זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 ק”ג פילה דג אמנון (*ניתן להכין גם עם פילה נסיכת הנילוס או כל דג לבן)
4-5 כפות שמן זית
4 שיני שום שמנות פרוסות
תפו”א גדול חתוך לפרוסות דקות
גזר גדול חתוך לפרוסות דקות
גמבה קטנה חתוכה לרצועות
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
כוס גרגירי חומוס משקית קפואה
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
1-1.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה (אפשר לוותר), חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, 3/4 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מניחים את נתחי האמנון בקערה ומתבלים ב4 כפות מיץ לימון וכשליש כפית מלח. מערבבים ומניחים בצד.
-מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את השום כחצי דקה על אש בינונית (זהירות לא לשרוף את השום).
-מוסיפים את פרוסות תפו”א, גזר, גמבה, פלפל ירוק וגרגירי חומוס ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים ומתבלים בפפריקה, כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-30 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפו”א (מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב).
-במידה והתבשיל התייבש יש להוסיף עוד כחצי כוס מים רותחים ולערבב.
-מזיזים בעדינות את הירקות ומוסיפים את נתחי האמנון ומכסים אותם ברוטב וירקות. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15 דקות.
מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים 5 דקות נוספות.
הי,
אני נהנית כל פעם מחדש מהמתכונים שלך!!! זה האת הכי שימושי אצלי במחשב:)
רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון הזה בתנור?
אשמח לתשובה ממך.
תודה!!
כן אפשר. את הירקות כדאי להכניס לפני עד לריכוך ואז להוסיף את הדג בערך -20 דקות.
היי אפרת!!
יצא מעולה! פעם ראשונה שאני מכין וקיבלתי מלא מחמאות!!
יש לך אחלה מתכונים 😁
נראה מעולה🙂
תודה אמנון
שלום אפרת, הכנתי כמה פעמים והתחסל. עכשיו אני רוצה להכין לשבת חתן, שאלתי: אם אני מכינה הרבה בבת אחת, אפשר לשים במחבת אחד מעל השני או שזה צריך להיות בשכבה אחת? תודה!
היי אסתר,
רצוי שזה יהיה בשכבה אחת כדי שיתבשל באופן אחיד ושווה.
תודה
שבת שלום
היי אפרת מה אפשר לשים במקום פלפל חריף?
היי
אפשר לוותר על הפלפל.
מתכון מעולה וקל! מכינה באופן קבוע!
איך עושים שיהיה קצת יותר אדום?
לא משנה כמה פפריקה אני מוסיפה זה עדיין לבן
נראה מצוין👌
אפשר להוסיף רסק עגבניות לצבע אדום יותר.
אפשר להכין לשבת ביום חמישי או שזה צריך להיות ממש טרי?
ואיך את ממליצה לחמם?
כן, אפשר להכין מחמישי. אפשר לחמם על הגז או על הפלטה.
היי אפרת אם אני רוצה להכין את הגד הזה עם 2 חתיכות של דג אמנון יכולה לכתוב לי כמויות? והאם אפשר במקום כוסברה לשים כוסברה יבשה?&
היי,
ל-2 חתיכות תכיני חצי מהכמויות במתכון. אפשר להחליף את הכוסברה בכוסברה יבשה.
היי אפרת,
תודה רבה, הכנתי ויצא מקסים
אני רוצה להכין שוב ולהקפיא חלק.
האם זה טוב בהקפאה?
במה אפשר להחליף את התפוח אדמה, שלא טוב בהקפאה?
איזה כיף שיצא מוצלח(:
אפשר לוותר על תפו”א או לשים בטטה.
היי אפרת,
תודה על המתכונים המקסימים
האם חייבים לעשות במחבת או שאפשר גם בסיר סוטאז’?
אני חוששת שלא ייכנס הכל במחבת
תודה!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🌸
אפשר להכין את הדג בסוטאז’.
תודה לך!
בישלתי עם בקלה- יצא מעולה.
הכוסברה לחוד, לא כולם אוהבים.
שמחה שיצא מוצלח❤ המנה נראית טעימה ומזמינה!
תודה שחזרת לשתף😊
טעים מאוד מאוד! בן השנה וחצי מאוד אהב!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
אפרת אין מילים! עוד מתכון שנאמץ בחום🎀
יצא טעיםםםםםםםםם!
איזה כיף שיש אותך👑
שמחה לשמוע שיצא מוצלח!
