זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
סוג: חלבי, ללא גלוטן
תבנית מלבנית בגודל 30X20
3 ביצים גדולות
¾ כוס (150 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
200 גרם גבינה שמנת
5 כפות קורנפלור (או קמח לבן)
3 כפות גדושות ממרח שוקולד + 3 כפות חלב
-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות (חום עליון ותחתון).
-מערבבים (בעזרת כף או מטרפה ידנית) את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים גבינה לבנה וגבינת שמנת ומערבבים עד לתערובת חלקה. בסוף מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לאיחוד חומרים.
-משמנים תבנית מלבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. מערבבים 3 כפות גדושות ממרח שוקולד + 3 כפות חלב עד שהממרח הופך למרקם סמיך-נוזלי (אם עדיין סמיך יש להוסיף כף חלב).
-יוצקים את תערובת השוקולד מעל העוגה באופן אחיד ובעזרת סכין מערבבים ויוצרים דוגמאות.
-מכניסים את העוגה לתנור החם ואופים במשך 55 דקות.
-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים במשך חצי שעה.
-מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים אותה לקירור על השיש. לאחר שהעוגה התקררה, מכסים אותה ומכניסים למקרר למשך לפחות 6 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום לפני).
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת שכבות שקדים וקצפת |
- עוגת בורקס |
- עוגת בישקוטים |
- בורקס יווני
האם ניתן להמיר את הוקולד בריבת חלב?
תודה
כן:)
היי צריך להפריד את הביצים?
אין צורך להפריד
היי הכנתי את העוגה יצא נורא טעים רק דבר אחד לא ברור לי למה יצא למטה רטוב?
היי
אם העוגה היתה רטובה ביום האפייה כנראה שהיה כדאי לאפות עוד כמה דקות. אם רק לאחר יום-יומיים במקרר העוגה נעשתה רטובה בתחתית זה בסדר, העוגה מוציאה נוזלים במקרר.
שלום,
אני רוצה להכין את העוגה עם תחתית בסקויטים וחמאה
איך לעשות את זה?
זה בסדר שזה יהיה בתבנית ביחד עם העוגה באפיה?
היי
תערבבי 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים+ 100 גרם חמאה מומסת ותשטחי בתבנית. ניתן להמשיך בהכנה כרגיל ולאפות יחד עם התחתית.
תודה על המתכונים המעולים, נותן חשק להכנס למטבח
האם במקום הקמח אפשר לשים קמח כוסמין 80% באפיה רגילה הוא ממש נראה ומתנהג כמו לבן, או שהקמח מהסוג הזה לא מתאים למתכון?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר, המרקם של העוגה עשוי להשתנות טיפה.
איזה כיף!!! הצליח לי! עוגה קלילה ביותר וטעימה סופר, אליפות! החלפתי גבינת שמנת בשמנת חמוצה וקורנפלור בקמח תפוחי אדמה, יצא ליגה.
תודה רבה!!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום ותודה, המתכונים שלך בשימוש תכוף אצלנו 🙂 גם הבת שלי אופה איתם.
אין לי קורנפלור כשר לפסח, יש קמח תופח כשר. יכול להתאים? ומה המינימום זמן שניתן להמתין בקרור לפני הגשה? תודה וחג שמח
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים(:
אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח.
ניתן לקרר פחות זמן (3-4 שעות) אך המרקם מתייצב ומשתפר ככל שנותנים יותר זמן קירור.
חג שמח!
שלום אפרת:)
ראשית אני ממש אוהבת את האתר
אמנם לא מגיבה בד”כ אבל נהנית כל פעם מחדש מהמתכונים המושלמים!!
עכשיו לגבי העוגת גבינה הזו
מעוניינת להכין אותה לפסח
אבל אני לא משתמשת בקורנפלור בפסח ועם קמח תפו”א ניסיתי להכין פעם עוגת גבינה אחרת ויצא מזעזע
חשבתי על קמח שקדים
נראה לך יתאים פה?
תודה רבה וחג שמח!
היי,
תודה על המילים הטובות🙂
אפשר לנסות לשים קמח שקדים, הוא מעט יורגש בתערובת.
איך המרקם של העוגה? כמו עוגת גבינה רגילה?
כן.
