ועושה בתבנית רגילה ללא שקעים? מה דעתך?
היי,
את יכולה לוותר על אבקת האפיה ולהשתמש בקמח מלא.
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל40-45 דקות.
שלום וחג שמח
האם אפשר לעשות את הפשטידה בלי א.אפיה אלא רק אם קמח מצות?
ואם יש לי 200 גרם עלי תרד ? עדין רלוונטי ?
תודה מראש
היי לירון,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים כשליש כוס מצות (רצוי דק). אפשר לוותר על אבקת האפיה.
200 גרם עלי תרד זה מחצית מהכמות המומלצת, אני מניחה שפשוט התרד יהיה מורגש פחות.
חג שמח 🙂
שלום
רציתי לדעת לאיזה קמח כשר לפסח אפשר להחליף במקום הקמח שבמתכון
הכנתי כמה פעמים את הפשטידה . היא ממש טעימה. רוצה להכין לפסח
תודה
חג שמח
היי דליה,
יכול להיות ששליש כוס קמח מצות (רצוי דק) יעשה את העבודה. בכל מקרה, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת בוודאות איך זה ייצא.
חג שמח 🙂
אפשר להשתמש בתרד קפוא ? להפשיר אותו קודם כמובן..
כן, אפשר.
היי, אם אופים בתבנית 20 מה זמן האפייה והמעלות? אוהבת את האתר שלך 🙂
היי,
אפיה ב180 מעלות, בסביבות 35-40 דקות.
יום מקסים 🙂
היי ניתן להכפיל כמויות? אני משתמשת במדליוני תרד קפוא של סנפרוסט והחבילה היא של 800 ג'? בנוסף, ניתן לאפות בתבנית רגילה של פשטידה?
היי הדר,
אם את מכפילה כמויות אז כמות של 800 גרם מתאימה.
לא ממליצה לאפות בתבנית אחת גדולה מאחר ולעיתים הפשטידה נותרת רכה מידי וכאילו "לא אפויה" במרכז. מומלץ לאפות בתבניות שקעים או ב-2 תבניות קטנות בגודל אינגלשיק קייק או עגולה בקוטר 20.
היי , ואם אני מכינה בתבנית אינגליש זמן האפייה משתנה?
היי אלכס,
זמן האפיה עשוי להתארך ל-40 דקות.
הכנתי ויצא מעולה!
תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה גלית ושבוע נפלא
אפשר שמנת חמוצה במקום קןטג?
כן אפשר.
טעים מאוד וקל להכנה! חוסל תוך פחות מיממה 🙂
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
ערב טוב. אפשר לשים גבינה צהובה 9 אחוז שומן?
כן אנאבל, אפשר.
היי רציתי לדעת אם ניתן להכין כמה ימים לפני ולהקפיא?
אני מניחה שאפשר רק חשוב לצנן את הפשטידה לטמפ' החדר לפני ולאחסן בקופסה אטומה.
פשטידה מאוד טעימה.
הוספתי גזר מגורר ולדעתי זה מאוד מוסיף.
והפטנט שלי לתרד- אני מקפיאה את העלים בפריזר מיד כשהם מגיעים (שטופים ונקיים). יום למחרת אני מועכת את השקית הכל מתרסק לחתיכות וישר למחבת בלי לחתוך.
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי,
האם ניתן להחליף את התרד בעלי מנגולד?
תודה
היי גל,
אני מניחה שאפשר.
חג שמח 🙂
תודה, זאת פשטידה מעולה , אנחנו מכינים אותה המון!!! אני מחפשת פשטידה בלי גבינות, אפשר לעשות אותה בלי גבינות? אפשר להחליף במשהו אחר? ועוד שאלה, נראה לך שאפשר להחליף את הקמח באגוזים טחונים או רק להוסיף כאלה לפשטידות?
היי אורית,
ניסיתי להכין את הפשטידה הזאת ללא גבינות ולא יצא מוצלח לכן אני לא ממליצה לוותר על הגבינות במקרה הזה. רעיון שעולה לי עכשיו למרות שלא ניסיתי אותו הוא להוסיף לפשטידה תפו"א בינוני מבושל מעוך לפירה/מחית. אולי זה יכול להיות תחליף לגבינה.
לגבי אגוזים טחונים אני לא בטוחה שהם ייספגו את הנוזלים כמו הקמח לכן אם כבר רוצים לשלב בתערובת אז כדאי לשים כמה כפות (2-3) בנוסף לקמח.
מצרפת לך לינק לפשטידות שניתן להכין אותן ללא גבינות – פשטידות פרווה.
יום נפלא 🙂
תודה על המתכון!
האם אפשר גם להשתמש בעלי בייבי תרד?
האם חבילה של עלים מוכנים לשימוש היא בערך 400 גרם?
