שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

בצל קטן

גזר בינוני קלוף

קישוא בינוני קלוף

קולורבי קטן קלוף (*אפשר לשים קישוא נוסף במקום)

תפוח אדמה קטן קלוף

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק

3 ביצים

2 כפות קמח לבן (לגרסה ללא גלוטן – ניתן לשים קמח תפו”א)

תיבול: ¾ כפית מלח, רבע כפית שטוחה כורכום, רבע כפית שטוחה כמון, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מגרדים את כל הירקות בפומפיה גסה, סוחטים מנוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

-מחממים מחבת בקוטר 26 ס”מ עם 2-3 כפות שמן (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק!). כשהשמן חם, יוצקים את התערובת למחבת ומשטחים לגובה אחיד. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת בחלקה התחתון.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-בעזרת תרווד הופכים בעדינות צד, מכסים ומבשלים 20 דקות נוספות (אם קשה להפוך את הפשטידה עם תרווד, ניתן להפוך את הפשטידה על צלחת שטוחה ולהחזיר למחבת בזהירות).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מעבירים את הפשטידה לצלחת שטוחה ומניחים לה להתקרר לטמפ’ החדר (הפשטידה מתייצבת לאחר קירור).

פשטידת ירקות במחבת

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קינואה עם ירקות
עוגת קוקוס וריבת חלב

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נעמי (15:42 15.07.2021)

היי אפרת יצא פשוט מושלםםםםםםםםפםםםםםםם
טעים בצורות מחרידות תודה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (16:34 15.07.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון❤

אמונה (12:13 7.06.2021)

יצא מעולה!!

מתכונים ב-10 דקות (12:50 7.06.2021)

שמחה מאד לשמוע, תודה אמונה🙂

שקד (16:18 11.05.2021)

היי
יצא מושלם!!

מתכונים ב-10 דקות (17:20 11.05.2021)

שמחה שאהבת❤

אלינור (14:29 11.05.2021)

אוף הכל נדבק והתפרק בניסיון ההפיכה :(((

מתכונים ב-10 דקות (15:49 11.05.2021)

היי אלינור,
השתמשת במקרה בסיר ללא ציפוי שאינו נדבק? האם הקפדת על זמן הבישול?

מור (14:46 2.05.2021)

תודה רבה על האתר המדהים!! אני מאוד נהנת המתכונים מוצלחים מדויקים קלים וממש טעימים.
אם יש לי תפוח אדמה קטן מבושל יש אפשרות להשתמש בו?

מתכונים ב-10 דקות (15:12 2.05.2021)

היי מור,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר להשתמש בתפו”א המבושל- למעוך אותו לפירה חלק ולהוסיף לירקות המגורדים.
בהצלחה😊

ריקי (20:17 26.01.2021)

היי, רציתי לשאול
אפשר שמיר במקום פטרוזיליה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:20 26.01.2021)

כן:)

לימור (14:35 24.01.2021)

יצא כל כך טעים! לא להאמין! תודה רבה שוב על עוד מתכון נהדר ומושלם!

מתכונים ב-10 דקות (15:21 24.01.2021)

שמחה לשמוע, נראה מצויין!
שבוע טוב.

שרה (18:16 14.01.2021)

אין לי כמון. חייבים לשים אותו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 14.01.2021)

אפשר לוותר.

חנה (14:34 29.12.2020)

אפשר להחליף את הקישוא והקולורבי במשהו?

מתכונים ב-10 דקות (14:48 29.12.2020)

תוכלי להוסיף יותר תפוחי אדמה או להוסיף בטטה.

רבקה בראומן (18:10 20.10.2020)

אחרי ששיימתי להכין את הפשטידה והוצאתי אותה מהמקרר, אני אמורה להגיש אותה קרה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 20.10.2020)

כדאי לחמם קצת בתנור או במחבת.

דפי (16:23 25.09.2020)

התפרק לי חבל. שמתי בטטה ולא תפוח אדמה. בגלל זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 25.09.2020)

תפוח אדמה יותר מייצב את הפשטידה.
זה התפרק כשניסית להפוך צד או לאחר שזה היה מוכן?
השתמשת במחבת עם ציפוי שאינו נדבק?

יעלי לוי (14:30 17.08.2020)

איזה קוטר מחבת עדיף להשתמש ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:49 17.08.2020)

קוטר 26.

