זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מס’ מנות: 8 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
4 דפי פילו (מופשרים שעתיים בחוץ או 12 שעות במקרר)
ממרח בטעם שוקולד (נוטלה, השחר וכו’)
4-5 ביסקוויטים מתוקים מפוררים
אופן הכנה:
-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.
-מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורשים דף פילו על משטח עבודה. מברישים חצי אחד של הדף במעט שמן ומקפלים לשני חלקים שווים. את המלבן שנוצר חוצים לשני חלקים שווים ומברישים כל חלק במעט שמן.
-באמצע כל חלק ובצד שבו מתחילים את הקיפול, מניחים כפית מלאה של ממרח בטעם שוקולד ומפזרים מעל כפית פירורי ביסקוויטים. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר (שימו לב לא לשים יותר מידי ממרח כדי שמאפה לא יתבקע באפיה).
-מסדרים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון והתחתון בשמן. אופים במשך 20-25 דקות עד שסיגרים מזהיבים.
– מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שאוכלים.
*תמונות המחשה באופן קיפול דפי הפילו ניתן לראות בעמוד הבא- שטרודל תפוחים.
אפרת יש לי פילו ששוכב הרבה זמן במקפיא
הוא מפורר כזה
נראה לך אני יוכל להשתמש בו?
אם הפשרת את הדפים והם מתפוררים זה אומר שהם כבר לא טובים לשימוש.
האם אפשר להכין את זה מעלי סיגר או מאיזה סוג אחר של בצק?
כן אפשר.
הי, אוהבת מאוד את האתר שלך,
רציתי לשאול האם אפשר לשמור במקרר ובשבת לחמם על הפלטה?
רציתי להכין גם את זה וגם ממולא בבשר טחון.
היי שרה,
בצק פילו מומלץ להכין סמוך להגשה היות ובהקפאה הוא מאבד את המרקם המקורי, אבל אפשר להקפיא ולחמם על הפלטה.
היי מאכזב משהו עשיתי בדיוק מה שרשום פעמיים נכשל ..
היי,
אני קצת מתקשה להבין למה יצא לך מאכזב כי משתמשים בבצק קנוי ובממרח קנוי…
אם תסבירי מה הבעיה אשמח לנסות לעזור ולהבין למה זה קרה(:
היי
אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה? איזה עוד מילויים ניתן להכין? ריבת חלב יתפוס?
היי דנה,
המאפה במיטבו כמה שיותר סמוך לאפייה, אבל אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.
אפשר לשים כל מילוי שיש לך ושאוהבים אצלכם: ריבת חלב, חמאת בוטנים, ממרח תמרים, ריבות ומליות שונות לאפייה.
אפשר במקום לעשות ממרח לשים שוקולד מומס?
אפשרי😁
אפשר לשים קוביות שוקולד במקום הממרח (אין צורך להמיס). רק צריך לקחת בחשבון שמאחר וזה שוקולד ולא ממרח אז לפעמים הוא חוזר להיות מוצק לאחר שהוא מתקרר אז כדאי לחמם קצת לפני שאוכלים.
טעים טעים טעים. הוספתי שקדים טחונים לפרורי ביסקוויטים
תודה ענת 🙂
שמחה לקרוא שאהבת❤️
היי אפרת,
האם ניתן להשתמש בחמאה מומסת במקום שמן ?
תודה
כן.
היי ניתן להכין מעלי סיגר ולטגן במקום לאפות?
כן.
שלום
אפשר להכין את זה מעלי סיגר?
אני חושבת שכן.
מתכון מעולה!הסיגרים יצאו לי מושלמים וטעימים!
שילבתי עם השוקולד תוספות שונות פתיבר ,אוראו ואגוזים
יצא מאוד טעים ופריך תודה רבה על המתכון 😊
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי , אפשר להשים במקום ממרח שוקולד פשוט קוביות שוקולד קצוצות?
