זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 5-6 כוסות אישיות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
פודינג שוקולד:
2 כוסות חלב רגיל או סויה
2 כפות קורנפלור (לא גדושות ולא שטוחות, באמצע)
6 כפות מים קרים
100 גרם שוקולד מריר (אפשר להכין גם עם שוקולד חלב)
4 כפות גדושות סוכר
קצפת וניל:
מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה:
-מחממים בסיר קטן את החלב עם הסוכר על אש בינונית-נמוכה. מערבבים עד שהסוכר נמס בתוך החלב.
-מערבבים 2 כפות קורנפלור עם 6 כפות מים קרים עד לקבלת נוזל חלק ללא גושים. כשהחלב רותח (מבעבע) מוסיפים את מי הקורנפלור ומערבבים כל הזמן במשך 1-2 דקות, עד שהחלב מסמיך (לא מפסיקים לערבב!). הערה: אם לאחר כ-2 דקות התערובת לא מסמיכה, יש לערבב כף קורנפלור נוספת עם 2-3 כפות מים ולהוסיף לחלב. לערבב עד שהחלב מסמיך.
-שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לתערובת החלב, מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבלת תערובת שוקולדית חלקה וסמיכה.
-מסירים מהאש ומעבירים לכוסות הגשה בגובה 2/3 מהכוס (רצוי כוסות מזכוכית מאחר והתערובת חמה) .
-מניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר.
-בינתיים מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
-בעזרת שקית זילוף או כף ממלאים מעל שכבת פודינג השוקולד.
*עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
*הפודינג שוקולד נשמרים במקרר 4-5 ימים.
זה הרבה הרבה יותר טעים מהמילקי המקורי!
ויש לזה יתרון אדיר שזה פרווה
וואו זה פשוט אחד המתכונים המעולים!!!
תודה יקרה🙂
שלום לך,
רציתי לשאול אם אני רוצה להגיש את זה לכמות גדולה של סועדים
אפשרי לעשות בכוסיות להגשה מפלסטיק לאחר שאני מצננת את התערובת?
תודה
היי קרן,
הבעיה שאחרי שהתערובת מצטננת היא מתקשה ואז זה לא יראה אסתטי אם תעבירי אותה לכוסות.
מניסיון, אם התערובת חמה זה ממיס את הפלסטיק אבל יש כוסות מפלסטיק עבה וקשיח שאפשר להשתמש בהן.
ואיפה אפשר לקנות כאלה כוסיות?
תודה רבה
בכל חנות של כלים חד פעמיים:)
לא סליחה כוסיות זכוכית קטנות?
תודה על התגובה המהירה
האמת שאני לא זוכרת מהיכן קניתי את הכוסות שיש לי אבל נראה לי שראיתי כוסות זכוכית קטנות בחנויות כמו פוקס הום, גולף אנד כו, נעמן וכדו’.
חזרתי לעדכן!! הכפלתי ב4 את הכמויות, יצא לי 24 כוסות אישיות של 100 מ”ל , נשאר לי אגב די הרבה קצפת שהשתמשתי בה למשהו נוסף, הקינוח יצא מאוד טעים עשיתי גרסאת פרווה והתלהבו מאוד, לטעמי אפילו יותר טעים מהמילקי המקורי. תודה רבה על רעיונות טעימים מוצלחים וקלים להכנה ❤️
נראה מהמםם
תודה שחזרת לעדכן ❤️
היי אפרת!!!
מתכננת להכין את המתכון לסוכות,
כמה שאלות ברשותך..
כמה כוסות יוצאות בערך מהמתכון?
תוכלי לתרגם את הכפות קורנפלור הסוכר והמים למ”ל ו/או גרמים בהתאמה?
2 כוסות חלב = 240×2 = 480 מ”ל?
תודה רבה מראש!
היי
יוצאות כ5-6 כוסות אישיות.
כף סוכר=15 גרם
כף קורנפלור= 10 גרם
כף מים= 15 גרם.
2 כוסות חלב=480 מל.
תודה רבה על המענה!
שאלת המשך… מה גודל הכוס האישית שהשתמשת?
מחפשת לרכוש אבל אני רואה שיש נפחים שונים.. 12/30/60 מ”ל ומעלה..
היי
אני משתמשת בד”כ בכוסות בנפח 60 מל ומעלה, אבל סה תלוי בטעם האישי ובהעדפה למתכון הספציפי. ממליצה לך לנסות מספר גדלים עד שתמצאי את המועדפים שלך😊
אפרת היקרה, ראשית הייתי משתמשת המווון באתר המקסים שלך, כשהתחתנתי אחותי קנתה לי את הספרים והם פשוט מדהימים!!!!!!!! דבר שני, יש לי כמה חבילות פודינג בכמה טעמים, שוקולד, וניל, תות ופירות יער (במהדורה מיוחדת) ושמתי לב שעבר עליהם התאריך. יש לך מושג עד כמה זמן אחרי שעובר התאריך אפשר עוד להשתמש בהם או שעדיף שלא? תודה ממש!!!