היי אפרת,
האם אוכל במקום ממרח שוקולד לקחת מעט מהבלילה ולהוסיף לה קקאו וריבת חלב?
היי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לערבב 3-4 כפות מתערובת העוגה עם כף גדושה קקאו (לערבב עד שאין גושים) ואז להשתמש במקום ממרח. תוכלי גם להמיס 100 גרם שוקולד מריר/חלב עם רבע כוס שמנת מתוקה.
אפשר בבקשה לקבל תמונה של גבינת שמנת 🙏
אפשר להשתמש בכל גבינת שמנת שהיא מעל 16%. מצרפת לך תמונה של אחת מהן(:
היי, אפשר להכין את העוגה הזו בתבנית ענקית? אם כן מה הכמויות?
(צריכה להכין עוגה ללא גלוטן לגן וזו נראת לי אחת שהילדים יאהבו)
ואם אי אפשר להכפיל יש לך המלצה לעוגה ללא גלוטן שכן יכולה להתאים? עדיף משהו עם גבינה (יותר פשוט עבורי)
היי,
אפשר להכין כמות כפולה פי 2 בתבנית הענקית.
בהצלחה! זו עוגה מושקעת מקווה שיאהבו בגן😊
הי אפרת מה שלומך?
האם יש לך מתכון לעוגת גבינה דיאטטית?
או שאת יכולה להכתיב לי למתכון הזה (נראה ככ טעים) כמויות שמתאימות לשומרי משקל?
תודה רבהה
היי,
הנה מתכון לעוגת גבינה דיאטטית.
אגב, בכל מתכון לעוגת גבינה אפשר להשתמש בגבינות בעלות אחוזי שומן נמוכים יותר וגם להמיר את הסוכר בתחליף סוכר.
היי אפרת.
האם ניתן להחליף את הגבינות שמנת בקרם פטיסייר/קרן מסקרפונה/ גבינת ריקוטה?
היי,
אפשר להמיר את גבינת השמנת במסקרפונה, ואם אין לך אפשר גם ריקוטה(:
בוקר טוב אפרת! העוגה הזאת היא ה”go to” שלי לעוגות גבינה והכנתי אותה כבר עשרות פעמים ותמיד יוצאת מושלמת! אז קודם כל תודה רבה 🙂 רוצה להכין שוב היום אבל הפעם עם תחתית שעשויה מפתי בר וחמאה, ללא צורך במיקסר או אפייה מקדימה (ורק בגלל שיש לי המון המון עוגיות שרוצה לגמור עד פסח 🙂 ). תוכלי בבקשה להדריך אותי, או להפנות אותי למתכון מתאים?? תודה ויום מקסים יקירה 🙂
היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכון😊
את יכולה להכין תחתית מביסקוויטים או כל עוגייה אחרת באותה כמות כמו במתכון לעוגת גבינה ופירורים.
בהצלחה!
תודה רבה אפרת יקרה, יצא מצוין וגם ממש יפה 🙂 שבוע טוב ומבורך 🙂
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף ושבוע מבורך❤
וואו תודה רבה על המתכון!!
הכנתי אותה לשבת גיבוש במשפחה והיא נגמרה ברגע!!
עשיתי שינויים קטנים: החלפתי את השוקולד בריבת חלב(פינוק למבוגרים..)
ולא היה לי גבינת שמנת אז שמתי שמנת חמוצה + סיבוב של שמנת מתוקה..
תודה רבה גם על כל האתר אני ממש נהנהת מהמתכונים שלך! אליפות!!!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח! ותודה על השיתוף🌺
תודה על עוד מתכון נהדר!!! 3>
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
הי,
העוגה נראית מעולה.
אפשר לערבב את השוקולד עם שמנת מתוקה במקום חלב?
תודה רבה
היי,
כן, אפשר בהחלט(:
היי. אשמח לעזרה.
איך יודעים שהעוגה אפויה מספיק?
ומה התפקיד של ההשארה של העוגה בתנור כבוי?
היי דינה,
העוגה מוכנה כאשר היא שחומה מלמעלה, יציבה יחסית בקצוות ורק מעט רוטטת במרכז.
ההשארה בתנור כבוי מאפשרת את סיום האפייה גם מבפנים בצורה מיטבית.
האם ביצים m זה טוב?
