זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 65 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
800 גרם פרגיות חתוכות לנתחים קטנים/בינוניים
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
2 גזרים גדולים קלופים פרוסים לעיגולים
2 בטטות בינוניות קלופות חתוכות לקוביות
2 תפוח אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
8 משמשים מיובשים (ניתן לוותר)
רבע כוס מים
רוטב לפרגיות: 8 כפות סילאן, 4 כפות רוטב סויה, 4 כפות צ’ילי מתוק, קמצוץ מלח
אופן הכנה:
-מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך 2-3 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כדקה מכל צד.
-מוסיפים גזר, בטטה, תפוח אדמה ומשמשים מיובשים ומתבלים בסילאן, סויה, צ’ילי מתוק וקמצוץ מלח. מוזגים רבע כוס מים ומערבבים.
-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה, עד שהירקות מתרככים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב ולבדוק שהתבשיל לא יתייבש. במידה וכן, יש להוסיף מים.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי |
- פסטה ברוטב בטטה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- קינואה עם בטטה |
- שווארמה בתבנית |
- מתכון לסלמון בטריאקי
מאחלת לך ולבני ביתך שנה טובה🍏ומאושרת
🍎שנה מלאת השראה וביצוע..שאלה האם ניתן להכין מתכון זה בתנור במקום בישול..
תודה ציפי ושנה טובה!
אפשר לאפות רק שיצא יותר יבש.
שלום אפרת,
האם אפשר להפחית משמעותית את כמות הסילאן ועדיין יצא טעים? נניח בחצי, ל-4 כפות? או אפילו פחות?
תודה על כל המתכונים המעולים
היי
אפשר, רק שהטעם והמרקם המקורמל של הפרגיות מעט ישתנו.
יצא טעים מתוק ורך
מתכון מהמםם😋
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מהמםם! הכנתי גם עם חזה עוף הרבה פעמים… (ואז אני שמה מלכתחילה יותר מים)
תודה!
שמחה מאד שנהנית מהמתכון!
תודה על השיתוף🌺
היי!! יצא לי טעים אבל נראה כמו דייסה ולא כמו אצלך בתמונה
היי,
אם נשארו הרבה מדי נוזלים אפשר להמשיך לבשל לאידוי חלק מהנוזלים.
תודה, איך מומלץ לבשל לאידוי הנוזלים?
איך לעשות שפעם הבאה יצא יותר ברור ולא כמו גולש?
פעם הבאה חשוב להוסיף נוזלים במהלך הבישול רק אם יש צורך, לבשל על אש בינונית- נמוכה ולערבב מדי פעם.
הכנתי ויצא מושללםםם כולם אהבו
הוספתי לתוך הסיר כוס אורז ויצא נדיר
תודה רבה ❤️
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
כמה נוזלים צריכים להישאר בסוף ההכנה? שמתי חצי כוס מים בהתחלה כי הסיר היה ממש גדוש, ומרגיש לי כאילו בסוף יצא מרק .
היי,
אמור להישאר רוטב בכמות נדיבה😊 אם נשאר מדי הרבה אפשר לבשל עוד קצת ואפשר גם לשפוך מעט מהנוזלים.
היי אפרתי, הלוואי שתעני לי בזמן הקרוב🙏האם ניתן להכין את המתכון ללא בצל?
אפשר לתבל בקתת שום במקום הבצל?
הבן שלי טוען שבצל הוא המוות😁
תודה על האתר ועלייך!!
היי אפרת,
בוודאי, אפשר לוותר על הבצל אם לא אוהבים ואפשר להוסיף מעט שום.
בהצלחה😊
טוב, יצא פגז!!! כרגיל❤️
איזה כיף לשמוע! תודה אפרת😊
קודם כל, אוהבת את האתר שלך, כדאני צריכה מתכון קודם כל מחפש אצלך 😀הכנתי את המתכון, יצא טעים, אך לדעתי כרעיים יתאימו יותר מפרגיות (הפרגיות יצאו יבשות)
תודה טל 🙂
לגבי הפרגיות, היו מספיק נוזלים בתבשיל?
מוזר מכינה את התבשיל הזה כבר כמה פעמים והפרגיות יוצאות עסיסיות ממש , נניח לעומת חזה עוף שזה ממש יבש.
האם ניתן להשרות את הפרגיות לפני הבישול ברוטב או שלא צריך?
אין צורך להשרות לפני.
נראה נהדררר
אפשר להחליף את הפרגיות בכרעיים??
כן אפשר. זמן הבישול – שעה וחצי.
מתכון נהדר. הוספתי דלעת שדרג ממש.
