זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

בצל קטן

גזר בינוני קלוף

קישוא בינוני קלוף

קולורבי קטן קלוף (*אפשר לשים קישוא נוסף במקום)

תפוח אדמה קטן קלוף

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק

3 ביצים

2 כפות קמח לבן (לגרסה ללא גלוטן – ניתן לשים קמח תפו”א)

תיבול: ¾ כפית מלח, רבע כפית שטוחה כורכום, רבע כפית שטוחה כמון, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מגרדים את כל הירקות בפומפיה גסה, סוחטים מנוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

-מחממים מחבת בקוטר 26 ס”מ עם 2-3 כפות שמן (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק!). כשהשמן חם, יוצקים את התערובת למחבת ומשטחים לגובה אחיד. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת בחלקה התחתון.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-בעזרת תרווד הופכים בעדינות צד, מכסים ומבשלים 20 דקות נוספות (אם קשה להפוך את הפשטידה עם תרווד, ניתן להפוך את הפשטידה על צלחת שטוחה ולהחזיר למחבת בזהירות).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מעבירים את הפשטידה לצלחת שטוחה ומניחים לה להתקרר לטמפ’ החדר (הפשטידה מתייצבת לאחר קירור).

פשטידת ירקות במחבת

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קינואה עם ירקותקינואה עם ירקות
עוגת קוקוס וריבת חלב עוגת קוקוס וריבת חלב
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
טל (14:49 30.09.2021)

אפשר לשים משהו בריא יותר חוץ מביצים?
וממש ממש תודה!
אתר פצצה!
נ.ב.- המלצתי להמון המון חברות😁אהבו ממש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:29 30.09.2021)

היי טל,
פחות מומלץ להמיר את כל הביצים בתחליף, אבל אפשר לנסות לשים כ-4 כפות קמח חומוס במקום.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר ותודה על הפרגון❤

avatar
מיכל (12:57 8.09.2021)

הי אפרת, זה יעבוד גם עם קמח מחיטה מלאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:45 8.09.2021)

היי מיכל,
פחות כדאי כי זה קמח כבד יותר, אבל אפשר(:

avatar
מאיה (12:42 12.08.2021)

אפרת תודה על כל המתכונים המוצלחים
יש אפשרות לאפות את הפשטידה בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:40 12.08.2021)

היי מאיה,
אפשר לאפות בתנור.
מצרפת לך מתכון לפשטידת ירקות ללא גלוטן אפויה.
בהצלחה!

avatar
מאיה (13:43 12.08.2021)

תודה!

avatar
נעמי (15:42 15.07.2021)

היי אפרת יצא פשוט מושלםםםםםםםםפםםםםםםם
טעים בצורות מחרידות תודה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:34 15.07.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון❤

avatar
אמונה (12:13 7.06.2021)

יצא מעולה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:50 7.06.2021)

שמחה מאד לשמוע, תודה אמונה🙂

avatar
שקד (16:18 11.05.2021)

היי
יצא מושלם!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 11.05.2021)

שמחה שאהבת❤

avatar
אלינור (14:29 11.05.2021)

אוף הכל נדבק והתפרק בניסיון ההפיכה :(((

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:49 11.05.2021)

היי אלינור,
השתמשת במקרה בסיר ללא ציפוי שאינו נדבק? האם הקפדת על זמן הבישול?

avatar
מור (14:46 2.05.2021)

תודה רבה על האתר המדהים!! אני מאוד נהנת המתכונים מוצלחים מדויקים קלים וממש טעימים.
אם יש לי תפוח אדמה קטן מבושל יש אפשרות להשתמש בו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:12 2.05.2021)

היי מור,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר להשתמש בתפו”א המבושל- למעוך אותו לפירה חלק ולהוסיף לירקות המגורדים.
בהצלחה😊

avatar
ריקי (20:17 26.01.2021)

היי, רציתי לשאול
אפשר שמיר במקום פטרוזיליה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:20 26.01.2021)

כן:)

avatar
לימור (14:35 24.01.2021)

יצא כל כך טעים! לא להאמין! תודה רבה שוב על עוד מתכון נהדר ומושלם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:21 24.01.2021)

שמחה לשמוע, נראה מצויין!
שבוע טוב.

avatar
שרה (18:16 14.01.2021)

אין לי כמון. חייבים לשים אותו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 14.01.2021)

אפשר לוותר.

avatar
חנה (14:34 29.12.2020)

אפשר להחליף את הקישוא והקולורבי במשהו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:48 29.12.2020)

תוכלי להוסיף יותר תפוחי אדמה או להוסיף בטטה.

avatar
רבקה בראומן (18:10 20.10.2020)