היי לאה,
יש להשתמש בביצים L.
אם אין לך- תוכלי לשים 4 ביצים M.
היי ,
העוגה יצאה טעימה אבל מאוד צמיגית,
מה אפשר לעשות שתצא יותר אוורירית?
היי מירב,
השתמשת בביצים גדולות? דייקת בכמות הקורנפלור/קמח?
מהתמונה נראה שיצא לך מעולה, יתכן שאת יותר מתחברת לסגנון עוגות גבינה אווריריות יותר (עם הקצפת חלבונים) מאשר הסגנון הקרמי שבמתכון הזה🙂
תודה רבה תודה רבה על התשובה המהירה,
פעם ראשונה שאני מכינה אותה ובאמת שחשבתי שאמורה לצאת כמו גבינה אפויה ,בכל מקרה היא מאוד טעימה ,תודה רבה😊
מצוין, שמחה שיצא מוצלח😊
איך אין במתכון אבקת אפייה? יצאה לי ממש נמוכה….
היי ציפי,
בד”כ בעוגות גבינה אין אבקת אפייה😊
העוגה אמורה לצאת מעט נמוכה, אבל לא מאד. האם השתמשת בכוס מדידה ובביצים גדולות? הקפדת על זמני האפייה והחום המתאים?
אם כן, כנראה שיצא לך בסדר גמור, ולפעם הבאה תוכלי להכין בתבנית קטנה יותר- לקבלת עוגה גבוהה יותר.
כן. הקפדתי על הכל. בטעם היא טעימה מאד! תודה!
מעולה, שמחה לשמוע😊
היי
המתכון של העוגת שיש מעולה!!!
חולה על העוגה הזאת, רק שהיא מתחסלת בשניה
האם אפשר להכפיל כמות? ואיך מכפילים?
תודה!!!
שמחה שאהבת😊 לכמות כפולה יש להכפיל כמויות פי 2 ולהכין בשתי תבניות 20*30 או תבנית עגולה בקוטר 28.
מה אפשר במקום גבינת שמנת
היי,
אפשר לשים שמנת חמוצה או גבינה לבנה😊
מתה על האתר! ❤️ העוגה הזו נראית פצצה אבל אני ממש ממש אוהבת תחתית ביסקוויטים של עוגות גבינה. מתאים להוסיף כאן או שפחות?
היי רויטל,
העוגה נפלאה כמות שהיא, אבל אפשר להכין לה תחתית מפירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת😊
האם ניתן להשתמש במקום ממרח שוקולד בממרח חרובים ? או בקרם נוגט?
והאם עדיף להשתמש בקורונפלור או בקמח כוסמין לבן ?
תודה , אני מאוד אוהבת את האתר שלך , כולם נהננים
היי,
אני חושבת שעדיף להשתמש בנוגט. עדיף קורנפלור.
שמחה שאת נהנית מהאתר וחג שמח😊
הי אפרת, התכוונת לגבינת שמנת או לשמנת חמוצה?
היי,
אפשר או שמנת חמוצה או גבינת שמנת, מה שעדיף לך😊
שלום אפרת
האם אפשר להקפיא את
היי פנינה,
לא מומלץ להקפיא עוגת גבינה, כי לאחר ההקפאה המרקם שלה נהיה רטוב…
עדיף שתשמרי במקרר.😊
היי אפרת,
ניגשתי די בחשש להכנת העוגה הזו ופשוט טרפו אותה, אפילו אורחים שאינם חובבי קינוחים 🙂 תודה גדולה על מתכון מושלם!
כיף לשמוע שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ושבת שלום😊
היי אפרת, הכנתי את העוגה בפסח ויצא מעולה!! אהבתי מאוד את השילוב של הגבינה והשוקולד. ובכלל, רציתי להגיד לך תודה רבה על כל המתכונים הטעימים לפסח, שידרגת לנו את החג ממש 🙂
היי אודליה,
שמחה מאוד לשמוע שאהבת את השילוב בעוגה, ואת שאר המתכונים! תודה ויום מקסים🙂
בוקר טוב אפרת. כבר הכנתי את העוגה המושלמת והמהירה הזאת 3 שבועות ברצף ואני פשוט מכורה אליה!! חשבתי הפעם לגוון ולצפות אותה בריבת חלב במקום שוקולד. את חושבת שזה יתאים?? ואם כן, לערבב גם אותה עם חלב? תודה רבה ויום מקסים 🙂
היי אודליה,
שמחה שאת אוהבת את המתכון! לדעתי ריבת חלב לא תיתן את האפקט הבולט של השיש, אבל עדיין יהיה טעים מאד… כדאי לערבב 4 כפות ריבת חלב עם 2 כפות חלב.
