זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל קטן
גזר בינוני קלוף
קישוא בינוני קלוף
קולורבי קטן קלוף (*אפשר לשים קישוא נוסף במקום)
תפוח אדמה קטן קלוף
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק
3 ביצים
2 כפות קמח לבן (לגרסה ללא גלוטן – ניתן לשים קמח תפו”א)
תיבול: ¾ כפית מלח, רבע כפית שטוחה כורכום, רבע כפית שטוחה כמון, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מגרדים את כל הירקות בפומפיה גסה, סוחטים מנוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
-מחממים מחבת בקוטר 26 ס”מ עם 2-3 כפות שמן (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק!). כשהשמן חם, יוצקים את התערובת למחבת ומשטחים לגובה אחיד. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת בחלקה התחתון.
-בעזרת תרווד הופכים בעדינות צד, מכסים ומבשלים 20 דקות נוספות (אם קשה להפוך את הפשטידה עם תרווד, ניתן להפוך את הפשטידה על צלחת שטוחה ולהחזיר למחבת בזהירות).
-מעבירים את הפשטידה לצלחת שטוחה ומניחים לה להתקרר לטמפ’ החדר (הפשטידה מתייצבת לאחר קירור).
- סלט אנטיפסטי |
- קוגל תפוחי אדמה |
- אספרגוס מתכון |
- פשטידת מנגולד |
- פשטידת קוטג’ ובצל |
- תבשיל ירקות אסייתי
היי
האם אפשרי להוסיף קוביות חזה עוף?
לא ניסיתי. אולי הייתי הולכת על עוף טחון.
יצא טעים ממש
מתכון קליל טעים ומזין
איזה כיף לשמוע💜
תודה טובי
אפרת היקרה תודה על המתכונים המושלמים!!
אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן?
ועם בטטה במקום קישוא וקולרבי?
תודה!
כן לשתי השאלות:)
היי אשמח לדעת אם אפשרי לעשות בנינגה?
אם כן איזו עוצמה.וכמה מעלות?
תודה רבה🙏
היי שיר,
אני חושבת שאפשר לשים בתבנית מרופדת בנייר אפיה על bake (אפיה) 180 מעלות.
היי אפרת היקרה כל כך!
לדעתך אפשר להוסיף חציל או שזה לא קשור?
תודה לך!
היי רעות,
אני חושבת שאפשר אבל זה צריך להיות חציל מבושל, צלוי או מטוגן ויש לקצוץ אותו.
היי,
אם אני רוצה להקפיא, כדאי לא לשים תפו”א?
זה יצא מוצלח?
היי
לא מומלץ להקפיא את הפשטידה(:
ללא תפו”א לא יצא מוצלח.
מתאים להוסיף פה תירס קפוא ? גרגירים?
כן(:
אשמח לדעת מה הולך עם זה כתוספת.
תודה רבה.
מנה בשרית של עוף/שניצל/קציצות וכדומה,או מנת דג.
האם ניתן לעשות בדרך הזאת את הלביבות בטטה וגזר/ כרישה ועוד ועוד.
במקום לקצוץ לביבה לביבה?
אני מניחה שכן, אבל במתכוני לביבות ללא הרבה תפוחי אדמה הפשטידה עלולה לצאת לא יציבה.
זה פשוט יצא פשוט טעים ברמות .
וזה היה רק 15 דקות על הגז בכל צד וזה יצאה קצת שרוף.
אבל זה מוצלח וממש מוצלח זה היה פעם ראשונה של המתכון הזה.
כדייי לנסות זה נורא נורא מוצלח וטעים
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🙂
יכול להיות שבישלת על אש גבוהה מהדרוש ולכן זה קצת נשרף.
אם אפשר לעשות במחבת ללא מכסה
המכסה חשוב לבישול אחיד. את יכולה לכסות עם קרש חיתוך וכדומה.
אם אפשר לשים במקום תפו”א משהו אחר? ואם כן אז מה?
אפשר לשים בטטה(:
אם אופים בתנור, אז על כמה מעלות, וכמה זמן?
מומלץ להכין בתבנית עגולה 26-28 או מלבנית בגודל 25X32. יש לחמם תנור מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 45-50 דקות.
