שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 5-6 כוסות אישיות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

פודינג שוקולד:

2 כוסות חלב רגיל או סויה

2 כפות קורנפלור (לא גדושות ולא שטוחות, באמצע)

6 כפות מים קרים

100 גרם שוקולד מריר (אפשר להכין גם עם שוקולד חלב)

4 כפות גדושות סוכר

קצפת וניל:

מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל




אופן הכנה:

-מחממים בסיר קטן את החלב עם הסוכר על אש בינונית-נמוכה. מערבבים עד שהסוכר נמס בתוך החלב.

-מערבבים 2 כפות קורנפלור עם 6 כפות מים קרים עד לקבלת נוזל חלק ללא גושים. כשהחלב רותח (מבעבע) מוסיפים את מי הקורנפלור ומערבבים כל הזמן במשך 1-2 דקות, עד שהחלב מסמיך (לא מפסיקים לערבב!). הערה: אם לאחר כ-2 דקות התערובת לא מסמיכה, יש לערבב כף קורנפלור נוספת עם 2-3 כפות מים ולהוסיף לחלב. לערבב עד שהחלב מסמיך.

-שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לתערובת החלב, מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבלת תערובת שוקולדית חלקה וסמיכה.

-מסירים מהאש ומעבירים לכוסות הגשה בגובה 2/3 מהכוס (רצוי כוסות מזכוכית מאחר והתערובת חמה) .

-מניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר.

-בינתיים מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.

-בעזרת שקית זילוף או כף ממלאים מעל שכבת פודינג השוקולד.

*עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

*הפודינג שוקולד נשמרים במקרר 4-5 ימים.

פודינג שוקולד

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שעועית ירוקה עם ירקותשעועית ירוקה עם ירקות
מאפינס עם ריבה מאפינס עם ריבה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ברכה (23:39 27.02.2024)

זה הרבה הרבה יותר טעים מהמילקי המקורי!
ויש לזה יתרון אדיר שזה פרווה
וואו זה פשוט אחד המתכונים המעולים!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:41 28.02.2024)

תודה יקרה🙂

avatar
קרן (19:22 4.11.2023)

שלום לך,
רציתי לשאול אם אני רוצה להגיש את זה לכמות גדולה של סועדים
אפשרי לעשות בכוסיות להגשה מפלסטיק לאחר שאני מצננת את התערובת?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:51 4.11.2023)

היי קרן,
הבעיה שאחרי שהתערובת מצטננת היא מתקשה ואז זה לא יראה אסתטי אם תעבירי אותה לכוסות.
מניסיון, אם התערובת חמה זה ממיס את הפלסטיק אבל יש כוסות מפלסטיק עבה וקשיח שאפשר להשתמש בהן.

avatar
קרן (09:06 5.11.2023)

ואיפה אפשר לקנות כאלה כוסיות?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:33 5.11.2023)

בכל חנות של כלים חד פעמיים:)

avatar
קרן (11:39 5.11.2023)

לא סליחה כוסיות זכוכית קטנות?
תודה על התגובה המהירה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:02 5.11.2023)

האמת שאני לא זוכרת מהיכן קניתי את הכוסות שיש לי אבל נראה לי שראיתי כוסות זכוכית קטנות בחנויות כמו פוקס הום, גולף אנד כו, נעמן וכדו’.

avatar
יולי (11:09 30.09.2023)

חזרתי לעדכן!! הכפלתי ב4 את הכמויות, יצא לי 24 כוסות אישיות של 100 מ”ל , נשאר לי אגב די הרבה קצפת שהשתמשתי בה למשהו נוסף, הקינוח יצא מאוד טעים עשיתי גרסאת פרווה והתלהבו מאוד, לטעמי אפילו יותר טעים מהמילקי המקורי. תודה רבה על רעיונות טעימים מוצלחים וקלים להכנה ❤️

פודינג שוקולד
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:48 30.09.2023)

נראה מהמםם
תודה שחזרת לעדכן ❤️

avatar
יולי (18:29 23.09.2023)

היי אפרת!!!
מתכננת להכין את המתכון לסוכות,
כמה שאלות ברשותך..

כמה כוסות יוצאות בערך מהמתכון?
תוכלי לתרגם את הכפות קורנפלור הסוכר והמים למ”ל ו/או גרמים בהתאמה?
2 כוסות חלב = 240×2 = 480 מ”ל?

תודה רבה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:55 24.09.2023)

היי
יוצאות כ5-6 כוסות אישיות.
כף סוכר=15 גרם
כף קורנפלור= 10 גרם
כף מים= 15 גרם.
2 כוסות חלב=480 מל.

avatar
יולי (11:58 25.09.2023)

תודה רבה על המענה!
שאלת המשך… מה גודל הכוס האישית שהשתמשת?
מחפשת לרכוש אבל אני רואה שיש נפחים שונים.. 12/30/60 מ”ל ומעלה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:25 26.09.2023)

היי
אני משתמשת בד”כ בכוסות בנפח 60 מל ומעלה, אבל סה תלוי בטעם האישי ובהעדפה למתכון הספציפי. ממליצה לך לנסות מספר גדלים עד שתמצאי את המועדפים שלך😊

avatar
ברכה לוי (16:10 8.02.2023)

אפרת היקרה, ראשית הייתי משתמשת המווון באתר המקסים שלך, כשהתחתנתי אחותי קנתה לי את הספרים והם פשוט מדהימים!!!!!!!! דבר שני, יש לי כמה חבילות פודינג בכמה טעמים, שוקולד, וניל, תות ופירות יער (במהדורה מיוחדת) ושמתי לב שעבר עליהם התאריך. יש לך מושג עד כמה זמן אחרי שעובר התאריך אפשר עוד להשתמש בהם או שעדיף שלא? תודה ממש!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:29 8.02.2023)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מספרי המתכונים ומהאתר❤
אישית לא הייתי משתמשת בפודינג שעבר תוקפו (אלא אם כן מדובר ביומיים-שלושה) וגם לא הייתי ממליצה לעשות זאת, עדיף לא לקחת את הסיכון.