תוודה רבה 🙂
אפשר רק צריך לקחת בחשבון שמאחר וזה שוקולד ולא ממרח אז לפעמים הוא חוזר להיות מוצק לאחר שהוא מתקרר ולא בהכרח נשאר במצב רך ונוזלי כמו ממרח.
וואו נראה טעים! אפשר להחליף את הביסקווטים והממרח, בקוביות שוקולד חלב עם אגוזים?
היי הדר,
אפשר וזה גם נשמע טעים רק צריך לקחת בחשבון שמאחר וזה שוקולד ולא ממרח אז לפעמים הוא חוזר להיות מוצק לאחר שהוא מתקרר ופחות נשאר במצב נוזלי כמו ממרח.
אפשר בישקוטים במקום ביסקוויטים?
אני חושבת שאפשר.
היי,
אני מאוד רוצה להכין את המתכון, זה נראה טעים בטירוף.
יש לי שאלה, האם ניתן להכין את הסיגרים, כלומר למלא את הבצק ולגלגל, ולשמור במקרר עד האפייה ככה?
כי אני רוצה למשל להכין בבוקר האירוע ורק לאפות בערב בסמןך.
האם זה יאבד מהטעם או משהו?
תודה 🙂
היי תומר,
אם אתה מכין באותו יום אז לא אמורה להיות בעיה לשמור במקרר עד האפיה. רק לא לשכוח לשמן כדי שזה ייצא קריספי.
שנה טובה 🙂
אפרת שלום,
תודה על עוד מתכון מהיר וטעים!!!
עכשיו סיימתי להכין וטעמתי, טעם מעדן!
איך היית ממליצה לאחסן אותם? הכנתי אותם לשבת הקרובה? מקרר/מקפיא?
נ.ב. השתמשתי בממרח צ’וקטה -מומלץ בחם!
היי נחמה,
שמחה שיצא טעים.
בגלל שחם מומלץ לשמור בקופסה אטומה במקרר. צריך לקחת בחשבון שבמקרר הם מאבדים את הקריספיות ולכן כדאי להכניס אותם לתנור שחומם מראש על 180-190 מעלות במשך כמה דקות לפני ההגשה, כדי שהפריכות תחזור מעט. יש להניח להם להתקרר לאחר חימום.
היי 🙂
איך אפשר לעשות רולדה?
כמה עלים צריך?
כמה ממרח נוטלה?
והאם אפשר להוסיף אגוזים טחונים?
אשמח להנחיות גם איך למרוח ולקפל אני מתקשה עם בצק משום מה.
המון תודה ושבת שלום 🙂
היי קטי,
רולדה מכינים אותו הדבר (עם 2 דפים כפולים שבניהם מורחים שמן) רק שלא חוצים אותם לשניים אלא משאירים את הדפים שלמים, ממלאים אותם בצד לאורך ומגלגלים לרולדה.
ממליצה לקרוא את הטיפים איך לעבוד עם בצק פילו בלינק שמצורף למתכון.
את מילוי הנוטלה שמים בעזרת כפית לאורך (בסביבות 3-4 כפיות מלאות). מעל אפשר לפזר אגוזים קצוצים דק.
ממליצה לך להסתכל בתמונות המתחלפות בתחתית המתכון של בצק פילו ממולא בפטריות, זה אותו דבר למעט המילוי ששונה.
שבת שלום 🙂
האם אפשר פירורי לחם לבנים במקום פירורי ביסקווטים
עדיף פירורי ביסקוויטים בשביל הפריכות או אגוזים טחונים אבל אם אין אז אפשר פירורי לחם.
שלום,תודה על המתכונים הטובים.
אני רוצה להכין את הסיגרים ויש לי רק עלי סיגר.
זה מתאים למתכון??
ושוב פעם תודה ענקית!!