היי,
איזה כיף שאת נהנית מספרי המתכונים ומהאתר❤
אישית לא הייתי משתמשת בפודינג שעבר תוקפו (אלא אם כן מדובר ביומיים-שלושה) וגם לא הייתי ממליצה לעשות זאת, עדיף לא לקחת את הסיכון.
הכנתי לשבת, ובמקום קורנפלור שמתי קמח לבן אבל נהיו לי אבנים… אז בסוף הבישול לקחתי מסננת והשארתי את כל הקמח הלא טוב, מזגתי לכוסות שמתי קצף ויצא מדהים!!!!!!!!!!!!! תודה רבה על האתר המושלם הזה!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
מעוניינת להכין גרסת פרווה.
האם אפשר להשתמש בחלב שיבולת שועל? או קרם קוקוס?
לא אוהבים אצלינו סויה…
היי,
אפשר להמיר את החלב בחלב שיבולת שועל.
בהצלחה(:
אני לפעמים מכינה פודינג בטעם שוקולד עם חלב – כמו בהוראות הכנה שעל הקופסא.
ויוצא טעם דומה לקרלו / באדי וכד’
מה ההבדל בין המתכון הזה לבין מה שאני עושה (חוץ מהשכבה השניה)?
אני חושבת אולי להכין עם חלב סויה – באופן שאני מכינה ולהוסיף את השכבה השניה.
היי לאה,
הרעיון די זהה- פודינג שוקולד…
אפשר גם להכין עם חלב סויה, ובמקרה כזה כדאי להמיר את הסוכר בסוכר וניל(:
אז למה להסתבך בלהמיס שוקולד וכו’?
מה היתרון?
השוקולד משדרג בכמה רמות גם את הטעם וגם את המרקם(:
האם ניתן להחליף את המתכון לפרווה ?ולשים מים במקום אה חלב ולא חלב סויה או קוקוס
אשמח לתשובה תודה
היי שושי,
עם מים זה הרבה פחות טעים. החלב תורם למרקם ולטעם.
עדיף להשתמש במיכל קצפת צמחית ולהשלים במים (זה יוצא בסביבות כוס קצפת צמחית וכוס מים).
היי אפרת, תמיד כיף להשתמש במתכונים מהאתר שלך, פשוטים, קלים וטעימים עד מאוד. תודה רבה עליהם. האם יש לך איזה שהיא המלצה לחלף את הקורנפלור במתכון הזה (יש אלרגים לקורנפלור בבית ובבקשה לא בקמח מאחר ויש גם אלרגים לגלוטן 🙂 ) או אולי פשוט לעבור למתכון אחר?? פשוט זה מתכון קל ובלי שום ספק טעים מאוד. בתודה מראש.
היי סיסי,
קמח תפוחי אדמה או קמח ללא גלוטן לאפייה כמו תמי או כרגיל עשויים להתאים🙂
רוב תודות על התשובה המהירה.
היי, האם ניתן להחליף את החלב בכוס קרם קוקוס וכוס מים?
היי,
הוספת קרם קוקוס תגרום להסמכה נוספת של הפודינג, אבל אני חושבת שיצא מוצלח😊
הי תודה על כל המתכונים הטעימיםםם נהנת כל פעם מחדש
רציתי לשאול למה יש לי גושים בשוקולד ומה אפשר לעשות? תודה
המסת את הקורנפלור עם המים כמו שצריך לפני שהוספת לתערובת?
אפשר להעביר את זה במסננת.
איזה תחליף יש לכוס זכוכית?
אפשר לקנות מנג’טים מקרטון יציב?
או משהו אחר לא מפלסטיק?
אפשר להשתמש בכוס חד”פ מקרטון לשתיה חמה.
ממש טעים אני ממליץ.לדעתי כל מי שרואה את המתכון שיכין כמות כפולה אם יש לו ילדים כי אני לפחות אוכל שתיים עד שלוש ביום(אני ילד לא מבוגר)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת, הצלחתי להכין את המילקי ויצא מצוין בסוף, למרות שלא הסמיך גם לא אחרי 3 פעמים שהוספתי קורנפלור כפי שהמלצת ולכן החלטתי להוסיף ג’לטין, מה שפתר את הבעיה (לפני כן הפודינג נותר נוזלי לגמרי). ממליצה להוסיף את האופציה של להוסיף ג’לטין למתכון למתקשות כמוני..
נראה מעולה 🙂
תודה רבה על השיתוף!
אני לא הייתי צריך להוסיף גלתין. תנסי אולי לשים פחות מים אם הקורנפלור לפני שאת שמה בסיר.או שתמשיכי איך שאת עושה בחירה שלך
היי, ראשית תודה על מתכונים כל כך מוצלחים!!!
חסר לי שמנת מתוקה או צמחית בבית במה אני יכולה להמיר אותה כדי לקבל בכל זאת קצפת טעימה ? ( יש לי רק חלב) או שאני יכולה לוותר עליה?
אפשר להשתמש בקרם קוקוס. אם אין לך, תוותרי על הקצפת מעל.