avatar
ליזי (09:45 26.08.2022)

הכנתי לשבת, ובמקום קורנפלור שמתי קמח לבן אבל נהיו לי אבנים… אז בסוף הבישול לקחתי מסננת והשארתי את כל הקמח הלא טוב, מזגתי לכוסות שמתי קצף ויצא מדהים!!!!!!!!!!!!! תודה רבה על האתר המושלם הזה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:39 26.08.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
מור (12:19 13.06.2022)

מעוניינת להכין גרסת פרווה.
האם אפשר להשתמש בחלב שיבולת שועל? או קרם קוקוס?
לא אוהבים אצלינו סויה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:11 13.06.2022)

היי,
אפשר להמיר את החלב בחלב שיבולת שועל.
בהצלחה(:

avatar
לאה (13:21 17.11.2021)

אני לפעמים מכינה פודינג בטעם שוקולד עם חלב – כמו בהוראות הכנה שעל הקופסא.
ויוצא טעם דומה לקרלו / באדי וכד’

מה ההבדל בין המתכון הזה לבין מה שאני עושה (חוץ מהשכבה השניה)?

אני חושבת אולי להכין עם חלב סויה – באופן שאני מכינה ולהוסיף את השכבה השניה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:05 17.11.2021)

היי לאה,
הרעיון די זהה- פודינג שוקולד…
אפשר גם להכין עם חלב סויה, ובמקרה כזה כדאי להמיר את הסוכר בסוכר וניל(:

avatar
לאה (14:10 17.11.2021)

אז למה להסתבך בלהמיס שוקולד וכו’?
מה היתרון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:21 17.11.2021)

השוקולד משדרג בכמה רמות גם את הטעם וגם את המרקם(:

avatar
שושי (22:16 31.10.2021)

האם ניתן להחליף את המתכון לפרווה ?ולשים מים במקום אה חלב ולא חלב סויה או קוקוס
אשמח לתשובה תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:40 31.10.2021)

היי שושי,
עם מים זה הרבה פחות טעים. החלב תורם למרקם ולטעם.
עדיף להשתמש במיכל קצפת צמחית ולהשלים במים (זה יוצא בסביבות כוס קצפת צמחית וכוס מים).

avatar
סיסי (09:18 28.10.2021)

היי אפרת, תמיד כיף להשתמש במתכונים מהאתר שלך, פשוטים, קלים וטעימים עד מאוד. תודה רבה עליהם. האם יש לך איזה שהיא המלצה לחלף את הקורנפלור במתכון הזה (יש אלרגים לקורנפלור בבית ובבקשה לא בקמח מאחר ויש גם אלרגים לגלוטן 🙂 ) או אולי פשוט לעבור למתכון אחר?? פשוט זה מתכון קל ובלי שום ספק טעים מאוד. בתודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:42 28.10.2021)

היי סיסי,
קמח תפוחי אדמה או קמח ללא גלוטן לאפייה כמו תמי או כרגיל עשויים להתאים🙂

avatar
סיסי (11:44 28.10.2021)

רוב תודות על התשובה המהירה.

avatar
יעל (12:48 3.06.2021)

היי, האם ניתן להחליף את החלב בכוס קרם קוקוס וכוס מים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 3.06.2021)

היי,
הוספת קרם קוקוס תגרום להסמכה נוספת של הפודינג, אבל אני חושבת שיצא מוצלח😊

avatar
@Mp268080 (20:28 12.11.2020)

הי תודה על כל המתכונים הטעימיםםם נהנת כל פעם מחדש
רציתי לשאול למה יש לי גושים בשוקולד ומה אפשר לעשות? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:04 13.11.2020)

המסת את הקורנפלור עם המים כמו שצריך לפני שהוספת לתערובת?
אפשר להעביר את זה במסננת.

avatar
בתיה גבאי (19:25 10.06.2020)

איזה תחליף יש לכוס זכוכית?
אפשר לקנות מנג’טים מקרטון יציב?
או משהו אחר לא מפלסטיק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 10.06.2020)

אפשר להשתמש בכוס חד”פ מקרטון לשתיה חמה.

avatar
אדם כהן (20:26 22.05.2020)

ממש טעים אני ממליץ.לדעתי כל מי שרואה את המתכון שיכין כמות כפולה אם יש לו ילדים כי אני לפחות אוכל שתיים עד שלוש ביום(אני ילד לא מבוגר)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:10 23.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
נורית (13:57 13.05.2020)

היי אפרת, הצלחתי להכין את המילקי ויצא מצוין בסוף, למרות שלא הסמיך גם לא אחרי 3 פעמים שהוספתי קורנפלור כפי שהמלצת ולכן החלטתי להוסיף ג’לטין, מה שפתר את הבעיה (לפני כן הפודינג נותר נוזלי לגמרי). ממליצה להוסיף את האופציה של להוסיף ג’לטין למתכון למתקשות כמוני..

פודינג שוקולד
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:49 13.05.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה רבה על השיתוף!

avatar
אדם כהן (20:30 22.05.2020)

אני לא הייתי צריך להוסיף גלתין. תנסי אולי לשים פחות מים אם הקורנפלור לפני שאת שמה בסיר.או שתמשיכי איך שאת עושה בחירה שלך

avatar
אורית (23:28 7.04.2020)

היי, ראשית תודה על מתכונים כל כך מוצלחים!!!
חסר לי שמנת מתוקה או צמחית בבית במה אני יכולה להמיר אותה כדי לקבל בכל זאת קצפת טעימה ? ( יש לי רק חלב) או שאני יכולה לוותר עליה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:23 8.04.2020)

אפשר להשתמש בקרם קוקוס. אם אין לך, תוותרי על הקצפת מעל.
חג שמח 🌺

avatar
מרים (21:33 22.02.2020)