יום נעים😊
רק חוזרת לעדכן שהכנתי אתמול עם ריבת חלב ויצא מושלם!!! וגם רואים ברור את דוגמת השיש היפה 🙂 תודה רבה אפרת ושבת שלום ומבורך 🙂
מעולה, איזה כיף שחזרת לעדכן! שבת שלום😊
חג שמח יקירה!
עשיתי ממש לפי ההוראות שלך,
העוגה תפחה בתנור, כשהתנור היה כבוי היא ירדה,
ועכשיו הוצאתי את העוגה מהתנור ומשום מה היא שבורה.
יש לך מושג למה???
היי טלי,
זה בסדר שהעוגה צונחת קצת ואפילו נסדקת, זו בעיה אופיינית לעוגות גבינה.
מה שכן, אם העוגה ירדה ונסדקה משמעותית יתכן שהיה צריך לאפות אותה עוד קצת:)
היי. עשיתי את העוגה כבר כמה פעמים, יצא מעולה. תודה. רציתי לשאול האם ניתן להכין אותה עם ציפוי (לדוגמא שמנת חמוצה, סוכר וכו) ואם כן באיזה שלב. תודה מראש
היי מירב,
אפשר לעשות ציפוי משמנת מתוקה+ כוס חלב+ חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל (למרוח כשהעוגה קרה), או לעשות ציפוי מ-200 מ”ל שמנת חמוצה+ חצי כפית תמצית וניל+ 2 כפות אבקת סוכר (למרוח בסיום האפייה, לפני השהייה חצי שעה בתנור).
תודה רבה על המענה המהיר! ואם אני מורחת את השמנת חמוצה עם האבקת סוכר ותמצית וניל אני צריכה לאפות עוד בתנור? אם כן כמה זמן?
אין צורך לאפות, להשאיר בתנור חצי שעה לאחר סיום האפייה:)
תודה רבה! 😊
היי, אם אני רוצה שהעוגה תצא גבוהה?
ניתן לאפות אותה באינגליש קייק?
היי מעיין,
הכמות בעוגה מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק, ולכן אני חושבת שלא תספיק הכמות באינגליש קייק אחת:)
תודה. ואיך אפשר שתצא גבוהה? באיזה גודל תבנית? וכמה זמן אפיה?
את יכולה להכין בתבנית עגולה קוטר 20 וזמן האפייה אמור להישאר זהה😊
היי, משהו התפקשש הקטנתי כמויות כי התבנית 20/20 במקום גבינת שמנת שמתי שמנת למריחה ,כף קמח מלא ו3 כפות קורנפלור. הכל היה נראה טוב אבל באפיה השחים לגמרי ויצאה עוגה כושית 🙁 איפה הטעות?
הטעם דווקא בסדר גם יצאה יציבה מבלי להשאיר חצי שעה בתנור ועוד 6 שעות במקרר. רק המראה פחות יפה בלי הקישוט של הדוגמת שיש
היי אביגיל,
גבינת שמנת למריחה יותר נוזלית מגבינת שמנת ולכן כנראה היה פחות שומן ויותר נוזלים בבלילה, מה שהביא להשחמה…
עוד דבר שיכול לגרום לזה הוא אפייה במצב טורבו ולא חום עליון ותחתון.
תודה על המענה, השמנת דווקא לא נוזלית אלא כמו חמאה רכה ויש הרבה שומן 60%, גם הפעלתי רגיל ללא טורבו אני פשוט מנסה להימנע מחלב תעשייתי אז קונה ממשק קטן. אולי יוגורט במקום גבינת שמנת היה עדיף במקרה הנ”ל?
יוגורט גם לא היה עדיף בגלל שהוא אפילו יותר נוזלי.
אולי לא יצרת נכון את הצורה של השיש ולכן התערובת החומה השתלטה על העוגה?
