זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים

בטטה בינונית מקולפת

תיבול: כשליש כפית מלח, מעט פלפל שחור




אופן הכנה:

-מניחים את תפוחי האדמה והבטטה בסיר עם מי ברז ומרתיחים על אש גבוה. לאחר שהמים רתחו, מעבירים לאש בינונית ומכסים. משאירים עד שמתרככים (ניתן לנעוץ מזלג מידי פעם ולבדוק).

-מעבירים לקערה ומועכים.

טיפ: לקבלת מרקם חלק של הפירה ושדרוג הטעם, רצוי לערבב את הפירה עם מיקסר ידני (זה שמכינים בו עוגות).

 מתכון לפירה פרווה

 

פירה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
כבד עוף בסילאןכבד עוף בסילאן
מתכון לאורז לבן מתכון לאורז לבן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
סיגי (17:24 24.04.2021)

אפרת הי, יצא יאמי, הוספתי חמאה. השתמשתי בטיפ שלך- מיקסר ידני. רעיון טוב 🙂 תודה על עוד מתכון מוצלח. שבוע מבורך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:45 24.04.2021)

מעולה, שמחה לשמוע! תודה סיגי על השיתוף😊

avatar
ציפי (22:06 21.07.2022)

גם אני מוסיפה חמאה לפירה, מוסיף המון

avatar
מ (21:51 28.06.2020)

תודה על הכל, פשוט מדהים, המתכונים והיחס.

טוחנים את הפירה במוט ללא נוזלים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:54 28.06.2020)

כן, אם טוחנים במוט חשוב לסנן היטב את כל הנוזלים.

avatar
נחמן (12:55 29.03.2020)

טעייייייייםםםםםםםםםםםםם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:51 29.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
אני (19:07 28.02.2020)

הי אפרת, תודה על עוד מתכון נפלא.
הכנתי והבטטות היו סיביות.. יש רעיון כיצד להציל את הפירה?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:56 29.02.2020)

היי,
סורי, ראיתי רק עכשיו.
אולי היה אפשר להעביר במסננת.

avatar
לימור (13:33 4.12.2019)

את המלח והפלפל מוסיפים לאחר שמועכים?
חדשה דנדשה במטבח..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 4.12.2019)

כן.

avatar
שלהבת (15:49 20.12.2018)

אני להכין סיר גדול אז כמה בטטות ותפוח אדמה אני צריכה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:56 20.12.2018)

כמה שנכנס בסיר.

avatar
גילת (20:26 8.02.2018)

הי אפרת,
בתגובות מתייחסים לחמאה, אבל לא ראיתי חמאה במתכון. אם אני רוצה פירה חלבי-מתי להוסיף את החמאה?
תודה,
גילת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 8.02.2018)

היי גילת,
אפשר להוסיף חמאה לפני שמועכים לפירה. החמאה תימס מהחום של תפוחי האדמה והבטטות.

avatar
רפאלה רענן (21:43 23.11.2017)

האם אפשר ללא תפוא? רק בטטות. וללא חמאה, אפשר להוסיף מעט שמן? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 23.11.2017)

היי,
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שבלי תפו”א המרקם ייצא פחות סמיך ומבחינת טעם- יותר מתוק.

avatar
לירון (14:49 30.04.2017)

ניתן לחתוך את התפוחי אדמה והבטטה לקוביות כדי שיתבשל יותר מהר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:54 30.04.2017)

כן בטח.

avatar
יהודה (10:46 24.01.2017)

בלי קשר למתכון הספציפי הזה אני רוצה לציין שכל המתכונים פה פשוט מעולים וכולם מחמיאים לי על האוכל כי יוצא ממש טעים אז ממש תודה רבה על הכולל!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:48 24.01.2017)

תודה יהודה! כיף לשמוע 🙂

avatar
שרה (12:27 24.11.2016)

אפרת המקסימה!
האתר שלך מדהים! משתמשת בו המון הכל מקסים קל ומהיר…
נהנית מהיחס המיוחד שלך לכולם, עם חיוך תמידי והמון אהבה..