קודם כל אודה על המתכונים הנפלאים אני משתמשת הרבה באתר שלך!
רציתי לשאול אני מכירה את הפודינג בגרסה חמה ושנים מחפשת מתכון מוצלח שמסמיך, האם מתכון זה יכול להתאים? או רק לאחר קרור?

avatar
מרים (21:37 22.02.2020)

ועוד שאלה כמה זמן צריך לחמם את החלב? אולי צריך להגביה את האש כי כבר הרבה זמן ולא מבעבע…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:56 23.02.2020)

כ-2 דקות. אם לוקח לזה יותר מידי זמן אז אולי באמת כדאי להגביה את האש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:36 23.02.2020)

אני חושבת שכן.
זה יהיה במרקם נוזלי אבל סמיך.

avatar
מרים (22:29 23.02.2020)

תודה על התששובות
הכנתי וטעמתי חם, וזה לא זה :(, הגרסה החמה הולכת עם קקאו, אלי את מכירה מתכון כזה.?
קר- זה היה מצוין וטעים מאד! בעלי אהב את זה יותר מהמילקי 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:19 24.02.2020)

אין לי מתכון ספציפי לפודינג חם אבל אשתדל להכין ולפרסם בהמשך 🙂

avatar
שחר (23:29 1.11.2019)

תודה על מתכונים מעולים! כיף גם שיש לך הרבה אופציות טבעוניות 🙂
אני חושבת שכדאי להוסיף למתכון הסבר/תמונה לאיזו סמיכות החלב צריך להגיע
וגם מה הזמן הכי קצר שזה יכול להיות במקרר עד שאוכלים? מרגע ההכנה.. כמה זמן ייקל לזה להתייצב ולהיות מוכן לחיסול? 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:45 2.11.2019)

היי שחר,
החלב צריך להיות במרקם סמיך כמו של שמנת מתוקה.
הפודינג צריך להיות במקרר לפחות שעתיים לפני שאוכלים אותו.

avatar
חני (16:11 28.10.2019)

שוקולד לבן פרווה יתן משהו? כי אני לא אוכלת חלבי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 28.10.2019)

פחות מומלץ.

avatar
חני (10:48 27.10.2019)

איך אפשר להכין פודינג וניל , ללא שוקולד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 27.10.2019)

אני חושבת שאפשר להוסיף כפית תמצית וניל אבל לדעתי זה יוסיף הרבה טעם אם תשלבי גם שוקולד לבן.

avatar
שרי (16:38 3.10.2019)

היי
האם אפשר לאחסן במקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 3.10.2019)

אני חושבת שכן.

avatar
אנונימית (21:55 1.08.2019)

אפשר בכוסות רגילות?
או לקרר לפני שמכניסים לכוסות פלסטיק

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 2.08.2019)

כן אפשר.
אפשר גם להשתמש בכוסות מפלסטיק ולצנן מעט לפני (רק שלא יהיה רותח).

avatar
אודיה (15:08 19.02.2019)

אפשר חלב שקדים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 19.02.2019)

לא ניסיתי. מניחה שכן.

avatar
IRISEFRAT (15:38 20.01.2019)

הי אפרת!
מה הכמות שיוצאת מזה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:07 20.01.2019)

5-6 כוסות.

avatar
יעל (20:31 20.09.2018)

היי,

הכנתי את השוקולד והוא יצא לי מאד מאד גומי.
שמתי קמח תפוח אדמה (קראתי כאן שאפשרי) ואיך ששמתי אותו עם המים הוא נהיה כמו גבס.
שפכתי אותו לתערובת החלב עם הסוכר ואיך ששפכתי הוא נהיה גומי.
ערבבתי כמה שאפשרי לערבב גומי…
טעמתי טיפה וזה היה ממש ממש לא טעים, חסר טעם.
יש אפשרות לתקן אותו?
אשמח לשמוע.
תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 21.09.2018)

היי יעל,
לא ניסיתי להכין עם קמח תפו”א אז אני לא יודעת. יש להניח שהיית צריכה להוסיף יותר מים אם הוא היה מוצק מידי. יכול להיות שזאת הסיבה שזה יצא כמו גומי. אם עדיין לא שמת את השוקולד נראה לי שכדאי להכין מחדש. חשוב רק להוסיף הפעם להוסיף יותר מים במידה והתערובת מוצקה מידי. היא אמורה להיות לבנה דלילה. אם יש לך קורנפלור אני ממליצה להשתמש בו.

avatar
מורן (14:33 27.07.2018)

עשיתי עם קמח תפוחי אדמה כי לא היה לי קורנפלור. יצא מושלם. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:53 27.07.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
הגר (06:34 22.06.2018)

שתי שאלות בבקשה :
1. את הקורנפלור עם המים הקרים מוסיפים בבת אחת ? או בהדרגה ?
2. הפודינג כמו שהוא באבקה להוסיף לקצפת ולהקציף יחד ??
נראה לי אחלה מתכון , ולא בא לי לפספס 😉

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 22.06.2018)

היי הגר,
1. אחרי שערבבת את הקורנפלור עם המים הקרים תוסיפי לתערובת בבת אחת.
2. נכון.
בהצלחה 😉

avatar
יעל (11:28 1.06.2018)

מה אפשר להשים במקום קרונפלור??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 1.06.2018)

לא בטוחה שכדאי להחליף אותו.

avatar
יהודית (21:59 12.07.2018)

מתוך נסיון (לא במתכון זה, אלא בכלל) המקום קורנפלור אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח טפיוקה. זה אותו מרקם אחד על אחד

avatar
רעות (09:57 22.05.2018)

היי, יש לי כוסות שעשויות משוקולד ואני מפחדת שימס. האם יש אפשרות לשים את התערובת במקרר ולמזוג כשהיא מתקררת? או שהיא מתייצבת בצורה של הקערה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:44 22.05.2018)