שלום אפרת,
מתנצלת על כ”כ הרבה שאלות. הפעם לגבי השמרנים שלי שאולי לא יאהבו כ”כ את טעם הכורכום והכמון. אפשר להסתפק בתבול רגיל (מלח, פלפל….ואולי עוד משהו) ? ואם כן, כמה?
נסיונות “מסוכנים” אערוך בהזדמנות, לא בערב שבת…….
תודה רבה מראש
אפשר לתבל תיבול מינימאלי של מלח, פלפל ומעט כורכום (או אבקת מרק).
תודה רבה ושבת שלום
היי אפרת,
לגבי קמח תפו”א, נראה לך שמי שנמנע מאכילת תפו”א, ימנע באותה מידה מקמח תפו”א?
ואם כן, במה אפשר להמיר? (הרי גם גלוטן אי אפשר).
אני הייתי מניחה שכן, אבל כדאי לשאול האם נמנעים גם מקמח תפו”א…
אפשר להשתמש בקורנפלור, קמח שיבולת שועל/חומוס או קמח רגיל.
למי שנמנע מתפוחי אדמה, פשוט לוותר, או לשים משהו אחר במקום? אולי עוד ממה שכבר הכנסנו?
כמה מנות יוצא מזה? ואם רוצים להגדיל כמות, פשוט להכפיל בהתאם? ובאיזו תבנית?
אפשר בכמה אינגליש? (זה נוח באפיה אחת).
אותה נמנעת מתפו”א, נמנעת גם מבטטה
התפוח אדמה מאחד את התערובת ומייצב את הפשטידה, לכן קחי בחשבון שוויתור עליו ישנה מעט את המרקם.
כתחליף ניתן לשים דלעת או כרובית או עוד קישוא.
מהכמות במתכון יוצאות 4 מנות, במחבת בקוטר 26.
אם רוצים כמות כפולה פשוט מכפילים כמויות פי 2 ומכינים במחבת בקוטר 28-30 או ב-3-4 אינגליש קייק.
אפרת,
תודה רבה על התשובה. אנסה בע”ה. האם ידוע לך אם דלעת היא דיאטתית לגמרי? לא נעים לי לשאול את האורחת המיועדת לשבת בעצמה.
אם התכוונת לערך הקלורי- ב100 גרם דלעת יש רק כ-26 קלוריות. יש בה מעט פחמימות.
מליון תודות!
היי
רוצה להכין בגירסה של קמח מלא 80% סבבה? או שיצא דחוס מידי.
אם לא מה האופציות?
היי,
זה אפשרי, המרקם עשוי להשתנות מעט.
אפשר להקפיא בגירסה האפויה?
היי,
לא כדאי להקפיא כי הפשטידה מכילה תפו”א.
הי אפרת, האם אפשר אפשר לבשל את הירקות? אין לי מגרדת..
היי,
את יכולה לבשל ולמעוך לפירה שני תפו”א ובטטה במקום הקישוא והגזר.
את הבצל אפשר לחתוך דק דק בעזרת סכין. יצא שונה מעט.
תודה רבה
היי אפרת,
אפשר לאפות אותה בתנור בתבנית 26 במקום מחבת,
או שזה לא מתאים?
תודה רבה לך!
שבוע מקסים!!
היי,
אפשר לאפות, הפשטידה אמורה להיות נמוכה כדי שתאפה היטב מבפנים. תבנית עגולה בקוטר 26 זה מצוין.
יש לחמם תנור מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 45-50 דקות.
אפשר גם באינגליש קייק קצת יותר גדולה מאינגליש קייק רגילה? (לא מאלומיניום אלא מתכת….)
אני חושבת שאפשר, הפשטידה עשויה לצאת קצת יותר גבוהה.
במילה אחת… טעיייייים! תודה רבה!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
האתר המועדף עליי:)
יש תחליף לאלרגים לגלוטן?
היי,
אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה(:
שמחה שאת נהנית מהאתר❤
הי
תודה רבה על מתכונים נהדרים וטעימים!
האם ניתן לוותר על פטרוזיליה?
תודה רבה!
היי,
כן, אפשר לוותר(:
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
👍 תודה! ותודה רבה על התגובה המהירה!!
אפשר לשים משהו בריא יותר חוץ מביצים?
וממש ממש תודה!
אתר פצצה!
נ.ב.- המלצתי להמון המון חברות😁אהבו ממש!
