זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
רכיבים
600 גרם פרגיות חתוכות (*כל סטייק פרגית חתכתי ל-3)
רוטב:
2 שיני שום כתושות
כף שמן זית
כף סילאן
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
רבע כוס כוסברה קצוצה דק-דק
שליש פלפל אדום חריף קצוץ דק-דק (לא חובה)
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מערבבים בקערה את חומרי הרוטב עם הפרגיות ומשרים במקרר במשך 20 דקות לפחות.
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך 1-2 דקות מכל צד, עד שהן משנות צבען ללבן (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים למחבת את שאריות הרוטב שנותרו בקערה, מכסים את המחבת, ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).
ראו גם
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- שווארמה בתבנית |
- פסטה עם פרגיות |
- נודלס עם פרגיות |
- פרגיות בצ’ילי ודבש
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
האם אפשר גם בתנור? אם כן כמה זמן וכמה מעלות? אשמח לתשובה מהירה
התערובת כבר במקרר
כן 200 מעלות 10-15 דקות מכל צד.
מה אפשר לשים במקום צ’ילי מתוק ?
את יכולה לשים כף סילאן נוספת.
אם יש לך גם רוטב סויה תוסיפי כף. אם לא זה גם בסדר.
דחוף לי מאד.
האם אפשר לוותר על כוזברה יבשה?
אני רוצה להשרות עכשיו את הפרגיות במרינדה.
כן אפשר.
יצא לי לבן לגמרי, בכלל לא תפס צבע כמו בתמונה.. למה זה?עשיתי בדיוק לפי ההוראות
שמת סילאן?
הרוטב אמור להתקרמל קצת תוך כדי הטיגון וזה מה שצובע את הפרגיות.
ערב טוב -לצורך ארוע –
הפרגיות יהיו טובות בהקפאה? (בערך שבוע וחצי )
עוד דבר כ-
כמה ק”ג אורז מספיק ל160 איש ?
תודה ענקית -חמותי (אין לה נגישות לאינטרנט ) שואלת אותי קבוע על האתר שלך וההמלצות שלך –
אין עלייך -שולחת את כולם לאתר שלך ..
היי חיה,
אפשר להקפיא.
בדר”כ החישוב הוא חצי כוס אורז לאדם. זאת אומרת קילו אורז ל10 אנשים (כוס אורז = 200 ג’)
אבל זה מאוד תלוי אם מוגשות תוספות נוספות חוץ מאורז. אם כן אפשר להכין פחות.
שבת שלום:)
האם רלוונטי על סטייק פרגית גם ?
באם יש עוד תוספות כמה קג (לאורז )צריך ?
כן.
אני לא יודעת כמה תוספות אבל בגדול אם יש תוספות נוספות אז בערך 8 ק”ג
שלום לך.
יש לי קילו פרגיות.
את יכולה להתאים את הכמויות ל 1 קילו, במקום 600 גר’.
תודה לך
היי מיכל,
4 שיני שום כתושות, 2 כפות שמן זית, 2 כפות סילאן, 4 כפות רוטב צ’ילי מתוק , חצי כוס כוסברה קצוצה דק-דק
חצי פלפל אדום חריף קצוץ דק-דק (לא חובה)
כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
ברצוני לשאול:
1. אפשר להשאיר במקרר, בחומרי הרוטב, מחמישי בערב, לשישי ערב?
2. אם אני שמה כוסברה יבשה ל 1 קילו פרגיות, אז כמה לשים?
3. האם כל מתכון זה אפשר עם פרגיות החתוכות לקוביות?
אשמח מאד לתשובותייך.
היי מיכל,
1. כן בטח
2. שימי כפית.
3. כן
אפשר במקום פרגיות חזה עוף?
כן🙂
כמה זמן אפשר להשאיר במקרר בלי שיתקלקל?
היי
מומלץ לשמור לאחר ההכנה כ-3-4 ימים.
היי אפרת, המתכון הזה יעבוד באייר פרייר לדעתך?
היי
אפשר, רק שהפרגיות יצאו יותר יבשות.