היי רעות,
התערובת די מתייצבת ומקבלת את הצורה של הקערה. אני ממליצה להוסיף את התערובת לכוסות השוקולד לפני שמכניסים למקרר, אבל רק לאחר שהיא התקררה לטמפ’ החדר ולא לפני. התערובת תתייצב קצת אבל לא מאוד. לדעתי יהיה ניתן לערבב אותה ולצקת לכוסות השוקולד.

avatar
מרב (14:53 6.04.2018)

הכנו אתמול את הקינוח הזה בגרסה פרווה ויצא מעולה! מתאים לפסח, טעים ויחסית פשוט מאוד להכנה. הוספנו עוד 2-3 כפות קורנפלור (עשינו כמות ל-15 איש). חשוב לשים לב כשמוסיפים קורנפלור – לא להתפתות להוסיף את האבקה ישירות לתערובת השוקולדית, אלא לערבב קודם בתוך מים עד להמסה – אחרת יוצאים גושים שלא נמסים בתוך השוקולד וחבל (פתרנו את הבעיה ע”י העברת התערובת במסנן, אבל סתם מיותר).
תודה רבה תענוג!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:34 6.04.2018)

תודה מרב!
חג שמח 🙂

avatar
לילוש (22:05 8.03.2018)

עדיין לא הכנתי אך נראה ממש טעים ומגרה

avatar
אורן (10:57 26.01.2018)

שאלה לי: האם אפשר להחליף את האינסטנט פודינג וניל בתמצית וניל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 26.01.2018)

היי אורן,
הפודינג וניל מסמיך ומייצב את הקצפת אבל אם אין אפשר לשים כפית תמצית וניל ו2 כפות אבקת סוכר (או סוכר רגיל אם אין אבקה).

avatar
טלטול (05:32 26.01.2018)

שלום וברכה
קראתי חלק מהתגובות, רובן טובות.. אבל פוחדת שצא נוזלי כמו לחלק מהבנות כאן.. אמרת שיש בעיה עם הקונפלור..
עם איזה קונפלור את משתמשת?
והאם את שמה 2 כפות? או מוסיפה עוד כך כמו שכתוב במתכון שלך?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:30 26.01.2018)

היי,
ברוב הפעמים זה מסמיך כמו שצריך ואין בעיה עם הקורנפלור.
תעבדי לפי המתכון ותשתמשי בקורנפלור שיש לך. שימי 2 כפות לא גדושות ולא שטוחות. אני מאמינה שיהיה בסדר.
אם במקרה זה לא מסמיך אחרי 2 דקות תוסיפי כף נוספת כמו שרשום במתכון.
אין מה לפחד, גם אם יוצא דליל תמיד אפשר לשפר.
בהצלחה ועדכני איך יצא 🙂

avatar
נדיה (22:50 6.01.2018)

אף פעם לא מגיבה למרות שנהנית מאוד מאתר זה.
הפעם הייתי חייבת.
בביתנו לרוב מבשלים טבעוני ללא גלוטן (אשמח למתכוני קינוחים נוספים).
בני בן ה-14 מצא מתכון זה.
לא היו לנו כוסות אישיות, אז הוא הכין בכלי זכוכית לקינוחים ועיטר מעל הקצפת בשוקולד מגורד. יצא מדהים.
תודה רבה על אתר מעולה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 7.01.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
יש קטגוריה מסודרת לכך מתכונים טבעוניים ללא גלוטן. מאמינה שתמצאי שם עוד כמה קינוחים.
תודה על העדכון ושבוע נפלא

avatar
צליל (16:44 13.10.2017)

היי אין לי שוקולד מריר אפשרי לעשות את זה אם תערובת קקאו?:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 13.10.2017)

במקרה הזה לא מומלץ.

avatar
דורה (12:46 11.10.2017)

בתי בת ה-11 הכינה את המתכון כבר בפעם שנייה, כולם התלקקו…. פשוט טעים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 11.10.2017)

שמחה לשמוע!
תודה על העדכון וחג שמח 🙂

avatar
נטע (10:53 19.09.2017)

היי אפרת,
אני נעזרת הרבה במתכונים מרחבי הרשת, אבל אף פעם לא יצא לי להגיב.
הפעם אני חייבת!!
פשוט מושלם, יצא סמיך בדיוק כמו שאת מתארת וממש ממש טעים.
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 19.09.2017)

כיף לשמוע!
תודה נטע ושנה טובה 🙂

avatar
נטלי (23:51 8.09.2017)

האתר שלך פשוט מושלם! תודה:)
כייף עכשיו לדעת שלא צריך לשבור את הראש ויש כאן הכל. כל שישי אני שולפת מכאן עוגה אחרת שתמיד יוצאת מדהים מכל אתר אחר, ללא ספק רואים שאת מקפידה על המידות כי זה באמת יוצא בול והמתכונים גם בריאים יחסית ולא שמנים או מתוקים מידי, כייף להכין לאהובים.
תודה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:02 9.09.2017)

תודה נטלי! 🙂

avatar
שחר (13:35 27.05.2017)

המתכון היה מעולה וכולם טרפו!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:29 27.05.2017)

תודה שחר, שמחה לשמוע 🙂

avatar
עדנה (20:58 27.07.2017)

אחלה מתכון תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:35 27.07.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
ליאור (19:06 21.05.2017)

דרך אגב חבל שאין אפשרות שתהיה פה גישה לחיפוש כמו שיש חיפוש מתכון. אז שתהיה גישה לחיפוש מילה מילים כמו למשל שאלה שכבר שאלו ובמקום שנחפש בכל התגובות לראות אם שאלו אותך שאלה זו… נוכל לבדוק בקלות דרך חלון של חיפוש…
זה היה חוסך בעיקר לך להגיב על שאלות שכבר נשאלו.

avatar
לולה (14:40 26.11.2017)

לחיצה על ctrl+F במקלדת יפתח חלונית חיפוש למילה/משפט שיש בדף. עובד בכל אתר אינטרנט

avatar
עוז (18:26 21.05.2017)

אפרת שלום,
הפעם לא אשאל שאלה או אתייעץ 🙂
רק אומר לך ת ו ד ה ר ב ה !!!
על מתכונים מעולים. טעימים מאד. קלים. עם מצרכים פשוטים בהישג יד.
ועל סבלנותך לכל אחד באתר זה לכל מתכון זה או אחר.