חג שמח 🌺
קודם כל אודה על המתכונים הנפלאים אני משתמשת הרבה באתר שלך!
רציתי לשאול אני מכירה את הפודינג בגרסה חמה ושנים מחפשת מתכון מוצלח שמסמיך, האם מתכון זה יכול להתאים? או רק לאחר קרור?
ועוד שאלה כמה זמן צריך לחמם את החלב? אולי צריך להגביה את האש כי כבר הרבה זמן ולא מבעבע…
כ-2 דקות. אם לוקח לזה יותר מידי זמן אז אולי באמת כדאי להגביה את האש.
אני חושבת שכן.
זה יהיה במרקם נוזלי אבל סמיך.
תודה על התששובות
הכנתי וטעמתי חם, וזה לא זה :(, הגרסה החמה הולכת עם קקאו, אלי את מכירה מתכון כזה.?
קר- זה היה מצוין וטעים מאד! בעלי אהב את זה יותר מהמילקי 🙂
אין לי מתכון ספציפי לפודינג חם אבל אשתדל להכין ולפרסם בהמשך 🙂
תודה על מתכונים מעולים! כיף גם שיש לך הרבה אופציות טבעוניות 🙂
אני חושבת שכדאי להוסיף למתכון הסבר/תמונה לאיזו סמיכות החלב צריך להגיע
וגם מה הזמן הכי קצר שזה יכול להיות במקרר עד שאוכלים? מרגע ההכנה.. כמה זמן ייקל לזה להתייצב ולהיות מוכן לחיסול? 🙂
היי שחר,
החלב צריך להיות במרקם סמיך כמו של שמנת מתוקה.
הפודינג צריך להיות במקרר לפחות שעתיים לפני שאוכלים אותו.
שוקולד לבן פרווה יתן משהו? כי אני לא אוכלת חלבי
פחות מומלץ.
איך אפשר להכין פודינג וניל , ללא שוקולד?
אני חושבת שאפשר להוסיף כפית תמצית וניל אבל לדעתי זה יוסיף הרבה טעם אם תשלבי גם שוקולד לבן.
היי
האם אפשר לאחסן במקפיא?
אני חושבת שכן.
אפשר בכוסות רגילות?
או לקרר לפני שמכניסים לכוסות פלסטיק
כן אפשר.
אפשר גם להשתמש בכוסות מפלסטיק ולצנן מעט לפני (רק שלא יהיה רותח).
אפשר חלב שקדים?
לא ניסיתי. מניחה שכן.
הי אפרת!
מה הכמות שיוצאת מזה?
5-6 כוסות.
היי,
הכנתי את השוקולד והוא יצא לי מאד מאד גומי.
שמתי קמח תפוח אדמה (קראתי כאן שאפשרי) ואיך ששמתי אותו עם המים הוא נהיה כמו גבס.
שפכתי אותו לתערובת החלב עם הסוכר ואיך ששפכתי הוא נהיה גומי.
ערבבתי כמה שאפשרי לערבב גומי…
טעמתי טיפה וזה היה ממש ממש לא טעים, חסר טעם.
יש אפשרות לתקן אותו?
אשמח לשמוע.
תודה רבה!!
היי יעל,
לא ניסיתי להכין עם קמח תפו”א אז אני לא יודעת. יש להניח שהיית צריכה להוסיף יותר מים אם הוא היה מוצק מידי. יכול להיות שזאת הסיבה שזה יצא כמו גומי. אם עדיין לא שמת את השוקולד נראה לי שכדאי להכין מחדש. חשוב רק להוסיף הפעם להוסיף יותר מים במידה והתערובת מוצקה מידי. היא אמורה להיות לבנה דלילה. אם יש לך קורנפלור אני ממליצה להשתמש בו.
עשיתי עם קמח תפוחי אדמה כי לא היה לי קורנפלור. יצא מושלם. תודה רבה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שתי שאלות בבקשה :
1. את הקורנפלור עם המים הקרים מוסיפים בבת אחת ? או בהדרגה ?
2. הפודינג כמו שהוא באבקה להוסיף לקצפת ולהקציף יחד ??
נראה לי אחלה מתכון , ולא בא לי לפספס 😉
היי הגר,
1. אחרי שערבבת את הקורנפלור עם המים הקרים תוסיפי לתערובת בבת אחת.
2. נכון.
בהצלחה 😉
מה אפשר להשים במקום קרונפלור??
לא בטוחה שכדאי להחליף אותו.
מתוך נסיון (לא במתכון זה, אלא בכלל) המקום קורנפלור אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח טפיוקה. זה אותו מרקם אחד על אחד
היי, יש לי כוסות שעשויות משוקולד ואני מפחדת שימס. האם יש אפשרות לשים את התערובת במקרר ולמזוג כשהיא מתקררת? או שהיא מתייצבת בצורה של הקערה?
היי רעות,
התערובת די מתייצבת ומקבלת את הצורה של הקערה. אני ממליצה להוסיף את התערובת לכוסות השוקולד לפני שמכניסים למקרר, אבל רק לאחר שהיא התקררה לטמפ’ החדר ולא לפני. התערובת תתייצב קצת אבל לא מאוד. לדעתי יהיה ניתן לערבב אותה ולצקת לכוסות השוקולד.