היי טל,
פחות מומלץ להמיר את כל הביצים בתחליף, אבל אפשר לנסות לשים כ-4 כפות קמח חומוס במקום.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר ותודה על הפרגון❤
הי אפרת, זה יעבוד גם עם קמח מחיטה מלאה?
היי מיכל,
פחות כדאי כי זה קמח כבד יותר, אבל אפשר(:
אפרת תודה על כל המתכונים המוצלחים
יש אפשרות לאפות את הפשטידה בתנור?
היי מאיה,
אפשר לאפות בתנור.
מצרפת לך מתכון לפשטידת ירקות ללא גלוטן אפויה.
בהצלחה!
תודה!
היי אפרת יצא פשוט מושלםםםםםםםםפםםםםםםם
טעים בצורות מחרידות תודה על המתכון
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
יצא מעולה!!
שמחה מאד לשמוע, תודה אמונה🙂
היי
יצא מושלם!!
שמחה שאהבת❤
אוף הכל נדבק והתפרק בניסיון ההפיכה :(((
היי אלינור,
השתמשת במקרה בסיר ללא ציפוי שאינו נדבק? האם הקפדת על זמן הבישול?
תודה רבה על האתר המדהים!! אני מאוד נהנת המתכונים מוצלחים מדויקים קלים וממש טעימים.
אם יש לי תפוח אדמה קטן מבושל יש אפשרות להשתמש בו?
היי מור,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר להשתמש בתפו”א המבושל- למעוך אותו לפירה חלק ולהוסיף לירקות המגורדים.
בהצלחה😊
היי, רציתי לשאול
אפשר שמיר במקום פטרוזיליה?
כן:)
יצא כל כך טעים! לא להאמין! תודה רבה שוב על עוד מתכון נהדר ומושלם!
שמחה לשמוע, נראה מצויין!
שבוע טוב.
אין לי כמון. חייבים לשים אותו?
אפשר לוותר.
אפשר להחליף את הקישוא והקולורבי במשהו?
תוכלי להוסיף יותר תפוחי אדמה או להוסיף בטטה.
אחרי ששיימתי להכין את הפשטידה והוצאתי אותה מהמקרר, אני אמורה להגיש אותה קרה?
כדאי לחמם קצת בתנור או במחבת.
התפרק לי חבל. שמתי בטטה ולא תפוח אדמה. בגלל זה?
תפוח אדמה יותר מייצב את הפשטידה.
זה התפרק כשניסית להפוך צד או לאחר שזה היה מוכן?
השתמשת במחבת עם ציפוי שאינו נדבק?
איזה קוטר מחבת עדיף להשתמש ?
קוטר 26.
האם אפשר בטטה במקום תפוח אדמה?
אני חושבת שכן. בטטה קטנה או חצי בטטה בינונית-גדולה.
נראה מעולה
היי אפרת. האם אפשר להמיר קמח בשיבולת שועל אינסטנט?
וכמובן תודה וחג שמח
נראה לי שכן. כדאי לשים 3-4 כפות.
ועוד שאלה חשובה ברשותך, מדוע צריך לקלף ירקות? מלבד אלו שבעלי קליפה קשה כמו קולרבי אני אוכל את כולם בבישול עם הקליפה כי בריא יותר וקל יותר לאחר קרצוף עם סקוטץ` כלים להסרת לכלוך עיקש, אפילו סלק ותפוחי אדמה. גם בריא יותר וגם קל יותר.
לא חובה לקלף, למעט הקולורבי.
יום נפלא 🌺
שאלה.
האם לדעתך, רצוי להגיש מיד עם ההכנה, או אפשר להכין בבוקר ולהגיש בערב?
אפשר להכין בבוקר ולהגיש בערב. לחמם לפני ההגשה.
מתכון פשוט, קל וטעים ביותר
שמחה שאהבת 🙂
תודה אודי
הי,
אפשר להשתמש בשמיר במקום פטרוזיליה?
כן אפשר.
אמאל’ה איזה טעים יצא!! אתר פשוט מושלם!
תודה חגית
פשוט מושלםם😍
תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
מוצלח מאוד, תודה רבה אפרת (:
שמחה שאהבת 🙂
האם תירם משימורים ופטריות משימורים יוסיפו לפשטידה?
נראה לי שכן (רק לא לשים יותר מידי).