תודה הדר 🙂
שלום, התבשיל מתבשל, הכנתי עם חזה עוף
משום מה נוצרו נוזלים ולא הוספתי מים, האם הנוזלים יצטמצו?
או להגביר את הלהבה בסיום הבישול?
זה בסדר שיש נוזלים, כך התבשיל יישאר עסיסי.
היי האם אפשר לבשל חצי שעה ואז לחזור ולבשל עוד חצי שעה ?
זה יכול להמתין על הגז ?
מניחה שכן.
היי אפרת, תודה על כל ההכוונה, יצאה מנה טעימה מאוד, גם הילדים אהבו מאוד. תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת, בהמשך לשאלתי עבור 2 ק”ג…. מסתבר שאני הולכת להכין את המנה ל 20 איש (תהיה עיקרית נוספת). תוכלי לעדכן עבורי את תשובתך לגבי כמויות וגודל סיר? (הכי גדול שיש לי זה סוטאז 32, מקווה שיספיק)
היי מיכל,
אם זה כך אני מציעה לך להכין את הירקות בנפרד מהפרגיות ובסוף לערבב יחד.
תכיני 3 קילו פרגיות עם בצל והתיבול הזה: 10 כפות סילאן, 5 כפות רוטב סויה, 5 כפות צ’ילי מתוק, קמצוץ מלח (לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם). תשתמשי בסוטאז 32.
את הירקות אני ממליצה לאפות בתנור. לשים בתבנית ענקית מרופדת בנייר אפיה: 3 גזרים גדולים קלופים פרוסים לעיגולים, 2 בטטות בינוניות קלופות חתוכות לקוביות, 3 תפוח אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות, 8-10 משמשים מיובשים (ניתן לוותר), רבע כוס מים
תיבול לירקות: 6 כפות סילאן, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות צ’ילי מתוק, קמצוץ מלח. לאפות בתנור שחומם ל180 מעלות במשך כשעה, עד שהירקות מתרככים.
תודה רבה אפרת, רק כדי לוודא שהבנתי, לבשל את הבצל עם הפרגיות והתיבול שרשמת, עדיין זמן הבישול יהיה שעה (גם בלי הירקות)? הפרגיות לא יתייבשו?
מספיק לבשל את הפרגיות במשך כ-20 דקות.
היי,
תוכלי לרשום לי כמויות לשתי קילו פרגיות בבקשה?
וכמו כן באיזה גודל סיר כדאי להשתמש כדי שהכל יכנס?
(סוטאז 28 אולי?)
היי מיכל,
אפשר להשאיר את כמות הירקות כמו שהיא ולהשתמש ב2 קילו פרגיות.
כדאי להשתמש בסיר גדול אבל עם ציפוי שאינו נדבק (נראה שסוטאז 28 יספיק)
מבחינת תיבול לשים 10 כפות סילאן, 5 כפות רוטב סויה, 5 כפות צ’ילי מתוק, קמצוץ מלח (לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם).
*שימי חצי כוס מים.
האם אפשר להכין את המתכון עם ערמונים ופטריות?
כן.
אפשר להוסיף תחתניות ארטישוק? בנוסף לתפוח אדמה הבטטה והגזר?
כן.
הי שלום,
אפשר להוריד את הבטטה ולשים קישואים?
תודה
כן.
יעבוד גם עם חזה עוף?
מישהי בתגובות שיתפה שהכינה עם חזה עוף ויצא מוצלח.
היי אפרת,
מה יכול להחליף את הבטטה ותפוחי האדמה?
אפשר לשים יותר גזר או להוסיף דלעת או דלורית.
היי הכנתי עכשיו ומרגיש לי שהרוטב ממש נמוך למרות שעשיתי את הכמות הכפולה שבתגובות. האם זה יתבשל למרות שהרוטב לא מכסה הכל?
כן, הרוטב לא חייב לכסות.
יצא נהדר! תודה לך!! בזכותך יש גיוון אצלנו
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא ממש ממש טעים כולם אהבו מאד.כל מתכון שלך שניסיתי יצא נפלא.גמר חתימה טובה ,הבלוג שלך מועדף עליי תודה אפרת
שמחה לשמוע!
תודה וגמר חתימה טובה ❤️
הי אפרת!!!
נראה מתכון טעים מאוד ושווה הכנה
השאלה עם נראה לך שאפשר להכינו עם מחבת גריל כפול?
או שמיותר לגמרי?
היי ברכה,
אני חושבת שאפשר. את הירקות מומלץ לחתוך לקוביות קטנות ולא גדולות מידי כדי שיתרככו כמו שצריך.
שנה טובה ומתוקה 💕
מצויין .