הכנו אתמול את הקינוח הזה בגרסה פרווה ויצא מעולה! מתאים לפסח, טעים ויחסית פשוט מאוד להכנה. הוספנו עוד 2-3 כפות קורנפלור (עשינו כמות ל-15 איש). חשוב לשים לב כשמוסיפים קורנפלור – לא להתפתות להוסיף את האבקה ישירות לתערובת השוקולדית, אלא לערבב קודם בתוך מים עד להמסה – אחרת יוצאים גושים שלא נמסים בתוך השוקולד וחבל (פתרנו את הבעיה ע”י העברת התערובת במסנן, אבל סתם מיותר).
תודה רבה תענוג!
תודה מרב!
חג שמח 🙂
עדיין לא הכנתי אך נראה ממש טעים ומגרה
שאלה לי: האם אפשר להחליף את האינסטנט פודינג וניל בתמצית וניל?
היי אורן,
הפודינג וניל מסמיך ומייצב את הקצפת אבל אם אין אפשר לשים כפית תמצית וניל ו2 כפות אבקת סוכר (או סוכר רגיל אם אין אבקה).
שלום וברכה
קראתי חלק מהתגובות, רובן טובות.. אבל פוחדת שצא נוזלי כמו לחלק מהבנות כאן.. אמרת שיש בעיה עם הקונפלור..
עם איזה קונפלור את משתמשת?
והאם את שמה 2 כפות? או מוסיפה עוד כך כמו שכתוב במתכון שלך?
תודה
היי,
ברוב הפעמים זה מסמיך כמו שצריך ואין בעיה עם הקורנפלור.
תעבדי לפי המתכון ותשתמשי בקורנפלור שיש לך. שימי 2 כפות לא גדושות ולא שטוחות. אני מאמינה שיהיה בסדר.
אם במקרה זה לא מסמיך אחרי 2 דקות תוסיפי כף נוספת כמו שרשום במתכון.
אין מה לפחד, גם אם יוצא דליל תמיד אפשר לשפר.
בהצלחה ועדכני איך יצא 🙂
אף פעם לא מגיבה למרות שנהנית מאוד מאתר זה.
הפעם הייתי חייבת.
בביתנו לרוב מבשלים טבעוני ללא גלוטן (אשמח למתכוני קינוחים נוספים).
בני בן ה-14 מצא מתכון זה.
לא היו לנו כוסות אישיות, אז הוא הכין בכלי זכוכית לקינוחים ועיטר מעל הקצפת בשוקולד מגורד. יצא מדהים.
תודה רבה על אתר מעולה.
שמחה שיצא טעים 🙂
יש קטגוריה מסודרת לכך מתכונים טבעוניים ללא גלוטן. מאמינה שתמצאי שם עוד כמה קינוחים.
תודה על העדכון ושבוע נפלא
היי אין לי שוקולד מריר אפשרי לעשות את זה אם תערובת קקאו?:)
במקרה הזה לא מומלץ.
בתי בת ה-11 הכינה את המתכון כבר בפעם שנייה, כולם התלקקו…. פשוט טעים!
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון וחג שמח 🙂
היי אפרת,
אני נעזרת הרבה במתכונים מרחבי הרשת, אבל אף פעם לא יצא לי להגיב.
הפעם אני חייבת!!
פשוט מושלם, יצא סמיך בדיוק כמו שאת מתארת וממש ממש טעים.
תודה רבה
כיף לשמוע!
תודה נטע ושנה טובה 🙂
האתר שלך פשוט מושלם! תודה:)
כייף עכשיו לדעת שלא צריך לשבור את הראש ויש כאן הכל. כל שישי אני שולפת מכאן עוגה אחרת שתמיד יוצאת מדהים מכל אתר אחר, ללא ספק רואים שאת מקפידה על המידות כי זה באמת יוצא בול והמתכונים גם בריאים יחסית ולא שמנים או מתוקים מידי, כייף להכין לאהובים.
תודה:)
תודה נטלי! 🙂
המתכון היה מעולה וכולם טרפו!
תודה שחר, שמחה לשמוע 🙂
אחלה מתכון תודה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
דרך אגב חבל שאין אפשרות שתהיה פה גישה לחיפוש כמו שיש חיפוש מתכון. אז שתהיה גישה לחיפוש מילה מילים כמו למשל שאלה שכבר שאלו ובמקום שנחפש בכל התגובות לראות אם שאלו אותך שאלה זו… נוכל לבדוק בקלות דרך חלון של חיפוש…
זה היה חוסך בעיקר לך להגיב על שאלות שכבר נשאלו.
לחיצה על ctrl+F במקלדת יפתח חלונית חיפוש למילה/משפט שיש בדף. עובד בכל אתר אינטרנט
אפרת שלום,
הפעם לא אשאל שאלה או אתייעץ 🙂
רק אומר לך ת ו ד ה ר ב ה !!!