תודה רבה לך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:02 21.05.2017)

תודה עוז! 🙂

avatar
עומר (23:37 3.04.2017)

כל שבוע אני מכינה את המתכון והוא מצוין!!! פעמיים קרה לי שהקורנפלור באמת לא הסמיך את התערובת ופשוט הוספתי עוד קצת קורנפלור כך שאני יכולה לומר בוודאות שלפעמים יש בעיה עם הקורנפלור. ברוב הפעמים 2 כפות קורנפלור עשו את העבודה.
ודינה- לא אהבתי את התגובה שלך. יש גם דרך לומר את הדברים.

avatar
דינה (18:24 16.03.2017)

חבל מאד ,שאומרים לך ,אנשים באתר ,שהתערובת יוצאת מימית ,ואת מתעקשת לא לבדוק פעם נוספת. הקורנפלור בסדר, אני שמבשלת 45 שנה בסדר ,והמתכון לא מדויק וגורם עוגמת נפש, בעיקר שיש אורחים מחר. אין שום הלימה בין התמונה לבין המציאות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 16.03.2017)

שלום דינה,
מאז התגובות בדקתי את הנושא ואכן יכולים להיות מקרים שהקורנפלור אינו מסמיך כאשר הבעיה היא בקורנפלור עצמו.
כל המתכונים שאני מפרסמת עוברים בדיקה קפדנית לפני שהם מועלים לאתר. אגב, יש גם תגובות חיוביות למתכון של גולשים שהמתכון הצליח להם בדיוק באופן שבו הוא כתוב.

avatar
אורי (16:38 7.08.2017)

מקשקשת דינה הזו

avatar
שרה (22:49 26.01.2017)

תודה על המתכוניםמשלך, הכנתי עכשיו וממש לא התקשה לי, הוספתי עוד קצת קורנפלור ולא עזר. מה אפשר לעשות עם השוקלד הנוזלי ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:03 27.01.2017)

היי שרה,
כמה קורנפלור הוספת? המשכת לבשל כמה דקות?
כשזה היה כל הלילה במקרר זה לא הסמיך מעט?

avatar
שלי (14:41 25.01.2017)

היי, האם בגרסה הפרווה אפשר מים במקום חלב סויה? חלב סויה מאוד יקר…. וצריך לקנות קרטון שלם בשביל 2 כוסות…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:05 25.01.2017)

היי שלי,
עם מים זה יוצא פחות טעים. החלב תורם למרקם יותר עשיר וטעים.
מה שכן, יכול להיות שאפשר להכין את זה עם מיכל קצפת צמחית ולהשלים במים (זה יוצא בסביבות כוס קצפת צמחית וכוס מים).

avatar
שון (13:23 30.12.2016)

האם חייב קורנפלור

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:05 30.12.2016)

כן, זה מה שמסמיך את התערובת ונותן לה מרקם של פודינג.

avatar
דנה (17:01 29.12.2016)

ממש בא לי להכין את זה אבל אין לי שוקולד מריר 🙁 יש מצב להחליף במשהו אחר? שוקולית/קקאו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:58 29.12.2016)

היי דנה,
השוקולד המריר תורם למרקם. אני לא חושבת שזה יצא אותו דבר בלי שוקולד.
יש לך במקרה שוקולד צ’יפס או שוקולד חלב? אם כן אולי אפשר להשתמש בזה בנוסף לקקאו.

avatar
שמחה (18:51 14.11.2016)

שלום
קודם רציתי להודות לך על האתר המוצלח, הטוב ביותר מכל אתרי הבישול.
עשיתי את המתכון ויצא טעים ביותר סמיך במידה הנכונה אבל אחרי כחצי שעה שזה עמד על השיש (וגם במקרר אותו הדבר) הקורנפלור התחיל להתפרק וזה הפך להיות נוזלי, ולמרות שהטעם נשאר אותו דבר אבל ברגע שהמרקם נהיה נוזלי זה הפך להיות לא טעים.
אני רוצה לציין שניסיתי את המתכון כמה פעמים ותמיד זה קרה לי.
רציתי לדעת האם יש לך אולי הסבר מה אני עושה לא נכון או האם זה תלוי בחברה של הקורנפלור או אולי איזה טיפ אחר
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:12 14.11.2016)

היי שמחה,
האמת שאני לא מכירה את התופעה.
זאת אומרת שהפודינג נעשה סמיך כמו במרקם של מעדן “דני” ולאחר כחצי שעה הוא חזר למצב הנוזלי?
אולי יש בעיה עם הקורנפלור? בכל הפעמים שהכנת וזה קרה, האם השתמשת באותו קורנפלור?

avatar
שמחה (20:39 14.11.2016)

הפודינג הסמיך ונהיה כמו דני ואחר כך פשוט התפרק והפך להיות נוזלי, השתמשתי כל פעם בקורנפלור אחר כי חשבתי שאולי זה יעזור אבל לא עזר.
זה ממש מתסכל כי יוצא בהתחלה טעים מאוד וסמיך וצריכה לאכול את זה מהר כדי שזה לא יהפוך לנוזלי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:22 15.11.2016)

היי שמחה,
ניסיתי לחפש תשובה לתופעה אך לצערי לא מצאתי. לדעתי זה חייב להיות משהו שקשור בקורנפלור או בחימום שלו.
בעצם ניסית כמה חברות של קורנפלור וזה עדיין קרה?
כמה זמן בדיוק החלב מתבשל מרגע שהוספת לו את הקורנפלור?

avatar
שמחה (09:51 15.11.2016)

עד שזה הגיע לסמיכות הרצויה בערך 2 דקות

avatar
שמחה (10:04 15.11.2016)

