זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90 דקות
מצרכים:
7-8 חלקי עוף (לדוג’ ירכיים, שוקיים)
2-3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים
1 בצל גדול חתוך ל-8
עלי טימין (לא חובה)
חומרים למשרה: 2 כפות שמן זית, 4 כפות דבש/ סילאן, 4 כפות רוטב צ’ילי מתוק, 2 שיני שום כתושות, 1/2 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מניחים בתבנית את חלקי העוף, הבצל ותפוחי האדמה.
-מערבבים בקערית נפרדת את כל חומרי הרוטב ומתבלים היטב את העוף, הבצל ותפוחי האדמה.
-מפזרים עלי טימין מעל ומכניסים שחומם ל-180 מעלות במשך כשעה וחצי.
הפעל טיימר (01:30:00)
+
טיימר פועל
הערה: כדי שהעוף יקבל צבע יפה, ממליצה להשתמש בשילוב של סילאן עם דבש.
עוף בדבש בתנור, עוף מתוק בתנור, עוף בצ’ילי מתוק
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
הי,
האם אפשר בסיר ולא בתנור?
כן
יש לקצוץ את הבצל גס ולטגן עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן. להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים וחצי כוס מים רותחים ולתבל בסילאן, צילי מתוק, שום, מלח ופלפל שחור (לפי המינונים הרשומים במתכון, בלי השמן זית). להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל במשך כשעה- שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. אם במקרה התבשיל יבש, יש להוסיף כחצי כוס מים.
אנחנו אוהבים את העוף מאד רך וללא עור.
כמה מעלות וכמה זמן בתנור והאם לכסות? טורבו או חום עליון תחתון?
תודה רבה
אם אופים בלי העור אז כדאי לכסות (העור שומר על העסיסיות והרכות) חום עליון ותחתון 190 מעלות.
העניין הוא שכשמכסים אז התיבול לא נתפס בעוף.
מה שאפשר לעשות זה להשאיר קצת מהתיבול בצד ולקראת הסוף להסיר את המכסה, לתבל ולתת לזה קצת להשחים כרבע שעה.
תודה
אתר מעולה
היי אפרת
רשמת שעדיף גם סילאן וגם דבש
הכוונה 2 כפות מכל אחד ?
כן:)
מושלם!!!!! תודה
נראה מעולה!
תודה על השיתוף ושבת שלום💜
אני התחתנתי לא מזמן והתחלתי את הבישולים לבד
מצאתי את האתר שלך כדרך אגב ופשוט מאז אני כל הזמן שם
וכל החברות שלי שהתחתנו ושואלות אותי על מתכונים אני מפנה אותן מיד לכאן:)
לגבי המתכון הייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לשים במקום דבש \סילאן
קודם כל שמחה לשמוע🙂
לגבי המתכון – אפשר לשים סירופ מייפל (סוכר פחות מתאים).
רציתי לשאול מתי ואיך שמים את הבצל?
היי,
זה לא היה מצוין באופן ההכנה. תיקנתי עכשיו:)
הכנתי ויצא מעולה!!
תודה רבה
❤️❤️
אם אני רוצה להכין את העוף מחר בצהריים, ועכשיו הוא קפוא, יש אפשרות לתבל אותו עכשיו כשהוא קפוא, ומחר בבוקר להכניס לתנור? עד אז הוא יהיה במקרר כמובן.
פחות מומלץ לתבל כשהוא קפוא. התיבול פחות ייתפס.
האם כדאי להשרות את העוף במרינרה לכמה שעות להעשרת הטעמים?
היי
אפשרי(:
אפרת יקרה!
הכנתי השבוע ויצא מושלם, ממש קל וטעים!!!
תודה רבה על האתר המדהים שלך.
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי. הצלחה! ליקקו את האצבעות, מזל שהכנתי כמות כפולה. תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
ערב טוב
ברצוני לשאול איך לאפות את העוף מכוסה או גלוי ??
תודה ושנה טובה
היי
אין צורך לכסות(:
שלום אפרת, אפשר להוסיף אננס? או שלא קשור?!
תודה רבה, שנה טובה.
היי
אפשר(:
שנה טובה!
הי אפרת,
אני רוצה להכין עוף לחג בבוקר, אבל זה שבת אז צריכה עוף יבש בלי רוטב.
במתכון הזה העוף יוצא עם רוטב? אם כן, יש לך רעיון לעוף חגיגי אבל יבש?
תודה!!
היי
אין כמעט במתכון הזה רוטב(:
שנה טובה!
קודם כל ראיתי שיש רעמונים בתמונה .זה מוסיף לטעם?
אפשר לשים משהו אחר במקום העלי טימין?
היי
הרימונים מוסיפים לחגיגיות המנה ומעט לטעם.
אפשא לוותר על טימין או לשים רוזמרין אם אוהבים.
תודה על התשובות.אני רוצה להכין בשר לחג ,אני יכולה עם הרוטב הזה? ואם כן משנה איזה בשר ?
היי
אפשר להכין עם בשר.
תשתמשי בחלקים מספר 2, 3, 4, 5.
תודה ענקית עזרת לי מאד
אבל איך אדע לגבי הכמות של הרוטב?
הכמות מתאימה לכ-500 גרם בשר.
טימין מיובש או עלים בשקיות כמו כוסברה ושמיר?
אפשר מה שאוהבים(:
עשיתי לחג ויצא מושלם אש
שמחה לשמוע!
אין לי תנור בשרי, האם אפשר להכין במחבת כפולה? (מחבת פסים עם מכסה שנסגרת עם גומי)
עדיף להכין בסיר אלא אם כן מדובר בחזה עוף(:
בוקר טוב,
תודה על המתכונים המושלמים!
אשמח לדעת – יש אפשרות להכין כמות כפולה של רוטב ולשמור במקפיא/בקירור? ואם כן, לכמה זמן?
היי
אפשר לשמור במקרר כיומיים, או להקפיא כ-3 שבועות.
הי אפרת. אני רוצה להכין רק 4 שוקיים (עבור הנכדות בנות 6.5 ואוטוטו 4). לעשות חצי מכמות התיבול? חייבים בצל? וכמובן ללא תימין (אולי מיובש?). אותו זמן צלייה?
המון תודות.
היי
כן, להכין חצי מהכמויות.
לא חייב בצל אם כי הוא מאד מוסיף.
משך הצלייה זהה.
אפרת את אלופה!
האם אפשר להכין בנינג’ה גריל?
כן אפשר.
חזרתי במיוחד בשביל לכתוב תודה רבה!! יצא מושלם,ואולי,תודה לך!
התכוונתי וואו*
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת, תודה על המון מתכונים מהממים!!!
אפשר להכין את המתכון הזה בשקית קוקי בתנור??
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר(:
מתכון מדהים!
מוצלח מאד להכין את העוף לבד (בלי תפו”א) ואת התפוחי אדמה בזעתר
שמחה שאהבת את המתכון!
היי אפרת! אני קבוע מכינה את המתכונים שלך מהאתר וכולם יוצאים נהדרים! במתכון הנוכחי שמתי בתבנית אפייה סנטנדרטית של התנור 10 כרעי עוף והוספתי בטטה ולכן הכפלתי את כמות המרכיבים ויצא מעולה! שאלה – אני רוצה לקנות תבנית טובה לעוף, כמה ליטרים היא צריכה להיות בשביל המתכון הזה ומאיזה חומר?
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
תבנית מיציקת אלומיניום/ נירוסטה או פלדת אלחלד טובות לאפייה. אם יש להן ציפוי טפלון איכותי זה עוד יותר טוב כי הוא מונע הידבקות.
הגודל המתאים הוא תבנית בגודל התנור (32*40).