תודה על הפרגון🌺
וואו וואו וואו, אחד הטעימים.
בעלי עוד היה בלחץ שאולי הכנתי מנה לכל אחד- ממוספר, ונשם לרווחה כשאמרתי לו שהוא יכול לקחת עוד דג.
הכנתי את זה עם פירה בצד ופשוט התענגנו על כל ביס, תודה רבה, אני נעזרת המון במתכונים שלך ובינתיים אנחנו רק מלקקים אצבעות.
היי תפארת,
איזה כיף שנהניתם מהמתכון, ממש שמחתי לקרוא!
תודה לך על הפרגון🌺
מתכון בניחוח משגע! והטעם משובח!
גם עם דג סלמון יצא מדהים!
נראה פשוט מעולה! איזה כיף שיצא מוצלח ותודה ששיתפת❤
היי אפרת, האם אפשר להכין את תבשיל הירקות יום מראש ואת הדגים (מופשרים) להוסיף ולבשל לפני הארוחה? האתר שלך מציל אותי כל פעם מחדש 🙂 תודה!
היי פטי,
אני חושבת שעדיף להכין את הדגים בנפרד ולאחר מכן לאחד אותם עם התבשיל שהכנת יום לפני.
שמחה שאת נהנית מהאתר❤
יצא טעים אבל קצת יבש. מה עשיתי לא נכון?
היי הדס,
השתמשת בדג אמנון או סוג אחר? אני שואלת כי יש סוגי דגים שהם יבשים יותר…
האם דייקת בכמות המים והשתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל? לא הפחתת מכמות השמן?
אם זה לא קשור לדברים הללו הייתי ממליצה לך בפעם הבאה להגדיל מעט את כמות המים, ואולי גם לההפחית את כמות החומוס לחצי כוס (מכיוון שהוא גם סופח מעט נוזלים).
לא השתמשתי בחומוס. שמתי יותר מים ממה שרשום כשהתאדו. השתמשתי באמנון.
אם ככה, כנראה המתכון הזה פחות מתאים לך מכיוון שאת כנראה אוהבת דגים עם רוטב בנדיבות😊
ממליצה לך לנסות את המתכון הזה לדגים שהוא עם הרבה רוטב.
הכנתי היום עם לברק. יצא מעדן!!
שמחה מאד לשמוע! תודה שרית😊
היי אפרת, מתה על המתכון הזה שלך!!
גיליתי שיש לי בבית תבלין לדגים של חברת “פרג” אם את מכירה, אפשר להשתמש בו בנוסף לתבלינים או במקום? נראה לך שזה ישדרג את הטעם? (כתוב שזה לקציצות דגים, דגים על האש ודגים בתנור)
תודה רבה!! 3>
היי ענאל,
אפשר להשתמש בו בנוסף לתבלינים. (כדאי קודם להריח/לטעום מעט ממנו כדי לוודא שאכן הוא לטעמך)
שמחה שאהבת את המתכון!😊
היי אפרת אפשר לוותר על התפ”א זה משנה בטעם?
אחד ממתכוני הדגים הכי טעימים שיש. פעם ראשונה שהכנתי,ונרשמה הצלחה ,הכל נאכל.
לא היה לי כורכום וגמבה,ובכל זאת היה מאוד טעים.תודה על עוד מתכון מעולה.
שמחה לקרוא שאהבת רויטל,
שבוע נפלא🌸
אני הוספתי גם עגבניה זה יצא מעולה!
ממליצה על המכון הזה!!!!!!!!!!!
שמחה לקרוא שאהבת הודיה 🙂 ♥
שבוע טוב אפרת.
קניתי אמנון ללא עור, 5 חתיכות-1.2 קילו, נשארו לי 3 חתיכות אז אני מניחה שזה בערך 750 גרם.
האם בשביל הכמות הזאת אני צריכה לשנות כמויות של ירקות/תיבול/זמן בישול וכו’? אם כן, תוכלי לכתוב לי איך להכין 750 גרם?
תודה מראש
ועוד שאלה, כמה זה נורא אם אין לי גמבה?
היי ענאל,
אין צורך לשנות את יתר הכמויות.
אפשר לוותר על הגמבה.
היי אפרת,האם אפשר לוותר על החומוס/מה ניתן להוסיף במקום?
אפשר לוותר על החומוס. אין צורך להוסיף משהו במקום.
שלום 🙂 אין לי פפריקה מתוקה..עד כמה זה נורא?יש לי פפריקה מרוקאית חריפה
אז תשימי רק חצי פפריקה חריפה.