דרך אגב גם במרק בצל קרה לי אותו דבר הסמכתי את זה עם קורנפלור אחרי כ2 דקות בישול עם קורנפלור זה הסמיך בדיוק כמו שרציתי.
למחרת שהוצאתי את הסיר מהמקרר לחמם לעצמי מהמרק ראיתי שזה התפרק הפך להיות נוזלי ויותר גרוע שראיתי עמילן צף בתוך המרק נשאר לי רק לזרוק את זה, כי זה היה יותר גרוע משלא הייתי שמה קורנפלור בכלל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:17 15.11.2016)

זמן הבישול הוא בסדר גמור. יש משהו עם הקורנפלור.
איזה סוג/חברה קורנפלור השתמשת?

avatar
תמר רחמים (19:18 31.10.2016)

אני ילדה בת 10 הכנתי מילקי והיה טעים מאוד והאורחים לקקו את האצבעות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:24 31.10.2016)

כל הכבוד תמר 🙂
שמחה שיצא טעים.

avatar
ברכה (22:55 13.10.2016)

הי! תודה רבה על האתר! אני נעזרת בו המון! רציתי לשאול האם ניתן להחליף את החלב סויה בחלב קוקוס? או לשלב ביניהם- כוס מכל אחד?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:33 13.10.2016)

היי ברכה,
אפשר ומומלץ לשלב בניהם כדי שלא יהיה טעם חזק של חלב קוקוס.
שנה טובה וחג שמח 🙂

avatar
שירן (00:33 2.10.2016)

הי
האם אפשר להשתמש בקצפת קנויה במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:37 2.10.2016)

כן שירן, אפשר (חשוב רק שהיא תהיה טעימה).

avatar
אורטל (21:25 1.10.2016)

היי איך אני יכולה לעשות את זה פרווה מה לשים במקום החלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:40 1.10.2016)

היי אורטל,
את יכולה להכין עם 2 כוסות חלב סויה או כוס קצפת צמחית וכוס מים.
שנה טובה 🙂

avatar
חירות (23:40 10.08.2016)

אפשר לוותר על הקונפלור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:56 10.08.2016)

היי,
הקורנפלור הוא זה שמסמיך את הפודינג לכן לא מומלץ לוותר עליו. יכול להיות שאינסטנט פודינג וניל/שוקולד יעשה את העבודה אך מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר בוודאות.

avatar
דינה (12:22 25.07.2016)

האם ניתן להקפיא את הקינוח?
אם כן, לכמה זמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:45 25.07.2016)

היי דינה,
אני מניחה שאפשר להקפיא למשך חודש לפחות.
יום מקסים 🙂

avatar
חנה (18:44 22.07.2016)

אם אין פודינק לקצפת מה אפשר במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:15 22.07.2016)

היי חנה,
את יכולה להקציף את השמנת כמו שהיא ולהוסיף לה 2 כפות אבקת סוכר (או סוכר רגיל אם אין לך).
שבת שלום 🙂

avatar
אנג׳לה צעידי (18:46 24.06.2016)

הי, האם אפשר להכין את הפודינג וברצפת ולהקפיא לשבוע?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:56 24.06.2016)

היי אנג’לה,
אני חושבת שכן. לא אמורה להיות בעיה.

avatar
מוריה (19:35 20.06.2016)

הכנתי את הקינוח בשבת והמשפחה הספר בררנית שלי התלהבה בטירוף. קיבלתי מלא תגובות טובות.
את הפודינג הכנתי כפשוטו בגרסה הפרווה. את הקצפת שדרגתי עם חצי כוס חלב קוקוס ו3-4 כפות פודינג וניל. בסוף נשארה לי קצת קצפת אז ערבבתי עם כף וחצי ממרח נוגט וזילפתי עיטורים מעל. זה הוסיף מאוד גם ליופי וגם לטעם.
בתיאבון לכולם וממליצה בחום :))

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:52 20.06.2016)

היי מוריה,
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
שרה (20:54 9.06.2016)

יצא ממש טוב כל כך פשוט להכנה! אח שלי אלרגי לחלב המתכון הזה פשוט תחליף למילקי בישבילו ובישביל כולנו לשבועות.יצא ממש טעים!!!!!!!!!!!! אח שלי מפסוט.תמיד הינו קונים מעדני סויה שלא היו טעימים במיוחד כתחליף לחלבי.
תודה ענקיייית!!!!!!!!!!! יצא ממש טעים!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:59 9.06.2016)

ממש משמח אותי לשמוע 🙂
תודה שרה וחג שמח!

avatar
רבקה (15:18 9.06.2016)

רציתי לדעת אם אני מכינה היום, הקצפת תחזיק מעמד עד שבועות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:34 9.06.2016)

היי רבקה,
אני חושבת שכן, היא אמורה להיות טובה עד מוצאי שבת.
חג שמח 🙂

avatar
נעמה (13:22 24.04.2016)

שלום,
וווואוו הכנתי אותם והם יצאו מושלמים!!
בהחלט כולם התלהבו…
החלטתי להוסיף עוד תחתית שמשדרגת, רציתי לשתף. לקחת עוגיות יין ריסקתי אותם ערבבתי עם מעט מחמאה ותמצית וניל ושיטחתי בכוסות מטה עליו שכבת שוקולד ואז קצפת יצא מעוללה!!!