תיבול מושלםםם
יצא כל כך טעים!! 😋
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפרת בוקר-טוב – דחוף לעכשיו בבקשה,
שאלה דחופה – אני רוצה להכין את תפוחי-האדמה בנפרד.
אפשר לעשות עם הרוטב הזה? ומה הכמות ל – 6 תפוחי-אדמה?
תודה
היי,
אפשר להכין את המתכון ללא עוף ולשים כ-5-6 תפו”א.
היי אפרת, אני רק שאלה…
האם אפשר להחליף את חלקי העוף בפרגיות והאם משהו משתנה במתכון?
תודה ושנה טובה.
היי,
אפשר להשתמש בפרגיות, אך הן עלולות לצאת יבשות יותר באפייה. כמו כן זמן האפייה יתקצר ל-40 דקות בערך או עד להשחמה.
וואווו אפרת
אחד המתכונים הטובים באתר וואי איזה קראנצי יצא לי התפו״א
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף❤
שנה טובה אפרת!!!! האם ניתן להכין בשקית קוקי? האם כמות התבלינים / נוזלים משתנה ? תודה מראש
היי,
אפשר להכין בשקית קוקי ללא שינוי נוסף.
בהצלחה!
בוקר טוב ומבורך,
אין לי כרגע תנור, תוכלי להסביר לי, בבקשה, איך ניתן להכין בבישול? האם אפשרי?
היי שולמית,
מצרפת לך מתכון לעוף בסיר שתוכלי להיעזר בו🙂
תודה רבה
אני לא אוהבת עוף עם עור. אם אני אסיר את העור לפני האפייה זה ייצא יבש? עדיף כבר לבשל את זה על האש?
היי,
אפשר להסיר את העור ולאפות בחום נמוך יותר ב-10 מעלות.
וואי. הכי קל והכי טעים שהכנתי בזמן האחרון!!!
הכפלתי את הרוטב פי 1 וחצי והוספתי גם בטטה אחת. יצא מושלם! תודה 😍
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה פשוט מעולה(: תודה על השיתוף🌺
חזרתי אחרי 3 ימים לכתוב לך שהשאריות משבת טעימות גם בשלישי!!! מתכון מנצח!
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊
איזה תוספת מתאים להגיש לצד העוף?
תודה!
היי,
כמעט כל תוספת מתאימה:
אורז לבן, פתיתים, אטריות, בורגול, פירה, קוסקוס, ירקות בתנור…
היי, אם אני מבשלת רק זוג כרעיים בלי תפו’א מה כמות התיבול?
היי,
שימי חצי כף שמן, כף דבש, כף צ’ילי, שן שום, חמישית כפית מלח ומעט פלפל שחור.
תודה, כבר הכנתי כמה פעמים ויצא מושלםםם
שמחה שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת❤
פשוט מושלם!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
היי אפרת, יש לי רוטב שום דבש ושמן זית הוא מתקתק. האם יתאים פה לעוף? האם רק להוסיף סויה?
היי עינב,
כן, רוטב שום דבש יתאים מאד. תכיני משרה כזה:
כף שמן, כף מים, 4 כפות רוטב שום דבש, כף רוטב צ’ילי מתוק, שן שום אחת, 1/3 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
בהצלחה!
אפרת, אין לי צ’ילי מתוק,מה אפשר במקום? סויה ילך פה?
כן, גם סויה מתאים.
שלום אפרת. המשפחה שלנו נהנית כבר הרבה פעמים המתכון הנפלא, אז תודה רבה. 2 שאלות:
1. אם רוצים להכין מהבוקר לערב- יעדיף להכניס מיד לתנור ואאחר כך לחמם או להשאיר במשרה ולקראת הערב לצלות בתנור?
2. אם רוצים (ורוצים!) להוסיף עוד שני תפוחי אדמה גדולים, והרוטב לא מספיק- באיזה אופן כדאי להגדיל אותו מעט, מבחינת היחסים?תודה רבה ושבת שלום
היי נורה,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
1. כדאי להשאיר במשרה במקרר ובערב לאפות.
2. אם מוסיפים עוד תפו”א כדאי להגדיל את כמות השמן ל-3 כפות, את כמות המלח לכפית, את כמות הצ’ילי ל-4.5 כפות ואת כמות הסילאן ל-4.5 כפות. אם אוהבים שום אפשר גם לשים שן שום נוספת.
בהצלחה ושבת שלום🌺
שלום אפרת ושנה טובה,
בראש השנה הזה כיכבו שלושה מתכונים מוצלחים במיוחד מהאתר שלך:
– עוף בדבש ובצ’ילי מתוק
– תבשיל בשר ופטריות
– עוגת תפוחים בחושה
מה נגיד? שלושתם מוצלחים במיוחד ומחמאות מכל עבר, כרגיל…
רוצה להודות לך על העבודה הנפלאה שאת עושה. אני כבר אורח קבוע באתר שלך.
היי עמוס,
איזה כיף שאתה נהנה מהמתכונים באתר, ושהכל יצא מוצלח!
תודה רבה על השיתוף ושנה מתוקה🍯
שלום אפרת, לא צריך להוסיף מים?
היי,
אין צורך במים, המשרה מספיק(:
היי אפרת, האם צריך לשים נייר אפיה בתבנית?
היי דפנה,
כן, כדאי- אם זו תבנית חד פעמית הנייר מונע הידבקות, ואם זו רב פעמית קל יותר לנקות אותה אחרי האפייה.
אפרת תודה על המענה המהיר, הכנסתי הרגע לתנור בתבנית חד פעמית ללא נייר אפיה. כדאי להוציא ולהעביר לתבנית חדשה עם נייר?
דבר נוסף, השריתי את העוף ותפוחי האדמה עם תערובת התיבול כשעתיים במקרר, ועכשיו כשהוצאתי לתבנית היה המון רוטב מיימי ולא סמיך, זה בסדר?
בתבנית חד פעמית זה פחות נורא, העוף לא אמור להידבק מדי.
לגבי הרוטב- אם דייקת בכמויות של התיבול זה בסדר שהעוף הוציא נוזלים, כך הוא יישמר עסיסי מאד.
איך אני אחמם על הפלטה כדי שזה לא יתייבש?
(אני רוצה לארוחה בליל החג. מטמפרטורת חדר בערך שעה-שעה וחצי יעמוד שם)
היי זוהר,
כדאי לחמם מכוסה עם כמה שיותר רוטב.
חג שמח!
אז להוסיף מים לרוטב?
אם אין מדי רוטב את בהחלט יכולה להוסיף כ-2 כפות מים.
איזה ירקות אפשר להוסיף לעוף בתנור כה שיהיה אפשר להקפיא אותו, בצל גזר? בטטה? דלעת?
היי יפעה,
אפשר להוסיף גזר, בצל ודלעת. חשוב לא לשים תפוחי אדמה אם מתכוונים להקפיא את העוף(:
שלום רב אפרת האם ניתן להכין עם פרגיות?
יהיה שינוי במתכון? תודה.
היי מיטל,
התיבול מתאים אבל פחות מומלץ לאפות משום שהפרגיות עלולות לצאת יבשות. עדיף לחתוך לחתיכות ולבשל במחבת רחבה.
לפני זה מומלץ לטגן בצל חתוך לרצועות עד להזהבה ואז להוסיף את הפרגיות ולקראת הסוף לתבל (הבישול אמור לקחת בסביבות 10-15 דקות, תלוי בעובי וגודל הנתחים. מומלץ לכסות את המחבת בזמן הבישול).
בהצלחה😊
אם אני רוצה לבשל רק את העוף בסיר, מה כמות התיבול והמים?