אחרי ששיימתי להכין את הפשטידה והוצאתי אותה מהמקרר, אני אמורה להגיש אותה קרה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 20.10.2020)

כדאי לחמם קצת בתנור או במחבת.

avatar
דפי (16:23 25.09.2020)

התפרק לי חבל. שמתי בטטה ולא תפוח אדמה. בגלל זה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 25.09.2020)

תפוח אדמה יותר מייצב את הפשטידה.
זה התפרק כשניסית להפוך צד או לאחר שזה היה מוכן?
השתמשת במחבת עם ציפוי שאינו נדבק?

avatar
יעלי לוי (14:30 17.08.2020)

איזה קוטר מחבת עדיף להשתמש ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:49 17.08.2020)

קוטר 26.

avatar
נעמה (11:40 18.05.2020)

האם אפשר בטטה במקום תפוח אדמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 18.05.2020)

אני חושבת שכן. בטטה קטנה או חצי בטטה בינונית-גדולה.

avatar
לירז יאיר (00:32 16.04.2020)

נראה מעולה

avatar
מוטקה (20:21 8.04.2020)

היי אפרת. האם אפשר להמיר קמח בשיבולת שועל אינסטנט?
וכמובן תודה וחג שמח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 9.04.2020)

נראה לי שכן. כדאי לשים 3-4 כפות.

avatar
מוטקה (01:26 4.05.2020)

ועוד שאלה חשובה ברשותך, מדוע צריך לקלף ירקות? מלבד אלו שבעלי קליפה קשה כמו קולרבי אני אוכל את כולם בבישול עם הקליפה כי בריא יותר וקל יותר לאחר קרצוף עם סקוטץ` כלים להסרת לכלוך עיקש, אפילו סלק ותפוחי אדמה. גם בריא יותר וגם קל יותר.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 4.05.2020)

לא חובה לקלף, למעט הקולורבי.
יום נפלא 🌺

avatar
מיכל (21:29 23.07.2020)

שאלה.
האם לדעתך, רצוי להגיש מיד עם ההכנה, או אפשר להכין בבוקר ולהגיש בערב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:19 23.07.2020)

אפשר להכין בבוקר ולהגיש בערב. לחמם לפני ההגשה.

avatar
אודי (13:20 30.03.2020)

מתכון פשוט, קל וטעים ביותר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:45 30.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אודי

avatar
תרצה (18:40 24.11.2019)

הי,
אפשר להשתמש בשמיר במקום פטרוזיליה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 24.11.2019)

כן אפשר.

avatar
חגית (03:51 8.11.2019)

אמאל’ה איזה טעים יצא!! אתר פשוט מושלם!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:22 8.11.2019)

תודה חגית

avatar
שרון (13:20 21.09.2019)

פשוט מושלםם😍
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 21.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
אפי (23:56 17.09.2019)

מוצלח מאוד, תודה רבה אפרת (:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:05 18.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
שוש (17:37 16.09.2019)

האם תירם משימורים ופטריות משימורים יוסיפו לפשטידה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 16.09.2019)

נראה לי שכן (רק לא לשים יותר מידי).

avatar
דיתי (16:03 23.08.2019)

היי אפרת. מה הייתי עושה בלעדייך ? יצא מוששששש יאמי , אכלו ושאלו :אמא יש עוד כזה ? תודה דיתי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 23.08.2019)

שמחה לשמוע ❤️
תודה לך.

avatar
אליזבט (17:06 6.07.2019)

שלום אפרת,
נהנית מאוד מהאתר שלך.
שאלה: אפשר להוסיף פטריות פורטבלו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 6.07.2019)

אפשר אבל כדאי לקצוץ ולטגן אותן קצת במחבת (כ-5 דקות). לסנן מנוזלים ולהוסיף לתערובת הירקות.

avatar
שרית (08:13 1.07.2019)

הי אפרתוש בוקר טוב,
הרבה פעמים פשטידה לא משביעה, מה אפשר לעשות כדי שהיא כן תצא משביעה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 1.07.2019)

בוקר טוב שרית,
אין לי רעיון מה אפשר להוסיף לתערובת כדי שהיא תצא יותר משביעה אבל אפשר לאכול אותה עם לחם או בתוספת סלט חסה.
יום מקסים 🌷

avatar
אילנה (10:24 18.07.2019)

אני מוסיפה מנה כפולה של תפו”א או בטטה וזה הרבה יותר משביע… בתיאבון

avatar
אושרית (15:25 30.06.2019)

היי צהריים טובים
אני מכינה את הפשטידה קבוע ויוצאת מעולה… נתקעתי כרגע בלי קמח. יש תחליף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:23 30.06.2019)

אפשר לשים רבע כוס פירורי לחם.

avatar
מיכל (23:03 30.04.2019)

הי אפרת,
אין לי מכסה למחבת. אפשר להכין גם בלי לכסות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:33 30.04.2019)

צריך לכסות. את יכולה להשתמש במכסה של סיר שמתאים בקוטר למחבת.

avatar
עדנה (19:45 11.04.2019)

שלום ברכה

תודה על המתכונים המשגעים טעימים וקלים.