מוווווווושלם
שמחה שאהבת😊
היי אפרת
האם ניתן לעשות את הטיבול והפרגיות גם לשניצל?
והאם ניתן לעשות בתנור ולא על הגז?
אם כן האם זמן ההכנה משתנה או הכמויות תודה
היי,
אפשר להשתמש בחזה עוף שניצל.
ניתן לאפות בתנור על 220 מעלות כ-10 דקות מכל צד. יצא קצת יותר יבש.
ממליצה לך גם להסתכל על המתכון הזה לחזה עוף בתנור.
היי אפרת
נראה מעולה!!
אפשר עם כנפיים?
ואם כן, זמן הבישול משתנה?
היי,
מצרפת לך מתכון לכנפיים בסיר שתוכלי לפעול לפיו(:
היי,
אם יש לי רק כוסברה יבש, כמה לשים? כף תספיק?
היי,
כפית שטוחה תספיק(:
צריך לנקות קודם את השומן מהפרגיות?
כן, יש לנקות את הפרגיות לפני ההכנה.
הי אפרת, אפשר להכין את המתכון הזה עלא האש?
תודה מראש
היי,
אפשר(:
אפשר בבקשה כמויות למשקל 1.400?
היי,
כמויות:
4 שיני שום כתושות,
3 כפות שמן זית,
2 כפות סילאן,
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק,
חצי כוס כוסברה,
2/3 פלפל חריף,
כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור.
האם אפשר להקפיא?
היי,
אפשר להקפיא.
תודה על המענה המהיר. קיבל ביקורות טובות ונשלח למקפיא!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
שלום אפרת,
אין לי סילן האם אפשר להמיר במשהו אחר? אולי דבש?
תודה,
היי,
אפשר להשתמש בדבש במקום סילאן.
וואוווווו מוצלחחחח ברמות !!!!
המתכונים שלך מאלפייםם!!!!!
תמיד כשאני מנסה שדברים מאתר -אני מנסה ויצא ב”ה מוצלח
תודה
איזה כיף לשמוע! תודה על הפרגון❤
היי! האם ניתן להכין עם פילה עוף ?תודה
היי,
אפשר(:
האם ניתן להתאים את המרינדה הזאת גם על כרעיים אם כן תוכלי לעזור לי עם כמויות? תודה
היי,
המרינדה מתאימה גם לכרעיים, הכמות תלויה כמובן במספר הכרעיים שאת מעוניינת להכין- המתכון מתאים לכ-600 גרם.
שלום אפרת. חייב כוסברה! אפשר עם פטרוסיליה?
היי,
אפשר גם עם פטרוזיליה(:
אין הרבה הבדל בעלים הירוקים בין כוסברה לפטרוזיליה חוץ מהעניין שזה ענין של טעם
היי אפרת
מה ניתן להשתמש במקום רוטב הצילי המתוק ? או שניתן לוותר?
ואם ניתן האם תחליף זה יתאים לכלל שאר המתכונים באתר שנדרש בהם רוטב צ’ילי מתוק?
תודה רבה מראש.
היי עינת,
באופן כללי ברוב המתכונים ניתן להמיר את הצ’ילי ברוטב סויה (ניתן לשלב גם עם רוטב טריאקי וסילאן), או לוותר.
במתכון הנוכחי ניתן להמיר את הצ’ילי ב-2 כפות רוטב סויה.
היי אפרת
תודה על התגובה
אך התכונתי במקום רוטב בכלל(בגלל הנתרן הגבוה והסוכר הרב) משהו יותר פחות תעשייתי יותר בריא.
תודה מראש.
המרכיב התעשייתי היחיד ברוטב הוא הצ’ילי, אפשר לוותר עליו(:
גם אני קיבלתי המלצה לוותר על רוטב צ’ילי מתוק. האם במקום זה כדאי להוסיף תבלין פלפל צ’ילי גרוס ועוד סילאן או דבש נגיד? או שעדיף לוותר בכלל? תודה רבה ❤
אפשר להוסיף עוד קצת סילאן לפי הטעם, ואפשר להוסיף גם מעט תבלין צ’ילי אם אוהבים.
בהצלחה(: