זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: בשרי
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
כף גדושה קורנפלור (או קמח לבן)
רבע כוס עלי כוסברה קצוצים
רבע כוס בצל ירוק קצוץ
רוטב חמאת בוטנים: כף שמן, 2 כפות חמאת בוטנים של Jif, שן שום כתושה, 2 כפות רוטב סויה, כף סילאן, כף רוטב צ’ילי מתוק, רבע כפית מלח, רבע כוס מים.
מעל המנה: מלפפון חתוך לגפרורים או לקוביות קטנות.
-מקמחים את קוביות חזה העוף בקורנפלור או קמח.
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 שמן (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). כשהמחבת חמה, מטגנים את קוביות העוף כדקה מכל צד (העוף אמור להיות “חצי מבושל”).
-מערבבים את כל חומרי רוטב חמאת הבוטנים בקערית ומוסיפים למחבת. מערבבים כדקה על אש בינונית-גבוהה.
-מוסיפים כוסברה קצוצה ובצל ירוק ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות נוספות.
*לפני ההגשה מפזרים מעל מלפפון חתוך (המלפפון נותן רעננות למנה ומשתלב מושלם עם הטעמים).
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
- פילה עוף במחבת |
- עוף ברוטב קארי |
- בורקס חזה עוף |
- חזה עוף מקורמל בסילאן |
- חזה עוף עם שעועית ירוקה |
- בצק פילו ממולא חזה עוף
מתכון מנצח!!! לא מפסיקה להכין אותו. תודה!
שמחה לשמוע❤️
היי אפרת,
המתכון נשמע מדהים! האם חייבים לקמח את העוף? אני לא אוכלת קמחים (מכל סוג) או קורנפלור…
אפשר גם בלי לקמח.
מושלםםםם!
גם בגרסת חזה עוף וגם עם טופו.
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפשרת,
תודה לך על המתכונים.
האם יתאים כאן קוביות טופו במקום חזה עוף?
נראה לי שכן.
ממליצה להשרות את קוביות הטופו כחצי שעה לפני ב 1-2 כפות רוטב סויה (בלי קשר לרוטב של המתכון).
תודה אפרת
ואוו, איזה טעים!!!
כ”כ מגוון את הארוחה, מתכון מושלם!!
ממליצה לנסות.
שמחה שיצא טעים💜
תודה שחזרת לעדכן
היי, האתר הזה ממיל אותי כל פעם מחדש, המון תודה.
ולשאלתי, האם ניתן להוסיף נודלס וירקות? כמה נודלס וכמה ירקות ואיך לשנות התיבול?
היי דורית,
אפשר להוסיף בערך 250 גרם נודלס וירקות אפשר כמה שאת רוצה.
לגבי התיבול, תוסיפי לתיבול הקיים 2 כפות שמן, 4 כפות רוטב סויה, 1-2 כפות סילאן.
בסוף תטעמי אם צריך להוסיף עוד קצת מלח.
ראשית תודה המתכונים וההשקעה. הטעמים מצויינים אך הרוטב יצא מאד “עיסתי” ודביק. האם כך זה אמור להיות? (קצת כמו דייסה שהתפרקה). תודה מראש.
היי
הרוטב אמור להיות מעט סמיך.אם שמים יותר קורנפלור מהדרוש זה עלול לצאת כפי שתיארת(:
המשפחה אהבה מאד!
תודה רבה
כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊
היי
אפשר לוותר על בצל ירוק?
היי
אפשר אבל הוא מוסיף מאד(:
היי אפרת היקרה,
רק רוצה לשתף שאני מכינה את המנה הנהדרת הזו מאז שפרסמת אותה לראשונה וזה עתה חזרתי מביקור משפחתי בהולנד – בישלתי אותה שם (וגם את מתכון חזה העוף במייפל, שום ואגוזי קשיו) וכל כך אהבו את המנות עד שביקשו שאכין שוב ועכשיו גם ביקשו שאשלח להם תרגום של המתכון לאנגלית. אגב, היה מצחיק לשלוח שם את בן זוגי לחפש בעבורי סילאן – בסוף הוא מצא באיזו חנות אקזוטית ״סירופ תמרים״ (מבצרה שבעירק) 🙂 בקיצור, הייתי חייבת לשתף בהתלהבות הבינלאומית ואולי גם להעלות רעיון לתרגם את האתר 🙂
שבוע נפלא,
נטעלי
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף בחוויה ולפרגן🌺
היי אפרת
אפשר לוותר על צ׳ילי מתוק?