נעמה (11:40 18.05.2020)

האם אפשר בטטה במקום תפוח אדמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:36 18.05.2020)

אני חושבת שכן. בטטה קטנה או חצי בטטה בינונית-גדולה.

לירז יאיר (00:32 16.04.2020)

נראה מעולה

מוטקה (20:21 8.04.2020)

היי אפרת. האם אפשר להמיר קמח בשיבולת שועל אינסטנט?
וכמובן תודה וחג שמח

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 9.04.2020)

נראה לי שכן. כדאי לשים 3-4 כפות.

מוטקה (01:26 4.05.2020)

ועוד שאלה חשובה ברשותך, מדוע צריך לקלף ירקות? מלבד אלו שבעלי קליפה קשה כמו קולרבי אני אוכל את כולם בבישול עם הקליפה כי בריא יותר וקל יותר לאחר קרצוף עם סקוטץ` כלים להסרת לכלוך עיקש, אפילו סלק ותפוחי אדמה. גם בריא יותר וגם קל יותר.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:44 4.05.2020)

לא חובה לקלף, למעט הקולורבי.
יום נפלא 🌺

מיכל (21:29 23.07.2020)

שאלה.
האם לדעתך, רצוי להגיש מיד עם ההכנה, או אפשר להכין בבוקר ולהגיש בערב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:19 23.07.2020)

אפשר להכין בבוקר ולהגיש בערב. לחמם לפני ההגשה.

אודי (13:20 30.03.2020)

מתכון פשוט, קל וטעים ביותר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:45 30.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אודי

תרצה (18:40 24.11.2019)

הי,
אפשר להשתמש בשמיר במקום פטרוזיליה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 24.11.2019)

כן אפשר.

חגית (03:51 8.11.2019)

אמאל’ה איזה טעים יצא!! אתר פשוט מושלם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:22 8.11.2019)

תודה חגית

שרון (13:20 21.09.2019)

פשוט מושלםם😍
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 21.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂

אפי (23:56 17.09.2019)

מוצלח מאוד, תודה רבה אפרת (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:05 18.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂

שוש (17:37 16.09.2019)

האם תירם משימורים ופטריות משימורים יוסיפו לפשטידה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 16.09.2019)

נראה לי שכן (רק לא לשים יותר מידי).

דיתי (16:03 23.08.2019)

היי אפרת. מה הייתי עושה בלעדייך ? יצא מוששששש יאמי , אכלו ושאלו :אמא יש עוד כזה ? תודה דיתי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 23.08.2019)

שמחה לשמוע ❤️
תודה לך.

אליזבט (17:06 6.07.2019)

שלום אפרת,
נהנית מאוד מהאתר שלך.
שאלה: אפשר להוסיף פטריות פורטבלו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 6.07.2019)

אפשר אבל כדאי לקצוץ ולטגן אותן קצת במחבת (כ-5 דקות). לסנן מנוזלים ולהוסיף לתערובת הירקות.

שרית (08:13 1.07.2019)

הי אפרתוש בוקר טוב,
הרבה פעמים פשטידה לא משביעה, מה אפשר לעשות כדי שהיא כן תצא משביעה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 1.07.2019)

בוקר טוב שרית,
אין לי רעיון מה אפשר להוסיף לתערובת כדי שהיא תצא יותר משביעה אבל אפשר לאכול אותה עם לחם או בתוספת סלט חסה.
יום מקסים 🌷

אילנה (10:24 18.07.2019)

אני מוסיפה מנה כפולה של תפו”א או בטטה וזה הרבה יותר משביע… בתיאבון

אושרית (15:25 30.06.2019)

היי צהריים טובים
אני מכינה את הפשטידה קבוע ויוצאת מעולה… נתקעתי כרגע בלי קמח. יש תחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:23 30.06.2019)

אפשר לשים רבע כוס פירורי לחם.

מיכל (23:03 30.04.2019)

הי אפרת,
אין לי מכסה למחבת. אפשר להכין גם בלי לכסות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:33 30.04.2019)

צריך לכסות. את יכולה להשתמש במכסה של סיר שמתאים בקוטר למחבת.

עדנה (19:45 11.04.2019)

שלום ברכה

תודה על המתכונים המשגעים טעימים וקלים.