תודה רבה
וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 24.04.2016)

נשמע מעולה!
תודה נעמה וחג שמח 🙂

avatar
אוראל (19:13 18.04.2016)

היי נראה נהדר! האם ניתן להחליף את החלב בקרם קוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 18.04.2016)

היי אוראל,
בגלל שקרם הקוקוס סמיך יותר אני ממליצה להמיר רק חצי מכמות החלב.

avatar
ליבנת (21:33 16.04.2016)

היי
האם אפשרי להחליף את כל כמות החלב בשמנת צמחית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:08 16.04.2016)

היי ליבנת,
לא ניסיתי אבל נראה לי שעדיף לשלב חצי חלב או מים וחצי שמנת צמחית מאחר והשמנת הצמחית היא סמיכה ויכול להיות שזה ישפיע על המרקם הסופי.
שבוע טוב 🙂

avatar
שושנה (20:14 22.03.2016)

שלום רב,

רציתי לדעת אם אפשר להמיר את החלב במים, ואת הקורנפלור בקמח רגיל או קמח תפוח אדמה(זה מה יש לי בבית עכשיו..)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:37 22.03.2016)

היי שושנה,
אפשר להמיר במים אבל אז המרקם יהיה פחות עשיר וטעים.
לגבי המרה לקמח רגיל או קמח תפו”א, לצערי מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת איך זה ייצא.

avatar
נעמי בן-גור (18:58 9.03.2016)

האם אפשר להשתמש בפודינדג במקום אינסטנט ולהקציף אותו כשהוא מתקרר עם הקצפת כדי לקבל קרם לעוגת רולדה (במקום הקצפת שמנת מתוקה עם אינסטנט שוקולד וכוס חלב)?
אודה לך על תשובה בהקדם כי אני רוצה להכין ביום ראשון לארוע חגיגי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:50 9.03.2016)

היי נעמי,
לא כל כל הבנתי את השאלה.
את מתכוונת שאת רוצה להשתמש בפודינג השוקולד שהכנת לפי המתכון הזה ולהקציף אותו עם מיכל שמנת או קצפת צמחית כדי לקבל בסופו של דבר קרם בטעם שוקולד? אם כן, זה נשמע אפשרי אבל אני לא יודעת בוודאות איך זה ייצא מאחר ולא ניסיתי.

avatar
נעמי (15:10 5.03.2016)

הי.. באינסט שלי כתוב שניתן להמיר את השמנת בחלב, מה דעתך על כך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:11 5.03.2016)

היי נעמי,
זה יכול להיות לא כשמדובר בקצפת מאחר וחלב אינו ניתן להקצפה לעומת השמנת שכן (בגלל אחוזי השומן הגבוהים שבה).

avatar
שרון (23:02 2.03.2016)

היי, אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך 🙂
האם ניתן להמיר את הקורנפלור בג’לטין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:00 3.03.2016)

תודה שרון 🙂
האמת שלא ניסיתי אבל נשמע שזה אפשרי.
אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא.
יום מקסים!

avatar
אנה (21:15 17.02.2016)

הי
האם אפשר להכין בכוסות פלסטיק קשיחות…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:36 17.02.2016)

כן אנה, אפשר.

avatar
נונו אל (18:18 8.02.2016)

אן לי שוקלד מריר אני יוכלה לסים שוקולד צ’יפס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:22 8.02.2016)

כן, אפשר לשים 100 גרם שוקולד צ’יפס. זה יוצא בערך חצי כוס.

avatar
יפית (16:31 14.01.2016)

שלום,
רציתי בבקשה לדעת אם אפשר להקפיא.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:51 14.01.2016)

היי יפית,
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה.

avatar
רנין (20:24 13.01.2016)

היי
אני רציתי לשאול האם איך שמתועד שצריך לשמור במקרר 4-5 ימים במקרר
או כמה שעות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:08 13.01.2016)

היי רנין,
מרגע שהפודינג מוכן אפשר לאכול אותו תוך שעתיים מרגע שהיה במקרר.
בלי קשר, זה נשמר במקרר 4-5 ימים.

avatar
ניני (03:35 23.12.2015)

את הקצפת אפשר להקציף באופן ידני או שעדיף במיקסר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:01 23.12.2015)

עדיף במיקסר.
יום נפלא 🙂

avatar
נאוה ג. (16:57 16.12.2015)

מטעמי התחשבות קלורית, הכנתי רק את פודינג השוקולד. המרתי מחצית מהחלב – במים. סוכרזית במקום סוכר. ממש טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:14 16.12.2015)

תודה נאוה, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
דור (21:38 12.12.2015)

פעם ראשונה יצא לי טוב פעם שניה השוקולד יצא כמו מים וכן כשזילפתי את הקצפת היא קצת שקעה..חיכיתי שהפודינג יתקרר אך עדיין הוא היה חמים, זו הסיבה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:44 12.12.2015)

היי דור,
מה הכוונה כמו מים? הפודינג לא הסמיך? הוא נשאר נוזלי?
וכן, זה בגלל שהפודינג היה חמים. פעם הבאה אפילו תכניס אותו למקרר לפני שאתה מזלף את הקצפת כדי לוודא שהוא קר.

avatar
דור (21:47 26.12.2015)

ניסיתי פעם שלישית .. המרקם קצת השתפר אבל עדיין מיימי…הפעם הראשונה יצא לי טוב אין לי מושג למה זה ככה…אני שם את למשך הלילה וכשאני מוציא הקצפת יוצא כמו איזה גוש ששוחה מעל.. 🙁

כדאי לשים אולי 2 כפות גדושות של קורנפלור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:38 26.12.2015)

היי דור,
בפעם הראשונה השתמשת באותה שקית קורנפלור?
אם זה יוצא נוזלי אז תשים 2 כפות גדושות של קורנפלור.

avatar
איילת (16:17 12.12.2015)

מתכון קל , הולכת להכין.תודה לאתר המדהים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:01 12.12.2015)

מעולה! בהצלחה 😉

avatar
שני (13:28 11.12.2015)

היי אפרת(:
אפשר להחליף את החלב במים(בשביל לעשות אותו פרווה)?
ועוד דבר,יש לי כוסות מעוצבות מפלסטיק,אפשר להניח את תערובת השוקולד להתקרר מעט ורק אז להכניס לכוסות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:49 11.12.2015)

היי שני,
עם מים המרקם ייצא קצת פחות טעים ועשיר. אם יש לך שמנת צמחית אני ממליצה לשלב חצי כוס מים וחצי כוס שמנת צמחית כדי שהמרקם ייצא עשיר יותר.
כן, אחרי שאת מסירה את התערובת מהאש, תערבבי אותה במשך כ-2 דקות כדי שתתקרר מעט ותמזגי אותה לכוסות. שתהיה חמימה, העיקר שלא תהיה רותחת.