יש מצב. הדוגמא יצאה חלשה ולא בולטת כי שמתי ממרח בצבע קרמל.
ועוד שאלה ברשותך…יש לך באתר כמה מתכונים לתבנית 20/30 בכמה להקטין כמויות אם אופה בתבנית 20/20?
לא ציינת מתכון מסוים, אז יכולה לומר שבעיקרון היחס צריך להיות קטן פי 1.5 מהכמות המקורית.
למי שלא אוכל קטניות בפסח- האם אפשר להחליף קורנפלור בקמח תפוחי אדמה?
היי שירה,
אפשר, אבל המרקם יצא קצת פחות יציב.
תודה! פסח שמח:)
עוגת נהדרת ללא גלוטן וגם פרווה ממש מצויין נהניתי להכין וכולם נהנו לאכול
תודה לא יודעת להעלות תמונות בקרוב אלמד
היי דליה,
שמחה שנהניתם:) יש לך אפשרות להעלות תמונה ע”י לחיצה על “צרף” בתגובה…
אפרת יקרה, הפעם החלטתי להגיב אחרי שסיימתי לאפות את העוגה ויצאה טעימה בטירוף ואחרי אין ספור מתכונים שלך שאני עושה, את פשוט מלכת העולם, מתכונים קלים,חומרים שנמצאים כמעט בכל בית, עם הסבר מושלם ובלי התחכמויות, תודה רבה לך על הכל ויום אהבה שמח לך ולמשפחתך היקרה ❤️
תודה רבה יקרה ❤️
המון אהבה, שמחה ובריאות!
מה קורה אם אוכלים אותה שעה אחרי שהיא יוצאת מהתנור? אני כבר לא יכולה לחכות לטעום! 😁
אפשר פשוט העוגה פחות יציבה 🙂
המרקם שלה משתנה ככל והיא במקרר.
בס”ד
שלום אפרת,
יצאה ב”ה מאוד טעימה. בתנור היא היתה גבוהה להפליא אבל כשהוצאתי אותה לאחר חצי שעה ששהתה שם לאחר גמר האפיה, היא צנחה פלאים….
אולי בגלל:
א. רק לאחר שיצקתי אותה לתבנית, נזכרתי ששכחתי להכניס את הקורנפלור. אז הכנסתי אותו כשהבלילה היתה כבר בתבנית, אבל ערבבתי
היטב!
ב. מלכתחילה הכנתי עם 2 ביצים בלבד L (אמרו לי שאפשר להוריד ביצה לפעמים, ואצלנו אם מריחים שמץ של ביצה בעוגה,אפשר לזרוק אותה…), אבל אחר כך נמלכתי בדעתי והוספתי ביצה נוספת – אבל כבר לאחר שבללתי כבר את הבלילה. כמובן שערבבתי היטב.
האם זו יכולה להיות הסיבה לצניחת העוגה? ואם את עומדת לשאול באיזו תבנית השתמשתי, אז מדדתי – 30X20 (חד פעמית). מדדתי כך שהנחתי אותה על המרצפות וכך אמדתי אותה.
אגב, אפיתי גם את עוגת מיץ התפוזים והשוקולד שלך, והיא יצאה אפויה (!)
וטעימה מאוד! גם מי שמצהיר נחרצות שאינו אוהב עוגות, אכל אותה. תודה!
שבת שלום!
היי דיתה,
העוגה הזאת לא אמורה לתפוח כל כך. היא אמורה לצאת נמוכה.
ערבבת את העוגה בכף או במיקסר?
הי אפרת
העוגה הזאת מושלמת נחטפה בשניות עליך!!
רציתי לשאול פעם ראשונה שהכנתי יצא מעולה פעם שניה עשיתי אותו דבר אבל העוגה ירדה
במה זה תלוי?
היי מור,
העוגה אמורה לצאת קצת נמוכה.
זכור לך מה עשית שונה? יכול להיות שבפעם השניה השתמשת במיקסר?
היי, אפשר גם להכין את העוגה בתבנית אלומיניום? אם כן איזה? תודה רבה על המתכונים המהירים, טובים וטעימים!!
היי קרולינה,
בטח! תבנית בינונית- קטנה בגודל 30X20
היי יש המלצה לשוקולד מסוים? במידה ואין ממרח שוקולד ניתן לשנות לאבקת שיקולים?