תודה
היי שיר,
אפשר להשתמש בעלי תרד בייבי וכן, יש חבילות של 400 גרם (אמור להיות רשום על השקית).
היי,
אפשר להחל את התרד בעלי סלק?
להחליף
היי רותם,
אני מניחה שכן.
חוץ מהטעם הטעים…זו הפעם הראשונה שאני מבשלת או עושה משהו עם תרד. לא ידעתי שיש לו בעיית חול, או שזה רק אצלי ? שטפתי כמו שצריך , אך למרות זאת הפשטידה הייתה מעט חולית. חוץ מזה , הטעם משגע !
זה נכון, בעלי התרד יש המון חול. צריך להשרות אותם במים ולשטוף היטב ומומלץ לחזור שוב על הפעולה או לקנות עלי תרד שהם כבר שטופים ויבשים.
שמחה שלמרות החול יצא טעים 😉
היי. אני רוצה לאפות באייר לריי, ונכנסת לשם רק תבנית עגולה בקוטר 18-20. האם לנסות? או שהכמות גדולה יותר ?
תודה
היי קריסטינה,
הכמות במתכון אמורה להתאים לתבנית עגולה 20 והפשטידה אמורה לצאת קצת נמוכה.
ממליצה לסחוט קצת את עלי התרד מהנוזלים לפני שמוסיפים לתערובת וקחי בחשבון שהפשטידה מתייצבת רק אחרי קירור מוחלט.
בהצלחה 🙂
היי יקירתי !
הפשטידה בתנור…איזה ריח !
עדכונים בהמשך
מעולה 😉
אז לא יכולתי להתאפק…נתתי ביס…מממ!
טעים מאוד!
תודה רבה !
שמחה שיצא טעים!
פשטידה סוף הדרך !!! אחת הטעימות!!
תודה על המתכון!!!
תודה יפעת, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום!
אפשר בתבנית 26 ?תודה
היי יוסי,
תבנית 26 היא מאוד גדולה בשביל הכמות שבמתכון. הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק או ל 8-10 תבניות שקעים/מאפינס.
חג שמח 🙂
היי, יש לי במקפיא מדליוני תרד. האם זה יכול ללכת?
תודה
היי,
אני מניחה שאפשר.
יום מעולה 🙂
היי
כמות?
לאדות גם כן? יש בהם המון נוזלים
שימי 400 גרם וכן, יש לאדות ולסנן היטב מנוזלים.
בהצלחה 🙂
שלום 🙂
האם אפשר להחליף את חצי כוס הקמח בחצי כוס קמת מחיטה מלאה?
מהי כמות אבקת האפייה?
תודה
כן מורן, אפשר. חצי כוס קמח מלא + חצי כפית אבקת אפיה.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להשתמש בתרד בייבי?
כן.
אין לי תבנית שקעים.. לאיזה גודל תבנית כדאי לי להמיר ?
תודה!
מור
היי מור,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
יום מעולה 🙂
הכנתי עם גבינת פטה עיזים במקום גבינה צהובה.
יצא נחמד אבל הטעם היה בעיקר של תרד.
היי משה,
תודה על העדכון.
אם אתה מעדיף להרגיש פחות את התרד, פעם הבאה אפשר לשים גבינה צהובה וקצת פחות תרד.
יום נפלא 🙂
הי, את יכולה לתת מתכון להכפלת כמויות? בנוסף, במקום קמח ואבקת אפייה, כמה קמח תופח לשים? תודה
היי הילה,
אלה הכמויות:
800 גרם עלי תרד
2 בצלים גדולים קצוצים
6 שיני שום
4 ביצים
כוס קמח תופח
4 כפות גדושות קוטג'
כוס גבינה צהובה מגורדת
כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
תודה! עלי תרד בייבי זה גם בסדר? 800 גרם?
זה בסדר גמור 🙂
אותה כמות.
פשטידה פשוטה ומעולה! הוספתי חצי סלסלת פטריות ויצא מדהים!
תודה על המתכון היעיל!
תודה אלינור, שמחה שיצא טעים 🙂
היה ממש קל להכין ויצא מעולה. לא נשאר כלום. במקום גבנצ שמתי פרמזן. תודה על מתכון מנצח.
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי,
מה אני יכולה לשים במקום גבינה צהובה?
היי מורן,
אפשר לשים במקום בולגרית, גבינת פטה, פרמז'ן, קשקבל. מה שיש לך 🙂
אפשר להוסיף פטריות מסלסלה, לא מקופסאות שימורים.
תודה
המתכונים יוצאים תמיד מוצלחים , תודה על אתר.
היי שפרה,
אפשר להוסיף פטריות טריות מסלסלה אבל מומלץ לקצוץ אותן ולטגן קודם עם הבצל עד שהן מצטמצמות מעט ומגירות נוזלים ואז להוסיפן לתערובת.