avatar
שני (13:51 11.12.2015)

אוקיי,תודה רבה. 🙂

avatar
ירדן (07:25 10.12.2015)

אם אין לי כוסות כאלו, איך אני יכולה להחליף את זה? תבנית אינגליש קייק, תבנית 24?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:33 10.12.2015)

היי ירדן,
אפשר להכין בכל סוג של כוס שיש לך (כל כוס זכוכית, כוס חד פעמית, ספל וכדו’). תבנית אחת פחות מתאימה כאן מאחר ולא ניתן לחתוך ולחלק את זה אח”כ. עדיף לחלק מראש למנות אישיות.
בהצלחה 😉

avatar
שרית (09:20 9.12.2015)

אפשר להחליף את החלב במים או במשהו אחר לא חלב סויה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:00 9.12.2015)

היי שרית,
אני חושבת שעם מים המרקם של הפודינג יהיה פחות עשיר. אולי אפשר לשלב עם המים קצפת צמחית, ביחס של חצי-חצי כדי להעשיר את המרקם.
יום נפלא וחג חנוכה שמח 🙂

avatar
מוניקה (13:08 8.12.2015)

הי אפרת,
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך. מה שנחמד מעבר לפשטות שלהם הוא ששהתוצר הסופי נראה זהה לתמונה. לא מובן מאליו 😉
אני מתכוונת לעשות ברגעים אלה ממש. רציתי לברר לפני כן לכמה זמן צריך לשמור במקרר לפני שאפשר לאכול?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 8.12.2015)

תודה מוניקה, כיף לשמוע 🙂
עדיף לשמור במקרר כשעתיים לפני שאוכלים.
בהצלחה!

avatar
מוניקה (12:15 11.12.2015)

הי שוב,
רציתי לעדכן שעשיתי מהתגובה האחרונה עוד פעם והחלפתי את החלב למשקה אורז ויצא מופלא לא פחות 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:20 11.12.2015)

תודה מוניקה! רעיון מעולה 🙂
שבת שלום!

avatar
דור (18:27 5.12.2015)

יצא מהמם תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:38 5.12.2015)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דור ושבוע טוב

avatar
מלי (20:59 4.12.2015)

לאחר הכנסת מי הקורנפלור התערבות לא מסמיכה לי…. מה עושים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:08 5.12.2015)

היי מלי,
שמת 2 כפות נכון? זה לא הסמיך מעט גם אחרי שערבבת במשך 2 דקות אחרי שהחלב רתח?
לפעמים זה נראה כאילו זה לא מסמיך אבל לאחר קירור המרקם משתנה ומסמיך.

avatar
מלי (11:13 5.12.2015)

כן:( שמתי רק 2 כפות וערבבתי וזה לא הסמיך גם לאחר הקירור
פשוט הכנסתי את התערובת למקפיא כדי שיתקשה קצת ומעל זה זילפתי קצפת
מה יכולה להיות הבעיה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:13 5.12.2015)

לפעמים קורה שמוסיפים קורנפלור וזה לא מסמיך (למה? תעלומה 🙂 ). במקרה כזה אם רואים שאחרי 2 דקות של ערבוב אין שום שינוי במרקם, יש להוסיף כף קורנפלור נוספת ולהמשיך לערבב עד שהתערובת מסמיכה (את הכף הנוספת יש לערבב לפני זה עם כ-3 כפות מים קרים ורק אז להוסיף).
בהצלחה בפעם הבאה ושבוע טוב 🙂

avatar
רומי (20:26 3.12.2015)

יצא מושלם! הבעיה היא שלא בא לי להפסיק לאכול! הפודינג כל כך מזכיר דני והשילוב עם הקצפת פשוט חלומי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:00 3.12.2015)

תודה רומי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ליליה (20:15 3.12.2015)

אם אין לי קורנפלור, במה אפשר להחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:00 3.12.2015)

היי ליליה,
לצערי אני לא חושבת שיש תחליף לקורנפלור במקרה הזה. אולי אפשר לשים קמח רגיל אבל אני לא בטוחה כי לא ניסיתי ויכול להיות שזה ישפיע על המרקם והטעם.

avatar
דור (12:51 3.12.2015)

פעם ניסיתי לערבב קורנפלור לא הצליח לי הוא יצא בוצי ולא חלק…כדאי לי עם מטרפה במתכון הזה? באיזה כלי עדיף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:57 3.12.2015)

היי דור,
כשמוסיפים אבקת קורנפלור לנוזל חם יש לו נטייה להפוך לגושים לכן חשוב לערבב אותו קודם כל עם מים קרים עד שאין גושים בכלל ואז להוסיף אותו לחלב החם תוך כדי ערבוב כל הזמן. אני ערבבתי עם כף רגילה ולא הייתה שום בעיה 🙂
חשוב גם לדייק בכמויות הקורנפלור כי סטייה לפה או לפה יכולה לגרום לפודינג לצאת דליל או סמיך יותר.

avatar
מיכל (10:45 3.12.2015)

נראה מעולה
יש לי שאלה, האם אפשר לשים בכוסות פלסטיק האישיות שמוכרים בחנויות חד פעמיות?
אם אני רוצה להכפיל כמויות כמה לשים מכל דבר? והאם בקצפת לשים אז שתי שמנת או אחת עדיין תספיק לכמות כפולה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:02 3.12.2015)

היי מיכל,
כן אפשר.
אם את רוצה להכפיל כמויות אז תכפילי את כל מרכיבי הפודינג. לגבי הקצפת, אני לא מאמינה שמיכל אחד יספיק אבל אולי כן. זה מאוד תלוי בקוטר הכוס. אני ממליצה שתקציפי מיכל אחד ומקסימום אם תצטרכי יותר תקציפי מיכל נוסף.
יום מקסים

לקריאת כל התגובות