על מתכונים מעולים. טעימים מאד. קלים. עם מצרכים פשוטים בהישג יד.
ועל סבלנותך לכל אחד באתר זה לכל מתכון זה או אחר.
תודה רבה לך.
תודה עוז! 🙂
כל שבוע אני מכינה את המתכון והוא מצוין!!! פעמיים קרה לי שהקורנפלור באמת לא הסמיך את התערובת ופשוט הוספתי עוד קצת קורנפלור כך שאני יכולה לומר בוודאות שלפעמים יש בעיה עם הקורנפלור. ברוב הפעמים 2 כפות קורנפלור עשו את העבודה.
ודינה- לא אהבתי את התגובה שלך. יש גם דרך לומר את הדברים.
חבל מאד ,שאומרים לך ,אנשים באתר ,שהתערובת יוצאת מימית ,ואת מתעקשת לא לבדוק פעם נוספת. הקורנפלור בסדר, אני שמבשלת 45 שנה בסדר ,והמתכון לא מדויק וגורם עוגמת נפש, בעיקר שיש אורחים מחר. אין שום הלימה בין התמונה לבין המציאות
שלום דינה,
מאז התגובות בדקתי את הנושא ואכן יכולים להיות מקרים שהקורנפלור אינו מסמיך כאשר הבעיה היא בקורנפלור עצמו.
כל המתכונים שאני מפרסמת עוברים בדיקה קפדנית לפני שהם מועלים לאתר. אגב, יש גם תגובות חיוביות למתכון של גולשים שהמתכון הצליח להם בדיוק באופן שבו הוא כתוב.
מקשקשת דינה הזו
תודה על המתכוניםמשלך, הכנתי עכשיו וממש לא התקשה לי, הוספתי עוד קצת קורנפלור ולא עזר. מה אפשר לעשות עם השוקלד הנוזלי ?
היי שרה,
כמה קורנפלור הוספת? המשכת לבשל כמה דקות?
כשזה היה כל הלילה במקרר זה לא הסמיך מעט?
היי, האם בגרסה הפרווה אפשר מים במקום חלב סויה? חלב סויה מאוד יקר…. וצריך לקנות קרטון שלם בשביל 2 כוסות…
היי שלי,
עם מים זה יוצא פחות טעים. החלב תורם למרקם יותר עשיר וטעים.
מה שכן, יכול להיות שאפשר להכין את זה עם מיכל קצפת צמחית ולהשלים במים (זה יוצא בסביבות כוס קצפת צמחית וכוס מים).
האם חייב קורנפלור
כן, זה מה שמסמיך את התערובת ונותן לה מרקם של פודינג.
ממש בא לי להכין את זה אבל אין לי שוקולד מריר 🙁 יש מצב להחליף במשהו אחר? שוקולית/קקאו?
היי דנה,
השוקולד המריר תורם למרקם. אני לא חושבת שזה יצא אותו דבר בלי שוקולד.
יש לך במקרה שוקולד צ’יפס או שוקולד חלב? אם כן אולי אפשר להשתמש בזה בנוסף לקקאו.
שלום
קודם רציתי להודות לך על האתר המוצלח, הטוב ביותר מכל אתרי הבישול.
עשיתי את המתכון ויצא טעים ביותר סמיך במידה הנכונה אבל אחרי כחצי שעה שזה עמד על השיש (וגם במקרר אותו הדבר) הקורנפלור התחיל להתפרק וזה הפך להיות נוזלי, ולמרות שהטעם נשאר אותו דבר אבל ברגע שהמרקם נהיה נוזלי זה הפך להיות לא טעים.
אני רוצה לציין שניסיתי את המתכון כמה פעמים ותמיד זה קרה לי.
רציתי לדעת האם יש לך אולי הסבר מה אני עושה לא נכון או האם זה תלוי בחברה של הקורנפלור או אולי איזה טיפ אחר
תודה רבה
היי שמחה,
האמת שאני לא מכירה את התופעה.
זאת אומרת שהפודינג נעשה סמיך כמו במרקם של מעדן “דני” ולאחר כחצי שעה הוא חזר למצב הנוזלי?
אולי יש בעיה עם הקורנפלור? בכל הפעמים שהכנת וזה קרה, האם השתמשת באותו קורנפלור?
הפודינג הסמיך ונהיה כמו דני ואחר כך פשוט התפרק והפך להיות נוזלי, השתמשתי כל פעם בקורנפלור אחר כי חשבתי שאולי זה יעזור אבל לא עזר.
זה ממש מתסכל כי יוצא בהתחלה טעים מאוד וסמיך וצריכה לאכול את זה מהר כדי שזה לא יהפוך לנוזלי
היי שמחה,
ניסיתי לחפש תשובה לתופעה אך לצערי לא מצאתי. לדעתי זה חייב להיות משהו שקשור בקורנפלור או בחימום שלו.
בעצם ניסית כמה חברות של קורנפלור וזה עדיין קרה?
כמה זמן בדיוק החלב מתבשל מרגע שהוספת לו את הקורנפלור?