בשטידה זו צריכים פטרוזילה , האם אפשר לשים במקום פטרוזיליה יבשה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 11.04.2019)

היי עדנה,
במקרה הזה עדיף להשתמש בעלים טריים. אם יש לך עלים אחרים כמו כוסברה או עלי סלרי אז עדיף.

avatar
פלונית על מונית (23:10 4.04.2019)

מקסים! ממש נהדר אין מילים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 5.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
מרין (12:55 27.03.2019)

אפשר לשים קמח מלא במקום לבן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 27.03.2019)

כן אפשר.

avatar
גיא (20:38 22.03.2019)

אפשר לשים תרד במקום פטרוזיליה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:23 23.03.2019)

אפשר אבל יש לבשל אותו לפני במחבת עד שמאבד מנפחו. לאחר מכן לסחוט מנוזלים ולהוסיף ליתר החומרים.

avatar
רומי (16:54 11.03.2019)

מה אפשר לשים במקום תפוח אדמה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 11.03.2019)

אפשר לשים קולורבי או קישוא נוסף.

avatar
אושרית (19:17 10.02.2019)

טעים ברמות!! תודה על מתכון מעולה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:44 11.02.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה אושרית

avatar
*חן (20:01 30.01.2019)

הכנתי את הפשטידה במקום קולורבי שמתי קישוא נוסף לפי ההמלצה, ויצא פשוט מצויין!!
פעם הבאה אנסה באפיה בתנור..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 30.01.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אסתי (14:32 15.01.2019)

היי אפרת,
בדיוק מתאים בשבילי כרגע אני בלי תנור, אנסה להכין אותה…
תוכלי בבקשה לשלוח לי עוד פשטידות במחבת גם חלביות אם יש לך,
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:51 15.01.2019)

היי אסתי,
יש גם את הפשטידות האלה במחבת:
פשטידת ירק
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידת תירס במחבת

avatar
וינגוט (22:22 13.12.2018)

נראה טעים,
אני באמצע להכין. 🙂 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 14.12.2018)

מעולה 🙂

avatar
וינגוט (19:50 13.12.2018)

מה אפשר לשים במקום ביצים? אשמח למענה מהיר! תודה על האתר!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 13.12.2018)

הייתי מנסה לשים 3-4 כפות קמח חומוס.
*ממליצה להסתכל על תחליפי ביצים בפשטידות.

avatar
שלמה (10:25 13.12.2018)

היי
מחבת בקוטר 28 זה בסדר?
האם צריך לעשות שינוי כלשהוא?

תודה ויום טוב.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:37 13.12.2018)

כן זה בסדר.
אין שינוי (הפשטידה אמורה לצאת נמוכה).
יום מעולה 🙂

avatar
אודליה (11:06 31.10.2018)

היי אפרת,
אפשר לשים סלרי במקום פטרוזיליה? או תחליף אחר לפטרוזיליה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 31.10.2018)

כן אפשר.

avatar
רינה (17:17 24.10.2018)

היי אפרת, סליחה על האיחור
אבל חוזרת לעדכן שגם זו יצאה מהמם!!
נגמרה וכולם מבקשים את המתכון….
את מדהימה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 24.10.2018)

תודה רינה ❤️

avatar
רותם דבש (11:44 23.10.2018)

מה אפשר לשים במקום התפוח אדמה?
דלעת אולי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 23.10.2018)

היי רותם,
אפשר לשים קולורבי או קישוא נוסף או דלעת.

avatar
עירית (13:17 19.10.2018)

היי אפרת,
אני רוצה להכין כמות כפולה ולאפות בתנור. איזה גודל תבנית? באיזו טמפרטורה וכמה זמן לאפות? האם כמות הביצים משתנה?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 19.10.2018)

היי עירית,
אני חושבת שאם את מכפילה ואופה כדאי שתשימי לפחות 4 ביצים גדולות. ממליצה לשים 2 ירקות פחות כדי שכמות הביצים תצליח להדביק את התערובת כמו שצריך (למשל 1 תפוח אדמה קטן, 2 קישואים בינוניים, 1 קולורבי קטן ו-2 גזרים קטנים). יש להכפיל גם את כמות התיבול והקמח. אם את מורידה 2 ירקות תשימי בסביבות כפית ורבע מלח.
הפשטידה אמורה להיות נמוכה כדי שתאפה כמו שצריך מבפנים. מומלץ להכין בתבנית עגולה 26-28 או מלבנית בגודל 25X32. יש לחמם תנור מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 45-50 דקות.