היי,
אפשר לוותר(:
אני מצטערת לבאס ואני מכינה מלא מתכונים שלך וכולם יוצאים טובים אבל זה ספציפית יצא דוחה ברמות. אפילו הכנתי פעמיים 2 נגלות שונות, עם 2 חמאות בוטנים שונות, רק כדי לוודא שזה לא הבעיה באחד הרכיבים שלי. הכל טרי וחדש. פשוט השילוב של כל הרטבים יצא עם טעם לוואי חריף ופשוט לא טעים… ממש מבאס זרקתי עוף שלם לפח
היי,
יכול להיות ששילוב הטעמים כאן פשוט לא מתאים לטעמך האישי(:
תודה על השיתוף.
נטלי היי, אפרת העלתה מתכון בידיעה שיש שיש שיאהבו וכאלו שפחות, בכל מקרה באתר יש שפע מתכונים ואפשר לחפש מתכון אחר, אפשר להעביר ביקורת אך לדעתי יש מקום להתאים אותה, ולבחור מילים יותר מותאמות למתכון שלא אהבת.
היי, רוצה לשאול שאלה, אבל בהזדמנות להודות לך על האתר הכי טוב להכנת אוכל!
גיליתי שנגמר לי רוטב הסויה. יש אפשרות למשהו אחר? מלח/שמן שומשום וכדו’? צריכה משהו בלי גלוטן
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
אפשר לוותר על הסויה ולהוסיף עוד כף סילאן ועוד קצת מלח לפי הטעם.
היי אפרת
רוטב סויה הכוונה לרוטב הנוזלי, הלא סמיך? כמו זה שבסושי? או לרטבים כמו של קלוריות ואסם- סויה בסגנון סיני וכאלה?
היי,
הכוונה לרוטב סויה הרגיל. אפשר גם להשתמש ברטבים כמו של אוסם- סויה בסגנון סיני וכדומה.
ואווו זה מושלם! תודה רבה על מתכון מדהים .. והמלפפון ממש מוסיף 🙂 אין עלייך אפרת תודה רבה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤
מה אפשר לשים במקום כוסברה?
אפשר לוותר על כוסברה או לשים פטרוזיליה.
האם ניתן להקפיא?
היי,
אפשר להקפיא.
אפשר להכין עם הודו נקבה ?
היי,
אפשר(:
את האמת שפחדתי להכין את המתכון הזה אבל בעלי עודד אותי לנסות-
תכלס יצא טעים בטירוףףףף נהנינו מאוד מהגיוון תודה ענקית!
איזה כיף שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
אפרת היי, האם יכול ללכת עם פטריות וגמבה?
היי,
פטריות מתאימות מאד. גמבה קצת פחות אבל אפשרי(:
יצא מצויין!
מתכון ממש קל, אי אפשר לטעות בו
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
וואו יצא מטוורףף ליקקנו תאצבעות!!!
תודה אפרת על מתכונים קלים וטעימים!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌷
היי אפרת,
האם אפשר פטרוזיליה במקום כוסברה?
היי,
אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה(:
היי אפרת,
אין על המתכונים שלך!!
לא ציינת האם חמאת בוטנים טבעית או מתוקה
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
עדיף להשתמש כאן בחמאת בוטנים טבעית אבל אפשר גם מתוקה.
היי אפרת. משתוקקת לנסות לכבוד שבת. רציתי לשאול: יש לי בבית חמאת בוטנים עם דבש של סקיפי. היא לא מרגישה לי כ”כ מתוקה, אבל בכל זאת רציתי להתעניין האם עדיין יהיה צורך בסילאן ברוטב במצב כזה (ואני גם אשמח שהמתכון החדש הבא יהיה לסלט אסיאתי עם רוטב חמאת בוטנים :-)). תודה על המענה.
היי,
היות וחמאת בוטנים עם דבש מתוקה מעט יותר- אפשר לוותר על סילאן.
בהצלחה❤
יצא מהמם, גם הפעוט הבררן נהנה. מנה חדשה לרפרטואר של שבת. יש מצב שזה יעבוד גם על נודלס ביצים. אני פשוט ערבבתי את תערובת העוף עם אורז לבן והגשתי. כולם אהבו.
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