בעלי פשוט החמיא בטירוף ונהנה מכל ביס !
תודה רבה לך אלופה 🙂
שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🙂
הי אפרת,
מתכונים מעולים, כל מה שמכינים יוצא מעולה.
מה צריך לעשות בכדי שיצא עם הרבה רוטב? להכפיל כמויות? או שאין צורך במקרה הזה?
היי קלרה,
שימי לפחות חצי כוס מים ותגדילי קצת את כמות התיבול: 10 כפות סילאן, 5 כפות סויה, 5 כפות צ’ילי מתוק, מלח לפי הטעם.
יום מקסים 🙂
מתכון מעולה, יצא ממש טעים וכולם ליקקו את האצבעות ורצו עוד… מכינה פעם שניה לשבת עם אורחים😋😋😋😋
נראה טעים!
תודה שרית ושבת שלום 🙂
היי אפרת, מה אפשר לשים במקום סילאן?
היי סיגלית,
אפשר לשים 4 כפות דבש או מייפל במקום.
שלום לך אפרת יקרה!
תודה רבה על המתכונים הנהדרים…
זו פעם שניה שאני מכינה את המתכון הזה – לבקשת המשפחה(עם עופות ולא פרגיות ויוצא ב”ה מושלם)
אז להתראות במתכונים הבאים.
תודה אסתר, שמחה לשמוע 🙂
יצא טעים ועסיסי בלי רוטב הסויה, תודה רבה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי, רציתי לשאול במה אפשר להחליף את רוטב הסויה? תודה
היי הילית,
את יכולה לוותר על רוטב הסויה ולהוסיף קצת יותר מלח.
בוקר טוב אפרת
קודם כל רציתי להגיד לך שהאתר שלך מעולה! כל מתכון שלקחתי מפה יצא פשוט טעים!
רציתי לשאול… אני מתכננת לעשות את המנה הזאת לערב חג סוכות, אפשר לבשל יום-יומיים לפני? או שעדיף באותו יום?
תודה וחג שמח
רעות
תודה רעות 🙂
אין בעיה לבשל יום יומיים לפני.
חג שמח🌺
אפרת לא יודעת איך להודות לך על אתר מושלם.
פרגיות מדהימות עסיסיות וטעימות בטירוף
שנה טובה ומבורכת
גלית
תודה גלית, שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה!
הכנתי עם חזה עוף הוספתי פטריות תפוא ובטטה יצא מצוין
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ויום נפלא!
שלום רב אני מעוניינת להכין את מתכון הפרגיות
בעלי לא אוכל שום וברוטב צילי יש שום מה ניתן לשים במקום שהוא ללא שום
תודה
היי יפה,
אם הוא לא אוכל שום בגלל הטעם אז כמעט לא מרגישים טעם של שום.
אם הוא לא אוכל בגלל רגישות או סיבה אחרת אז את יכולה לוותר על הצ’ילי המתוק. יכול להיות שתצטרכי להמתיק ולהוסיף יותר סילאן. ממליצה לטעום ולהוסיף לפי הטעם והצורך.
יום נפלא 🙂
אוקי תודה רבה
מתכון מעניין ומגרה… שאלה קטנה בבקשה – רק רבע כוס מים בהתחלה ?
אני יודעת שכתבת להוסיף ולבדוק שלא יתייבש אבל לא מעט מדיי על ההתחלה עם כל הירקות ?
תודה
היי שלומית,
רבע כוס מים זה כדי להרטיב מעט את התחתית כדי שלא תהיה יבשה. אם את מרגישה צורך לשים יותר מים את יכולה.
יום נפלא 🙂
היי אפרת!!!
המתכון מתאים גם לעוד סוגים של בשר?
ויש לך אולי מתכון לעוף ברוטב טריאקי?
תודה רבה ושנה טובה! (עכשיו זה באמת מתחיל……..)
היי דבורי,
אפשר להכין עם גם חלקי עוף נוספים – שוקיים, ירכיים, חזה עוף וכו’ (לזה התכוונת?)
אם את מכינה מחלקי עוף זמן הבישול מתארך בחצי שעה נוספת וחשוב כל הזמן לוודא שהתבשיל לא מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים.
יש לי מתכון לפרגיות בטריאקי שאפשר להכין גם עם חזה עוף.
שתהיה לך שנה טובה, מוצלחת וקלה 🙂
אוקי.
אני אכין לצהריים ואולי אני יעדכן אותך מה יצא…….
ובאיחולים החמודים שלך שימי דגש על ה”קלה”……..:)
חחחחחחחחחחחח
אין עליך!!!!!!!!