בהצלחה 😉
יצא מדהים.
אני גם החלפתי את הגבינה צהובה בבולגרית / מוצרלה
ויצא פשוט מעדן
תודה נעמי, שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה ומאוד טעים! כדאי להקפיד לסחוט את הנוזלים של התרד והבצל לפני שמוסיפים את שאר החומרים. הפשטידה התייצבה והבן שלי מת על המיני-פשטידות! (אפיתי בתבנית מאפינס)
תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע מיכל!
תודה ושבת שלום 🙂
יצא לי ממש טעים, במקום גב"צ השתמשתי בבולגרית. צריך להקפיד לסחוט את הנוזלים.. הוספתי למתכונים האהובים!! תודה!!
תודה אורה! שמחה לשמוע 🙂
היי,
האם אפשרי בלי בצל?
כמו כן האם ניתן לשלב גבינה מלוחה?
היי סיון,
הפשטידה הרבה יותר טעימה עם בצל אבל אם לא אוהבים אז אפשר לוותר.
אפשר להוסיף 2-4 כפות גבינה מלוחה מפוררת.
שבת שלום 🙂
וואו מושלם!!!! הקטנטנות האלה מטריפות. ארוחת ערב קלילה טעימה ובריאה. תודה על מתכון מעולה!
תודה שירלי, שמחה שאהבת 🙂
הי, עשיתי את הפשטידה בפיירקס מאורך (כמו אינגליש קייק), הוספתי גבינות, 100 גרם בולגרית וקוטג' שלם, התרד עם הבצל והשום עמדו יממה אחת במקרר, כשהוצאתי למחרת להכניס לפשטידה, ניגרו הרבה נוזלים מתערובת התרד, סיננתי אותם והכנסתי את תערובת התרד לפשטידה ללא הנוזלים. הפשטידה יצאה מאוד נוזלית ונראתה בפנים כמו בצק שלא אפוי….הכנסתי למחרת לתנור שוב לעוד כשעה וחצי בערך ועדיין היא נשארה נוזלית ולא טעימה. יתכן ואם מוסיפים גבינות נוספות זה לא מביא לתוצאה טובה.
היי ענת,
בדר"כ גבינות מעשירות את הפשטידה. אני מניחה שבמקרה הזה השילוב של הכנת הפשטידה בתבנית אחת במקום בתבניות שקעים קטנות וזה שהפשטידה עשויה מעלים ובצל, כנראה שזה מה שגרם למרקם להיות נוזלי ולא אפוי עד הסוף.
מצטערת שלא יצא כמו שצריך.
שבת שלום 🙂
תשובה לענת. מניסיון שלי להכנת פשטידות מסוג זה. על מנת לבטל את הנוזלים אני מאדה את עלי התרד או עלי המנגולד במחבת עד שכל הנוזלים מתאדים. בזמן האידוי אני מוסיף תבלינים ,את הבצל המטוגן. לאחר שכל הנוזלים התאדו אני מעביר למסננת דקה לקירור מלא. במצב הזה עדיין יורדים מעט נוזלים. לאחר הקירור מעביר לקערה עמוקה להוספת שאר המצרכים. המשך לפי הוראות המתכון .מוכן לענות לשאלות. 0549396561
במידה ואני רוצה להוסיף גבינות נוספות למה שכתוב…האם יש צורך להוסיף יותר בצל ושום או ביצים או קמח?
היי ענת,
גם אם את מוסיפה יותר גבינות הכמויות של שאר חומרים אינן משתנות.
יום נפלא 🙂
עשיתי, יצא מעולה, ונחטף גם מהר לא נשאר כלום 🙂 תודה רבה!
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂
שאלה, אני מכפילה כמויות- הרבה אורחים מחר….
אני משתמשת במדליוני תרד ואחרי שהם טוגנו עם הבצל זה כמו עיסה- לא תרד קצוץ דק
זה משנה משהו? להוסיף משהו למתכון הרגיל?
תודה
היי שרון,
זה בסדר, תוסיפי לתערובת כרגיל.
חג שמח 🙂
מעולה תודה!!!
כשאופים בתבנית מאפינס- נשאר על 180 מעלות? זמן האפיה משתנה?
כן, אותו דבר- 180 מעלות כ-30 דקות.
הפשטידה יוצאת מעולה.
תודה.
שמחה לשמוע עזרא 🙂
תודה ושבת שלום
הפשטידה מעולה, אפיתי בתבנית אנגליש קייק ו300 גרם תרד והיא יצאה טעימה להפליא. למי שלא יצאה יציבה (לא מבינה איך) אולי לשים את התערובת של התרד לפני הוספת יתר החומרים במסננת לעודפי הנוזלים. אחר כך להמשיך רגיל.
שמחה לשמוע איריס!