היי יהודית,
אופן הכנה בסיר:
מטגנים בסיר את הבצל במעט שמן עד להזהבה. אחר כך מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מעט משני הצדדים. מתבלים ב-4 כפות סילאן, 3 כפות רוטב צ’ילי, מלח ופלפל, ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי.
אפשר להחליף את השמן זית בשמן קנולה? ואם אין לי צ’ילי מתוק אפשר לשים משהו אחר?
היי רינת,
אפשר להחליף בשמן קנולה, ואת הצ’ילי אפשר להחליף ברוטב סויה או פשוט לשים 2 כפות מים במקום.😊
היי
אני רוצה להכין את זה לשבת בצהריים, ניתן להכין ביום שישי, לשים במקרר ולחמם בפלטה יום למחרת?
בנוסף, בירקות ניתן לעשות שילוב של תפוחי אדמה, בטטה וגזר?
היי מעיין,
אפשר להכין יום לפני ולחמם, ואפשר לעשות שילוב של כל ירק שאוהבים.
היי
אז ככה, בסוף אני אכין את זה היום בערב (יום חמישי – כי לא אספיק בשישי) ואז אחלק את זה ל-2 תבניות, אכניס למקרר ואחמם בנפרד בשישי בערב ושבת בצהריים. אין עם זה בעיה, נכון?
בנוסף, זו פעם ראשונה שאני מכינה עוף! והעוף קפוא. הוצאתי אותו עכשיו ושמתי במים. אין בעיה להשאיר אותו בחוץ עד הערב כדי שיפשיר?
תודה רבה 🙏🏻
אין בעיה להכין היום.
לגבי העוף- חושבת שאם זה עד הערב עדיף להפשיר במקרר…
יש אפשרות להכין את המתכון הזה בסיר במקום תנור?
היי ליאורה,
את יכולה לבשל את הכרעיים: יש לקצוץ את הבצל גס ולטגן עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד. להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים וכוס מים רותחים ולתבל בסילאן, צילי מתוק, שום, מלח ופלפל שחור. להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל במשך שעה וחצי-שעתיים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. אם במקרה התבשיל יבש, יש להוסיף כחצי כוס מים.
כדאי להשתמש בסיר גדול עם ציפוי שאינו נדבק.
שלום אפרת, אני מעוניינת להכין כ-2 קילו כרעיים במתכון הזה, את יכולה לעזור לי להתאים כמויות?. בנוסף, אשמח לבשל את הכרעיים ולא לאפות אותם בתנור, איך לעשות זאת?. תודה רבה מראש.
היי נועה,
אם את מבשלת את הכרעיים אז יש לקצוץ את הבצל גס ולטגן עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד. להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים וכוס מים רותחים ולתבל בסילאן, צילי מתוק, שום, מלח ופלפל שחור (ל-2 קילו תכפילי את כל חומרי התיבול, בלי שמן זית). להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל במשך שעה וחצי-שעתיים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. אם במקרה התבשיל יבש, יש להוסיף כחצי כוס מים.
כדאי להשתמש בסיר גדול עם ציפוי שאינו נדבק.
תודה על מתכון פשוט וטעים.
החלפתי רוטב צ’ילי מתוק בתבלין צ’ילי מתוק גרוס. הוספתי גזר- יצא מעולה👍🏻
שמחה לשמוע תודה על העידכון😍
מעולה וטעים.
אז הכנתי את העוף בערב ראש השנה, ומצטטת את בעלי “את המתכון הזה את לא מחליפה. הוא מעולה!” לא כולנו חובבי עוף בבית, לכן נשאר קצת להמשך השבוע, והטעמים והעסיסיות נשארו. גם היום ביקשו את העוף הזה, ומכיוון שתפוחי האדמה קיבלו טעמים מעולים- אני מכפילה אותם. תודה רבה לך על עוד מתכון מצוין ❤
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
אני נעזר מאד באתר שלך!!
חסר לי דבש/ סילאן. אפשר רק עם מילי מתוק. אולי רוטב ברביקיו?
תודה רבה על האתר המדהים!!!!!!
היי אבי 🙂
אם יש לך סירופ מייפל אז אפשר לשים. אם לא, אז אפשר רוטב ברביקיו.
תודה ענקית.
היה שווה לחכות עד עכשיו עם העולות!
יש לי סירופ מייפל ואני שם.
)הוספתי לפני זה גם קצת יין מתוק. אין בעיה נכון?)
לגבי היין – זה בסדר 🙂
צהרים טובים!
האם אפשר להשרות את הכל מוכן במקרר מהצהרים עד למחרת בבוקר, ואז להכניס לתנור או שזה יתקלקל? תודה רבה!
אפשר, הבעיה שלעיתים העוף מפריש נוזלים ואז התיבול נעשה דליל. אם זה קורה, כדאי להכין כחצי כמות נוספת מחומרי הרוטב ולתבל שוב לפני האפיה.
תודה על המתכון, האם צריך להשרות את העוף לפני ההכנסה לתנור?
אין צורך.
האם לא כדאי להוסיף עוד תבלינים להשרייה? כמו כורכום, פפריקה?
אפשר להוסיף קצת פפריקה. כורכום פחות מתאים.
אני מחפשת שעות תבנית לשים הכל ואין לי משהו גדול. אם אני קוראת נכון שוב , צריך לשים על התבנית של התנור עצמה? תודה
אפשר להכין בתבנית חד פעמית מאלומיניום ענקית ואם אין לך אז אפשר להשתמש בתבנית התנור ולשים נייר אפיה.
היי
כדאי לבשל את העוף לפני במים או שלא מומלץ.?
תודה.
אפשר אבל זה מיותר.
הכנתי לארוחת צהריים ובעלי מאד אהב ולא גמר להלל ולשבח אותי
אמרתי לו שהכול בזכותך ובזכות האתר המדהים הזה !
אני תמיד נעזרת באתר שלך ,זה עוזר לי לגוון ארוחות ולא להכין כל פעם אותו דבר,
אז המון תודות!💖
שמחה לשמוע, תודה ליבי ❤️
היי אפרת איזה ציור בכפתור התנור מראה על צלייה? תודהנקגב
היי
יש לאפות במצב האפיה הרגיל של התנור (למעלה ולמטה). בדר”כ זה סמל של שני קווים עליון ותחתון.
תודה רבה!
כמו תיד, גם המתכון הזה יצא לי מעולה!!!!
הוספתי עוד ירקות בתחתית והכל יצא רך ונימוח
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אם אני מכינה את העוף בסיר,
כמה זמן זה צריך להיות על האש??
האם צריך להוסיף משהוא, כמו מים??
תודה רבה!!
יש לקצוץ את הבצל גס ולטגן עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן. להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים וחצי כוס מים רותחים ולתבל בסילאן, צילי מתוק, שום, מלח ופלפל שחור (לפי המינונים הרשומים במתכון, בלי השמן זית). להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל במשך כשעה- שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. אם במקרה התבשיל יבש, יש להוסיף כחצי כוס מים.
האם אפשר להכין בסיר במקום בתנור?????????
תודה רבה על כל המתכונים!!!!!!!!
אין עליך!!!!!!!!!
כן אפשר.
שנה טובה ומתוקה 🌺
היי אפרת,
כל מתכון בול !!
תודה ושנה טובה !!
תודה רוני!
שנה טובה ומתוקה 🙂
אופים את חלקי העוף עם העור או שמורידים לפני?בד”כ אני מורידה את העור, האם זה משנה?
תודה על האתר המוצלח, ממש נהנית ממנו
בוקר טוב 🙂
כדאי לאפות עם העור. הוא שומר על העוף שלא יתייבש.
תודה גדולה על האתר!
בזכותו אני מגוונת בכל יום את הארוחה ובקלות גדולה!
