שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

מצרכים:

2 תפוחי אדמה גדולים עם הקליפה (שטופים היטב)

2 כפות שמן זית

1/3 כפית מלח




אופן הכנה:

-חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ומתבלים בשמן ומלח.

– לקיצור זמן האפייה: מכניסים למיקרוגל את פלחי תפו"א ל-5 דקות עד שמעט מתרככים.

-אופים בתנור בחום גבוה (200 מעלות) כ-20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
טבעות חזה עוף
צ'יקן נאגטס (חטיפי חזה עוף)

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
אסתי (10:52 13.10.2019)

תודה רבה
את הפלחים להכניס למיקרו עם התיבול או לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:10 13.10.2019)

לפני התיבול.

Avatar
רינת (15:01 25.07.2019)

האם לכסות את תפוחי האדמה שהם באפייה בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:04 25.07.2019)

לא, אין צורך.

Avatar
רותם (18:55 18.10.2018)

היי אפרת,
הכנתי את זה היום הוספתי גם חצי בטטה
יצא פשוט מושלם.
את צריכה לכתוב מראש להכפיל כמויות
זה פשוט חוסל
תודה רבה אלופה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 18.10.2018)

נראה טעים! 🙂

Avatar
לב (12:44 21.06.2018)

היי אפרת, כמה שאלות
לכמה פלחים לחתוך כל תפוח אדמה גדדול?
אם מכין כמות יותר גדולה משהו מבחינת חומר התנור ו/או זמן האפייה משתנה?
מה עושים מבחינת כמויות השמן והמלח אם מכין 8 תפודים גדולים? מכפילים ב 4?
משתמש בתבנית אפייה ד פעמית, צריך נייר אפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 22.06.2018)

1. 8-10 פלחים.
2. זמן אפיה לא משתנה.
3. יש להכפיל כמויות בהתאם – 8 כפות שמן, כפית מלח מספיקה.
4. כן. יש להשתמש בתבנית ענקית כי עדיף שתפוחי האדמה לא יהיו מונחים זה על זה.

Avatar
עדי (12:46 6.02.2018)

היי, אם אני רוצה להוסיף גם בטטה,
מה לעשות איתה לפני האפייה? ואיך לתבל אותה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 6.02.2018)

אותו אופן הכנה ואותו תיבול עם בטטה.

Avatar
מלי (07:40 4.10.2017)

תודה על אתר מקסים!!
שאלתי:האם אפשר להכין את התפו"א היום, לשמור במקרר ולחמם מחר על הפלטה?
הם ישארו טעימים וקריספיים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 4.10.2017)

היי מלי,
אפשר להכין יום לפני אבל הם יהיו פחות טעימים וקריספיים.
חג שמח 🙂

Avatar
אורה (12:36 19.09.2017)

מציעה להוסיף שום כתוש וקצת פפריקה אדומה לצבע, יוצא נהדר!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 19.09.2017)

תודה אורה 🙂
שנה טובה!

Avatar
סימה (12:53 8.09.2017)

Tאני רוצה לדעת אם אפשר להזמין אצלך אוכל לחג?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 8.09.2017)

היי סימה,
אני לא עושה משלוחים 🙂
שנה טובה ומתוקה

Avatar
מלכי (12:32 16.04.2017)

הוספתי גם בטטה, משום מה יצא לי קצת יבש אולי הייתי צריכה להוסיף נוזלים/שמן תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:47 16.04.2017)

זה אמור לצאת קצת יבש עם ציפוי קריספי. אפשר פעם הבאה להוסיף קצת יותר שמן שייתן לזה יותר עסיסיות.

Avatar
sally (10:49 27.01.2017)

יש אפשרות להשים מעכשיו את התפוחי אדמה בשמן ובמלח ורק בערב להכינם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:14 27.01.2017)

כן, אין בעיה.
שבת שלום 🙂

Avatar
sally (18:30 29.01.2017)

טעים מאוד!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:47 29.01.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
מרגו (10:51 4.11.2016)

תודה רבה! מתכונים מעולים! מתאים במיוחד למשפחות גדולות!
אנחנחו לא אוהבים תפוחי אדמה עם קליפה. יש אפשרות בלי? איך תפוחי האדמה לא יתיבשו? להוסיף מים? לכסות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:25 4.11.2016)

היי מרגו,
אפשר לקלף את תפוחי האדמה.
אין צורך להוסיף מים, הם אמורים להיות יבשים במרקם פריך והמים עלולים רק להרטיב אותם ולפגוע במרקם.
שבת שלום 🙂

Avatar
יעל כ. (09:39 15.04.2016)

שלום.
אם לא מכניסים למיקרוגל, כמה זמן יש לאפות בתנור?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:25 15.04.2016)

היי יעל,
זה יכול לקחת אפילו שעה, תלוי בגודל הפלחים.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

Avatar
שגית (11:42 15.01.2016)

מתכון נהדר! פשוט וטעים. הילדים מאד אוהבים. תודה רבה לך.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:03 15.01.2016)

שמחה לשמוע שגית 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!

Avatar
רננה בן יוסף (17:39 14.10.2013)

מקסימים המתכונים….

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.