תודה על העדכון והשיתוף 🙂
הפשטידה התפרקה ולא התייצבה. היו אורחים והיו בושות. לא נעים.
היי יעל,
משהו בטוח לא נעשה בצורה נכונה מאחר וזאת פשטידה מאוד יציבה.
תנסי לעבור על רשימת המרכיבים ולבדוק האם בטעות פספסת משהו (שמת 2 ביצים?) או שהחלפת מרכיב במשהו אחר.
גם בהוראות הכנה.
האם אפית באינגליש קייק או בתבניות מאפינס?
היי, מאוד אוהבת את האתר;-) האם ניתן להמיר את הגבנצ בבולגרית?
שמחה לשמוע מורי 🙂
עדיף לשלב חצי כמות גבנ"צ וחצי בולגרית אבל אם אין לך, אני מניחה שאפשר להכין גם רק עם בולגרית (ואגב, אם הבולגרית מלוחה כדאי לשים פחות מלח- נגיד עד שליש כפית).
לצערי הפשטידה לא התייצבה וכולה היתה עיסה אחת. מאכזב מאוד!!!
היי יעל,
מה הכוונה לא התייצבה? אם תתני לי יותר פרטים אולי אוכל להבין היכן הבעיה.
עשיתי כמות כפולה ושמתי כוס קמח תופח במקום אבקת אפייה וקמח רגיל. כמו כן שמתי קופסת קוטג'. הכנתי בתבנית מיני מאפינס ואי אפשר להפסיק לנשנש אותם! מתכון מעולה!
שמחה לשמוע לילך!
תודה על השיתוף ושבת שלום 🙂
הכנתי את הפשטידה וחזרתי להגיד שזאת הפשטידה הכי טעימה שהכנתי בזמן האחרון!!! תודה לך על מתכון מהיר ומעולה!!
תודה יעלי, איזה כיף לשמוע! 🙂
למה קאפקייקס נדבקו לתבניות נייר?
היי אלכסנדרה,
כשמכינים פשטידה או עוגה בתבניות נייר (מנג'טים) זה בדר"כ נדבק לנייר ויש צורך לקלף את הנייר מהמאפה.
יום נעים 🙂
הי, יצא סבבה..תודה
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
היי. ממש ממש תודה רבה.
חג שמח
שלום.
רציתי לדעת אם צריך להרתיח את התרד/עלי סלק לפני הטיגון או שהטיגון והאפיה מספיק לירק?
תודה
היי ימית,
אין צורך. מספיק לטגן לפני.
חג שמח 🙂
אפשר להשתמש בתבניות אלומיניום חד-פעמיות למאפינס וכמה זמן אפייה?
היי שרון,
כן אפשר, רק מומלץ לשמן אותן לפני כדי שניתן יהיה להוציא את הפשטידה בקלות. אני מניחה שזמן האפיה יהיה בסביבות 25-30 דקות.
הי,
ראשית אני אומר שהאתר הזה פשוט מ ע ו ל ה!!
כאמא ל-3 ילידם קטנים באמת לפעמים יש לי רק 10 דק' להעמיד איזה סיר
ופה מצאתי ממש מלא מתכונים שהם לא רק פשוטים וזמינים אלא טעימים לא פחות!
שנית,יש לי שאלה,
האם ניתן להמיר בעלי סלק?
תודה וכל טוב,
תעלו ותצליחו.
תודה לירון! שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
לשאלתך- כן אפשר להשתמש בעלי סלק במקום התרד.
יום נפלא!
יצא מעולה, אפילו הבן הבררן שלי (בן שנה) טורף את זה!
מעולה! איזה כיף לשמוע 🙂
אתר מעולה, המון תודה! האם ניתן להכין את הפשטידה ללא קמח ? השאלה שלי מתייחסת גם לשאר פשטידות הירק באתר.
תודה!
תודה הגר 🙂
אני מניחה שאפשר, רק קחי בחשבון שהפשטידה תצא נמוכה ומבחינת הטעם יותר בכיוון של חביתת ירק.
יום נפלא!
אפשר להמיר את עלי התרד למדליוני תרד קפואים?
כן אפשר.
מתכונים מדהימים לפשטידות!
עשיתי את רובם וכולם היו קלים להכנה ויצאו טעימים נורא.
בנוגע למתכון הזה אם שמים יותר גבינות זה יוצא אפילו יותר טעים 🙂
תודה מאיה!
אני שמחה לשמוע 😉
הכנתי היום יצא מעולה.
מתכון שאני מאמצת לעצמי.
שמחה שאהבת את המתכון 🙂
בוקר טוב,
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא? ואם כן, כיצד לחמם לפני ההגשה?
תודה!
עינת
הי עינת,
אין בעיה להקפיא. מומלץ אח"כ להפשיר בטמפ' החדר ואח"כ לחמם במיקרוגל או בתנור.