שאלה – האם אפשר לשים תבלין תימין במקום עלים?
תודה רבה
כן, אפשר לשים כחצי כפית תימין מיובש.
*שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
שלום אפרת
האם התיבלון יכול להתאים לדג סלמון? ואם כן צריך לשנות משהו? הכוונה לדג שלם קפוא
תודה רבה
היי אופק,
ממליצה להכין את התיבול שבמתכון הזה- שיפודי סלמון.
אפשר להכין עם פילה שלם קפוא. זמן אפיה משוער לנתח מסוג זה – 25-30 דקות.
היי האם לא צריך לכסות את התבנית בשום שלב?
לא. אין צורך.
החלק היחיד שאני אוכלת בעוף זה חזה עוף, האם ניתן להכין את המתכון עם חזה עוף?
היי שימרית,
אפשר אבל אני ממליצה להכין עם חזה עוף עם העצם והעור. זה שומר על העסיסיות שלו.
משגע!! בכלל המתכונים שלך טעימים ומדויקים
לא יכולה להפסיק לטעום
תודה רבה
נראה מעולה 🙂
תודה לך
הכנתי עם בטטות במקום תפוחי אדמה ויצא מוווושלםםםםםם!!!!!!!
מעולה 🙂
תודה!
היי רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בחלקי עוף אחרים שהם בלי עצם כי בעלי לא אוהב חלקים שהם עם עצם
היי רווית,
מדובר בחזה עוף או בחלקים אחרים? כי אם זה חזה עוף אז משך זמן האפיה משתנה.
היי אפרת כמה זמן לוקח לחזה עוף?
תודה
היי,
לוקח כ-40 דקות או יותר- תלוי בגודל החתיכות.
מכינה כבר מספר שבתות באופן רצוף!! מעולה וגם שלושת העלדים טורפים בהנאה. תודה על המתכונים – גם קלים להכנה וגם טעימים ושווים. שבת שלום!
שמחה לשמוע!
תודה דניאלה ושבת שלום 🌷
עשיתי את המתכון הזה ל-30 מוזמנים לשמחה משפחתית, ולא הפסיקו להחמיא ולפרגן, היו “הדים” גם כמה ימים אחרי…
הרגשתי לא נעים- כי בעצם המחמאות האילו מגיעות אליך..
תודה רבה על האתר בכלל ועל המתכון הפרט…
שמחה שיצא טעים.
אלה הידיים שלך שהכינו, לכן זה מגיע לך 🙂
תודה 🌷
כרגע בתנור, נראה מעולה. שמתי מים כי הבת שלי אוהבת שיש רוטב.
תודה מראש ענתי
מעולה 🙂
תודה ענתי
אני רוצה להכין לשבת אך אצלנו לא אוהבים עוף בתנור- יש אפשרות להכין את המשרה ולבשל את העוף?
היי מימי,
יש לקצוץ את הבצל גס ולטגן עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן. להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים וחצי כוס מים רותחים ולתבל בסילאן, צילי מתוק, שום, מלח ופלפל שחור (לפי המינונים הרשומים במתכון, בלי השמן זית). להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל במשך כשעה- שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. אם במקרה התבשיל יבש, יש להוסיף כחצי כוס מים.
הכנתי לסעודה מפסקת ויצא מעולה מעולה!היו לי הרבה אורחים וכולם התלהבו מהעוף הטעים והתפו”א שמתובלים כ”כ טוב וטעים.
תודה! בזכותך אני מגוונת ותמיד מצליחה ב”ה!
תודה מרים! איזה כיף לשמוע 🙂
הי אפרת,
האם אפשר גם לבשל את העוף? מה אם כן הכמויות הנדרשות?
תודה רבה ושנה טובה ומתוקה!!
היי יהודית,
לבישול בסיר: יש לקצוץ את הבצל גס ולטגן עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן. להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים וכוס מים רותחים ולתבל בסילאן, צילי מתוק, שום, מלח ופלפל שחור (לפי המינונים הרשומים במתכון, בלי השמן זית). להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל במשך כשעה- שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. אם במקרה התבשיל יבש, יש להוסיף כחצי כוס מים.
שנה טובה ומתוקה ❤️
יצא מעולה, תודה!!
שמחה לשמוע, תודה יהודית 🙂
אפרת היקרה
אני רוצה להכין היום לחג ולהקפיא.
לדעתך כדאי להחליף את התפו”א בבטטה?
או לוותר בכלל על ירק?
תודה רבה מאד
היי מלכי,
אם את מקפיאה עדיף לוותר על הירק ולהכין רק את העוף.
אני רוצה להגיד לך תודה!!כאחת שלא יודעת כלל לבשל את היחידה שהצלחת בזכות המתכונים הקלים והמפורטים לגרום לי להכנס למטבח , לבשל והכל יוצא מדהים!! לא מפסיקים לפרגן, תודה אני מעריכה מאוד
כיף גדול לשמוע!
תודה אלינור 🙂
אפרת יקרה,אני מצטרפת לדברי אלינור. לפני החתונה לא ניכנסתי למטבח. אחרי החתונה הכנתי הרבה מתכונים מוצלחים מאתר זה ועליהם קיבלתי אין סוף פירגונים. אין לי מילים להודות!!!!!
בזכותך יש לי ביטחון להיות במטבח…
כיף גדול לשמוע!
תודה מיכל
היי אפרת
אם אני עושה לפי המתכון האם אני שמה בתנור על קו תחתוןקו עליון? האם לכסות בנייר כסף? והאם צריך לבשל תתפוחי אדמה או שאין צורך? האם גם הם מקבלים את אותו התיבול?
תודה
כן, קו עליון וקו תחתון.
אין צורך לכסות את העוף.
תפוחי האדמה עם אותו תיבול. אין צורך לבשל אותם לפני, הם יתרככו באפיה. רק כדאי לחתוך אותם לגודל בינוני-קטן כדי שיספיקו להתרכך.
היי ! אפשר להכין בשקית קוקי?
כן אפשר.
האם תוכלי להעלות מתכון של עוף ממולא באורז?
המתכונים שלך כל כך טובים….
כן יעל, אעלה במשך 🙂
יום מקסים
האם יש משהו חלופי לרטוב צ’ילי/ סויה, משהו במקום שניהם?
אפשר לוותר על הצ’ילי המתוק ולתבל רק בשמן, סילאן, שום, מלח ופלפל שחור.
מתכון מעולה!!!
אני רק הוספתי פפריקה מעל כי היה חסר לי צבע;-)
תודה רבה
תודה אפרת, שמחה שיצא טעים 🙂
תודה גדולה, ניסיתי כמה מתכונים יצא מעולה ממש. המתכונים שלך פשוטים, טובים, ותמיד יש בהם חידוש מרענן בשבילי. מודה לך מאד
תודה כוכבה 🙂
יום מקסים
היי ניקי. תגידי בבקשה עם אפשר להשאיר עוף במשרה לכמה שעות?
היי,
אני לא ניקי אבל כן אפשר.
יום מקסים 🙂
היי ! אפשר להכין את זה יום לפני ? או מומלץ באותו יום . ןאם רוצים לחמם אז איך??
כן, אפשר.
מומלץ לשים בתבנית ולחמם בתנור.
שנה טובה 🙂
שלום אפרת,
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש עם עוף ישר מהמקפיא או שיש צורך להפשיר קודם?
וגם אם אפשר להחליף את הצ’ילי במשהו אחר, אין לי כרגע.
תודה רבה!
היי יהודית,
חשוב להפשיר את העוף לגמרי לפני השימוש.
במקום צ’ילי אפשר לשים כ-2 כפות רוטב סויה או להכין בלי ואז אני ממליצה לשלב סילאן עם דבש כדי שיהיה צבע לעוף.