חסר מים . מה שכתוב במתכון לא מספיק..
אבל את אלופהההה הכל כל כך טעים!
היי זוהר,
שמת כוס וחצי מים? בסוף כמעט ולא אמור להשאר רוטב. תראי גם בתמונה.
בכל מקרה, אם רוצים שיהיה יותר רוטב אז אפשר להוסיף מים.
יצא מדהים תודה רבה!!! כבר מכינה כמה מתכונים שלך לאחרונה והכל יוצא מדויק וטעים! בזכותך התחלתי לבשל בביטחון רב וכולם מרוצים 😊
שמחה לשמוע!
תודה ענת 🙂
וואי נראה 🔥
שאלה נוספת, ל3 דגים זו אותה הכמות של הרוטב?
ערב טוב!
אני רוצה להכין את המתכון הזה, האם אפשר לשים קישוא במקום תפו”א? אם כן, האם זה יקצר את זמן הבישול?
אין לי חומוס בשקית קפואה, אפשר להשתמש בחומוס משימורים?
תודה רבה על הכל!
היי רבקה,
אפשר לשים קישוא במקום תפו”א. זמן הבישול עשוי להתקצר (כדאי לבדוק כבר אחרי 20 דקות אם הירקות התרככו).
אפשר להשתמש בחומוס משימורים.
אם את אוהבת הרבה ירקות אז אפשר להכין את הכמות שבמתכון גם אם את מכינה 3 דגים.
היי אפרת!
האם אפשר להכין עם פילה מושט?
תודה רבה על מתכונים מצוינים😊
כן, אפשר.
אפשר בלי כוסברה
הכוסברה מוסיפה המון טעם אבל אם אין או לא אוהבים אפשר לשים קצת פטרוזיליה או להכין בלי.
האם ניתן להוסיף קישואים?
כן.
היי אפרת,
תודה על האתר המהמם, עוזר לי מאד!!
יש אפשרות להוסיף עוד תפוחי אדמה על שלושה דגים כדי שיהיה יותר משביע, או עדיף שלא?
תודה!!
כן אפשר 🙂
תודה על האתר הנפלא!
שאלה לי- מתאים הכמות של 4 חתיכות פילה אמנון קפוא?
כמה זמן להשרות במלח ולימון? יש הרבה פעמים טעם לוואי. תודה!
אם אוהבים הרבה ירקות אפשר להכין את הכמות שבמתכון.
מספיק להשרות 10 דקות.
תודה רבה אפרת מקסימה! המתכון יצא טעים מנחם וקל מאוד לארוחת ערב. אין עלייך. פשוט אלופה! אה, ודרך אגב את מהממת!😍😍😍 ערב נעים ושוב, תודה רבה רבה רבה.
תודה גליה! ❤️
ועוד שאלה: צריכים להפוך את הדג אחרי שהוא מוכן מצד אחד?
אין צורך להפוך.
היי אפרת. מה זאת אומרת להזיז את הירקות? תעני לי בדחיפות!!! תודה.
מזיזים את הירקות באופן כזה שהדג ייגע בתחתית הסיר ולא יהיה מעל הירקות.
הכנתי עם סלומון
ויצא מושלם!
תודה.
נראה מעולה 🙂
תודה מרים
שלום
המתכון לדג טרי או קפוא ?
לפעמים אני מכין דג אמנון קפוא
ויש טעם לא טוב של הדג עצמו.
נ.ב. אני תמיד משרה עם לימון לפחות 20 דקות.
מה אפשר לעשות עוד ?
תודה על הכל
היי יעקב,
אפשר להכין את המתכון גם עם דג קפוא-מופשר וגם עם דג טרי.
לדגים קפואים יש לעיתים ריח או טעם חזק כי הדג עצמו אינו טרי. אם הטעם לא טוב יכול להיות שהדג לא טוב אז צריך לשים לב.
עדיף להשתמש בדגים טריים ואם קונים דגים קפואים חשוב לבדוק היטב את תאריך האריזה שלהם ולא רק תאריך התפוגה שלהם.
אפשר קוביות קפואות כוסברה?
סתם בכללי מתי לא מומלץ להשתמש בקוביות הקפואות?
תודה
יש מתכונים שעדיף להשתמש בעלים טריים כמו מרקים ותבשילים מסוימים.
במקרה הזה העלים הטריים מאוד מוסיפים לטעם ולריח אבל אם אין לך כרגע ואת ממש רוצה להכין תשתמשי בקוביות קפואות.
