זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
בטטה בינונית מקולפת
תיבול: כשליש כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את תפוחי האדמה והבטטה בסיר עם מי ברז ומרתיחים על אש גבוה. לאחר שהמים רתחו, מעבירים לאש בינונית ומכסים. משאירים עד שמתרככים (ניתן לנעוץ מזלג מידי פעם ולבדוק).
-מעבירים לקערה ומועכים.
טיפ: לקבלת מרקם חלק של הפירה ושדרוג הטעם, רצוי לטחון את הפירה עם מוט בלנדר ידני או מיקסר ידני (זה שמכינים בו עוגות).
מתכון לפירה פרווה
ראו גם
- תבשיל כרוב עם תפוח אדמה |
- סלט בטטה ובוטנים |
- לביבות בטטה וקולורבי |
- שעועית ירוקה עם בטטה |
- תפוחי אדמה מעוכים |
- קינואה וירקות אפויים
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
תגובות
תודה על הכל, פשוט מדהים, המתכונים והיחס.
טוחנים את הפירה במוט ללא נוזלים ?
כן, אם טוחנים במוט חשוב לסנן היטב את כל הנוזלים.
טעייייייייםםםםםםםםםםםםם
שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת, תודה על עוד מתכון נפלא.
הכנתי והבטטות היו סיביות.. יש רעיון כיצד להציל את הפירה?
תודה רבה
היי,
סורי, ראיתי רק עכשיו.
אולי היה אפשר להעביר במסננת.
את המלח והפלפל מוסיפים לאחר שמועכים?
חדשה דנדשה במטבח..
כן.
אני להכין סיר גדול אז כמה בטטות ותפוח אדמה אני צריכה?
כמה שנכנס בסיר.
הי אפרת,
בתגובות מתייחסים לחמאה, אבל לא ראיתי חמאה במתכון. אם אני רוצה פירה חלבי-מתי להוסיף את החמאה?
תודה,
גילת
היי גילת,
אפשר להוסיף חמאה לפני שמועכים לפירה. החמאה תימס מהחום של תפוחי האדמה והבטטות.
האם אפשר ללא תפוא? רק בטטות. וללא חמאה, אפשר להוסיף מעט שמן? תודה!
היי,
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שבלי תפו”א המרקם ייצא פחות סמיך ומבחינת טעם- יותר מתוק.
ניתן לחתוך את התפוחי אדמה והבטטה לקוביות כדי שיתבשל יותר מהר?
כן בטח.
בלי קשר למתכון הספציפי הזה אני רוצה לציין שכל המתכונים פה פשוט מעולים וכולם מחמיאים לי על האוכל כי יוצא ממש טעים אז ממש תודה רבה על הכולל!
תודה יהודה! כיף לשמוע 🙂
אפרת המקסימה!
האתר שלך מדהים! משתמשת בו המון הכל מקסים קל ומהיר…
נהנית מהיחס המיוחד שלך לכולם, עם חיוך תמידי והמון אהבה..
למה יצא לי דביקי ???? זה בגלל הבטטה או בגלל המוט בלנדר??
תודה שרה!
זה בגלל מוט הבלנדר אבל למרות המרקם הדביקי זה יוצא ממש רך וטעים 🙂
הי אפרת מה שלומך?
אני מאוד אוהבת את האתר שלך יש בו מתכונים מעולים, טעימים וקלים! התמונות גם הן מצולמות יפה והכל אסטטי ומושך את העין, בדיוק בגלל זה אני כותבת לך במתכון הזה. כשראיתי את התמונה של הפירה בטטה במהלך שיטוט באתר חשבתי להציע לך לשפר אותה טיפה.. היא לא חייבת להיות מעוצבת ומפונפנת, רק כדאי שלא יהיה מרוח פירה בצד ואולי להוסיף עלה ירוק קטן לקישוט וככה הוא בטח ימשוך גולשים להיכנס למתכון. סליחה על הביקורת אבל זה בגלל שאכפת לי… תודה רבה על השיתוף הנפלא שלך מעריכה מאוד!!
היי הילה,
את צודקת מאוד.
יש באתר כמה תמונות בודדות של מתכונים מאוד ישנים שעדיין לא החלפתי להם את התמונה.
לגבי הפירה- יטופל בהקדם 🙂
אני מקבלת באהבה כל ביקורת. תודה ויום מקסים!
היי אפשר רק בטטה? לא אוכלת תפוח אדמה. להוסיף משהו?
היי רוית,
אפשר אבל קחי בחשבון שזה ייצא מתוק והמרקם ייצא רך ופחות סמיך.
רוצה שיהיו 2 מנות גדולות.יש לי מעבד מזון חדש על איזו תכנית לשים?כדאי להוסיף מעט שמן ואיזה?
אז שימי בסביבות 5 תפו”א בינוניים.
אני לא יודעת איזה תוכניות יש במעבד שקנית. את אמורה להפעיל על תוכנית שעושה פעולה של טחינה.
אחרי שטחנת לפירה תטעמי. אם לדעתך הוא יבש מידי את יכולה להוסיף 1-2 כפות שמן קנולה ולערבב שוב עם המעבד.
לשים 6 תפו”א בינויים?אפשר לשים בבלנדר?לכמה מנות זה מספיק?כמה מלח ופלפל כדאי להוסיף טיפת חלב?
איזה כמות את צריכה? לכמה אנשים?
אני לא יודעת איך זה יוצא בבלנדר רגיל. נראה לי שעדיף מיקסר אם אין לך מוט בלנדר.
ממליצה להתחיל עם שליש כפית שטוחה מלח ולטעום.
אפשר להוסיף 1-2 כפות חלב או מי הבישול של תפו”א כדי לרכך את הפירה.
פלפל לשים ממש קמצוץ.
אפרת אפשר מתכון לפירה תפו”א בלבד?
כעקרון זה אותו מתכון רק במקום בטטה שימי תפו”א.
יש לך במקרה מוט בלנדר ידני? זה משדרג את הפירה ומביא לתוצאה מושלמת בלי צורך בהוספת שמן או חמאה.
אפשרות נוספת אם אין לך מוט בלנדר היא לערבב את הפירה באמצעות מיקסר ידני (זה שאת מכינה בו עוגות) על מהירות הכי גבוהה.
אני אוהבת להוסיף בסוף אחרי שרותח קצת חמאה/מחמאה..זה מוסיף המוןן
אפשר לשדרג ולהוסיף עירית 🙂
תודה על הטיפ 😉