בשטידה זו צריכים פטרוזילה , האם אפשר לשים במקום פטרוזיליה יבשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 11.04.2019)

היי עדנה,
במקרה הזה עדיף להשתמש בעלים טריים. אם יש לך עלים אחרים כמו כוסברה או עלי סלרי אז עדיף.

פלונית על מונית (23:10 4.04.2019)

מקסים! ממש נהדר אין מילים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 5.04.2019)

שמחה שאהבת 🙂

מרין (12:55 27.03.2019)

אפשר לשים קמח מלא במקום לבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 27.03.2019)

כן אפשר.

גיא (20:38 22.03.2019)

אפשר לשים תרד במקום פטרוזיליה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:23 23.03.2019)

אפשר אבל יש לבשל אותו לפני במחבת עד שמאבד מנפחו. לאחר מכן לסחוט מנוזלים ולהוסיף ליתר החומרים.

רומי (16:54 11.03.2019)

מה אפשר לשים במקום תפוח אדמה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:12 11.03.2019)

אפשר לשים קולורבי או קישוא נוסף.

אושרית (19:17 10.02.2019)

טעים ברמות!! תודה על מתכון מעולה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:44 11.02.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה אושרית

*חן (20:01 30.01.2019)

הכנתי את הפשטידה במקום קולורבי שמתי קישוא נוסף לפי ההמלצה, ויצא פשוט מצויין!!
פעם הבאה אנסה באפיה בתנור..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 30.01.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אסתי (14:32 15.01.2019)

היי אפרת,
בדיוק מתאים בשבילי כרגע אני בלי תנור, אנסה להכין אותה…
תוכלי בבקשה לשלוח לי עוד פשטידות במחבת גם חלביות אם יש לך,
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:51 15.01.2019)

היי אסתי,
יש גם את הפשטידות האלה במחבת:
פשטידת ירק
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידת תירס במחבת

וינגוט (22:22 13.12.2018)

נראה טעים,
אני באמצע להכין. 🙂 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 14.12.2018)

מעולה 🙂

וינגוט (19:50 13.12.2018)

מה אפשר לשים במקום ביצים? אשמח למענה מהיר! תודה על האתר!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 13.12.2018)

הייתי מנסה לשים 3-4 כפות קמח חומוס.
*ממליצה להסתכל על תחליפי ביצים בפשטידות.

שלמה (10:25 13.12.2018)

היי
מחבת בקוטר 28 זה בסדר?
האם צריך לעשות שינוי כלשהוא?

תודה ויום טוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:37 13.12.2018)

כן זה בסדר.
אין שינוי (הפשטידה אמורה לצאת נמוכה).
יום מעולה 🙂

אודליה (11:06 31.10.2018)

היי אפרת,
אפשר לשים סלרי במקום פטרוזיליה? או תחליף אחר לפטרוזיליה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 31.10.2018)

כן אפשר.

רינה (17:17 24.10.2018)

היי אפרת, סליחה על האיחור
אבל חוזרת לעדכן שגם זו יצאה מהמם!!
נגמרה וכולם מבקשים את המתכון….
את מדהימה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:47 24.10.2018)

תודה רינה ❤️

רותם דבש (11:44 23.10.2018)

מה אפשר לשים במקום התפוח אדמה?
דלעת אולי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 23.10.2018)

היי רותם,
אפשר לשים קולורבי או קישוא נוסף או דלעת.

עירית (13:17 19.10.2018)

היי אפרת,
אני רוצה להכין כמות כפולה ולאפות בתנור. איזה גודל תבנית? באיזו טמפרטורה וכמה זמן לאפות? האם כמות הביצים משתנה?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 19.10.2018)

היי עירית,
אני חושבת שאם את מכפילה ואופה כדאי שתשימי לפחות 4 ביצים גדולות. ממליצה לשים 2 ירקות פחות כדי שכמות הביצים תצליח להדביק את התערובת כמו שצריך (למשל 1 תפוח אדמה קטן, 2 קישואים בינוניים, 1 קולורבי קטן ו-2 גזרים קטנים). יש להכפיל גם את כמות התיבול והקמח. אם את מורידה 2 ירקות תשימי בסביבות כפית ורבע מלח.
הפשטידה אמורה להיות נמוכה כדי שתאפה כמו שצריך מבפנים. מומלץ להכין בתבנית עגולה 26-28 או מלבנית בגודל 25X32. יש לחמם תנור מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 45-50 דקות.