תודה על האתר המושלם!
אם אני מכינה ללא תפוח אדמה וללא חומוס, כמה זמן לתת לרוטב להתבשל גם חצי שעה או פחות?
מספיק 15-20 דקות, עד שהגזר והגמבה מתרככים מעט.
יצא פצצה תודה רבה
נראה מעולה! 😍
הדגים יצאו משהו לא רגיל נדלקתי על האתר הזה.
תודה צופיה, כיף לשמוע 🙂
היי אפרת חזרתי לעדכן…
הכנתי לשבת את המתכון הזה עם דג סלמון ועלי סלרי במקום כוסברה ויצא ממש טעיםםם😊
אין עלייך… תודה על כל המתכונים הטעימים והמוצלחים ועל היחס החם שלך לכולםם!!
מחמם את הלב❤
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה חן ❣️
היי אפרת המדהימה,
המתכונים שלך מעולים אחד אחד, אין מילים פשוט ללקק את האצבעות…
מאז שהכרתי את האתר שלך כל המתכונים שלי הם מכאן והכל יוצא ממש מעדן!!
אין עלייך תודה רבה!
רציתי לדעת אם אפשר לשים סלרי במקום כוסברה (פשוט אין לי…)??
תודה מראש!!!
תודה חן, כיף לשמוע 🙂
לגבי על סלרי, נראה לי שאפשר.
לאפרת היקרה,
זה ביקור ראשון שלי באתר שלך…. מקווה לשצליח במקום שבו נכשלתי (דג מבושל או אפוי שיהיה טעיםםםםם!)
אצלנו אוהבים דג אמנון בלי עור (לכן אני מורידה את העור בקשיים מרובים- כשהדג לא קפוא מדי ועדיין לא הפשיר…). אפשר לבשל עם עור ולהסיר בזהירות, או שהבישול עם העור יתן את הטעם הדוחה של העור?
היי רות,
קודם כל ברוכה הבאה לאתר, מקווה שתהני ממנו 🙂
אפשר לבשל עם העור ולאחר הבישול להסיר אותו בעדינות. טעם העור אינו מורגש בבישול.
בהצלחה ויום מקסים!
וואו,הכנתי היום את המתכון ויצא פשוט משגע!בעלי כמעט סיים את הכל לבד בערב בלי לחמם אפילו 😀 תודה רבה!!
שמחה לשמוע!
תודה רז ויום מקסים 🙂
שלום
אין לי חומוס בשקית קפואה
אלא באריזה. כמו של אורז.
איך אוכל להשתמש בו, אם בכלל?
תודה רבה!!
היי,
גרגירי חומוס שלמים יש להשרות כ-12 שעות לפחות במי ברז ואח”כ לבשל בסיר עם מים רותחים במשך כשעתיים עד שהם מתרככים. רק לאחר מכן ניתן להשתמש בהם למתכון.
לקיצור שלב ההשריה אפשר להשרות שעה וחצי במים רותחים. אחר כך הבישול כרגיל.
שלום, נראה טעים!
האם ניתן לשלב באותה מחבת כמה סוגי דגים? נגיד אמנון והנסיכה?
תודה ושבת שלום
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
האם ניתן להכין בתנור ובמידה וכן מה אני צריכה להוסיף לכמות של7 פילטים
היי מיכל,
אני חושבת שאפשר אבל צריך כל הזמן לוודא שהתבשיל אינו מתייבש. ל-7 פילטים הכמות שבמתכון מספיקה.
שנה טובה 🙂
היי אפרת,
יצא פשוט טעים ליקקנו את האצבעות!!
תודה על המתכונים הפשוטים והטעימים!!
שמחה לשמוע!
תודה אבישג והמשך יום מקסים 🙂
מתכון פצצה
לחובבי האגוזים ניתן להוסיף קצת אגוזים גרוסים זה משתדרג מאוד
תודה לאתר הנפלא
תודה רפאל 🙂
חג שמח
מה אפשר לעשןת עם דגים של בקלה שלמים בתנור לא מתוגן?..
היי אירנה,
ממליצה להכין לפי המתכון הזה- דג שלם בתנור.
טוב שניסיתי, נראה לי שלא אכין שוב עם סלומון- הטעם שלו לא הורגש במתכון הזה. עם האמנון יצא לי הרבה יותר טעים. לונורא, מכל דבר לומדים..
בכל אופן תודה אפרת היקרה מאוד!!!!!!!