אפשר להמיס 100 גרם שוקולד חלב (עדיף) או מריר עם רבע מיכל שמנת מתוקה.
לגבי אבקת שוקולית, לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לערבב 3-4 כפות מתערובת העוגה עם 2 כפות גדושות שוקולית (לערבב עד שאין גושים) ואז להשתמש במקום ממרח.
היי אפרת.אפשר לאפות בתבנית קרטון עגולה ?
היי שולי
כן, תבנית קרטון עגולה בקוטר 22-24
באיזה תכנית לאפות טורבו או למעלה למטה?
תוכנית רגילה חום עליון תחתון 🙂
איזו גבינת שמנת?
כל גבינה לבנה שרשום עליה “גבינת שמנת” והיא בטעם טבעי. לא משנה אחוז השומן.
אשמח לשאול האם ניתן להחליף את הסוכר וניל בתמצית וניל? ואם כן, באיזו כמות? תודה רבה!
תשתמשי בכף שטוחה של סוכר וחצי כפית תמצית וניל 🙂
היי אפרת
במקום ממרח שוקולד אפשר לשים שוקולד מומס?
היי טליה,
תוכלי להמיס 100 גרם שוקולד מריר/חלב עם רבע כוס שמנת מתוקה.
בהצלחה
אין לי שמנת, מה אפשר במקום השמנת?
אני מניחה שאפשר להמיס גם עם 2 כפות שמן.
עוגה מעולה!!!
קלה ממש והתוצאה מרשימה וטעימה ביותר!!
תודה רעות, שמחה שאהבת ❤️
הי אפרת
מתכון מעולה נחטף בשניות!!
הכנתי לאמא שלי, היא חולת עוגת גבינה מאז היא מכינה את זה כל היום!
אין עליך תודה
איזה כיף לקרוא, שמחה שאהבת יקירה♥
סופ”ש נעים
שלום אפרת האם אפשר להכין במיקסר ? אם כן האם במקצף או בוו גיטרה ?
אפשר להכין במיקסר (במקצף) אבל זה מיותר כי אפשר לערבב ידנית (אין כאן צורך בהקצפות).
היי אפרת לחצי מהכמות כמה ביצים להשים ?
והאם מתאים להשים שמנת חמוצה במקום גבינת שמנת (אותה כמות ) ?
אפשר להכין חצי כמות בתבנית אינגליש קייק חד”פ:
2 ביצים M
שליש כוס סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
500 גרם גבינה לבנה (ממליצה לשלב רק חצי מהכמות שמנת חמוצה)
2.5 כפות קורנפלור (או קמח לבן)
כף וחצי גדושות ממרח שוקולד + כף וחצי חלב
האם אפשר להחליף אתגבינת השמנת לגבינה רגליה 5 אחוז
כן.
מתכון מעולה הכי קל והכי טעים נחטף!
פעם ראשונה שהצלחתי להכין עוגת גבינה בלי שתיפול
תודה רבה
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה מוריה
אפרת יקירה אין על המתכונים שלך בעולםםם מפאר לנו תמיד את השבתות והחגים תמשיכי באליפות ותלכי מחיל אל חיל שנזכה לגאולה נאו!!!!!!
עינבל מהממת את קשורה לחב”ד?
בס”ד
היי אפרת,
שאלה בבקשה. ראיתי שהגבת למישהי איך להמיר את הכמויות לאינגליש קייק אחת. רשום שם רק גבינה לבנה, לא צריך גם שמנת? והאם צריך לסנן את הגבינה הלבנה?
תודה רבה על מתכונים נפלאים תמיד 🤗
היי שמרית,
זה בגלל שמי ששאלה אמרה שיש לה 500 גרם גבינה לבנה.
כן רצוי לשלב גבינת שמנת (400 גרם לבנה+ 100 גרם שמנת או 300 גרם לבנה + 200 גרם שמנת).
אם אין גבינת שמנת, מומלץ לסנן את הגבינה הלבנה.
בוקר טוב אפרת
אפשר קרם גבינת שמנת?
כן.
האם יש תחליף לגבינת שמנת?
אפשר לשים גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
כמה אחוז צריך בגבינת שמנת?
לא משנה.
