זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
מצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים עם הקליפה (שטופים היטב)
2 כפות שמן זית
1/3 כפית מלח
אופן הכנה:
-חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ומתבלים בשמן ומלח.
– לקיצור זמן האפייה: מכניסים למיקרוגל את פלחי תפו”א ל-5 דקות עד שמעט מתרככים.
-אופים בתנור בחום גבוה (200 מעלות) כ-20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
פשוט טעים!!!!!!!!!!!
פשוט וקל וטעים ברמה שאי אפשר להפסיק לנשנש….. תודה אפרת!
חג פורים שמח.
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שרה
התפוחי אדמה עכשיו בתנור נראה טוב וזה רעיון לחמם קודם במיקרו זה כאילו חצי מוכן אבל יש לי שאלה האם אפשר להכין ככה תפוחי אדמה אפיה שלמה ללא התנור עם התבלינים?
בגדול אפשר אבל אם רוצים להוסיף לתפוחי האדמה צבע ופריכות אז כדאי גם לשים בתנור.
אחלה של מתכון תודה!!!
שמחה שאהבת😊
ואוו אפרת את אלופה ותותחית אין על המתכונים שלך יצא פצצה! תודה רבה💓
איזה כיף לשמוע! תודה על המילים החמות❤
שלום אפרת!
רציתי לדעת על איזה מצב לכוון את התנור? גריל? טורבו? עליון+תחתון?
היי,
חום עליון + תחתון😊
היי אחרי שהם בתנור צריך לתבל אותם ולהכניס בחזרה?
אם תיבלת אותם בשמן ובמלח לפני האפיה אז אין צורך.
לא
אפשרי להכין בטוסטר אובן? אם כן, האם זמן האפייה משתנה?
אפשר. לא אמור להיות שינוי בזמן האפיה.
את הפלחים להכניס למיקרו עם בתוך מים או לבד?
בלי מים.
תודה רבה
תודה רבה
את הפלחים להכניס למיקרו עם התיבול או לפני?
לפני התיבול.
האם לכסות את תפוחי האדמה שהם באפייה בתנור?
לא, אין צורך.
היי אפרת,
הכנתי את זה היום הוספתי גם חצי בטטה
יצא פשוט מושלם.
את צריכה לכתוב מראש להכפיל כמויות
זה פשוט חוסל
תודה רבה אלופה
נראה טעים! 🙂
היי אפרת, כמה שאלות
לכמה פלחים לחתוך כל תפוח אדמה גדדול?
אם מכין כמות יותר גדולה משהו מבחינת חומר התנור ו/או זמן האפייה משתנה?
מה עושים מבחינת כמויות השמן והמלח אם מכין 8 תפודים גדולים? מכפילים ב 4?
משתמש בתבנית אפייה ד פעמית, צריך נייר אפייה?
1. 8-10 פלחים.
2. זמן אפיה לא משתנה.
3. יש להכפיל כמויות בהתאם – 8 כפות שמן, כפית מלח מספיקה.
4. כן. יש להשתמש בתבנית ענקית כי עדיף שתפוחי האדמה לא יהיו מונחים זה על זה.
היי, אם אני רוצה להוסיף גם בטטה,
מה לעשות איתה לפני האפייה? ואיך לתבל אותה?
אותו אופן הכנה ואותו תיבול עם בטטה.
תודה על אתר מקסים!!
שאלתי:האם אפשר להכין את התפו”א היום, לשמור במקרר ולחמם מחר על הפלטה?
הם ישארו טעימים וקריספיים?
היי מלי,
אפשר להכין יום לפני אבל הם יהיו פחות טעימים וקריספיים.
חג שמח 🙂
מציעה להוסיף שום כתוש וקצת פפריקה אדומה לצבע, יוצא נהדר!!
תודה אורה 🙂
שנה טובה!
Tאני רוצה לדעת אם אפשר להזמין אצלך אוכל לחג?
היי סימה,
אני לא עושה משלוחים 🙂
שנה טובה ומתוקה
הוספתי גם בטטה, משום מה יצא לי קצת יבש אולי הייתי צריכה להוסיף נוזלים/שמן תודה רבה
זה אמור לצאת קצת יבש עם ציפוי קריספי. אפשר פעם הבאה להוסיף קצת יותר שמן שייתן לזה יותר עסיסיות.
יש אפשרות להשים מעכשיו את התפוחי אדמה בשמן ובמלח ורק בערב להכינם?
כן, אין בעיה.
שבת שלום 🙂
טעים מאוד!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה רבה! מתכונים מעולים! מתאים במיוחד למשפחות גדולות!
אנחנחו לא אוהבים תפוחי אדמה עם קליפה. יש אפשרות בלי? איך תפוחי האדמה לא יתיבשו? להוסיף מים? לכסות?
היי מרגו,
אפשר לקלף את תפוחי האדמה.
אין צורך להוסיף מים, הם אמורים להיות יבשים במרקם פריך והמים עלולים רק להרטיב אותם ולפגוע במרקם.
שבת שלום 🙂
שלום.
אם לא מכניסים למיקרוגל, כמה זמן יש לאפות בתנור?
תודה רבה!
היי יעל,
זה יכול לקחת אפילו שעה, תלוי בגודל הפלחים.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
מתכון נהדר! פשוט וטעים. הילדים מאד אוהבים. תודה רבה לך.
שמחה לשמוע שגית 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!
מקסימים המתכונים….