חבל 😐 אבל את צודקת שרק ככה לומדים.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת המקסימה!
דג סלמון ילך?אף פעם לא הכנתי אותו עם ירקות
כן, יכול ללכת בהחלט.
ערב נעים 🙂
הכנתי ויצא מ – ע – ד – ן ! ! !
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
בוודאי! והאמת שאני מכינה המון מהאתר שלך והכל פשוט, קל וכל כך ט-ע-י-ם!
שאלה- האם דג סלמון טרי יתאים כאן?
אני חושבת שכן.
יום מקסים 🙂
מעולה! תודה
הוספתי כמות כפולה של מים ותבלינים בהתאם. יצא מעולה! טעים, משביע וקל להכנה!
תודה רבה!אפרת המקסימה!!!
תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת המדהימה!
1.כמה זה קילו בערך?
רוצה להכין 4 מנות. יש לשנות בכמויות?
2. האם זה יוצא רטוב? אצלינו הרוטב של הדג עם החלה זה עוד “מנה ” בליל שבת
3. קשור להוסיף רסק עגבניות?(במידה ויוצא רטוב- כדי להסמיך…)
היי שרה,
הכמות במתכון מספיקה ל4-5 מנות.
המתכון הזה הוא עם פחות רוטב מאחר והוא נספג בירקות. בכל מקרה, אפשר להוסיף עוד מים ולהסמיך עם רסק עגבניות. כמובן שכדאי לשפר תיבול בהתאם ולפי הטעם.
שבת שלום 🙂
היי, יש לך רעיון במה ניתן להחליף את החומוס? לא הולך אצלנו חומוס, אבל המתכון נראה מבטיח.
היי מיכל,
אפשר לוותר על החומוס, זה יוצא טעים גם בלי 🙂
הכנתי ביום שישי ויצא ממש טעים תודה על כל המתכונים הקלים וטעמים.
תודה אורית, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי לארוחת ערב ויצא ממש טעים! אפילו הקטנציק טרף.
שמחה לשמוע!
תודה מיכל ושבת שלום 🙂
האם חייב כוסברה?? יש במשפחה שלי אלרגיה לכוסברה.
האם אפשר להחליף בפטרוזילה או לא לשים בכלל??
היי אושרת,
הכוסברה מוסיפה המון טעם אבל אם אין אפשרות שימי קצת פטרוזיליה.
שבת שלום 🙂
נראה מעולה. האם אפשרי להוסיף עוד פפריקה אדומה בכדי לקבל רוטב אדום כמו שאנו אוהבים?והכי חשוב יוצא עם רוטב סמיך?בכדי לנגב עם החלות המעולות שלך?תודה ויום מקסים
היי ענתי,
אפשר להוסיף יותר פפריקה מתוקה. חייבת לציין שבמתכון הזה אין הרבה רוטב כמו במתכון החריימה למשל. הרוטב נספג בירקות ונשארת ממנו כמות יחסית קטנה. אם את רוצה יותר רוטב אולי כדאי להכפיל את כמויות המים והתיבול, זאת אומרת לשים 2-2.5 כוסות מים ולהכפיל ב-2 את כל התבלינים.
יום נפלא 🙂
תודה ענקית לך ויום מעולה וקסום!!
חייבת לומר שהכנתי ויצא פצצה וכבר העברתי הלאה את המתכון
אני נשואה טריה ורוב הארוחות אני לוקחת רעיונות מפה
הכל קל טעים ונגיש…
תודה רבה!!
איזה כיף לשמוע!
תודה אפרת והמשך יום מקסים 🙂
היי חורף בריא!!
אני מכינה באופן קבוע את הדגים לשבת על הפלטה (ללא אפיה/בישול מקדים)
אני מניחה על הפלטה כחצי שעה לפני שבת, הדג יוצא מעולה ועסיסי.
נראה לך שהמתכון הזה גם יתאים לבישול על פלטה?
תודה ושבת שלום!
היי,
לגבי הדג אין בעיה אבל לגבי תפוחי האדמה, אני חוששת שהם לא יספיקו להתרכך אלא אם כן את מבשלת אותם קודם.
שבת שלום 🙂
מתכון מעולה…קל להכנה !!! תודה ושנה טובה …
תודה יעל!
חג שמח ושנה טובה 🙂
ואיי יצא מעולה! ריח שהזכיר לי את הבית של סבתא שלי…
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה מעיין ושנה טובה!