ערב טוב,
ביצים גדולות הכוונה לביצים גודל לארג’?
יש לי רק גודל מדיום אפשר להשתמש בהם? מה הכמות?
תודה.
רצוי גדולות אבל אם יש לך M זה גם בסדר. שימי 3 ביצים.
היי אפרת,
ממרח שוקולד הכוונה לממרח השחר? או להמיס שוקולד חלב?
ואם להמיס אז כמה ?
תודה על התגובה ועל המתכונים הנפלאים !!!
כן, ממרח השחר זה מעולה.
אפשר שוקולד מריר במקום ממרח שוקולד? אם כן, כמה?
תודה ויומקסים.
שוקולד חלב יותר משתלב מבחינת טעם עם גבינה אבל אפשר להכין גם עם שוקולד מריר ולהמיס 100 גרם שוקולד מריר עם רבע כוס שמנת מתוקה.
האם אפשר להשתמש ב “כמו סוכר” לחולי סכרת?
כן.
היי
קראתי על רעיון לממרח שוקולד מסילאן קקאו ואולי גם טחינה
מה דעתך עשוי להתאים? עם או בלי טחינה?
תודה מראש על המענה
אפשר אבל זה ישפיע על הטעם של העוגה.
עדיף להכין משוקולד מריר/צימקאו.
בוקר טוב אפרת
במקום ממרח שוקולד ילך שוקוציפס מריר או פחות?או צמקיאו
מחפשת תחליף בנוסף למה שהצאת בתגובה אחרת
תודה ויום נפלא.
שוקולד חלב יותר משתלב מבחינת טעם עם גבינה אבל אפשר להכין גם עם שוקולד מריר/צמקיאו.
הייאפרת
אז שוקולד ציפס חלב יתאים?
תודה.
כן.
אם כן מה הכמויות בבקשה.
ותודה על המתכונים הפשוטים והנהדרים שאף פעם לא מאכזבים!!!
האם אפשר לעשות חצי כמות? כי יש לי רק כ 500 גרם גבינה.
היי מלכה,
אפשר להכין חצי כמות בתבנית אינגליש קייק חד”פ:
2 ביצים M
שליש כוס סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
500 גרם גבינה לבנה
2.5 כפות קורנפלור (או קמח לבן)
כף וחצי גדושות ממרח שוקולד + כף וחצי חלב
היי אפרת לחצי כמות כמה ביצי L להשים ?
ביצה וחצי (תטרפי ביצה אחת בקערית ותוסיפי רק חצי מהבלילה).
בוקר אור!
חייב גבינת שמנת או אפשר לסנן גבינה חמש אחוז?
איך נפוליון שש עשרה אחוז?
תודה רבה ויום מקסים לך!
אפשר לסנן גבינה לבנה רגילה.
דרך אגב, יש גם גבינות שמנת 5%.
וכן, אפשר נפוליון 16%.
היי אפרת,
אני מעוניינת לאפות את העוגה באינגלייש קייק
לכמה מגשי אינגליש קייק אצטרך?
אם הכוונה לתבניות אינגליש קייק חד”פ אז 2 תבניות.
שלום אפרת.
מה הכוונה גבינת שמנת? במה עדיף להשתמש?
תודה רבה.
הכוונה לגבינה לבנה שהיא סמיכה ומוצקה יותר מגבינה לבנה רגילה.
אפשר להשתמש בכל גבינת שמנת בטעם טבעי.
אני כבר מחכה להכין אותה…אולי כך בתי בת הארבע תאכל גבינה.היא אוכלת עוגות שוקולד שאני מכינה.כל עוגת גבינה שאני מכינה ,היא אינה אוכלת.
מקווה שהיא תאהב 🙂
היי אפרת
האם אפשר לאפות את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 26?
היי לירז,
העוגה תצא נמוכה. עדיף להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 22-24.
מה גודל התבנית המלבנית?
תבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30 ס”מ.
היי אפרת ובמה אפשר להחליף את גבינת השמנת? תודה
אפשר לשים גבינה לבנה או שמנת חמוצה.
היי אפרת במה אפשר להחליף את ממרח השוקולד? תודה על התשובה
היי מיטל,
אני מניחה שאפשר להמיס 100 גרם שוקולד חלב עם 4-5 כפות שמנת מתוקה.