שאת אומרת לשלב סילאן ודבש אז הכוונה 2 כפות סילאן ו2 כפות דבש? או 4 סילאן ו4 דבש?
הכוונה 2 כפות מכל דבר.
שנה טובה 🙂
הי אפרת,
האם הרוטב הנ”ל מתאים גם לגריל BBQ?
והאם אפשר לשים גם כנפיים?
בהזדמנות זו, המון תודות על האתר הנפלא, ההסברים הקלים, והמתכונים הנהדרים!!
ענת
כן וכן 🙂
הי תודה על המתכון הנהדר.
רציתי לדעת האם מכסים את תבנית העוף בתנור או לא?
תודה רבה
היי חיה,
אין צורך לכסות.
המשך יום נפלא
שכחתי לשאול-אפשר שמן קנולה במקום זית?
אפרת המקסימה,רוצה לקצץ מכמות הסילאן מטעמי דיאטה ומכינה רק את העוף מה יהיו כמויות המרכיבים של המשרה?זמן האפייה נשאר שעה וחצי?
היי,
את יכולה להפחית ל3 כפות סילאן ו3 כפות צ’ילי מתוק. יתר הכמויות תשאירי כמו שהן. קחי בחשבון שרוב התיבול מתערבב עם נוזלי העוף ובכך הוא מדלל.
זמן האפיה לא משתנה.
אפשר שמן קנולה במקום זית.
היי!
הכנתי אתמול בדיוק לפי הכמויות (בתוספת בטטה – מומלץ מאוד!)והיה מאוד טעים!!
מה שכן , אין רוטב.. הוספתי שליש כוס מים וגם זה לא עזר כי זה התאדה מהר. מה לעשות?
להכפיל כמויות – מפחדת שיצא מאוד מתוק.
להוסיף הרבה מים ידלל את הטעם.
היי הילה,
שמחה שיצא טעים.
לגבי הרוטב, בזמן שהעוף נאפה בתנור את יכולה להכין כמות נוספת של רוטב (לפי המינונים שבמתכון) ולערבב עם כחצי כוס מים. רבע שעה לפני הסוף, תוסיפי לתבנית. כך זה לא ייצא מתוק מידי כי זה דולל עם מים ואני מאמינה שברבע שעה זה לא יספיק להתאדות יותר מידי.
יום מקסים 🙂
היי,
אין על המתכונים פה!
רציתי לדעת אם אין לי רוטב צ’ילי, מה אפשר לשים במקום?
תודה מראש!
היי שרה,
את יכולה לשים במקום 2 כפות רוטב סויה אם יש לך.
אם לא, תכיני רק עם 4 כפות סילאן, שום, מלח ופלפל שחור.
תודה רבה על המתכון
היום אנסה
כל במתכונים שאני מכינה מהאתר שלך יוצאים מעולה!
בהצלחה 😉
אם אני מכפיל את כמות תפוחי האדמה, האם להכפיל את כמות הרוטב?
האם להניח את העוף בתבנית על תפוחי האדמה או לשים אותם לצד העוף?
תודה
היי רועי,
אם אתה מכפיל רק את תפוחי האדמה תכין כמות וחצי של הרוטב: 3 כפות שמן, 6 כפות דבש/סילאן (מומלץ לשלב), 6 כפות צ’ילי מתוק, 3 שיני שום כתושות, 3/4 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
את תפוחי האדמה מומלץ להניח לצד העוף.
שבת שלום 🙂
היי,
העוף יצא ממש לבן וחסר צבע… לא שמתי סילאן אלא רק דבש… מה אפשר לעשות??
תודה
היי שימרית,
כנראה שזה בגלל הדבש. אם העוף עדיין בתנור אפשר להבריש אותו ב 1-2 כפות סילאן ולהמשיך לאפות על חום גבוהה (200 מעלות) במשך 10-15 דקות, עד שהעף יקבע צבע.
המתכונים שלך נוצרו עבורי!!! אשה בשתי משרות מלאות+ בית+אירוח כמעט מידי שבת וחג.
אשמח אם תצייני ליד המתכונים – איזה מהם אפשר להכין יום לפני, ואיך לחמם לקראת הארוחה
תודה
היי יהודית,
אני שמחה שהאתר מועיל עבורך 🙂
אשתדל לציין במתכונים ואם לא ציינתי את יכולה לשאול בכל מתכון ואענה בשמחה.
חג שמח!
היי,
הכנתי ויצא מושלם, פירקנו את זה. תודה האתר שלך מדהים !! לפני שהכרתי את האתר שלך לא אהבתי לבשל כלל !
תודה אנסטסיה, שמחה לשמוע! 🙂
אפרת שלום.
תודה על תשובתך המהירה.
הכנתי היום את העוף בסיר בהתאם להוראות שרשמת לי. מכיוון שהרוטב היה מתוק מידי הוספתי עוד רבע כוס מים זאת אומרת בסה”כ חצי כוס מים בבישול ועדיין המתיקות רבה מידי. האם לדעתך אם אקצץ בכמות הסילאן במקום 4 כפות להוסיף 2 בלבד ויתר הכמויות של המרכיבים אותו הדבר, העוף יהיה פחות מתוק או להוסיף יותר פלפל שחור?.
תודה רבה.
היי אלינה,
אם את רוצה את העוף פחות מתוק פעם הבאה את יכולה לשים רק 2 כפות סילאן ו 1-2 כפות צ’ילי מתוק ואפילו כף רוטב סויה לאיזון הטעם.
יום נפלא 🙂
אפרת שלום.
במידה שאני רוצה לבשל את העוף בסיר על כיריים, מהם שלבי הבישול.
תודה רבה, אלינה.
היי אלינה,
לבישול בסיר:
יש לקצוץ את הבצל גס ולטגן עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. להוסיף את חלקי העוף ולטגן כדקה מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן. להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים ורבע כוס מים רותחים ולתבל בסילאן, צילי מתוק, שום, מלח ופלפל שחור (לפי המינונים הרשומים במתכון, בלי השמן זית). להנמיך את האש ולכסות את הסיר. לבשל במשך כשעה- שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב. אם במקרה התבשיל יבש, יש להוסיף כחצי כוס מים.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
שלום,
רציתי לשאול יש לי בבית טוסטר אובן האם אם אני מכינה עוף צריכה גם לחכות שעתיים או שפחות?
העוף לא יצא יבש אם מחכים שעתיים?
תודה ושנה טובה ומתוקה!
ענית לי על השאלה חשבתי שזה לא נשלח תודה!!
שלום,
רציתי להתיעץ הרבה פעמים כשאני מכינה עוף בתנור הוא יוצא לי כאילו יבש. אני בקושי מצליחה אם מזלג לחתוך ממנו חתיכות. יש לי טוסטר אובן בבית ואני בדרך כלל מחכה איזה 45 דקות על 200 מעלות. אשמח שתיעצי לי מדוע זה לא יוצא רך ככה שאפשר בקלות לתלוש אם המזלג.
תודה רבה לך ושנה טובה ומתוקה☺
היי אלינה,
לדעתי זה בגלל שאת אופה על חום גבוה למשך זמן יחסית קצר ואז העוף עדיין נותר קשה למרות שחיצונית הוא נראה מוכן.
אגב את מכסה את העוף בניר כסף?
פעם הבאה אני ממליצה לכסות את העוף בנייר כסף במשך שעה על 200 מעלות ולאחר מכן להסיר את הכיסוי, להנמיך ל180 מעלות ולאפות עוד כחצי שעה. חשוב תמיד לבדוק ולוודא שלא חסרים נוזלים ושהעוף לא מתייבש.