היי 🙂
אני חושבת שאפשר להכין עם עלי סיגר. אין צורך לקפל אותם לשני חלקים אלא ישר למלא בהם את מילוי השוקולד ולגלגל (אם זה ארוך מידי אפשר לחצות אותם לשני חלקים ולגלגל כל חלק בנפרד). כמובן שחשוב לשמן אותם היטב לפני שמכניסים לתנור כדי שיהיו קריספיים.
סליחה על כל השאלות היום… שיגעתי אותך?
נשאר לי בדיוק 4 דפי פילו מהמתכון של פילו במילוי ירקות אז אני רוצה לנסות
נשמע לך מתאים להחליף את הביסקויטים באגוזים טחונים? (יש לי את שניהם- השאלה מה עדיף מבחינת הטעם)
תודה רבה על כל הסבלנות!!!
גם אגוזים טחונים יכול להשתלב מעולה.
מקסימום תכיני חלק עם אגוזים וחלק עם ביסקוויטים ותחליטי מה יותר טעים 🙂
שלום אפרת!
נראה לך שדפי פילו ששהו במקרר מיום ששי שעבר כשירים לשימוש?
אפשר לפזר קנמון וסוכר וזהו?
תודה לך!
הם עדיין בחיים ? 😉 אצלי הם מתייבשים במקרר כבר אחרי 3-4 ימים, למרות שאני עוטפת אותם.
אם הם עדיין גמישים ולא התייבשו אז אין בעיה.
את יכולה לפזר סוכר וקינמון. את מניחה דף ומברישה בשמן, מעליו דף נוסף ומברישה בשמן. מפזרת סוכר וקינמון (ואם יש לך אגוזי מלך קצוצים זה ממש יוסיף) ומגלגלת לרולדה ארוכה. מכניסה לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה. מוציאה, מצננת וחותכת לפרוסות.
מה את אומרת על ממרח לוטוס? יתפוס?
כן שי, למה לא? 🙂
בוקר טוב! האם אפשר עם מילוי אחר? למשל את הציפוי שוקולד שלך? תודה רבה!
היי דבי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. מה שחשוב זה שהציפוי לא יהיה חם ולא נוזלי שאז דפי הפילו יתרככו ומרקמם יפגע. יש לקרר את הציפוי היטב לטמפ’ החדר (אפילו אפשר להכניס אותו למקרר למשך כשעה לצורך קירור והתקשות). תוסיפי לציפוי פירורי ביסקוויטים כדי להסמיך אותו.
בהצלחה ושיהיה לנו שבוע טוב ושקט 🙂
היי אפרת, ישר כוח על המתכונים המעולים.
רציתי לשאול האם ניתן להכין מראש ולהקפיא לצורך אירוח.
במידה ולא, כמה זמן במקרר זה נשאר קריספי.
האם בכלל אמורים להגיש קר או דווקא חם?
תודה ושבוע טוב
תודה תהילה!
הכי טעים ומומלץ זה להכין את זה ביום ההגשה.
לגבי הקפאה- האמת שאף פעם לא יצא לי להקפיא בצק פילו לאחר אפיה, מודה 🙂 . אני יודעת שזה אפשרי אבל אני מניחה שזה יפגע מעט בטעם.
אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר אבל מאחר ובמקרר זה מאבד מהקריספיות, צריך לחמם את זה בתנור או בטוסטר אובן על טמפ’ גבוהה כדי להחזיר לזה את הפריכות.
וכדאי להגיש את זה מעט חם.
שבוע נפלא 🙂
היי
כמה ממרח שוקולד?
היי אירית,
8 כפיות מלאות (כל יחידה ממלאים בכפית אחת של ממרח).
רציתי להכין.זה נראה טוב.אבל בצק פילו קשה מאד לשמוש
אפשר להחליף לבצק עלים?
היי שרית,
אפשר בהחלט ואני בטוחה שזה ייצא טעים 🙂 רק קחי בחשבון שמרקמי הבצק הם שונים, כי בצק פילו הוא יותר קריספי (כמו “סיגר”).
יום נפלא!