עד שזה הגיע לסמיכות הרצויה בערך 2 דקות
דרך אגב גם במרק בצל קרה לי אותו דבר הסמכתי את זה עם קורנפלור אחרי כ2 דקות בישול עם קורנפלור זה הסמיך בדיוק כמו שרציתי.
למחרת שהוצאתי את הסיר מהמקרר לחמם לעצמי מהמרק ראיתי שזה התפרק הפך להיות נוזלי ויותר גרוע שראיתי עמילן צף בתוך המרק נשאר לי רק לזרוק את זה, כי זה היה יותר גרוע משלא הייתי שמה קורנפלור בכלל.
זמן הבישול הוא בסדר גמור. יש משהו עם הקורנפלור.
איזה סוג/חברה קורנפלור השתמשת?
אני ילדה בת 10 הכנתי מילקי והיה טעים מאוד והאורחים לקקו את האצבעות
כל הכבוד תמר 🙂
שמחה שיצא טעים.
הי! תודה רבה על האתר! אני נעזרת בו המון! רציתי לשאול האם ניתן להחליף את החלב סויה בחלב קוקוס? או לשלב ביניהם- כוס מכל אחד?
היי ברכה,
אפשר ומומלץ לשלב בניהם כדי שלא יהיה טעם חזק של חלב קוקוס.
שנה טובה וחג שמח 🙂
הי
האם אפשר להשתמש בקצפת קנויה במקום?
כן שירן, אפשר (חשוב רק שהיא תהיה טעימה).
היי איך אני יכולה לעשות את זה פרווה מה לשים במקום החלב?
היי אורטל,
את יכולה להכין עם 2 כוסות חלב סויה או כוס קצפת צמחית וכוס מים.
שנה טובה 🙂
אפשר לוותר על הקונפלור?
היי,
הקורנפלור הוא זה שמסמיך את הפודינג לכן לא מומלץ לוותר עליו. יכול להיות שאינסטנט פודינג וניל/שוקולד יעשה את העבודה אך מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר בוודאות.
האם ניתן להקפיא את הקינוח?
אם כן, לכמה זמן?
היי דינה,
אני מניחה שאפשר להקפיא למשך חודש לפחות.
יום מקסים 🙂
אם אין פודינק לקצפת מה אפשר במקום?
היי חנה,
את יכולה להקציף את השמנת כמו שהיא ולהוסיף לה 2 כפות אבקת סוכר (או סוכר רגיל אם אין לך).
שבת שלום 🙂
הי, האם אפשר להכין את הפודינג וברצפת ולהקפיא לשבוע?
היי אנג’לה,
אני חושבת שכן. לא אמורה להיות בעיה.
הכנתי את הקינוח בשבת והמשפחה הספר בררנית שלי התלהבה בטירוף. קיבלתי מלא תגובות טובות.
את הפודינג הכנתי כפשוטו בגרסה הפרווה. את הקצפת שדרגתי עם חצי כוס חלב קוקוס ו3-4 כפות פודינג וניל. בסוף נשארה לי קצת קצפת אז ערבבתי עם כף וחצי ממרח נוגט וזילפתי עיטורים מעל. זה הוסיף מאוד גם ליופי וגם לטעם.
בתיאבון לכולם וממליצה בחום :))
היי מוריה,
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא ממש טוב כל כך פשוט להכנה! אח שלי אלרגי לחלב המתכון הזה פשוט תחליף למילקי בישבילו ובישביל כולנו לשבועות.יצא ממש טעים!!!!!!!!!!!! אח שלי מפסוט.תמיד הינו קונים מעדני סויה שלא היו טעימים במיוחד כתחליף לחלבי.
תודה ענקיייית!!!!!!!!!!! יצא ממש טעים!!!!!!!!
ממש משמח אותי לשמוע 🙂
תודה שרה וחג שמח!
רציתי לדעת אם אני מכינה היום, הקצפת תחזיק מעמד עד שבועות?
היי רבקה,
אני חושבת שכן, היא אמורה להיות טובה עד מוצאי שבת.
חג שמח 🙂
שלום,
וווואוו הכנתי אותם והם יצאו מושלמים!!
בהחלט כולם התלהבו…
החלטתי להוסיף עוד תחתית שמשדרגת, רציתי לשתף. לקחת עוגיות יין ריסקתי אותם ערבבתי עם מעט מחמאה ותמצית וניל ושיטחתי בכוסות מטה עליו שכבת שוקולד ואז קצפת יצא מעוללה!!!
תודה רבה
וחג שמח
נשמע מעולה!
תודה נעמה וחג שמח 🙂
היי נראה נהדר! האם ניתן להחליף את החלב בקרם קוקוס?
היי אוראל,
בגלל שקרם הקוקוס סמיך יותר אני ממליצה להמיר רק חצי מכמות החלב.
היי
האם אפשרי להחליף את כל כמות החלב בשמנת צמחית?
היי ליבנת,
לא ניסיתי אבל נראה לי שעדיף לשלב חצי חלב או מים וחצי שמנת צמחית מאחר והשמנת הצמחית היא סמיכה ויכול להיות שזה ישפיע על המרקם הסופי.