בהצלחה בפעם הבאה ושנה טובה 🙂
לפעמים אני רןאה שחסרים נוזלים מה כדאי לעשות במקרה כזה באותו רגע? זה קורה לי בעיקר כשאני מכינה חזה עוף אם נתכים מאוד דקים שמביאים לי בסופר
חזה עוף זה חלק מאוד יבש ולא מומלץ בכלל לאפיה אלא רק לטיגון מהיר במחבת, במיוחד שהנתחים מאוד דקים.
אם את אופה בטוסטר אובן אני ממליצה לאפות עוף חתוך לחתיכות כמו שוקיים, ירכיים, כנפיים וכו’ ואם את רוצה לאפות גם חזה עוף כדאי חלק שהוא עם עור ועצם.
אם תכסי את העוף בנייר כסף זה ישמור על עסיסיות העוף ויהיו יותר נוזלים. כמסירים את הנייר הנוזלים מתחלים להתאדות. אם חסרים נוזלים במהלך האפיה יש להוסיף בין חצי לכוס מים, בהתאם לצורך.
צהריים טובים, אפרת!
רציתי להתייעץ אתך, עשיתי לשבת עוף עם בצל, דבש, שום ושמן זית ויצא מעדן.
אבל כמה דבבבבבש?! שגעןן! (כ-5 כפות גדושות ל-2 עד 3 כרעיים.)
מה אפשר להחליף ועדיין יהיה טעם כזה?
תודה רבה ושנה טובה!
היי דבי,
מה את אומרת על לשלב דבש עם סילאן? הסילאן גם פחות מתוק מהדבש וגם ייתן צבע יפה לעוף.
עשיתי יצא מעולה!! תודה
לא היה לי תימין.. וגם הוספתי בטטה מומלץ !!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
היי, האם אפשר במקום עוף לעשות את זה עם פרגית של הודו?
תודה על אתא נפלא!!!
היי חן,
אם הכוונה לשוקי הודו, אין בעיה להכין באותו אופן.
אם הכוונה לשווארמה הודו אז התיבול יכול להתאים אבל פחות מומלץ לאפות את זה מחשש שייצא יבש ועדיף לחתוך לחתיכות או נתחים קטנים ולבשל במחבת רחבה. לפני זה מומלץ לטגן בצל חתוך לרצועות עד להזהבה ואז להוסיף את נתחי ההודו ולקראת הסוף לתבל (בישול ההודו אמור לקחת משהו בסביבות 10-15 דקות, תלוי בעובי וגודל הנתחים. מומלץ לכסות את המחבת בזמן הבישול).
בהצלחה 🙂
היי תמיד כשאני מכינה עוף בתנור ולא כתבשיל העוף בפנים נשאר דיי לבן ולא הכי סופג את הטעמים… מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה?
היי נעה,
במהלך האפיה העוף מפריש נוזלים ובכך הרוטב קצת יורד ממנו.
ממליצה להכין כמות כפולה של רוטב ולהבריש את חלקי העוף לאחר שעה של אפיה ולהמשיך לאפות כרגיל.
בהצלחה 🙂
אוקי אני ינסה… זה נשמע מעולה!! זה הטכניקה שגם את עושה או ששלך חודר גם מלכתחילה??
היי נעה,
אם אחרי שעה אני רואה שחסר לעוף צבע אני מברישה אותו ברוטב. זה בדר”כ קורה אם אני מכסה את העוף בנייר כסף ואז מצטברים יותר נוזלים שמסירים את התיבול ממנו (זה גם תלוי איזה תיבול זה. יש סוגי תיבולים/רטבים שיותר נתפסים על העוף ויש כאלה שפחות).
היי, האם ניתן להכין המתכון בסיר?
כן הדס, אפשר.
שלום! תודה על האתר הנפלא.
אנחנו לא מצליחים לגרום לרוטב “לחלחל” לעוף. הוא נשאר כציפוי על גבי העור ובשר העוף עצמו לא יוצא טעים כל כך. יש דרך לפתור את זה?
תודה:)
היי יצחק,
איזה חלקים של העוף אתם מכינים? אם אלה שוקיים אתם יכולים להסיר את העור לפני שמתבלים ומכניסים לתנור.
האם אפשר להוסיף סויה למתכון? ואם כן איזו כמות?
היי אבי,
אפשר להוסיף 2 כפות סויה.
מעולה! קל וטעים. פירקנו את כל התבנית..
תודה מיכל, שמחה לשמוע 🙂
האתר שלך פשוט מקסים. יש כאן מגוון עצום של מתכונים קלים וטעימים.
הכנתי לשבת את העוף וגם את העוגת קרמבו ושניהם יצאו מדהים!!
רציתי לשאול אם יש אפשרות להכין את העוף הזה בתבנית עם אורז במקום תפוחי אדמה, ואם כן- מה כמויות המים והרוטב?
תודה רבה
תודה יעל, אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
לגבי המתכון הזה- לא ניסיתי למרות שבגדול זה אפשרי. בדר”כ מניחים 2 כוסות אורז בתחתית התבנית (רצוי להשתמש בתבנית פיירקס), מערבבים 4 כוסות מים רותחים עם כפית מלח ושופכים על האורז. מתבלים את העוף ואת שאריות הרוטב אפשר לשפוך על האורז ולערבב. מניחים את העוף על האורז, עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כשעה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מסירים את הנייר ואופים כחצי שעה נוספת, עד שהעוף מקבל צבע יפה.
שוב- אני מציינת שלא ניסיתי כך שאני לא יכולה להתחייב איך זה ייצא 🙂
בהצלחה!
מתכון קל וטעים כ”כ! קוצר מחמאות כל פעם מחדש. המתכון המועדף אצלי בבית. יישר כח על האתר! אחד האהובים 🙂
תודה הדר! שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
פשוט מעדן אין דברים כאלה תודה על האתר,אולי יש לכם מתכון לצלי כתף
היי אסף,
שמחה שיצא טעים 🙂
לצערי אין לי מתכון לצלי כתף.
המשך ערב נעים
העוף האהוב אצלנו!! אוכלים אותו כל שבוע!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה יעל ושבת שלום 🙂
בוקר טוב.
מצטרפת לכל המחמאות, אתר מושלם ואת נהדרת:-))
שאלתי היא כזו- האם העוף ייצא טוב גם ללא תפוחי האדמה או שהם מוסיפים טעם? ואם חובה תפוחי אדמה, האם אפשר להשתמש בעגולים הקטנים ללא חיתוך?
היי זהבית,
קודם כל תודה רבה על המחמאות 🙂
אין בעיה להכין את העוף גם בלי תפוחי האדמה ואפשר גם להשתמש בתפוחי אדמה קטנים בלי לחתוך או לקלף אותם.
שלום. ותודה רבה על האתר המדהים!! אין לי שמן זית. האם אפשר לשים שמן קנולה? וזה יצא טעים?
כן חנה, אפשר בהחלט וזה ייצא טעים באותה מידה 🙂
שבת שלום
שלום,
מתוקף היותנו סטודנטים יש לנו רק טוסטר אובן לרשותנו. האם אפשרי להכין את המתכון הנ”ל איתו?
ואם כן, אשמח לדעת איך 🙂
תודה ושבת שלום!
היי עדיה,
אפשר להכין בטוסטר אובן ב190-200 מעלות, רק מומלץ לכסות את התבנית בנייר כסף. לאחר שעה-שעה וחצי אפשר להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עוד כחצי שעה על 180 מעלות, עד שהעוף משחים.
בהצלחה ושבת שלום 😉
אם יש לי תנור העובד על טורבו על כמה לאפות את העוף ולמשך כמה זמן?ולשים נייר כסף?
תודה רבה!