היי אפרת. מה הייתי עושה בלעדייך ? יצא מוששששש יאמי , אכלו ושאלו :אמא יש עוד כזה ? תודה דיתי
שמחה לשמוע ❤️
תודה לך.
שלום אפרת,
נהנית מאוד מהאתר שלך.
שאלה: אפשר להוסיף פטריות פורטבלו?
אפשר אבל כדאי לקצוץ ולטגן אותן קצת במחבת (כ-5 דקות). לסנן מנוזלים ולהוסיף לתערובת הירקות.
הי אפרתוש בוקר טוב,
הרבה פעמים פשטידה לא משביעה, מה אפשר לעשות כדי שהיא כן תצא משביעה?
בוקר טוב שרית,
אין לי רעיון מה אפשר להוסיף לתערובת כדי שהיא תצא יותר משביעה אבל אפשר לאכול אותה עם לחם או בתוספת סלט חסה.
יום מקסים 🌷
אני מוסיפה מנה כפולה של תפו”א או בטטה וזה הרבה יותר משביע… בתיאבון
היי צהריים טובים
אני מכינה את הפשטידה קבוע ויוצאת מעולה… נתקעתי כרגע בלי קמח. יש תחליף?
אפשר לשים רבע כוס פירורי לחם.
הי אפרת,
אין לי מכסה למחבת. אפשר להכין גם בלי לכסות?
צריך לכסות. את יכולה להשתמש במכסה של סיר שמתאים בקוטר למחבת.
שלום ברכה
תודה על המתכונים המשגעים טעימים וקלים.
בשטידה זו צריכים פטרוזילה , האם אפשר לשים במקום פטרוזיליה יבשה?
היי עדנה,
במקרה הזה עדיף להשתמש בעלים טריים. אם יש לך עלים אחרים כמו כוסברה או עלי סלרי אז עדיף.
מקסים! ממש נהדר אין מילים!
שמחה שאהבת 🙂
אפשר לשים קמח מלא במקום לבן?
כן אפשר.
אפשר לשים תרד במקום פטרוזיליה?
אפשר אבל יש לבשל אותו לפני במחבת עד שמאבד מנפחו. לאחר מכן לסחוט מנוזלים ולהוסיף ליתר החומרים.
מה אפשר לשים במקום תפוח אדמה ?
אפשר לשים קולורבי או קישוא נוסף.
טעים ברמות!! תודה על מתכון מעולה 🙂
נראה מעולה 🙂
תודה אושרית
הכנתי את הפשטידה במקום קולורבי שמתי קישוא נוסף לפי ההמלצה, ויצא פשוט מצויין!!
פעם הבאה אנסה באפיה בתנור..
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,
בדיוק מתאים בשבילי כרגע אני בלי תנור, אנסה להכין אותה…
תוכלי בבקשה לשלוח לי עוד פשטידות במחבת גם חלביות אם יש לך,
תודה רבה
היי אסתי,
יש גם את הפשטידות האלה במחבת:
פשטידת ירק
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידת תירס במחבת
נראה טעים,
אני באמצע להכין. 🙂 🙂
מעולה 🙂
מה אפשר לשים במקום ביצים? אשמח למענה מהיר! תודה על האתר!!!!
הייתי מנסה לשים 3-4 כפות קמח חומוס.
*ממליצה להסתכל על תחליפי ביצים בפשטידות.
היי
מחבת בקוטר 28 זה בסדר?
האם צריך לעשות שינוי כלשהוא?
תודה ויום טוב.
כן זה בסדר.
אין שינוי (הפשטידה אמורה לצאת נמוכה).
יום מעולה 🙂
היי אפרת,
אפשר לשים סלרי במקום פטרוזיליה? או תחליף אחר לפטרוזיליה?
כן אפשר.
היי אפרת, סליחה על האיחור
אבל חוזרת לעדכן שגם זו יצאה מהמם!!
נגמרה וכולם מבקשים את המתכון….
את מדהימה!
תודה רינה ❤️
מה אפשר לשים במקום התפוח אדמה?
דלעת אולי?
היי רותם,
אפשר לשים קולורבי או קישוא נוסף או דלעת.
היי אפרת,
אני רוצה להכין כמות כפולה ולאפות בתנור. איזה גודל תבנית? באיזו טמפרטורה וכמה זמן לאפות? האם כמות הביצים משתנה?
תודה.