למה יצא לי דביקי ???? זה בגלל הבטטה או בגלל המוט בלנדר??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:37 24.11.2016)

תודה שרה!
זה בגלל מוט הבלנדר אבל למרות המרקם הדביקי זה יוצא ממש רך וטעים 🙂

avatar
הילה (11:21 8.11.2016)

הי אפרת מה שלומך?
אני מאוד אוהבת את האתר שלך יש בו מתכונים מעולים, טעימים וקלים! התמונות גם הן מצולמות יפה והכל אסטטי ומושך את העין, בדיוק בגלל זה אני כותבת לך במתכון הזה. כשראיתי את התמונה של הפירה בטטה במהלך שיטוט באתר חשבתי להציע לך לשפר אותה טיפה.. היא לא חייבת להיות מעוצבת ומפונפנת, רק כדאי שלא יהיה מרוח פירה בצד ואולי להוסיף עלה ירוק קטן לקישוט וככה הוא בטח ימשוך גולשים להיכנס למתכון. סליחה על הביקורת אבל זה בגלל שאכפת לי… תודה רבה על השיתוף הנפלא שלך מעריכה מאוד!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:45 8.11.2016)

היי הילה,
את צודקת מאוד.
יש באתר כמה תמונות בודדות של מתכונים מאוד ישנים שעדיין לא החלפתי להם את התמונה.
לגבי הפירה- יטופל בהקדם 🙂
אני מקבלת באהבה כל ביקורת. תודה ויום מקסים!

avatar
רוית (20:24 17.08.2016)

היי אפשר רק בטטה? לא אוכלת תפוח אדמה. להוסיף משהו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 17.08.2016)

היי רוית,
אפשר אבל קחי בחשבון שזה ייצא מתוק והמרקם ייצא רך ופחות סמיך.

avatar
שרון (21:10 19.04.2016)

רוצה שיהיו 2 מנות גדולות.יש לי מעבד מזון חדש על איזו תכנית לשים?כדאי להוסיף מעט שמן ואיזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:02 19.04.2016)

אז שימי בסביבות 5 תפו”א בינוניים.
אני לא יודעת איזה תוכניות יש במעבד שקנית. את אמורה להפעיל על תוכנית שעושה פעולה של טחינה.
אחרי שטחנת לפירה תטעמי. אם לדעתך הוא יבש מידי את יכולה להוסיף 1-2 כפות שמן קנולה ולערבב שוב עם המעבד.

avatar
שרון (20:49 19.04.2016)

לשים 6 תפו”א בינויים?אפשר לשים בבלנדר?לכמה מנות זה מספיק?כמה מלח ופלפל כדאי להוסיף טיפת חלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:00 19.04.2016)

איזה כמות את צריכה? לכמה אנשים?
אני לא יודעת איך זה יוצא בבלנדר רגיל. נראה לי שעדיף מיקסר אם אין לך מוט בלנדר.
ממליצה להתחיל עם שליש כפית שטוחה מלח ולטעום.
אפשר להוסיף 1-2 כפות חלב או מי הבישול של תפו”א כדי לרכך את הפירה.
פלפל לשים ממש קמצוץ.

avatar
שרון (20:33 19.04.2016)

אפרת אפשר מתכון לפירה תפו”א בלבד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:42 19.04.2016)

כעקרון זה אותו מתכון רק במקום בטטה שימי תפו”א.
יש לך במקרה מוט בלנדר ידני? זה משדרג את הפירה ומביא לתוצאה מושלמת בלי צורך בהוספת שמן או חמאה.
אפשרות נוספת אם אין לך מוט בלנדר היא לערבב את הפירה באמצעות מיקסר ידני (זה שאת מכינה בו עוגות) על מהירות הכי גבוהה.

avatar
שני (12:46 30.06.2015)

אני אוהבת להוסיף בסוף אחרי שרותח קצת חמאה/מחמאה..זה מוסיף המוןן

avatar
רוני (22:32 30.09.2014)

אפשר לשדרג ולהוסיף עירית 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:42 30.09.2014)

תודה על הטיפ 😉

לקריאת כל התגובות