כן יצחק, אם התנור עובד על טורבו כדאי לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות על 180 מעלות במשך כשעה ורבע. אח”כ להסיר את הנייר והמשיך לאפות עוד כחצי שעה עד שהעוף מקבל צבע יפה.
בהצלחה 😉
שלום.האם ניתן לעטוף התבנית בנייר כסף לפני שמכניסים לתנור?
כן רינה, את יכולה לעטוף בנייר כסף את התבנית במשך כשעה ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהחזיר לתנור ל 30-45 דקות נוספות, עד שהעוף יקבל צבע יפה.
שבוע טוב 🙂
מעדן!!!!! תודה רבה לך!!!!
הכפלתי את מרכיבי המשרה כי אני אוהבת הרבה רוטב והיה מעדן!!!
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה הילה וסופ”ש נפלא
תודה רבה על האתר המדהים!
נשמע מעולה! מחר אני מכינה 🙂 (פעם ראשונה מכינה עוף).
אני רוצה לעשות ביחד עם המתכון “הקוביות בטטה, קישוא ותפוח אדמה בצ’ילי”.
כיוון שהבצל ותפוח האדמה כבר בפנים צריך רק להוסיף קישוא אחד ובטטה.
לאיזה כמויות הרוטב צריך להשתנות? ובכלל, האם יש משהו שצריך לעשות אחרת?
היי שרה,
ממליצה להגדיל את כמויות הרוטב:
3 כפות שמן זית
6 כפות דבש/סילאן (אם רוצים צבע יפה עדיף להשתמש בסילאן או לשלב בין דבש לסילאן).
6 כפות רוטב צ’ילי מתוק
3 שיני שום כתושות
3/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור
בהצלחה והמשך יום נפלא!
ואם אני רוצה שהוא גם יהיה ממש ממש רך איך אני עושה את זה?
אפשר להשרות את העוף כדי שהוא ספוג את הטעמים טרם הבישול?
היי ליעד,
אפשר להשרות את העוף בתערובת התיבול במשך כשעה לפחות (במקרר) אבל כדאי להשאיר עוד רוטב בצד כדי לפזר על העוף לפני שמכניסים אותו לתנור כי בהשרייה לעיתים העוף מפריש נוזלים והתיבול יורד.
ככל שהעוף יהיה יותר זמן בתנור הוא יהיה רך יותר, שימי אותו אפילו שעתיים. ממליצה לכסות אותו בהתחלה עם נייר כסף בשעה הראשונה ואז להסיר את הנייר ולהשאיר עוד כשעה, שעה ורבע.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
פשוט מהמהם!!! זה עוף מתוק, אבל לא יותר מדי!
אני ובעלי התענגנו!
תודה רבה!!
שמחה שנהנתם!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
היי אם אני משתמשת בעוף שלם יש איזה שינוי בכמויות הרוטב?
היי חן,
לדעתי הרוטב אמור להספיק (זה גם תלוי בגודל של העוף). במקרה ולא יספיק גם לתפוחי האדמה, אפשר להכין עוד חצי מכמות הרוטב.
שבת שלום 🙂
כל הכבוד ושאפו לפי בנה את האתר הזה.
לאחת כמוני שלא מתחברת למטבח ולא אוהבת לבשל ואמא ל-3. בשבילי זה ממש בנוי פשוט וקל הכל יצא לי נהדר, התבלינים והחומרים הנדרשים תמיד זמינים בבית
עשיתי המון דברים ויצא נהדר
ממליצה בחום
תודה ליאת, איזה כיף לשמוע!
שבת שלום 🙂
העוף יצא מעולה! הכנתי בערב ראש השנה וגם היום לשבת…
כולם ליקקו את הצלחות…
תודה על האתר המיוחד הזה על שפע המתכונים שבו, שגם
טירונית במטבח (כמוני) מצליחה להוציא מטעמים ברמה…
שבת שלום
זה ממש משמח אותי לשמוע 🙂
תודה טובית ושבת שלום!
מתכון מעולה!!
הכנתי לחג והכל התחסל,גם האורחים ליקקו ת’אצבעות.
אני החלפתי את התימין ברוזמרין יבש,יצא פצצה!!
תודה וחג שמח.
תודה מלי! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
היי, תודה על המתכונים ממש קל וטעים.
ניסתי את האורז, יצא טעים מאוד אבל יצא רטוב והאורז למעלה לא התבשל טוב.
אולי הרבה גזר? או קצת מים? עשיתי בדיוק כפי שכתוב.
היי רבקי,
איזה אורז הכנת ובאיזה סוג סיר השתמשת?
אתר נהדר!! אני חייבת לציין 🙂 חש לי שאלה-האם אפשר להכין את המתכון הזה עם חזה עוף?
תודה חני 🙂
אפשר להכין עם חזה עוף אבל בגלל שזה חלק רזה ולא שומני אני ממליצה לבשל אותו בסיר עם הרוטב מאשר לצלות בתנור, כך הוא ישאר עסיסי יותר.
שנה טובה!
הכנתי משרה לעוף
שמתי 2 כפות דבש
כפית פפריקה
מלח , פלפל
כוס צילי מתוק
2 חצאי שיני שום (לטעם)
זה אמור להיות על האש
איך יהיה הטעם ? טוב ?
נשמע מעולה 🙂
חג שמח ושנה טובה!
היי.
תודה על האתר המושלם,יש לי כמה שאלות על המתכון.
1.האם צריך לכסות את העוף בזמן הצלייה.
2.האם אפשר להוסיף בטטות ופיטריות שמפניון
3.האם הוספת הפיטריות והבטטות יהרסו את הטעם של העוף
היי לאה,
1. אין צורך לכסות את העוף אלא אם כן התנור שלך חזק ועלול לייבש את העוף ואז כדאי לכסות את העוף ב45 דקות הראשונות ואח”כ להסיר את הכיסוי ולהשאיר 45 דקות נוספות.
2. אפשר להוסיף בטטות ופטריות – אם כן, יכול להיות שכדאי שתכפילי את כמות הרוטב (החומרים למשרה). את הפטריות והבטטות אפשר לשים מהתחלה יחד עם תפוחי האדמה והעוף.
3. הפטריות והבטטות לא יהרסו את הטעמים. דווקא נראה לי שישתלבו מצוין 🙂
חג שמח ושנה טובה!
שלום.
דבר ראשון תורה על המתכונים הנפלאים והאתר המצויין,מאד עוזר לפני החג,בנוסף יש לי מספר שאלות.
האם צריך לכסות את התבנית בנייר כסף בזמן הצלייה?
האם אפשר להוסיף גם בטטות ופיטריות שמפניון למתכון,ואם כן מתי?
והאם הבטטות והפיטיריות לא יהרסו את הטעמים שהעוף מקבל
הייי.
אני יודע ששאלו את זה אבל שאת מתכוונת לצלייה.
בתנור שלי יש מגוון רחב של מצבים.על איזה מצב את מדברת(או על איזה סמל של המצבים בתנור)?
אני יודע שהשאלה מפגרת אבל תודה מראש.
היי מומי,
שאלה לגיטימית לגמרי 🙂
אני מתכוונת למצב האפיה הרגיל של התנור (למעלה ולמטה). בדר”כ זה סמל של שני קווים עליון ותחתון.
חג שמח ושנה טובה!
שלום נשמע מתכון מעולה רציתי לשאול אם שייך לעשות בסיר על הגז ואם כן איך? תודה רבה ושנה טובה
היי אסף,
אפשר לבשל בסיר, קח בחשבון שבבישול בסיר יהיה יותר רוטב.
