שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים

בטטה בינונית מקולפת

תיבול: כשליש כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מניחים את תפוחי האדמה והבטטה בסיר עם מי ברז ומרתיחים על אש גבוה. לאחר שהמים רתחו, מעבירים לאש בינונית ומכסים. משאירים עד שמתרככים (ניתן לנעוץ מזלג מידי פעם ולבדוק).

-מעבירים לקערה ומועכים.

טיפ: לקבלת מרקם חלק של הפירה ושדרוג הטעם, רצוי לטחון את הפירה עם מוט בלנדר ידני או מיקסר ידני (זה שמכינים בו עוגות).

 מתכון לפירה פרווה

פירה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כבד עוף בסילאן
מתכון לאורז לבן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
סיגי (17:24 24.04.2021)

אפרת הי, יצא יאמי, הוספתי חמאה. השתמשתי בטיפ שלך- מיקסר ידני. רעיון טוב 🙂 תודה על עוד מתכון מוצלח. שבוע מבורך.

מתכונים ב-10 דקות (20:45 24.04.2021)

מעולה, שמחה לשמוע! תודה סיגי על השיתוף😊

מ (21:51 28.06.2020)

תודה על הכל, פשוט מדהים, המתכונים והיחס.

טוחנים את הפירה במוט ללא נוזלים ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:54 28.06.2020)

כן, אם טוחנים במוט חשוב לסנן היטב את כל הנוזלים.

נחמן (12:55 29.03.2020)

טעייייייייםםםםםםםםםםםםם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:51 29.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂

אני (19:07 28.02.2020)

הי אפרת, תודה על עוד מתכון נפלא.
הכנתי והבטטות היו סיביות.. יש רעיון כיצד להציל את הפירה?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:56 29.02.2020)

היי,
סורי, ראיתי רק עכשיו.
אולי היה אפשר להעביר במסננת.

לימור (13:33 4.12.2019)

את המלח והפלפל מוסיפים לאחר שמועכים?
חדשה דנדשה במטבח..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 4.12.2019)

כן.

שלהבת (15:49 20.12.2018)

אני להכין סיר גדול אז כמה בטטות ותפוח אדמה אני צריכה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:56 20.12.2018)

כמה שנכנס בסיר.

גילת (20:26 8.02.2018)

הי אפרת,
בתגובות מתייחסים לחמאה, אבל לא ראיתי חמאה במתכון. אם אני רוצה פירה חלבי-מתי להוסיף את החמאה?
תודה,
גילת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 8.02.2018)

היי גילת,
אפשר להוסיף חמאה לפני שמועכים לפירה. החמאה תימס מהחום של תפוחי האדמה והבטטות.

רפאלה רענן (21:43 23.11.2017)

האם אפשר ללא תפוא? רק בטטות. וללא חמאה, אפשר להוסיף מעט שמן? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 23.11.2017)

היי,
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שבלי תפו”א המרקם ייצא פחות סמיך ומבחינת טעם- יותר מתוק.

לירון (14:49 30.04.2017)

ניתן לחתוך את התפוחי אדמה והבטטה לקוביות כדי שיתבשל יותר מהר?

מתכונים ב-10 דקות (14:54 30.04.2017)

כן בטח.

יהודה (10:46 24.01.2017)

בלי קשר למתכון הספציפי הזה אני רוצה לציין שכל המתכונים פה פשוט מעולים וכולם מחמיאים לי על האוכל כי יוצא ממש טעים אז ממש תודה רבה על הכולל!

מתכונים ב-10 דקות (12:48 24.01.2017)

תודה יהודה! כיף לשמוע 🙂

שרה (12:27 24.11.2016)

אפרת המקסימה!
האתר שלך מדהים! משתמשת בו המון הכל מקסים קל ומהיר…
נהנית מהיחס המיוחד שלך לכולם, עם חיוך תמידי והמון אהבה..

למה יצא לי דביקי ???? זה בגלל הבטטה או בגלל המוט בלנדר??