היי
הכנתי עם טונה ויצא מעולה
היום אני יעשה עם דג נסיכה
יצא מאד טעים!!! תודה רבה!
(עם תפו”א ובלי חומוס.
מאחר ואני עצלה, בשלתי רוטב כפול, תחילה הכנסתי רק אמנון, הוצאתי והכנסתי בעיקר סלמון.
נשאר לי לחלק את הרוטב לשניהם ולמקפיא!
שנה טובה!
מצוין, האמת שזה רעיון מעולה 😉
הי!
עכשיו! אני מטגנת את השום ורציתי לדעת אם אני מכפילה את הרוטב אז צריך להכפיל גם את השמן?
יש הבדל משמעותי בין כוסברה לפטרוזליה? אפשר לא לקצוץ כדי שאוכל להסיר בקלות?
אלף תודות!
מספיק להוסיף עוד כף שמן אחת.
יש הבדל בטעם בין כוסברה לפטרוזיליה (במתכון הזה עדיף כוסברה) אבל אם את ממש לא אוהבת את יכולה לוותר או כמו שהצעת לשים בלי לקצוץ וכך תוכלי להסיר בקלות.
רוצה להכין עכשיו לארוחצ
אין לי לימון להשרית הדגים. קריטי?
אפשר חומוס מקופסת שימורים?
תודה
היי מירי,
הלימון מוסיף טעם לדגים עצמם. יצא לי להכין מתכון דומה בלי להשרות והדגים יצאו כאילו חסר להם קצת טעם. לשיקולך 🙂
אפשר חומוס משימורים רק יש לשטוף היטב את החומוס מהנוזלים למניעת טעם לוואי.
אין לי ברירה ומתחילה עכשיו 🙂
שמן זית מומלץ לחימום? שמעתי שזה לא טוב כי יוצא רעלים או משו כזה?
היי מירי,
אני תמיד משתמשת בשמן זית. כל עוד הוא לא מגיע לנקודת הרתיחה שלו (נק’ העישון שלו) אין בעיה. רק ששמן מתחיל להעלות עשן לא מומלץ להשתמש בו מבחינה בריאותית (וזה נכון לכל שמן).
לכן מספיק חימום קל וישר להוסיף את החומרים.
היי אפרת אפשר לוותר על הת”פא זה משנה בטעם?
היי מזל,
אפשר לוותר עליו. הטעם לא משתנה:)
מתכון מעולה כל כך הרבה פעמים ניסיתי מתכוני דגים פים ראשונה שממש אהבתי מה שיצא תודה
היי ציפי,
שמחה שאהבת. תודה לך שחזרת לעדכן!
שבת שלום 🙂
היי
אפשר עם דג טונה?
היי דני,
לדעתי דג טונה פחות מתאים.
שלום דני,
עם דג טונה אפשר בהחלט, אבל צריך להזהר מבישול ייתר כיוון שהדג יוצא יבש ולא מומלץ
לכן, לבשל את הרוטב על אש קטנה עד לצמצום ולקראת סוף הבישול (משהו כמו 40 דקות)
להוסיף את דג הטונה לבישול של 5-7 דקות בלבד!!
מושלם!!!
בהצלחה!
בוקר טוב
ותודה
נראה טוב
אין מה לומר, האתר שלך פשוט משדרג את המטבח ונותן כח לבשל גם אחרי יום עבודה
הכנתי את הדג עם אפונה מקופסה במקום חומוס משקית, כי לא ראיתי את המצרך הזה מראש..
נראה מעולה
מחכה לטעום!
מעולה! תודה על כל העדכונים 🙂
בוקר טוב!
חושבת להכין לר”ה. האם הכמון והכורכום נותנים חריפות?
תפוח האדמה מוסיף לטעם או אפשר לוותר?
תודה רבה!
היי דבי,
תפוח אדמה לא משפיע על הטעם של הדגים אבל הוא טעים בפני עצמו. בכל מקרה את יכולה לוותר עליו.
הכורכום והכמון מוסיפים טעם, אבל לא קשורים לחריפות (הפפריקה החריפה והפלפל הירוק החריף אחראים לחריפות).
הי!
מניחה שאפשר בלי החומוס ולהחליף כוסברה בפטרוזליה, נכון?
למה אי אפשר סלמון?
תודה רבה וכתיבה וחתימה טובה לך וכולם!
היי דבי,
אפשר לוותר על החומוס ולשים פטרוזיליה.
אפשר גם להכין עם דג סלמון.
ותודה רבה, גם לך!