תקצוץ את הבצל גס ותטגן עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. תוסיף את חלקי העוף ותטגן כדקה מכל צד, עד שמשנים צבעם ללבן. תוסיף את תפוחי האדמה החתוכים ורבע כוס מים רותחים ותתבל בסילאן, צילי מתוק, שום, מלח ופלפל שחור (לפי המינונים הרשומים במתכון, בלי השמן זית). תנמיך את האש ותכסה את הסיר ותבשל במשך כשעה- שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה רכים. מידי פעם תרים את המכסה ותערבב. אם במקרה התבשיל יבש, תוסיף כחצי כוס מים.
חג שמח ושנה טובה 🙂
אפשר לוותר על הצילי המתוק?
אם כן מה אפשר לשים במקום
היי חן,
אפשר לוותר על הצ’ילי ואם כן, אז עדיף לתבל בסילאן במקום הדבש.
מומלץ להוסיף גם כפית פפריקה מתוקה.
בוקר טוב,אתר מהמם וברור ועונה על כל הדרישות פשוט כיף לא צריך להתאמץ יש הכל מהכל. שבת שלום ומבורך
תודה רבה יפה!
שבת שלום 🙂
נראה מצויין, שאלה – הצ’ילי המתוק לא מוסיף חריפות לעוף ?
היי אורלי,
במקרה הזה לא מרגישים כמעט את החריפות של הצילי המתוק.
שלום
האם צריך לשים נייר כסף בתבנית ומעליו את העוף ותפוחי האדמה? או שפשוט לשים בתבנית בלי כלום.
היי ליסה,
אין צורך לשים נייר כסף בתחתית התבנית אבל אם יש לך נייר אפיה, את יכולה לשים בתחתית התבנית ומעל זה את העוף ותפו”א.
תודה! ינוסה היום…
מה הכוונה לצלייה בתנור- האם פשוט להכניס לתנור מחומם למשך שעה וחצי? צריך לכסות?
היי צילה,
כן, פשוט תכניסי לתנור מחומם למשך שעה וחצי. בדר”כ אין צורך לכסות אבל אם התנור שלך חזק ומייבש את העוף, כדאי שתכסי ב 45 דקות הראשונות ואח”כ תסירי את הנייר כסף ותמשיכי לאפות עוד 45 דקות עד שעה.
יום נפלא!
סבבה אנסה, מגיע לך את כל התודות באמת. האתר כתוב בצורה ככ ברורה, וזה שיש את השאלות של הגולשים ואת התשובות שלך בכלל אין איפה לטעות! ישר כח גדול!
תודה רבה עדי 🙂
יום חמישי נכנסתי לאתר שלך אחרי המלצה של אמא שלי, והחלטתי שהגיע הזמן לבשל! (בת 30 עם 3 ילדים!) הדפסתי כמה מתכונים שנראים לי קלים, עשיתי קנייה של דברים שלא היו לי בבית והתחלתי!!
תקשיבי אני ממש ממש מודה לך על האתר הזה!!
הכנתי עוגיות חמאה עם הבנות שלי יצא מעולה! הכנתי את עוגת הגבינה של בית המלון יצא מעולה! הכנתי את האורז עם העגבניות והקטשופ יצא טוב! הכנתי את העוף מתוק כי בעלי ממש אוהב יצא סבבה ופה גם רציתי לשאול איך אפשר לעשות אותו יותר מתוק כי לפי המתכון הזה לא כ”כ הורגשה המתיקות.. וחוץ מזה אני הולכת להדפיס עוד מתכונים כי פשוט עשית לי את החשק שחיכיתי לו כ”כ! אז המון תודההההההה! יש בית מאושר בישראל בזכותך עכשיו! 🙂
עדי
אני ממש שמחה לשמוע עדי! כיף לפתוח את השבוע עם התגובה שלך 😉
לשאלתך- בגלל שהעוף מפריש נוזלים במהלך האפיה (וכך הרוטב מתערבב בנוזלים שלו ונעשה דליל ופחות מורגש), כדאי להשאיר מעט רוטב ולמרוח על העוף בזהירות אחרי שעה של אפיה ולהשאיר עוד כחצי שעה. אולי אפילו כדאי להכין יותר רוטב כדי שיספיק גם לאפיה הראשונה וגם למריחה אחרי כשעה.
תמשיכי לבשל ולאפות ושיהיה שבוע מעולה! 🙂
מומלץ להכניס שיני שום חתוכים אל מתחת לעור של הכרעיים,נותן ערך מוסף משמעותי לעוף
רעיון מעולה, תודה על הטיפ 😉
בוקר טוב
אפשר לעשות עוף שלם
היי שולה,
כן אפשר בהחלט, רק מומלץ שתכפילי את חומרי הרוטב.
שבת שלום 🙂
האם כדאי להוסיף גם רוטב בסיס של אוסם?
היי אוסי,
לדעתי זה יהיה מיותר. הרוטב טעים כמו שהוא 🙂
אפשר לשים גם דבש וגם סילאן? 2 כפות ו2 כפות מזה
הי נופר,
כן אפשר.
האם אפשר להכניס גם כנפיים למתכון?
תפוחי אדמה לא אמורים להתבשל יותר מהר מהעוף?
היי מלי,
אפשר בהחלט להוסיף כנפיים.
גם אם תפוחי האדמה יהיו מוכנים לפני העוף זה בסדר, כי ככל שהם נאפים יותר זמן, הם יותר רכים וטעימים 🙂
איזה מלח מומלץ לאוסיף בישול או שולח?
היי מלי,
מלח שולחן.
האם מתאים המתכון של השוקיים בתנור (המתכון עם דבש, שום סויה ובטטות)
מתאים גם לחלקי העוף האחרים?
כן בהחלט.
היי -אני לא מצליחה להדפיס את המתכונים המהממים שלכם .
רוצה להכיןם לחג את הדג והעוף.ואת עוגת הדבש
מנסה לעשות העתק והדבק- ואי אפשר. שנה טובה ומתוקה
הי ענתי,
מעל המתכון מתחת ל”הוסף מתכון למחברת המתכונים” יש קישור בשם “הדפס בקובץ PDF” (בירוק).
אם תלחצי עליו תוכלי להדפיס את המתכון וגם להעתיק ולהדביק אותו.
שנה טובה ומתוקה 🙂
* אני מניחה שהתכוונת להשאיר עם העור .
תודה
שנה טובה וחג שמח
דליה
נכון דליה 😉
האם את החלקי העוף להשאיר עם העור ?
בשום שלב לא מכסים בתנור ?
תודה
חג שמח
הי דליה,
את חלקי העוף מומלץ להשאיר עם העוף כדי שישארו עסיסיים.
ניתן לכסות עם נייר אלומיניום בשעה הראשונה ואח”כ להסיר את הכיסוי ולהשאיר חצי שעה- שעה נוספת.
חג שמח ושנה טובה 🙂
הכנתי לשבת את העוף ויצא טעים מאוד.
אבל 2 דברים לא היו לי ברורים:
1.שמתי את העוף על גריל והעוף התחיל להשחים לי מאוד מהר. לכן כיסיתי אם נייר כסף אפיתי
ורק כשהעוף היה מספיק רך הסרתי לצליה.
2.הגוון של העוף יצא מאוד חיוור ובלי צבע כמו בתמונה.
הי ריקי,
עשית נכון כשכיסית את העוף עם נייר כסף.
התיבול עצמו של העוף (הדבש והצילי) הוא די בהיר אבל כשמסירים את נייר הכסף וצולים את העוף כשהוא חשוף, הוא אמור לקבל צבע יפה ולהשחים. צריך לצלות את העוף לפחות חצי שעה כשהוא חשוף ומומלץ להרים את התבנית לחלק העליון של התנור.
דרך נוספת ומהירה יותר שהעוף ישחים היא להשתמש בסילאן במקום בדבש.
שנה טובה 🙂
מתכון פשוט מעלף..אני אשקול להכניס אותו לאתר שלנו!