היי עירית,
אני חושבת שאם את מכפילה ואופה כדאי שתשימי לפחות 4 ביצים גדולות. ממליצה לשים 2 ירקות פחות כדי שכמות הביצים תצליח להדביק את התערובת כמו שצריך (למשל 1 תפוח אדמה קטן, 2 קישואים בינוניים, 1 קולורבי קטן ו-2 גזרים קטנים). יש להכפיל גם את כמות התיבול והקמח. אם את מורידה 2 ירקות תשימי בסביבות כפית ורבע מלח.
הפשטידה אמורה להיות נמוכה כדי שתאפה כמו שצריך מבפנים. מומלץ להכין בתבנית עגולה 26-28 או מלבנית בגודל 25X32. יש לחמם תנור מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 45-50 דקות.
אפרת, שלום
קודם תודה על המתכונים
תמיד כשאני רוצה להכין משהו אני רצה לכאן קודם…
הכנתי השבוע קיש בטטה ובצל, יצא מדהים!!!
התחסל בשניות…..
כרגע חסר לי בצל, יש פשטידה שיכולה לוותר על הבצל?
דווקא זו ממש התאימה לי.. נראה לך שזה יחסר?
היי רינה 🙂
את יכולה להכין את זו בלי בצל.
היי , מה אפשר להשים במקום גזר? שמתי כבר במקום הקולורבי קישוא
במקום גזר אפשר לשים חתיכת דלורית או חצי בטטה קטנה. אם אין לך, תכיני בלי.
הי אפרת,
ראשית כל, שנה טובה וטעימה!
(שאלתי כבר, אבל לא מוצאת באיזה מתכון :))
הכנתי את המתכון עם בטטה במקום תפ”א ויצא נפלא.
לפעם הבאה אני מתכננת לרסק בבלנדר כמות ירקות כפולה ולהקפיא חצי. מה דעתך, אפשר?
ותודה על המתכונים. בסיר מתבשל לו כתף בקר עם פטריות…
היי רונית,
בדר”כ ירקות שמקפיאים אותם מפרישים נוזלים בהפשרה. לכן ירקות קפואים מתאימים בעיקר למרקים או תבשילים שיש בהם רוטב.
אני מציעה שתנסי להקפיא אבל לפני שאת משתמשת בירקות, תפשירי אותם עד הסוף ותייבשי היטב.
שנה טובה ומתוקה 🌺
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
האם הפשטידה צריכה להשמר בקרור, אם כן לכמה זמן??
היי פרידה,
פחות מומלץ להקפיא.
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. זה נשמר במקרר כ-3 ימים.
פשטידה מצוינת! כל הבנין היה מלא ריח ניחוח… תודה רבה!
שמחה לשמוע! 🙂
שלום האם אפשר לאפות את הפשטידה במקום לטגן במחבת נגיד בתבנית פיירקס
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.
אם קשה להפוך פשטידה במחבת, ובדרך כלל קשה להפוך, מחממים מראש תנור ל-180. מכניסים את המחבת (שכמובן צריכה להיות כזאת שיכולה להיכנס כולה לתנור) לתנור החם עד שהפשטידה משחימה. אפשר גם להשחים מתחת לגריל, כמובן.
תודה אלישבע 🙂
תודה על כל המתכונים!
האם ניתן לוותר על התפוח אדמה ולשים ירק אחר שלא נחשב פחמימה?
תודה!
כן, אפשר לשים קולורבי או קישוא נוסף.
יום נפלא 🙂
מזכיר מעקודה מרוקאית, שגם אותה נהגה אמי (לפני כל האזהרות על כולסטרול ושומנים :-)), לאפות במחבת. רק שבמעקודה יש הרבה יותר תפוחי אדמה וביצים ואפונה נוסף לגזר ואין קולורובי. תודה על מתכון אפרת!
בשמחה יקירה 🙂
שלום אפרת!
מתכון מעולה!
רק רציתי לשאול האם אפשר לאפות את הפשטידה?
לדעתי כן, בתבנית בקוטר 22-24 (הפשטידה אמורה להיות קצת נמוכה).
האם ניתן להכינה במחבת כפולה סגורה?
לדעתי כן. חשוב רק שזו תהיה מחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק.
אם היא נסגרת מלמעלה אז לדעתי זמן הבישול עשוי להתקצר.