מתכונים ב-10 דקות (12:37 24.11.2016)

תודה שרה!
זה בגלל מוט הבלנדר אבל למרות המרקם הדביקי זה יוצא ממש רך וטעים 🙂

הילה (11:21 8.11.2016)

הי אפרת מה שלומך?
אני מאוד אוהבת את האתר שלך יש בו מתכונים מעולים, טעימים וקלים! התמונות גם הן מצולמות יפה והכל אסטטי ומושך את העין, בדיוק בגלל זה אני כותבת לך במתכון הזה. כשראיתי את התמונה של הפירה בטטה במהלך שיטוט באתר חשבתי להציע לך לשפר אותה טיפה.. היא לא חייבת להיות מעוצבת ומפונפנת, רק כדאי שלא יהיה מרוח פירה בצד ואולי להוסיף עלה ירוק קטן לקישוט וככה הוא בטח ימשוך גולשים להיכנס למתכון. סליחה על הביקורת אבל זה בגלל שאכפת לי… תודה רבה על השיתוף הנפלא שלך מעריכה מאוד!!

מתכונים ב-10 דקות (11:45 8.11.2016)

היי הילה,
את צודקת מאוד.
יש באתר כמה תמונות בודדות של מתכונים מאוד ישנים שעדיין לא החלפתי להם את התמונה.
לגבי הפירה- יטופל בהקדם 🙂
אני מקבלת באהבה כל ביקורת. תודה ויום מקסים!

רוית (20:24 17.08.2016)

היי אפשר רק בטטה? לא אוכלת תפוח אדמה. להוסיף משהו?

מתכונים ב-10 דקות (21:08 17.08.2016)

היי רוית,
אפשר אבל קחי בחשבון שזה ייצא מתוק והמרקם ייצא רך ופחות סמיך.

שרון (21:10 19.04.2016)

רוצה שיהיו 2 מנות גדולות.יש לי מעבד מזון חדש על איזו תכנית לשים?כדאי להוסיף מעט שמן ואיזה?

מתכונים ב-10 דקות (22:02 19.04.2016)

אז שימי בסביבות 5 תפו”א בינוניים.
אני לא יודעת איזה תוכניות יש במעבד שקנית. את אמורה להפעיל על תוכנית שעושה פעולה של טחינה.
אחרי שטחנת לפירה תטעמי. אם לדעתך הוא יבש מידי את יכולה להוסיף 1-2 כפות שמן קנולה ולערבב שוב עם המעבד.

שרון (20:49 19.04.2016)

לשים 6 תפו”א בינויים?אפשר לשים בבלנדר?לכמה מנות זה מספיק?כמה מלח ופלפל כדאי להוסיף טיפת חלב?

מתכונים ב-10 דקות (21:00 19.04.2016)

איזה כמות את צריכה? לכמה אנשים?
אני לא יודעת איך זה יוצא בבלנדר רגיל. נראה לי שעדיף מיקסר אם אין לך מוט בלנדר.
ממליצה להתחיל עם שליש כפית שטוחה מלח ולטעום.
אפשר להוסיף 1-2 כפות חלב או מי הבישול של תפו”א כדי לרכך את הפירה.
פלפל לשים ממש קמצוץ.

שרון (20:33 19.04.2016)

אפרת אפשר מתכון לפירה תפו”א בלבד?

מתכונים ב-10 דקות (20:42 19.04.2016)

כעקרון זה אותו מתכון רק במקום בטטה שימי תפו”א.
יש לך במקרה מוט בלנדר ידני? זה משדרג את הפירה ומביא לתוצאה מושלמת בלי צורך בהוספת שמן או חמאה.
אפשרות נוספת אם אין לך מוט בלנדר היא לערבב את הפירה באמצעות מיקסר ידני (זה שאת מכינה בו עוגות) על מהירות הכי גבוהה.

שני (12:46 30.06.2015)

אני אוהבת להוסיף בסוף אחרי שרותח קצת חמאה/מחמאה..זה מוסיף המוןן

רוני (22:32 30.09.2014)

אפשר לשדרג ולהוסיף עירית 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:42 30.09.2014)

תודה על הטיפ 😉

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.