שבוע טוב 🙂
שלום רב,
רציתי לדעת אם אפשר להמיר את החלב במים, ואת הקורנפלור בקמח רגיל או קמח תפוח אדמה(זה מה יש לי בבית עכשיו..)
היי שושנה,
אפשר להמיר במים אבל אז המרקם יהיה פחות עשיר וטעים.
לגבי המרה לקמח רגיל או קמח תפו”א, לצערי מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת איך זה ייצא.
האם אפשר להשתמש בפודינדג במקום אינסטנט ולהקציף אותו כשהוא מתקרר עם הקצפת כדי לקבל קרם לעוגת רולדה (במקום הקצפת שמנת מתוקה עם אינסטנט שוקולד וכוס חלב)?
אודה לך על תשובה בהקדם כי אני רוצה להכין ביום ראשון לארוע חגיגי.
היי נעמי,
לא כל כל הבנתי את השאלה.
את מתכוונת שאת רוצה להשתמש בפודינג השוקולד שהכנת לפי המתכון הזה ולהקציף אותו עם מיכל שמנת או קצפת צמחית כדי לקבל בסופו של דבר קרם בטעם שוקולד? אם כן, זה נשמע אפשרי אבל אני לא יודעת בוודאות איך זה ייצא מאחר ולא ניסיתי.
הי.. באינסט שלי כתוב שניתן להמיר את השמנת בחלב, מה דעתך על כך?
היי נעמי,
זה יכול להיות לא כשמדובר בקצפת מאחר וחלב אינו ניתן להקצפה לעומת השמנת שכן (בגלל אחוזי השומן הגבוהים שבה).
היי, אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך 🙂
האם ניתן להמיר את הקורנפלור בג’לטין?
תודה שרון 🙂
האמת שלא ניסיתי אבל נשמע שזה אפשרי.
אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא.
יום מקסים!
הי
האם אפשר להכין בכוסות פלסטיק קשיחות…
כן אנה, אפשר.
אן לי שוקלד מריר אני יוכלה לסים שוקולד צ’יפס
כן, אפשר לשים 100 גרם שוקולד צ’יפס. זה יוצא בערך חצי כוס.
שלום,
רציתי בבקשה לדעת אם אפשר להקפיא.
תודה
היי יפית,
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה.
היי
אני רציתי לשאול האם איך שמתועד שצריך לשמור במקרר 4-5 ימים במקרר
או כמה שעות ?
היי רנין,
מרגע שהפודינג מוכן אפשר לאכול אותו תוך שעתיים מרגע שהיה במקרר.
בלי קשר, זה נשמר במקרר 4-5 ימים.
את הקצפת אפשר להקציף באופן ידני או שעדיף במיקסר?
עדיף במיקסר.
יום נפלא 🙂
מטעמי התחשבות קלורית, הכנתי רק את פודינג השוקולד. המרתי מחצית מהחלב – במים. סוכרזית במקום סוכר. ממש טעים.
תודה נאוה, שמחה שיצא טעים 🙂
פעם ראשונה יצא לי טוב פעם שניה השוקולד יצא כמו מים וכן כשזילפתי את הקצפת היא קצת שקעה..חיכיתי שהפודינג יתקרר אך עדיין הוא היה חמים, זו הסיבה?
היי דור,
מה הכוונה כמו מים? הפודינג לא הסמיך? הוא נשאר נוזלי?
וכן, זה בגלל שהפודינג היה חמים. פעם הבאה אפילו תכניס אותו למקרר לפני שאתה מזלף את הקצפת כדי לוודא שהוא קר.
ניסיתי פעם שלישית .. המרקם קצת השתפר אבל עדיין מיימי…הפעם הראשונה יצא לי טוב אין לי מושג למה זה ככה…אני שם את למשך הלילה וכשאני מוציא הקצפת יוצא כמו איזה גוש ששוחה מעל.. 🙁
כדאי לשים אולי 2 כפות גדושות של קורנפלור?
היי דור,
בפעם הראשונה השתמשת באותה שקית קורנפלור?
אם זה יוצא נוזלי אז תשים 2 כפות גדושות של קורנפלור.
מתכון קל , הולכת להכין.תודה לאתר המדהים
מעולה! בהצלחה 😉
היי אפרת(:
אפשר להחליף את החלב במים(בשביל לעשות אותו פרווה)?
ועוד דבר,יש לי כוסות מעוצבות מפלסטיק,אפשר להניח את תערובת השוקולד להתקרר מעט ורק אז להכניס לכוסות?
היי שני,
עם מים המרקם ייצא קצת פחות טעים ועשיר. אם יש לך שמנת צמחית אני ממליצה לשלב חצי כוס מים וחצי כוס שמנת צמחית כדי שהמרקם ייצא עשיר יותר.
כן, אחרי שאת מסירה את התערובת מהאש, תערבבי אותה במשך כ-2 דקות כדי שתתקרר מעט ותמזגי אותה לכוסות. שתהיה חמימה, העיקר שלא תהיה רותחת.