רינה (11:58 18.10.2018)

אפרת, שלום
קודם תודה על המתכונים
תמיד כשאני רוצה להכין משהו אני רצה לכאן קודם…
הכנתי השבוע קיש בטטה ובצל, יצא מדהים!!!
התחסל בשניות…..
כרגע חסר לי בצל, יש פשטידה שיכולה לוותר על הבצל?
דווקא זו ממש התאימה לי.. נראה לך שזה יחסר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 18.10.2018)

היי רינה 🙂
את יכולה להכין את זו בלי בצל.

שירן (16:37 27.09.2018)

היי , מה אפשר להשים במקום גזר? שמתי כבר במקום הקולורבי קישוא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 27.09.2018)

במקום גזר אפשר לשים חתיכת דלורית או חצי בטטה קטנה. אם אין לך, תכיני בלי.

רונית (16:38 9.09.2018)

הי אפרת,
ראשית כל, שנה טובה וטעימה!
(שאלתי כבר, אבל לא מוצאת באיזה מתכון :))
הכנתי את המתכון עם בטטה במקום תפ”א ויצא נפלא.
לפעם הבאה אני מתכננת לרסק בבלנדר כמות ירקות כפולה ולהקפיא חצי. מה דעתך, אפשר?
ותודה על המתכונים. בסיר מתבשל לו כתף בקר עם פטריות…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 9.09.2018)

היי רונית,
בדר”כ ירקות שמקפיאים אותם מפרישים נוזלים בהפשרה. לכן ירקות קפואים מתאימים בעיקר למרקים או תבשילים שיש בהם רוטב.
אני מציעה שתנסי להקפיא אבל לפני שאת משתמשת בירקות, תפשירי אותם עד הסוף ותייבשי היטב.
שנה טובה ומתוקה 🌺

פרידה (12:10 3.09.2018)

האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
האם הפשטידה צריכה להשמר בקרור, אם כן לכמה זמן??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:39 3.09.2018)

היי פרידה,
פחות מומלץ להקפיא.
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. זה נשמר במקרר כ-3 ימים.

אודיה (22:18 23.08.2018)

פשטידה מצוינת! כל הבנין היה מלא ריח ניחוח… תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 23.08.2018)

שמחה לשמוע! 🙂

בתיה (17:17 23.08.2018)

שלום האם אפשר לאפות את הפשטידה במקום לטגן במחבת נגיד בתבנית פיירקס

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 23.08.2018)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.

אלישבע (08:50 23.08.2018)

אם קשה להפוך פשטידה במחבת, ובדרך כלל קשה להפוך, מחממים מראש תנור ל-180. מכניסים את המחבת (שכמובן צריכה להיות כזאת שיכולה להיכנס כולה לתנור) לתנור החם עד שהפשטידה משחימה. אפשר גם להשחים מתחת לגריל, כמובן.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 23.08.2018)

תודה אלישבע 🙂

לאה (08:14 23.08.2018)

תודה על כל המתכונים!
האם ניתן לוותר על התפוח אדמה ולשים ירק אחר שלא נחשב פחמימה?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 23.08.2018)

כן, אפשר לשים קולורבי או קישוא נוסף.
יום נפלא 🙂

שרון (11:42 22.08.2018)

מזכיר מעקודה מרוקאית, שגם אותה נהגה אמי (לפני כל האזהרות על כולסטרול ושומנים :-)), לאפות במחבת. רק שבמעקודה יש הרבה יותר תפוחי אדמה וביצים ואפונה נוסף לגזר ואין קולורובי. תודה על מתכון אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:46 22.08.2018)

בשמחה יקירה 🙂

יבגניה (20:46 21.08.2018)

שלום אפרת!
מתכון מעולה!
רק רציתי לשאול האם אפשר לאפות את הפשטידה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 21.08.2018)

לדעתי כן, בתבנית בקוטר 22-24 (הפשטידה אמורה להיות קצת נמוכה).

Zipi (16:54 21.08.2018)

האם ניתן להכינה במחבת כפולה סגורה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 21.08.2018)

לדעתי כן. חשוב רק שזו תהיה מחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.
אם היא נסגרת מלמעלה אז לדעתי זמן הבישול עשוי להתקצר.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.