avatar
רינה (11:58 18.10.2018)

אפרת, שלום
קודם תודה על המתכונים
תמיד כשאני רוצה להכין משהו אני רצה לכאן קודם…
הכנתי השבוע קיש בטטה ובצל, יצא מדהים!!!
התחסל בשניות…..
כרגע חסר לי בצל, יש פשטידה שיכולה לוותר על הבצל?
דווקא זו ממש התאימה לי.. נראה לך שזה יחסר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 18.10.2018)

היי רינה 🙂
את יכולה להכין את זו בלי בצל.

avatar
שירן (16:37 27.09.2018)

היי , מה אפשר להשים במקום גזר? שמתי כבר במקום הקולורבי קישוא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 27.09.2018)

במקום גזר אפשר לשים חתיכת דלורית או חצי בטטה קטנה. אם אין לך, תכיני בלי.

avatar
רונית (16:38 9.09.2018)

הי אפרת,
ראשית כל, שנה טובה וטעימה!
(שאלתי כבר, אבל לא מוצאת באיזה מתכון :))
הכנתי את המתכון עם בטטה במקום תפ”א ויצא נפלא.
לפעם הבאה אני מתכננת לרסק בבלנדר כמות ירקות כפולה ולהקפיא חצי. מה דעתך, אפשר?
ותודה על המתכונים. בסיר מתבשל לו כתף בקר עם פטריות…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 9.09.2018)

היי רונית,
בדר”כ ירקות שמקפיאים אותם מפרישים נוזלים בהפשרה. לכן ירקות קפואים מתאימים בעיקר למרקים או תבשילים שיש בהם רוטב.
אני מציעה שתנסי להקפיא אבל לפני שאת משתמשת בירקות, תפשירי אותם עד הסוף ותייבשי היטב.
שנה טובה ומתוקה 🌺

avatar
פרידה (12:10 3.09.2018)

האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
האם הפשטידה צריכה להשמר בקרור, אם כן לכמה זמן??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 3.09.2018)

היי פרידה,
פחות מומלץ להקפיא.
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. זה נשמר במקרר כ-3 ימים.

avatar
אודיה (22:18 23.08.2018)

פשטידה מצוינת! כל הבנין היה מלא ריח ניחוח… תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 23.08.2018)

שמחה לשמוע! 🙂

avatar
בתיה (17:17 23.08.2018)

שלום האם אפשר לאפות את הפשטידה במקום לטגן במחבת נגיד בתבנית פיירקס

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 23.08.2018)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.

avatar
אלישבע (08:50 23.08.2018)

אם קשה להפוך פשטידה במחבת, ובדרך כלל קשה להפוך, מחממים מראש תנור ל-180. מכניסים את המחבת (שכמובן צריכה להיות כזאת שיכולה להיכנס כולה לתנור) לתנור החם עד שהפשטידה משחימה. אפשר גם להשחים מתחת לגריל, כמובן.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 23.08.2018)

תודה אלישבע 🙂

avatar
לאה (08:14 23.08.2018)

תודה על כל המתכונים!
האם ניתן לוותר על התפוח אדמה ולשים ירק אחר שלא נחשב פחמימה?
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 23.08.2018)

כן, אפשר לשים קולורבי או קישוא נוסף.
יום נפלא 🙂

avatar
שרון (11:42 22.08.2018)

מזכיר מעקודה מרוקאית, שגם אותה נהגה אמי (לפני כל האזהרות על כולסטרול ושומנים :-)), לאפות במחבת. רק שבמעקודה יש הרבה יותר תפוחי אדמה וביצים ואפונה נוסף לגזר ואין קולורובי. תודה על מתכון אפרת!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 22.08.2018)

בשמחה יקירה 🙂

avatar
יבגניה (20:46 21.08.2018)

שלום אפרת!
מתכון מעולה!
רק רציתי לשאול האם אפשר לאפות את הפשטידה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 21.08.2018)

לדעתי כן, בתבנית בקוטר 22-24 (הפשטידה אמורה להיות קצת נמוכה).

avatar
Zipi (16:54 21.08.2018)

האם ניתן להכינה במחבת כפולה סגורה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 21.08.2018)

לדעתי כן. חשוב רק שזו תהיה מחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.
אם היא נסגרת מלמעלה אז לדעתי זמן הבישול עשוי להתקצר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.