אוקיי,תודה רבה. 🙂
אם אין לי כוסות כאלו, איך אני יכולה להחליף את זה? תבנית אינגליש קייק, תבנית 24?
היי ירדן,
אפשר להכין בכל סוג של כוס שיש לך (כל כוס זכוכית, כוס חד פעמית, ספל וכדו’). תבנית אחת פחות מתאימה כאן מאחר ולא ניתן לחתוך ולחלק את זה אח”כ. עדיף לחלק מראש למנות אישיות.
בהצלחה 😉
אפשר להחליף את החלב במים או במשהו אחר לא חלב סויה ?
היי שרית,
אני חושבת שעם מים המרקם של הפודינג יהיה פחות עשיר. אולי אפשר לשלב עם המים קצפת צמחית, ביחס של חצי-חצי כדי להעשיר את המרקם.
יום נפלא וחג חנוכה שמח 🙂
הי אפרת,
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך. מה שנחמד מעבר לפשטות שלהם הוא ששהתוצר הסופי נראה זהה לתמונה. לא מובן מאליו 😉
אני מתכוונת לעשות ברגעים אלה ממש. רציתי לברר לפני כן לכמה זמן צריך לשמור במקרר לפני שאפשר לאכול?
תודה רבה!
תודה מוניקה, כיף לשמוע 🙂
עדיף לשמור במקרר כשעתיים לפני שאוכלים.
בהצלחה!
הי שוב,
רציתי לעדכן שעשיתי מהתגובה האחרונה עוד פעם והחלפתי את החלב למשקה אורז ויצא מופלא לא פחות 🙂
תודה מוניקה! רעיון מעולה 🙂
שבת שלום!
יצא מהמם תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה דור ושבוע טוב
לאחר הכנסת מי הקורנפלור התערבות לא מסמיכה לי…. מה עושים ?
היי מלי,
שמת 2 כפות נכון? זה לא הסמיך מעט גם אחרי שערבבת במשך 2 דקות אחרי שהחלב רתח?
לפעמים זה נראה כאילו זה לא מסמיך אבל לאחר קירור המרקם משתנה ומסמיך.
כן:( שמתי רק 2 כפות וערבבתי וזה לא הסמיך גם לאחר הקירור
פשוט הכנסתי את התערובת למקפיא כדי שיתקשה קצת ומעל זה זילפתי קצפת
מה יכולה להיות הבעיה?
לפעמים קורה שמוסיפים קורנפלור וזה לא מסמיך (למה? תעלומה 🙂 ). במקרה כזה אם רואים שאחרי 2 דקות של ערבוב אין שום שינוי במרקם, יש להוסיף כף קורנפלור נוספת ולהמשיך לערבב עד שהתערובת מסמיכה (את הכף הנוספת יש לערבב לפני זה עם כ-3 כפות מים קרים ורק אז להוסיף).
בהצלחה בפעם הבאה ושבוע טוב 🙂
יצא מושלם! הבעיה היא שלא בא לי להפסיק לאכול! הפודינג כל כך מזכיר דני והשילוב עם הקצפת פשוט חלומי.
תודה רומי, שמחה שאהבת 🙂
אם אין לי קורנפלור, במה אפשר להחליף?
היי ליליה,
לצערי אני לא חושבת שיש תחליף לקורנפלור במקרה הזה. אולי אפשר לשים קמח רגיל אבל אני לא בטוחה כי לא ניסיתי ויכול להיות שזה ישפיע על המרקם והטעם.
פעם ניסיתי לערבב קורנפלור לא הצליח לי הוא יצא בוצי ולא חלק…כדאי לי עם מטרפה במתכון הזה? באיזה כלי עדיף?
היי דור,
כשמוסיפים אבקת קורנפלור לנוזל חם יש לו נטייה להפוך לגושים לכן חשוב לערבב אותו קודם כל עם מים קרים עד שאין גושים בכלל ואז להוסיף אותו לחלב החם תוך כדי ערבוב כל הזמן. אני ערבבתי עם כף רגילה ולא הייתה שום בעיה 🙂
חשוב גם לדייק בכמויות הקורנפלור כי סטייה לפה או לפה יכולה לגרום לפודינג לצאת דליל או סמיך יותר.
נראה מעולה
יש לי שאלה, האם אפשר לשים בכוסות פלסטיק האישיות שמוכרים בחנויות חד פעמיות?
אם אני רוצה להכפיל כמויות כמה לשים מכל דבר? והאם בקצפת לשים אז שתי שמנת או אחת עדיין תספיק לכמות כפולה?
היי מיכל,
כן אפשר.
אם את רוצה להכפיל כמויות אז תכפילי את כל מרכיבי הפודינג. לגבי הקצפת, אני לא מאמינה שמיכל אחד יספיק אבל אולי כן. זה מאוד תלוי בקוטר הכוס. אני ממליצה שתקציפי מיכל אחד ומקסימום אם תצטרכי יותר תקציפי מיכל נוסף.
יום מקסים